Dåliga bilder :(

Jaha till att börja med tycker jag inte om min kamera och sen har jag dessutom lagt undan sladden på något bra ställe så ...... Det blir mobilbilder men håll till godo :) jag ska fota nån dag i dagsljus så syns det bättre. Vi städade akvariumet rejält i går och i dag var vi på lekia och köpte lite nya fiskar :) Joline säger lekiga och hon har tjatat om lekiga sen söndagskväll :) 
Dom orange rosa nykomlingarna är papegojciklider och jätte charmiga :) 


Dåliga bilder men jag ska fota bättre en annan dag ;) 
Förutom lite fix här hemma så har mormor & morfar varit förbi och Joline lekte doktor med dom. Hon stod brevid morfar först och han hade 50 grader sa lilla doktorn medans mormor var frisk men till mormor hämtade hon en liten plastpärla och sa att det var medicin :) älskade trollungar ! Judith var så härlig på morgonen - hon klev upp själv 5 över 6 och gick på pottan . Jag hämtade kläder och skulle börja klä på henne när hon utbrister " men åh det känns som att alla dagar är måndag! " jag har aldrig hört henne säga något sånt 😳 man undrar vars hon snappar upp allt 😉.


På lekia fick flickorna köpa varsin pärlplatta och mera pärlor och det här älskar Judith ! Hon fixade sin helt själv ! Följde färgbilden på baksidan. Hon är helt otrolig på sånt! Mitt lilla hjärta som bara är 3,5 år ! 
Joline då däremot lessnade efter 10 pärlor och överlämnade alltihop till morfar 😉. Jaja nu ska jag förbereda inför i morgon. På återseende! Tjingeling ! 

Dags för uppdatering

Men hej på er ! Jag har inte glömt bort er ;) bara haft fullt upp :) här kommer lite bilder från helgen: 
Joline har ju väntat hela veckan på att det skulle bli fredag så hon var måttligt less på att vänta. 
Glädjen var stor bland både barn & de fyrbenta när vi äntligen kunde mysa i stugan. Tulta parkerade brevid kaminen ganska fort ;). Joline tyckte dock att det var jätte konstigt för i farbror Hasses stuga var det andra människor för Hasse hade lånat ut stugan till deras kusin Daniel med familj. Joline stampade dit och frågade efter Hasse . Sen gick hon in och tittade om Hasse var där. Det föll inte lilla damen i smaken att hennes farbror inte var där så hon tittade på Daniel och vräkte ur sig " knäppskallar " och gick ut därifrån! Oj oj våran lilla sjöbuse! Daniel har en son som säkerligen är 180 cm lång och han kallade hon för lilldaniel! Vi har haft ledig helg och ätit god mat och myst. 
Vi hade en hel del snö i stugan. 
Farfar hade kört en gång åt oss med snöslunga :) 
På lördag så var det ganska milt ute så vi var ute en hel del :) 
Leka i snöhögar är en favorit ;) vi roade oss även med att skotta fram grillplatsen ;) 


Här sitter brudarna och väntar på att det ska bli glöd så att vi får grilla korv! 

Lite mys ;) 

Dom ville gunga men det gick sämre . 

Våran latmask Tulta fick vi tvinga ut till slut ;) då ville hon bara mysa i antingen min eller Jennifersjacka. 

Det är inte ofta mamman själv hamnar med på bild men här kommer en på mamman i familjen med Märta . Märta har blivit som flera år äldre på en gång. Medans molly levde så var hon så valpig och barnslig. 


Äntligen fick bönorna sina korvar! Det var gott! 
Våran äldsta juvel har blivit så intresserad av bakning och matlagning ! Här har hon bakat inne hos farmor , det var muffins med nötter och chokladsås! Jätte goda ! Jaja våran helg fick ni i lite bilder ;) jag ska fota lite vad vi har sysslat med i går och i dag så ska ni få se. På återseende strax ;) tjing! 


Så sant !


Eller som Cesar Milan säger : en balanserad hund är den bästa vän du kan ha . Jag gillar mina fyrbenta familjemedlemmar ❤️. Tjingeling . 

