Men hörni .... det är ju bara torsdag !!

Men nu har jag virrat till det. Det är makens fel att jag är helt dagavild !! Han brukar ju åka på fredagar och inte på torsdagar ! Så jag fick ju för mig att det var fredag i dag ! Men nej nej mina vänner - vi får vackert vänta tills i morgon och köra två arbetsskift. Jaja det går det oxå ! Ha en underbar TORSDAG !! Kram på er ! 


I morgon är det fredag .....

(null)

Men äntligen ! Så är fredagen mot ledig helg här i morgon ! Helt underbart ! Fast jag har ett skift kvar innan jag får njuta av min lediga helg ! Men det kommer att gå som hejsan ! Fast jag tycker om mina lediga helger så gillar jag mitt jobb också 😊. 
Gubben åker i väg och jagar helgen. Så jag och barnen får husera själva här hemma. Ja äldsta barnet jobbar lördagen. Vi andra har inte dess mer planer. Jag har förresten, i ett svagt ögonblick , lovat att vi kanske kan baka något. Vi får se vad vi ska hitta på. I bland är det skönt att inte ha några planer utan bara ta dagen som den kommer ! I dag så testade jag ett nytt recept till middagen. Jag hade fått provsmaka kycklinglasagnen på jobbet av Ulli och tyckte att den var jätte god så jag fick receptet. Det är alltid roligt att prova på något nytt . 
(null)

Jag har faktiskt aldrig tillagat något med zucchini men någon gång ska vara den första 😊. 
(null)

Tyvärr tänkte jag aldrig på att fota det färdiga resultatet innan vi åt..... är man hungrig så är man ! Det blev godkänt ! Ungarna tyckte om det och Judith tog till och med en andra portion , det händer inte så ofta ! Nu när jag veckohandlade så kollade jag i genom frysen och jag hade en hel del där som ska göras upp så i morgon blir det torsk på purjolöksbädd och potatis. Sonen är väl inte så förtjust i torsk men han äter i alla fall. Det sparar både tid och pengar att göra veckomatsedlar. Man planerar på ett annat sätt. 
Jaha vad händer mer då ? 
Ja men just ja ..... 
(null)
Ta-daa! Undrens tid är inte förbi ..... åtminstone inte ännu i alla fall . Jag har minsann varit på zumba i måndags ! Men de ni ! Jag har inte varit på zumba på många år , kanske typ 6 år. Men jag har varit sugen att börja igen men ni vet det där med att ta sig för att komma i gång ! Jag och en kompis har pratat om det länge men nu gjorde vi slag i saken och anmälde oss till en zumbagrupp nu under hösten. Så förra veckan fick vi sms att den startar upp på måndagar. Mitt dilemma blev ju då att flickornas barngympa har varit på måndagar. Så det hade blivit stressigt att vara på barngympa till 18.45 och sen hinna själv på zumba till kl 19. 
Men i bland har man ju tur ! Plötsligt händer det. Vi fick sms från gympagruppen att dom vill ändra dag till tisdagar .... puh ! 
Zumban gick bra ! Några kända ansikten gör ju alltid saken lite roligare 😊. Jag fattar inte varför jag slutade med det för jag tycker ju att det är roligt ( men jobbigt !) 
Jaja som om inte det var nog så har jag och äldsta dottern bokat in oss på en styrketräningsgrupp en gång i veckan med start i mitten av september .... ja hur jag nu tänkte där då ?! Men det är en tjej som kör grupper ,med 4 personer,med intensiv träning för hela kroppen . Så jag tänkte att det är en bra motivation att komma i gång igen. Kommer ni i håg vad jag kämpade för några år sen.... ni som följde bloggen då hängde ju med på den resan. Men sen tog jag ett litet uppehåll som inte blev så litet utan det varade i flera år. Oj då hoppsan ! 
Nu började det kännas lite jobbigt i höstas innan jakten drog i gång och jag vet att jag och ungarna blir ensam en hel del så kände jag att jag behövde tid att göra något för mig själv. Komma i väg hemifrån och få en chans att rensa huvudet. Men HUR jag nu tänkte när jag tyckte att träning var en toppen idé ?! Jag hade ju kunnat göra något annat men sen har jag insett att det blir toppen bra ! Nu är det bara köra racet  ! All träning är bra träning ! 
Gubben har sitt intresse med jakten som han brinner för och det är ett bra intresse. Har man två jakthundar så är det jakt som gäller 😊. Vi är båda nöjda och glada - så det är okej ! Jag var inte så nöjd dock när jag insåg att jag måste införskaffa mig ett par nya träningsskor  men det får vänta ett tag. 
När jag satt i planeringsbranschen så insåg jag att våran familjealmanacka tar slut i oktober. Jag har beställt från personlig almanacka en väggalmanacka förra året där alla familjemedlemmar med varsin kolum så man håller reda på viktiga saker. Men när jag beställde den så missade jag att den höll ett år från det man beställde den. Så nu tar den slut i början av oktober och jag är lite av ett kontrollfreak o vill ha koll så jag har beställt en ny. Den kommer nog under nästa vecka 😉. 
(null)

