God morgon söndag !

Tjaha så var det söndag ! Jag fortsätter att beta av min tvätthög ;) jag har hittat ett sånt bra sköljmedel :

Det är mer koncentrerat än de andra jag brukar köpa så det räcker med en halv kork. Den här flaskan har räckt länge i jämförelse med andra 👍 vi har som sagt en hel del tvätt i den här familjen. Dessutom har jag varit den där besvärliga mamman på morgon och kört in dom två stora juvelerna på sina rum med order att städa till och plocka i hop smutsig tvätt och lägga i tvättunnan på toaletten. Sist jag hade tvättstuga så rensade Julle rummet på kläder och vips var det två maskiner till 😳 , naturligtvis kom han på det när jag hade tvättat klart. Ungar ! 

I går roade sig töserna med att gömma sig i leksaksskåpet som står i köket. Tänkte inte så mycket på det först men efter en stund började jag fundera vars alla leksaker var ..... Joho då dom låg utspridda i vardagsrummet . Jag sa åt flickorna att dom fick ta och städa upp sina saker. Då förvånade Judith mig . Väldigt pedagogiskt sa hon åt sin lilla syster : 
" jag vet Jollan - vi gör en lek av det och ser hur snabba vi är !" 
Sagt och gjort ! Det blev full rulle med leken och leksakerna försvann illa kvickt in i skåpet. Huller om buller men vad gör det när man kan stänga igen det 😉. 

Jag får se om jag hinner så ska jag gå i genom sonens garderob i dag . Han är lång och smal så kläderna som passar i midjan passar inte på längden . Sen tänkte jag ta en koll på vad han behöver och vika till lite i garderoben. 
Ni får ha en underbar höstdag ! På återseende! Tjingeling ! 

Härliga lördag ☀️

Det är en härlig höstdag i slutet av augusti . Jag jobbar min natthelg så jag har kommit hem på morgonen. Har hunnit tvätta två maskiner , varit och handlat , kört hem mor och även slagit in två paket för sonens räkning eftersom han var bjuden på kalas i dag 😉 . Full rulle som vanligt ! Min höft bråkar i dag - jag har varit till sjukgymnasten tidigare i veckan och fått tips om hur jag ska göra men i dag verkar inget hjälpa . Jag har en ny tid hos Lena ( sjukgymnasten ) om två veckor. Jaja vi får se vad som händer. 
Jag skulle ju på Intersport och köpa jacka & överdragsbyxor till brudarna . Dom hade annonserat ett set för 599kr men när jag kom dit så fanns det inte i rätt storlekar och färgerna som dom visade i annonsen var klara & fina. Men i verkligheten var dom ganska daskiga . Morr morr. Jag struntade i det och gick över på Lindex i stället. 

Hittade jacka och byxor för setpris 399kr i stället. Dessutom sa tjejen i kassan att jag hade 50kr bonus på mitt Lindex-kort så glad i hågen for jag hem och tyckte att jag hade sparat 450kr . Det förstod inte riktigt maken - hur jag kunde spara genom att handla 😉 . 
På tisdagen efter jobbet så for jag på en gång till min kusin som jag hade lovat hjälpa med att göra smörgåstårtor till hans födelsedag på ondagen. På onsdag var vi så klart på 40 års kalas :


Här är vi på väg med nya kläderna 😃. 
Älskade ungar ! 
Jennifer har varit i väg på sin fjällvandring som skolan gör varje år med niorna. Hon kom hem på fredagen och verkar ha haft det bra! 

Dom har promenerat till Trollsjön. Jag har fått dessa bilder av henne 😉 

Vid silverfallet hade dom ätit frukost på fredagsmorgon. 

På torsdagsmorgon fick jag ett sms åt henne att jag skulle visa detta kort åt Judith & Joline . Så Joline önskade sig en uggleunge 😉 , direkt när vi hämtade Jennifer från bussen frågade Joline efter sin uggleunge och kunde inte alls förstå varför stora syster inte hade med någon hem. 
Jaja nu ska jag hänga lite mer tvätt och sen börja förbereda middagen ! På återseende! Tjingeling 😃 

Hej & hå !

