Tack Mallan!



Som ni ser har min blogg fått en fin rosa färg i stället för den lite tråkiga randiga!Jag fick hjälp av Malin! Hon har lovat hjälpa mig och visa hur jag ändrar lite till också :) Men med det här datasnillet ;) så är det bäst hon visar när vi träffas och inte över telefon för då kan jag nog lyckas med vad som helst :)

Tiden rusar i väg :)



I dag mår jag ganska bra :) men nu börjar det vara trist att vara hemma!I alla fall utan barn ;) Jag har faktiskt skött mig hela veckan och tagit det lugnt & inte ansträngt mig!Men i dag tänkte jag försöka göra lite nytta i alla fall!Tittade in i brudarnas garderob på morgonen :( Måste köpa en hake till dörren för dom öppnar och tittar närgånget vad dom har där inne och då ser det ut därefter :) Så min plan är att vika till där inne och plocka ut det som börjar vara litet. Vad dom växer ! Mamman blir alldeles gråtfärdig över att se hur fort det går! Denna bild är från webbissidan när dom nyss hade kommit :) Herre gud vad små dom var! Judith vägde ju 4210 gr och var 50 lång medans lillasyster vägde 3080 gr och var 46,5 cm lång! Joline kändes som en liten fågelunge i jämförelse!Jag minns suset som gick genom op-salen när dom fick se Judith :D , tvillingarna var beräknade till 3 kg var! Joline var inte överdrivet liten heller men hon har varit minst av våra juveler! Äldsta tösen leder med sina 4395 gr , sen kommer Judith med 4210 gr, sen kommer Julius med 4195 gr och så lilla Joline med sina 3080 gr! Men med tanke på att jag hade 7,3 kg bebisar i magen och inte är så jätte lång så förstår ni att jag var tjock som få :) Jaha nu är kaffekoppen slut & brudarnasgarderob väntar på att bli tillplockad!Ha det bra!Tjingeling!

Lite bilder från förra sommaren :)

Med tanke på att det är 30 maj så tycker jag att det ska sluta snöa och bli sommar!Nu är vi less på snö & kyla!Nu när man sitter och tittar kort från förra sommaren så ser man hur barnen har blivit större ;)



Triss i underbara tjejer!Det syns tydligt att Judith & Joline är tvåäggstvillingar :) Det är häftigt att tvillingar kan vara så olika varann :)



Älskade sonen med sitt största sommarintresse :)Vi borde nog bli anställda av något cykelföretag som kvalitetstestare :)



Judith & Joline i början av förra sommaren, dom sov så skönt medans mamma fick sig en välbehövd promenad! Nu i sommar har vi tänkt uppgradera oss till en cykelkärra :) Jag har varit och tittat runt här i stan och hittade en variant men priset låg på 2000 kronor!Sen var den inte riktigt vad jag tänkt mig!Någon som har något förslag på en bra cykelkärra till 2 barn? Då kan vi variera oss mellan vagnen och cykeln ;)
Har faktiskt lite nya kort i kameran men jag har inte lyckats (totalt oteknisk!) få över korten från kameran till datorn.Vet inte om det är något fel på sladden . Måste be gubben om lite hjälp ;) Tjingeling!

Duktiga Judith!



