Kaffets dag !


Ja men så klart att även kaffet måste ha en egen dag ! Jag är ju väldigt förtjust i denna bruna dryck 😉! Jag har varit och jobbat kväll med Bosse och Anette . Även dom tycker om kaffe så vi har haft en jätte rolig kväll 👍🏻. 
Ja vad händer här annars ...... Jag trodde att vi hade klarat av första svängen med förkylningar och feber . Men inte då ! I söndags däckade Julius i feber och sen kom pappan i familjen hem och däckade han också. Naturligtvis så tog ju små bönorna en vända till 😳. Så vi kör lite mer sjukstuga . 

Jag har hämtat ut Judith och Jolines nya vinteroveraller. Med fyra juveler som ska ha vinterkläder och skor är det bäst att dela upp det lite 😉. Vinterskorna får vänta till nästa månad. Vi körde på Reima i år igen. Just när det gäller utekläder så kör vi helst på det beprövade 😃. Dom är smidiga och varma. Judith har dragit i väg på längden ! Hon har blivit jätte lång . Hennes overall från förra året får Joline ta som extra overall. En till som har blivit väldigt lång är lilleman! Han har dragit i väg och växt om både mig och Jennifer på längden. Han hade mätt sig på slöjden och sa att han har blivit 165 cm ! Snart är han lika lång som pappan. Dom behöver påfyllning av kläder ! 

Brudarna har här tidigare fått varsin termos till sina vargutflykter. Jollan valde den ljusrosa och Judith den lite mörkare. Så nu vill dom på utflykt 😃. 

Vi hade ju finfrämmande här förra veckan 💕. Min storebror och hans son Alfred var och hälsade på! Det var så roligt ! 

Joline var dock inte på sitt bästa humör utan blev lite blyg ..... Att hon dessutom var sur när dom kom underlättade ju inte. Men det gav sig till slut ! 

I fredags så var jag och flickorna på Coop och helghandlade. Då hade dom demo på en ny thaisås. Vi fick smaka lite grann och det var väldigt gott ! Så vi köpte med oss hem och gjorde det till middag ! Vi tycker om thaimat så det passade utmärkt ! Lätt som en plätt var det också . Jag stekte kyckling i bitar. Rev morötter och vitkål grovt och stekte lite grann med kycklingen. Kokade risnudlar och klippte i mindre bitar. Sen blandade jag i hop allt och slog såsen från flaskan över o lät det värma lite. Mums ! Det var inte sista gången. Alla barnen åt som hejsan ! Roligt när man får lite nya idéer ! 
Nähä nu ska jag ta soffläge en stund innan jag ska ta sikte på sängen. På återseende ! Tjingeling ! 

Men god kväll 🌙

Jaha hopplös som jag är så har jag inte tagit mig i säng ännu! Jag eldar i gång på kvällarna när barnen har lagt sig och får som mest gjort då 😉. Jag har nyss varit och hängt upp flickornas överdragsbyxor på tork. Skulle packa ryggsäckarna till dagis i morgon och tyckte att byxorna var väl så lortiga. Den här årstiden och barn är lika med att en tvättmaskin är ett måste ! 

Efter middagen så körde jag , tjejerna och Aska Jennifer till bussen. Allt var frid & fröjd när Jennifer gick på bussen. Mamman bet sig i tungan för att inte visa hur jobbigt jag tycker det är 😒. Jennifer gick på bussen och vi gick till bilen . Jag satte fast brudarna i stolarna. Men jösses vilket liv det blev när bussen åkte ! Joline grät och skrek i högan sky ! Våran lilla dramaqueen skrek att nu far bussen och Jennifer är borta för evigt ! Hon kommer aldrig mer hem. Jag försökte säga att Jennifer kommer ju hem på fredag ! Men det lyssnade inte Joline på. Vi körde bakom bussen tills vi skulle svänga av hemåt. När vi kom hem på parkeringen så klev jag ur och tog lös den storgråtande Joline . När jag sen vänder mig mot Judith så ser jag att hennes tårar också rinner. När jag kramade om henne så brast det ju och även hon grät högt. ❤️ 
Anders och Bellen ( hunden ) kom för att hälsa på så han tog Aska. Efter många om och men så lugnade dom sig och sen frågade dom hur länge det är till fredag 😉. 
Grabbarna i familjen kom också hem och fick sig lite middag. Judith & Joline har badat och borstat tänder . Sen blev det en tidig kväll för de sköna bönorna eftersom dom ska upp tidigt i morgon . 
Jaja natti natt på er ! Tjingeling . 

Ledig helg är underbart !