Det är dags för en liten uppdatering ! Tiden bara rusar i väg - snart är vi inne i september ! Jag är inne på min andra jobbvecka och flickorna på sin andra dagisvecka ! En lite mindre rolig nyhet som mötte mig när jag hämtade töserna från dagis var att det hade upptäckts att det gick löss bland barnen  😳 , ja jag vet att det inte beror på smutsigt hår eller något sådant men jag tycker att dom ( lössen ) är så vidriga ! Huvva ! Judith med sitt långa hår och dessutom är hon otroligt håröm. Jaja det lär kollas noga vill jag lova ! 

Förutom att jobba har jag försökt hjälpa mamma som har haft eländigt i ryggen ett tag. Nu blev det så illa att det strålar ut i benen med resultatet att hon inte orkar gå dess mer.  Vi fick komma på en magnetröntgen som visade att hon har diskbråck och en förträngning i ryggmärgen. Usch vad ont hon har. Nästa måndag ska hon till läkaren så får vi se när det blir operation. 

I helgen gjorde jag ett ryck här hemma. Först tog jag mig an våran frys - den var förvandlad till en iglo ! 

Jag fick ganska snabbt två hjälpredor ! Dom tyckte att det var jätte roligt ! Det roade dom länge 😃 . När det var fixat så fortsatte jag med att gå i genom och plocka bort för små kläder från flickornas garderob ! Det blev nästan tomt ! Vad dom har vuxit under sommaren !! Ja alla juvelerna behöver kläder ! Jag brukar vara lite förutseende med sånt men nu blev det helt akut helt plötsligt ! En dag när jag hämtade töserna från dagis så hade Judith ett par capribyxor och fröknarna sa vänligt att extrakläderna var lite små om jag kunde ta med större. Kände mig som värsta mamman när jag sa att det kommer när beställningen kommer . I dag har jag hämtat ut ett paket från hm . 

Thights funkar i alla lägen oavsett om man kallar dom för thights eller leggings 😉

Mimmi pigg är en klar favorit ! 

Lite tufft när det ska vara lite fint. 

Morgondagens outfit 👍 Julius valde åt små syrrorna . 

Söta mössor & vantar som , jag ser nu, hamnade på tvären. Så det blev lite påfyllning i deras nästan tomma garderob i alla fall. I köket står det en stor blå sopsäck som min jobbarkompis ska få till sin lilla prinsessa . Det är så roligt att ge till dom man vet uppskattar det. 
Min stora tös var lite grinig att det bara var flickorna & Julius som fick från hm nu ..... Men hon har dock köpt kläder i somras för lite av pengarna som sommarjobbet gav. Dessutom ska hon i väg på fjällvandring med skolan och då har vi köpt rejäla kängor , skaljacka och lite annat som hon behöver till det. Det var dock lite saker som var restade från hm , bland annat det Judith väntade så ivrigt på ! En rosa ryggsäck ! Men det skulle komma om två veckor. 

Vi var i väg och handlade direkt efter jobbet i dag. Judith somnade i bilen på väg dit så hon var inte på sitt bästa humör. Tänkte kolla jackor och överdragsbyxor men det tar jag på onsdag när jag är ledig . 
Nähä , nu ska jag göra klart inför i morgon innan jag tar sikte på sängen. På återseende. Tjingeling ! 

Hård första dag 😉


Lillan verkar ha haft en hård första dag på dagis efter nästan 6 veckors ledigt! Hon somnade vid bordet medans jag fixade middagen ! Arg som ett litet bi blev hon när vi väckte henne men efter att hon fått i sig lite mat så blev det bättre. Då fick hon lite ny energi igen 😃. 
Det var glada töser som mötte oss på dagis efter jobbet 

Dom hade fått kort på dagis och så hade dom blivit firade där i dag ! Dom hade dessutom fått de lite högre hyllorna ! Stora tjejer minsann och rävar hade dom blivit! Nästa år är dom vargar berättade Judith  när vi satt och åt. Det kom Julius i håg att han tyckte var så roligt ! 
Vi har fortfarande inte fått i gång vare sig internet , telefon eller tvn ! Ringde till com hem men teknikern var fortfarande ute och jobbade . Vi får väl se om jag får se criminal minds sen . 

