Glädjen är total ! :)

 
Det har återigen hunnit bli lördag! Vi har hunnit med massor! Julle har fått börja träna fotboll , äntligen var hans kommentar när vi väl tog oss och köpa fotbollsskor. Så han är eld & lågor :) Bra att få göra av med energin på något vettigt ;) Dessutom är han anmäld till fotbollsskola första veckan efter att skolan har slutat. Sen ska vi åka på semester och förhoppningsvis ha fint sommarväder & kunna njuta!
 
Jennifer har hunnit göra sin redovisning i skolan om vågkraft och hon som avskyr att redovisa lyckades med bedriften att få ett A ! Duktiga gumman!
 
Brudarna har varit på dagis och dom trivs verkligen! Gungorna på dagis har tinat fram och det verkar vara en klar favoritsyssla hos dom båda! Judith är torr nu! Hon vill inte alls ha blöja något mer nu! Vi har haft för säkerhetsskull på nätterna ett tag men hon har varit torr varenda morgon. Så en kväll när vi tog fram blöjorna och förberedde för sängen så gick hon i strejk! Vilket humör!! Jag tror hela Norrbotten hörde hennes vilda protester! Joline däremot är så gott som torr på dagarna men det kan hända små olyckor men mera sällan. Hon vill ha sin blöja till natten och verkar trygg med det. Så det får ta den tid det tar. Det har i alla fall vänt på dagtid att hon vill vara utan blöja.
 
I går fredag :) så var det bestämt att vi skulle på Lekia-expo-brio , vad dom heter nu, :) och där inhandlades 2 trehjulingar! Mormor & morfar dök upp och betalade den ena! Det var guld värt :) Lyckan var fullkomlig!!
Det strålade riktigt om dom :)
Dom sken i kapp med den underbara solen som ger oss hopp att det blir en fin sommar!
Dessutom har brudarna fått egna utemöbler till fikastunderna ute :) Visst var dom fina ? Det var dollarstore som hade dessa ;) Här har Judith nyss vinkat till kameran för att jag skulle skicka ett kort till farmor :) hade inte hjärta att påpeka för henne att det är med telefon vi kan skicka bilder till farmor :)
Farmor har varit förutseende och skickat ett helt kuvert med plåster till bönorna :) Det tycker dom är hysteriskt roligt just nu! Plåstrar allt & alla just nu! Joline slog sig i bordet en dag och genast ville hon ha plåster!
Kolla in stilen på lilla godingen :) hon väntar bestämt på sin cykel!!
Full rulle :)
 
Det är så härligt att se vilken lycka :) Eftersom det hade varit en ganska lång vecka och dagen hade startat tidigt så var vi tvungen att avsluta vid 20-tiden,vi packade i hop och gick in. Vi hade två ledsna damer som helst av allt hade velat fortsätta vara ute! Det var gråt i 10 minuter -sen sov dom! Det första Joline sa på morgonen när hon satte sig upp i sängen var " Vars är min cykel?"  :)
 
Jag har min jobbarhelg så jag har nyss kommit hem. Vi ska se en film och hinna lördagsmysa lite innan det är dags att sova. Ni får ha det så bra ! En varm & solig söndag får det gärna bli :) eller hur? På återseende! Tjingeling!

Underbara lördag!

I dag har vi haft en helt underbar lördag med sol & värme och härligt sällskap! Äntligen finns det hopp om att sommaren hittar hit! Till att börja med har det varit full spruta hela veckan. Jag har dels jobbat mina vanliga skift men sen dök det upp en chans att jobba lite extra så den tog jag :) Tre vård av barn-dagar och två sjukdagar för egen del kändes inget roligt när jag tittade min lönelista på jobbet :( Så chansen till två extra skift kom som en skänk från ovan :) Tyvärr innebär det att jag knappt hunnit se familjen i veckan men det tar vi igen när vi är lediga! I dag har vi varit till Anki och blivit bjudna på en kanon god lunch,smarrig efterrätt och en massa goda skratt till på köpet! Lite bilder från i dag:
Vill så gärna ha en ny kamera som inte dröjer en halv minut innan den tar bilden.
Joline på bron
Vatten är viktigt när det är varmt :) Joline ville inte ta av sig blöjan direkt utan kände sig nöjd med att ha den. Sen tog hon av den , vi brukar ha för säkerhetsskull när vi åker bil.
Studsmattan är populär :) Judith är dock mer försiktig än lilla syster. Joline bryr sig inte om det hoppar när hon står men Judith tycker att det är obehagligt och kryper mot utgången. Dessutom låter hon som en mistlur , då får man lyfta ner henne för att 2 minuter senare få äran att lyfta upp  henne igen ;)
Joline får sin lunch serverad :)
Likaså Judith
Kycklingwraps blev vi bjudna på! Det var jätte gott! Julius suckade av välmående efter maten och bad Anki att lära mig att göra såna :) Han har varit överlycklig sen i går när jag sa att vi skulle till Anki & hennes gäng för att umgås och äta lunch. Även brudarna har varit lyriska! Små brudarna har tjatat om Anki sen halv 8 i morse :)
Efter lunchen var det två damer , modell mindre , som ville ta det lugnt en stund.
Har tjatat på hela gänget ganska bra att man måste dricka när det är varmt! Anki hade en toppen idé att få brudarna att tycka att det var roligt att dricka vatten :)
 