Ledig fredag !

Nu är äntligen min underbara tre dagars ledighet här ! Lovely ! I dag ska vi åka till stugan, det är ett tag sen vi har varit dit. Judith & Joline har surrat om farmor och farfar en hel månad 😄! 
Återigen en dålig bild 😠 men ni ser ju att Jollan redan är på väg! I trosor,t-shirt & famnen full i leksaker 😉 . Solglasögonen är på plats trots att det snöar 😉. Så jag ska köra ett städrace och tvätta undan lite , städa till och packa väskorna så vi är klara för avfärd när resten av gänget kommer hem. Jag måste bara visa vad min son hade satt ut på instagram i går : 

Anki & lille Jack var förbi i går. Anki hade köpt varsitt fat med ljus och hjärtan till Jennifer & Julius som dom kunde ha brevid mollys kort & tända i bland när dom saknar henne. Julius försvann in på sitt rum och sen kom det där på instagram. Mammas ögon blev full i tårar kan jag lova 😢 . 
Så här ser det ut på Jennifers nattduksbord ❤️. Molly är som sagt saknad av oss alla. Joline säger att molly är i stugan & väntar på oss under bordet. Så vi får se reaktionen när vi kommer till stugan och ingen hund. Jaja nu ska jag sätta flickorna i badet och passa på att hänga lite tvätt . På återseende ! Tjingeling ! 

God kväll 😄

Skulle ju uppdatera redan i går men hips vips så sov jag sött under filten i soffan 😉. I går var flickorna ledig med mig så vi var och hälsade på mormor och morfar en sväng. När Jennifer slutade så tog hon en promenad med Tulta & Märta ner till mormor & morfar. Sen for vi på ranten en sväng. Vi var på Jysk en liten runda 😊. Sen var vi in på Ica en sväng och det är brudarnas nya favorit affär! Anledningen: 
Flygplanet som barnen får åka i efter avslutad handling 
Joline bara tjöt rakt ut av lycka medans Judith sjöng av full hals. En äldre farbror gick förbi och berömde Judiths sång så hon sken i kapp med solen :) 
Sen när vi ändå var in på Ica så skrev jag i ansökan till paprica-klubben och lämnade in. Så tjejerna fick varsin gul gympapåse med paprikor på och lite roligt innehåll: 

Varsitt mjukisdjur ( Joline fick en röd paprika och Judith en gul paprika ) , pennfodral , blyertspennor ,sudd och en reflex. Dom var så glada och har ännu i dag kånkat runt på både påsar & paprikor. I dag har jag jobbat eftermiddag. Jag hade en tid på barnmottagningen med Joline kl 10.30. Vi var ju in för ca 1 år sen när hon var dunderförkyld och hade svårt att andas så då fick hon inhalera. Sen dess är hon inskriven som astma patient så dom kollar upp henne med jämna mellanrum. 
Vi var alldeles ensamma i väntrummet när vi kom dit så hon var överlycklig och lekte hej vilt 😘
När det kom fler barn så slog hon sig ner brevid mig och ritade. Samtidigt höll hon ett öga på vad dom andra barnen gjorde. Det gick bara bra inne hos doktorn också. Hon var 93.5 cm lång och vägde 16,5 kg med kläder. Vi fick utskrivet nya mediciner som vi skulle ha hemma i fall hon blir förkyld. Medans vi var på lasarettet var Judith hos mormor & morfar. Hon och mormor hade bakat en sockerkaka medans vi var borta 😄 gissa om hon var lycklig. Sen tog dom sig en liten tupplur i mormor & morfars säng: 
Till och med Judith somnade en stund ?! Hårt hållandes i paprikan. Sen håller dom i sina sockar med hello Kitty . Jag for i väg på jobbet. Bosse försökte hjälpa mig med ett kort på molly som jag hade i telefonen. Men vad jag inte tänkte på var att jag hade sparat kortet från ett mms som Jennifer skickat åt mig så bilden var ju för liten för att få en fin förstoring av. Jag är totalt kass på det där 😳. När jag slutade jobbet så var jag förbi Anki en sväng och tog en kopp kaffe. Tur att någon förstår sig på megabyte och sådant för Anki förklarade att fotot har större upplösning om jag skickar det åt henne via mail än via mms. Då kom jag ju på att det var ju Jennifer som fotat bilden och därför hade ju Jeffe en högre upplöst bild i sin telefon . Så Jennifer mailade bilden till Anki . Hux flux hade Anki fixat & donat och skrivit ut två förstoringar på fotopapper : 
Förlåt för en dålig bild ! Ramar hade hon också 😄 så tadaaa .......
Nu har Jennifer & Julius varsin förstoring med molly 😄! Jennifer har redan hunnit få sin för hon var ännu vaken när jag kom hem men Julius får se sin i morgon. Jag har ställt den på hansskrivbord 😄. Jennifer har ställt sin på byrån. Visst blir man varm i hjärtat av vänner som alltid tänker på ens barn. Anki visste hur mycket dom var för sin molly 💜. Jennifer fick tårar i ögonen när hon fick den inramade förstoringen och skickade genast ett sms som tack. Nöjda barn och nöjd mamma! Nu ska jag borsta tänderna och ta sikte på sängen. På återseende! Natti natt 🌞

