Världens bästa Jennifer !!!

Syntes lite dåligt men ni ser :) Nu har vi en tonåring i huset!
Smörgåstårtor som vi hjälptes åt att göra på söndagsmorgon :)
I stället för vanliga gräddtårtor blev det med marängbotten och hallon,banan och grädde ;)
Gofikat är tillverkat ;) Det var godkänt av födelsedagsbarnet! :) Så hela söndagen hade vi huset fullt av släkt & vänner och jag tror nog att våran äldsta fröken är rätt nöjd :) Nu vill lilla fröken bestämd ha lite uppmärksamhet så vi hörs bättre sedan :D Tjingeling!
 

Värsta fredagen !

Here we go :) Fredagen var det tänkt att jag skulle göra klart inför loppisen som jag & min mamma skulle ha på lördagen! Jojo ni vet i bland när man har planerat in något och så kommer det en massa emellan och det blir bara pannkaka av allt! Just precis så! På fm var jag & brudarna och stressade runt med att handla lite inför helgen,hämta nycklar till lokalen där vi skulle vara och fixa blommor till en begravning som är till veckan.
Så långt allt frid & fröjd.....
 
Kommer hem och hittar ett brev av en granne i brevlådan i mycket irriterad ton att dom inte vill vara dom som klagar men att dom hoppas att jag förstår. Det handlade om att våra hundar skäller när dom är ensamma. Människan hade inte skrivit under med namn utan bara skrivit grannen! Jag insåg direkt vars det kom i från för vi har pratat med alla utom dom som är relativt nyinflyttade. Så Jennifer fick passa sina små syskon en liten stund medans jag gick dit och knackade på! Jag vill lösa allt direkt så långt det är möjligt! Det var en tjej som öppnade dörren och hon såg lite rolig ut när jag frågade om hon hade skrivit brev åt mig. Jo det hade hon så jag bad så hemskt mycket om ursäkt för hundarna. Jag sa också att vi verkligen vill komma till rätta med det. Vi har inte hört nu på ett tag att dom skäller när vi kommer hem. Vi trodde att det hade blivit bättre sen Tulta får vara i Jennifersrum och mysa. Då har det varit tyst när vi har gått & kommit hem. Från att ha varit en arg & irriterad granne så blev hon jätte trevlig efter att vi hade pratat.Jag har full förståelse att man blir galen om det står en hund ( eller flera) och skäller dagarna igenom. Jag lämnade mitt telefonnr och bad henne ringa direkt om det är något! Det skulle hon göra! Det kändes jätte bra för då vet vi ju på en gång och kan göra något åt saken! Tänk vad man kan lösa saker bara genom att prata med folk och visa en vilja att åtminstone försöka! Vi vet att det är våran lilla dam Tulta som startar i gång allihop! Så därför fick hon vara ensam i pigans rum och då har det varit tyst när hon har fått sova i sängen :) Nu är jag helt övertygad om att våran lilla flock ska till att löpa för dom är hel stolliga med annat också! Nackdelen med tikar! När jag kom hem , ganska nöjd med att grannen skulle höra av sig så att vi vet hur det är så är min äldsta dam på ett ruskigt humör!! Anledningen:
Ser ni vad det kan tänkas vara? Inte det? Det är Jennifers namnhalsband hon fick i julklapp! Tulta har tittat lite närgånget på det! Jag kan ju förstå att Jennifer var arg men i det läget blev jag mer orolig om hunden! Min tanke var att fara på stört till veterinären men fick rådet att vänta och se. Halskedjan var nämligen borta! Jag gav Tulta (den banditen) matolja med torrfodret för att smörja tarmarna lite grann. Halskedjan kom ut på Jennifers matta dagen efter så det gjorde inte hunden något populärare! Men matten var ganska nöjd att vovven inte blev sjuk! Nu måste jag se vars jag hittar ett nytt namnhalsband :) Har ni något förslag?
 
