Lite gott till helgen ?

Förra helgen så ställde jag mig och gjorde älgfärspiroger på fredagskväll ! Det är väl kärlek :)
Barnen älskar piroger men jag har varit lite lat att göra på sistone och egentligen förstår jag inte varför. Det kan kännas lite bökigt innan man börjar men när man väl gör så går det undan och gott är det ! Men när jag ändå gör så brukar jag göra lite mer så man kan frysa också.Grundreceptet är detta :
 
Jag brukar göra lite olika köttfärsröror med det jag har hemma. Sist satte jag i champinjoner och strödde riven ost på innan jag vek i hop dom.
Jag brukar göra degen efter detta. Jag gjorde på nästan 2 kg köttfärs sist så vi fick en omgång till frysen. Det hinner knappt frysa ordentligt så är det någon som rycker fram och värmer det.
Det blir rejäla piroger! Man blir mätt ! Flickorna delade på en.
Jag vet inte hur jag lyckades att få dom så olika stora ;)
Köttfärspirog och en god sallad till ! Det är grejer ! Alla nöjda och glada !
 
Jag har varit in och ändrat lite i mina länkar! Tagit bort en del bloggar och uppdaterat adressen till andra. Det har kommit en ny länk dit också. En tjej som heter Marlene som skriver om sin vardag !
Jag har uppdaterat adressen till Mallan också ! Denna glada energispruta som alltid har något på gång ! Så nu har ni fått lite tips på tidsfördriv ! Tjing !

Skridskoåkning

Judith och Joline fick ju skridskor i julklapp.
Så självklart att vi har varit och åkt. Dom hade ju provåkt på skolan innan jul och tyckt att det var roligt ! Det som var lite krux var ju att hitta hjälmar här i stan - det fanns inte så stora storlekar i lekhjälmarna som används till skridskoåkning. Så vi fick åka på Erikssonscenter och där hade dom slalomhjälmar.
Brudarna tyckte att det var jätte roligt !
Isen var inte nyskottad men det fanns en skrapa där brevid så store bror gjorde en liten bana som dom kunde träna i .
Det är deras skola man ser i bakgrunden.
Tjejerna valde ju fingerhandskar när vi handlade vinterkläder på Stadium. Men det blir ju inte lika varmt som tumhandskar. Så vi beställde nya tumhandskar från Tornedalenstextil . Flickorna har haft handskar därifrån tidigare och vi har varit jätte nöjda med dom.
Så nu beställde vi nya i större storlek ! Helt underbara barnhandskar ! Dessutom så kan man beställa tunna ullvantar att ha inuti när det är riktigt kallt ! Men det har vi inte behövt hittills men det är bra att ha utifall att !
Jag vet att personal på förskolor är nöjda med dessa handskar. Lätta att ta på barnen och går att torka utan mankemang ! Lätt , varmt och praktiskt är min melodi !
Vill ni gå in och titta på deras sortiment så hittar ni det här :
www.tornedalens.com
 
Vi är super nöjda ! Jag vet att dom brukar komma hit på vintermarknaden och sälja sina produkter så då ska vi köpa ett extra par ! Priset är helt okej ! I stället för att betala det dubbla för handskar här i stan så fick jag både paren och extra ullvante och även frakten till priset av vad ett par hade kostat här.Sen är det väldigt bra handskar ! Judith fryser ofta om sina händer och hon har varit varmare i dessa än i ett par märkeshandskar !
Jag har även beställt skinnhandskar till mig härifrån och dom var guld !! Varma och sköna !
Nu blev det en lite halv dassig bild men jag är så nöjda med dom !
Jag har förresten köpt ny vaxduk till köksbordet !
Vårat köksbord har börjat se lite trist ut och hade behövt sig en liten uppfräschning men det tar vi sen. Det är snyggt med en vaxduk ! Jag har velat ha en liknande vaxduk som ikea har haft i sitt sortiment men det har inte blivit att man har varit på ikea. Sen kom jag ner en dag på tygaffären här i stan och fick se denna ! Oj oj det gick fort att bestämma sig ! Familjen tyckte också att den var fin ! I hörnet av soffan ser ni Jolines klädhög !
Det är häftigt hur syskon kan vara så olika !! Joline kliver ur kläderna och sen ligger dom kvar på golvet i en hög , har hon klätt av sig på soffan så ser det ut så där ! Hon hittar sällan sina saker när hon behöver dom . Medans Judith ( har alltid gjort utan tillsägelse ) viker i hop kläderna och hänger dom över stolen eller sätter dom fint i en viken hög. Judith har oftast järnkoll på vars hennes saker är . På mornarna så är oftast den ena färdig och den andra söker saker. Men det är alltid nån annan som har satt bort dom inte hon ! Hon säger att hon skvallrar (slarvar) aldrig bort saker ! Jaja nu ska jag ta en kopp kaffe innan jag hämtar brudarna från skolan ! Det är härligt att det är fredag ! Då är barnen ledig över helgen och den äldsta juvelen kommer hem ! Trevlig helg på er ! Tjingeling !

Uppdatering ......

Ja jag förstår att ni tycker att det har varit dåligt med uppdatering .... men saken är den att det strular när jag bloggar från telefon. Så nu lånar jag sonens dator när han är i skolan .... Men jag har frågat och fick låna den. Nu har jag ju lite huvudbry hur jag ska få bilderna rätt men jag får prova...    
 
