GOTT NYTT ÅR !


Gott nytt år från oss alla !! På återseende 2014 ! 

Passar på ;)


Här har vi myst på & ätit det barnen alltid vill ha till nyår- marängschviss ( hur det nu stavas) mormor & morfar har varit förbi och fikat med oss. Flickorna är vaken ännu men dom gnabbas mer och mer så det är nog snart natti ! Mamman i huset tänker inte heller vara vaken så länge till för jag börjar jobba kl 7 i morgon ;) lite trist att kliva upp kl 6 när resten av familjen sover sött men då har man lite trevligare när januarilönen med storhelgsobn kommer :) jag har ätit både chips & godis ! Bäst att passa på för i morgon ska jag ta upp min kamp mot de återstående kilona! Jag såg ett klokt inlägg på fb i dag : det är inte det man äter mellan jul och nyår man ska vara orolig över däremot det man äter mellan nyår & jul! Helt sant! För den delen så ska man visst kunna unna sig extra lyx i bland men kanske inte hela tiden 😀. Nu ska vi skåla i Pommac med de små innan dom ska i säng ! Tjingeling 😃

God mat på nyårsafton :)


Hemmagjorda potatisklyftor , ostfylld kycklingfilé och hemmagjord currysås! Jisses vad det var gott! Jag har jobbat fm och kom hem till nästan färdig mat! Nyårsafton i dag! Tycker inte alls det var länge sen vi firade nyårsafton förra gången ;) nu har vovvarna fått sin mat och ska få gå en lite längre promenad innan det brakar lös med fyrverkerier. Inte för att dom bryr sig särskilt men man kan ju gå en längre nu klarar dom sig till efter 12 slaget! Vi har laddat med två stora Pommac flaskor , chips och lite godis! Är det nyårsafton så får man fuska :) men i morgon börjar det nya livet - i alla fall för mamman :) då tänkte jag ta upp min nyttiga livsstil igen! Träningsdagboken , bra mat och sluta röka :) en av våra fina vikarier som jag inte hade träffat på länge kom in på jobbet i dag & tyckte att jag var så fin och liten! ( ändå tror jag att 2-3 kg har kommit till igen under uppehållet ) det är alltid roligt när folk säger snälla saker ! Jaja gott nytt år på er alla ! Tjing! 

Go kväll ;)


I kväll har vi pysslat med lite av det flickorna fick i julklapp 😉 
Tadaa .... Det blev två nallebjörnar ;) den vänstra har Joline gjort med mycket hjälp av mamma ;) hon hade bara slängt på pärlorna så en del var inte ens rätt väg och en del var på tvären. Den högra har Judith gjort så gott som själv! Jag är så imponerad av våran lillgamla tös som inte är ens 3, 5 år och fixar det mesta själv! Hon älskar att pyssla och fixar färger , kan många bokstäver , se skillnad på alla våra namn och räknade till 15 en dag. På dagis hade hon lagt ett 30 bitars pussel helt själv efter att ha delat in bitarna efter färger först. Julius hade samma intresse av att lära sig och han knäckte läskoden när han var 5 år. Det ska bli intressant att se när dessa två kommer på den. Joline är inte alls intresserad på samma sätt. Judith gav sin nalle till mormor och Joline gav sin till morfar. När dom skulle gå ångrade sig Joline och tog tillbaka den så dom gjorde en kompromiss , Jollan & morfar , att morfar skulle ha den hos oss. Sen ville Judith göra en åt farmor & farfar men tyvärr räckte det inte med pärlor så nu har jag lovat att vi ska köpa mer pärlor . Det var Judith nöjd med. Det är ju inte dom där minsta pärlorna utan dom lite större. Det fanns fler plattor att välja på när vi handlade julklappar så vi får se om det finns någon annan platta också. När jag skulle hämta ut Jennifer slampa i går så for jag ju på fel affär så affären där den fanns hade hunnit stänga :( men i dag efter jobbet har jag hunnit hämta den & det var en nöjd tös som packade upp sin efterlängtade lampa :) jaja nu ska jag slå mig ner i soffan en stund innan det är dags för sängen. Tulta stödjer nästan hela tiden på sin onda tass så det verkar vara på god väg att läka. Men vi passar upp våran lilla fyrbenta prinsessa också så klart ;) natti natt med er! 

