Trött liten rackarunge 😄


Man blir sĂ„ hĂ€r trött av att hitta pĂ„ bus ! LĂ€gg mĂ€rke till det blĂ„a pĂ„ tröjan 😔 det lĂ€r ju aldrig gĂ„ bort! Det var bara att bĂ€ra lilla gangstern i sĂ€ng ! Judith var och kissade pĂ„ pottan , sen fick jag bĂ€dda ner henne i sĂ€ngen. Natti natt ! 

Vinteroverallerna !

SÄ hÀr snygga ska de tvÄ smÄ juvelerna bli :) Vi har bestÀllt varsin reima overall Ät Judith & Joline! Jag tyckte att dom var helt bedÄrande! Man blir glad av dom ! Eller hur? Vi har haft reima till Jennifer & Julius nÀr dom var mindre och vi har alltid varit nöjd! Dom Àr smidiga och varma! Jag köpte senaste " Vi förÀldrar" för att dÀr fanns ett test pÄ vinteroveraller! DÀr hade dom Didriksson som testvinnare! Jag var in pÄ Erikssons center förra veckan och tittade pÄ dom. En jÀtte fin lila overall men det kÀndes sÄ tung och klumpig! Efter det var jag och tittade pÄ reima! Barnen ska kunna röra sig ocksÄ! Reima Àr ju lite dyrare men mycket kan jag snÄla pÄ men inte pÄ vinterklÀder!! DÀr Àr det lite som att snÄlheten bedrar visheten! Hur sÀger man ? IŽve done that - been there! Köper man billigare sÄ slutar det med att man Äker pÄ att köpa en omgÄng till! Till denna snygga overall ska brudarna ha svarta kuoma-skor :) Finnarna kan liksom det hÀr med vÀrme ;) Rosa mössorna frÄn förra Äret och rosa reima tec handskar! Förra Äret hade vi hestra handskar Ät dom men Judith var ofta kall om hÀnderna. Det blev jag vÀldigt förvÄnad över! Hestra handskarna har funkat Ät de tvÄ större i mÄnga Är men sist nÀr vi köpte sÄ var den lite omgjord! I stÀllet för lurvigt vitt ullfoder sÄ var det beige ullfoder som kÀndes typ som frotte. Jaja nu provar vi Àven Reima-handskar! NÀr det blir vintermarknad hÀr i februari-mars nÄngÄng sÄ ska jag köpa varsitt par handskar Ät dom av den finska kvinnan som brukar sÀlja! Det Àr mÄnga som har pratat om dom & varit super nöjda!
 
Jaja vad hÀnder annars hÀr dÄ? Mormor & morfar kom hÀr pÄ dan och kunde lura av Judith 3 av 5 lager klÀder! Till slut hade hon pÄ sig dubbla t-shirtar och dÄ fick det vara! ;)
 
Efter middagen sĂ„ satt vi vuxna och pratade. Morfar gick in i vardagsrummet dĂ€r bönorna uppehöll sig - han kom tillbaks och sa att det luktar sĂ„ nagellack dĂ€r inne. DĂ„ blev det brĂ„ttom! Ja men visst! Damerna var BLÅ! Mitt snygga turkosa nagellack jag har köpt nĂ€r vi var pĂ„ semester! Judith hade lite grann pĂ„ sig MEN Joline var som en smurf! Hon hade dock försökt mĂ„la naglarna men hela hĂ€nderna var blĂ„! Till och med i ansiktet var ungen blĂ„! Jag vet inte hur dom hinner fĂ„ tag i allt! Sanering av tvĂ„ töser! Sen var dom sĂ„ slut sĂ„ det var sĂ€ngen! Mamman kĂ€nner sig ocksĂ„ rĂ€tt mossig sĂ„ jag ska inte vara uppe nĂ„ lĂ€nge till! PĂ„ Ă„terseende! Tjingeling!

Judith


Ja denna tös ! Jag tror att jag mĂ„ste skaffa ett lĂ„s till deras klĂ€dskĂ„p ! Judith gĂ„r hela tiden och hĂ€mtar klĂ€der & tar pĂ„ sig ! Hon tar inte av sig det hon redan har pĂ„ sig sĂ„ nu har hon fyra lager med tröjor ! Sen Ă€r det en kamp att fĂ„ av henne de översta tvĂ„ 😳 ! VĂ„ran experthjĂ€lp mormor Ă€r inkallad ! Hoppas att hon kommer snart ! 😊

NystĂ€dat 😉

Mitt höststĂ€dade kök kĂ€nner av att juvelerna Ă€r hemma ! Hux flux var ljusstaken och de nya ljusen lite omdesignad ! De gamla ljusen som jag hade flyttat i vardagsrummet var tillbaka ;) 
OvanpĂ„ de nya 😃. Servetterna i servettstĂ€llet har Joline vikit om 😉 nĂ€r jag sa Ă„t henne att sluta sĂ„ hotade hon mig med morfar ! Jaja skönt att ha gĂ€nget hemma ! Tjingeling ! 

Morr !

Skrev just ett inlĂ€gg om gĂ„rdagen men det bara försvann just nĂ€r jag var klar ? Jaja provar vĂ€l igen dĂ„ ! Min efterlĂ€ngtade familj kom hem i gĂ„r ❀! Jag hade gjort middagen klar : Ă€lgstek,potatis , grĂ€ddsĂ„s och sallad ! Till efterrĂ€tt hade jag gjort en fruktsallad bestĂ„ende av apelsin,Ă€pple, vindruvor och banan. Till det hade jag vispat vaniljsĂ„s! Oj vad det var uppskattat! TĂ€nk vad en enkel fruktsallad kan bli omtyckt! 😄 nĂ€r vi andra hade Ă€tit fĂ€rdigt sĂ„ lade Joline rabarber pĂ„ fruktskĂ„len & Ă„t direkt ur den ! Vindruvorna for först 😀 Judith tog skĂ„len med vaniljsĂ„s & Ă„t direkt med sleven ! 
Sen ville hon byta tröja direkt för den hade ju blivit grisig ( av nĂ„gon konstig anledning ) 😉 ! Det var dock inget roligt tvĂ„ timmar senare nĂ€r jag började göra mig klar för att Ă„ka pĂ„ jobbet , dĂ„ sĂ€ger Judith " mamma du ska ingenstans ?! " klart att mamman hellre hade varit hemma. DĂ€rför Ă€r dom ledig med mig i dag ! Vi ska mysa i soffan framför Disney junior i dag . Jag tĂ€nkte faktiskt ta en siesta med dom nĂ€r dom vilar efter lunchen ! PĂ„ Ă„terseende! Tjingeling â˜ș! 