Alla förstår nog vilket skitsnack ;) det kommer att bli nu!Jag är småbarnsförälder så detta är viktigt för mig :).Våran fröken Judith har länge varit lite besväras av att bajsa i blöjan och direkt hon har varit färdig har hon kommit och velat ha torrt.I dag hade lillasyster haft sin bajjastund och vi hade varit på toaletten och tagit bort och rengjort.När jag kommer ut i köket igen så kommer Judith & tittar på mig och säger "bajsa".Jag tittade men inget hade kommit,hon fortsätter att säga det.Till slut ramlar poletten ner för mamma :D  Vi har haft pottorna stående på toaletten ett bra tag och provat dom lite då & då.Jag frågar henne om hon vill sitta på pottan en stund ,då tar hon sin förvånade mamma i handen och så går vi på toa.Jajamänn! Visst var det de tösen ville!Ni må tro att hon var stolt när hon hade gjort sina behov på pottan!!Oj vad mycket beröm hon fick!! Älskade ungen sken som solen! Jag har tänkt nu att när vi blir lediga under sommaren så tar vi av blöjorna på dagen. Barnen brukar tycka att det är skönt efter att tag!Det går ganska fort så kommer dom underfund med att det är obehagligt att vara blöt!Man kan locka dom till mycket med lite lek :)Joline studerade pottbesöket ingående så jag tror att det kommer att gå som en dans med båda tjejerna.Det har gått kanon bra med de två äldre. Så nästa gång det ska inhandlas kläder så ska vi köpa några småtrosor :)Det behövs ! Det händer massor med saker i den här åldern! Samtidigt som det är roligt att se utvecklingen så kan man känna ett sting i hjärtat att det går alldeles för fort! Alla åldrar har sin charm!Man måste ta tillfället i akt och njuta av dem alla!! Nu var "skitsnacket" avklarat!

Min vägning & mätning :)



I dag har jag varit på uppföljningen eftersom det var 3 månader sen första träffen med sköterskan som skrev ett recept på fysisk aktivitet åt mig. Jag har gått ner 11 kg! och minskat 11 cm runt midjan! Jag har nått mitt första delmål att gå ner 10 kg fram till sommaren! HURRA! Dom sista 3 kilona har farit av bara farten när jag har haft problem med halsen men som man säger:inget ont som inte har något gott med sig! Det känns att jag har gått ner :) Bara det att böja sig och plocka leksaker från golvet är lite lättare!Om det känns nu efter 11 kg så lär jag vara lika snabb som stålmannen efter att ha gått ner 30 kg :D  Jag är dock inte riktigt tillbaks på banan med kosten efter operationen men nästa vecka är mitt mål att det ska funka igen! Man blir så himla sporrad när man ser och framför allt känner att det händer saker! Nästa lön , den här lönen bara susade till och tog slut :),ska jag nog unna mig lite belöning och handla lite sommarkläder åt mig själv! I en storlek mindre :) Har minsann tänkt belöna mig med en jätte handling åt mig själv när jag når mitt mål på 30 kg!Då är jag verkligen värd det! Vad fina kläder jag ska shoppa!! ( Kanske borde börja lägga undan lite pengar!)Jag måste nog inhandla någon ny bh nästa lön! Det första som ryker när man går ner i vikt är ju just bysten! Jag får verkligen jobba på att få bort magen!!Så det inte slutar med att jag är helt platt upptill och så en jätte mage! :) Jag har en ny tid inbokad till min "coach" Ann-Sofie om 2 veckor och då är målet satt till -1.8 kg så som det ser ut nu har jag redan klarat det målet!Men jag får nog kanske räkna med att gå upp lite nu när jag börjar kunna äta vanlig mat igen och inte bara leva på flytande! Men det är bara att ta ett djupt andetag och köra järnet!Jag har en massa underbara människor runt omkring mig som stöttar & peppar mig!Som jag dessutom tjatar kost med men dom verkar stå ut med det också :) Vad roligt det är att få kommentarer!Tack ni alla som skriver rara kommentarer!:)Bamsekramar till er! Tjingeling !

En liten tjuvtitt :)

Eftersom jag inte hunnit fixa några bilder på brudarna i nya kläderna så får ni se några av kläderna dom har fått..... så får ni lite förhandsinfo :)Ska se i veckan om det blir lite bilder!Men det har börjat vara ganska svårt att få mina bönor på samma bild :DMen man får ta det som det är :)


Byxor är alltid bra :)Ett par rosa och ett par gröna.

Tunikor 2 pack.Det är så fin turkosfärg som gör sig bättre i verkligheten än på bild.


Till fina sommardagar ska dom vara så här tjusiga!


