God jul đŸŽ…đŸ»


Efter nĂ„gra brĂ„da dagar sĂ„ Ă€r Ă€ntligen den efterlĂ€ngtade julafton hĂ€r ! Tittar bara in hĂ€r som snabbast för att önska er alla en riktigt god jul frĂ„n oss alla đŸŽ…đŸ»â€ïžđŸŽ„! 

En vecka till jul

SĂ„ har det hunnit bli torsdag ! Nu Ă€r det en enda vecka kvar till jul ! Vi har varit hemma och myst pĂ„. Flickorna har kryat pĂ„ sig men vi hĂ„ller oss Ă€ndĂ„ hemma frĂ„n jobb och dagis . I gĂ„r var vi ner till mormor och blev bjuden pĂ„ rotmos och köttkorv. Det var jĂ€tte gott ! 

Nu har jag gjort klart Juliussmössa. Jag ville göra en svart tofs men han ville inte ha sĂ„ dĂ„ blev den sĂ„ hĂ€r. Han verkar nöjd och anvĂ€nder den. 
I tisdags sĂ„ hade Joline vĂ€ldans mycket ork ! Hon lyckades med det mesta ..... 

Först lyckades hon krascha kaffepressen sĂ„ jag fick leta fram min gamla trotjĂ€nare frĂ„n ett skĂ„p. Den Ă€r lika gammal som mig 😃. Medans jag höll pĂ„ att fixa det och fĂ„ undan glaset sĂ„ 

HjĂ€lpte fröken till att sticka pĂ„ sin mössa. Maskorna for all vĂ€rldens vĂ€g ! Det var bara att riva och börja om. 
Jag var inte sĂ„ jĂ€tte glad och försökte berĂ€tta för henne att det kostar pengar om man hĂ€ver sönder saker. DĂ„ tittar tösen pĂ„ mig med stora ögon och sĂ„ kom kommentaren :" men mamma det Ă€r ju bara att fara pĂ„ banken !" 
😃 inga konstigheter enligt Jollan. 

I tisdagskvĂ€ll sĂ„ började jag slĂ„ in lite julklappar som jag hade fĂ€rdigt. PĂ„ onsdagsmorgon nĂ€r flickorna klev upp sĂ„ gick Joline i vardagsrummet. Sen hör vi ett illvrĂ„l : "Judith ! Kom ! Tomten har varit hit med julklappar !" 
Sen hade dom fullt upp med att studera det ett bra tag. Gissa om dom lĂ€ngtar till julafton ! 😃 Till de stora barnen Ă€r vi fĂ€rdiga .... Eller fĂ€rdiga - vi har bestĂ€llt sakerna dom ska fĂ„ och vĂ€ntar pĂ„ paketet. Till brudarna ska vi fixa nĂ„got mer . De större fĂ„r fĂ€rre men lite rejĂ€lare saker som dom behöver och har önskat sig. Töserna vill ha sĂ„ mycket 😉 men dom nöjer ju sig med det mesta. 
Ja en av töserna ...... Ni fĂ„r gissa vem ...... Avslöjade för mormor vad hon skulle fĂ„ i julklapp 😃. Hon berĂ€ttade sĂ„ glatt att vi hade en julklapp till mormor och mormor tyckte att det var spĂ€nnande. DĂ„ böjer sig ungen fram och viskar " det Ă€r ett halsband !" 
DÄ förmanade pappan henne att man fÄr inte avslöja i förvÀg för dÄ blir det ju ingen överraskning . DÄ vÀnde hon sig om och sÄg vÀldigt irriterad ut pÄ sin pappa och sÄ sÀger hon " men jag viskade ju bara ! "
Det Ă€r sĂ„ mycket som hĂ€nder just nu och dom utvecklas varje dag ! Man fĂ„r skratta en hel del. Dom har svar pĂ„ allt och lösningar pĂ„ det mesta. 
Nu i veckan har vi Aska hemma för Jennifer hade sÄ mycket packning sen nÀr hon kommer pÄ jullov. Det passade ganska bra för förra veckan fick jag en bild av en ledsen Jeffe :