PĂ„fyllning 😉


Har varit i vĂ€g pĂ„ dollarstore innan dom stĂ€ngde, det blev dock ingen storhandling men det vanliga : tvĂ€ttmedel,sköljmedel och skurmedel! Det gĂ„r Ă„t en hel del av dom varorna hĂ€r ! Jag jobbar ju natt hela helgen sĂ„ familjen har Ă„kt till stugan . Det Ă€r inget roligt ! Det Ă€r tyst och tomt nĂ€r man kommer hem ! Jag har roat mig kungligt 😉med min enorma tvĂ€tthög. Det började se lite mindre ut i högen - sĂ„ gick jag in i stora tösens rum :( dĂ€r fanns det en stor hög med smutstvĂ€tt! Aja baja pigan ! Jaja det var ju bra att jag hittade den nu dĂ„. I morgon nĂ€r jag kommer hem ska jag röja lite i köket och torka av skĂ„pdörrarna. Jag tĂ€nkte Ă€ven hinna plocka till i stora skrubben. Alltid finns det nĂ„got som behöver göras 😃 ! Jaja dĂ„ vet ni vad jag sysslar med. Jennifer skickade en bild pĂ„ brudarna i dag : 
Dom trivs i stugan och fĂ„r Ă€ta god mat , vara ute och bara mysa ! Det Ă€r nog jag som har det jobbigast att vara ensam 😉. PĂ„ Ă„terseende! Tjingeling! 

Fredag 27 september


Min fina kille 😃 korten frĂ„n fotbollscupen i Kalix kom i gĂ„r ! SĂ„ jag mĂ„ste inhandla fotoramar. Vad roligt att dom fotar bĂ„de enskilda foton och ett lagfoto 😉. Han lĂ€ngtar redan till nĂ€sta sommar. Ja hörni , jag tĂ€nkte uppdatera redan i gĂ„r men kvĂ€llen bara försvann i ett huj ! Jag & Eva-Lena var ju pĂ„ zumban och vi kĂ€mpade pĂ„ ganska bra! Vi hoppade och studsade , nĂ€r vi var fĂ€rdig med det & stĂ€llde oss pĂ„ vĂ„ra platser igen sĂ„ vĂ€nder sig Rancy om. Hon tittar pĂ„ mig & sĂ€ger : " bra ! Bebisen vill ocksĂ„ dansa ! " med en tydlig nick mot min mage ! Jag höll pĂ„ att dö dĂ€r jag stod , förklarade att jag inte var gravid utan bara tjock! Vad sĂ€ger man ?! I den rosa trĂ€ningströjan jag hade sĂ„g jag nog ganska stor ut sĂ„ nu struntar jag i fina trĂ€ningsklĂ€der ! Fram med gamla stora t-shirtar! För fast jag Ă€ndĂ„ har gĂ„tt ner nĂ„gra kilon sĂ„ har jag fortfarande mage ! Den lĂ€r jag fĂ„ kĂ€mpa med lÀÀÀnge! Kanske inte sĂ„ konstigt efter hur jag sĂ„g ut under graviditeten med tvillingarna. Jag förklarade att jag har stor mage efter att ha fĂ„tt tvillingar 😳. " hur mĂ„nga veckor Ă€r dom dĂ„? " var nĂ€sta frĂ„ga. Det var ganska beklĂ€mmande att berĂ€tta att dom var 3 Ă„r gamla! Jaja jag kĂ€mpar ju med det ! Men den rosa tröjan ryker all vĂ€rldens vĂ€g ! TrĂ€ningsdagboken Ă€r Ă„terinförd i fall ni undrar 😇. En av mina parhĂ€star pĂ„ jobbet hade sökt semester nu i veckan, helgen och nĂ€sta vecka. Vi undrade sĂ„ klart varför - barnen gĂ„r skola & taskigt vĂ€der! Hon behövde vara ledig & skulle bara vara hemma. Hon  blĂ„ste oss ! Med besked dessutom! I gĂ„r pĂ„ fejjan ( allt fĂ„r man veta via fb) sĂ„ visade det sig att hon & gubben hade slagit till och bytt ringar pĂ„ toppen av Dundret! SĂ„ nu drar dom i vĂ€g pĂ„ smekmĂ„nad ! Stort grattis till Mia & Glenn ! Ha en underbar resa ! Nu fick jag frĂ€mmande sĂ„ vi hörs senare! Tjingeling 😉

Mössorna passade 😃



Skönt ! En utgift mindre 😉 ignorera min stökiga bĂ€nk i bakgrunden ! Jag har börjat , Ă€ntligen , gĂ„ i genom pappershögarna frĂ„n skĂ„pen. Har till och med varit pĂ„ dollarstore i gĂ„r & inhandlat 2 nya pĂ€rmar och register sĂ„ att man fĂ„r full koll pĂ„ alla papper. Det tar sin lilla tid vill jag lova MEN oj sĂ„ skönt nĂ€r det Ă€r fĂ€rdigt ! Nu ska jag förbereda middagen fĂ€rdigt eftersom jag & en arbetskompis ska fara pĂ„ zumba i dag 😄! Jag gör efter bĂ€sta förmĂ„ga och om jag nu inte kan alla steg sĂ„ gör det inget 😊. Roligt kommer vi att ha i alla fall ! Det var dock lite dum tid : 16.30 men genom att vi fĂ„r gĂ„ 10 ggr för 150 kr sĂ„ försöker jag Ă€ndĂ„ lösa det. Annars kostar zumban 90 kr gĂ„ngen sĂ„ det Ă€r ju en vĂ€sentlig skillnad ! Det Ă€r via kommunens fritidsklubb vi fĂ„r gĂ„ till det priset. Jag tĂ€nkte ju som ta tag i det hĂ€r med trĂ€ningen igen ! Min rygg blir mycket bĂ€ttre nĂ€r jag trĂ€nar 😉. MĂ„ste ju berĂ€tta att tandlĂ€karen med Julius gick strĂ„lande ! Tjuriga ungen vĂ€grade bedövning - undra just vem han brĂ„s pĂ„ 😇. Men det gick bra ! I oktober har Judith & Joline fĂ„tt tid sĂ„ dĂ„ fĂ„r vi se hur det gĂ„r 😬! PĂ„ Ă„terseende! Tjingeling ! 

Go kvÀll ;)


SĂ„ hĂ€r ser det ut i dubbelsĂ€ngen just nu 😃 Joline hade skyndat sig dit efter tandborstningen och deklarerade bestĂ€mt att hon skulle sova i min sĂ€ng. Judith sĂ„g ut som ett Ă„skmoln tills jag frĂ„gade om hon oxĂ„ ville sova i vĂ„ran sĂ€ng 😉. SĂ„ dĂ€r sover dom sött nu . HjĂ€rtegrynen ❀! Jag ska snart trĂ€nga mig ner dĂ€r jag ocksĂ„ för det blir en tidig morgon i morrn. Jag ska vara med Julius hos tandis klockan tio i 8 ! Hur var det dĂ€r med lediga dagar 😜 !? Vi lĂ€r nog sova som stockar i de nya bĂ€ddmadrasserna 😊! Det var lite roligt medans vi höll pĂ„ att renbĂ€dda inne i sovrummet sĂ„ kom bönorna & började hoppa i sĂ€ngen. Crille kom och lyftade ner dom hoppande bönorna ! Joline blev jĂ€tte arg och grinade i högan sky. Sen kom det en fras frĂ„n teatern : " ni Ă€r tjuvar och nu ringer jag polisen!" SĂ„ vi var tjuvar för att hon inte fick hoppa i sĂ€ngen 😀. Jaja barn kan verkligen sĂ€ga saker sĂ„ man fĂ„r bita sig i tungan för att inte skratta ! Natti natt pĂ„ er ! 

Det haglar hos oss !