Guldsöndag !


Tänka sig att våra svenska herrar fixade guldet i dag ! Vad roligt! Vad duktiga dom är ! Jag satt under filten med Joline i famnen och just när Hellner tog svenska flaggan och åkte in mot mål så hade min lilla vän somnat ;) så intressant tyckte hon att det var! Jag lider dock med grannlandet Norge som inte har lyckats så bra i stafetterna. Hade gärna sett dom på pallen fast så klart att det var bäst att vi fick guldet :)  


Medans jag gjorde köttfärsbiffar i dag så fixade Jennifer potatisklyftor, morötter och lök i ugnen. Så nu har vi nyss ätit och det var hur gott som helst! Roligt att hon är så intresserad av matlagning. Duktiga pigan ! 

Tack så ❤️ för all omtanke, kramar och sms när vi har varit ledsna! Det värmer otroligt ! Vi håller på att gå i genom foton på molly för barnen vill göra varsin förstoring till sina rum och rama in. Jag funderar också på att göra en förstoring till vardagsrummet. Snart ska jag åka i väg och göra sista nattskiftet för den här svängen. Nästa helg är vi lediga & tänkte åka till stugan. Flickorna har pratat med farmor i dag så dom vill redan börja packa :) jaja nu ska jag göra mig färdig. På återseende. Tjingeling ! 

Nya sockor !


I veckan när vi hämtade brudarna på dagis så hade Joline på sig ett par sockar som vi inte kände igen ....... Det visade sig ganska snart att det var hello kitty på dom och därför tyckte hon att det var hennes. Det blev gråt & tandagnisslan när dom åkte av. Så hade mormor varit på stan i dag och hittat dessa 😉 lyckan blev stor! Judith var noga med att jag skulle märka dom så ingen på dagis tar dom 😃! Hmm det skulle väl vara Joline i såna fall 😊. Nu är det full diskussion i hallen mellan de två . Judith säger åt Joline :
" Jollan ! När du var liten var du inte stor!" Varpå Joline blir arg och skriker:
"Jag var jätte stor!" O'boy 😄! Jaja på återseende! Tjing ! 

Stolt lördag !


Men vilken lycka ! Kan man vara annat än stolt över att vara svensk i dag ?! Vilket otroligt lopp alla tjejer gjorde ! Charlotte Kalla är ju helt suverän! Men jag fick då nästan ont i magen på upploppet ;) det ska bli roligt att se herrstafetten i morgon! I kväll är det ju hockey men då är jag på jobbet men det är bara att läsa statusar på fejjan så vet man resultatet :) . 

