Fick för en gångs skull en bild på brudarn...

dsc01687 (MMS)

Fick för en gångs skull en bild på brudarna tillsammans :) inte så vanligt nu för tiden ;)


Judith passar på att ta sig ett smakprov p...

dsc01685 (MMS)

Judith passar på att ta sig ett smakprov på mammas mat medans jag fotar :) ser ni att jag fuskar med lite potatisgratäng ? Gott var det som attan! Tjingeling :)


Våran middag i dag :) vi blev bjuden på ma...

dsc01686 (MMS)

Våran middag i dag :) vi blev bjuden på mat av mormor o morfar. Har fått ett super recept på fläskytterfile som mormor hade gjort. Det är hur gott som helst. Kan lägga ut receptet senare :). Det regnar här o har regnat hela dagen. Vars är våran sommar? Kan någon skicka hit den ? Tjingeling :)


Våran middag i dag! Grillskiva med en god ...

dsc01683 (MMS)

Våran middag i dag! Grillskiva med en god sallad :) resten av familjen äter potatissallad till. Mums !


Fredag !



Ja ,jag vet inte varför jag inte ser att korten är liggandes när jag skickar från telefonen? ändå tar jag och förhandsgranskar innan jag skickar och då visar den att korten är rätt väg. Jaja jag lär mig kanske någon gång! Nu tar brudarna en liten tupplur och jag satte mig här en stund :) Jag & Mia var på gymet i går så jag är lite stel men inte lika mycket träningsvärk som sist ;) Nu har vi planerat in 2 gånger nästa vecka - vi får se om vi kan slänga in en gång till!Tror jag måste hitta på någon rolig överraskning åt min bästa Mia för att hon hänger med mig :) Nu känns det som att det bara är att köra järnet igen! Jag har hängt upp pappret med min viktkurva på kylen :) Vad spännande att se vad som har hänt fram till hösten ;) Planen är att få in gymet 2 ggr per vecka och en aktivitet på minst 45 minuter per dag! Samtidigt som man förstås fortsätter att sköta kosten! Det måste ju hända saker då!! Om det syns att jag har gått ner 12 kg nu så måste det synas resterande kilon också! Mitt delmål blir att beställa lite kläder till hösten - inte så mycket men så pass att jag går runt tills jag når min målvikt!Kanske jag kommer att tycka att det är roligt att köpa kläder till mig själv igen också :) Jaja nu ska jag göra lite nytta här tills brudarna vaknar! Tjingeling!

Provar att skicka bilden igen. Vet inte va...

dsc01676 (MMS)

Provar att skicka bilden igen. Vet inte varför dom blir liggande när man skickar från telefon. Hoppas den blir rätt nu då.


God morgon :) här har vi hunnit dammsuga o...

dsc01676 (MMS)

God morgon :) här har vi hunnit dammsuga o skura så nu kan man ta en kopp kaffe o se på när bönorna leker en stund. Sen ska tvätten vikas undan o mer ska tvättas. Har insett att med ett ombyte sängkläder o 2 täcken så ser det ut som om man har hur mycket tvätt som helst ;). Stora toaletten ska skuras. Här är det fullt upp men vad härligt att veta att man har hela dagen på sig. Tjingeling :).


Torsdagen är här!


Jaha så var det torsdag :) mina brudar sover efter lunchen så jag ska bara uppdatera som snabbast medans jag dricker upp kaffet. Jag vet inte vem som har skött städningen här på sistone ;) men nu är det dags att köra en storstädning i hela lägenheten.Det lär väl inte synas mer än en liten stund att det är gjort men man vet ju att så är läget :) Det är skönt att passa på att göra sånt medans brudarna sover! Man lär sig att vara effektiv med små barn! Jag har tvättat som en galning hela morgonen och det tänkte jag fortsätta med ! Det är i alla fall skönt att veta att jag är ledig till den 27 augusti :) Tänkte börja ledigheten med att städa upp, i morgon tänkte jag gå lös på vårat sovrum för där inne ser det ut som att någon har kastat in en handgranat och sedan stängt dörren :) . Jag & Jennifer var först och tränade lite intervall , lite i mitt fall , och sen tog vi en rejäl prommis med hundarna. Dom sov gott sen! Det gjorde jag med för den delen ! I dag väntar gymmet med tjejerna :) Skönt att jag äntligen har tagit tag i det! Men hur har jag tänkt när jag släppte det så långt!? Jaja alltid lär man sig något av det! Tjingeling!