Nu efter middagen så ville brudarna måla en stund och Joline börjar se ganska trött ut igen så det blir tandborstning & sängen på en stund. 
Jag har jobbat första skiftet i dag och det har gått bra. Det var så roligt att träffa alla igen !! Jaja nu ska jag skriva dagistiderna för hösten . Jag lär nog också somna ovaggad sen 😉. Tjingeling . 

Semestern är slut !

Jaha fort var det gjort ! Fyra veckor bara smällde till ! Men den vanliga jobbångesten har inte infunnit sig ! Det ska bli roligt att få träffa mitt underbara gäng igen ! I dag har vi haft 4 års kalas för prinsessorna ! Det var nog ganska nöjda töser som somnade just före kl nio 😉. Dom fick en hel del presenter också ! 

Mormor kom med det här så det ska dom ha på dagis i morgon 😃

Min moster ( barnen säger gammelmoster ) kom också med paket ! Töserna älskar ju Mimmi & Musse ! 

Anki & familjen kom med det här. Så vi har haft hela bordet med teckningar som har legat på tork! Dom blev så glada över blocken för det är liknande som stora syster har men är ganska snål om 😉

Brudarna ❤️ doktor macstuffins 

Målarböcker & pennor är också favoriter! 
Mormor hade även med sig mindre paket innehållande en rosa sax , hårklämmor & godis. Joline ville ha med sig saxen till sängen i kväll men då sa mamman stopp 😃.


Farmor har stickat så ljuvliga koftor , mössor och som det hette dragspelssockar åt töserna så det fick dom av farmor & farfar. Judith fick i rosa. 

Joline fick i lila. Jag har så fina bilder i kameran när töserna provar dom men inget internet ännu. 

Tusen tack ❤️❤️❤️❤️ till er alla som har förgyllt prinsessornas dag ! Judith frågade när vi var och handlade när hon fyller år igen 😉. 

Jaha .... Jag kan ju även berätta att min dammsugare har gått sönder ! Morr ! Just efter semestern ! Det får vackert vänta tills lönen landar på kontot innan det blir en ny. Först blev den så varm så den slog av när vi dammsög. Efter en stund provade vi igen men då började det lukta så bränt så vi vågade inte dammsuga med den. Vi var rädd att den skulle ta eld. 

I morgon är det som sagt jobb och dagis igen! Jennifer & Julius är fortfarande lediga två veckor till. Men visst är det väl lite skönt när dagis och skola kommer i gång igen så det blir lite ordning på tider!! 😃 i synnerhet för de äldre som gärna nattsuddar. Dom har mer ork sent på kvällen än mamman . Jaja ni får ha det så bra ! På återseende ! Tjingeling ! 

Nattsudd 😃

Tjaha det har hunnit bli söndag 10 augusti 2014! I dag fyller våra älskade prinsessor 4 år ! ❤️ Jag tycker att det är nyss dom föddes ! Himmel vad tiden rusar i väg ! Älskade trollungar ! 

Vi har förberett lite inför i morgon ;) 
Julius ville så gärna slå in paketen och det fick han så klart ! Deras stora favorit är ju fortfarande dockor Mac stuffins så vad passade då bättre än dessa doktorsväskor ?! Sen blir det nog undersöka utav ! 
Vårat internet , telefon och tv är fortfarande borta ! Vi ringde igen till com hem och nu fick vi svaret att det skulle vara åtgärdat till måndag kl 18 . Jennifer & Julius saknar wi-fi . 
Joline har inte velat ha något kalas ! Hon har blivit jätte arg när vi har pratat om kalas ...... Tills hon såg Alfons Åberg i går om kalas . Nu väntar dom ivrigt på att dom ska fylla år ! Det var många om och men innan dom väl somnade nu i kväll ! 
Jaja nu ska jag också ta kväll här. Jag ska kliva upp i tid så jag hinner fixa tårtorna i morgon bitti innan gästerna kommer. På återseende! Tjingeling 😉

Mera bilder

Jag passar väl på att tömma bort kort från telefonen ..... 

En dag gick åt på lyckolandet ! Där hade dom karuseller och jätte stora klätterställningar , rutschkanor m.m  här åker Joline elbåt ! 

Judith var också med så klart ! Tyvärr så kom det regnskurar just den dan ! Så det regnade på ganska rejält mellan varven. 