Ok! Nu var väl allt strul färdigt tänkte jag och började plocka i mina loppisprylar! Då kommer sonen hem och ser ut som en disktrasa! Det har gått ganska bra för honom i skolan men klassen över lag har väl gjort som vanligt och stökat lite. Det är en stökig klass och det har pågått från 6 års. Dom vet inte hur det ska vara i ett normalt klassrum för dom har aldrig haft den arbetsron. Jag kan känna i bland att vissa föräldrar verkar tro att deras egna barn aldrig gör något fel utan det är alltid andras barnsfel. Är man inte ganska illa ute då? Vi är medveten om att våra barn gör fel mellan varven & vi tar tag i det! Vi vet att Julle är orolig och stökar, vi gör allt vi bara hinner & kan för att ta det! TYVÄRR känns det som att det är några killar i klassen som är mer utpekade än andra-att det är dom som "förstör" klassen. Julius kom hem en dag och sa att det spelar ingen roll om han sköter sig eller inte för han får i alla fall skulden om det är något fast han inget gjort! Brandlarmet hade gått en dag i skolan - han fick skulden men det var inte han. En annan elev i klassen hade dock stått upp för Julle och sagt att det var inte han! Det känns så trist att det ska behöva vara så! Vi pratar med honom varenda dag att vi vet hur duktig han är & att han ska visa den sidan i stället för den här stökmagistern. Jaja nu hade i alla fall den här veckan funkat ganska bra! Det värmer mammahjärtat att se och höra att han börjar få förtroende för Gabbi (som är vissa timmar i klassen) & Isabelle som vikarierar för Angela nu ett tag. Varför han nu var så ledsen på fredag det var för att en av de andra föräldrarna hade kommit till skolan. En pappa.Några av eleverna hade frågat efter hansbarn och fått till svar att dom håller honom hemma. Då hade barnen frågat om pojken var sjuk och fått till svar att pojken tyckte att vissa elever i klassen beter sig som svin rent ut sagt! Jag vet att Julius inte ljuger men min första tanke var att en förälder går väl för fan inte till skolan för att bete sig så?! Ursäkta att jag svär men hoppas att ni förstår varför!! Jag frågade vem mer som varit där ute och hört det och Julius svarade. Då ringde jag upp en av de andra grabbarna som också hört det och får återigen höra dessa ord utan att pojken pratat med Julius eller vet vad han just sagt! Kan ju bara säga att mina proppar rök!
Så nu kanske vi alla andra föräldrar i klassen ska gå dit och berätta vad våra barn tycker om sina klasskompisar? Det kanske är en bra nivå att lägga det på!!??
NEJ!! Nu tycker jag ju inte det! Jag är emot våld men hade jag mött denna pappa just då så hade jag klippt till honom!! J--la IDIOT!!
Julle har en tendens att ta på sig skulden för saker, när deras fröken i 3an blev sjukskriven för olika saker så var han så otroligt ledsen och trodde att det BARA var hans fel. Det sista som behövs är väl en förälder som inte kan bete sig! Vi vuxna måste väl kunna samarbeta och jobba på att klassen ska få det att fungera! Om vi vuxna ska gå in med en sån attityd och hacka ner på andrasbarn har vi tamefan inget där att göra!! Det är nytt föräldramöte i den klassen nästa måndag! Gissa vem som ska dit!!
 
Det sket sig med mina loppissaker :) men som tur är så är jag snabb när jag vill så på lördagsmorgon plockade jag snabbt i hop det jag hade tänkt sälja. Jag kom hem vid halv 9 efter att ha jobbat natt ;) Hade loppis mellan 11-15 och tjänade i hop ca 700 kr. Hade kunnat gå både bättre & sämre! Eller hur? Tjingeling!

