NYÅRSAFTON

 
Ja så var det då nyårsafton! Tänk vad fort det här året ändå gick! Jag har jobbat fm och har även fm i morgon också så det blir inga större utsvävningar i kväll :) Inte för att det brukar vara det men ...... ;)
Vi ska äta gott : älgstek , potatiskrocketter och grönpepparsås med en god sallad. Till efterrätt ska vi göra glassbomb ( marängschviss ) , det brukar vi göra varje år så det är det första barnen tjatar om till nyår. Vi funderar på att kanske gå ut med dom små efter middagen och skjuta några raketer så dom får se. För kl 12 sover nog både mamma & brudarna :) Vi kom överrens om att inte strula till det med deras tider. Bättre att dom somnar i tid. Jag jobbar fm så jag håller mig inne med brudarna och hundarna. Inte för att hundarna brukar vara rädd eller så men det känns bättre att vara med dom. :) Hönsmamma både när det gäller barnen & djuren :) Jaja nu är maten snart klar så jag ska gå och byta om ;)
 
GOTT NYTT ÅR på er alla! Kram kram!

Filmen är avklarad

 
Nu har vi hunnit se filmen , ätit godis och umgåtts :) Jag njuter verkligen av dom här gostunderna med familjen! Nu har tjejerna också blivit så pass stora att dom är med , fast mellan varven springer dom bara runt , pratar och gör allt annat än att titta film men dom är med i alla fall. Vi har skrattat åt filmen ;) mormodern var rätt häftig! En härlig film , kanske nu inte den bästa vi sett men helt klart sevärd! Nu har Judith & Joline fått på sig pyjamas, borstat tänder och gått i säng. Resten av familjen började titta Sagan om ringen som går på tv. Jag tycker att man ganska nyss har sett dom - har för mig att dom snurrat ganska nyligt på tvn. Dom är så långa och jag har en tendens att somna dit i soffan om jag blir sittande för länge :) Så jag ska passa på att hänga upp sista tvätten för i kväll , kanske titta i genom min mail och kolla lite bloggar. Mammatid ........ när den är som bäst ;)
 
Dessutom har jag ju fått både Ellos & H&M , så jag roar mig nog medans dom ser tv. Eller vad tror ni? :) Alla barnen behöver lite nytt i garderoberna. Alltid är det något.
 
Judith har ett nytt argument för att inte gå i säng på kvällen :
"Jag vill inte sova med ÖGONA!"
Den tösen har redan taletsgåva :) Hon surrar och hon pratar , det kommer nya ord & fraser hela tiden. Men jag är helt övertygad om att Joline också kan! MEN hon blir lite bekväm och hänger med när Judith surrar. Så nu är jag noga med att invänta svar från Joline. Då ler hon lyckligt innan hon svarar :)  Trollungar!
 
Jaha så var det söndag i morgon. Jag hoppas att det blir lite mildare ute , i dag har vi haft kring -20 hela dagen. Jaja ha en trevlig lördagskväll! Natti natt

Ubbing :)

Vi har ätit pastasås på sista julskinkan & pasta till middag. I går åt vi laxlåda ;) Måste jag ens säga hur less man börjar vara på julmaten ? :) I dag lyxade vi till det och gjorde chokladpudding & grädde till efterrätt. Judith fick för sig att hon inte tyckte om det ?? Så hon grät nästan och sa att hon ville inte ha nån ubbing! Vi försökte övertala henne att det var gott! Hon blev mer & mer irriterad .... till slut vrålar ungen: " Vill inte ha ubbing!Jätte j-vla äckligt!!!"
Våra hakor var nog på golvet! Vilket språk denna unga damen har lagt till med! Man kan tro att hon är en sjöbuse av värsta sort! Inte nog med att ubbingen var äcklig den var jätte j-vla äcklig! Det är absolut förbjudet hemma hos oss nu att inte tänka på vad man säger! Jag har sagt att jag ska börja dra från månadspengen när de två äldre svär! Det låter så illa.
 
Kan tillägga att chokladpuddingen försvann i ett nafs! Det var tydligen inget fel på den trots allt :) Joline var alldeles brun runt munnen och suckade fram att det var jätte gott! Vi frågade henne vad det var och hon säger klockrent : chokladpudding! Jag tror hon kan mer än vad hon visar i bland. :)
 
Jaja nu ska goat upp i en skål och sen ska vi mysa. Kanske tittar in senare en sväng. På återseende :)

Lördag

Hittade en bild på Judith :) här har dom fått lite nya småtrosor och så här provar man dom ;)
Är man trött så är man :) Joline hinner oftast inte äta klart vällingen innan hon sover :)
 
I dag är det lördag och vi har inte gjort dess mer. Tvättat lite kläder , städat lite och bara varit. En ledig lördag helt enkelt. När flickorna somnade efter lunchen så for jag ut med min mamma och tittade lite på dollarstore. Jag letade nämligen efter en väggljusstake eller två till mitt nytapetserade vardagsrum. men jag hittade inte vad jag hade tänkt. Hmmm ..... får nog leta fram den gamla Ellos eller Jotex för jag har för mig att jag har sett där tidigare. Vi har börjat sätta upp lite tavlor i vardagsrummet. kanske fotar senare så att ni får se hur det börjar se ut där inne ;)  Först så ska vi se ice age 4 och äta lördagsgodis. Lite familjemys! :) Hoppas att ni har en bra lördag! Tjingeling!

Bebisbilder

Hittade 2 äldre bilder på flickorna. Det är på kort man ser hur fort tiden går!
 
Den översta är Joline ..... men det såg ni nog :) sen är det Judith och ser ni vad lite hår hon hade ? Oj vad tiden rusar i väg! Till alla er som tror att alla tvillingar är jätte lik varann .... det är dom som till synes inte! :) Tjingeling!

