Liten blir stor .....

Tjejerna har ju som sagt var börjat förskoleklass ! Man riktigt ser hur fort det går ! Judith har kunnat alla bokstäver länge och har kunnat skriva av ord ett bra tag nu ! Men nu verkar det som att hon har knäckt koden helt ! I flera dagar har hon ljudat och fått i hop enklare ord som äta mat skola m.m
I dag fick vi föräldrar ett mail från Jennifers mentor att det var dags för utvecklingssamtal nästa måndag. Först blev jag lite matt av tanken att köra 60 mil för kanske en halv timme ! Men vi diskuterade när vi kom hem och ringde till äldsta juvelen som ville att vi kommer ner. Men då tyckte vi som så att om vi ändå ska komma ner på måndagen så är det ju helt onödigt att hon och Aska ska åka tåg ner på söndagen för att sen ha en väntetid mellan tåg och buss på 2,5 timmar. Så då kan dom ju lika gärna vänta och åka med oss.

Vi pratade om att vi måste be om ledigt för resten av gänget. Judith frågade om hon fick skriva till fröknarna och be om ledigt ( egentligen är ju inte förskoleklassen obligatorisk men det vet inte tjejerna ) . Så hon satt och ljudade ..... Hips vips hade hon skrivit en ledighetsansökan alldeles själv 😃👍🏻! Duktiga tjejen ! ❤️
Joline är inte riktigt där ännu men hon kan nästan alla bokstäver och kan skriva ord om man bokstaverar åt henne men hon har inte riktigt knäckt det där med att ljuda ännu. Men snart så .....

Ja .... Alla juveler har fotat skolkort. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det .....
Jag har haft barn som har fotat sig i 16 års tid och har aldrig varit riktigt missnöjd tidigare.... Förra året var Judith & Joline gröna i håret men det fixade dom till innan dom skrev ut korten på fotopapper.
Jennifer var inte nöjd med sina kort - jag tyckte dock att hon var jätte fin men inte hon. Julius och Joline hade flera alternativ som var något så när . Men när jag fick se Judith s bilder - ja jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta ! På 6 alternativ var det inte ett enda som jag var riktigt nöjd med ! På varenda bild gjorde hon nån konstig grimage ! Visst ! Hon är jätte söt men det känns inte som att jag vill betala 530kr/ serie ! Jag kan ju inte heller köpa de andra serierna och inte hennes ....
Jag tror att jag ska maila dit i morgon och höra om det finns en chans att fota om hennes bilder .... Funkar inte det så får jag väl fråga efter fotografens val ....
Tidigare år har det varit en bild som har varit märkt med fotografens val som fotografen har tyckt var bäst. För om vi inte får fota om hennes bilder vill jag gärna veta vilken bild fotografen tyckte var bra ! Jag hade fast jag inte ens är fotograf skickat ut dessa alternativ !
Förut när det var ett annat fotobolag så fick man syskonserien med på köpet om man köpte alla serierna men så är det inget mer. Jaja jag ska maila dom och se vilket svar jag får . Sen får vi ta oss en funderare . Nu har jag fått gnälla av mig om det . Nu ska jag ta och sticka en stund innan det är dags för sängen.

Dessa sockar har jag stickat nyligen. De gröna är Jennifer s sockar enligt hennes önskemål. De turkosa o lilaaktiga är Ellens och nu håller jag på med ett par gråa dragspelssockar åt Anna . Jennifer har haft 4 veckors praktik i Luleå och bott hos dom. Vi har inte fått lämna några pengar för vare sig mat eller husrum . Men då behövde dom sockar och Anna stickar inte själv ! Perfekt ! Då stickar jag sockar åt dom i stället ! Jag var in i veckan på Konsum i Malmberget och där är det en riktig guldgruva med garner ! Jag blev helt betuttad i deras garner så dit ska jag igen när jag ska förnya garnförrådet ! Jaja nu vet ni lite vad som har hänt hos oss. Uppdaterar snart igen ! På återseende ! Tjingeling !


Halloween

Det har varit halloween ! Säg vilken unge som inte gillar att klä ut sig ? Vi var tre mammor från förskoleklassen som slog oss i hop som klassföräldrar och fixade ett halloween knytis !

Så här såg brudarna ut när vi drog i väg ! Vi hade lite pyssel och gjorde fladdermöss. Sen hade alla familjer med sig fika av olika slag så det var massor med fika ! Det som blev kvar fick klassen ha kvar så dom kan fika vid något annat tillfälle !

Innan vi avslutade en lyckad kväll så hade vi lite mörkerorientering. Alla barn som lyckades ( det gjorde ju alla ) fick en tatuering med halloweentema som pris ! Det var torsdag v 43 innan lovet.
Sen var Julius och flickorna lediga på fredagen. Vi for till stugan på torsdagskvällen. På fredagsmorgonen så hoppade vi i bilen och for ner till Öjebyn och hämtade hem största juvelen och Aska. Sen for vi till Luleå och handlade vinterkläder ! Vad som var så lyckat var att jag hade fått ett mail med 20 % på ett helt köp på stadium ! Annars brukar det ju alltid komma just före eller efter man har varit ! Men nu kom det alldeles lägligt !