Tjaha vintern verkar komma tidigt i Ă„r ! Det har snöat & haglat till och frĂ„n i dag. Det Ă€r kallt ute sĂ„ i kvĂ€ll blir det att söka fram vinterklĂ€derna. Vi har just kommit hem efter teater , frissan och ett möte. Teatern var bra :) handlade om de tvĂ„ vĂ€nnerna Mullis & Blixten. Joline grĂ€t först och ville inte alls gĂ„ in. Men det gav sig efter ett tag. Judith satt bredvid Britt som ett tĂ€nt ljus! Sen var jag och lĂ€mnade av mina smĂ„ hos mormor & morfar. Frissabesöket var trevligt som vanligt och jag blev nöjd . Lite fĂ€rg i hĂ„ret och klippta toppar. Visade Anna Bell kortet pĂ„ det avklippta hĂ„ret & tĂ€nka sig - hon sĂ„g direkt pĂ„ lockarna vem som varit i farten ! MĂ„ste berĂ€tta en rolig sak som Joline vrĂ€kte ur sig i gĂ„r ;) Jennifer höll pĂ„ att reta henne och rĂ€tt som det var sĂ€ger Jollan till sin stora syster " hĂ„ll tyst! Jag slĂ€cker dig ! " det lĂ€t ju som ett inlindat hot men jag tror att Joline menade slĂ€nger ut dig. Knasbollar 😃. I kvĂ€ll ska jag förutom plocka fram vinterklĂ€der ta och stĂ€da sovrummet. Har varit förbi Jysk och köpt tvĂ„ nya bĂ€ddmadrasser som var pĂ„ halva priset ! PĂ„ Ă„terseende! Tjingeling 🌾

Good morning pÄ er !

HĂ€r Ă€r det full rulle 😃. I dag Ă€r jag ledig frĂ„n jobbet men ni vet ju hur det Ă€r 😉 dĂ„ bokar man in allt som man inte hinner dagarna man jobbar ! SĂ„ i dag vĂ€ntar en teater med mina smĂ„bönor ! Det var sĂ„ snĂ€llt att dagispersonalen tĂ€nkte pĂ„ dom fast dom egentligen var ledig. SĂ„ jag far dit med dom :) för första teatern kan man ju inte missa ! Sen har jag en dejt med Anna Bell - frissan ! Efter det ska jag pĂ„ ett möte ! SĂ„ dagen Ă€r fullspĂ€ckad ! Mormor & morfar ville lĂ„na brudarna medans jag har frissabesök och nĂ€r jag far pĂ„ möte sĂ„ det tackar vi för ❀. Dom ringde frĂ„n affĂ€ren i gĂ„r och berĂ€ttade att overallerna och handskarna skulle komma om 10 - 14 dagar men tyvĂ€rr gick det inte att fĂ„ tag i mössorna. SĂ„ det blir att fundera pĂ„ vad jag ska hitta för mössor .  .  .  .  Men nu slog det mig att dom kanske kan ha mössorna frĂ„n förra Ă„ret. Jag ska göra en liten check av vintersaker senare i dag. Det föll snöflingor i gĂ„r morse och Ă€ven i morse. Inte sĂ„ mĂ„nga men tillrĂ€ckligt för att man inser att snart Ă€r vi dĂ€r ! PĂ„ sĂ€tt & vis ganska skönt nĂ€r snön kommer för det blir lite ljusare. Hellre snö som stannar Ă€n höstslask ! Jaja nu ska vi klĂ€ oss och börja ta oss i vĂ€g till teatern 😉. PĂ„ Ă„terseende ! Tjingeling ! 

Söndag ❀


Det hĂ€r har jag roat mig med i dag! Det Ă€r fint med akvarium .  .  .  . Åtminstone sĂ„ lĂ€nge dom Ă€r rena & ser frĂ€scha ut ! I sĂ€kert en veckas tid har jag irriterat mig pĂ„ det dĂ€r de har stĂ„tt SÅ i dag tog jag tjuren vid hornen och har stĂ€dat det grundligt ! Det tog ca 3 timmar !Poff sĂ„ var klockan halv tre & det kom nĂ„gra efterlĂ€ngtade typer ;) genom dörren. Jag tror att jag mĂ„ste ha varit vallhund i mitt förra liv 😃jag trivs bĂ€st nĂ€r hela familjen Ă€r samlad! Joline kom susande frĂ„n vardagsrummet och höll pĂ„ att prata öronen av sin pappa :) . DĂ€r har vi en tös till som har börjat prata som om hon hade betalt 😉! Julius kĂ€nde sig lite hĂ€ngig nĂ€r han klev upp och har hostat en hel del i natt. Regnet öste ner utan uppehĂ„ll sĂ„ det blev inget fotbollskul för lilleman. Till middag har vi Ă€tit kebab med pitabröd & en massa grönsaker! Mums ! Flickorna har fĂ„tt bada , vi har klippt naglar , borstat hĂ„r & gjort flĂ€tor. Sen borstade vi tĂ€nderna. Pappan i huset höll pĂ„ att svimma nĂ€r han fick se tandborstarna - bara pĂ„ nĂ„gon dag har Jollanstandborste Ă„ldrats till flera mĂ„nader. Lilla fröken tuggar pĂ„ den direkt hon har en chans . Judith tycker att det Ă€r sĂ„ spĂ€nnande varje kvĂ€ll att höra om dom smĂ„ tandtrollen som med sina hackor & spadar förstör vĂ„ra tĂ€nder ! Jag vet att vi har haft en bok om Karius och Baktus men vars den har hamnat vete 17 . Jag ska söka i mina gömmor annars bör den vĂ€l gĂ„ att fĂ„ tag i pĂ„ nĂ„n bokaffĂ€r. Jaja nu vĂ€ntar duschen för den hĂ€r mamman som luktar gammalt akvarium 😉, sen slĂ€nga sig i soffan och se vad teven har att erbjuda ! Fm-jobb i morgon. PĂ„ Ă„terseende! Tjingeling 🌾 

Racerhelg !