Söndag 29/12

Men hej ! Vi har kommit hem från stugan för ca 2 timmar sen. Vi for dit på torsdag efter att jag hade jobbat färdigt. Vi har haft en riktig myshelg :) när vi kom så hade farmor & farfar julbord med diverse godsaker. Det var godare borta än hemma ;) 
Vi har varit ute så klart ;) farmor har en väst när hon är ute och promenerar , flickorna såg den och skulle promt ha dom när dom gick ut för det har dom ju på dagis. ;) på fredagen så for Jennifer med farmor & farfar till Boden på mellandagsrea. 
Dessa fina tröjor fick Judith & Joline ;) 
Även de stora barnen fick sig varsin tröja ;) på lördagen så dök Nicklas upp och innan jag visste ordet av så hade brudarna radat upp sig på köksbänken för fotografering :) jag brukar böna & be om att få ta bilder på dom tillsammans men det går sällan ;) Nicke kunde det bättre än jag : 
Helgen har varit kanon , enda missödet var att Märta drabbades av hjärnsläpp ! Farfar hade satt ut fiskrens åt räven & fåglar , Märta trodde nog att det var hennes för hon gick och bar på ett stort djupfryst fiskhuvud som hon vaktade för Tulta & molly . Det resulterade i att dom började slåss :( dom brukar aldrig bråka. Två gånger gick hon på Tulta . Så Tulta har fått en nyp i ena tassen och haltar. Så synd om lill-Tulta. Vi har känt och hon har inget brutet men är väldigt öm. I dag stödjer hon på tassen men haltar fortfarande lite. Sen gjorde Märta misstaget att gå på gamlingen och då åkte hon dit själv. Molly tryckte ner henne i snön tills hon gav sig och vid det laget hade jag hunnit dit så jag beordrade bort molly. Sen åkte Märta in. Jag var inte glad! Dom hade nyss ätit och börjar bråka om ett gammalt fiskhuvud. Men hundar - det kan ju hända. Jaja vi har som sagt haft en toppen helg. Det blir verkligen skön värme inne i stugan när vi eldar i kaminen! Det var så härligt att mysa i soffan och bara titta på tv och vifta med tårna :) god mat har vi också fått hela helgen! På fredagen hade farmor ledsnat på julmat så då köpte hon hem så vi gjorde hemmagjord pizza! Det var det godaste jag ätit på länge! Vi har fått sova länge på mornarna också! Till kl 9 ! Till & med Judith & Joline har sovit !!! Men då kl 9 så hörde jag från Jollans säng :"jag har sovit gott !" Då vet man att det är dags att kliva upp. 
Våran tjejtrio ;) prinsen vägrade vara med på bild! 
Jennifer & Judith 😄 
Judith var lite sur ;) farmor höll på att duka fram fika och hade inte sagt varsågod tillräckligt snabbt enligt Judith ;)  sen fick Nicklas en sån härlig bild på Joline ! Jag skrattade högt när jag såg den : 
Jollan väntar också på fika ! Vi har haft en bra jul och en bra helg! Ja mina barn har fått leksaker från brio ;) men det betyder inte att dom inte förstår meningen med julen ändå! Min jul är fulländad så länge man är tillsammans med alla nära & kära , får äta god mat och se glädjen i barnens ögon över sina julklappar ;) jag fick en fin kommentar just innan jul och det var något i stil med att nu är Jessan glad när hon får ge & det stämmer ganska bra. Jag tycker om att ge saker ;) det är glädje för mig att göra andra glada. Mina barn är tacksamma för det dom får & det anser jag är viktigt ;) jaja nu ska jag åka i väg på affären en sväng och hämta en av jennifers julklappar som inte hann komma innan jul. På återseende senare ! Tjing på er ! 

Några bilder ;)


Fastnade och lekte med pic collage ;) några julbilder ;) nu är det två trötta damer som jag ska gosa ner mig i soffan med! Pusselmonstret verkar ha tagit resten av familjen :) man måste ju nästan titta på tomten är far till alla barnen på tv. Natti natt på er ! 

