Uppdatering

Här kommer äntligen ett blogginlägg från mig. Jag ser att det är några trogna som har varit in och tittat efter det. Min rygg & ork tog slut samtidigt ! Min pappa & barnens älskade morfar gick bort den 12/5 . Han hade cancer i lungan och även i mage & tjocktarm. Ca två veckor före han gick bort så hade han varit på cellgiftsbehandling i sunderbyn och verkade svara bra på den. Men på fredag den 9/5 så var han så tungandad så vi åkte in på akuten. När vi kom in på lasarettet så satte han sig på stolarna innanför dörren medans mamma gick och skulle meddela att vi hade kommit . Han var så torr i munnen av medicinen så jag hämtade vatten. När han hade druckit upp det så säger han åt mig:
"Jessan. Hämta en kärra åt mig för jag orkar inte gå" 
Så det var första och sista gången jag fick köra min pappa i rullstol. Han blev inlagd på medicin. När vi kom upp på rummet så visade det sig att en gammal arbetskollega till honom låg på samma sal. Så han och Börje pratade minnen. 
Lördagen verkade han mycket piggare efter att ha fått blod och näringsdropp. Jag & mamma var där större delen av dagen. På lördagskväll så berättade Börje att han skulle åka till sunderbyn på måndag och bli opererad, då säger han åt pappa att han hoppades att det skulle gå bra för honom också. Pappas svar blev " bra & bra ..... Jag hoppas bara att det går fort så man slipper plågas" 
Han fick som han ville för det gick väldigt fort. Natten mot söndag så blev han hastigt sämre och hamnade på iva. Måndagsmorgon 7.35 så fick himlen en ny ängel. Han kämpade så tappert men förlorade till sist. För honom var det skönt men för oss var det ofattbart ! Min trygga pappa som alltid funnits där. Fast man vet att han är borta så vill man inte riktigt inse att det är sant. Det var ett hårt slag. De äldsta barnen har tagit det jätte hårt. Judith började gråta och sa att morfar inte fick åka till hundhimlen! Vi sa att morfar är i människohimlen. Joline satt tyst ett tag och sen började hon gråta och ville ha ett flygplan . När vi var till mormor i veckan så plockade flickorna blommor utanför och det var till mormor & morfar . När dom kom in så sprang Joline först in i vardagsrummet och sen in i sovrummet. Sen ropade hon att hon hittar inte morfar nånstans. Bakom henne kom Judith och säger så förståndigt 
" men Joline ! Morfar är i vanliga himlen. Han har dött." 
Efter en stund klättrade Judith upp till mormor och tittar på henne och säger :
" mormor! Bara inte morfar ramlar ner från himlen." 
Älskade ungar! 

Jag & farsan för närmare 20 år sen 

Morfar & Jennifer ❤️ dom två var oskiljaktiga . På alla kort från det hon var liten när vi var hos dom så är hon med sin morfar . Klipper han gräs så går hon brevid och håller honom i byxbenet. 

Morfar & en nyfödd Julius 

När jag fyllde 20 år. 

Nu till veckan har vi begravning så vi har ordnat med det. Jag har varit sjukskriven för min rygg. Det är inte likt mig att inte orka men jag har varit så orkeslös . När jag var in på blomaffären för att skicka ett blomsterhjärta från barnen till begravningen så hann verkligheten i kapp när jag skulle säga vad det skulle stå på kortet . Tårarna sprutade och inte ett ord fick jag fram. Carina på blomaffären var så rar och lät mig titta på förslag så jag bara behövde peka. 
Vi hade inte tänkt ta med flickorna på begravningen ....... Men när vi träffade prästen förra veckan så bad han mig tänka om för även de små behöver ett avslut. Han sa att barnen brukar ta det bra , oftast bättre än vi vuxna. Min farbror och hans fru tyckte också att flickorna skulle vara med. 

Så jag tänkte om ..... Jo då så klart att hans små prinsessor ska vara med. Så jag var in på Lindex och hittade dessa. Jag kan ju inte klä töserna i enbart svart och jag tyckte att de här klänningarna var så fina. 
Ja, jag är nog lite osammanhängande , ville bara uppdatera så ni vet varför jag har varit frånvarande. Nu ska det städas här. Jag uppdaterar bättre sen. Kram på er. 

RSS 2.0