Hej :)

Inser att jag får dela upp inläggen lite ;) Här har det varit fullt ös sen förra veckan! Onsdagen bar det i väg till Luleå med jobbet! Eller vi var i väg några från jobbet på en utbildning i Luleå. Efter avslutningen på Koh i noor - utbildningen så fick vi gå och se Glada Huddik på kvällen! Innan det var dags för föreställningen så hann vi och titta i lite affärer :) Måste bara gnälla lite och säga att det var dumt att vi inte hade hunnit få lönen ! Jag handlade dock denna åt mig själv ;) :
Med 20 % på H&M så shoppade jag fleecejackan & västen som jag hade tänkt!
Hade dock tänkt ta västen i svart men nu fanns bara den här färgen :) Tyckte om den också men man lessnar nog fortare på den!
Träningskläder :) Det var STOR skillnad på att betala 99 kr för en topp än att gå här på sportaffären och ge närmare 300 kr.På H&M hittade jag det till vänster - kanon fina träningskläder till vettigt pris!  Den rosa toppen & svarta byxorna hittade jag på Cubus för under 300 kr tillsammans. Tänkte att dom blir perfekta att zumba i :)  Eller hur Sussi?! :)
 
Efter shoppingen och middag på Max så var det dags för att se föreställningen! Oj vad den var bra! Denna Per som har dragit i gång glada huddik fick genast mitt gillande! När han stod där framme och berättade om deras resa till Stockholm och hur det var när dom skulle åka rulltrappa var värd hela resan till Luleå! Har ni någon gång möjlighet att se det här underbara gänget så tveka inte! Gå!! Jag kommer absolut att se dom igen när jag har möjlighet! Efter föreställningen så var det hemresa. Det blev en lång dag men nu är den bortgjord och jag ångrar inte en sekund att jag valde att stanna & se föreställningen.
 
Torsdag så var det dags för cirkelträning nr 2 ! Kanon bra! Hade träningsvärk så in i bomben sen tisdagen men då har det ju bevisligen gjort nytta! Jag tyckte att cirkelträningen var bra för man blir extra sporrad att jobba lite hårdare när man har tidspressen på sig! Jag skrev i min status på fb att jag är helt övertygad om att det som inte dödar - det härdar! :) Det var tungt men jisses vad man var nöjd med sig själv när det var klart!! Även denna vecka är cirkelträningen inbokad!! Jaha nu blir det en kopp kaffe och sen kommer nästa inlägg :D Jag passar på medans brudarna vilar! Tjingeling!

Tisdag :)

I dag är jag ledig eftersom jag fick byta ledigdag genom att min lediga onsdag är utbildningsdag. Så jag & brudarna har varit hemma i godan ro :)
Jag har sjungit med dom på morgonen ;) tänkte att vi skulle träna på att sjunga "ja må hon leva" eftersom vi får en 13-åring i huset på söndag ! Judith hyschade på mig att jag skulle vara tyst för hon ville sjunga imse vimse spindel i stället :D
Jag har berättat för Judith & Joline att vi ska väcka Jennifer på söndag och sjunga :) Vi får se hur med dom vill vara på det. Jag har skrivit handlingslistan inför helgen färdig ..... måste handla till smörgåstårtan som ska göras! Det har födelsedagsbarnet önskat :)
 
I dag har jag bokat in mig på cirkelträning ! Jag har aldrig varit förut men nu ska jag prova! Både tisdag & torsdag är inbokat! Det ska bli roligt att se om det är lika bra som dom säger :) Jag kan tyvärr inte zumba på onsdag eftersom jag är i Luleå hela dagen! Vi åker 6.30 och är väl hemma igen vid halv 1 på natten. Det känns som att det blir en lång dag men det blir nog roligt! Efter utbildningen ska vi få gå och se på glada hudik. Spännande!
 
Jaha nu ska jag göra undan lite innan mina bönor är vakna igen! Jag ska bland annat märka deras nya overaller för Judith har blivit så lång , att förra åretsoverall är liten. Tur att vi hade köpt nya. På fredag ska jag gå med dom och köpa nya vinterskor och sen kan det bli vinter på riktigt för då är vi laddade till tänderna!! :) Ha en bra tisdag! Tjingeling!