Julafton 2013 🎄


God jul på er alla fina ! Klockan är just efter halv 8 och allt har börjat lugna ner sig här efter en hektisk dag ;) ! Barnen donar med sina nya saker och verkar väldigt nöjd med dagen. Mormor & morfar har varit & firat med oss. Morgon startade Julius & crille med att fara och julbada på badhuset. Vi tänkte nästan följa med för ett tag men jag insåg att då orkar inte töserna med kvällen sen så vi siktar på nästa år i stället. Vi tog det lugnt hemma i stället. När grabbarna kom hem så åt vi tomtegröt & skinksmörgås. Så klart fick barnen öppna varsin julklapp på morgonen :) Jennifer öppnade lillebrors julklapp till henne som var en handkontroll med många inbyggda spel. Julius öppnade sin iPhone och grät nästan av lycka ;) flickorna öppnade sina paket från Jennifer som var prinsessklänningar så dom har varit prinsessor hela dagen! Sen gick dagen fort fram till Kalle anka kl 15 och efter det åt vi. Vid tjugo i sex kom då äntligen den där efterlängtade rödklädda mannen som vi väntat på läääänge! Joline blev jätte rädd och vägrade lämna mammas famn. Till slut slutade hon i alla fall att gråta. Judith var tuffare och hjälpte tomten att dela ut paketen. 
Joline i sin hörna och öppnar paket ;) 
Judith bad morfar om hjälp ;) förlåt för dåliga bilder! När kameran kom fram så gav batteriet upp så klart :(  Joline gick förbi en docka som Judith hade öppnat och ville titta närmare på den , då skrek Judith i högan sky. En stund senare hade Joline öppnat en kista med kikare, kompass och svärd från Disneys serie " Jake och piraterna - då ville Judith titta på det och då var det Joline som gastade. Pust ! När alla julklapparna var öppnade så hade ju flickorna inget att bråka om för dom hade fått likadant ;) Julius fick en radiostyrd jeep, vulkanexpriment , star wars-Box med alla filmer , jeans och flera till som jag glömt ;) Jennifer fick en iPhone-docka som hon kan ansluta telefonen till och lyssna musik på, pussel, jacka, öronhängen , scraptavla på en varg m.m. Brudarna fick pärlbrickor för större pärlor, räkneböcker, prinsessklänningar, Mimmi-docka, böcker , mjukisdjur m.m dom är nöjda över dagen ! Jennifer sitter på golvet i sitt rum och pusslar ;) Julius sitter i köket och lär sig sin nya telefon . 
Joline är piratprinsessa ;) allt ska provas direkt :) 
Judith leker med både nya och gamla dockor! Mamma dricker kaffe & njuter av att barnen är nöjda & glada! Pappan tror jag hjälper Jennifer att pussla ;) en nöjd familj med andra ord! Ha en fortsatt bra jul!!!! Ta hand om varann! Tjing på er ! 

Snabb uppdatering

Jag är alldeles strax på väg till jobbet och nattskift nr 2 av 3 ;) i går var det full rulle hela dagen men nu är alla julklappar inhandlade och inslagna ! Pust! 
Det här har jag roat mig med i natt på jobbet 😄. På morgonen när jag kom hem och släpade in två stora säckar med julklappar så utbrast Joline : " men åh det är julafton!" Lilla hjärtat ! Vad roligt att se dom på julafton! Det är ju nu dom riktigt börjar inse vad det handlar om! På fm var jag tvungen att söka lite kartonger till några julklappar som inte gick att slå in så bra utan. Så nu har jag slagit in alla julklappar färdigt ! Jag kan tycka att det är ganska roligt att dona med sånt ;) sen måste man ju ha lite olika papper och snören & sånt där. Så barnslig är jag :) sen har det tvättats och städats här i dag. Julhandlingen tar vi på måndagsmorgonen! Vi har inte köpt några julklappar till nån vuxen i år. Vi skulle inte ge åt varandra heller men ändå ligger det två klappar under granen åt mig men gubben hävdar att det är från ungarna :) i går kväll på jobbet så fick jag ett gemensamt sms av de äldsta två som ville fara på stan och titta på något åt pappa. När jag kom hem på morgonen frågade Julius om jag hade tagit ut pengar. Jag sa att vi fixar det på måndag. Då säger ungen " ja men ta ut 1000kr så kan vi fara på stan själv!" Jag höll på att ramla baklänges!! 1000kr var inte alls ett belopp som jag hade tänkt. Ni vet pengar i juletider 😳! Så vi hade ett litet snack om pengar jag & sonen! Jag brukar inte prata så ingående om räkningar och pengar men tycker ändå att dom ska veta att allt kostar och man måste spara pengar. Så från det att han tyckte att 1000kr inte var så mycket så insåg han att han får spara 4 månadspengar för att ha 1000kr. Puh ungar! 
Förlåt för en taskig bild ;) men det här är vårat berg av julklappar i år. Det brukar dessutom dyka upp några fler innan julafton. Nähä nu ska jag åka på jobbet. Ha en bra kväll! Tjing! 

