Julen har varit & farit !

Det var bråda dagar för tomtemor i den här familjen just före jul 😉. Det var mycket som skulle hinnas. Dagen före julafton så var jag & crille ute och fixade klart julklapparna innan jag skulle i väg på mitt eftermiddagsskift. När vi kom hem möttes vi av en tös som mådde pyton 😳. Hon hade ont i sina leder men även i magen , hon låg på sin säng och vågade inte resa sig för då svartnade det framför ögonen. Lilla hjärtat! Det slutade med ett akutenbesök. Jag var tvungen att åka på jobbet så mormor kom hit och var med små tjejerna. Jennifer hade skyhöga sockervärden i urinen ?! Vi fattade ingenting för hon har aldrig tidigare visat nåt sånt. Vi var lite oroliga att hon hade fått blindtarmsinflammation men det visade sig att det var något lindrigare ..... Det borde jag faktiskt ha fattat men när det gäller ens egna ungar är man inte så tuff. Stora tösen hade förstoppning . Stackars liten för det är fruktansvärt besvärligt. Men som tur är så finns det bra saker som avhjälper det ganska fort. Men eftersom sockervärderna var så höga så fick vi fara på en extrakontroll på barnkliniken på självaste julaftonsmorgonen. Men då var fastevärderna helt normala så det var något tillfälligt. 

Vi hade ju en tävling här söndag fjärde advent 😉: 


Lag 1 bestod av Julius & Joline 

Lag två bestod av Jennifer & Judith 
Dom fick dekorera varsitt pepparkakshus. Jag trodde att det skulle vara roligt men med fyra likadana vinnarskallar blir det lätt lite osämja 😉. 

I det ena laget blev det lite gruff sinsemellan 😉 kan bero på att ena lagmedlemmen åt upp alla nonstop 👍. 

Det färdiga resultatet :

Det huset som står närmast är Julius o Jolines hus . Det som står längre bort är då Jeffes & Judiths hus. Mamma var enhällig domare och avgjorde att båda husen var lika fina och det blev delad första plats ! Priset blev äran och ett glas julmust ! 


Kvällen innan julafton ( eller rättare sagt natten ) så var barnens julstrumpor fixade & klara ! Puh det blev jul i alla fall ! Nu ska vi äta en lite sen middag ! Sen ska jag se om jag lyckas få över bilderna från kameran. Hade bättre bilder där än i telefon . På återseende ! Tjingeling 😃

17 December

Ja hörni tiden bara rusar i väg ! Vi har hunnit med en hel del . Både tråkiga & roliga saker så vi börjar med det roliga :

Vi har hunnit ha julfest på dagis med luciatåg 😉. Våra tärnor ! Jag vill inte lägga ut bilder på andras barn så därför väljer jag att lägga ut på mina juveler. Barnen var så duktiga. Joline gjorde dock en repris av förra årets luciatåg och tog sig en sväng till sin mamma innan hon traskade tillbaka och sjöng med de andra. 

Joline hade sitt ljus i munnen och såg väldigt förvånad ut när det till slut slocknade . 
Vi var i höstgruppen av föräldragrupperna så vi hjälptes åt tillsammans med de andra föräldrarna att fixa julfesten. Jag hade lovat att baka lussekatter. Jag däckade i ett migränanfall och klev upp just före sju på tisdagseftermiddagen. Så då blev det full rulle med att baka lussekatter 

Judith älskar russinkatter som hon säger medans Joline inte alls är så förtjust i dom. 
Vi hade skramlat i hop till varsin julklapp åt våra fina fröknar

Ljusbricka med ett ljus och en ängel. 
Så klart att fröknarna som alltid finns där med trygga famnar måste få sig en julklapp 😉. 

Det var nöjda & trötta barn som somnade fort när vi kom hem. På slutet av julfesten kom tomten i egen hög person - Joline blev jätte blyg och tyckte inte alls att han var nå trevlig. Men innan vi skulle gå hem så hade hon nog ändrat sig lite för nu pratar hon om när tomten kommer till oss på julafton .... 