Söndagsmorgon

Här har jag & mina bönor varit uppe sen just före kl 6 så vi har hunnit massor!! :) Morgonstund har guld i mun :) När jag hade vällingen i mikron på morgonen så började Judith låtsasgråta och när jag frågade henne vad det var så säger hon: Jobbigt vänta! Vad kan man mer än le? Lilla råttan ;) Dom lär sig jätte mycket hela tiden! Alltid är det något nytt som kommer! Till exempel på morgonen så kommer Judith och tar mig i handen och säger: Jag vill nånting! Då ville hon ha hjälp med att ta ner en bok som hon inte nådde själv :)
Joline satt och funderade efter vällingen, sen frågar hon lite undrade : pappa? Jag berättade att pappa och de andra kommer hem i dag. Då ler hon med hela ansiktet och säger: Ålly kommer!! Sen klev hon ner från sin stol och drog en liten dans medans hon räknade upp resten av familjen som kommer hem ;)
 
Hela morgonen har dom varit i mitt grytskåp och lånat grytor. Så jag började inse vad julklappen borde bli:
Det tror jag skulle bli uppskattat! Joline lånade en gammal kaffepanna och hade mycket sjå med denna , till slut frågade jag vad hon gjorde. Hon kokade kaffe till Fi! :D Jag var in på en leksaksaffär på nätet och tittade lite bilder för att få ideer! Bland annat dessa :)
Dockvagnar ;) mina töser håller mycket på med att köra dockor i vagn på dagis :) kanske en bra ide?
En docka så klart :) Tydligen så visade detta bara pyjamasen som såldes , alltså inte med dockan. Visade bilderna åt flickorna och när Judith fick se den här så vinkade hon med lillhanden och sa med len ton: kom lilla bebisen! Jag tror att den blev godkänd!
Ett lektält hade nog oxå blivit uppskattat!
Jag ska ta en sväng på favoritaffären till veckan :) för att se lite vad som finns och planera lite julklappar. Sen är tanken att det blir inte hur mycket som helst! När Jennifer & Julius var små hade vi svårt att se julgranen vissa år och det är nog att binda ris åt egen rygg. :) De 2 större får lite rejälare saker som dom önskar sig men då blir det inte nå många!
Vi har Jennifers 13 års present så gott som klar! Men vill inte avslöja vad för jag har nog lagt märke till att hon är in hit i bland :) Våran duktiga stora tjej som är helt underbar och klok. Jaha nu ska jag koka lite nytt kaffe. Förstår inte vem som tömde termosen :p  Ha en bra söndag! Tjingeling!

Härliga Lördag

Hela dagen har rusat förbi :) tror att jag behövde lite ledigt :D Har inte gjort något vettigt på hela dagen förutom att ha tvättat undan lite grann. Jag & brudarna har varit ute en sväng och jag fick faktiskt ett kort på brudarna med nya mössorna. Sen for vi till mormor & morfar där vi blev bjuden på mat. Att det är guld värt att slippa stå vid spisen i bland!
Joline i vintermundering & nya mössan :) Det är förra årets overall vi har plockat fram så länge brudarna kan ha den :)
Judith som tyckte att vattenkannan & spaden skulle med till mormor.
Bönorna
Här är vi hos mormor & morfar. Där finns det alltid godare fika än hemma ;)
 