Trött liten vän

Våran Joline har en tendens att kunna somna i princip vars som helst ;) Det här var en dag när jag höll på med middagen och vänder mig om ...... där sov den lilla godingen över bordet. Där är ytterligare en sak som töserna är väldigt olika på. Sömnen..... Judith har knappt velat sova i bland medans Joline har kunnat blåsa på 2 timmar efter lunchen & ändå somnar i tid på kvällen. I dag har jag jobbat fm och sen var vi bjuden på middag till mormor & morfar. Så vi har kommit hem först vid halv 7 och just efter klockan 7 så sov tjejerna. I natt hoppas vi på att dom sover. För natten som var så vaknade Judith kl halv 3 och innan det var klart hade hon väckt sin lilla syster. Vi lyftade över dom i våran säng i hopp om att dom skulle somna om ............ men inte det! Dom skrattade och sjöng och hade jätte trevligt tills pappa gav upp & klev upp med dom för att jag skulle få sova. Sen hade dom somnat upp just tills jag skulle kliva upp kl 6 och sovit till 9. Så i dag har dom inte fått vila efter lunchen. :)
 
Det kändes lite mildare i dag , så pass att det började snöa och snöade utav bara den! Sen slutade det att snöa och så blev det kallt igen! Så nu har vi -27 grader! Jag som hade tänkt ta en längre rask prommis med de lurviga. Våran Tulta vill inte alls gå ut när det är så kallt och när vi "tvingar" med henne ut så ser det så synd ut om henne. Hon ser så lidande ut och lyfter på tassarna. Våran lathund :) Tjingeling!
 
 

Julemys

Hej hej :) jag tänkte bara titta in en snabbsväng och uppdatera lite. Så ni ser vad som händer ;) Den är bilden är från i går kväll , småtjejerna sov och vi tittade Pretty woman med de stora barnen. Vi provade en ny glögg med smak av chili & choklad - den var jätte god! Det är också en lättglögg som man köper på en vanlig affär. Jennifer & Julius tycker inte om glögg så dom drack julmust :)
 
I dag har jag jobbat em och det var ovanligt lugnt på jobbet :) I morgon har jag fm innan en 3 dagars ledighet! Vad underbart! Har fortfarande inte fått upp tavlor i vardagsrummet men har egentligen ingen brådska med det heller. Nu ska det mysas! Glöggen är på värmning! Ha det bra! Tjingeling!

Fastnade här ....

Men aj aj hur det kan gå :)
Det var så mysigt att sitta med tända ljus och njuta av att lugnet lagt sig här hemma :) så jag fastnade här vid datorn! Jag har varit en sväng på fejjan och tittat lite bloggar m.m  Så var ännu en julafton till ända! Tänk så mycket man fixar och trixar för att denna dag ska bli så bra som möjligt! Det är ju barnensjul så man vill ju verkligen att den ska bli så bra som möjligt för barnen!  Det känns i hjärtat att veta att alla barn inte får den jul man tycker att dom ska ha ! Jaja nu ska jag släcka ner och ta kväll! Natti natt

Bilder :)

Hittade ju 2 bilder som jag kan visa redan nu
Dessa två , spis och diskho , fick dom på morgonen och det verkar bli en favorit! Dom leker så bra fast dom slåss mellan varvet men det är väl så syskon emellan ;) När Jennifer var i samma ålder så fick hon också en fast den var röd och allt satt fast i samma. Den lekte hon länge med så vi hoppas på att det blir lika mycket nöje för dessa tjejer med sin spis. :)
 
Detta kort är från i går kväll när dom hade fått sina fotöljer :) det var ett sånt där kvällsryck ,ni vet när de små liven blir mer vild än tam! Så vi hade två nakenfisar i typ 200 grader innan det var dags för ett kvällsbad innan sängen!
 
När tomten skulle gå så tackade ju barnen ordentligt och tomten tog dom i handen , Judith vägrade först men när lillasyster hade visat vars skåpet skulle stå och tagit tomten i handen så skyndade även Judith att ta tomten i handen :)
 
Sen hade vi en liten tankeställare här på förmiddagen ........ våran lilla papegoja , gissa vem? , ja just det Judith! Hon höll på att leka med en plastko som hör till en bondgård som Julius har haft när han var liten. Hon slängde den upp i luften och gapskrattade tills hon fick den i huvudet!! Då grinade hon högt och sen slänger ungen ur sig " Jävla kossanmuu!! "   Usch vad det låter illa!! Så nu är det stränga order här hemma med vårdat språk och absolut inga svordomar! Det gäller stora som små! Tror nog att mamma kan svära på ganska bra i bland - fy mig!!
 
Vi har förresten fått en GLAD nyhet innan jullovet!! Julius får ha kvar Gabbi som lärare fram till sommarlovet! PUH! Det känns skönt! Pojken är glad och hönsmamman här är minst lika glad! Jaha vad händer annars här då ? Jag jobbar em i morgon så vi hinner mysa på här på morgonen. Alltid härligt! Ingen klocka behöver ställas och man behöver inte ens kliva ur pyjamasen på stört heller. Ni får ha det så bra! Julekramar till er!

Våran jul

Ja , vi har haft en underbar jul! Nu sover de små i sina nya smurfpyjamasar :) De två älrde skrotar också runt i varsin ny pyjamas , Jennifer är nog vid sin julklapp :) inne på sitt rum och Julius spelar skylanders på wii. Också en efterlängtad julklapp :) Gubben är och spelar tv-spel med sonen. Så det är en nöjd & glad familj! Lugnet har lagt sig och snart är julafton över för det här året. Ja det går undan! Det är så härligt att se de små nu - det är ju som första julen dom riktigt förstår! På morgonen när jag kom hem från jobbet så öppnade vi dörren till vardagsrummet och berättade att tomten hade hunnit vara förbi med julklappar ......... flickorna gick in och tittade och sen kom kommentaren : " Tomten har STÖKAT!" :D
 
De gröna grodfotöljerna har dom fått i går kväll för dom var så stora och svåra att slå in :) tjejerna har ju som sagt börjat intressera sig för tvn och när vi är hemma så sitter dom gärna en stund på morgonen och ser på barnkanalen.
 
