27 Januari

Men god morgon ! Det var en trött morgon. Joline har dock inte haft någon feber sen i går natt så vi får se om hon håller sig feberfri så jobbar jag på fredag. I går har det stökat med Judithsmage. Hon blir ju så hård i magen i bland. Nu har det varit så i flera dagar och det har bara kommit små kaninploppar. I går var hon spänd och sa flera gånger under dagen att hon hade ont i magen. Efter middagen så kom hon och nästan grät. Så jag lirkade med henne så vi gick på toa. Men när hon är så hård i magen så drar hon på det in i det längsta. Nå till slut kom det ut i form av förstoppningsdiarre. Hon har det så besvärligt i bland , lilla hjärtat ❤️. Sen var hon nöjd och magen slutade göra ont. 
Vi håller på att få repat i lägenheten. I går kom mattläggaren och bytte matta i vårat sovrum och Jennifers rum. Före:

Efter:


Lite skillnad ? 
Jennifers rum före:

Och efter :

Så nu väntar vi på målarna. Dom skulle ha kommit i går och börjat spackla men dom var hit en sväng och sen såg vi inte röken av dom. Den äldre av dom började säga att dom kanske inte hinner i veckan 😳. Då höll jag på att bryta i hop ! Min önskan är att det går smidigt ! Det är som två rum vi har tomma med resultatet att det är kaos i resten av lägenheten. Vi har sängmadrasserna på golvet i vardagsrummet och sover där. Judith och Joline tycker att det är jätte roligt ! Det är ju som camping !! Joline skuttade runt till efter elva en kväll och tjoade om camping . Jag hoppas att målarna dyker upp i dag i alla fall och börjar spackla . Det hade underlätta om dom blir klar så att vi kan fixa tillbaka möblerna under helgen. För sen nästa vecka ska Juliusrum och hallen tas. Just nu känns det lite jobbigt men vad härligt när det är färdigt !! Underbart ! 
I går hämtade vi ut ett paket från h&m som innehöll kläder till de minsta juvelerna . 

Lyckan var stor ! Alltid lika spännande ! 

Våra två damer har dragit i väg på längden , i synnerhet , Judith så det var välbehövligt ! 

Flickorna hjälpte till och plocka ur kläderna ur påsarna och ta lös prislapparna. Så allt blev märkt och viket. Julius ska också få lite nytt i garderoben. Om han då vill beställa eller om vi går här på stan och tittar. Lilleman har också dragit i väg på längden vill jag lova ! Han är snart lika lång som sin pappa. Mig och Jennifer har han dragit i från för länge sen. I byxor kan han fortfarande ha centilång men i tröjor måste vi nog börja köpa herrstorlek - annars blir dom för kort i ärmarna. Jaja nu ska vi fika lite frukost och mamman i huset måste väl göra lite nytta 😃. På återseende ! Tjingeling ! 

God morgon .... Eller inte ....

Men god morgon ! Då har det hunnit bli den 25 januari. I dag vabbar jag med Joline . Hon har varit uppe och stökat i natt med feber. Så nu sover hon så sött. Jag har klivit upp vid sex- tiden och ringt dagis , jobbet och meddelat försäkringskassan . Judith verkar må bra än så länge men det brukar ju komma. I helgen har vi varit i stugan och myst. Tågen var inställda hela helgen för största pigan. Men vi fick en trevlig överraskning förra veckan att barnens farbror som har bott i Göteborg i 18 år hade flyttat hemåt. Närmare bestämt till Öjebyn 😃. Helt perfekt ! Så Jennifer fick åka till stugan med honom på fredag och tillbaka på söndagen 👍🏻. 

Vi har bara myst i helgen. Tittat teve och eldat i kaminen. Fast vi har även hunnit vara ute 

Joline hade tagit med sig pappersflygplanet ut . 

Lilla svartnäsan var med så klart. 
Brudarna har fått baka bullar med farmor



Ni må tro att lyckan var stor 😉.

Dom gjorde precis som man ska . 
Medans dom bakade så mös Julius med Acke ( farmor o farfarshund )

Kompisarna ! ❤️ den där hunden är så mycket för Julius . 