Snart jul ;)

Passar väl på att uppdatera lite så att ni vet vad som händer här hos oss :) i måndags så kom fina Johanna & hennes dotter söta Tova förbi med lite leksaker åt brudarna. Dessutom inslaget i fina paket. Gissa två som blev glada ;) 
Så här har dom lekt tillsammans sen måndagskväll. Lite bråk emellanåt men annars vore det ju konstigt! Dom fick ett little pet shop hus med många djur & tillbehör till. Sen fick dom dvd-filmer om prinsessor och jätte fina sagoböcker ;) tusen tack Johanna & Tova ! 💜 på tisdagen hade vi sista dagisdagen på länge! Först 8 januari börjar dom igen! I dag har Jennifer haft julavslutning och i morgon bitti så får även Julius jullov! Vad härligt! Det verkar våra juveler behöva! I går var jag och brudarna bara hemma och mös. Joline ville mest vara i famnen. I dag så har vi varit nästan hela dagen hos mormor & morfar. Dom bjöd på ugnsstekt lax och potatis till lunch. Sen hade mormor frukt och grädde till efterrätt. Då säger Judith till mormor : men mormor! Du är lika smart som Britt !      Mormor skrattade gott! När vi skulle åka därifrån så blev det gråt för dom ville så gärna stanna. Joline grinade och sa åt morfar :" farsan säg åt henne!" Det var alltså åt mig han skulle säga. :-) hon har nog hört när jag kallar honom för farsan. 
Mormors fina julgran ;) 
Flickorna älskar verkligen julgranar ;) i morgon ska jag och hämta julklappar & göra lite ärenden. På lördag så far vi tillsammans och julhandlar maten. Det kändes lite mycket att ta själv. Jaja nu ska vi äta en sen middag. Tjing så länge! 

Ledig helg ;)

Äntligen har jag ledig helg efter de två jobbiga veckorna på schemat :) i torsdags var vi på julfest på dagis och det var kombinerat med luciatåg ;) 
Tomtetösen Joline ;) 
Tomtetösen Judith ;) i år hade det blossat upp diskussioner om huruvida man fick fota eller inte. På flickornas dagis så finns det tydligen föräldrar som inte vill att deras barn är med på foton så vi försökte att fota bara våra egna. Hade en del andra kort men då syns det andra barn så dom väljer jag att inte visa ;) det var så rolig julfest & töserna är nöjda! Jag hade ju en tomtetös som rymde från luciatåget och kom till mammas famn ;) Joline så klart! På deras uppvisning där barnen skulle vara små möss ville hon inte alls vara med. Judith var en mycket söt liten mus med musöron och svans ;)  i dag har vi städat lite ordentligare. Jag har dragit fram spisen och skurat där bakom, gubben drog fram alla skåp och garderober & dammsög och skurade där. Skönt när man vet att det är gjort! Sen har vi städat i sovrummet 
Vi hade väldigt god hjälp ;) lite prova hoppa i sängen och sätta tavlorna på sne :) 
Fick till och med upp julgardiner och banantomten ;) 
Det syns väldigt dåligt men det är en tomte som sover på en halvmåne - Jolines kommentar när den kom fram var att tomten sover på en banan :D ! Vi har haft en stor tomte stående vid julgran sen -02 som Julius döpte till Uffe när han var liten. Uffe har mött sin överman/övermän denna jul :( hela hans fina porslinsansikte har gått sönder så det var bara att bära ut Uffe i soporna. Ska titta om jag hittar en liknande. Klart att vi ska ha en Uffe att vakta våra julklappar! Jaja nu ska vi titta film : monsters university ;) på återseende! Tjing! 

