Tack farmor & farfar !


Bönorna fick nya skor i går som farmor & farfar hade skickat pengar till. Lättviktsskor med löstagbar ullfoder. Dom blir helt perfekta till våren när det är slask. 
Joline säger att hon ska ha dom när hon & farmor far och pimpar !! Undra just vad dom ska pimpa ?! 😉 
Men det lät ju så roligt !!

Sen gick hon i dom hela kvällen ! 
Ja ..... Om ni tittar på golvet ser ni hennes nya favoritsysselsättning : klippa allt hon hittar i minimala bitar ! Jag brukar ta sopen när de små juvelerna har somnat. Man får passa henne så hon håller sig i köket och klipper 😃. Annars vet man inte vad hon testar att klippa i. 
På återseende! Tjingeling  

God morgon fredag !

Här har veckan rasat i väg. Jag har varit ledig onsdag & torsdag. Onsdagen poade vi mest på hemma och bara var. Men i går hade vi fullt upp 😉 . En arbetskompis som har flyttat till Västerås ringde så det var roligt! Alltid roligt när folk hör av sig. Hoppas att ni har det bra där nere Diane !! 😘
Sen for jag & tjejerna på Ica - Joline hade solglasögonen på sig . Det var -12 grader ute men hon skulle ha dom . På Ica handlade vi frukt , pepparkakor och julmust. Sen for vi och hälsade på i sonensklass. Jag hade pratat med läraren innan så att det var okej. Dom har så lång skoldag med bara teoretiska ämnen på torsdagar så jag tänkte att lite uppmuntring passar bra. Flickorna var eld & lågor att få fara till skolan och se hur de större barnen har det 😉. 
När vi kom in så hade dom no med att koppla lampor från ett batteri. Det var serie och paralellkopplingar. Dom var jätte duktiga !! Vi stod högt på gillalistorna när dom insåg att vi hade med oss lite fika 😉. 

En dålig bild men det är i korridoren i skolan. Stora syster ramlade oxå in mot slutet och ville få skjuts hem. Hon hade så eländigt i sin höft. ?! Hon har nyss ätit en pencelinkur. Hennes handleder har ju spökat i månader men blev lite bättre efter pencelinkuren. Nu har hon bara ont när hon anstränger sig. Jennifer är inte nån unge som klagar i tid & otid så man blir ju lite orolig. Vi har varit i parti & minut till vårdcentralen men inga prover visar nåt ! Jaja men på tisdag har hon tid till arbetsterapeuten för koll av handlederna så då får hon ta upp det. 

Sen for vi tillbaka på Ica & handlade lite hem. Eller lite & lite ...... En familj på sex personer handlar aldrig lite 😃. Barnen fick välja middag & tadaaa ........ 
Det blev kycklingnudlar ! Mina ungar är helt galna i nudlar !! Dom åt som om dom inte har sett mat på minst 2 veckor.  
Sen åt dom en hel del frukt! Clementinerna är ju så goda nu innan jul. 
Vi hann ju även vara & fixa varsin julklapp åt de två små 👍 , dom kommer att få längdskidor, pjäxor & stavar. Så vi ska ha det underbart till våren när vi tar oss en skidtur i vårsolen ! Jag måste bara slå en koll så att de två större har utrustning så dom klarar sig. Det är inget roligt att åka om något strular. 
I dag ska jag beta av min tvätthög det jag hinner. Sen ska jag umgås med familjen innan det är dags för helgjobb. 
Flickorna är jätte mycket för att pussla. Joline satt och pusslade i går en stund. När hon blev less så bankade hon helt sonika fast bitarna där hon tyckte att dom skulle vara. 😃 så henne får man hjälpa lite medans Judith är helt fenomenal på att se vilka bitar som ska vars . 
Julius har gjort ett fågelhus på träslöjden som han ska ge åt farmor & farfar:

Älskade unge ❤️. 
Tyvärr hann en av lillasystrarna med konststycket att bryta lös ett räcke så den ska vi sätta fast igen. 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och köra ett litet städ & tvättrace. På återseende. Tjingeling .  

Badhuset så här en söndag !

Men hej på er ! 
Jag har ledig helg & i vanlig ordning så smäller det bara till och det är söndagskväll 😉. I dag har vi varit på badhuset. Härligt att ta sig i väg att göra nånting. Helst hade vi haft pappan oxå med men han har jobbat helgen. 

I dag var det stängt i Gällivare så det blev att åka upp till Malmberget . 
Det var mycket folk i både duschrum och bassäng. Judith var ganska tuff i bassängen tills hon hängde på en större badleksak och den snurrade. Hon trillade under vattnet och fick en kallsup. Sen var hon lite mer försiktig. 