Aska hade nĂ„got i ögat nĂ€r hon kom och skulle titta till henne pĂ„ lunchen. Jag ringde upp henne pĂ„ en gĂ„ng. SĂ„ Jennifer tog med sig hunden och traskade i vĂ€g till veterinĂ€ren som finns pĂ„ skolomrĂ„det. SĂ„ hon fick medicin Ă„t sin vovve. Vi har fĂ„tt ge henne smĂ€rtstillande och ögonsalva. I gĂ„r var vi pĂ„ Ă„terbesök hĂ€r i stan. Eftersom det ocksĂ„ Ă€r distriktsveterinĂ€rerna sĂ„ sĂ„g dom anteckningarna frĂ„n Öjebyn . SĂ„ vi skulle fortsĂ€tta 3-4 dagar till att droppa. I gĂ„r ramlade rĂ€kningen in pĂ„ 1500kr och medicinen har vi tagit ut för 800kr. Typiskt att det kom just till jul men huvudsaken att vĂ„ran lilla svartnĂ€sa slipper ha ont. Hon Ă€r sĂ„ duktig och kommer sjĂ€lvmant nĂ€r man ska droppa .  Aska har Ă€tit lite dĂ„ligt pĂ„ sistone men nu nĂ€r det ser bĂ€ttre ut i ögat sĂ„ Ă€ter hon bra igen. 

VĂ„ran Ă€lskade svartnĂ€sa ❀. 

SĂ„ hĂ€r trött blev Judith i gĂ„r kvĂ€ll. Vi tittade Emil i Lönneberga nĂ€r vi var hos mormor. Vi har sett det tidigare men dĂ„ har dom inte tyckt att det var nĂ„got intressant men i gĂ„r sĂ„ matade Emil tuppen och grisknoen med körsbĂ€r ...... Sen var dom fast och jag Ă€r bara glad 😃 jag Ă€lskar alla de hĂ€r gamla Astrid Lindgrens serier. SĂ„ i gĂ„r ville dom se filmen . DĂ„ somnade Judith . Sen i natt hade hon feber och Ă€ven pĂ„ morgonen sĂ„ vi ska mysa under filten och se pĂ„ Emil i dag. Sen efter middagen nĂ€r pappan har kommit hem sĂ„ har jag tvĂ€ttstugan. Skönt att fĂ„ undan till jul. Jaja pĂ„ Ă„terseende ! Tjingeling ! 

Snart jul .....

Jaha dagarna bara springer i vĂ€g ! Snart Ă€r det jul ..... Och dĂ„ verkar alla olika sjukor komma som ett brev pĂ„ posten ! Det snurrar bĂ„de magsjukor , förkylningar och vattkoppor. Jag hade ju helst sett att tvillingarna fĂ„r göra bort vattkoppehistorien medans dom Ă€r smĂ„ men dom har klarat sig undan varje gĂ„ng det har snurrat. DĂ€remot sĂ„ kör vi en kombo hĂ€r av dunderförkylning och magsjuka 😳. Jag anade att nĂ„got var pĂ„ gĂ„ng för flickorna har varit gnĂ€lliga och det brukar dom inte vara allt för ofta. Vi packade och for till stugan pĂ„ fredag. DĂ€r vĂ€ntade redan Jennifer & Aska som farmor och farfar hade hĂ€mtat frĂ„n Boden . Vi skulle ha en riktig myshelg. Joline gnĂ€llde hela lördagsfm och nĂ€r vi andra började klĂ€ oss för att gĂ„ ut sĂ„ var hon borta . NĂ€r jag började söka henne sĂ„ hade hon bĂ€ddat ner sig i sĂ€ngen och sa att hon skulle sova . DĂ„ var hon som en liten kamin 😳. 

SĂ„ dĂ€r dĂ€ckade hon av feber. Lillgumman sov nĂ€stan hela dagen , vaknade bara till och flyttade sig till soffan. SĂ„ jag var inne och satt med min stickning i soffan. ApropĂ„ stickning ..... 

Jennifers mössa Àr klar. SÄ hÀr ser den ut nÀr det Àr ljust ute ....

Och sĂ„ hĂ€r nĂ€r det Ă€r mörkt. Helt perfekt med dessa reflexgarner 😃. 
SĂ„ nu hĂ„ller jag pĂ„ med en mössa Ă„t Julius . Han har ju en orange jacka och jag hittade ett orange garnnystan i reakorgen sĂ„ det var han glad över. Sen ville han ha halva mössan orange och övre delen svart sĂ„ vi fĂ„r se hur jag lyckas med det 😉 . Jaja övning ger fĂ€rdighet sĂ€gs det. Jag tycker i alla fall att det Ă€r jĂ€tte roligt sĂ„ jag antar att jag lĂ€r mig mera eftersom. 