Jag har haft ledig helg och det är hur underbart som helst ! Enda nackdelen är väl att den verkar gå dubbelt så fort ! Vi hade först en plan på att åka till stugan men Jennifer är som sagt borta hela veckorna så hon ville hem och hade väl lite saker hemma som hon ville ha med sig i dag när hon åker så vi brudar har varit hemma. Julius ville åka till stugan och har länge velat ta med sig två kompisar dit . När vi åker alla så har det inte gått men nu gick det. Lilleman var överlycklig ! Pappan i familjen har haft god jaktlycka i helgen så nu blir det lite kött i frysen också. Vi brudar har varit i väg på äventyr i helgen. 

Vi for upp och hälsade på Ulli & Jörgen i stugan. Mormor hängde också med . Det var ganska tråkigt väder men regn och rusk men det gick bra ändå ! 


Jag passade på att fota lite ute eftersom jag tänkte göra fotoalmanackor till nästa år. Har alltid gjort det när Jennifer & Julius var mindre. Så det är min plan. 

Hit vill Joline flytta med Ulli 😃. Ulli hade en liten stol på bron som Jollan slog sig ner på. 

Sen provsatt dom möblerna utanför bastun . Allt måste provas ! Vi hade en toppen dag ! Ulli hade gjort lunch när vi kom. Virriga Jessan körde ju fel till att börja med. Jag var helt säker på att jag skulle se infarten med deras bil - tänkte ju inte på att det inte är snö och går att köra ner till stugan 😃. Men till slut insåg jag att det inte stämde och vände. Jaja vi kom fram till slut. 

Brudarna var lyckliga över att få hälsa på Ulli . Det lovade jag ju förra veckan. När vi hade ätit så tog dom det lilla lugna ett tag. 

Kolla in Jolines avslappnade stil 😉

Judith berättade om något uppe i träden. Självklart var ju Jennifer & Aska med. 

Lilla älskade Aska ! Hon hade det toppen och fick vara med och mysa. Sen på kvällen när vi kom hem så hade jag lovat min stora tös att vi skulle göra räkmackor ! 

Det var jätte gott ! Men det blir inte att man gör det så ofta för det tar så tid att skala dessa räkor ! Det finns ju färdigskalade men jag tycker att dom man skalar själv har mer smak. Jag hade tagit fram 1 kg räkor och det såg mycket ut tills man hade skalat ..... Mycket skal och lite räkor. Men gott var det i alla fall . Joline stod på en stol brevid mig när jag skalade och hade 100 frågor ! Vars är deras svans ? Vad är det svarta ? Jag svarade gång på gång. Direkt jag hade svarat på en fundering så kom det en ny ! Jaja hur ska man veta om man inte frågar ! 
Jaja det är söndag och i dag far största juvelen igen . Jag håller på att tvätta kläder och förbereda inför veckan. Jag ska koka potatis , steka ostkorv och göra morotsstuvning till middag. Önskemål från barnen. På återseende ! Tjingeling . 