Go kväll eller god natt rättare sagt :)


Min yngsta vän ville inte alls i säng i kväll. Hon stökade på en stund i sovrummet och ropade på mamma och att hon inte var trött! Det tog 7 minuter sen såg det ut så här! Är hon inte söt som socker ?! Lill gumman !  Jaha jag har haft tvättstuga ! Jag blev måttlig road när jag kom släpande med mina överfulla ( som vanligt)  tvättkorgar vid tio över fem ( min tvättid började klockan fem ) och maskinerna var fulla med blöt tvätt , torkskåpet var fullt med kläder och även torktumlaren. En tvättmaskin var ledig så den körde jag i gång med täcken ! Jag tycker att det är fruktansvärt dåligt att inte respektera tvättiderna! Jag jobbar heltid och har fyra barn så jag anser att jag behöver få tvätta när jag har bokat! Morr! Om då människan som inte förstod sig på klockan åtminstone hade bett om ursäkt hade jag kanske inte gått i taket! Men klockan 18.10 så kom det in en utländsk kvinna och då frågade jag henne om det var hon som hade kvar kläder i maskinen. Jo då det var hon. Väldigt nonchalant var hon dessutom :( då förklarade jag vänligt att min tvättid börjar klockan 17. Då höjde hon handen och säger " five o'clock! I know i know " men om man vet det så dyker man ju inte upp över en timme senare ! Jaha det var ju inte nog med det ..... Då flyttar hon till nästa tvättstuga och slänger in kläderna i torkskåp och torktumlare där som också var bokad av en annan tjej! Vilket i sin tur ledde till att hon fick vänta på att torka sina kläder! Jag såg nog ganska vresig ut så hon valde att flytta sina kläder. Morr ! Vilka människor! Jag hann inte vad jag hade tänkt så nu har jag fått hänga upp kläder från två blöta maskiner inne som jag hade tänkt slippa! Jaja ! Vill ni ha mig på bra humör så sno inte min tvättid ;)  måste bara berätta vilken ärlig dotter jag har :) Judith gick bakom mig i dag när jag höll på att klä mig , hon slog mig i rumpan och så säger ungen så kärleksfullt: mamma du är som en boll! Men tack för det min lilla vän! Jag har även hunnit med att förhöra min äldsta dotter om franska revolutionen ;) hon har prov i morgon och jag tror att det kommer att gå toppen! Jaja nu ska vresiga bollen ta och gå i säng :) natti natt på er! Tjingeling! 

Provar väl igen då ;)


Men vad fort dom här veckorna försvinner ! Snart är julafton här & knackar på dörren ;) jag har en massa saker att fixa innan den kan komma. Det är som full spruta här jämt! I går innan jag for på eftermiddagsskift så var jag och mormor på stan. På jakt efter kläder till luciatåget som flickorna har på torsdagskväll för då är det julfest på dagis. Det var tydligen många som hade varit ute i samma ärende för det var svårt som rackarn att hitta två i rätt storlek. Till slut hittade vi två tomteklänningar , luvor och vita strumpbyxor inne på Kappahl . Mormor hade bonuscheckar på 200kr och så hade Kappahl nån kampanj på barnkläder : ta 3 betala för 2! Så luvorna fick vi på köpet! Tack mamma/mormor! Det är guld värt! Vad skulle vi göra utan er?! Jag hade egentligen velat ha röda strumpisar till tomteflickorna men dom verkar det ha varit hård valuta på för det fanns bara ett par i helt fel storlek. I dag har jag varit på dollar en sväng och inhandlat varsin julklapp åt brudarna för en femtiolapp var. För i slutet av julfesten så ska ju tomten komma :) vad roligt att få se barnensminer!  Jag har alldeles för lite tid & mycket att göra känns det som just nu - det ringde en räddande ängel i dag & skulle baka bullar & mockarutor till baklotteriet. Det var farmor! Pust! Då var det fixat! Hade ju tänkt fixa pepparkakshuset med barnen men det har vi inte heller hunnit med så det tar vi en annan dag. I kväll har jag tvättstuga. Skönt att få allt torrt på en gång. Jag var ju med ett gäng glada arbetskompisar ut och åt på fredagen. Vi hade jätte roligt och det var god mat! Det blev lite kris när jag snabbt hade skyndat mig och duscha & insåg att jag inte hade en endaste sminkpinal! Jennifer hade dock lite smink men tyvärr hade Joline hunnit låna hennes mascara också :( jag ringde i panik till Ulli och då ordnade det sig ganska bra! Fick till & med en egen sminksös ;) vi hade roligt och glöggen var god ! Allt frid & fröjd! Jaja nu väntar middagen innan tvättstugan. På återseende! Tjingeling! 😄

Skrev just ett inlägg :(

Skrev just ett inlägg men tydligen var det problem att ladda upp det & sen försvann hela inlägget. Morr ! 😡 provar igen senare! 