PĂ„ lördagskvĂ€llen sĂ„ badade vi bastu , riktig vedeldad bastu , och det var sĂ„ hĂ€rligt ! Joline och Jennifer ville inte bada sĂ„ dom mös framför teven i stĂ€llet . Joline somnade dit sĂ„ henne bar vi i sĂ€ng. Judith var trött sĂ„ hon gick ocksĂ„ i sĂ€ng. Efter en stund sĂ„ gick Julius i sovrummet och ropar dĂ€r inifrĂ„n att Judith spyr i sĂ€ngen. Jag var pĂ„ benen inom tvĂ„ sekunder. Hinner just till dörröppningen sĂ„ krĂ€ks hon en hel kaskad i sĂ€ngen. Usch ! Det Ă€r inte mycket som Ă€r vĂ€rre Ă€n denna jĂ€kla magsjuka ! Jaja - det var bara att tömma sĂ€ngen pĂ„ tvĂ„ tĂ€cken och tre kuddar och sen stĂ€lla sig att skura bĂ€ddmadrassen med klorin . Som tur Ă€r sĂ„ har farmor och farfar tvĂ€ttmaskin pĂ„ andra sidan gĂ„rden sĂ„ vi kunde köra bort tvĂ€tten pĂ„ en gĂ„ng. 

Judith lade sig i soffan med hinken. Älskade trollungar ! Man blir lite orolig nĂ€r hon Ă„ker pĂ„ magsjuka för hon fixar det inte pĂ„ samma sĂ€tt som dom andra. Det slĂ„r ut hennes mage totalt lĂ€nge. 
Jag blir fullkomligt galen pĂ„ folk som inte fattar att hĂ„lla bĂ„de sig sjĂ€lv och sina ungar hemma frĂ„n dagis nĂ€r dom har varit sjuka. Man ska vara hemma minst 48 timmar efter att man har krĂ€kts och kĂ€nner sig frisk. Helst 72 timmar! Men dĂ„ finns det ju dessa nötter som tycker att det Ă€r snabbt övergĂ„ende för barn och fast dom har spytt dagen före sĂ„ kör man barnet pĂ„ dagis med förevĂ€ndningen att nu mĂ„r dom bra. Jag vabbar mĂ„ndag och tisdag sĂ„ klart ! Sen Ă€r jag ledig onsdag och torsdag. Flickorna ska inte pĂ„ dagis nĂ„got mer i veckan. Vi började prata hĂ€r hemma om vi löser det pĂ„ annat sĂ€tt nĂ€sta vecka. Det kĂ€nns inte sĂ„ roligt att veta att det snurrar magsjukor och att dom kan bli sjuka igen lagomt till jul. SĂ„ trevligt Ă€r det dĂ„ inte ! Nu Ă€r bĂ„da brudarna snoriga och förkylda. Ingen spya sen lördagskvĂ€llen men vi hĂ„ller oss hemma under filten . Vi hade egentligen ett möte som jag borde ha varit med pĂ„ under tisdagen men jag Ă„ker ingenstans med nĂ„gra bacillusker . 

UrsĂ€kta en suddig bild. Det var -26 grader efter vĂ€gen nĂ€r vi for hem frĂ„n stugan i gĂ„r. I dag har vi -10 . MĂ„ste sĂ€ga att det Ă€r konstigt vĂ€der .... Ena dagen smĂ€llkallt och nĂ€sta dag kring -10 ?! 
Vi har ju hunnit ha julfest med lite julpyssel pĂ„ dagis förra veckan. 

SĂ„ hĂ€r fint pyssel blev det. Joline gjorde likadant men hennes saker dröp av lim sĂ„ dom fick stĂ„ kvar och torka till dagen efter 😉. 

SĂ„ hĂ€r fin gran har dom pĂ„ dagis. 

Julius följde med och gav sina smĂ„ systrar en hjĂ€lpande hand. 

Som slutklĂ€m pĂ„ pysselkvĂ€llen sĂ„ kom ju tomten med varsitt paket Ă„t barnen. Förut har vi brukat samköra julfest och luciatĂ„g men i Ă„r var det var för sig. LuciatĂ„get har dom i dag sĂ„ det missar töserna. Vilken tur att dom hann vara med pĂ„ pysselkvĂ€llen i alla fall. 
Jaja nu ska vi mysa vidare hĂ€r och titta pĂ„ Barnkanalen 😃. PĂ„ Ă„terseende ! Tjingeling pĂ„ er. 

1 december !