Sen åt vi grötfrukost och skinksmörgås. Det var förbi folk och lämnade lite julklappar.......
Sen blev det äntligen dags för Kalle Anka :)
Julklappshögen har en tendens att växa innan den ska delas ut!
Julfina flickor
 
Nu har tomten kommit och det är paketutdelning :) brudarna tog sin tillflykt i mormor & morfars knä :)
Julius hjälper tomten att ta fram och dela ut paket som tomten läser upp :) fina killen i skjorta och fluga dagen till ära!
Mormor & morfar har haft fullt sjå , men jag vet att det var ett kärt besvär att hjälpa flickorna med deras julklappar!
Julius med en av sina julklappar :) ignorera dörren i bakgrunden - den är - tro det eller ej- skurad på lördagen! Charmen med små & stora barn! OCH tre lurvtussar!
Så här glad blev den äldsta av juvelerna när hon öppnade sin stora från oss - en dator.
 
Flickorna har fått en hel del. Bland annat en spis & diskho , pannor och grönsaker i plast med kardborre som dom kan dela.Det fick dom på morgonen så det har roat dom hela dagen :)
Varsin skrållandocka har dom också fått - den har dom kånkat på större delen av kvällen. Alla barn har varit glada och nöjda , fattas bara annars va?! Mer bilder kommer nog i morgon. Har en del på min telefon som jag måste föra över till datorn. Hoppas att ni har haft en bra jul för det har vi ! Tjingeling!

Uppdatering :)

Jag inser vilket jätte inlägg som skulle behöva komma så .... jag delar nog upp det lite ;) så får ni lite andrum i mellan, Jennifer blev alltså sjuk på onsdagskväll och sen var det lugnt! Peppar peppar! Så på fredagen så var vi ut och handlade färdigt både julklappar & mat! Det var ganska skönt för då visste man att det var färdigt. Sen har jag jobbat natthelg. Vi hade kommit överrens om att inte köpa julklappar åt dom vuxna :) men men ....... på lördagsmorgonen när jag kom hem så hade gubben oxå jobbat nattskift :)
 
Ser ni vad det är? Nya tapeter i vardagsrummet! Dessutom dom jag har tittat på & drömt om. Tre ljusa väggar och så en fondvägg med träd , björkar dessutom :) passar alldeles utmärkt hemma hos oss!
Fondväggen :)  Han var lite besviken för han hade inte hunnit riktigt klart men det gjorde han färdigt under helgen så vi har haft ett nytt & fräscht vardagsrum nu under jul! Så till veckan om jag har tid och lust kanske jag hänger upp lite tavlor men det känns som att det blir sparsamt med såna. Men barnensförstoringar ska upp förstås! Har man så fina tapeter behöver man inte så mycket annat på väggarna.
 
Jag är jätte nöjd! Jag har stört mig ett tag på de gamla tapeterna. Återkommer med ett nytt inlägg när jag har fyllt på kaffekoppen.

Here we go :(

 
Hittade en bild på google som jag lånade. Jag skulle knappast få lägga ut en bild på en sjuk piga. Allt har varit frid & fröjd här ett tag. Julius & Joline har blivit krya och har kunnat äta & dricka som vanligt. Så nu trillade nästa "unge" dit. Älskade största tösen har börjat kräkas. Så nu ligger hon nerbäddad med oss i soffan i vardagsrummet. Man måste få rå om dom lite extra när dom är sjuka. Det spelar som ingen roll hur stora dom blir. Jag har fått råd för många år sen att man ska svälja hela vitpepparkorn (4-5 st) när det går magsjukor. I bland verkar det funka och i bland inte! Har ni några andra tips? Jaja nu ska jag titta lite bloggar och hålla ett vakande öga på min största juvel. Ha en trevlig kväll! Tjingeling!

Glada nyheter :)

Jag måste ju bara berätta ;)
Jag vägde 91,8 i februari - mars när jag insåg att nu var det dags att ta tag i det med vikten! Sen har jag stått stilla så gott som hela sommaren och hösten. Nu har jag lyckats putta vågen åt rätt håll igen! Så vågen visar 75 kg! TOTALT har jag gått ner 16,8 kg! Det känns bra! Mitt mål var ju 30 kg fram till sommaren så det innebär ytterligare 13,2 kg som ska kämpas bort! Men jag kämpar på så gott det går och känner jag att det känns bra och räcker vid kanske 25 kg så nöjer jag mig där. Man ska ju må bra! Så nu när vårkatalogerna börjar ramla in så kanske man skulle ta och belöna sig med en snygg tröja. Det säga ju att man ska belöna sig själv och sätta upp delmål! I januari ska jag UNNA mig nya längdskidor! Jag har ju lovat tjejerna på jobbet att åka Dundret runt med dom & det ska jag! Har man lovat så har man! Dessutom så är det en utmaning! 3 mil på skidor! :)  Vissa dagar kan jag fundera vad jag egentligen har lovat men i bland är det bra att man är en riktig tjurskalle :) Sen funderar jag varför mina ungar kan vara tjuriga och vägra ge sig .... :) dom har något att brås på från båda håll :) Tjingeling!

Nej nej nej ......