Brudarna


Den här på tvillingarna kom i dag ;) då väntar jag bara på syskonkortet på alla fyra. Så jag ska inhandla lite ramar till korten så att det bara är att hänga upp dom :) i dag har jag min enda lediga dag den här veckan men är man ledig från jobbet så innebär det oftast att man har häcken full här hemma. ( ursäkta uttrycket men det är ju så man säger! ) jag har roat mig med att tvätta, tömma & fylla diskmaskin. Nu vankas det middag och sen hade jag tänkt dammsuga & skura. I morgon är det ett fm- skift som väntar. På kvällen ska jag & ett gäng glada arbetskamrater på kommunens julfest för alla anställda. Spännande ;) jaja nu ska jag fixa middan så att Julius hinner äta och smälta maten lite grann innan han ska i väg på fotbollsträningen. Barnen har ut så mycket av att hålla på med nån idrott ! Det är lärorikt på flera olika sätt. I går just när vi skulle äta middag så knackade det på dörren & in klev en av fotbollsmammorna med en lista och lotter till ett baklotteri. Jag lovade att vi naturligtvis också ska vara med och baka så nu är det bara att kavla upp tröjärmarna & knåpa i hop lite bullar & en långpanna med kakor. Jag har inte bestämt mig om jag gör mockarutor eller lingonkaka. Jag får fundera på det. Kanske jag får lite inspiration och baka lite åt oss själva ;) vi hoppas på det! Nä middag var det! På återseende! Tjingeling :) ! 

Här kommer Julius ;)


Här får ni se även kortet på enda sonen i skaran! Våran fina Julle med ett hjärta av guld ;) överst på hans önskelista står det en lillebror och det kommer han inte att få. Vi är jätte nöjd med våran fantastiska fyra :) har alltså inga planer på några fler barn. Alla måste sätta sin egen gräns och jag beundrar verkligen alla mammor och pappor där ute som skaffar fler barn än genomsnittet & fixar det med bravur! Min gräns är fyra och jag njuter av dom. Det finns ingenting som jag inte skulle göra för dom men så funkar väl alla vi föräldrar som är i skalan normala ?! Tyvärr finns det barn som inte har de vuxna omkring sig eller tryggheten som alla barn borde ha rätt till.  Ja hörni snart är det jul ! Jag som skulle börja i tid med julklappar i år , hmm det har jag inte lyckats med MEN till nästa jul ska jag ;) Joline hade fått ett paket från dagis i dag. Dom har en kalender och varje dag så får ett barn ett litet paket. Judith berättade själv när jag hämtade dom i dag att hon har grinat för att Jollan fick men inte hon. Jag förklarade för henne att hon får en annan dag. Det är inte så lätt när man är 3 år gammal ;)  Julius har städat akvariumet till sköldpaddorna i går och passade på då att sätta lite färgad sand som han köpt . Det blev jätte fint ! En riktig färgklick i hans rum : 
Jaja nu ska jag ta kväll. Ännu en fm väntar i morgon ;) på återseende! God natt på er ! 

Tisdag 3 / 12

I dag skulle min älskade mormor ha fyllt 97 år! Jag saknar henne så otroligt mycket! Hon dog i juni 2010. En kämpe in i det sista. Judith heter Vilma i andra namn efter henne. Grattis i himlen lilla mormor! Jaha vad händer annars då ?! Jag har jobbat fm måndag och tisdag. I går var vi på utvecklingssamtal med Julius och det var ett glädjande sådant! Det var ett lättat mamma-hjärta i går när vi kom hem. Duktiga Julle som kämpar! Men så klart fick vi ett trist besked oxå - våran underbara Berit byter jobb nästa vecka. Då får dom in en annan lärare. Det gör lite ont i hjärtat för Julles del för jag vet hur mycket han tycker om & litar på Berit . Men jag har varit väldigt positiv och sagt åt Julius att man måste ge alla människor en chans samt att jag tror att det blir toppen! Besvärliga mamman har redan planerat in ett besök i skolan nästa vecka på min lediga dag. :) bara för att se om Sten som läraren heter känner igen mig och klargöra hur vi vill ha det och att han hör av sig direkt om det skulle vara något. Vi fick förresten dagiskorten på flickorna i dag : 
Judith ;) 
Joline ;).   Söta trollungar båda två. Tvillingar men ack så olika - både i utseende och sätt. Det gemensamma syskonkortet på Judith & Joline kommer nog oxå i veckan för det valde vi samtidigt och gjorde en direktbetalning på. Men när vi skulle beställa extra kort på alla 4 så gick inte det. Men jag mailade till photomic och har nu fått svar så jag ska logga in och titta vilket kort vi ville ha extra av och maila till dom. Men oj - jag har nog glömt att visa er kortet av Julius ! Det får jag lov att fixa :) ska bara se vars jag satte det. På återseende snart ..... Tjing så länge! 