Som alltid sĂ„ försvinner dessa lediga helger i racerfart ! I dag Ă€r det söndag och vips Ă€r helgen förbi ! Jennifer hemlĂ€xa i hemkunskap & det var att dom skulle baka nĂ„got med jĂ€st i 😊, hon Ă€r jĂ€tte duktig & kĂ€mpar med sin skola , gör alltid sina lĂ€xor men den hĂ€r tyckte hon var riktigt rolig! Hon planerade sjĂ€lv vad hon skulle baka & sen skjutsade morfar henne att handla. 
Hon nöjde sig inte med att baka 2 bröd som det stod pĂ„ receptet utan rĂ€knade om det sĂ„ det blev 8 st. SĂ„ det skulle rĂ€cka till alla 😉 och dessutom Ă€r det undanstoppat i frysen sĂ„ att pappa som kommer hem i dag fĂ„r smaka. 
Hon fixade & donade â˜ș
En deg blev det 😃
Jag behövde inte alls bry mig utan hon grejade pĂ„ med sitt bak. Jag skulle ge henne ett gott rĂ„d om jĂ€sningen men dĂ„ log hon & undrade nĂ€r jag hade bakat sist 😳. Jag har faktiskt bakat en hel del nĂ€r Jennifer & Julius var mindre. Men pĂ„ senare tid har jag inte tagit mig för det. FörstĂ„r egentligen inte varför för jag tycker ju om att baka men nu gör jag det lĂ€tt för mig och skyller pĂ„ tiden 😉
Min duktiga tjej 😘som inte vill bli fotad men hon gick med pĂ„ det i alla fall. 
JĂ€sningen 
Resultatet 😃! Jennifer var nöjd & lĂ€xan Ă€r gjord ! Medans vi andra var upptagna med annat sĂ„ roade sig Judith & Joline 
Suddig bild men ni ser ju ;) det Judith har pĂ„ huvudet Ă€r egentligen en vĂ€ska till en liten leksakshund men den fungerade Ă€ven som hatt 
Lattjo lajbans â˜ș nĂ€r vi sen gĂ„r in i vardagsrummet sĂ„ hittar vi Joline sĂ„ hĂ€r: 
Det lilla smink som jag hade kvar ( som jag hade stoppat HÖGT upp pĂ„ toan ) har nu gjort sitt ! Det var bara att stoppa lilla fröken under vattenkran. Kommentaren som kom nĂ€r jag torkade henne torr och satte pĂ„ en ren pyjamas var : " orĂ€ttvist! " nu har det lossnat ordentligt med sprĂ„ket för lillan ocksĂ„. Hon pratar och diskuterar men i lite mildare ton Ă€n sin syster. Det kommer nya ord dagligen som vi aldrig har hört förut! Underbart , toppen , orĂ€ttvist Ă€r nĂ„gra av dom. Sen kom det ett "fuck you" en dag 😳. Vars fĂ„r dom allt i frĂ„n ? Jaja nu ska jag vĂ€cka de större juvelerna och göra gröt. Julius har fotbollskul i dag men det Ă€r sĂ„ trist vĂ€der ute ! Spöregn ! PĂ„ Ă„terseende! Tjingeling 😃 

StĂ€dpatrullen 😉

Jag hĂ„ller pĂ„ att försöka plocka till och stĂ€da och har god hjĂ€lp av sonen ❀. Jag började fundera vars tvillingarna Ă€r eftersom det var sĂ„ tyst & stilla , dom har lyftat upp fĂ„töljerna i soffan & dĂ€r sitter dom. Disney Junior Ă€r en bra barnvakt nĂ€r trĂ„kiga mamman tvĂ€ttar och stĂ€dar 😄. Åter till stĂ€dningen ! 


Grodan boll ?! 😊


SĂ„ hĂ€r sĂ„g det ut i gĂ„r kvĂ€ll nĂ€r jag smög in i sovrummet för att lĂ€gga mig ;) vilken stil barn kan ha nĂ€r dom sover :) dĂ„ var den Ă€ntligen hĂ€r : den lediga helgen ! Efter tvĂ„ tuffa schemaveckor sĂ„ Ă€r den efterlĂ€ngtad ! Alla normala mĂ€nniskor passar nog pĂ„ att vila & ta det lugnt - Ă„tminstone sova sĂ„ lĂ€nge dom fĂ„r . Men tjugo i sex var jag klarvaken och det snurrade i huvudet alla saker jag har tĂ€nkt hinna med i dag ! Efter att ha haft jĂ€rnet i 2 veckor sĂ„ har jag svĂ„rt att varva ner. Just före klockan 7 kom lilla Jollan upptassande och sen kom dom pĂ„ rad 😄 , Jennifer klev upp alldeles nyss. SĂ„ nu ska vi Ă€ta frukost och sen mĂ„ste jag ta itu med stĂ€dning & tvĂ€tt ! Först hade jag & barnen tĂ€nkt Ă„ka till stugan dĂ€r pappan redan Ă€r men vid nĂ€rmare eftertanke sĂ„ struntade jag i det. En titt runt i lgh sĂ„ insĂ„g jag att stĂ€dningen försvinner inte medans jag Ă€r borta ,det kĂ€nns sĂ„ trist att komma hem pĂ„ söndag med all stĂ€dning kvar & sen börja jobba pĂ„ mĂ„ndagsmorgonen igen. Det ska jag roa mig med 😀! Det Ă€r skönt nĂ€r man vet att det Ă€r gjort ! Jag har i alla fall hunnit fundera & förhoppningsvis fĂ„tt fĂ€rdigt med vinteroveraller till Judith & Joline i Ă„r. AffĂ€ren skulle ringa mig pĂ„ mĂ„ndag nĂ€r det gĂ„r att ordna leverans. Jag ska se sen om jag sĂ€tter mig vid datorn om jag kan lĂ€gga ut en bild Ă„t er ;) jag har blivit lite slö pĂ„ att idas starta vĂ„ran sega gamla dator nĂ€r det gĂ„r sĂ„ bra att blogga via telefon. Ha en bra lördag pĂ„ er ! Tjingeling â˜ș