Jaha , jag kan berätta att det är så jäkla tomt här hemma. Det märks att min trogna skugga inte finns kvar. I morse när jag kom från jobbet så var det ingen kluns som studsade överlyckligt och pep :( av ren vana så plockade jag fram alla skålar och skulle ge dom mat. Jag hade så gärna velat ha henne kvar ett tag till. Ni som har sett filmen eragon förstår om jag säger att hon var min saphira ❤️. Men men , hon fick nästan 9 år och det är mer än vad andra leonberger har fått. Googlar man på rasen så står medellivslängden 7-9 år så jag är tacksam för att ha fått ha den underbara hunden så pass länge. Judith & Joline har inte riktigt förstått. Joline sa i går att molly är i stugan och kommer hem när hon är frisk. Lilla gumman ;) då sa Judith åt sin lilla syster att molly är i hundhimlen. Men i morse frågade Judith när molly kommer hem. Vi förklarade på ett bra sätt att från himlen kommer man inte hem & då brast Judith i gråt. ( mamma höll nästan oxå på att brista i gråt ) . På dom andra hundarna märks det att våran gamling är borta. Tulta har varit så otroligt kelig och kommit nära nästan att hon har velat trösta. Märta har blivit som flera år äldre i sättet . Fast första dagen så var hon hel konstig och skällde åt allt hon hörde. Jaja tur att vi har dom kvar i alla fall. Förhoppningsvis är det MÅNGA år tills vi behöver fatta ett så tufft beslut igen. Tulta är kring 6 år och Märta fyller 5 år i mars. 
Nähä nu ska jag hänga tvätt och duscha innan det är dags för att äta middag. I dag bjuder huset på köttfärssås & spagetti 😊 enligt barnens önskemål! Ha en bra lördag ! På återseende! Tjingeling. 

Fy & blä


I går kom då den dagen som jag visste kommer till slut och som jag har bävat för 😢 . Vi var tvungna att ta det värsta beslutet som man måste som hundägare! Det känns för jävligt men våran älskade molly är borta, efter att ha haft hunden i 9 år så kom dagen när vi var tvungna att släppa henne och låta slippa. Jag insåg ganska fort att det var det enda vi kunde göra! Hade det funnits en chans att göra något annat så hade vi gjort det och pengar hade inte spelat nån roll. Molly har ätit dåligt på sistone och i går var hon ( pang bom ) jätte risig :( hon orkade knappt gå när vi gick ut, reste sig inte ens när jag kom hem och hade varit & handlat. Det är absolut inte vanligt - hon brukar skutta runt mig som en känguru och ge i från sig små lyckliga pip. Jag provade ge henne en bit falukorv men hon vände bara bort huvudet. Det var med tungt hjärta och många tårar kan jag säga. Min vovve ! Hon var verkligen en mammagris! Om hon mot all förmodan inte var runt mig hittade man henne med barnen. Snällaste hunden ! Men så här är det en hund har varit ens vän hela deras liv och när den dagen kommer så är det dags att vara vän tillbaka! Man får inte låta dom plågas för att man är självisk! 
Min trognaste vän. Vi har haft gråtkalas . De större barnen har varit så fruktansvärt ledsna. Dom har ju vuxit upp med henne . Dom gick på dagis när vi hämtade henne. Jennifer var kring 5-6 år och Julle var 3 år. Yngre än vad flickorna är nu. De små förstår det inte på samma sätt. Dom tittade på oss i går  när vi satt på golvet med molly och grät. Dom säger att molly är sjuk men hon ska fara till stugan och bli frisk. Julius bröt i hop och grät på en gång medans Jennifer försökte vara stark in i det längsta. Men när crille skulle åka med molly så kom Jeffe för att säga hej då och då var det färdigt. Molly orkade knappt stå på benen men hon stod så tålmodigt och lät oss gråta. Jag kommer alltid att ha ett speciellt band till min stora vänliga lurviga kluns. 
Det var så fruktansvärt tomt i går kväll att bara ha Tulta & Märta att ta kvällsrundan med! Sen att gå och lägga sig för alltid när jag hade lagt mig så hörde jag när molly reste sig i köket och kom tassande. Först gick hon in till Julle och tittade till honom , sen fortsatte hon in till Jennifer , efter det kom hon tassande i sovrummet och kollade till småtjejerna och husse. Sen kom hon och tittade till mig , lade huvudet på sängkanten för att få en klapp och sen lade hon sig nedanför min säng. På morgonen var det så tomt nedanför min säng och ingen hund som kom för att få gosa lite på morgonen när jag drack kaffe. Jennifer & Julius får vara hemma i dag , det känns inget vidare att skicka två rödgråtna ungar. Så i dag ska vi bara mysa och ta hand om varandra. Våran molly är grymt saknad ! Älskade vovven! Den bästa av dom alla ❤️. Jaja ha en bra alla ❤️ dag ni andra ! Kram på er ! 