Judith och Joline fick välja själva . Nu väljer dom inte samma något mer ! Mammans tid att välja har börjat ta slut ! Judith valde en lila jacka med gråa handskar och en rosa lila mössa. Joline som är väldigt förtjust i turkost valde en turkos jacka , en turkos mössa och rosa handskar. Julius hittade vinterskor . Jennifer köpte en jacka och en mössa.

Den här bilden är tagen när vi körde Jennifer till tåget när hon skulle åka tillbaka till skolan efter lovet ! Flickorna vägrade ta på sig handskar och lyssnade inte på mammas förmaningar ! Jag tror nog att dom lyssnar nästa gång 😉.

Julius var veckan före här hemma på en runda på stan med mig och handlade en jacka så han behövde ingen ny jacka. När vi kom från Luleå så tillbringade vi helgen i stugan. Jaja nu ska jag ta ut hundarna på kvällsrundan så ser jag sen om jag hittar några mer bilder som ni inte har sett . På återseende ! Tjingeling !


Western Farm 6 augusti

Vi har ju pratat i många år om att fara på western farm i Boden . Men det har aldrig blivit av ! Men nu tog vi tag i det och for ! Min barndomskompis Anna och hennes dotter följde med 😃. Farbror Niklas följde också med 😃. Så vi var ett glatt gäng !

Det var sista dagen dom hade öppet för säsongen ! Vädret var lite trist och det låg regn i luften ! Det var inte så mycket folk heller men det gjorde inte så mycket vi hade trevligt ändå !

Det var uppträdanden och barnen fick hjälpa sheriffen att jaga bovar. Det var fullt ös ! Det sparades inte på krutet för att det var sista dagen eller litet folk ! Vi har skrattat och haft en helt underbar dag !

Vi gick runt och tittade på diverse ting.

När det började knorra i magarna så gick vi in och åt tacobuffe. Sen var det kofösning genom staden

Vi fick se en stuntman som gjorde fritt fall från 11 meter ( tror det var 11 meter ? )

Sen gick skådespelarna runt bland barnen så dom fick träffa dom och passa på att ta bilder. Joline och Ellen passade på ! Judith var lite svårare att få med på bild......

Men då kom Jose runt hörnet ! Denna Jose ! Han var helt underbar ! Vi skrattade alla så tårarna sprutade ! Till och med Julius gapskrattade !

Det var helt klart den roligaste karaktären på hela Western Farm. Innan vi for hem så hade vi bokat tid för att fota bilder med tidstypiska kläder a'la västernstil ! Jag har länge velat ta ett familjekort på oss alla ! Så då passade det ju utmärkt att göra det ! Man fick låna kläder och göra sig i ordning inför fotograferingen - det uppskattades av oss alla !

Sen ville vi ha en syskonbild på hela gänget ! Här fick Judith och Joline ta sig varsin pistol så titta vilken lycka ! Jag ska göra två förstoringar och rama in i vardagsrummet men har inte hunnit ännu.

Vi planerar att göra ett nytt besök nästa sommar !

Joline stormtrivdes när hon fick prova hattar och diverse kläder ! Dessutom hade ju fröken tappat en framtand kvällen före så hon såg verkligen ut som det busfrö hon är !

Innan vi gav oss för dagen så fick vi stifta bekantskap med Herman ( kamelen ) och det var en mycket charmig herre !
Ja det var verkligen en kanondag ! Vi hade jätte roligt ! Dessutom har vi fina kort som minne ! På återseende strax ! Tjingeling !


Men oj ! Hej !

Ja jag vet ! Det är jätte länge sen jag har uppdaterat men nu äntligen ska jag ta mig tid att göra det ! Min äldsta dotter brukar gorma på mig att jag inte har uppdaterat. Hon gillar som att ha lite koll på oss hemma när hon är på skolan 😘. Vi har haft semester , hunnit börja skolan och börjat jobba. Jag vet inte riktigt vars jag ska börja !

Vi hann få färdigt och inviga badtunnan 👍🏻. Jag hann till och med få kort på alla juveler i badtunnan!

10 augusti var det två juveler som fyllde 6 år !

Vi fixade och donade inför den stora dagen !

Brudarna var i lokala annonsbladet ! Det var en hel del folk som kom och uppvaktade tjejerna ! Judith och Joline var alldeles saliga ! Framåt kvällen när gästerna började droppa av så frågade Joline : " kommer det inga mer kunder ?"
😂😂😂

Lyckan var stor 😃.

Dom fick ett dockskåp med lite tillbehör ! Det finns ju hur mycket som helst ! Men man kan ju inte påstå att det är billiga saker ......

Men dom har lekt så gott som dagligen ! Så nu har dom önskat sig av tomten en undervåning och en trädgård till dockhuset. Så vi får väl se vad tomten hittar på 😉.

Sen i augusti var det dags att börja i förskoleklass för flickorna ! Vilken omställning ! Men det har gått bra ! Julius började årskurs 8 och Jennifer började andra året på gymnasiet !
Jag förstår fortfarande inte vars tiden tar vägen !
Jag delar upp inlägget lite ...... Det behövs nog . På återseende strax !


RSS 2.0