Snyggaste killen i nya kepsen 😃


I dag fick Julius Ă€ntligen sin efterlĂ€ngtade keps ! TyvĂ€rr var den han hade tittat pĂ„ slut men den hĂ€r gick ocksĂ„ bra 😀 ! Jag fick ett samtal frĂ„n skolan pĂ„ onsdag , det var Kjell-HĂ„kan som frĂ„gade om jag visste var Julius var för det hade varit nĂ„got pĂ„ rasten och Julius hade blivit jĂ€tte arg & stuckit dĂ€rifrĂ„n. Min frĂ„ga var ju vad som hade hĂ€nt om han blev sĂ„ arg! Det visade sig att en annan pojkes nya keps hade blivit lerig och en av flickorna hade skyllt pĂ„ Julle. Han hade blivit förbannad och kallat henne för rövhĂ„l. ( frĂ„ga inte vars allt kommer i frĂ„n för det Ă€r inget uttryck vi anvĂ€nder hĂ€r hemma ) jag förklarade att jag inte pĂ„ nĂ„got sĂ€tt tar honom i försvar MEN att jag förstĂ„r varför han reagerade sĂ„ starkt. Denna tös har beskyllt honom flera gĂ„nger tidigare och sen har det inte stĂ€mt. Jag sa Ă„t lĂ€raren att jag försöker fĂ„ tag i honom och skickar tillbaka honom. Första gĂ„ngen jag ringde pĂ„ hans mobil fick jag inget svar. Andra gĂ„ngen svarade han. Men vad hĂ€nder nĂ€r allt kĂ€nns pest och mamma ringer ?! Allt brast sĂ„ jag hade en grĂ„tande unge i luren och han ville absolut inte tillbaka till skolan för hon skyller alltid pĂ„ mig och sen fĂ„r jag skulden. Hur bra kĂ€nns det att skicka en grĂ„tande unge nĂ„nstans ?! Jag sa att jag förstod honom , att man fĂ„r bli arg men man fĂ„r inte kalla nĂ„gon för rövhĂ„l! Jag sa ocksĂ„ att pojken som Ă€gde kepsen hade kommit in och bekrĂ€ftat att det var inte Julius som gjort det. DĂ€remot hade Julle lyftat upp den och satt den bredvid killen som Ă€gde den. Hela vĂ„rterminen har Julle kĂ€nt att han fĂ„r skulden för allt - Ă€ven det han inte gjort sĂ„ det var klart att det blev för mycket! Till slut bad jag honom att fĂ„ prata med nĂ„n lĂ€rare. Till slut fick jag prata med Anette som har haft Jennifer tidigare. PĂ„ em ringde Berit , en helt underbar kvinna som ocksĂ„ har haft Jennifer tidigare. Julius eget betyg pĂ„ Berit Ă€r att henne kan man prata med för hon tycker om barn ! Dagen hade gĂ„tt bra och han hade fĂ„tt beröm för att han kom tillbaka & nu var det utrett! LĂ€rarna hade Ă€ven pratat med tösen att man inte kan beskylla nĂ„gon nĂ€r man inte vet ! PĂ„ kvĂ€llen skojade jag med Julle & sa att pĂ„ mitt nĂ€sta lönesamtal kan jag ju kalla chefen för rövhĂ„l sĂ„ behöver jag inte bekymra mig för jobbet nĂ„ mer ! Han tittade pĂ„ mig och skakade pĂ„ huvudet. Skönt att det verkar vara lugnare i skolan och att han har förtroende för lĂ€rarna ! Ja nĂ€r jag Ă€ndĂ„ Ă€r inne pĂ„ skolvĂ€rlden sĂ„ kan jag ju berĂ€tta att jag fick hem Jennifer i dag , hon var bĂ„de ledsen & arg! Hennes klass har haft musikprov i veckan. Hon har pluggat till detta prov! Men nu hade det tydligen kommit fram att nĂ„gon/nĂ„gra elever hade fuskat sĂ„ nu var det ( hennes ord ) kollektiv bestraffning och HELA klassen fick omprov ! Jennifer var orolig över att hon skrivit fel Ă„rtal pĂ„ nĂ€r de stora kompositörerna har levt m.m. Sen tror jag att hon sĂ€kert har fixat det men det var nog kĂ€nslan av att bli utpekad som en fuskare som kĂ€ndes mest ! Vi har sen fĂ„tt mail under kvĂ€llen av mentorerna i hennes klass att dom skulle prata med musiklĂ€raren och Ă„terkomma . Judith & Joline verkar ha haft en bra dag pĂ„ dagis 😃. Vi har Ă€tit laxgryta och potatis till middag & det funkar alltid 😊! Sen var det badet för brudarna , jag tĂ€nkte vara effektiv och röja diskbĂ€nken medans dom badade !Jojo - det slutade att jag fick fiska upp min sminknecesĂ€r och de fĂ„ sminksakerna jag hade ur badvattnet ! NĂ„gra saker gĂ„r nog att rĂ€dda men inte allt ! Judith ropade i frĂ„n badrummet : mamma ! Joline rör nĂ„nting! NĂ€r Joline sa tyst Ă„t Judith skyndade jag mig in men to late 😞. Jaja tur att jag inte sminkar mig sĂ„ ofta ! Nu vet ni vad vi sysslar med en dag som denna ;) tjingeling pĂ„ er ! 

Likheter ;)

Judith gick runt med ett foto och jag frĂ„gade henne vem det var .  .  .  .  .  Hon svarade att det var ju hon 😌! Ser ni vem det Ă€r ?! 
Det Ă€r inte Judith men vĂ€ldigt likt ! Det Ă€r Jennifer ca 4 Ă„r gammal :) hade dom tvĂ„ varit smĂ„ samtidigt hade det varit vĂ€ldigt lika tvillingar 😉 men det sĂ€gs att man inte fĂ„r mer Ă€n vad man klarar av sĂ„ vi fick först Jennifer & nĂ€stan 11 Ă„r senare Judith ;) damerna med humör av dess like ! Julius & Joline kommer inte ens i nĂ€rheten men dĂ„ Ă€r det / har varit snabba smĂ„bustroll i stĂ€llet ! Men det Ă€r klart att alla fyra underbara har gemensamma likheter ocksĂ„ ! Älskade ungar ! Förra helgen nĂ€r jag jobbade sĂ„ for hela familjen till stugan och det var första gĂ„ngen alla for i vĂ€g utan mig sen flickorna föddes. Tidigare har Judith & Joline bara varit borta frĂ„n mig nĂ€r jag jobbat natt. SĂ„ det var kanske pĂ„ tiden ?! Men fy bubblan vad det var trist att komma hem och det var inte en enda en hemma ! Inte ens mina fyrbenta bebisar ! Inget för mig ! Jag vill ha alla runt mig ! ;) jag hade det nog jobbigare Ă€n ungarna :) det var en glad mamma som öppnade dörren hemma pĂ„ söndagskvĂ€ll nĂ€r det var liv & rörelse hemma ! Nu har pappan i familjen farit i vĂ€g och blir borta till söndag , inget roligt men ganska skönt nĂ€r vi fĂ„r kött i frysen 😊! Men efterlĂ€ngtad lĂ€r han vara i alla fall! Jaja nu vĂ€ntar sĂ€ngen inför ytterligare ett förmiddagsskift! Natti pĂ„ er ! 

Snabba snabbare Joline


Efter middagen sĂ„ satt vi och drack en kopp kaffe innan pappan i huset skulle packa bilen & Ă„ka i vĂ€g pĂ„ jakt! Jennifer kom med en hĂ„rtest i handen och undrade om det var hundhĂ„r ?! En snabb titt pĂ„ lockarna & det faktum att Judith satt vid bordet .  .  .  . Joline! Vi ropade pĂ„ Jollan och hon kom glad i hĂ„gen frĂ„n vardagsrummet! Jag frĂ„gade henne vars hon hade saxen och hon lyftar glatt upp den frĂ„n korgen hon bar pĂ„ . O'boy 😩! Hon har klippt nĂ„gra testar frĂ„n ena sidan ! Tack och lov sĂ„ har hon sjĂ€lvlockigt hĂ„r sĂ„ det syns inte sĂ„ tydligt ! Hade Judith klippt sig sĂ„ hade det mĂ€rkts direkt! Jag trodde att alla saxar var utom rĂ€ckhĂ„ll men nĂ„nstans har hon hittat en sax ! Ungar ! Jaja nu Ă€r det dags för kvĂ€llsfika & natta de smĂ„ ! Tjingeling 😉

Stolt mamma 😄

Jag hade en glad tös som kom hem med ett prov hon gjorde förra veckan : 

DĂ„ fĂ„r man som mamma vara stolt ! I synnerhet nĂ€r geograf och kartor inte Ă€r mammans starka sida ;) 38 / 38 wow vilken stor tös jag har ! Hon kĂ€mpar med sin skola ! TĂ€nk nĂ€r hon gick i fyran & fick veta att hon skulle bli stora syster - vilket stökande ! Men det gav sig ! Nu Ă€r hon det lugnaste som gĂ„r i ett par skor ! I vĂ„ras nĂ€r sonen stökade pĂ„ sĂ„ var jag ofta bekymrad pĂ„ jobbet , mina arbetskamrater klappade mig pĂ„ axeln och sa att det ger sig ! Jag hoppas att vi Ă€r pĂ„ vĂ€g dit ! En enda hemringning hittills och dĂ„ handlade det om att han inte hade velat jobba pĂ„ matten och dĂ€rför inte hunnit klart ! Jag sa att det Ă€r sjĂ€lvklart , varje dag , att lĂ€rarna skickar hem det man inte hunnit! Nu Ă€r sonen pĂ„ fotbollstrĂ€ningen och jag tror nog att den bidrar till en lugnare unge 😄. Barnen lĂ€r sig massor av att hĂ„lla pĂ„ med sport av nĂ„got slag :) Julles glosförhör : 
Det kĂ€nns bra i mammahjĂ€rtat ! Det lönar sig att vara en besvĂ€rlig mamma och bry sig i allt ! 😄 Nu ska jag bada tvĂ„ smĂ„ troll inför dagis i morgon ! Tjingeling pĂ„ er ! 