Ja det tråkiga vi har just nu är att äldsta juvelen utreds för JIA . Barnreumatism. Vi har sökt hjälp via vårdcentralen hela hösten. Det har startat med att hon har haft så ont i sina handleder. Sen flyttade det sig till fotlederna och till sist satte det sig i höften. Läkaren på vårdcentralen sa sista gången vi var dit att vi skulle återkomma om hon fortfarande hade ont efter ett halvår för då kunde dom gå vidare med en utredning på henne. Vi har varit på sex läkarbesök med henne. Läkaren verkar tycka att jag var en besvärlig mamma - men det skiter jag i för jag å min sida tycker att han är en okompetent läkare. Sista gången vi var dit så sa han åt mig att mamma & sjukvården inte var överrens om att flickan är sjuk. Men morr 😡. Han sa dessutom att det fanns inga prover som visade nånting. 
Kommer ni i håg att torsdagen när jag & töserna var in i Julles klass och bjöd på lite fika så kom Jennifer dit eftersom hon orkade inte gå hem. Våran äldsta tös är mycket tjurskallig och det ska mycket till innan hon erkänner att hon inte mår bra. Söndagen den veckan så klev hon upp och mådde skit . Hon kunde inte stödja alls på höften och skakade som ett asplöv. Kallsvetten rann men hon var på väg till körträning inför lucia. Det kunde hon ju glömma .... Jag ringde 1177 som undrade om vi kunde avvakta till måndag och gå till vc och läkaren vi haft tidigare. Det blev det inget utav med. Vi åkte ner på akuten. När vi kom in hade Jennifer ett blodtryck på 140/123 och var allmänt smärtpåverkad. Vi fick träffa en jätte fin läkare som ringde upp och pratade med barnkliniken. Dom såg inte med blida ögon på att våran läkare på vc hade sagt att vi skulle avvakta ett halv år. Vi fick en remiss till barn. Dom tog en massa prover på ungen. Sju timmar senare var vi klara. Måndagen efter så fick vi en tid på barn till torsdag samma vecka. Då hände det saker som vi efterlyst hela hösten. 

När vi kom dit på torsdagen så fick vi berätta bakgrunden och vi berättade hela historien . Jag sa då åt våran läkare på barn att inga prover visar något och att vc- läkaren sa att hon ska ha ont ett halv år. Då visade det sig att av proverna som dom tog på söndagen så löste något som dom kallar ANA- prov ut positivt. Dessutom skulle Andrea ( våran läkare på barn ) ta sig ett snack med dr Google på vc för när det gäller barn ska det inte väntas. 

Nu är vi i alla fall på barn och har fått jätte fint bemötande! Man känner att det lyssnas på vad man säger. Vi har fått ett intyg på att vi får vabba med Jennifer fast hon har fyllt 15år. Vi har fått intyg på att hon får skolskjuts till skolan av medicinska skäl. Vi har varit på ultraljud och läkarbesök på måndagen. Ultraljudet kunde inte ge mer svar än vad de redan visste. Så nu väntar vi på en magnetröntgen. Men misstanken ligger på JIA och det blommar ut innan barnet fyllt 16 år. Vi har tagit en massa prover för att utesluta att det kan vara något annat. Bland annat så har dom tittat efter olika bakterier som man vet kan slå ut lederna på detta sätt. Svaren har kommit och det är inget sånt. 

Vissa dagar kan det vara lite bättre och vissa dagar är för jävliga ! Man blir så frustrerad av att se sitt eget barn må så dåligt och ha så ont så att hon skakar. 
Fan ! Det här var ingen tänkt julklapp till våran 15-åring 😞.  Jag hade så gärna velat byta med henne och ta hennes värk. 
Men våran tös är en riktig kämpe ! Hon kände sig så stressad över att missa skolan så hon har kämpat sig dit. Hon har inte varit borta alls innan dessa leder började spöka. I går hade hon en bedrövlig dag så då var hon hemma. I dag ville hon prova gå så i morse kom taxin och hämtade henne. 

Så nu hoppas vi på en snabb mr . Vi måste få svar så att dom kan börja behandla på rätt sätt. Jaja nu rusade tiden i väg och jag måste fixa lite lunch. På återseende ! Tjingeling 

Dags för uppdatering !

Jaja jag ligger efter igen ..... 
Det har varit fullt ös här och inte bara av det roliga slaget 😞. Jag kanske skriver mer om det sen.... Om orken finns senare. Jag tänkte bara visa er de nya dagiskorten på brudarna : 

Joline 

Judith 

Dom är inte särskilt lika varandra för att vara tvillingar 😉. Lika olika till sätt som till utseende 😃

Brudarna bus 👍 
Äntligen kom koden till fotona i brevlådan. Jag har väntat med spänning! Nu är dom betalda & fixade så nu inväntar vi fotona. Korten ska ramas in och hängas upo , och så ska det slås in i paket 😃. 


Våran stora tös ❤️ . 
Tyvärr fick vi inga kort i år på enda sonen för han var sjuk när dom fotade hans klass. 


Jag är i full gång och försöker få lite jul här hemma. Vi har varit borta i helgen och jag hann inte i går. Men nu kör jag ett litet race här så se på fanken !! Det kanske infinner sig lite jul här oxå . På återseende ! Tjingeling ! 

RSS 2.0