Efter vatten & vila så hade Anki fixat efterrätt
Det var bland det godaste jag hade ätit ! Alla åt som om lunchen var glömd :) Jag bad Anki om receptet så jag får väl prova göra den hemma någon dag när tid & ork finns!
Vi har haft en kanon dag! Vi ser fram emot fler såna dagar under sommaren :) Super tack för god mat & efterrätt!! Sällskapet har också varit helt kanon :) Det gör vi om snarast! Nu har jag ett halvt öga på hockeyn och vi är i final!! I morgon måste man ju titta finalen! Vad roligt :) Jag trodde faktiskt att Finland skulle spöa oss men det gick vägen!
 
Judith var så rolig en dag och retade oss andra:
"Jag ska gå till Sverige! Jag ska gå till Sverige! "
Vi tittade på henne och så säger Julius:
"Judith! Du är i Sverige!"
Då tittar hon på oss som om vi inte vore riktigt kloka & så säger hon:
"NÄHÄ!JAG ÄR JU HEMMA!"
 
:) Kan det vara hockeysnacket om Sverige som gjorde Sverige så intressant? Dom är verkligen i en rolig ålder nu - det kommer kommentarer & uttryck på löpande band!
 
Joline har lärt sig ett mindre lämpligt uttryck! Hon frågade mormor i går om hon hade godis. Nä det hade ju inte mormor och så sa mormor att det var ju dessutom middag strax. Jag stod och höll på att göra makaroner & korv. Men det tyckte då Joline att det var äckligt! ( Det säger hon om det mesta och sen äter hon med god aptit)
Mormor säger då åt Joline att det är väl inte äckligt utan det är ju gott.
Då brister Joline ut : " NÄ FY FAAN!"
Både jag & mormor höll på att ramla baklänges! Joline säger att storebror brukar säga så ........ Jag tror nog att vi alla i familjen måste tänka över hur vi låter i bland :) Det snappas upp så fort och så verkar det som att dom små har radar på det som är mindre trevligt att dom säger. Jaja nu ska det bli badet för de två små juvelerna. På återseende :) Tjingeling!
 
 

Fullt upp :)

I dag har vi haft tvättstuga :) titta vilken glad hjälpreda som hjälper till :)
 
Vi har hunnit vara sjuka , hör inte till vanligheten att mamman i den här familjen erkänner sig besegrad och är hemma från jobbet på grund av sjukdom. Men men i bland händer det!
 
Dessutom drabbades jag av städbacillen :) och har tvättat bort hela mastodontes högen med tvätt , har storstädat & rensat bort massor från våran stora skrubb! Det blev väl en 3 svarta sopsäckar som åkte på tippen! Oj vad glad man blir när man rensar och ser vilken skillnad det blir! Flickorna är jätte glada och smiter in i skrubben direkt dom får chansen :) Nu är det ju till & med en gång där inne så man tar sig in! :D
 
Jag har rensat och gjort i ordning så gott det nu går i våran hall som är pytte liten! Byrån är på plats & likaså varsin back på hyllan så att man lätt hittar sina saker.Tog fram vårjackorna åt Judith & Joline - insåg till min stora bestörtning att dom är i minsta laget! Ärmarna ser ganska korta ut! Funderar om jag skulle antingen beställa nya eller titta här på stan MEN samtidigt tänker jag att det är så kort period nu som dom behöver den. Det känns lite som att jag väntar tills hösten och köper nya jackor då när höstnyheterna ramlar in. Hmm det tåls att fundera på!
 
Det är snart skolavslutning så man måste se till så att de stora har något fint att sätta på sig. :) Det är väl bara drygt en månad innan det är dags för att sjunga "den blomstertid nu kommer " innan barnen får ett välbehövt sommarlov! Jaja det var en snabb uppdatering :) På återseende ;) Tjingeling!

RSS 2.0