Denna klänning i gult har dom också fått varsin :) Vi gör ett försök att locka fram solen med två gula karameller ;)


Denna fina solklänning :)


T-shirtar är alltid användbara!Syns det att mamma gillar randigt?! :)


Tights är bra ombyten :)


Dessa skor fick brudarna också!En jätte fin sko som går att öppna ordentligt så att man får ner deras fot utan krångel :)Judith,den lilla basen:),har dragit i väg och åt henne fick vi köpa storlek 24 medans lillasyster hade storlek 22! Det är ganska häftigt hur olika dom är!
Då har ni lite provsmak på vad dom har fått!Jag ska fota direkt jag har tillfälle!Kanske jag ber den äldsta tösen om hjälp för hon är kanon duktig på att fota!Så klart att vi sporrar när det är något man tycker om & är duktig på så hon har jätte fin kamera som hon fått i julklapp!Jaha nu är det andra här som behöver datorn :)Tjingeling!

Här igen :)


Ungefär så här känner jag mig för tillfället ! Jag hade sett fram emot en myshelg med familjen!Vi skulle ta det lugnt och bara vara!Det började bra,tills klockan halv ett på natten mot lördag.Jag hade somnat i soffan och vaknar av att det rinner i halsen.Ja visst efter så gott som 2 veckor efter operationen när man tror att det har gått över så börjar jag blöda.Jag ringde 1177 och dom ville att jag skulle åka in på akuten.Jag for ner på akuten , insåg innan jag gick in att jag borde nog ha bytt tröja :) men jag hade inte tänkt åka nånstans utan gå i säng.Det slutade med att jag blev inlagd på medicinavdelningen.Jag hade inga planer på att stanna så jag gjorde mig inte hemmastadd utan tänkte att jag får åka hem när det blir morgon och läkaren kommer.På fm började jag blöda igen så jag blev inlagd ännu en natt. Visst är det väl tur att man får vara på lasarettet när man inte mår bra men roligt är det inte!Jag trivs som bäst hemma :)På söndag fick jag komma hem och vilken ljuvlig känsla! Så nu har jag fått utskrivet nya mediciner och sjukskriven ytterligare en vecka med stränga order att inte lyfta eller anstränga mig!Nu måste vi få bukt med den här halsen!  Det innebär att jag inte får börja träna heller :( det känns trist när man var på g och verkligen tyckte att det var roligt!Jag har vägt mig i dag!Jag har gått ner 4 kg på 3 veckor men med den här halsen är det inte konstigt så den äran kan jag inte ta åt mig! Totalt 12 kg sen jag började i mars. Det känns faktiskt ! Tänk hur det ska kännas när jag har gått ner 30 kg?! :) Men jag får kanske räkna med att gå upp 1 eller 2 kg när jag kan börja äta igen.Nu har jag ätit flytande ett tag.



Det var ju morsdag i går!Min familj hade gjort en sån fin tårta tills jag kom hem men tyvärr kunde jag inte äta av den då men i dag skulle jag få prova äta "mjuka" saker så det finns kvar en bit.Den ska jag smaka! Den var så fin med orden "Mamma är bäst" på tårtan. Jag har förnyat brudarnas garderob litegrann men inte hunnit fota dom i kläderna ännu,orken har inte varit på topp.Men jag ska göra det någon dag.De 2 större juvelerna är i den åldern så dom vill bestämma själv så dom ska få följa på stan nån dag och handla,enklast så!Judith& Joline har inga invändningar mot mammasval ännu:) men jag vet hur fort det går så jag får skynda mig att bestämma medans jag får ;)
Jag har en arbetskompis som själv är tvilling som säger att jag inte ska klä dom likadant :) men sorry Bosse-jag tycker att det är så charmigt och som sagt det är inte länge mamma får bestämma :).Vad som kan vara lite trist är när man ska handla här i stan och det finns inte 2 i samma storlek!Jag bad Kappahl ta hem en till i samma storlek men det kunde dom inte utan hänvisade mig till deras nätbutik.Nä tack då kan jag lika gärna beställa från h&m eller ellos.Vars tog servicen vägen?Faktiskt i fredags så hittade jag lite grann på Lindex som föll mig i smaken och som det fanns 2 utav!Bilder kommer:) Nu ska jag lägga mig på soffan en stund :D Inte likt mig men i dag känns det behövligt!Tjingeling!