Tisdag



Jag har jobbat helgen och är ledig i dag. Helgen har gått bra ! Mormor har varit med barnen och det har gått hur bra som helst ! Pappan i huset har varit i väg på älgjakt . 
Jaha ...... Ni kanske funderar över bilden ?! 😉 jag har inte varit särskilt glad i helgen ...... 
Det har hänt tidigare och det irriterar mig något fruktansvärt när folk , vuxna människor , vräker ur sig vad som helst. Det har hänt tidigare och nu kom det igen : att jag ska väl ändå inte skaffa fler barn för fyra barn är ju många ! Det räcker väl nu ! Du ska väl inte skaffa fler ?! 
Jag var dessutom på jobbet och hade jag inte varit det så hade jag nog vrålat rakt ut . Jäkla människa ! Att någon människa på fullaste allvar tycker att man har rätt att kommentera huruvida någon annan ska skaffa eller inte skaffa fler barn ! Hon har inte en susning om hur mina barn har det ! Det " roliga " är att min arbetskompis har också fyra barn men han får aldrig höra något sånt. Kan bero på att han är man ! Jo jag har fyra barn och nej jag tänker inte skaffa fler men det är mitt eget val ! Det behöver jag inte ens ta med någon annan och absolut inte med henne ! Jag var nog som ett åskmoln när jag kom indundrande i samlingslägenheten. En annan av mina arbetskompisar läste av mig ganska fort så vi hade tid att sätta oss med en kopp kaffe och surra. Jag har världens bästa arbetskompisar 😘. Vi har jobbat i hop oss ganska bra så vi känner varandra utan och innan. Vi kan säga vad vi tycker och har trygghet i att det är helt okej. Nå i alla fall hamnade vi in på det här med barn o antal. Hon har fått en massa kommentarer genom åren hon också men - av den andra anledningen - hon har ett barn ! 
Jojo vi skiljer oss kanske från normen att ha 2 barn. Hur man än gör så har man ändan bak ..... Det sa alltid min mormor . Hur än man gör så hittar folk någonting att hacka på. Morr morr ! Sen fortsatte i alla fall människan som tyckte att man inte skulle ha så många barn med att diskutera det här med älgjakt ! Hon tyckte som så att då fick vi mat på bordet och gratis kött för hon hade minsann köpt en liten bit älgstek på affären för 260kr !! 
Det var tamefan det dummaste jag hört ! Gratis kött ? Mat på bordet ? 
Älgjakten är inte gratis utan snarare tvärt om - det är dyrt att jaga ! Allt kostar ! Skulle man köpa kött för samma pengar så skulle man få minst lika mycket om inte mer. Och sen påståendet om mat på bordet - det är många årtionden det jagades för att man var tvungen att ha mat på bordet ! Det är ett fritidsintresse i dagens samhälle ! Sen förstår jag att man tycker om att vara ute i naturen och det är helt okej med mig. Men sen att ens komma och prata om att karlarna ( för det är ju karlarna som ska jaga - kvinnorna ska vara hemma o städa o baka o ta hand om sina max två barn ) måste få vila för att dom ser till att familjen har mat på bordet 😡. Hon var nog inte så nöjd med min slutkläm att dom är i skogen för att dom har det intresset och inte för att dom måste. Nä jag tjurade i hop och det händer inte så ofta men i bland. Nästa gång jag är tvungen att ha med människan att göra så tänker jag avsluta snabbt med att säga att jag måste gå för att jag mår så illa - det kan ju vara så att jag är gravid 😉. Hur nu det ska gå när jag även planerar att ta jägarexamen 😃. 
Nä nu har jag tjurat klart om det men visst är det skrämmande hur vuxna människor kan bete sig ?! 
Mina fyra barn har det bra . Dom har mat på bordet och ett tryggt hem. Dom har både en mamma och en pappa som alltid finns där med deras bästa för ögonen! Sen tycker väl tonåringarna i bland att vi är besvärlig och bryr oss i allt men det inser dom väl när dom blir äldre att det var av välmening 😉. 

Här har ni den äldsta juvelen av våran fantastiska fyra ! Hon ser så glad ut med en orm hängande om halsen ! Hade det varit jag hade ni sett två skosulor ...... 😃 ormar gillar jag inte ! 
Nu kom lilleman hem från skolan. Det märks att han är i tonåren - han är hungrig jämt ! Så skafferiet och kylen ligger alltid närmast till när han kommer hem. Jag & brudarna ska åka ut och handla mjölk och smör och det andra som har en tendens att ta slut. I dag ska det kokas korvsoppa ! I morgon väntar jobb och förskola . Några dagar att kämpa innan den lediga helgen gör entré ! På återseende ! Tjingeling på er ! 

Solig fredag ☀️

I dag är det fredag ! Tjoho ! Våran största juvel kommer hem i dag ! 
Då vet jag någon ( ja några -alla ) som blir glad ! Tulta har tagit på sig rollen som extra mamma till Aska och tvättar av henne lite då och då. Aska är tre gånger så stor som Tulta men det spelar ingen roll . 
Jag vabbar med Joline i dag. Känns lite visset med tanke på att det blir mindre i plånboken till lönen men men ..... Klart att man är hemma när barnen inte mår bra ! 

När man är sjuk o har feber så är det bra med kall glass ! Så damerna äter glass och jag är tacksam över att dom har feber i stället för magsjuka eller något värre ! Jag håller på att beta av tvätthögen och tänkte städa till i köket på bänkarna . Skura mikron står oxå på min göralista i dag. Sen om jag hinner ska jag köra en rensning i min garderob . Så passar man på att göra lite nytta när man ändå är hemma . Sen måste jag sätta mig och titta över en beställning på kläder till barnen. Dom växer så det knakar ! Jaja nu ska jag hänga tvätt. Först verkar det som att jag måste medla mellan de två töserna. 😉 på återseende ! Tjingeling . 



Torsdag

Jaha i går så hade flickorna utflykt med varggruppen på dagis. Så på morgonen så fixade vi lite fika till utflykten och packade med överdragsbyxor och stövlar. Det var glada flickor vi körde på dagis och sen for vi på jobbet. Jag hade just satt mig ner på ett möte kl 14 så ringde det från dagis att nu var Joline jätte varm och hängig. Så nu kör vi nästa tös . Crille hämtade hem dom. 