Jag har kört med personlig almanackas mellan modell på almanackor i flera år , alltså en som jag har i väskan och skriver det MESTA i så jag har naturligtvis börjat förbereda en ny sån oxå . Jag vill ha allt sånt färdigt under hösten för fort går det så är det 1 januari och då gäller det att vara förberedd . Det finns jätte fina färdiga teman på dessa almanackor men jag har de sista åren satt egna bilder på barnen. Det är så bra när man får välja 😊. 
Jaja nu är det dags att försöka sova innan man kickar i gång fredagen . Vi hörs ! 

Måndagen väntar ...

(null)
Japp nu sover vi . Sen kickar vi i gång en ny vecka ! 😊 Natti natt på er ! 


Lediga helgen bara försvann ......

Jag har haft ledig helg igen ! Den bara swishade förbi . Jag tror den går dubbelt så fort när man är ledig .... 
Vi har i alla fall haft en bra helg ! Vi passade på att åka till stugan innan jakten kör i gång. 
(null)

Det var bara jag , pappan i huset och brudarna som for. De stora ungarna var hemma. Jennifer jobbade lördagen och Julius ville vara hemma. Men dom är ju så stora så dom fixar det galant. Det känns dock lite konstigt att inte åka alla. Men man måste ju börja vänja sig för det kommer ju sakta men säkert. 
Dom har haft det bra hemma och gjort middagar och ätit tillsammans. Vi i stugan har slappat och tagit det lugnt. Inga måsten på hela helgen. Ja pappan har haft lite att stå i med förberedelser inför jakten. Men på lördagskvällen innan klassfesten ( på tv) så tog vi och gick en kvällspromenad med hundarna. 
(null)

(null)

Vi har en fin runda på ca 3 km som vi går. Det var så härligt ute. Hösten börjar visa sig med sina fina färger . I dag medans jag städade i stugan och plockade till så tog sig Feja friheten att kliva upp i sängen med sin tuggpinne 
(null)

(null)

Lilla godingen ❤️
Joline var lite småhängig sen efter lunchen. Hon ville vara med mamma och inte alls nån fart i henne så vi förstod att något var på gång. Jo då mycket riktigt när vi kom hem så försvann hon i väg till vardagsrummet. 
(null)

Så här är det inte ofta man ser henne. När vi skulle ha upp henne för att äta middag så var ungen kokhet , ändå frös hon så hon var alldeles knottrig. Närmare 40 i feber. Så då var vi tvungna att fundera hur vi löser logistiken i morgon..... Crille jobbar halvtid ännu. Just i morgon så hade jag något på jobbet som år inbokat sen länge så det var till att klia sig i huvudet om vi kunde lösa det utan att vabba. Det löste sig. Och hade det inte löst sig så hade jag vabbat för man kan inte skicka en unge som inte mår bra - då prioriterar man de små och är hemma. Men som tur är kunde stora syskonen rycka in och hjälpa till. Pappan ändrar sitt skift till 7-11 i stället för 8-12. Jennifer kör Judith till skolan kl 8 för hon börjar kl 10. Julius börjar 11.40 så han är med Joline tills pappan kommer hem just efter 11. 
Puh det löste sig ganska bra! Sen får vi se hur det blir med resten av veckan. 
Dessa stora ungar är så fina ! ❤️ Dom hjälper till om vi behöver en hjälpande hand och det är absolut inte att dom måste utan för att dom vill ! Lösningen kom från dom när vi satt och pratade om morgondagen. 
Syskonkärlek när den är som bäst ❤️
(null)

(null)
Alla juvelerna på en fisketur i somras 💕. 
Jaja nu ska jag plocka färdigt inför i morgon och sen försöka ta mig i sängen. Vi hörs ! 

RSS 2.0