Nu är jag tillbaka !

Det är många som har sett likheten mellan mig & Joline 😊 så här kommer det några bilder på mig när jag var liten !  En av mina äldsta vänner tycker att hon är en kopia av sin mamma & faktiskt så kan man på vissa kort inte avgöra om det är jag eller Jollan men när man tittar på det runt i kring så ser man det glada början av 80-talet 😉
Jag med tutte (nappen) i munnen. Jag kommer inte i håg att jag använde napp men däremot tummen ! Det var svårt att vänja bort för den hade man ju liksom med sig jämt ! 
Jennifer sa att det här var Joline ! Uttrycket känner jag väl igen från min yngsta trollunge ❤️.
Barnens farmor tyckte att det här var Joline medans Johanna tyckte att det påminde om Judith med busögon 😀
Liten bagerska 
Detta kort fotade jag mest av för att visa Camilla ! Hon har gett en docka åt flickorna med en exakt likadan klänning som hon hade haft när hon var liten! 
Minns inte om jag satte den här bilden i förra inlägget ;) men visst ser man dragen ?! 
En ung storebror med Bonita som ännu var valp. Det är hunden jag växte upp med och säkert anledningen till att jag älskar stora hundar för hon var underbar ! 
Min fina mormor i början av 80. Hon gick tyvärr bort i juni 2010 innan jag fick tvillingarna i augusti. Jag saknar henne fruktansvärt mycket fortfarande! Hon skulle fylla 94 året hon dog så jag är tacksam att hon fick leva så länge. Hon var en riktig krutgumma! 
Jag ser aningens mätt ut i mormors trygga famn 😉
Ännu en bild på mig och mormor. Tyvärr var den lite suddig sen innan och att fota av den med telefon gjorde inte saken bättre. Jag blev ganska rund efter att ha varit som en liten kråkunge :) 
Mamma och Lasse en jul för många år sen ;)  ja , det var nog alla kort för den här gången ;) jag tycker att det är jätte roligt att titta kort från den gamla goda tiden 😀 jag ska leta fram kort från när Jennifer och Julius var mindre som jag har i album så ska ni få se kort på Jennifer & Judith i samma ålder för dom är jätte lik varandra ! Nästan mer lik än Judith & Joline ! Jag kan ju berätta att Joline själv säger att kortet på mig med nappen är hon! Hon blir jätte förnärmad när jag säger att det är jag ! Jag skickade bilden på mig & Laila till Laila och skrev åt henne att det är 35 år sen den är tagen ! Jisses ! Glasögonen som Laila hade då är ju modern igen ! Det är ganska häftigt att se hur sånt kommer tillbaka! Samma att se tapeter från då ! Jag måste banne mig ta och framkalla korten som ligger på våran hård disk! Har massa kort !! Så länge jag hade kamera med filmrulle så var jag jätte noga att framkalla och sätta in i album med datum osv. Men sen vi skaffade digitalkamera så har jag inte alls varit så duktig! Jag gillar ju att ordna och skriva in i album så jag fattar inte varför jag inte har gjort det! Det är ju så roligt att kunna ta fram albumet och titta i ! Hmm skärpning Jessan ! Jaja dricka theet var det! Natti natt på er! Tjingeling ! 
 