Sen somnade brudarna en stund så då passade jag på att gå på stan en sväng. Tänkte överraska min stora tös med vantarna till mössan hon fick men dom var slut. Jag gick även in på Lindex en sväng för där hade dom ta 3 betala för 2 på hela barnsortimentet MEN då var det ju det här med storlekar! Så jag hittade massor men inget som passade i storlek. Eftersom det är lördag & vi ville mysa lite extra så fikade vi kladdkaka med vispad grädde efter middagen !
Behöver jag ens berätta att Joline tyckte att det var gott ?!
Judith var lite renare men det syns att vi har fikat! Det blev att spola upp badvatten så att jag hittade igen tjejerna under chokladen. Joline började se trött ut redan vid 19 men jag lyckades hålla henne till 19.30 , kanske hon sover till 6 i alla fall. Judith stökade på tills klockan var närmare 21 men sen gav även lilla miss boss upp och somnade sött. Tala om att dom är olika :) Efter lunchen så kan Joline somna över bordet men Judith kan tjorva en stund innan hon somnar. Jag skrattade tidigare i veckan när Jennifer & Julius´s fröknar som dom har haft när dom gick på dagis hade kännt igen lite Jeffetakter i Judith :) Dom var helt rätt ute! Det finns mycket likheter mellan Jennifer & Judith - både i utseende och humör! Jennifer har varit en mycket bestämd dam må ni tro!:) Hade hon fått för sig att hon inte skulle tex. vara med på gympan - då var hon inte med och det fanns inget som ändrade på det heller! En vilja av stål på gott och ont! När hon började skolan så kunde hon alla bokstäver men hon kunde inte ljuda i hop dom ,SEN insåg hon att andra kunde och då tjurade hon i hop och fick för sig att hon skulle inte lära sig! Det tog tid och mycket tålamod innan vi fick henne på andra tankar! När hon sen gick i 4an så fick hon ju veta att hon skulle få småsyskon och i samma veva kom hon in i förpuberteten ..... ja jisses! Vi kliade oss i huvudet mer än en gång & undrade hur detta skulle gå! Hon stökade och bökade , vägrade vara med på vissa saker i skolan m.m En gång låste hon in sig på en toalett i 2 timmar så rektorn kom med huvudnyckeln! Det kan vi skratta åt i dag men då var det inte det minsta roligt! Men då hade hon 2 lärare som var helt underbara Angela & Berit. Vi tog det direkt när det var något. Vändningen kom när Berit ringde och Jennifer hade vägrat i sten att göra något under mattelektionen. Vi visste att hon slutade kl 15 den dagen så då for vi dit och satte oss med Jennifer , Berit och Angela. Då hade jag insett att tjorvet börjat riktigt när hon fick veta att hon skulle få ett ( trodde vi då) syskon. Jo då gråtande kom det att hon var rädd att vi skulle glömma henne. Där klev Angela in och pratade med Jennifer ur en annan stora systers perspektiv. Jennifer säger själv i dag att det var Angela som hjälpte henne där ;) Ja det har varit ganska tufft mellan varven men nu inser vi att det lönade sig att stå stadigt och vänta ut henne för nu är hon det lugnaste som går i ett par skor.Alltid vänlig & hjälpsam. Älskade trollunge! Men jag förstår att Anki,Eva & Lena som har haft Jennifer på dagis ser mycket henne i Judith för det gör vi också. :) Stålvilja & tjurighet! :) Ser man då till lilla syster Joline så ser man mycket Julius! Glad,sprallig och snabb som ögat! Lite mildare i sättet fast hon har också humör - dock inte lika ofta och det går över fortare. Jag vet att personalen ser hur olika dom är och läser av dom ganska fort :) Jag är fullkomligt trygg med dagis och fröknarna! Dom är proffs på det dom gör. Förresten så får man tydligen inte säga dagis något mer ...... man skulle säga förskola ?! Nej det tänker jag inte alls göra för , för mig är det dagis och jag har gått på dagis själv. Det är en kärleksfull benämning för något man bär med sig hela livet. Mina fröknar Karin,Aines och Ingrid är fortfarande mina idoler :) Jag träffade Karin för ett tag sen och hon utstrålar värme och trygghet ännu! Jag kommer att fortsätta säga dagis och kalla dom för fröknar. Jag är ändå medveten om vilket otroligt arbete dom gör & vilka pedagoger dom är! Barn lär sig så otroligt mycket på dagis! Judith & Joline älskar sitt dagis och så små dom är så får vi minsann höra ofta om Bitt,Fi och Lill. Julius väntar bara på att han ska få ha prao för han vill och praoa med sina "gamla" fröknar. Jaja nu blev det ett lååångt inlägg :) jag som bara skulle sätta in lite kort :) Tjingeling!