Försäkringskassan höll på ge mig hjärtsnörp !



Jag har hållit ordentlig koll på föräldrapenningdagarna!Jag ringde till & med dit och förvissade mig om att jag hade kvar dagar INNAN jag lade in om föräldrapenning från jobbet hela juli-månad!Allt var okej:det fanns dagar!Gubben har också kvar dagar så han har tagit ut 5 veckor till sommaren.I början av veckan så ramlar det in ett brev att vi har kvar 36 dagar!! TOTALT på barnen!Gubben är lite coolare än jag , han sa på en gång att det är fel och att vi ringer och kollar upp det!Jag ringde f-kassan och fick veta att jag var på plats nr 574 i kön!Nej tack!Så i dag har jag ringt upp dom!Nej hon som svarade förstod inget för det fanns ju dagar!Jag hade ju hunnit tänka massor:ska jag dra tillbaka min f-ledighet och samtidigt visste jag att dom fått vikarie för mig!Hur ska man göra för vi överlever absolut inte på lägsta nivå-dagar en hel månad och sommar & allt!När man vill kunna unna sig att göra något med barnen!Ja,usch vilken magknip jag har haft för detta brev!Men det var tydligen något fel i systemet!Deras fel i systemet fick mig att gå på högvarv!Men jag fick prata med en jätte rar tjej,Josefine,på f-kassan som hjälpte mig OCH det finns dagar! PUH!Jag får vara ledig och behöver inte vara utan pengar heller! Eller....det kan ju diskuteras ;)Men skillnad att få dagar med sjukpeningnivå eller lägstanivå! SÅ nu är mitt magknip borta!Jag kan med gott samvete ta ut f-penningen som jag har tänkt! Härliga sommar! Tjingeling!

Detta roar oss sjuklingar.



I dag har mina töser sovit i skift ,i vanliga fall hade jag nog inte varit så nöjd men just i dag passade det ypperligt!Först somnade Judith och då tog jag & Joline ,efter att ha röjt undan efter lunchen och startat diskmaskinen, och slog oss ner i soffan framför svt barnkanalen.Vilka härliga program! Denna gris hade aldrig mamma sett förrän för nån dag sen,töserna har inte alls varit intresserad av teve förrän nu.Grisen heter Olivia och tjejerna är helt fascinerad av henne.Efter en stund kändes Joline lite tyngre och andades djupt-lilla godingen hade somnat så jag bar henne i säng.Sen vaknade Judith så då fortsatte vi med samma kanal :) De större barnen har inte tittat bolibompa på ett tag så det har hunnit komma lite nya program. Vilken skillnad på dom programmen och programmen som snurrar på nickelodeon,cartoon m.m Jag får klåda av att bara höra denna svampbob!Men jag är väl kanske gammalmodig :D Min son sa till mig en dag när det var något vi var oense om:
-Men mamma!Är du från 70-talet?     :) :) Det lät inte så positivt ;)Efter en stunds fundering så upplyste jag min gullunge till son att "japp jag är från 70-talet!"  
En annan dag hade vi också varit oense om attityder :) och jag hade ju sagt att med den tråkiga attityden åt sin mamma så blir man inne med utegångsförbud!Vi kom i alla fall inte överrens och en grabb på 10 år testar!Så är det,i alla fall hemma hos oss och jag tar hellre fajterna nu och vinner dom än förlorar när han är 15-16. Det slutade med att han fick vara inne MEN då blev det plötsligt mitt straff när han längtansfullt tittade ut och berättade vad han skulle göra ute i morgon. Mammahjärtat blöder och man känner sig som en bov men jag hade ju sagt att det skulle bli så om inte den trista kaxattityden ändrades. På kvällen hade vi ett samtal med sonen och förklarade hur mycket vi älskar honom och att det är därför vi inte låter honom bete sig så.Man kan alltid prata med sina föräldrar och förklara hur man känner men man höjer inte rösten och framför allt så respekterar man varandra i en familj!Jo då det lät bra tyckte han och vi var sams.Samma prat som vi har här hemma ofta.Det höll till nästa morgon när de två äldsta skulle till skolan & skulle på samma toalett samtidigt!Respekt?Jojo vi får hoppas att det kommer med åldern:) Nu vill Judith hjälpa mig med skrivandet så jag avslutar för denna gång. Tjingeling!