Ledig dag !

I dag har jag varit ledig & eftersom pappan i familjen ligger däckad i förkylning så for jag & töserna på ranten för att han skulle få lite lugn & ro ;) flickorna var så väldigt sugna redan i går på att fara till mormor & morfar så det hade jag redan lovat. Jag klev upp och fixade fika åt Julius så vi hann ha en mysig frukoststund bara vi två innan han traskade i väg till skolan . Jennifer har haft sovmorgon. Kvart över åtta klev Judith upp och började tjata om mormor & morfar :) så vi poade på här hemma en stund och sen for vi till mormor & morfar. Efter lunchen tog Joline som vanligt sikte på deras säng och där somnade hon som vanligt :) jag roade mig kungligt med att gå i genom några av mormors fotoalbum ! Det var galet roligt!! Så här kommer det en radda med kort : 
Jag och min mamma :) 
Ja det är samma bild som i collaget ;) det slog mig just att på det här kortet var mamma i samma ålder som jag är nu ;) 
En bild på mig & min kusin Lasse ;) vi har hängt i hop allt som oftast :) 
Här är en till :) som jag postade på hans tidslinje på fb . 
Vi verkar ha så roligt på alla kort ;) 
Jag och Anna ;) en till kusin som jag vuxit upp med ! Inga kunde diskutera som vi ( kan vi fortfarande ) ! 
Jag & min kusin Laila på min 1 årsdag ;) 
Jag och min kusin Kina ! 
Trion 😃 Bosse , Jessan & Lasse ! Usch vad dom säkert har varit less på mig många gånger 😉
Bosse & Lasse . Jäklar vad långa ben Bosse ser ut att ha ! Julius frågade när han fick se bilden om Bosse gick på styltor 😉
Jag med min första docka , dockan var större än mig. 
Jag & storebror 😉 
Min moster Sibylla och min mamma som håller i Lasse efter dopet. Det är bara konstatera att tiden rusar i väg ! Jag inser att jag ska dela upp inlägget i två ;) så nu ska jag koka en kopp the och sen kommer jag tillbaka & visar er lite mer bilder ! Tjingeling ! 

Helgen så långt ;)

När vi slutade på fredagen så for jag & hämtade busbönorna på dagis. När jag berättade att vi skulle fara och handla på Coop & dollar så försvann Joline fort som rackarn ut i kapprummet. När jag & Judith kom dit så stod lilla godingen färdigklädd i overallen & skorna - det var bara mössan och vantarna som saknades! Visst kan väl hon 😉 när hon vill själv :) ! Vi for hem och hämta upp pappa , sen var vi på Coop och helghandlade innan vi var in på dollar och handlade lite lördagsgodis. Sen när vi kom hem så hjälptes vi åt att göra hemmagjord pizza : 
Flickorna fick också hjälpa till att sätta på fyllning ! Vilken lycka ! Sen plockade vi fram fredagsgott till fångarna på fortet men Judith somnade efter en kvart i min famn och Joline somnade en kort stund efter hos pappa. I dag har vi haft Julius på fotbollsmatcher mellan 10-14. Pappa har varit och skruvat i bilen som bestämde sig för att jäklas lite grann igen. Jag har haft två vildingar här hemma : 
Dom har härjat på här , kört varandra i dockvagnen , bråkat med varandra mellan varven och varit allmänt livliga ! Jag höll på att förbereda middagen i köket när Joline kommer springande med Judith sittande i dockvagnen och kör med full fart in i mina ben. Jag höll på att ramla baklänges! Milda makter eller som Judith säger " vilda vakter!" Jag har hunnit tvätta en hel del i dag och roat mig med att plocka till lite här hemma. När vi var och handlade i går så hade dom billig fläskfilé på Coop , detta blev våran middag :

Stekt fläskfilé i bitar , potatiskrocketter , stekta champinjoner med lök och vitlök , och världens enklaste sås som är jätte enkel att göra! 
Såsen:
5 dl vatten och en köttbuljongtärning som du kokar upp och sen tillsätter du en typ philadelphiaost ( jag hade med vitlök och örter) . Man låter den puttra en stund. Jag tyckte att den såg ganska tunn ut så jag satte en till ask med vitlöksost. Det blev jätte gott! Barnen åt som aldrig förr! Judith har tömt magen två gånger i dag så även hon åt ! Nu ska vi se melodifestivalen och äta lördagsgodis ! Vi har en skön ledig helg med en massa mys ! På återseende! Tjingeling ! 