Jaha. . . Jag hade satt mig i soffan o var...

dsc01673 (MMS)

Jaha. . . Jag hade satt mig i soffan o var sugen att strunta i träningen ;) . Men dottern var sugen att pröva på backen. Så här är vi nu. Fin utsikt bjuds man på. Det känns i benen att backen är lång. Nästa vecka tar man den 2 vart : - ) Tjingeling :)


Onsdag :)



Morr morr skrev just ett inlägg men gjorde något galet så allt försvann :( Jag har varit och vägt mig i går! Har stått still sen förra vägningen! Men jag har ju i alla fall inte gått upp! Man ska se det ljusa i allt! Eller hur? Jag trodde nog att jag skulle ha gått upp lite efter att ha levt på soppor efter operationen.Jag får nog vara nöjd med att ha stått still. Nu är det 5 veckor till nästa vägning & då är mitt mål satt till 2 kg!Det ska jag baske mig klara! Så nu kör vi igen! Jag har varit på fysion och kört ett pass i måndags , fick med mig bästa Mia! Det var ganska mycket folk där , alla har nog samma tanke efter midsommar, så utan Mia hade jag nog hittat på en ursäkt ;) och farit hem! Helt klart roligare att ha någon att träna med! Nu är det inplanerat på torsdag igen! Har träningsvärk men det är ju enda värken som är positiv! Då vet man att nånstans där under finns det kanske nåt som kan utvecklas till muskler! :D I går var det promenad på schemat :) I dag ska jag & äldsta dottern fara och träna lite intervall ;) jag har lovat visa henne backen och hur man gör ! Haha :) Jag skulle egentligen städa köket nu medans mina små troll sover efter lunchen! Jag fastnade hit och titta lite på bloggar m.m Alla har skrivit så bra inlägg och verkligen skickat lite energi och inspiration till andra!! Det är verkligen roligt att det är så många i min närhet som är inne i det här tänket :) man får så bra draghjälp! Man kan dela med sig av goda råd,bloggtips och låna tidningar! Kanon bra! Jag skulle ha jobbat ännu i dag och torsdag & fredag men mina små damer ville annat :) Dom är sjuka.Först trillade Joline dit med hosta,snuva och ögoninflammation ! Lilla hjärtat vad hon såg eländig ut en morgon!Hon fick knappt upp ögonen. Lite trist var det för det var som sagt inte många skift till ledigheten men vad gör man ? Man är ju mamma först och främst i alla lägen! Judith har varit som en liten ettermyra så jag förstod ganska fort att hon också åker dit!Ja visst i går började det rinna från hennesnäsa också. Så nu är Joline på bättringsvägen medans Judith är risig! Jaja så är det med de små! Nu väntar mitt kök innan de små juvelerna vaknar! Jag uppdaterar senare! Tjingeling!!!

Har varit o vägt mig i dag ! Jag har stått...

dsc01671 (MMS)

Har varit o vägt mig i dag ! Jag har stått mer eller mindre still sen förra vägningen. 200 gram skiljde det. Däremot hade jag minskat 3 cm runt midjan. Jaja jag gick ju ner efter operation när jag inte kunde äta vanligt. Jag får nog vara ganska nöjd med att jag har stått still o inte ökat i alla fall. Bättre uppdatering sen. Hej på er!


Promenad :) backen är lång o tung. Men den...

dsc01662 (MMS)

Promenad :) backen är lång o tung. Men den ger nog bra med träning i benen !


Midsommardagen !