Fredag!

Det blev rosa mössor :) även rosa halskragar.Dom hade ta 3 betala för 2 mössor,halsdukar och sjalar så förutom detta så handlade vi varsin mössa åt de stora barnen. Tjejerna ser ut som karameller i nya mössorna. Ska försöka fota dom i morgon ;) Detta handlade vi på Kappahl. Vi sprang fort in dit efter att vi hade helghandlat. :) Sen fuskade vi och åt pizza till middag ;) i bland måste man få. Nu är det bara jag & brudarna hemma - resten av gänget for till farmor & farfar över helgen. Mitt sällskap somnade lagomt till fredagsmyset så jag ids nog inte heller vara uppe så länge till :) Man känner sig ganska slut på fredagseftermiddan när man har jobbat dessa 2 veckor på schemat. I stället för att somna i soffan så tar jag min korsordstidning och går till sängen. I morgon tänkte vi ta en prommis i alla fall och sen får vi se :) Hoppas att ni andra har en trevlig fredagskväll! Tjingeling!
 

Alltid behövs det något!

Visst är det så?! Alltid behöver barn allt som oftast lite påfyllning i garderoberna? Just nu behöver alla 4 lite nytt. Detta har jag tänkt till brudarna:
         
Har inte riktigt bestämt mig vilken färg :) Dessa fina mössor hittade jag i en broschyr från Kappahl. Jag tycker om deras kläder. Fast jag kan bli trött att gå dit och söka kläder och hitta en av varje :( Jag frågade efter två en gång och fick till svar att jag skulle beställa från deras hemsida....... då kände jag liksom att om jag ändå ska betala frakten så kan jag beställa nån annanstans i från. Måste även förnya långkalsonger,sockor och underkläder till dom alla. Planering verkar vara ett måste med 4 barn :D Fast i och för sig ... det brukar jag ha när det gäller till barnen - däremot kan jag vara dålig att unna mig själv något MEN jag ska bli bättre på det också nån gång. När barnen blir större :) Jaja god natt för i kväll!

Torsdag

Äntligen är det torsdag! I morgon är det fredag! Ljuvligt med ledig helg! Fast min helg lär nog gå åt till att köra ett race med min tvätt & få lite ordning här hemma efter 2 körigare veckor på mitt schema :) Men det ska ändå bli härligt att vara ledig och bara få vara!
Kolla in vilka karameller :)
Är dom inte charmiga så säg ;)
Här har Joline hunnit i kapp och lite förbi syrran i vikt. När dom föddes vägde Judith 4210 gr och Joline 3080 gr. Jollan var som en liten fågelunge brevid sin syster. Sen blev det ombytta roller! Judith blev lång och smal medans Joline var lite kortare men som synes ganska stabil.
Judith utan tänder
Joline :)
 
Som ni ser är jag och går i genom kort.Tror inte att ni misstycker att få se lite bilder ;)
Brudarna har varit jätte trötta efter middagen, så vid halv åtta gjorde vi välling och började göra kväll ..... Joline somnade snällt men Judith den lilla räkan piggnade till av att få lite välling i magen. Hon har sjungit bä bä vita lamm mycket högt! Hon hade väldigt mycket att prata om och som slutkläm satte hon sig upp & applåderade när det applåderades på tvn. Till slut , ca 20.45 , gav hon upp och somnade. En mycket trött mamma pustade ut :) . I morgon är det som sagt fredag ! Välkommen du härliga fredag! Nu ska jag ta mig en kopp te och surra med gubben ett tag. Det är framplockat kläder inför i morgon - skönt på morgonen att slippa söka. Tjingeling!
 