Torsdagen i ett huj 😃

Jaha då var torsdagen nästan till ända! Dagarna bara rusar i väg ! I morse försov vi oss , jag vaknade halv sju av att Jennifer puffade i mig & undrade om vi inte skulle jobba fm. Det blev snabba ryck kan jag säga ! Kvart över sju dundrade jag in på jobbet , då hade vi ännu hunnit köra töserna till dagis ;) Judith somnade i bilen på väg till dagis ?! Det är inte likt henne men hon kändes inte varm eller sjuk på något annat sätt. Däremot hade hon ont i magen av bajset sa hon och då insåg jag att det måste vara flera dagar sen hon tömt magen. Dagis skulle ringa om det var något. Jag ringde dit och kollade läget innan jag for ner på mitt lönesamtal med chefen. Mormor & morfar erbjöds sig att hämta töserna om det skulle behövas. Det behövdes inte men till slut hämtade mormor & morfar dom kl två så att dom fick vara där med dom en stund i alla fall. 
Så här ser det ut i sovrummet just nu ;) dom har somnat tillsammans i våran dubbelsäng. Älskade små troll ! Vi har just suttit och tittat en dokumentär om tvillingflickor från Kina på kanal 1 , Jennifer stirrade på mig efter en stund och undrade om jag grät! Och det gjorde jag! Usch vad hemskt att dela på tvillingar! ( ja syskon överhuvudtaget) . Det var i alla fall en familj i USA som hade adopterat en av flickorna och en familj i Norge som hade adopterat den andra. När dom hade kommit dagen efter till kontoret för att skriva papper hade dom ovetandes om varandra klätt flickorna likadant . Dom tyckte att flickorna var väldigt lika varandra samt att dom hade samma födelsedag. Föräldrarna hade frågat på kontoret om det var tvillingar men fått till svar att det var det inte! När dom kommit hem till sina länder så hade dom gjort ett DNA test som visade att det var enäggstvillingar. Så nu höll dom kontakten och man fick se när dom reste till varandra. Jag liknar nog mest en seriefigur med röd näsa nu för det rann en och en annan tår! Hemska tanke om nån hade delat på våra tvillingar som är så mån om varandra! Jag tror att tvillingar har ett speciellt band. Dokumentären hette "Tvillingsystrar" och om ni inte såg den så se den ! I morgon skulle dessa tvillingar som nu hunnit bli 11 år vara med i skavlan så då har jag bokat teven!  I går när jag kom hem från jobbet var jag både trött och ganska leds , medans jag gjorde middagen så gick jag snabbt in på fb och då blev jag genast mycket gladare ;) min kompis Anna som jag har haft som trogen parhäst sen jag var 10 år hade satt ut en bild på min tidslinje :
Bästaste Anna ! Även om vi inte pratar med varandra på flera veckor så är det alltid samma ! Vi kan återuppta samtalet som om vi har pratat bara dagen innan 😘. Det är lycka att ha såna vänner i sitt liv! Jaja annars då?! Jennifer har kommit hem vid nio-snåret och har varit på avslutningen på entrepenadveckan. Alla kommunens åttor har haft utställning med egna uppfinningar. Vi hade tänkt åka dit men med en gnällig liten tös med magknip så var vi hemma. Till slut så gav vi henne klyx och sen satt vi halva familjen med henne inne på toaletten. :) Joline blev så ledsen för att Judith var ledsen men när Judith hade fått tömma magen rejält så var det två glada töser! Sen har dom svamlat på här tills det var dags för sängen. Joline har fått för sig att hon ska inte sova men om man säger att hon ska vila så går det hur bra som helst! Knasfia 💜! Jaha nu ska jag ta en kopp the innan sängen. Bäst att lägga sig snart så vi inte försover oss i morgon igen ;) natti natt på er! Tjingeling ! 