Jag har jobbat hela långa helgen men kan inte klaga för vi har haft en toppen helg! Min familj har varit i en närliggande sjö och fiskat! Titta killen med tur :) Jag har provat skicka en bild från mobilen och med hjälp lyckades jag ;) utan hjälp hade det inte blivit några telefonbilder :) Jaja jag fixar en bättre uppdatering senare! Skorna jag hade köpt var ett par salomon :) kanon sköna! Ja visst hade man lätt kunnat handla lite till :) Tjingeling för nu - vi hörs senare!

SMS-inlägg

imag0084 (MMS)


Torsdag 21 juni



I dag har vi varit ute och handlat lite! Äntligen så har jag varit och inhandlat ett par nya skor!Fastnade för dessa! Super sköna och så är dom ju snygga också! Först tänkte jag snåla och ta ett par billigare men jag promenerar ju en hel del så då är det viktigt att dom är rejäla :) Däremot hittade jag ett par träningsskor på rean som jag tänkte ha när jag kör styrkepassen på gymmet ;) Nu känns det som att jag har latat till lite och det går inte för sig! Så bästa Johanna ringde i dag så vi har planerat in fysion 2 dagar till nästa vecka :D Härligt med vänner som hänger med :) Det är mycket roligare att träna tillsammans med någon! Hon lär nog få skratta när jag ska göra mina sit-ups på pilatesbollen! När jag skulle göra övningen på bollen där jag tränar svanken så såg jag framför mig hur bollen rullade i väg och jag for i golvet & slog ut nån framtand! Såna där tankar ;) kan hux flux poppa upp och då kan man ju inte annat än skratta men hur ser det ut då? Skratta ensam i ett hörn medans man försöker hålla styr på bollen?! Tisdag har jag en ny tid hos Ann-Sofie att väga mig! Jag har lovat henne att inte "tjuvväga" mig innan! :)



Våra små brudar älskar ju duplolego :) Helst Judith - hon kan greja på i timmar att bygga olika byggnationer! Vi hade sparat 2 hinkar med duplolego efter Jennifer & Julius så det har kommit väl till pass! Nu fanns det prinsesslego till bra pris så dom fick ett paket :) Eller det blev 2 paket :



Vad passar bättre till våra prinsessor än lite duplolego med Askungen & Snövit? ! Dom har suttit och byggt i1,5 timmar efter middagen! Hästen med medföljande vagn var en favorit hos båda! Även att öppna fönstret var jätte roligt! Vi var tvungen att skratta lite åt Judith - hon var och klättrade på soffan och bordet i köket så vi lyftade ner henne & talade om att hon skulle sitta ner så hon inte ramlar! Man ser mycket tydligt på henne när hon blir sur :) hon blängde på mig och sen säger ungen: BITT KOMMER! Bitt är hennes dagisfröken :) Joline sitter brevid och nickar instämmande och säger Bitt kommer. Så då får väl mamma akta sig då :) Nu har vi en vecka kvar att kämpa på innan vi blir långlediga! I natt har lilla Joline hostat tills hon har spytt ner sin säng och mitt i natten bryr vi oss inte om sängar så det blev en snabb dusch för lillingen och sen fick hon sova med sin mamma :) Kan upplysa er om att vi klev upp 7.50 och då har vi verkligen haft sovmorgon!Härligt var det i alla fall! I kväll har de små somnat just efter kl 20 och vi får hoppas att det är mindre hosta för Joline så lillan får sova ordentligt! Nu ska jag läsa lite bloggar innan det är kvällsrundan med mina lurviga barn! Natti natt!