Det här hade vi inte med i planeringen! Man har väl inte tid att vara sjuk nu! Just före jul & allt! När jag kom hem från jobbet i går så låg Julius nerbäddad i soffan med hinken. Julius har ganska känslig mage och kan kräkas i bland om han har ätit dåligt eller liknande.Så jag hoppades att det var en sån sväng....... Vid kl 18.30 så låg Joline på golvet och höll på att somna. Gjorde välling som hon inte ville äta. Lade henne i sängen vid kl 19.30 och kvart över 8 så hör vi henne vakna i sovrummet! Går in och hon har spytt ner hela sin säng. Lilla hjärtat ;)
Det var bara att ställa henne i duschen och slänga allt från hennes säng i tvätten! Kl 21.10 såg det ut så här i mammas säng:
 
Det var så jobbigt att vara sjuk så man däckade i mammas säng. Sen har hon vaknat och spytt rejält 2 ggr men sen har det varit lugnt med henne. Julius har fått behålla det han har ätit efter lunchen. Jaha ...... få se då om vi andra också åker och i såna fall är det bara hoppas att vi hinner göra undan det till jul. Ingen vill ju vara sjuk på julafton !! Jennifer & Judith verkar klara sig än så länge .......
 
Jag har massor med bestyr kvar så inget läge att bli sjuk! Vi har väl i alla fall efter mycket funderande kommit på vad alla :) barnen ska få. Funderar om vi delar upp det hela och tar mathandlingen en dag och raggar i hop julklapparna andra dan. Jaja samtidigt kan det vara skönt att ha det bortgjort! Helst när man sen jobbar natt ända tills julaftonsmorgonen!
 
Jag hade tänkt titta en ny kamera på mellandagsrean :( jag hade ju , observerat HADE , men den har flickorna lekt med i ett obevakat ögonblick så den vill inte alls vara med. Det känns som att en kamera vill jag verkligen ha! Barnen är bara små en gång! Jag har blinkat med min äldsta tös som har en fin kamera att hon fotar med den under jul! Det var inga problem.
 
Nu är till och med vovvarna julfina :) i förrgår kväll efter att ha läst Malins blogg så kände jag att det var dags att klippa lite klor så då körde vi ett kloklipparrace :) Jaja nu ska hundarna få sig kvällsmålet och sen ska jag & Jennifer ut och ta en promenad- känns välbehövligt! Ha det bra och håll er undan alla sjukor! Tjingeling!
 
 

Föreläsningen om hot & våld

Glömde ju bort vad jag hade tänkt skriva :) minnet är bra men kort i bland ......  vi har i alla fall fått gå på föreläsning som hamnade under arbetsmiljön ( hot & våld) och det är väl alltid trevligt när man får förnya sig lite grann :) Det var en man som heter David Eberhard , han var chefsläkare på Prima vuxenpsykiatri i Stockholm. Har ni någon gång chans att gå på en föreläsning med honom så gör det :) Han hade några uttryck som jag tyckte var "guldklimpar" , han pratade mycket om rädslan i dag! Här kommer några av hans uttryck:
"Om vi bara lever skyddat från början till slut..............så kan vi nog leva hur länge som helst!"
 
Om livet så sa han detta:
"Dödligheten är alltid 100 % ochh det kan hända hela tiden"
 
Sen pratade han mycket om att när de verkliga farorna försvinner så tar vi till "nästanfaror" och uppgraderar dom till verkliga fast vi egentligen vet att det sannolikt inte kommer att hända. Det var någon av hans kollegor som hade gjort någon undersökning på det här med flygplan. Nu kommer jag inte i håg exakta siffror och så men i alla fall så var budskapet att många tycket att det är otäckt och farligt att flyga MEN det är för att man vet att om det skulle hända något så dör man mest sannolikt. Men statistiskt sett så skulle man flyga varje dag en gång per dag så skulle det vara i 20 år innan man var med om en olycka.
 
Kan komma i håg fel så lita inte för stenhårt på mina siffror :) hoppas att ni nån gång får höra honom föreläsa!
 
Många är ju rädda för att bli nerslagen på stan m.m Här kommer ett exempel som jag till & med antecknat ner :
OM man lever i 13 miljoner år så kommer man statistiskt sett råka ut för en psykotisk våldsverkare på allmän plats! 
 
David sa många saker som egentligen är vettiga men som man i alla fall brukar oroa sig för. Vi har ett av världens säkraste land och ändå blir vi bara mer otrygga. Jag hade jobbat fm så det blev lite för långt och sitta & lyssna i 2 timmar utan en bensträckare .... jag kände till slut att jag blev jätte trött! Ni vet när man blir så där trött och inte kan göra något åt det ..... ooops. Som tur var hade jag med mig Camilla som puffade lite i mig då & då. Mot slutet började han prata om sömnstörningar och då tittade jag & Camilla å varann :) Min sömnstörning hette Camilla i dag! Tack bruden! Annars hade jag nog skämt ut mig och somnat! Vad skulle man göra utan vänner ;)
 
En annan bra sak som David sa:
"Överdriven försiktighet leder till handlingsförlamning!"
 
Så kom i håg : sunt förnuft löser det mesta! Var rädd om era barn naturligtvis men stå inte i vägen för deras lärande & utveckling :) Hönsmamman här får kämpa vidare med det! Att lära sig att släppa lite mer kanske ;) Nu har jag bladdrat på färdigt för i kväll! Lovar ;) Natti natt.

Slut på veckan - det är dags för fredagsmys :)

Just den strofen har jag fått sjungen för mig i dag :) Alldeles innan jag skulle gå hem från jobbet innan ledig helg! Så det passade bra! Ni vet i bland när man känner sig lagomt less så får man ett sånt där ögonblick så att man bara är tvungen att le :) Nu är jag äntligen ledig efter två ganska tuffa veckor , man märker på töserna att vi behöver bara vara så i helgen har vi inga större planer. Mysa , ta en promenad , kanske städa & tvätta lite och sen mysa lite till! Det låter väl som en toppen helg!? 
 