Guess who ? 😄


Gissa vem av brudarna som var full av blĂ„bĂ€r nĂ€r jag hĂ€mtade hem dom i dag ? ? Ja dĂ„ sĂ„ klart att det var Joline 😀! Men i dag hade utevĂ€sten som dom anvĂ€nder pĂ„ dagis tagit vĂ€rsta smĂ€llen - tror inte att fröknarna behöver fundera vem av barnen som har haft den 😊. Vi har jobbat fm och sen jĂ€rnet pĂ„ dagis och hĂ€mta hem bönorna. Hem , göra mat och det dĂ€r som man gör varje dag! Jag hade sagt Ă„t Julle att vara hemma Ă€ven i dag för han var varm & lĂ€t jĂ€tte tĂ€t i gĂ„r kvĂ€ll. NĂ€r jag ringer hem klockan 8 svarade han inte i telefon - nĂ€ dĂ„ han var i skolan & sa att han kĂ€nde sig bĂ€ttre! SĂ„ lĂ€t det inte! Men han hĂ€vdade det och han tyckte nog att det var urbota trist att vara hemma sjĂ€lv. Men det hade gĂ„tt bra och han hade massor att berĂ€tta medans jag lagade middagen. Jennifer har stĂ€dat sitt rum och kaninburen 😃. Det blev sĂ„ rent & fint dĂ€r inne ! Efter middagen sĂ„ ville Judith bara vara med sin stora syster. SĂ„ dom gick pĂ„ Jeffes rum och jag hörde hur glad Judith var dĂ€r inne. Sen kom hon ut och visade att Jennifer hade flĂ€tat hennes hĂ„r 😀. Hon var jĂ€tte nöjd! Den dĂ€r magen har ocksĂ„ skött sig efter middagen , jag började bli lite orolig för det var fjĂ€rde dagen utan pottbesök med nr 2. ÄndĂ„ fĂ„r hon laktulos varje dag. Ska man höja dosen ? Nog bör man vĂ€l ha avföring varannan dag Ă„tminstone ? Nu Ă€r hon inte lika hĂ„rd i alla fall. Joline har varit som fastklistrad vid Disney Junior 😊. Skönt att den lilla kravallen kan ta det lugnt i bland ;) . Jaja nu vĂ€ntar sĂ€ngen och en ny arbetsdag i morgon. Hoppas att huvudvĂ€rken som jag har haft sen middan ger med sig tills i morgon för pĂ„ em har jag en hygien-utbildning pĂ„ 4 timmar ! Natti natt pĂ„ er ! Tjingeling! 

Grattis Joline & farmor Anette !


Grattis farmor Anette & Joline som heter Anette i andra namn pĂ„ namnsdagen! Fick just ett mms av farmor som visade att ena koftan Ă€r fĂ€rdig ! Det var bara knapparna kvar att sĂ€tta dit. Jag visade bilden Ă„t Judith och hon ville ha den bums meddetsamma 😃! I dag har vi jobbat fm , flickorna har varit pĂ„ dagis, Jennifer kom hemslĂ€pande med flera lĂ€xor och 2 prov att plugga till den nĂ€rmaste veckan! Det mĂ€rks att kraven har ökat och hon har bara börjat Ă„ttan - hon har mĂ„nga Ă„r kvar i skolan! Julius har legat hemma under filten & frusit med huvudvĂ€rk , nĂ€r jag ringde till skolan och sjukanmĂ€lde honom sĂ„ sa hans lĂ€rare att det var mĂ„nga som varit och Ă€r förkylda ! SĂ„ var det höst pĂ„ riktigt med alla bacilusker som snurrar ! Ska fixa disken efter middagen innan det Ă€r dags att borsta tĂ€nder pĂ„ de tvĂ„ yngsta juvelerna ! Funderar om jag kanske tar det lugnt och tittar idol nĂ€r dom somnat - men ofta hittar jag en massa annat att dona med som typ hĂ€nga tvĂ€tt eller förbereda klĂ€der m.m ! SĂ€tter jag mig sĂ„ brukar jag oftast somna i soffan. Jaja nu gör vi ett nytt försök att publicera ! PĂ„ Ă„terseende! Tjingeling 😊

Morr !

Har just skrivit ett inlĂ€gg och tryckte pĂ„ publicera & alltihop försvann ? 😡 Fick ett meddelande i gĂ„r om att jag skulle uppdatera blogg- appen pĂ„ telefon i gĂ„r  och det gjorde jag! Undra om jag gjort nĂ„got galet ?  ? 

Go fika sÄ hÀr en söndag !

Mormor tyckte ju att var orĂ€ttvist att inte brudarna var bjudna pĂ„ kalas ;) sĂ„ hon hade ordnat ett eget kalas i stĂ€llet och kom med go fika! Mitt i fikat sĂ„ började Judith grĂ„ta efter pappa , nu tyckte hon att pappa kunde komma hem sĂ„ lyckan lĂ€r bli stor nĂ€r dörren öppnas pĂ„ en stund! Joline fikade med god aptit och sen försvann hon - henne hittade vi sovandes pĂ„ soffan . Nu vĂ€ntar middag och sen Ă€r det badet för tvĂ„ smĂ„. Tjingeling 😄


All text till inlÀgget med grattiskorten försvann ? ?

Jag hade skrivit ett relativt lÄngt inlÀgg till bilden med grattiskorten men det kom inte med ?! SÄ jag gör vÀl ett nytt försök! Jag kom pÄ att jag har lovat visa vad fina kort flickorna fick frÄn dagis nÀr dom fyllde Är ! Det visar hur vÀl deras fröknar kÀnner dom och ser deras olikheter ! :) jag har skrivit det förr & skriver det igen : vi har vÀrldens bÀsta dagis ! Vi har haft turen att fÄ ha alla fyra dÀr och mamma Àr sÄ nöjd ! Jaha - flickornas samarbete var inte av det positiva slaget i dag ! Oftast brukar Judith komma & berÀtta om Jollan hittar pÄ nÄgot ofog men nu har nog inte hon heller hunnit med - Joline har börjat gÄ pÄ toaletten direkt hon har en chans och hÀmta ut schampon , tvÄlar - ja det hon kommer Ät. I dag hade hon hÀmtat schampo och satt i sin gröna fÄtölj , hade smort in sig sjÀlv,fÄtöljen och golvet. Judith blev jÀtte arg för det var ju prinsess- schampot ( rosa flaska frÄn barnsÀngen ) ! Jag var ju tvungen att ta och skölja av Joline , sen rengöra röran i vardagsrummet. Det tog sin lilla tid . Sen hade jag tÀnkt gÄ & dricka en vÀlförtjÀnt kopp kaffe ! Kommer i köket och fÄr se en grön Judith ? DÄ hade hon passat pÄ att lÄna min pÄfyllningsbara diskborste och skruvat upp korken dÀr bak . Sen hade hon ( i hennes mening ) hjÀlpt mig att skura deras spis! O'boy ! Samma procedur : stoppa ungen under kranen och sen fÄ spisen ren . Jag kan upplysa den som undrar att koncentrerad Yes i dom mÀngderna Àr jÀtte jobbigt att fÄ bort ! Tapeten i köket blir aldrig mer vad den har varit :( dom hinner massor dessa smÄ troll ! Nu ska jag dammsuga & skura hÀr . TvÀtten ska ocksÄ fÄ sig en genomgÄng. Tjingeling pÄ er !