Kusinerna roar sig 😃. 
Min syster och hennes familj kom ner på torsdagskväll så vi har hunnit umgås med dom hela helgen. Det var jätte roligt så det ska vi absolut göra om! 
Okej ! Kanske en liten förklaring : min pappa som fanns där sen jag var tre år gammal och som jag såg & ser som min pappa var ju inte min biologiska pappa. Min biologiska pappa har jag inte haft dess mer kontakt med utan bara lite då & då under åren. Jag har alltid vetat att det är min pappa men som barn så tyr man sig till den trygga som alltid finns där med råd och tröst . Man kan inte komma efter 20 år och hävda att man är pappa om man inte varit en del av barnens uppväxt. Så min pappa som jag räknar som pappa och som barnens morfar gick ju bort i cancer i maj. Jag saknar honom så fruktansvärt mycket varenda dag !! Min biologiska pappa gick bort i april 2010 när jag väntade flickorna . Men i alla fall så hade han en flicka till som är något år yngre än jag. Så vi visste om varandra men vi fick riktig kontakt 2010. Så det känns bra ! Tyvärr kan man väl känna i bland att bakom biologiska pappan så fanns det en hel släkt som man missade. Men men ...... Min faster var så glad att träffa mig på begravningen så vi pratar lite då & då. Jag träffar två av mina farbröder då & då samt deras fruar och mina kusiner. 
Angela har två barn :Anton & Melissa så barnen har två kusiner. Anton fyller 7 år och Melissa är nån månad yngre än tvillingarna . 

Här är kusinerna 😃! Dom har haft jätte roligt ! Så vi ska försöka träffas oftare så att ungarna också får träffas 😉. 

På campingen kunde man hyra trampcyklar och det verkade vara väldigt populärt ! Stallet var alltid tomt men till slut lyckades vi hyra. Judith tog sig en åktur med Julius . 

Joline åkte med Jennifer . Sen upptäckte hon att det fanns en spak hon nådde - handbromsen ! Sen bromsade hon lite då & då 😃. 

Längst fram Jennifer och Melissa , Joline sitter i korgen fram & där bakom syns Judith & Julle . 

Anton körde en egen. 

Angela & Melissa tog sig oxå en åktur runt campingen. 
Det var omtyckt !! Den dubbla med korg framme var ganska tung att trampa. Men bra träning 👍! All träning är bra träning och har man då glada barn på köpet så är det väl helt okej ! Jaja nu ska jag fixa lite frunch ! På återseende ! Tjingeling ! 

Lycksele


Här var vi just framme i stugan och hade packat upp. En jätte fin stuga! När vi bokade så stod det att det var med älvutsikt. En lekpark stod just nedanför så vi kunde sitta på altanen och dricka kaffe och ha full koll på juvelerna samtidigt ! 

Toppen ! Flickorna tyckte nog att dom var stora när dom fick gå själv 😉

Här är vi på väg på äventyr ! 

Bara den äldsta som saknades . 

Det första vi gjorde när vi kom in på djurparken var att åka tåget. Vi har varit dit 2005 och då ville Jennifer åka tåget men vi sa att vi skulle åka senare och när vi sen kom och skulle åka så var det trasigt så nu gjorde vi det på en gång ! När vi skulle ner från rovdjursberget så var det ganska brant och dålig väg så det guppade på ganska bra! Alla barn började se blek ut och höll i sig. Utom vårat lilla fartvidunder Joline som gapskrattade och skrek "oboy!" Det tyckte hon var jätte roligt! 

När vi kom tillbaka till campingen så stannade vi till i receptionen och åt glass ( mamman syns i spegelbilden ) 

Samma dag vi kom till campingen så hade dom stor loppis där efter vägen och även ett klädstånd med nya kläder . Där fastnade jag & Jennifer . Hon köpte några tröjor och jag hittade mig en tunika. Jag köpte även ett par lila tights/leggings. Jag provade dom lite senare och då står Judith bakom mig. Det gick inget vidare ...... Rätt var det var så konstaterade den rara ungen bakom mig :
" Nähä mamma är för tjock- dom är för SMÅ!!" 
Tack tack ! Hela campingen hörde henne ! Så jag ska höra om mamma kanske vill ha dom. 

Solnedgång från våran altan. 
Flickorna har mycket att berätta på dagis nu. På återseende! Tjing. 