På dagis i dag så hade Joline fått ett litet paket från adventskalendern! Judith hade fått tidigare under veckan som låg kvar på hennes hylla. När Judith hade fått sitt så berättade dagispersonalen att Joline hade verkat lite förvånad och sen gått till Ann-Sofi och sträckt fram händerna. Ann-Sofi hade förklarat för henne att hon skulle få en annan dag och det hade hon godtagit och lommat i väg. Älskade trollungen :)
I dag hade det alltså varit hennes tur! Tror ni att Judith blev arg?? Jo då hon hade lagt sig på golvet och skrikit i högan sky & varit alldeles förstörd att Jollan hade fått och inte hon! Minsann :) Fröknarna hade påminnt henne om att hon hade sitt på hyllan - men hon hade varit arg och ledsen länge! Våran krutdurk! Det är ganska häftigt att se hur olika syskon kan vara :)
 
Jaha :) sen var vi på coop och helghandlade efter jobbet! Där satt tomten på en stol och barnen fick lämna in sina önskelistor. Flickornas ögon och miner var obetalbara när dom fick se honom :D , han reste sig och kom med varsin påse åt Judith & Joline. Joline var lite tuffare och tog sin påse själv , Judith däremot lutade sig bakåt och tittade bort. I påsen var det en festis och varsin klubba. Efter middagen fick vi främmande så vi plockade fram lite fika.
Snabbt som attan lade Jollan beslag på brödfatet , det fick hon dock lämna i från sig nästan lika snabbt :) Ingen av dom är särskilt förtjusta i lussekatter. Dom åt upp russinen och sen smulade dom sönder resten. Dom somnade ganska fort sen när vi lade dom. Så nu ska jag göra mig en kopp the och titta vad som finns på tvn en stund. Jag känner att jag blir nog inte heller särskilt svårsövd i kväll. Det ska bli underbart att slippa ställa väckarklockan nu lördag & söndag. Även om brudarna vaknar tidigt så är det så skönt att inte veta att man måste stressa i väg nånstans. Natti natt!

Skolkort på de stora juvelerna!

Nu har även korten på Julius kommit :) Här får ni se de två äldsta i barnaskaran ;)
Fina Julle :)
 
Fina Jennifer :)
Jag har verkligen försökt fota så att inte blixten ska hamna mitt på bilden men ni ser ju ändå. Jag har suttit & pratat med en vän i veckan om vilken rikedom man har när man har barn! Det går ju inte att jämföras med något annat! Det som verkligen värmer i mammahjärtat är att se vad fina dom är med varandra mellan varven :) Ni vet det där med syskonkärlek ! I morgon tror jag nog att vi ska ta en promenad ner på stan och posta lite brev :) Dels ett till f-kassan och så brev till släkt som inte bor här med lite kort ;) Det är ganska milt ute , i dag har det hållt sig vid -8 grader men då har det snöat så gott som hela dagen. I morse när jag stod i köket och kokade kaffe & fixade välling så tittade jag ut ....... där ute stod ett rådjur!! Muttrade för mig själv när jag inte hade kameran till hands. Sen när gubben tog morgonturen med hundarna så hade vi en väldigt glad Tulta! Taxen :) Jag måste ju bara säga att det är MYCKET hund i liten förpackning. Tjingeling!

Luciadagen 13/12

Här är vårat bidrag till årets luciatåg :) På barnensskola är det alltid årskurs 4 som har luciatåget. Julius hade först fått att han skulle få vara stjärngosse men det var han inte alls något sugen på , så efter att ha pratat med Gabbi och musikläraren Anders så fick han vara tomte. Jag ringde runt till bekanta för att höra om någon hade att låna en tomtedress för det ca 1,5 timmen det tar på 2 framträdanden. Till slut hittade vi en hel tomtemundering på Dollarstore ( byxor,jacka,bälte, luva och skägg) för 50 kr. Helt perfekt! Våran härliga tomte :)
 
Om ni funderar varför jag ännu är uppe och är i databranschen så är svaret att jag håller på att varva ner :) Jag och några av mina arbetskompisar har varit på julfest eller personalfest kanske det heter. Det var god mat & trevligt sällskap! Det var en trollkarl där som trollade ;) och underhöll oss. Sen var det ett band som spelade. Dessutom så träffades vi innan vi for dit hemma hos Ingela och drack glögg. Man behöver en kväll lite då & då ;) 
 
Flickorna har ju haft luciafirande på dagis i dag! Det var så mysigt på dagis när vi kom på morgonen med marschaller som brann. Flickorna var klädda i sina tomteklänningar och var så malliga när Britt kom och tog emot oss så hon fick till och med fota dom! Tror att mamma får gå på kurs med Britt hur man lyckas få dom båda på samma bild! :D   Tyvärr jobbade jag fm och tog mig inte i från men det kommer fler luciatåg!
 
Då var det ÄNTLIGEN fredag i morgon! Underbart!! Dessutom har jag ledig helg :) så vi ska ha riktigt fredagsmys.Ha det bra & njut av fredagen! Tjingeling!

Våran julgran ......

Våran julgran ...... ser absolut inte ut så här! Den ser snarare ut som att den lider av någon allvarlig gransjukdom ;) förstår ni varför? Den nedre delen är tom på pynt - det enda som är kvar är något enstaka julgransljus som pekar åt olika håll. Upptill har den kvar lite pynt :) Jag kanske tar & köper en förpackning kulor på Dollarstore för en 10 :-) när jag går in nästa gång. Jag tror nog att jag blir galen att se eländet hela julen. Jaja nu ska det förberedas kläder inför i morgon. Ha det så bra! Natti natt!

Jaa vad säger man ??