Tjaba tjena hallå :)



Jaha nu var jag tillbaka här,har varit risig värre.Kommer inte i håg att förra operationen var så här eländig men det kan nog vara så att jag har åkt på en förkylning också för småttingarna och gubben är sjuka.De stora barnen har klarat sig än så länge men peppar peppar .....
I dag måste jag i alla fall ut och göra ärenden ,lämna in sjukintyg ,besöka apoteket & hämta ut mediciner åt mig & tjejerna samt ha ett utvecklingssamtal med sonen. Det såg länge ut som att Joline skulle klara sig undan ögoninflammationen men nu på morgonen så var det kört!Nästa tös med igenkletade ögon :( Jaja dom är på strålande humör i alla fall.Har just gjort en beställning till Ellos på kläder till Judith & Joline.Dom små liven växer så det knakar!Så när det plingade till i min telefon att det var 25 % på en hel beställing passade jag på ;)Så nu får ni hålla utkik , jag kan ju lägga upp lite bilder på damerna i nya kläderna när dom kommer. :) Nu ska jag fixa lite lunch och sen fara & lämna brudarna till mormor & morfar.Lite enklare att hinna det man ska! Vi har faktiskt överraskat mormor med en tid ,för färgning & klippning ,till frissan.Ett litet sätt att visa uppskattning på!Det är guld värt att kunna lämna barnen en liten stund om man behöver och mycket annat som dom ställer upp med skjutsar m.m Hoppas att mamma/mormor blir nöjd!Okej nu väntar lunchen.Tjingeling!

Tror nog att detta kan vara jag :)


Kan nog tänka mig att jag såg ut så här i dag när halsen kliade och jag hade lusten att köra ett städrace men inte orken!Jag hade nog långa huggtänder där jag satt på min stol,jag är inte van att se på om någon annan gör.Fast vem vet jag kanske inser guldläget och blir soffpotatis här i 2 veckor! Jag får meddela hur det går med den saken ;)
YES! 3-3 till Sverige!Nu har jag annat att göra!Tjingeling!

Lite uppdatering :)


Jaha hur är det med er då? Här är väl allt under kontroll , jag antar att min hals håller på att läka för det kliar så att jag håller på att bli galen!Oj om jag hade haft en virknål när det kliar som värst!Jag trodde/ville att jag skulle orka dammsuga här i dag men jag fick ge mig -jag orkade inte! Jag hann bara titta på dammsugaren så kom gubben i full karriär och sjasade mig därifrån,sen fick jag snällt sitta på en stol och titta när han dammsög.Den stackars mannen har fixat och donat med allt här sen måndag och inte ett ljud om det.Annars brukar vi vara rätt duktiga på att hjälpas åt.Lilla Judith tjorvade lite innan hon somnade i går kväll,när hon vaknade i morse hade hon en rejäl ögoninflammation.Lilla hjärtat hon såg så eländig ut!Hönsmamman ringde 1177 och fick veta att nu behandlar man inte med antibiotika förrän efter några dagar så deras råd var att man skulle behandla det hemma och vara noga med hygienen.Ögoninflammation smittar som ni vet ;) vi får se hur länge Joline klarar sig:)Judith har varit jätte duktig när vi har rengjort hennes ögon i dag.De små liven,bara 1år & 8 månader,förstår allt man säger åt dom.Jag blir helt fascinerad över hur mycket dom begriper!Det bubblar ut nya ord varenda dag,Judith har börjat sätta ihop 2ordsmeningar.I går sa hon åt sin morfar:mera banan! varpå morfar lovade att mormor skulle köpa mer banan;)
Våran bil har gett upp förra veckan och det var så lång kö till att lämna in den på verkstan för en bedöming,så först den 30 maj skulle vi få in den.Vi tror ju inte att försäkringsbolaget börjar repa en gammal bil som har brunnit under huven så vi tror att den blir inlöst.Det är bara att hoppas att vi får ett bra bud-åtminstone vad den är värd!Vi har sökt efter bilar i dag & faktiskt hittat några intressanta MEN då hänger det lite på hur det blir med våran bil och vad försäkringsbolaget säger.Det är så trist att vänta så länge!Vill veta NU! Man är som lite låst utan en bil som hela familjen ryms i :) 6 människor,3 hundar och en massa packning!Det är ingen vanlig kombi som vi kan tränga oss in i :D Det gäller att hålla tummarna att det ordnas fort för nog blir sommaren lite tråkig utan bil!Det blir lite långt att cykla med hela gänget till stugan som ligger 5 mil härifrån.Nog för att jag har sagt att jag ska köpa en cykelkärra till tvillingarna och slå i hop nöje & nytta i sommar. Jaja nu ska vi se klart hockeyn :) och nu måste det vända!Heja Sverige!!!! Tjingeling!