Lite bilder från telefonen då

Det gick att publicera från telefonen fast jag inte hade tillgång till wi-fi så då kan jag passa på att bjuda på lite bilder som finns i telefon. 

Min son började se vildvuxen ut och vägrade klippa sig. Han har tjatat om att färga håret grönt och jag har nekat i sten! Till slut gav jag med mig med tanken att det växer ut och i värsta fall får vi väl färga om det. Han googlade frisyrer och hittade en han ville ha. Anki ryckte in och fixade det. Tack ❤️! Sen for jag med mamma på bingo och då hämtade Anki upp Julle och färgade håret för hon hade grön färg hemma. Han var super nöjd och i efterhand kan jag säga att det var ett smart drag- vi tappade inte bort honom på semestern för han syntes låååång väg ! 😃 nu har färgen lossnat så jag har lovat att vi ska beställa ny. Sen kan jag bli måttligt road av vuxna som tror att det är okej att säga vad som helst åt ett barn. Julius kom hem och var lite ledsen av en mamma som hade sagt att det var hemskt och att hennes son skulle då aldrig få färgat håret grönt! Har man inget trevligt att säga kan man vara tyst! Jag tror inte att sonen vill ha håret grönt så särskilt länge men då har han fått prova & jag tyckte att det var bra. På återseende! Tjingeling! 

Men underbara sommar !

Men vilken sommar vi har haft !! Vissa dagar har man inte ens orkat vara ute mitt på dan ! Men en sån här sommar är det länge sen vi har haft ! Vi kom hem i går efter tio dagar på äventyr ! I dag måste jag ta tag i att packa upp alla väskor och fara & handla m.m 
Tyvärr hade det varit rejäl åska här när vi var borta så vi är utan tv, internet och telefon. Vi har allt via com hem och det verkar vara alla com hem-kunder som är utan. Vi ringde i går och då lovade dom att det skulle vara fixat till klockan sju men det är fortfarande inte fixat. Så jag sökte i mina gömmor och hittade en samlings-dvd med Alfons Åberg så den sitter brudarna och tittar på. 

Hoppas att vi snart får i gång internet och tvn. Hemtelefonen känns inte lika akut när man har mobilen. 
Innan vi åkte i väg på semester så har vi njutit av fint väder :

Barnen har fått bada :

Anki & Jack kom förbi och umgicks med oss

Barnen mös i poolen och vi vuxna drack kaffe och vatten omvartannat. 

Joline 

Jag hade varit på Apoteket och laddat upp med aloe Vera salvor. Helt suveräna ! Dom funkar på det mesta. Mina fula eksem på benen - det funkar! Insektsbett-funkar! Bränt sig i solen -funkar! 
Japp det var ett bra köp! 
Vi har varit till Lycksele på semester och bott i en stuga på ansia camping. Kanon fint ! Men vilken stor camping typ fem gånger så stor som den vi har här! Jag har mer bilder att visa men dom är i kameran.... Men nu ni har jag en ny dator som funkar 😃 så dom ska ni få se bara jag får tillbaka mitt internet! 
Jaja men tillbaka till salvan 😉 , inne på djurparken var det fullt med brännässlor överallt . Våran lilla olycksfågel vurpade rakt ner i slänten med brännässlor:

Vi stod brevid vargarna och skulle se när dom fick mat , hips vips så trillade Joline ner i slänten. Jag var snabb och lyftade upp henne. När jag lyfte upp henne så började hon skrika och man kunde riktigt se hur det bubblade upp blåsor på huden :( stackars lillan ! Jag tog ungen under armen och rusade upp på björnberget . Där fanns det en toalett så vi gick in och sköljde med kall vatten. När vi kom tillbaka till stugan smorde jag henne med aloe Vera salvan. Den funkade till det oxå ! Sen när de andra berättade hur söta vargungarna hade varit så var Jollan sur och klämde i med "det var inga vargungar-det var skitungar!" 
Innan vi for till Lycksele så hann vi med fina utedagar 

Vi tillbringade dagen ute och hade med oss sallad till lunch. Underbart ! 
Nu ska jag se om jag lyckas publicera inlägget från telefon. Jag får dela upp inläggen lite för det är ganska mycket 😉så på återseende ! Tjingeling. 

RSS 2.0