 
Har ni hängt med i nyheterna & hört detta? Jag kan ju tycka att det är på ren svenska åt helvete! En pojke i Laxå skulle inte få vara pepparkaka och man skulle heller inte sjunga "Vi komma vi komma från pepparkakeland" , förklaringen mamman först hade fått var att någon kunde bli kränkt. Sen har väl skolan backat och i princip menat att det var inte så. Nu skulle han få vara pepparkaka! Men hallå? Då måste man ju få fundera hur det är ställt med den människan som ens kommer på att mörkhyade blir kränkta av pepparkakor??? Jag törs då lova huvudet på att inget barn skulle göra en sån koppling! Jag är på inget vis rastist men någon måtta på tramset får det väl vara! Klarar man inte av att barn är pepparkakor i ett luciatåg kan man hålla sig därifrån. Mina ungar har varit pepparkakor och det kommer säkert luciatåg när i alla fall de mindre är det igen! OCH vi kommer även att sjunga vi komma vi komma från pepparkakeland också! Vi måste vara rädd om våra traditioner! SÅ :
 
Jag skulle till och med önska att barnen skulle få ha sina skolavslutningar i kyrkan! Det hade vi och det var alltid så högtidligt när man fick gå till kyrkan och sjunga den blomstertid & i denna ljuva sommartid innan man fick ett långt & härligt sommarlov! Jaja men nu är det andra tider - huvudsaken att barnen är nöjda.
 
I dag har jag varit ledig men ledig betyder att jag har fullt upp med annat :)
BVC-besök med brudarna stod först på agendan. Jag kan ju meddela för er intresserade ;) att Judith är 92,5 cm lång och väger 14,6 kg. Lillasyster Joline är 85,5 cm lång och väger 13,4 kg. Vars tog våra bebisar vägen ? Vad otroligt fort det går! Barnläkaren Åke Stenberg var där och tittade på hennesfot. Han har vi träffat på lasarettet när dom var nyfödda. Jag har fullt förtroende för honom - han känns trygg & inger respekt. Han studerade henne när hon sprang & gick runt där en stund.Han såg att hon vinklar in ena foten och han var mycket noga med att undersöka henne. När jag tog av henne byxorna & strumpisarna så hade hon hunnit rita sig på benen :) ; Åke skrattade och frågade vem som hade ritat & ungen säger :MAMMA ! Sen nickade hon glatt! Hur som helst så tyckte han att allt verkade normalt - han kunde inte hitta något fel. Så länge hon inte verkar ha ont eller snava så ska vi låta det vara. Han sa att det kan till och med vara anledningen till att hon är så snabb. ( För vissa barn går det fortare när man vinklar in ) Vad säger ni andra som har erfarenhet ? Men han tyckte att vi inte skulle oroa oss. Dessutom så var det bara att vi hörde av oss igen om vi undrade nånting innan 3 årskontrollen.
 
Sen var det utvecklingssamtal med Julius. det gick bra. Det var betydligt trevligare samtal än dom vi ha kunnat ha tidigare :) Jag tycker om både Gabbi & Isabelle. TYVÄRR fick vi beskedet att dom bara är anställda tills årsskiftet! ? Efter det vet dom inte vad som händer & det kan tyckas väldigt trist! Denna klass måste få en chans att börja fungera och nu ser det jätte bra ut! Hade man inte kunnat bara se hur bra det fungerar nu mot för tidígare & se till att man fortsätter på det spåret! Jaja vi får väl se. Föräldramötet är framflyttat tills i början av Januari just av den anledningen att dom inte kan svara på vad som händer före det. Jag HOPPAS att Gabbi & Isabelle blir kvar med varsin halva av klassen. Tjingeling

Så här ser det ut .....

utanför oss , tyvärr var inte bilden den bästa men man ser lite grann i alla fall :) Nu har vi dock ännu mera snö för det har vräkt ner snö här hela dagen ... ja nästan hela helgen! Natti natt

Söndagskväll

Men här var det dåligt om uppdatering ..... Förlåt! Jag har jobbat hela helgen & haft min lååånghelg! Det har gått bra! Barnen var rätt mamma-sjuk när jag väl kom hem så de 2 yngsta har vägrat somna! Alldeles nyss har vi fått dom att somna! Joline var så övertrött så att hon bara skrek till slut! Puh! vad det är skönt när dom sover! :) Den förälder som aldrig har känt så ljuger ;) jag är helt övertygad :D
I morgon jobbar jag em innan jag äntligen är ledig på tisdag! I morgon ska jag föra tjejerna på dagis lite tidigare för jag & Julius ska till tandläkaren. Hoppas att det går bra :) vi får hålla tummarna på att han inte har några hål! På tisdag så har vi tid på bvc för en liten koll på längd & vikt och så skulle en barnläkare titta på Joline. Lilla damen vinklar ju in en fot ganska mycket när hon springer- i bland mer och i bland mindre! Bra att någon tittar på henne i fall att hon skulle behöva typ skoinlägg eller nåt. jag har inte så mycket koll på vad dom brukar göra men det får jag nog lära mig i fall läkaren anser att det är nödvändigt :)
 
Ser ni vad fint & juligt ;) det har blivit på bloggen ?! Jag har ju fått hjälp av Mallan att ändra lite grann! Stackars människa vilket tålamod hon får uppvisa med mig. Jaja övning ger färdighet visst var det så? Nu har hon lovat att när jag köper ny dator så ska hon lära mig ett fotoprogram så att jag kan göra om lite när jag vill. Jag har en massa ideér :) Tack Malin!! Återigen! Jaha nu ska jag koka en kopp the , förbereda kläder till mina telningar inför i morgon och sen är det nog färdigglott med dessa ögon för i kväll :) På återseende i morgon! Tjingeling!