Sep. 08, 2013


Snabba Jollan

Man kan just fundera hur mycket tĂ€nder min yngsta dotter har - hennes senaste verk ! 😳


Dom samarbetar i dag !


VÄran lördag

Tjaha vĂ„ran lördag gick i rasande fart ! Som alla lediga dagar brukar göra ;) jag har fĂ„tt upp andra gardiner i köket & donat med de vanliga men det kĂ€nns Ă€ndĂ„ som om jag inte hunnit vad jag tĂ€nkte. Vi hade just klĂ€tt oss och var pĂ„ vĂ€g ut nĂ€r pappa/morfar dök upp & skulle prova fĂ„ i gĂ„ng bilen . Han startade den med startkablar och sen fick den stĂ„ i gĂ„ng en stund. Julius har blivit bjuden pĂ„ ett kalas i morgon sĂ„ vi testade om vi fick i gĂ„ng den nĂ„gon timme senare & det fick vi 💋. SĂ„ vi susade i vĂ€g pĂ„ Coop. SĂ€llan har dĂ„ Coop sett sĂ„ glada kunder 😃, lyckan var total nĂ€r tjejerna fick gĂ„ runt med varsin vagn ! Joline gapskrattade och gav i frĂ„n sig glĂ€djetjut hela vĂ€gen runt! Andra kunder som vi mötte kunde inte hĂ„lla sig för skratt nĂ€r de sĂ„g den överlyckliga lilla godingen! Julius fick köpa en present till kompisen som har kalas i morgon & sĂ„ var det ju lördag 😜 sĂ„ vi handlade lite godis ocksĂ„. Judith ville helst att nĂ„gon av oss skulle hĂ„lla i flaggan pĂ„ hennes lilla vagn hela tiden !? Judith har varit gnĂ€llig och jĂ€tte kĂ€nslig hela helgen - vet inte om höstbaciluskerna hĂ„ller pĂ„ att hitta hit?! Joline fortsĂ€tter hĂ€vda sin rĂ€tt , det Ă€r verkligen ombytta roller hĂ€r! Jollan kom in i köket pĂ„ fm & drog av en lĂ„ng harang om nĂ„gonting. Sen avslutar hon meningen med huvudet pĂ„ sne & sĂ€ger " det förstĂ„r du vĂ€l!" Ja dessa ungar förgyller livet 😘 Jaja nu vĂ€ntar sĂ€ngen sĂ„ tar vi en ny dag med nya friska tag i morgon! Natti natt pĂ„ er!


Höstbilder

https://cdn2.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b0463e087c3247a70fcc8.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b0463e087c3247a70fcc8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b0514e087c36d632b80f5.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b0516ddf2b34129278b97.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b052fe087c35077c0aa6c.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b05339606ee36d52fcf78.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b053addf2b332df6c1abf.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b054fddf2b3236a4140f0.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/3515172/6-3/pic_522b05799606ee36d52fcf86.jpg" class="image">


Lyckades 👍

TĂ€nka sig ;) jag fick tröjan som var flĂ€ckig av blĂ„bĂ€r ren ! Nu tar den hĂ€r mamman en paus i sitt stökande inne & gĂ„r ut med de smĂ„ en stund ! Det Ă€r bĂ€st att passa pĂ„ innan det Ă€r vinter & - 30 grader kallt 😉! Tjingeling pĂ„ er !


God morgon soliga lördag !

Vi Ă€r vakna sen 1,5 timmar :) men jag kliver hellre upp pĂ„ morgonen Ă€n att ha gĂ€nget uppe halva natten. För Ă€ven om dom nĂ„n gĂ„ng har varit vaken lite senare sĂ„ kliver dom likt förbenat upp tidigt . . . . Fast dĂ„ med vĂ€ldigt taskigt humör ! SĂ„ som sagt hellre uppe pĂ„ morgonen med glada barn 😄 Judith & Joline tittar pĂ„ Disney junior , just nu var det Jake & piraterna. Jag ska ta mig en kopp kaffe innan jag fortsĂ€tter projekt storstĂ€dning 😊 . Gjorde fynd i min skrubb i gĂ„r - dels gardiner som jag hade glömt bort men Ă€ven nĂ„gra rullar med gamla tapeter. SĂ„ vi rullade ut tapet pĂ„ golvet, sen fick flickorna lĂ€gga sig och sĂ„ ritade jag av dom. Det var uppskattat! Det tyckte dom var jĂ€tte roligt! Jag kan inte pĂ„stĂ„ att dom var stilla heller ;) sĂ„ dom ser lite lustiga ut - olw s ostkrokar ligger i lĂ€ â˜ș men det var en mysig stund! Jaja kaffe var det ☕. PĂ„ Ă„terseende ! Tjingeling .


Judith Garbo :)

Judith har fĂ„tt lĂ„na Julles solglasögon :) sĂ„ nĂ€r jag försöker hinna sĂ„ mycket som möjligt gĂ„r den hĂ€r skönheten bakom mig & pratar ! Hon kan konsten att prata den hĂ€r tösen 😃


Försvunnen unge !

I dag Ă€r vi lediga ! SĂ„ den hĂ€r mamman har börjat storstĂ€da ! LĂ€genheten ser ut som om en bomb har briserat! Det kĂ€nns gruvsamt att börja men man vet att det Ă€r skönt nĂ€r det Ă€r klart 😃! Jag ska ta mig en kopp kaffe innan jag beger mig in i skrubben & letar fram gardiner till kök & vardagsrum ! Började söka lilla godingen just efter ett. Hittade henne ingenstans förrĂ€n jag gick in i sovrummet ;) dĂ€r hade hon bĂ€ddat ner sig & sov sĂ„ sött i Judiths sĂ€ng. Efter en kissolycka i sin egen sĂ€ng i natt sĂ„ var den obĂ€ddad. Tur att syrran hade en lika skön sĂ€ng att lĂ„na 😃. Tjingeling pĂ„ ett tag!