Lite sliten ....



Så här har jag sett ut sen i går ,jag har varit och gjort bort operationen:plockat bort det som var kvar av halsmandlarna och skrapat bort 2 böldrester.En rutinoperation som brukar ta en halvtimme ,min operation tog över 1 timme.Min vänstra sida hade sett eländig ut så bara den tog 40 minuter.Men nu är det gjort!Jag har börjat kvickna till nu :) ont har jag men det går inte att jämnföra med en halsböld.I går sov jag mer eler mindre efter operationen , kom hem efter kl 18 och vid 19-tiden ,först av alla,sov jag :)Sov till morgonen ,klev bara upp för att titta i medicinburken och klev upp 15 minuter på morgonen.Sen har jag sovit i soffan under filten.Det är ju bästa medicinen-att få sova bort det!Jag har inte ens orkat prata ;) de ni var ju inte likt mig :)Jaja nu känns det som att det värsta är gjort!Smärtan ger med sig.Nu ska jag ta filten och titta färdigt hockeyn men då vet ni att jag lever :) Tjingeling!

Drömmar....



Titta vilka fina!Färgglatt ska det vara så att man blir glad!Nu börjar solen hitta fram så det blir nog en kanondag!

God morgon :)



Så var det lördag!Vi förlorade hockeyn i går :( det var ju inget vidare!Tyckte inte att domarna gjorde ett bra jobb!Hoppas att andra domare dömer hädanefter! 7-3 var inget resultat vi ville se! Jag har kommit hem från jobbet på morgonen , nog för att jag trivs kanon bra på mitt jobb så är det härligt att komma hem! Det snöar ute!Men jag har ändå tänkt "tvinga" ut familjen på en promenad!Vi får hoppas att vädret blir bättre där ute!Det känns inte som att vi hinner få sommar på en månad!Men det går fort när det väl kommer :)Vad härligt att plocka fram sommarkläder och slippa bylta på småttingarna massa kläder!När barnbidraget kommer så måste jag på stan och förnya barnensgarderober lite grann ;)Brudarna har dragit i väg på längden så dom behöver lite nytt. Men jag tycker att det är roligt att handla barnkläder :) man skulle ha varit rik ! Jag ska faktiskt unna mig själv ett par träningsskor när lönen ramlar in!Jag måste ha ett par nya :) Mina promenader kommer att bli en större fröjd med nya pjucks!Judith & Joline måste också få sig ett par skor typ träningsskor.Det måste vara rejäla skor som är lätta att ta av och på - det ska vara praktiskt ,jag är allergisk mot saker som inte fungerar!Dessutom ska dom vara sköna!Tur att vi går till en skoaffär som hjälper oss att mäta både skor och fötter!:)Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och surra med min underbara familj! Tjingeling!