Onsdag 5 december

Ja tänk att det redan är den 5 december ....... puh! Jag som skulle vara i tid med julklapparna i år ... hmmm det är jag inte! MEN nästa år!! Kan nån vänlig själ påminna mig senast i september att börja med dessa klappar !? Vad tycker ni om åretsjulkalender? Jag & barnen ser den varje dag :) Jag tycker om den! Visst är den väl lite charmig eller ? Oj vad de större barnen hade roligt i kväll när spöket fastnade bakom tapeten ;) Judith har börjat hämta oss i handen om vi är i köket ..... hon kommer och så tar hon en i handen med orden:"Ta min hand" När man då frågar vad hon vill så säger hon " sätt på kanalen!" Svts barnkanal är det hon vill se så nu när vi har varit hemma på fm så har vi suttit i soffan och tittat på bland annat lata lucy och grisen olivia :) Gosegummor!
 
I morse ville Judith ha goa! ( godis ) Jag sa att vi inte hade någon goa och då sneglade hon upp på skåpet där pepparkakshuset står och pekar "DÄR!" Hur populär hade vi blivit då? Inte mycket :) Efter middagen så bakade vi lite pepparkakor så nu luktar det så gott här hemma , Judith & Joline fick hjälpa till att välja några figurer och trycka ut några. När kakorna var färdiga och hade svalnat så fick Jennifer & Julius dekorera dom :
Så klart blev det att smaka en nybakt pepparkaka med mjölk till sedan. Joline såg ut som att hon hade mögel på näsan :) Jaha i morgon ska flickorna vara en stund med mormor & morfar för jag ska till frissan. Sen på kvällen så ska vi ut några stycken från jobbet & äta! Vi får 300 kr per person och år från arbetsgivaren att göra något tillsammans så det ska vi göra. Det brukar vara jätte trevligt! Pappa/maken håller ställningen här hemma utan problem :) Ha en trevlig kväll! Tjingeling!

Den har kommit !!

I dag hade jag ett litet grönt paket i brevlådan :) min almanacka har kommit & den var jätte fin! Så fin att till & med Jennifer vill ha en! Det kan ju bli en fin julklapp ;)
Så här ser min polare ut! Helt efter mina egna val :)
Så här ser den ut inuti , från vänster så är den lila rutan "veckansförskola" så jag kan fylla i flickornastider m.m , den gröna rutan är veckansträning och den orange rutan på nästa blad är veckans att göra! Man får välja själv efter det som passar. Jag är helt frälst i den redan!
 
www.personligalmanacka.se
 
Jag tog mellan almanackan. Det fanns både en mindre och en större modell. Den här känns bra! Jag är ju ändå inte typen med minimala handväskor :) Ni vet det ska rymmas med en hel del ;) / Tjingeling

Mys i juletider :)

Nu sover alla barnen;) dom har sovit ett bra tag. Det här tycker jag är jätte mysigt med julen! Att dricka glögg - den vanliga glöggen som går att köpa i matvaruaffären :) Vi har provat typ starkvinsglögg som man köper på systembolaget men det var ingenting som föll mig i smaken. men jag är ju inte förtjust i alkohol från början så det var dömt att misslyckas . Alltså vanlig blossaglögg med hackad mandel ...... åh det kan inte bli bättre! Det luktar ju så underbart gott & juligt dessutom. Jaja nu ska de lurviga få gå ut en kvällsrunda innan det är dags att lägga sig. Ha det bra! Tjingeling!

Kvällsnöje

Efter middagen så har vi roat oss med detta:
Vi har gjort ett pepparkakshus :) en färdig byggsats men ändå ;)
Judith & Joline gjorde sig måttligt populär när dom stal nonstopen & åt. Jennifer & Julius dekorerade varsin sida. Härligt att se att dom faktiskt kan komma sams i bland! Nu verkar det vara en period när dom bara gnabbas :( man blir galen på dom i bland men det brukar väl ge med sig.
Julius berättade i dag när han kom hem att han hade haft ont i huvudet i dag & att Gabbi hade frågat om han ville ringa hem men det hade han inte velat. Då undrade ju jag så klart varför han inte hade velat ringa hem. Döm om min förvåning när ungen säger att han inte ville missa något i skolan !! För en månad sen hittade han på allt möjligt varje morgon för att få vara hemma ! Så det kändes som något positivt! Sen berättade han i går att klassen hade velat överraska Gabbi för att dom hade stökat lite på fm så efter emrasten så hade dom suttit tysta på sina platser & väntat när hon kom tillbaka från rasten! Det var en överraskad & glad fröken vill jag lova! :) Det bevisade ju att dom kan bara dom anstränger sig ! Mycket beröm blev det ju :)
Så här mysigt blev det på vårat skåp i köket :
Jennifer & Julius fick i uppdrag att sätta lite tomtar att vakta pepparkakshuset :)
Pepparkakshuset
Mys & pys med lite ljus
Vid halv 8 så var det 2 små töser som inte orkade mer för i dag så det blev lite kvällsbestyr & sen ställde jag mig och gjorde välling. Judith har börjat inse när man gör välling vad som är på g :) Det har varit samma visa varenda kväll nu ett tag. Judith kommer & tittar när man vispar välling , då blir hon grinig & gnällig och lite arg brukar hon bli, När man frågar henne vad det är så säger hon :"inte sova!"  Då har vi svarat henne att hon behöver inte sova men att vi gör välling så får hon vila en stund. Det nöjer hon sig med ! Då säger hon så nöjt: "Inte sova bara vila!" Sen sover hon innan flaskan är slut :) Det var trötta tjejer. Nu verkar det som att Joline stökar lite i natt. Jag är inte van vid sånt så jag blir helt slut. Dom har alltid sovit bra så det är såna här nätter man inser vilken tur vi har haft. Jaja ha en trevlig kväll. Tjingeling!