Lilla gumman ❤️. Hon fick alvedon när hon kom hem. Sen efter middagen så började hon frysa , hon var alldeles knottrig och skakade. Så var febern tillbaka. I natt har hon vaknat och varit som en liten kamin. Hon fick alvedon o nässpray. När alvedonen började verka och hon kände sig piggare så körde hon i gång att prata. Hon kan prata den tösen 😉! Till slut blev det tvärtyst..... Då hade hon somnat om. Som tur var så har jag varit ledig i dag men i morgon så vabbar jag med nästa. Pappan i huset kunde inte vabba för det var folk borta på hans arbetsplats. Jaja man kan inte skicka en sjuk unge på dagis och min chef var förstående. Så i dag har jag och Joline bara myst under filten framför teven. Judith fick följa med mormor och ha lite ensamtid med mormor som Joline fick ha tidigare i veckan när Judith var sjuk. 

Här låg Joline och Aska i soffan. Aska är så mycket för töserna . Joline pratade med valpen tills dom somnade båda två 😉. 
Jaha ...... Så var det då dags för älgjakten igen. Så i morgon åker pappan i huset och jagar över helgen. Jag jobbar helgen så mormor ska vara här med barnen. Sen kommer ju stora tösen hem i morgon 💕. Hon är efterlängtad på veckorna här hemma. Joline har tjatat om sin stora syster i dag. 
Nu ska jag titta teve en stund innan det är dags för sängen . På återseende! Tjingeling ! 

Nytt efternamn 😉

Ja ni ..... Har man barn så har man väldigt ofta roligt 😃. 
Jag har vabbat med Judith måndag och i dag. I morgon är dock planen att dom ska på dagis. Hon har inte haft feber sen i förrgår kväll så hoppas att det håller i sig 👍. I går så tog mormor med sig Joline för lite ensamtid. Joline var strålande lycklig! Judith fick vara hemma med mamma och mysa alldeles själv. Vi har lovat henne att nästa gång är det hon som får åka ensam till mormor. Det var dom nöjda med. Medans jag donade på i köket så satt Judith vid köksbordet och tränade på att skriva. Sen undrar hon glatt vad hon hade skrivit : 

Jag blev lite ställd och sa att jag inte riktigt visste. Då såg Judith så stött ut och så säger hon " men det står ju Björk !" 
Gissa om jag höll på att kissa ner mig 😂. Okej ! Jag skrev då Björk på ett annat papper och försökte på ett pedagogiskt sätt förklara att Björk skrivs så här. Men Judith såg väldigt skeptiskt ut. 
Sen försvann hon i vardagsrummet . Jag lärde henne hur man slår på teven och byter kanal på com hem - boxen. Så det roade hon sig med länge ! Mellan varven bläddrade hon för långt och hittade inte tillbaka till barnkanalerna så då fick jag styra upp det hela. Rätt var det var blev det ett fasligt liv där inne - hon hade varit med en penna i dörren o lyckats låsa den men fick inte upp den. Fast hon såg mig genom glasrutan så blev hon i panik och bara skrek. Jag hämtade nycklar och låste upp dörren . Sen satte vi oss och tittade teve tillsammans. Då kom kommentaren : mamma ! Du är bäst ! Du kan allt ! 
😃 tur att man ligger på topp i bland ! 
Joline kom hem på kvällskvisten strålande lycklig och berättade i 200 blås vad hon & mormor hade gjort. Jaja nu ska jag ta mig en kopp kaffe och sen köra ett städrace och hänga lite tvätt. På återseende ! Tjingeling ! 

Ledig lördag !

Här har vi haft full rulle i vanlig ordning ! Jag har haft min vecka med två eftermiddagsturer och en förmiddagstur. Sen har jag en tredagarsledighet fredag till söndag ! Helt underbart ! 
Torsdagskväll och natten mot fredag så hade Julle tandvärk. Lilleman hade så eländigt. Han sov nästan inte alls så på fredagsmorgon när tandläkaren öppnade så var den här mamman på telefonlinjen. Vi fick en akuttid halv tio. Han har ju slagit i ena framtanden för något år sedan när han hoppade studsmatta. Sen i våras så lyckades han ju med konststycket att slå munnen o framtänderna i tvättfatet på toan här hemma så att det lossnade bitar från samma tand . Sen har vi varit två gånger och plastat den. När pappan i huset och Julle kom till tandis så konstaterade tandläkaren att både tanden och roten var död. Dom hade borrat ner till roten och varit där & petat men inte en reaktion. Så nu ska dom rotfylla den om tre veckor ! Risken finns att den blir missfärgad ! Jag vakar av när han hade tid nästa gång så jag kör honom dit . Tänkte minsann ha en frågestund med tandläkaren ! 😃 

Den här fröken tyckte att skålen skulle vara på huvudet när ostkrokarna tog slut. Så Joline hade ostbågssmulor hela håret 😳 , att det sedan hängde lite tomma chokladpapper spelade inte heller nån roll 😉 hon var så lycklig just då för Ulli var hit och drack kaffe. Det blev lite tårar när Ulli skulle åka hem. Men det gav sig när vi planerade att åka upp till ullis stuga nån dag när jag är ledig 😉. 