Sovande töser

Måste bara visa hur de två yngsta juvelerna somnade efter bad & tandborstning här tidigare : 
Det blev så tyst i vardagsrummet ;) 
Joline började gäspa redan efter klockan sex men då vågade vi inte låta henne somna ! Hoppas nu att hon sover hela natten ;) natti natt på er! 

Så var det tisdag 😉

Jaha min lediga dag efter helgen försvann illa kvickt! Som alla andra lediga dagar! Jag & brudarna har myst på här i dag ;) Joline har fått något ofog för sig ...... I söndags somnade hon på köksgolvet just före sju. Vi bar henne i säng . Till så ska det låta somnade Judith framför teven. Vi började titta filmen "pappa på burk". Döm om våran förvåning när Joline klev upp pigg som en lärka kl 22.15 - sen fick vi inte henne att somna om förrän halv 2! I går var det samma visa ! Hon somnade vid sju och klev upp halv tio när jag just hade kommit från jobbet! Då sa hon att hon var hungrig?! Fast hon hade ätit både middag & kvällsfika ?! Men är ungen hungrig måste hon ju få äta något så vi värmde kycklinggrytan från middagen och hon åt rejält innan hon somnade om halv tolv. Lilla godingen! Undra om hon växer lite extra just nu ?! I fredags såg det till slut ut så här när vi tittade fångarna på fortet: 
Den äldsta & yngsta i syskonskaran somnade ! Dom var så söt där dom sov! I dag fick jag & Jennifer åka och hämta nya skor från skoaffären 😉 vi hade lämnat in hennes skor som vi köpt i slutet av oktober- dom hade spruckit upp så det var ett hål på 10 cm vid sulan. Tösen blev ju både kall och blöt! I går ringde skoaffären och sa att vi skulle få ett par nya så det tackar vi för ! I dag har mormor & morfar kommit hem i från sunderbyn där morfar varit inlagd på sjukhuset och tagit lite prover & gjort kontroller. Jag hade skickat lite rabattkuponger till h&m så detta kom dom med : 
Strumpbyxor , trosor och sockar samt varsin tröja åt brudarna ;) Judith har tittat länge på trosorna och sorterat dom efter färger. Hon gillar sånt ;) så nu ska jag märka lite nya kläder innan jag tar kväll. I morgon väntar fm-jobb och brudarna ska på dagis. Vi hade ju utvecklingssamtal där i måndags & det gick bra! Det känns så skönt att veta att personalen känner töserna och ser deras skillnader! Vi har världens bästa dagis! Judith & Joline är ju väldigt olika både i utseende och sätt. Judith verkar flera år äldre på vissa saker , på så sätt syns det att hon är storasystern av dom! Joline är en liten buse och älskar att slaska ner sig och grisa med allt i från tvålar till vattenfärger! Judith är den förståndiga och vill inte grisa ner sig. Judith tar även lilla systern i försvar då & då, Joline kan vara väldigt lätt stött om man säger åt henne och då storgråter hon. Då är Judith genast där och kollar läget! Älskade trollungar ! I söndags när jag badade dom så satt jag på huk och höll på att plocka ur tvättmaskinen , då hör jag när Judith förmanar Joline att så får man inte göra. Jag hann inte fundera dess mer över detta förrän det säger splasch och jag blev dyngsur av badvatten. När jag vänder mig om ser jag Joline med dockans lilla badkar och ett stort leende! Hon skrattade jätte gott medans Judith gormade på henne . Slutklämmen var att Inga-Lill , Britt och Ann Sofie skulle få höra detta på dagis! Jag kan tänka mig att dagispersonalen får höra en hel del 😀 jaja ha en bra kväll . På återseende! Tjingeling ! 

RSS 2.0