Dagiskorten

 
Så var lite julklappar fixade :) korten på barnen har kommit ..... eller i alla fall på 3 av 4 barn ! Jennifer & Julius har ju fotat sig tidigare typ i september så jennifers kort har kommit för nästan 2 månader sen. Sen dess har vi väntat på Julles kort.... inga kort har kommit fast han har fotat sig dan efter Jennifer. Nu i går när flickornas dagiskort kom så ringde jag till Kiruna skolfoto & efterlyste dom. Då visar det sig att fotografen inte har fått in svarstalongen på Juliuskort. Därför har dom inte skickat ut dom till påseende. Men nu när jag ringde så skulle han genast göra en beställning på det så hoppas att dom kommer senast nästa vecka. Allt löste sig! Här har ni tjejerna:
Judith :)
 
Joline :)
 
Syskonserien :)
Jag var in på en blogg i förra veckan där hon hade lagt in ett syskonkort med sina barn & då ångrade jag stort att jag inte tjorvade och fixade de två större också till dagis så att man fick ett kort med alla 4 ! Nästa år ska jag baske mig göra så! Jag är jätte nöjd med korten! Lite ramar så har jag fixat snyggaste tavlorna ;) När Julleskort kommer får ni se de större barnens bilder. Måste dock fråga dom om jag får visa dom , brukar vara okej men man kan fråga ändå. Tjingeling :)

Ingen julfest ;(

Tyvärr så blev det ingen julfest på dagis för våran del - Judith är sjuk & Joline är nog snart också där. Natten mot söndag så vaknade Judith flera gånger & grät , eftersom jag hörde att hon var tät så fick hon nässpray och då somnade hon om för en stund. Sen har hon varit hängig med förkylning & feber. Så dessa som egentligen var inhandlade till julfesten fick dom öppna här hemma i morse. :
Även i morgon har jag sagt att jag blir hemma med vab , känns lite extra trist när man vet att det blir mindre i börsen till jul MEN vad ska man göra när de små älsklingarna inte mår bra. Vi har myst och tittat bolibompa här i dag.Mellan varven har vi torkat lite snor ;) man förstår inte hur mycket snor det kan rymmas i en liten näsa! Nu hör jag att Joline är lite orolig i sovrummet så det är nog inte allt för omöjligt att det är hennes tur nu. Jaja lika att göra bort det. Delar upp inläggen lite. Så blir det inte ett megastort :) Tjing på en stund.

Helgen i lite bilder :)

Ja tänk att de lediga helgerna alltid går så fort! :) I dag är det första advent så jag antar att många av er har pyntat ;) Det har vi också! Vi är inte riktigt färdiga men på god väg i alla fall :) :
Kanske lite dålig bild men det är fotat med mobilen för nu när jag tänkte skynda mig att uppdatera bloggen så hade jag pyntat bort sladden till att föra över bilderna från kameran så dom får ni se i morgon :) Så här duktig var Judith att hjälpa mig med gardinerna i vardagsrummet. Joline tog sig en taktikvila och resten av familjen var ute & handlade lördagsgodis. När vi tog fram julsakerna så var ljusslingan till utegranen trasig så det blev att köpa en ny ;) Vi hade det så trevligt när vi donade med gardiner och lite annat pynt. Judith sjöng lite julsånger & hade mammasodelade uppmärksamhet en stund. Älskade viljestarka trollunge :)
Här hade gänget kommit hem , Joline hade vaknat och hjälpte till att packa upp :)
Hur länge tror ni att våran julgran pallar? Ja vi får väl an se ...... Jag har drömt om en vit i flera år men men... jag måste övertala resten av familjen först! Hittade så fin gran i entrén på ica som var grön med vitt ovanpå grenarna.Den såg jätte verklig ut - precis som en gran i skogen med lite snö på. Glad i hågen traskade jag in och tänkte faktiskt inhandla en ny med tanken att då har vi alla kompromissat :) BÅDE vit & grön :D     Jag hittade bara små bordsgranar i sån modell :( frågade då en av personalen som gick på lagret & frågade men fick till svar att det var bara dekoration och alltså inte till salu! Hmmm. Jaja våran julgran är inköpt 99 - pigans första jul så den får hänga med något år till :)
Lite oskarp bild , på god väg med julpyntningen men inte riktigt färdig :) Vårat köksfönster. Utegranen med den jätte BLÅA slingan syns genom fönstret & även de två isbjörnarna som står brevid granen :)
Måste ju berätta .... dessa töser ;) Efter middagen så satt vi & drack kaffe i köket. Då hör vi när Judith säger : " Håll i mig Jollan så du inte ramlar!"  Vi går för att se vad som står på & minsann .... där står damerna på vardagsrumsbordet & hoppar!  Vilka ideér :)
 
En stund senare var dom med Jennifer på hennes rum , vi hörde när hon sa åt dom flera gånger att inte röra något, efter en stund så fick dom gå ut från hennes rum. Då kommer dom tågande så glatt till köket & säger åt oss med ett flin " Vi åkte ut från rummet!"  Inga bekymmer alls över detta. :) Jaha nu ska jag plocka fram kläder färdigt inför i morgon. Det är fm-vecka som gäller och då är det skönt att slippa stressa på morgonen. Dessutom är det julfesten på dagis på kvällen så det blir spännande för tjejerna. Jennifer & Julius ville nog följa med - oväntat men roligt! Tomten skulle ju komma innan det är dags att gå hem så det ligger 2 paket inslagna och färdiga. Det är varsin ponny ( typ my little ponny) från dollarstore :) Det var ett maxbelopp på 50 kr per paket så det var helt perfekt. Jaja ha en bra söndagskväll - i alla fall det lilla som återstår. Tjingeling!

RSS 2.0