Onsdagskväll 20 Juni



Astrid Lindgren var en mycket klok dam:) Se bara vilka underbara böcker och filmer hon har lämnat till oss. Jag älskar hennes böcker och filmerna. Jag kan lätt fastna i saltkråkansvärld ;) eller emils eller Pippis ;) mina stora barn har nog sett det mesta och det lär småttingarna också få se. Jag är inte riktigt förtjust i tecknade Pippi dock utan det ska vara "riktiga" Pippi! Här har de små somnat just efter 20 och de större 2 sitter och tittar på 5an och någon danstävling , jag tittar med ett öga då & då. I morgon är jag ledig så då ska det handlas och städas lite. Jag har tjatat länge om att jag ska köpa ett par nya skor åt mig själv så det ska jag göra i morgon.Sen måste det inhandlas lite mat - ofta ekar det tomt i kylen! I den här familjen dricks det mjölk så vi skulle behöva en egen ko på uteplatsen! Jag tänkte vara lite duktig att börja skriva matlistor igen för vi tjänar då på det! Nu är det kanon att bli ledig under sommaren för då har man guldläge att planera maten på ett annat sätt. När man faller i genom & fuskar med maten så är det ofta att man är hungrig eller att man har planerat dåligt :) Så nu ska jag avsluta här vid datorn och plita i hop en matlista för nästa vecka! Ha en bra kväll! Tjingeling!

Glömde ju .....



Lovade Anna att lägga ut den här bilden :)



Denna bild tyckte jag var jätte käck ;) man ser verkligen hur less brudarna är!  Sen glömde jag ju berätta att jag räknade antalet skift tills jag går på ledighet och jag har endast 8 skift kvar att jobba! Sen blir vi långlediga!Bäst att passa på medans man har f-pennigdagar kvar!Tyvärr försvinner dom i rasande fart! Vi har faktiskt planerat in lite saker som en ikea-resa! Vad roligt det ska bli!Man skäms nästan att erkänna att man aldrig varit på ett ikea varuhus! Mormor & morfar skulle ta brudarna så vi åker med de stora barnen.Kan ju vara skönt att slippa ta småttingarna på lång tur. Dom har det nog kanon bra med mommoo och moffa. Jag har suttit och tittat i ikeaskatalog och det är nog så att man får låna med sig ett släp på en gång :) Natti natt!

Go kväll!



Här är jag :) Jag har haft fullt upp ett par dagar;) Jag har cyklat några gånger och tjejerna tycker att det är jätte roligt att sitta i kärran.Det känns i benen och rumpan :) att det är ett tag sen som jag har cyklat. I fredags var jag och träffade Ann-Sofie på fysioterapin & gick i genom ett träningsprogram som jag ska köra.Först hade jag tänkt i alla fall en gång per vecka men sen när jag läste i någon må-bra tidning hur mycket man ökar sin förbränning så ska jag göra mitt bästa för att försöka köra 2 ggr i veckan. Vilken grym träningsvärk jag har haft! Det känns att mina muskler har fått vila i några år ;) Nu i kväll har jag varit på en rask prommis ca 1 timme så jag får kryssa i min träningsdagbok att jag har gjort något ! I morgon tänkte jag köra en snabb långpromenad och torsdag har jag tänkt köra ett gympass! Jag har turen att ha folk som är i träningssvängen runt mig så man får oftast med sig någon och det är ju roligare att träna då :) På fredag så jobbar jag fm och man ska passa på att utnyttja chanserna till "gratis" motion , jag tänkte ta med mig kläder och köra en powerwalk hem så har man det bortgjort. Fredag är ju midsommarafton och då vill man mysa lite extra med familjen ! Jag är ledig på torsdag så då gör jag undan helghandling och städning så är det gjort! Sen jobbar jag hela lååånga helgen men det går ganska bra när man trivs på jobbet & har toppen fina arbetskompisar :) Sen skadar det ju inte med lite storhelgsob som kommer i juli när jag är ledig med föräldrapenning ;) Alltid ska man måsta fundera på dessa pengar .... jaja pengar är inte allt! Fast just nu känns det som att det skulle kännas bättre med lite mer av den varan! Min nästa vägning är tisdag den 26 / 6 och då är mitt mål satt på 1,5 kg så nu gäller det att köra på igen!Har fuskat lite här & då nu men nu är det färdigt med det! Tyvärr är det ju så att om man börjar släppa efter lite så känns det lättare att släppa efter lite till och så är man i dåliga vanor igen! Nu drömmer jag om alla fina kläder som jag kan köpa när jag har nått mitt mål nästa sommar! :D Nu börjar det vara dags att ta kväll för det är en tidig morgon eftersom jag har fm i morgon. Tjingeling!