BlÄbÀrstroll :)

Vilket elĂ€nde jag hade pĂ„ morgonen 😳 vĂ„ran "stora" bil som den som skjutsar barnen kör med har kostat x antal tusenlappar sista kvartalet :( Nu sist gav kopplingen upp och sĂ„ var det nĂ„got annat som ocksĂ„ skulle bytas i samma veva - det gick lös pĂ„ nĂ€stan 7000 kr. Men ska man ha bil mĂ„ste man se till att den funkar! Visst men efter att Crille & hans bror tillbringat hela eftermiddagen i garaget och bytt detta . . . . SĂ„ förvĂ€ntar man sig att biljĂ€keln funkar 😡. Dom stressade dessutom och gjorde det i förrgĂ„r för att jag och mina juveler inte skulle bli utan bil nĂ€r Crille for i vĂ€g pĂ„ Ă€lgjakt i gĂ„r ! I morse sĂ„ började jag kl 7 och vid halv 7 gick jag ut med flickorna i bilen för att köra dom pĂ„ dagis innan jag sjĂ€lv skulle pĂ„ jobbet. SĂ€tter fast bönorna i bilen och slĂ€nger mig in i bilen & vrider pĂ„ nyckeln 🙀. Tror ni att den ens startade - morr ! Jag fick ringa morfar tjugo i sju sĂ„ han kom & skjutsade oss. Muntert vĂ€rre! Jaja det hade Judith berĂ€ttat pĂ„ dagis i dag 😌. Sen i eftermiddags sĂ„ skjutsade mormor & morfar mig pĂ„ dagis för att hĂ€mta hem brudarna - sĂ„ hĂ€r sĂ„g mitt lilla blĂ„bĂ€rstroll ut ! Nya tröjan och munnen & hĂ€nderna var blĂ„a ! Hon Ă€ter blĂ„bĂ€r direkt hon har en chans! Men nöjd var hon ;) sĂ„ tack & lov har jag köpt hem den rosa burken med flĂ€ckborttagningsmedel - vi testar den till Max ! SĂ„ jag ska hĂ€nga den sista tvĂ€tten och se om reklamen stĂ€mmer ! DĂ„ Ă€r den vĂ€l vĂ€rd sitt pris ! Jaja natti natt pĂ„ er !


LĂ€r mig pic collage ;)

Det krĂ€vs mĂ„nga bilder & stort tĂ„lamod för att fĂ„ de tvĂ„ smĂ„ pĂ„ samma bild 😊 alltid Ă€r det nĂ„n av dom som tittar bort eller hoppar eller hinner ur bild m.m


Fina flickor :)

SĂ„ hĂ€r fina flickor har jag nyss varit & lĂ€mnat pĂ„ dagis ;) dom skulle ju pĂ„ skogsutflykt i dag ! Dom hade med sig varsin ryggsĂ€ck med en banan, festis & sittunderlĂ€gg. Tröjorna dom har pĂ„ sig har deras farmor stickat av restgarner som hon hade liggande ! Hemskickat Ă€r guld vĂ€rt! Farmor Ă€r en riktig konstnĂ€r i hĂ€nderna , nu hĂ„ller hon pĂ„ att sticka koftor till dom. Judith var sĂ„ fascinerad sist vi var dĂ€r sĂ„ hon satte sig pĂ„ stolen framför farmor & vĂ€ntade att dom skulle bli klara 😄. Jag kan bara sticka sockor och knappt det men nĂ„n gĂ„ng kanske jag fĂ„r tid & tĂ„lamod att lĂ€ra mig 😀 . Jaja nu ska jag köra ett stĂ€drace och gĂ„ en prommis innan det Ă€r dags för jobb. Tjingeling 😃


BroccoligratÀng & förÀldramöte !

I dag ville Julle hjĂ€lpa till med middagen & sĂ„ fin hjĂ€lp tackar man ju inte nej till :) det blev broccoligratĂ€ng - i dag med pasta , i bland med bara kokt potatis till. Judith stirrade pĂ„ broccolin & frĂ„gade om vi skulle ha trĂ€d i maten. ;) sen var det dags för ett förĂ€ldramöte i Jullesklass. Vi fick trĂ€ffa deras nya lĂ€rare, det kĂ€ndes bra! Det hade dessutom fungerat bra HELA förra veckan! Hoppas sĂ„ hjĂ€rtligt att det fortsĂ€tter sĂ„ ! Klassen hade fĂ„tt massor med beröm och det brukar inte höra till vanligheten. Lite " skitsnack" 😃 kan ni oxĂ„ fĂ„ höra : Judith fick laktulos pĂ„ morgonen vid frukosten och jajamĂ€n - nu pĂ„ em sĂ„ var det 2 rejĂ€la laddningar! Helt underbart om det funkar sĂ„ tösen inte har sĂ„ besvĂ€rligt med sin mage ;) man tycker sĂ„ synd om henne nĂ€r det stökar. Pratade med Ann-Sofi frĂ„n dagis i dag och i morgon ville dom lĂ„na flickorna redan kl 10 ( egentligen skulle dom dit klockan 11) för dom skulle gĂ„ pĂ„ skogsutflykt. Dessutom fĂ„ ha med sig egen matsĂ€ck. Jaha nu nĂ€r alla barn Ă€r i sĂ€ng sĂ„ kommer det en mörk brun svart liten sak och tittar uppfordrande pĂ„ mig - det Ă€r Tulta som tycker att vi ska se tv. Jag sitter i soffan med henne i famnen, det Ă€r vĂ„ran kvĂ€llsrutin :) jaja tjingeling pĂ„ er !


Ungar 😃

Ja dessa smĂ„troll ;) man fĂ„r i alla fall skratta mellan varven. Vi hade fönstret i köket öppet, dĂ„ kommer Judith in & sĂ€ger till Crille : pappa stĂ€ng fönstret sĂ„ inte myggbetten kommer in ! HjĂ€rtevĂ€nnen 😘 Joline har hĂ€vdat sin rĂ€tt hĂ€r i flera dagar! Ett himla humör har den lilla godingen börjat visa sĂ„ dispyterna har varit mĂ„nga! En dag blev tvillingarna oense om en leksak och det slutade med att Joline tog leksaken och dammade till sin syster , nĂ€r vi tillrĂ€ttavisade henne sĂ„ sa hon bestĂ€mt att " jag bestĂ€mmer!" NĂ€r hon inte gjorde det sĂ„ skrek hon " orĂ€ttvist!" SĂ„ det ekade ! Vi visste inte ens att hon kunde sĂ„na ord 😳. Tjingeling !


Har man inte jobb . . . . ;)

SĂ„ skaffar man sig ! Vi gjorde nĂ€mligen hemmagjord pizza i gĂ„r och nĂ€r pizza nr 2 skulle ut ur ugnen sĂ„ rĂ„kade nĂ„n 😳 vicka plĂ„ten varav fyllningen gled av & sĂ„ klart hamnade i ugnen :( sĂ„ skura ugnen stĂ„r pĂ„ agendan i dag. Eller nĂ€r jag glömde bĂ€ra undan en hel hög med rena handdukar och Joline tyckte att man grisar saft pĂ„ golvet och torkar med de rena handdukarna. Jaja vila fĂ„r man göra i graven som min mormor brukade sĂ€ga. Älskade mormor - vad jag saknar henne! Jag var in pĂ„ Lindex hĂ€r i veckan & dom hade kampanj pĂ„ vissa klĂ€der : ta 3 betala för 2. SĂ„ flickorna fick sig lite extraklĂ€der till dagis, sköna plagg. Ha det sĂ„ gott ! Tjingeling 😄


RSS 2.0