Dagen i dag :)



Jaha , är just inkommen efter en helt underbar kvällspromenad på nästan 1,5 timme! Jag känns lite mör i benen efter i går ;) Men det är väl bara positivt!? Jag kan tänka mig att om jag hade kunnat stegen bättre och hängt med på allt hade det känts mer! Det kommer väl efter några gånger , det gjorde det på förra zumban :) Jag har varit och vägt mig i dag ! Till en början var jag lite besviken för jag hade inte lyckats med mitt mål till denna gång - målet var satt på att ha gått ner 2kg.Jag hade gått ner 1.2 kg men hade ändå minskat 2 cm runt midjan. Min coach :) tyckte att jag skulle vara nöjd för med facit i hand så har jag gått ner 8 kg sen 14 mars - alltså på ca 2 månader. Okej jag får väl ge mig då och känna att det var ganska ok! Det är ju i alla fall minus 8 kg! Jag kan ju bara säga en sak : det var fan så mycket lättare att gå upp i vikt än tvärtom! MEN jag SKA ner! Det är så roligt att skriva in i sin träningsdagbok vad man har gjort! Jag kanske må vara barnslig men det känns bra att se att man inte lämnar någon ruta tom!Nu har jag massa planer på vad som ska provas ;) cirkelträning , fysiocross och styrketräing är på tapeten!Tyvärr känns detsom .... så kommer jag att operera halsen på måndag.Först var jag i valet och kvalet om jag skulle avboka den och ta det till hösten,men den kommer nog lika olägligt då!Det passar väl aldrig egentligen att vara risig i kanske 2 veckor! Så nu är min nästa tid till Ann-Sofie först om 4 veckor så har jag 2 veckor efter min sjukskrivning att komma i gång igen! Nu sänkte vi målet till 1.8 och det ska jag baske mig klara! Mitt nya tänk vad gäller kosten ;)det har varit en kamp att börja äta frukost! Det är inte det lättaste när man helst vill vara i fred med sin kaffekopp innan det är dags att väcka barnen och göra dom klara inför dagen!Att äta regelbundet är a och o :) DET visste jag ju egentligen men ändå förstår man det inte!Jag tyckte ju att jag åt bra ;) jag tyckte det lät helt vansinne att kunna äta frukost och så frukt till mellanmål vid 9-snåret och sen ändå äta lunch.Jag tänkte att om jag äter både frukost och mellanmål kommer jag inte att orka nån lunch!Kan bara upplysa er om att vid lunch håller jag på att svälta i hjäl så jag verkar ha fått i gång förbränningen.Vill gärna fortsätta med det så det är bäst jag fortsätter sköta det!Jag har blivit mer medveten när jag handlar -milda mat 4% funkar lika bra som grädde till det mesta!Vad jag är väldigt irriterad över är att det är så in i bomben DYRT att försöka leva nyttigt!Ta exempel creme fraiche -det skiljer 3 kr på en 5 dl burk med lätt creme fraiche mot för en vanlig 5 dl creme fraiche. Det kan tyckas löjligt att gnälla om 3 kr men många bäckar små! Sen är det oftast så att det nyttigare alternativet är dyrare än det andra. Vad galet!!! Det borde vara billigare just för att alla människor ska kunna ta hand om sig själva på bästa sätt!Jaja nu har jag gett er en uppdatering :) Ha en trevlig kväll!Tjingeling;)

Molly

I dag tänkte jag visa en älskad hund :) vi har 3 stycken lurviga bebisar också! Våran Molly är en leonberger som ni ser :) , Vi har även en tax och en norrbottensspets. Alla 3 är mycket speciella!Dom har olika saker för sig. I dag har min lediga dag försvunnit med fart! Jag har hunnit vara till frissan och blev nöjd som alltid när jag går till Anna Bell ;) Sen har vi varit och provat på zumba med en ny ledare än Svetlana som vi har haft tidigare. Det var jätte roligt men lite annorlunda steg än vad jag var van :) Visst är väl huvudsaken att man har roligt och försöker ? I morgon väntar vägning :) vi får se vad vågen visar! Jag tror att det har gått ganska bra! Det känns så! Jaja nu ska jag duscha och se om soffan är lika lång som i går :D




Blogg Jessan :)