Testar att få in lite bilder :)



En bild på de 4 underbara :)









Min moster som bor i Stockholm har skickat dessa härliga kläder åt tjejerna :) Judith & Joline älskar att prova kläder och skor ;)





Till slut ordnade Joline till mössan själv :D



Älskade lilleman :)



Våran äldsta :)

Jag börjar få en liten aning om det här med att spara bilder och ordna mappar m.m Kan ju säga att jag hade bra hjälp av Malin :) Sivan försökte hjälpa mig att kunna mms-blogga - det kommer ,jag ska prova på det en annan dag! En klok vän sa till mig en gång:världen är rättvis i bland - alla föräldrar får de vackraste barnen! Vist är det ju så! Jag har förresten inte alls tagit premiärturen med vrålåket ( cykeln & kärran) i dag utan det tar vi i morgon om vädret är bättre! Jag har lovat min kompis att ta en cykeltur dit och dricka kaffe innan jag börjar jobba! Det är lååånga uppförsbackar dit! Jaja men hur är det man säger ... det som inte dödar -det härdar! :) Ha en trevlig kväll! Natti natt!

Underbara brudar i lyxförpackning :)


Cykelkärran :)

Måste bara visa vilken fin cykelkärra vi har fått tag i :) Ska fota egna bilder med de 2 ägarna åkandes i den ;)


Så här ser den ut! :) Sommaren i år ska stavas gratis motion eller slå 2 flugor i en smäll! :) Tänk sen 2 underbara karameller i varsin rosa hjälm med blommor på ! Det kan ju bara bli underbart!! Nu ska jag slita mig från datorn & mysa med en liten Tulta som ligger i soffan ;) Natti natt!

Måndagskväll



Här kommer det en uppdatering :)! Är lite sur på mig själv att jag inte lär mig med dessa kort men jag ska fixa det under veckan!Jag jobbar med mina bloggbrudar ;) i morgon så jag får höra hur jag ska göra när jag vill skicka bilder via telefon! Jag har jobbat helg så det är så skönt att sitta hemma med familjen i kväll :)  I morgon är det premiär för en tur med nya cykelkärran!! Jag fick tag i en begagnad av ett par bekanta för en 500-ring så det var guld värt! Pengarna har en förmåga att försvinna i alla fall så att hitta en begagnad till en fjärde del av priset var toppen! Hittade så fina hjälmar åt töserna. Judith vägrar ta av sig den när hon väl får prova den! Så i morgon susar vi i väg till dagis med vårat fina vrålåk! Det händer massor med tjejernas utveckling just nu! Judith pratar och pratar , det är 3 och 4 ordsmeningar som kommer. Joline är inte lika hög i tonen men hon pratar hon också men inte lika mycket. Däremot klättrar hon mer :) Joline har också lyckats på pottan i helgen :D Oj vad dom blir stolta!  När jag blir ledig 1 / 7 så tar vi av blöjorna på dagarna för då har vi all tid i världen till sånt - både att sitta på pottorna & tvätta lite extra! Det brukar gå ganska smidigt! Nu tycker brudarna att det är jätte roligt med pottorna och visar själv att dom vill sitta en stund så jag är övertygad om att det blir jätte bra! Blöjorna drar i väg några hundringar varje månad så det blir lite extrapengar till något annat - kanske varsin mjukglass en varm sommardag när vi är på cykeltur!