Jag har stickat färdigt lite mössor i reflexgarn . Tjejerna kom och ville vara med på kortet men innan jag hann fota så var dom osams. Så typiskt ! Joline hann välja plats först och påpekade att den gröna mössan utan tofs var minsann finare .... Mer behövdes inte ! Dom har sina duster mellan varven. 

När vi kom hem från stugan så hade vi en hel del att göra .... Vi ska äntligen få reparerat i lägenheten 👍🏻😃. Underbart ! Fast lite jobb innan det är klart ! Vi ska få nya golv , tapeter och målat i taken. Dom ska börja i vårat sovrum och Jennifersrum. Så i går kväll har vi tömt Jennifersrum. Jag tänkte om jag kanske hinner tömma garderober i sovrummet här under dagen. Det där " lösa " kan jag ju fixa själv. Det är med möblerna jag behöver hjälp. Men med en tös som inte mår bra så får vi se hur mycket jag hinner. I morgon kommer mattläggaren i alla fall. Ni får väl se före och efter- bilder sedan 😃. 
Jaja nu ska jag ta en kopp kaffe till och sen börja småplocka här. På återseende ! Tjingeling ! 

Januari 2016

Men hej på er ! Vi har haft en bra jul och nyåret har också varit bra ! Hela familjen har varit hemma och det var en fröjd för mammahjärtat ! De två större juvelerna däckade ju i en elak förkylning. Jennifer blev sjuk på julafton och Julius på juldan. Vi hade tänkt åka till stugan på juldan men när dom inte mådde bra så var vi hemma i stället. 

Men vi har haft det bra ändå och roat oss kungligt med bajsspelet 😃. 

Flickorna fick spelet i julklapp och det var populärt! Men det lustiga var att dom ville inte vinna ! 

Varför ska man vinna när man kan förlora och ha bajs på huvudet 😉. 
Som oftast till längre lov så blev det lite i olag med tiderna ..... Varenda lov ! Sen blir det tufft att vända tillbaka ! 

En kväll när vi skulle lägga oss så möttes vi av denna syn ! Judith som låg vaken och lyssnade på ......

Lillasystern som också låg vaken och pratade för hög tryck ! Hon gillar det där med glasögon men tyckte att det blev så mörkt med solglasögonsglasen så dom har hon helt sonika tryckt ut. Så fixade hon sig ett par glasögon ! 
Sen gillar hon det här med öronhängen .... Det har hon också fixat 

Japp 😂😂😂😂 det är julgranskulor ! Jag började titta på våran julgran en kväll och insåg att allt pynt var borta ! 

Men tjejerna hade fina öronhängen ! 

På julafton var det ett otåligt väntande på tomten ! När tomten och tomtemor väl kom så blev Joline blyg ! 

Men Judith hjälpte tomten att bära paketen till rätt person. Sen ville vi ta en bild med töserna och tomteparet men Joline vägrade tills tomtemor tog henne i handen :

Muddustomten och hans tomtefru 😃 
På nyårsafton så gjorde vi god middag : potatisgratäng med älgstek och pepparsås. Till barnen gjorde vi kantarellsås. Sen en god sallad till. Den traditionella marängschvissen var efterrätten så klart. När vi hade varit ut på natten och tittat på fyrverkerier så skålade vi i Pommac som vi brukar ! 

Judith tog det lugnt och väntade på att vi skålade och önskade alla gott nytt år men Joline ..... 

Hade bråttom och svepte glaset ! Oboy ! Håller den här trenden i sig har jag nog mina aningar vem vi får jaga i tonåren 😉. 

Jag har snöat in på min stickning ! Tycker att det är jätte roligt ! Här är flickornas reflexmössor ! Dom fick hjälpa till med tofsarna själva. Judith ville ha röd och svart tofs och hjälpte tålmodigt till. Joline ville ha en röd och drog runt tråden två varv och tyckte sen att hon var färdig. Inte alls samma tålamod att sitta still och pyssla. Tänk vad tvillingar kan vara olika i både sätt och utseende ! 

Så här ser mössorna ut i mörker ! Nu håller jag på med ett par sockar. Sen har jag nya projekt på gång : 

Fyra nystan reflexgarn ! 
Jaja nu ska jag mysa med brudarna en stund innan jag ska byta gardiner i köket. På återseende ! Tjingeling ! 

RSS 2.0