Jaha i dag Ă€r det 1 december ! Det Ă€r inte sant vad tiden springer i vĂ€g ! Har tĂ€nkt uppdatera flera kvĂ€llar men tiden och orken har inte riktigt rĂ€ckt till. I kvĂ€ll har vi varit pĂ„ avslutningsgympa . Joline tinade riktigt fram och satt till och med sjĂ€lv pĂ„ samlingen . Under hela terminen har hon inte alls varit med pĂ„ notorna men nu nĂ€r det var sista gĂ„ngen sĂ„ var hon riktigt medgörlig och tyckte att det var jĂ€tte kul ! Det kom ju in tvĂ„ clowner och spexade lite grann under gympan . Det var ju hur roligt som helst. Judith viskade Ă„t mig att det Ă€r ju Åsa och Kicki 😉 ( tvĂ„ av ledarna ). Jag frĂ„gade henne varför hon trodde det. DĂ„ tittade hon pĂ„ mig som om jag var dum och sĂ„ sĂ€ger hon tyst " men jag hör ju att det Ă€r dom" 😃😃. 
Sen avslutades gympan med fiskdamm och lite fika. BĂ„da flickorna sa att dom vill fortsĂ€tta nĂ€sta termin đŸ‘đŸ». Vi har inte hunnit se Ă„rets första avsnitt av julkalendern ..... Har dock lĂ€st om den pĂ„ sociala medier. MĂ„nga sĂ„gar den men det finns nĂ„gra som tycker att den Ă€r bra ocksĂ„. En av mina vĂ€nner tyckte att den var för större barn. Jaja vi ska se avsnitt tvĂ„ i morgon . DĂ€remot tyckte jag att det var svĂ„rt att se siffrorna nĂ€r jag skulle hjĂ€lpa flickorna att öppna .... Dom har varsin tv- kalender och sen har dom fĂ„tt en adventskalender med pixiböcker tillsammans. 

I Ă„r vĂ€grade jag dessa chokladkalendrar . SĂ„ vi köpte denna med smĂ„ böcker i. Helt perfekt ! VĂ„ran tanke Ă€r att vi öppnar den varje kvĂ€ll efter tandborstningen sĂ„ har vi en ny bok att lĂ€sa varje kvĂ€ll fram till julafton. 
HĂ€r har det hĂ€nt massor .... 😃 

Först tappade Joline en av det lösa tĂ€nderna . NĂ„gon dag senare sĂ„ tappade hon Ă€ven den andra : 

SĂ„ nu har hon ocksĂ„ en glugg ! Lilla hjĂ€rtat ❀. Lyckan var stor nĂ€r hon tittade i glaset pĂ„ diskbĂ€nken morgonen efter. Tur att den dĂ€r tandfen hade hunnit ut och vĂ€xla mynt 😃. 
Förra helgen sÄ var det tomtarnas vinterspel hÀr :

SjĂ€lvklart att man mĂ„ste dit och titta nĂ€r tomtarna hade parad genom "stan". 

Dom hade stĂ€llt upp en stor kĂ€lke brevid julgranen pĂ„ torget. 

Sen skulle ju tomtarna tĂ€vla mot varandra. 

HĂ€r stĂ„r tjejerna och hĂ„ller koll. 

Av hong kong tomten fick dom varsin ballong . Vi var tvungen att fara och vĂ€rma oss lite hos mormor. 
Nu i helgen som var sĂ„ har vi stĂ€dat och julpyntat som sig bör den första advent. 

Barnen har fĂ„tt hjĂ€lpa till sĂ„ dom Ă€r hur nöjda som helst. 

Lite suddig bild men sĂ„ hĂ€r snygg julgran har vi i Ă„r ! 
Vi var Àven ner och hjÀlpte mormor

Flickorna fick klĂ€ granen och det verkar vara nĂ„got dom gillar. 

Hemma i köket sĂ„ har tomtarna fĂ„tt komma fram. Julkrubban har Jennifer fĂ„tt av mormor och morfar nĂ€r hon var liten. Ja jisses dĂ€r ett tag sĂ„ var hon sĂ„ fascinerad av denna julkrubba. Det enda hon pratade var om Jesusbarnet och julkrubban. Det lĂ€t som om vi var vĂ€rsta fanatikerna 😃. Men det var efter att ha sett mormors gamla julkrubba med det lilla Jesusbarnet som har fascinerat oss alla. Även mig ..... Det var mer Ă€n en gĂ„ng min mamma fick lirka av mig det lilla Jesusbarnet som jag tog frĂ„n krubban 😉. Jaja Jennifer har i alla fall ledsnat pĂ„ sin krubba sĂ„ nu lyser den sĂ„ fint pĂ„ skĂ„pet i köket. 
Jaja klockan sprang i vĂ€g sĂ„ det Ă€r dags att ta kvĂ€ll. Jag fĂ„r visa er dom fĂ€rdiga julklapparna en annan dag. PĂ„ Ă„terseende ! Tjingeling ! 


RSS 2.0