Söndag 1 a advent

Tjaha fort var den lediga helgen över ! Har ändå inte hunnit allt som jag hade tänkt men det var guld värt att beta av tvätthögen modell enorm! Flickornas garderob är städat o urrensad. Jennifer har gått i genom sin garderob så det blir nog en svart sopsäck med kläder som hon har rensat ur. Jag har inte hunnit byta gardiner i sovrummet & vardagsrummet men det tar jag en kväll i veckan. Sovrummet är i alla fall rensat och städat. Har varit så flitig och tvättat bäddmadrassernas överdrag , täcken & kuddar. Det är renbäddat i både dubbelsängen & i flickornas sängar. Vad härligt att lägga sig sen ;) så här såg det för en timme sen i sovrummet : 
Judith somnade så gott på stuberten. 
Joline tog sig en power-nap på dan så hon stökade på en liten stund innan hon somnade. Hon var törstig , kissnödig och kunde inte sova! Tills det att hon låg stilla en minut så var det natti natt där också :)     Vi har haft besök av mormor & morfar som har adventsfikat med oss. Vi har inte hunnit baka lussebullar ännu men pepparkakor & julmust funkade alldeles utmärkt! Jaja nu ska den här nyduschade mamman sätta sig i soffan och titta på Johan Falk - filmen . Måste bara berätta att vi hyrde croddarna på lördagskväll , hela familjen. Till och med flickorna såg hela. I morse ville Judith till & med se om den ! Den var jätte rolig! Jag & Julle har ungefär samma humor så vi skrattade ordentligt på vissa ställen ;) ha en bra söndagskväll på er ! Tjingeling! 

Bilden ;)


Glömde bifoga bilden på min nya vän ;) 

Jag måste ha varit snäll .....

Glömde ju att berätta ;) ni vet att min diskmaskin gav upp tidigare i veckan ! Den gick inte att fixa! Då ringde telefonen och det var tomten ( öh mormor & morfar) och frågade om vi ville ha en gemensam julklapp i förskott! Så nu har vi en ny diskmaskin! Tusen tack! Det är guld värt! Det underlättar en hel del i det här huset! ;) tjing på ett tag ! 

Julpyntning pågår


Hej på er ! Jag tar en paus med en kopp kaffe i mitt städande & pyntande ! Då passar jag på att uppdatera bloggen lite snabbt ;) jag har varit så flitig och haft tvättstuga två pass så nu ser jag botten i båda tvättunnorna ! Inte illa va ?! Men det brukar aldrig hålla sig så något länge! I kväll är det nog ett minne blott! Men det är roligt så länge det varar ! :) vi har haft en bra helg ! På fredagen kom barnens farbror från Boden & överraskade oss. Lyckan blev stor bland barnen ! Vi hade riktigt fredagsmys med både godis & film. Vi hyrde " after earth " med Will Smith & hans son. Helt okej film. Småttingarna somnade utmattade i soffan. Judith kom rusande till mig tidigare under dagen och berättade att hon kunde inte vara Jolines syster något mer. När jag frågade henne varför inte det så deklarerade hon för mig att det kunde hon inte för Jollan var inte stolt över henne?! Vars får dom allt i från? Sen frågade hon Joline om hon var stolt över henne och svaret blev NEJ! Då brast hon ut i gråt. Lilla hjärtat ;) så då fick sig flickorna en pratstund om syskon. I går när jag kom insläpande med en full tvättunna med ren tvätt så säger Judith så snällt " åh mamma vad stolt jag är över dig!"  Man kan ju inte hålla sig för skratt :) jaja nu ska jag fixa julgardiner till vardagsrummet och även städa sovrummet & byta rent i sängarna. På återseende! Tjingeling :) 

RSS 2.0