En klok vän sa till mig tidigare när jag sa att jag var sugen att blogga att det är så roligt när man börjar så man kan inte sluta! Jag verkar vara där nu :) Fast mallan fick skicka ett sms så jag fick ändan ur vagnen ;) Tack bönan! I morgon så är jag ledig från jobbet , men ledig och ledig ... det kan diskuteras! Jag ska i väg på ett möte och jag ska till frissan! Under tiden så är tjejerna hos mormor & morfar - jag vet inte vem som har roligast : brudarna eller mormor & morfar! Sen på kvällen så startar zumban ! Jag & bästa Sussi har anmält oss! Det ska bli jätteskojigt! Det trodde ni inte va?! Tänk att det behövdes att man skulle se sig själv på kort för att man skulle inse verkligheten! Men i dag träffade jag folk jag inte träffat på ett tag och fick höra att det syntes att jag hade gått ner i vikt! Vad härligt! Det har inte varit gratis så det är jätte roligt när det börjar synas! Så i morgon är det zumba! På torsdag ska jag och väga mig igen! Målet är satt på -2kg så vi får se om jag har fixat det ;) Spännande! Det känns så i alla fall! Nu ska jag ta en titt på andra bloggar! Hoppas ni har haft en trevlig stund!

Roligt med bilder !

Sitter och tittar igenom lite bilder på barnen! Tror inte ni misstycker att få några till :D Jag passar på att träna på det här med bloggandet !



Lilljessan :) Denna tös lär få höra mer än en gång att hon är lik sin mamma ;)


Denna tös är som en liten kopia av sin äldre syster :) , både i humör och utseende :)

Här är ett härligt kort på 3 av fantastiska 4 :) , en kväll i stugan förra sommaren! Titta vad glad Judith ser ut- hon hade bara tagit en taktikvila och sedan klivit upp igen! Har för mig att hon var uppe till närmare kl 01 sen! Joline sov som bäst! Har haft turen med alla barn att dom har sovit bra! Alla 4 har sovit hela nätter från det att dom har varit ca 3 månader!  Nu ska jag titta lite bloggar själv :) Nu vill jag se lite heminredning och få lite inspiration till att förnya lite hemma ;)

Längtar till sommaren!

Nu har det varit både snöigt och kallt för att vara i maj så nu har längtan efter sommaren kommit :) Barnen längtar efter sommarlovet så klart ! Jag ska också vara extra ledig med föräldrapenning så vi blir ledig från 1 juli och ända fram till 26 augusti ;)


Detta är lilla Joline i en hatt som min moster har skickat , man vill stoppa tiden när man ser hur fort den går! Våra små bebisar är inte så små något mer , dom blir 2 år i augusti!



Här kommer ett kort på våran Judith ! Vad underbart när sommaren kommer så man slipper alla vinterkläder! Nu till sommaren lär det vara full fart! Vi ska njuta av ledigheten! Jag ska roa mig här en stund och leta lite kort , kanske jag till och med uppdaterar med några kort! Börjar få lite kläm på det och inser att det är ju riktigt roligt! Ha det bra tills vi hörs igen!

Tålamod!!

Jag har kämpat här med att publicera lite bilder :) TACK Mallan! för din hjälp via telefon! Vi får hoppas att träning ger färdighet! Jag ska lära mig mera , vill kunna få in kommentarer till varje bild! Visst ser ni vem av tjejerna som är vem !? Joline är väldigt lik sin mamma :) Judith är väldigt lik sin stora syster i samma ålder! Det är ganska häftigt att tvillingar är så pass olika :) Judith har börjat kalla sig själv för DUDIT och när vi frågar vad Joline heter så svarar hon :bebin! ;) Nu ska jag göra färdigt inför i morgon! Natti natt alla!

1 Maj grillning :)




Vi tog tillfället i akt och for ut & grillade! Det var lite blåsigt men helt underbart! Skulle lägga ut bilderna i går ;) men när barnen var nybadad och fixade för kvällen så gjorde jag misstaget att slå mig ner i soffan! Det är livs kvalitét att kunna fara ut i naturen :) Det är inte det lättaste att få alla barn på samma kort. Joline,lilla hjärtat, har tittat lite närgånget på en sten så hon har ett blåmärke i pannan . Hoppas ni har haft en bra 1:a maj!!

RSS 2.0