Här höll vi på att klä oss. Joline påstod bestämt att hon var färdigklädd ! Det tog sin lilla tid att bli färdiga så Julius var måttligt less att vänta när vi var klara! 

I går var Jennifer på vift till Luleå med umd ( ungdomar mot droger ) och shoppade innan dom såg hockey. Hon kom hem vid halv ett i natt. Hon hade köpt en present till sin mamma :

Älskade unge ❤️. 
Hon har varit tidigare i veckan på prova på dag på gymnasieskolan hon funderade på söka in på. Pappa for med henne. Därifrån kom hon hem alldeles lyrisk och är nu övertygad att det är där hon vill gå. 30 mil hemifrån 😳. Mammahjärtat gråter men samtidigt vet jag att hon fixar det galant ! En vän sa till mig att har barnen starka rötter så vågar dom prova sin vingar. Så jag får nog förlika mig med det faktum att hon far och pluggar på annan ort från nästa år. Skolan hon tänker välja in på verkar jätte bra och eftersom det är djur hon vill jobba med så tror jag att det passar henne som handen i handsken! 

Tidigare under veckan när jag var ledig så var dagis bjudna på teater så jag for dit med brudarna! 

Här är vi och inväntar att dagiskompisarma ska komma innan vi går in. Jag hade sett fram emot min lediga dag och tänkte inte kliva utanför dörren ...... Men då påminde personalen mig om att det var teater och det är inte så ofta . Så klart att vi for. Men Judith vägrade till att börja med hon ville vara hemma med mamma. Lilla hjärtat! Det var en rolig teater i alla fall 😉


Så det var trevligt ! 

Jaha nu ska här göras middag och sen är det dags att köra sonen på träning innan jag & Jennifer far i väg på lite äventyr! På återseende ! Tjingeling så länge ! 

Tisdag

Här är vi fortfarande hemma & kurerar oss. Det är bara det att mina töser har så mycket mer ork än mamman i dag 😳. Dom är mästare på att dra fram saker & stöka !! Jag plockar i köket och då förvandlas vardagsrummet till ett kaos på nolltid ! När jag sen ber dom plocka undan sina saker son ligger utspridda så lägger Joline upp världens klagovisa : 
" men ÅH! Det är ju så mycket saker ! Jag kan inte plocka undan !!" 
😳 
Men stöka och plocka fram funkar utmärkt ?! 
Nä har insett att jag måste köra en rensning i deras leksaksskåp och sätta allt i ordning igen - då kanske dom är mer villig att hjälpa till. Jag har vikt undan och burit bort de rena kläderna som jag tvättade i går så nu fortsätter jag beta av tvätthögen. Jag blev måttligt road när jag kom in med ren tvätt till de stora barnens rum och inser att de rena kläderna jag lade på deras sängar dan före ligger på golvet. Dom har inte ens kommit in i garderoberna 😡. Så i dag är det straffarbete när de två större kommer hem. Rummen ska städas till och kläderna ska plockas bort ! 


Jag hade dock god hjälp 😉 efter middagen i går. Joline älskar att vara och stöka i köket. Hon hjälper mer än gärna till att torka bordet efter middagen. Så medans jag städade till på bänken och körde i gång diskmaskinen så torkade Joline bordet. 


En liten Julius ❤️
Den rare pojken kom hemsusande i går och bytte bara kläder och tog täckbyxor & sen stack han ut. Hemma satt mamman som hade tänkt att vi kunde ta en omgång yatzy  😉. Sen såg vi inte röken av honom förrän till middagen. Efter middagen så var det innebandyträning som hägrade. Jennifer hade kören så det var taxiverksamhet större delen av kvällen . I dag skulle fotbollsträningen starta igen så då hade lilleman tänkt sig på den. Den pojken är aldrig sysslolös! Jaja träning är bra för barn bara det inte blir för mycket. 

Jennifer ska ha luciakonsert i kyrkan med kören så det har vi tänkt gå och titta på 👍. Det brukar vara så mysigt och stämningsfullt i kyrkan i juletider . 

Medans Julius var på träning i går passade småsystrarna på att prova hans glasögon 😃. Spelevinkar båda två. Jaja nu ska jag ta en liten paus i soffan med Judith & Joline . På återseende ! Tjingeling ! 

Måndag 3 november

Men hej 😃 . Nu var det ett tag sedan jag uppdaterade.... Har minsann tänkt flera gånger men orken och tiden fanns inte riktigt. Bönorna har varit jätte förkylda. Sen åkte de andra oxå. Jag har klarat mig ända tills i går. I dag skulle jag ha jobbat fm men vabbar med Jollan . Den lilla tösen har sån hemsk hosta ännu. Hon hostar tills hon spyr . Så då tar vi två dagar extra hemma . I dag ska vi ta det lugnt och mysa under filten i soffan 😉. Jaja tvätten måste ju tas i tu med hur som helst. 