Godingarna

Jag gick i genom lite bilder och försökte ordna lite mappar på datorn i går , vilka ljuvliga bilder jag hittade på alla 4 :) när man ser korten ser man verkligen hur stor dom har blivit!
Ser ni vem? :)
Judith till vänster och Joline till höger
Vad lite hår dom hade ;)
Jaha nu var orken slut! Det blev en tipp :)
Jennifer och Tulta. Det är verkligen kompisarna för dagen!
En bild på Julius var jag ju också tvungen att sätta med ;) kan det vara 2 år sen med älgkalvarna som var ganska omtalade! Kommer ni i håg? Julius kör inte skotern själv utan inväntar farfar för en åktur!
 
Oj, i bland skulle man vilja stanna tiden för en stund! Det gör nästan ont i hjärtat när man ser hur fort det går! Våra bebisar som egentligen inte är bebisar nå mer utan egna bestämda damer på 2 år. Våran förstfödda som fyller 13 och Julius har fyllt 10 år. Judith & Joline har blivit väldigt mycket för dockor. På dagis så drar dom dockvagnar hela dagarna. Riktiga dockmammor :) Vi träffade en liten bebis för ett tag sen och Judith har varit väldigt fascinerad och pratat om Casper jätte mycket. I går ville Judith att vi skulle skaffa en bebis hem :D , Joline gav upp tanken på en bebis när vi berättade att då vill ju bebin dela goan(godiset). Nä usch då ville inte Joline ha nån bebis! Först när vi sa att dom får dela mormor & morfar också så gav Judith också upp tanken. Men hon skulle åka till Laila och sköta bebin :) Jag måste nog planera in en dejt med Sandra & lilla godingen Casper :)
 
Nu ska jag ta en kopp kaffe och läsa lite bloggar! Tjingeling!

Lite tänkvärda ord

Visst är det väl så? Hittade mycket kloka ord när jag sökte ordspråk en dag ;) Tjingeling

God afton :)

Hej , har ni hunnit sakna mig? :) Jag har faktiskt tänkt uppdatera men var tvungen att invänta lite hjälp från maken med datorn ;) det kan bli så i bland med flera barn som använder samma dator :) Någon av de äldre hade lyckats ställa om några inställningar så att jag har inte kommit ut på internet. Nu kommer jag i alla fall ut på nätet men Crille har fortfarande lite saker att fixa. Jag vet att jag har haft dessa ord tidigare men jag tycker om dom :)
 
En mycket stolt mamma har varit på möte i skolan i dag :) Det har inte varit så roliga möten i bland..... man blir till slut ledsen som mamma när man känner att det bara skälls på barnen.... eller skälls och skälls men att det inte funkar i skolan på grund av olika anledningar. Jag har nog varit en ganska jobbig mamma :) men det är mina barn så det står jag för! I dag kom det ganska mycket positivt så vi vågar börja hoppas på att det vänder nu! Julius hade fått ha hörlurar (speciella för att han ska kunna koncentrera sig på bara läraren) när dom gjorde ett diagnostest på engelskan - han hade ALLA rätt! Duktiga lilla hjärtat! Det hade funkat bättre över lag i skolan. Det hade varit grupparbeten som hade gått bra. Det är en stökig klass och nu jobbar man med hela klassen ! Dom har fått bestämma klassregler och konsekvenser själva. Det kan nog vara bra för då blir barnen mer medvetna. Sen vill man ju som förälder veta om det har varit något i skolan direkt! Då har man ju chansen att ta det på en gång! Förra veckan ramlade det in papper som var 1 månad gamla på saker som hänt i skolan - då flög jag i taket! Jag vill veta det OMGÅENDE så att vi kan fånga upp det lika snabbt.
 