Jag har nog nämnt tidigare att Judith har problem med torr hud. Hon har haft sen hon var liten. Vi har tagit upp det på BVC men dom har bedömt det som torr fläckar. Vi fick utskrivet mini derm - en mjukgörande oparfymerad salva. Men den hjälper inte. Nu har det blossat upp rejält igen . Både på benen och ryggen. Även en stor fläck på ena armen. 

Det här är ett av hennes ben. Det andra ser lika illa ut. Nu vill hon inte alls att vi smörjer henne för det svider jätte mycket ! Lilla ❤️ ! Jag blir jätte fundersam - torrutslag ?! Då borde väl salvan hjälpa ? Jag har pratat med en av mina vänner i telefon som rekommenderade denna : 

Hon sa att den var toppen och att hon smörjer sig själv med den. Det skadar ju inte att prova . Tack Mia 😘 för rådet ! Man börjar ju fundera om det är någon slags allergi som gör att Judith har så eländigt ?! Man kan ju få liknande eksem av både laktos och gluten allergier. Men vi har ju testat Judith i samband med att hennes mage stökade och det visade inget sånt. Jag ska ringa till BVC igen på måndag och höra om vi kan komma och visa upp det . Judith somnade i soffan innan middagen. Det är inte likt henne. Sen när vi väckte henne när vi skulle äta så var ungen kokhet ! Säkert närmare 40 grader. 

Så nån mat fick vi inte henne att äta. Nu har jag varit i väg på affären och inhandlat lite som jag vet att hon gillar. Bara hon får i sig nånting och dricker bra. Julius tog med sin lillasyster in på sitt rum och bäddade ner henne i sin säng . Han har ju teve och dvd där inne. Så där har hon legat och tittat film. Syskonkärlek när den är som bäst 💕. 


Mammahjärtat är helt ! Jag har alla mina juveler hemma tills i morgon ! ❤️ 
Nu ska jag ta kväll. På återseende ! Tjingeling ! 

Mera bilder


Den här lilla damen tillverkade ett hjärta ( eller hjärtat var klart ) men hon målade det åt Britt på dagis . Sen fick jag skriva : Till Britt från Joline . Det är kärlek ! 
Exakt så sa hon att jag skulle skriva 😉. Så den har Britt fått när brudarna kom på dagis till lunchen. 

Ja hörni barn ..... I går när vi skulle äta middag så hade Judith & Joline lekt med leksaker på köksbordet och jag bad dom plocka undan så att vi kunde duka. Judith tittade på mig och sa:
" Men åh ! Det är så mycket , jag orkar inte plocka allt själv !" 
Joline då däremot :
" Mamma ! Jag hör inte vad du säger för jag har faktiskt en vaxpropp !! Aj aj vad ont det gör !" 
Då frågade jag henne om hon inte hör mig och ungen svarar " nä inte alls !" 
😃 man ska inte tro att dom inte kan bara för att dom är små !! Lilla råttan ! 


Judith som en fjäril och Joline skymtar i bakgrunden 😉. Dom här bilderna har jag fått av Anna så faktiskt skymtar jag också på någon bild. 

Här sitter Joline hos mig och väntar på sin tur att bli målad. 

Brudarna när vi kom fram. 

Dom två stora juvelerna 💕. 

Judith klappar grisen och tyckte att den var jätte sträv i pälsen ! 

Här har jag & Joline också kommit fram. 

Här sitter vi och äter lunch. 

Dom har jätte god mat ! 

Sen tog sig Joline en mysstund hos stora syster ❤️

Här rider Judith och mamman går brevid. 

Sen var Judith lite ledsen och ville rida mera så pappa var framme med en tröstande kram. Sen var vi ju och tittade i smådjurshuset och den här var charmigast :

En groda av något slag 😉. Den såg jätte glad ut ! 
Vi hade en toppen dag ! Tack Anna ❤️ För bilderna ! 
Nähä nu väntar jobbet ! På återseende ! Tjingeling ! 

RSS 2.0