Måste ju berätta om vägningen i torsdags :) Jag var ju och träffade min " coach" :) Ann-Sofie och det var 4 veckor sen sist eftersom vi valde att ta en träff lite senare för att jag skulle hinna tillbaka på banan efter operationen! På 4 veckor hade jag gått ner 4,5 kg!! Jag förstår ju att det har blivit lite extra på grund av operationen men nu är jag under 80 sträcket!! Ljuvligt!! Så till nästa gång har jag i uppgift att göra en motivationkarta med saker som motiverar mig & inspirerar mig! Det känns roligt! :) Som motivation ska jag fixa en bild på en skidåkare eftersom jag har lovat köra ett lopp på 3mil nästa år med mina arbetskompisar! :) Jag har lovat och det ska jag baske mig göra!! Det är härligt att jobba med folk som är i ungefär samma med träning och kost! Man får lite extra draghjälp! Dessutom får man oftast med sig någon på diverse påhitt! Nu är det länge sen jag & min bästa Sussi har kunnat vara på zumba! Nästa vecka hoppas jag innerligt att vi kan gå! ;) Nu ska jag träffa Ann-Sofie på fredag igen och då skulle hon visa mig ett träningprogram utifrån mig så det blir kanon bra!Sen den 26 / 6 har jag en ny tid att väga mig & då har jag satt målet på 1,5 kg! Det gäller att kämpa! Nu är jag mest irriterad på mig själv att jag har släppt det så långt! Till mitt ynkliga försvar så kan jag ju säga att jag insåg inte hur rund jag var innan jag såg kort på mig själv bakifrån från julen! Då ramlade verkligheten ner! Nu är det min verklighet :) och mitt mål är satt på att jag ska gå ner 30 kg till nästa sommar! Jag har gått ner 11,nästan 12 kg så det är 18 kg kvar! Det minskar! Jaja ni förstår ju vem Judith brås på när ni ser inlägget :D!Ha en härlig kväll! Tjingeling!

Var rädda om varandra!



Hade en massa planer för helgen men det blev inte riktigt vad jag hade tänkt!I morgon börjar jag jobba igen och det blir bra!Jag trivs på mitt jobb och jag tycker om mina arbetskompisar :)Så det blir en tidig morgon med att föra brudarna på dagis ;)Brudarna tycker förresten att vi ska tapetsera om hemma i köket-en stor tapetbit har dom rivit lös!Tidigare under veckan har dom lyckas med detsamma hemma hos mormor & morfar.När vi visade väggen och sa "nej nej så får man inte göra!" så grät Joline och var jätte ledsen.Judith stod brevid och tittade.Senare frågade vi vem som hade rivit tapeten och då svarar Judith blixtsnabbt:bebin!Men det vet jag inte om jag tror på ;) dels var dom båda två där och så är det Judith som vi flera gånger har fått ta därifrån.Sen kom mormor & morfar och då frågade morfar vad som hade hänt med tapeten , Judith tittade på mormor och så kom svaret :MOMMO! :) Jaja vi ska se om det går att fixa med en våd och lite klister!



Ja,helgen har fått mig ,och säkert många med mig, att fundera över livet! På torsdag så försvann en kvinna här och i dag återfanns hon död.Två barn har mist sin mamma.Det känns så ofattbart!Fast man bara visste vem hon var så påverkas man!Det var skönt att se vilket stöd det finns i vårat samhälle när det behövs!Jag är glad över mina nära & kära!Man ska vara tacksam att man har varandra!Livet kan ändras på ett ögonblick. Tänk om man visste hur livet skulle bli och kunna påverka tråkiga saker innan det händer!Att kunna ringa någon, som ser livet så svart och eländigt att det bara finns en utväg, och berätta hur mycket den personen betyder och att det finns folk som så gärna hjälper till!Det finns alltid någon som lyssnar och som skulle finnas där oavsett vad! Jag blir så ledsen när jag tänker på kvinnans barn,anhöriga och vänner.Hon är borta och dom står kvar , säkert med frågor som inte får något svar. Jag ska snosa på mina egna barn en stund extra när jag går in och sätter på dom täcket innan jag själv tar kväll. Alla behöver nog en påminnelse om hur viktigt livet är i bland och att vi ska vara noga med att uppskatta det vi har. Jaja återkommer någon annan dag med lite bilder!Nu är det sista veckan i skolan så det lär vara fullt ös!I morgon har vi fullbokat fram till kl 20.Det är ett möte med banken och sen klasskväll med sonen!Så det är bara ladda inför i morgon. Natti natt med er!

RSS 2.0