Men se på fanken :)
Jag tror att jag lyckades! Judith och Joline hade ju fått post i går. Mormor är på lasarettet i Sunderbyn och har skickat kort åt brudarna. Lyckan var stor när dom fick se kuverten på bordet.
Vi har hunnit med massor sen jag uppdaterade sist och jag har fått lite skäll av äldsta dottern att det har varit dåligt med uppdatering men det har varit hopplöst att tjorva med telefon. Har skrivit flera långa inlägg som sen bara har försvunnit eller så har allt låst sig så man har inte kunnat göra nånting. Vet inte om jag måste tömma min telefon - om det är därför det stökar. Ni som känner mig vet ju att jag har den knökfull i bilder !
 
Men titta jag lär mig ! Den här bilden blir nog ganska suddig i större upplösning men jag ville ändå visa den för jag tyckte att hon var så fin - den äldsta av juvelerna. Det var som så att jag satt i godan ro och scrollade i genom mitt fb-flöde på telefonen , var tvungen att titta två gånger innan jag kände igen min egen unge.
Hmmm undra om det är dottern som håller på att bli stor eller jag som håller på att bli gammal !?
Ni ser att hon har en piercing nedanför munnen ? Efter många diskussioner så gav vi med oss att hon fick göra den. Hon hade praktik i Luleå och gjorde den där. Jag blev imponerad av att tjejen som skulle göra piercingen var väldigt noga och ville ha föräldrarnas underskrift samt att någon av oss även skulle ringa upp och okeja detta. Så hon mailade ett formulär som vi fick skriva under och skicka. Stor tumme upp på det !
Judith och Joline var ganska intresserade av vad stora syster hade gjort ......
 
Den här tösen .... hon fixade sig egna piercingar ! Billigt och bra ! Det gjorde inte ont heller och när man lessnar plockar man bara bort dom ! Jag funderade vars Joline tog vägen och det visade sig att jag hittade henne framför spegeln i Jennifers rum. Dom är som påhittiga de barnen !
 
Jag har börjat rensa ur deras garderober och titta vad dom behöver inför våren. Judith har dragit i väg och blivit så lång ! Det skiljer 10 cm på töserna ! Vi var i november och hade sista besöket på bvc innan dom ska över till skolhälsovården. Det känns som att jag redan har skrivit det här men då skriver jag väl det igen då ...
Judith var 122 cm lång och vägde 25 kg. Joline var 112 cm lång och vägde 21.4 kg. Så nu skiljer det en klädstorlek. Joline kan ha 122 medans det är nästan för litet åt Judith. Vad som blir lite galet i bland är att både Kappahl och Lindex delar sin flickavdelning just där . På ena sidan upp till 122 och vissa plagg är dubbelstorlekar 122/128 och sen blir det ett hopp med lite tuffare kläder från 134 och i bland när det är enkelstorlekar 128.
Nu har det blivit så att flickorna får välja lite själva eller välja och välja men åtminstone vara med och påverka vad dom tycker är fint ! Dom är ju så olika i både sätt , utseende och smak ! Judith tycker om rosa och det mesta som anses som tjejigt medans Joline älskar blått och tar gärna det lite tuffare. I bland så vill dom ha likadant och i bland inte . Jag har köpt på Lindex bastights och svarta linnen. Tightsen är inte nå speciella egentligen utan bara vanliga gråmelerade som fanns i det där stället : Ta tre betala för 2.
Joline fullkomligen älskar dessa tights! Direkt hon kommer från skolan så ryker alla andra kläder av och hon hämtar ( som hon själv uttrycker det ) sina favoritbyxor och linne. Hon har till och med hämtat det från tvätten om jag inte hunnit tvätta det. Men då fick mamman nog och sa att man kan inte ha smutsiga kläder. Då var Judith snäll och sa att Joline får använda hennes. Så vi har hunnit förbruka en uppsättning med två gråa tights , när vi var i stugan sist så var dom så nötta så det gick hål i knäna. Men Joline skulle inte kasta dom. Det tog en stund och sen kom hon triumferande och visade mig att det var minsann inga hål i knäna ?!
Den lilla trollungen hade vänt på byxorna så visst - hon hade inga hål på knäna men gissa hur det såg ut när hon vände sig och gick ! Hålen var i knävecken !
Jag var in på Lindex veckan efter och hittade lite vårnyheter ! Jag hittade varsitt par nya gråa tights i rätt storlek ! Puh ! Men nu verkade dom vara slut så vi får hoppas att hon lessnar på dom innan det nya paret går sönder.
Det var så fina vårfärger överrallt ! Nu känns det som att vi går mot vår ! Jag älskar våren när vi får se solen igen och man kan vara ute och pimpla ! Nu har jag ju dessutom fått tips om vad man ska säga :
Något annat som man blir glad av på våren är ju tulpaner !!
Våren är så underbar ! Vi hoppas på fint väder och bra isar så vi kan pimpla och ladda massor av energi !
Sportlovet hade alla barn samtidigt men då var det inte samma med påsklovet. Barnen som bor här hemma har påsklov samma vecka som påsken ..... jag tyckte att det kändes lite bakvänt ? Brukar det vara så ? Medans Jennifer som går skola i annan kommun har påsklov veckan efter påsk - det hade ju varit bättre kan jag tycka ! Det känns som att hon får ett längre påsklov än de andra men det skiljer ju inte mycket i dagar .
Jaja nu ska jag publicera det här och se om jag har lyckas få till det! Sen ska jag prova få över andra bilder som ni inte har sett! Så på återseende ! Tjingeling !

RSS 2.0