 
Mina dagar har bestått av jobb i en veckastid :) men nu är den veckan bortgjord för 4 veckor framöver så nu blir det lite lugnare i alla fall. Tur att jag trivs både på & med mitt jobb :)
Brudarna har börjat kivas ganska rejält! Joline har också börjat mer och mer att ta tillbaka saker och inte ge sig. Det är jätte bra men det blir mer konflikter! Vi försöker vara så rättvisa och konsekventa vi kan. Det är stor skillnad på att ha 2 syskon med något år i mellan eller 2 i samma ålder :D
 
Jaha då vet ni att jag är tillbaka igen :) Nu ska jag förbereda för arbetsdag & dagis i morgon. Judith & Joline stormtrivs på sitt dagis med Fi,Bitt och Lill. Jennifer retade dom tidigare att hon skulle på dagis i morgon & Judith blev mycket arg - tårarna kom och hon skrek åt Jennifer : JAG DAGIS! JOLLAN MED! MIN BITT!! Till slut bad jag Jennifer sluta retas. Judith var mycket noga med att poängtera att även Fi och Lill var hennes! Man får vara nöjd med att dom trivs! Jag tänkte att det skulle bli trassel med att lämna dom efter långledigheten efter sommaren men det har gått hur bra som helst! Det är skönt! Det kan lätt förstöra morgonen och lämna dom om dom gråter. Ni vet .... hönsmamman :) Jaja natti natt på er! Tjingeling!

Lördagsmys :)

Bönorna sov ganska länge efter badpremiären :) så det var lite senare än vanligt innan dom till slut somnade nu i kväll. Innan det så har jag hunnit städa köket
Så klart att jag hade två stycken som inspekterade vad jag gjorde ;)
Älskade unge
Joline satt vid bordet & höll koll
Väggorden :) Lamporna ska inte stå där men nu gör dom det tills jag hittar eller har beställt den lampan jag hittat dit ;)
Det ser lite bättre ut sen högen med post är borta :)
Nu i kväll med lyktorna tända.
Till slut , närmare 21.45 så gav till & med Judith upp och somnade till slut i soffan. I morgon får dom inte sova så länge efter lunchen ;) De stora barnen har tittat kommisarie späck och jag har hört att dom har skrattat väldigt gott.Nu är det dags att titta i genom lite bloggar & sen ta sig i säng så att man orkar upp på morgonen. I morse var vi uppe just före klockan 6 :) Tjingeling!

Lördag 6 oktober

Hallå hej :) det var ett tag sen,skulle uppdatera här en kväll men kom inte in på sidan. Nu gör jag ett nytt försök ;) i dag tittade jag mig runt här hemma och funderade i vilket hörn jag skulle börja ..... :) men sen insåg jag att vårat familjebadkort går snart ut och det är bara de större barnen som har badat! Brudarna har inte ens fått vara på badet! Så städningen fick vänta ... men den är det enda som alltid brukar vänta snällt tills man tar det! Visst är det så? Ingen av er andra som får städat om ni gör annat?! Nä vad konstigt :) Här kommer lite bilder på mina juveler :)
Här är hela gänget :)
Judith bara skrattade & skrek rakt ut! Det tog ett tag innan Joline kom i gång men sen var det full rulle ;)
En lite suddig bild på den äldsta & den yngsta i syskonskaran.
Joline provar att åka på ankan.
Judith
Julius & Joline i stora bassängen där dom väntar på att få se Judith & Jennifer.....
komma nerfarande för rutschkanan ( hur det nu stavas )
Julius & Judith :) Judith säger att hon vill åka mera!
Här kommer Jennifer & Joline :) man riktigt ser hur glad Joline är!
Så klart att man måste få fika lite efter badet.Festis & varma chips - det var toppen!
Judith var jätte trött! Hon vägrade att ta av sig vantarna!
Mitt underbara gäng i fikartagen :)
Med endast 3 månader kvar av badkortet så är det dags att börja utnyttja dom! Det känns lite som att det är lyxbad! När Jennifer & Julius var mindre så var vi på badet flera ggr i månaden! Alla barn verkar tycka om bad! :) Nu har brudarna sovit 2,5 timmar så det lär ju mamma få för i kväll men men ..... det får gå! Vi har haft en underbar dag! Nu ska jag värma mat från gårdagens middag och vi ska äta middag! Tvätten ska hängas och golven ska skuras :) Tjingeling!

RSS 2.0