Förutom att ha varit sjuka så har vi hunnit en del annat oxå. 

Vi uppvaktade våran äldsta tös som fyllde 15 år i tisdags. Vi firade henne på måndagen när jag hade vakat av och var hemma hela dagen. 

Vi gjorde smörgåstårta som Jennifer garnerade på egen hand 😃

Sen fixade mamma en extra för att det blev för mycket fyllning kvar. Som vanligt ! Jag har alltid en oro att det inte ska räcka så det brukar sluta med att det blir för mycket 😃. Men på tisdagen hade vi möte /handledning på jobbet så jag tog med det som var över dit och bjöd . Det blev uppskattat ! 

Detta var en av pigans presenter. Hon älskar ju svart och grönt så det blev en uppskattad present. Förutom det fick hon pengar, smycken ( ett halsband och två par öronhängen ) , ett smyckesskrin , en fotoskrivare och en klocka. Hon älskar ju att fota så det passade bra. Vi har pratat om att vi ska anmäla oss till en fotokurs. Ska hålla utkik när det kommer något som verkar intressant 😉. 




Är ganska dålig på att fira det här med halloween ..... Det var ju inte så vanligt när jag växte upp. Det har ju kommit på senare år. Så denna pumpa är nog det enda vi har till halloween men det blev godkänt av ungarna. Jag är inte så mycket för att ungarna ska gå runt och tigga .... Jo jag kanske är tråkig men jag hade tänkt att de små fick klä ut sig och gå till dom vi känner och bjuda på lite godis i stället. Men när dom inte var riktigt friska så blev det inte som vi tänkt. Vi hade köpt hem godis 😃 så vi bjöd åt dom som knackade på och frågade bus eller godis. Joline var mycket fundersam varför dom ville ha hennes godis 😳 så när hon hann först till dörren så gav hon dom varsin och sen var det bra med det ! 
På lördagen så hade Julius innebandyturnering i Haparanda med sitt lag så vi fixade matsäck med smörgåsar, drickyoghurtar , frukt och smoothie kvällen före. Så lördagsmorgon klev vi upp klockan fem . Julius var lite orolig att vi skulle försova oss så han hade beställt telefonväckning av farfar som ringde punktligt klockan fem. Klockan sex for laget med buss från Malmberget . Sen skulle dom komma hem ca halv nio på kvällen men det hade hänt en bilolycka utanför Kalix så dom fastnade i bilkö och blev över en timme försenade . Det var en personbil & en lastbil som hade frontalkrockat - föraren i personbilen omkom. Usch bubblan ! Julius berättade det när dom kom hem. Han tyckte nog att det var otäckt . Han nekade i sten att han var trött. Efter en stund blev det tyst på kökssoffan och då hade han somnat - han som inte var trött ❤️. 
Vi andra for till stugan över dagen på lördag. Farmor & farfar blev så glada! 

Joline ville fråga bus eller godis 😃. Farmor & farfar höll på att mala köttfärs och Joline tog på stört en stol och skulle hjälpa till . Hon älskar att vara med när man lagar mat och stökar i köket. Hon fick så klart hjälpa till 😉 hon körde ner händerna i köttbacken - det bekom inte henne att det var lite slaskigt . Judith tittade i backen och vägrade att ens röra det utan gick och tittade teve i stället. Dom är så olik varandra 😃. Jollan hon trivdes och höll på att prata i hjäl farmor och farfar ! Det blev många varför kan jag lova 😃! 

Här visar Joline en grimage åt sin farbror 😃

Judith håller koll i bakgrunden 😘. 
Efter middagen så åkte jag och min tjejtrio hem för att vi skulle vara hemma när lilleman kom från Haparanda . Mellan nattavaara och Gällivare så började det toksnöa och blåsa så jag var glad att vi hade farit när vi for. Ett himla snöoväder blev det. 

Det här fotade jag när vi for dit . Tycker att det är så fint när snön kommer - det blir så ljust ute ! Alla årstider har sin charm ! 


Men nu ni 😃 jag har varit i kyrkan i går ! Det händer inte ofta ! Vi hade blivit inbjudna till minnesgudstjänst eftersom vi har tappat en anhörig under året. Man fick tända ljus och prästen pratade. Sen läste dom upp namnen på alla som har gått bort under året. Det var fint. Jag hade tänkt ta med mig småtjejerna men dom fick vara hemma när dom inte mådde bra. Joline hade hostat i kyrkan så ingen hade hört något. 
Nähä hörni nu ska jag hänga min tvätt och sätta mig i soffan en stund. Mysa med mina små troll 💕. På återseende! Tjingeling 

RSS 2.0