God morgon lördag !

Jaha så var det helg igen ! Jag jobbar helgen. Det känns lite slitsamt att jobba två helger av fyra . Samtidigt ger helgob:n lite extra pengar när lönen kommer. Men just nu känner jag mig sliten , har haft en hel del på sista tiden. Det är förändringar på g. En av mina trogna parhästar ska prova på annat jobb och det känns så trist ! Jag glädjer mig för hennes skull och det låter underbart att bara få jobba måndag till fredag dagtid & ledig alla röda dagar och helger. Men du kommer att vara saknad Camilla ! Jag vet att du säger att du inte kommer tillbaka men det hoppas jag i alla fall 😉. Jag hade en tanke på att prova på hennes rad men då blir det bara hälften av dagturerna som jag har i dag - hade barnen varit större hade jag inte tvekat men det känns hårt att vara borta så många kvällar. Hmm jaja vi får se ! 


Förlåt en suddig bild men jag tyckte att hon var så söt med blomsterkransen på sne 😃

När vi har varit ledig i veckan så har vi varit och gjort ärenden på stan. Vi åt lunch på frasses en dag ! Det var populärt när töserna fick varsin flagga efter maten ! Joline har inte riktigt lärt sig ännu att hålla tand för tunga ännu. Det satt två män i bordet brevid och Joline satt brevid mormor & studerade dessa två. Plötsligt vräker ungen ur sig om den ena :
" han är ful mormor!" 
Mormor sa lite tyst åt Joline att så säger man inte för folk kan bli ledsen! Då säger ungen ännu högre om den andra :
" och han har inge hår!"  
Killen i bordet brevid började skratta så han blev inte sur men visst vill man sjunka genom golvet i bland. 
Vi har pratat med dom om att man inte får säga saker som kan göra andra ledsna. Judith verkar förstå det men Joline är inte riktigt där ännu .... 


Sen var vi på skinnmöbler och mormor beställde lite nya möbler tills hon ska flytta. Ser ni vilken fin ljuslykta på bordet ?! En sån fick följa med hem och väntar på att vardagsrummet ska städas ! 

Här hemma är det filmen frost som gäller nu! En dag såg vi den 6 gånger så det är helt klart favoriten ! Flickorna fick köpa varsin Elsa docka när vi var in på lekia. 😉 

Hittade en gammal bild på brudarna i dopklänning! Det är 4 år sen i oktober !Jistanes vad tiden går !! 

Flickorna leker väldigt mycket om döden. Ofta så är det någon docka som dödde ( deras uttryck ) och så har dom begravning. Judith är väldigt bekymrad. Hon vaknade halv tre en natt och grät i högan sky. Frågade henne vad det var och hon sa mellan tårarna " jag vill inte dö !" Lilla gumman! Hon fick komma i våran säng och blev nerbäddad mellan oss . Jag hann just somna om så var det en tös som grät igen. Förklarade för henne att det var en dröm och sen fick jag henne att somna om. Morgonen efter så frågade jag henne om hon hade drömt och hon blev jätte upprörd , började gråta och upprepade igen att hon vill inte dö. 
Snudd på att hon får panik när man pratar om drömmar och döden. Vi har tagit henne i famnen och pratat om drömmar & om att dö. Men vad ska man egentligen göra ? 
Mormor berättade en dag att hon skulle in på lasarettet och bli opererad. Judith blev jätte arg och sa att mormor ska inte på lasarettet. Undra om hon har i tanken att morfar åkte in på lasarettet och kom inte hem något mer ?! Ja det värker i mammahjärtat att inte kunna skydda dom i vissa lägen men vi har försökt att vara så ärliga vi kan och svara på hennes frågor. Jag ska nog prata med mina experter ..... Det är våra fröknar på dagis 😃. Jag har sagt det förr och säger det igen : vi har världens bästa dagis ! Jag vet att dom ser barnen och även deras olikheter. En dag så hade Judith som alltid vill vara så stor och duktig backat lite grann. Dom hade haft en vikarie som Judith inte kände och då hade hon blivit lite blyg. I stället för att be vikarien om mer mat hade hon börjat gråta efter mamma. Personalen hade läst av henne ganska fort och tagit sig lite mer tid med henne. Det känns bra att veta att dom känner barnen och att dom får en trygg famn och det där lilla extra när det behövs ! Tack ❤️! 


Våran fina Judith ❤️ som vill vara så stor & duktig men är man 4 år så måste man få vara liten i bland . Judith tycker om att ha flätor i håret och ha fina gummisnoddar 😃 så stora syster brukar ägna sig lite åt henne i bland. Nöje för dom båda ! 
Jaja nu blev det ett rörigt inlägg. Ni får stå ut ! På återseende ! Tjingeling ! 

Lördagskväll 20/9

Jaha här brakade veckan i väg ..... Tiden går verkligen fort ! Snart har vi jul igen ! 

Här är ett kort från i torsdags när brudarna hade utflykt med dagis. Joline tyckte att det var jätte roligt medans Judith inte alls hade varit lika imponerad ! Hon hade velat gå tillbaka till dagis. I torsdags när vi hade ätit och började med kvällsbestyren så for Joline runt och skrek ( hon lekte att hon var en drakunge !)  till slut säger mormor åt Joline att sluta skrika. Då tittar Joline så förvånat på mormor och säger :
" men mormor ! Jag skriker inte -jag VRÅLAR !" 
Tja vad säger man ?! Väsentlig skillnad 😉! 

Nu under helgen är det bara jag och flickorna hemma. Mormor är här med oss. Grabbarna i familjen har farit till stugan . Pappa jagar ju & Julius är nog med farmor & farfar. Jennifer har farit till Norge med min kusin Anna. Det var hundutställning som hägrade där 😃. 
I fredags efter middagen så for vi ut och handlade lite helggott & så hämtade vi ut ett paket från H&M . Flickornas nya ryggsäckar hade äntligen kommit :

Gissa två bönor som var glada !! Dom var mindre än vad jag trodde att dom skulle vara men töserna är nöjda ! 
I dag har vi oxå varit ute på äventyr ! Vi har bland annat varit och handlat på Ica . Sen var vi på kyrkogården och gjorde lite höstfint åt morfar. 


Judith & Joline hjälpte till så klart ! 

På väg till graven såg jag att nån hade flyttat på blommorna & först blev jag lite fundersam 😳 men sen såg vi att dom hade börjat förbereda för gravstenen. Skönt att den hann komma innan vintern ! Hoppas att själva stenen oxå kommer på plats snart. 


Judith sjöng en sång för morfar. Sen funderade hon vem som skulle hjälpa henne att öppna julklapparna i år , lilla hjärtat ❤️. Mormor sa att det fick hon försöka göra . Det nöjde sig Judith med. 

Sen tänkte jag vara lite lat 😉 men det gick ganska fort på tok. Flickorna fick välja vad vi skulle äta ..... Här är det inte vare sig pizza eller hamburgare som står överst på önskelistan . I stället blev det detta :

Potatis , lax och hollandaiesås ! 

Det gick dock ganska fort och det var väldigt gott! Töserna åt jätte mycket - började fundera om dom var bottenlösa i dag 😃. Jag plockade sen av efter middagen och körde i gång diskmaskinen . Sen tog vi oss lite efterrätt :


Kladdkaka & vispad grädde ! 
Kan berätta att det var två nöjda fröknar som somnade i soffan ( efter lördagsgodiset ) till fångarna på fortet . 
Jag har hunnit tvätta en hel del . Hittade en sån bra bild i dag :

Alltid alltid alltid så finns det tvätt i tvättunnan ! Jag ska märka lite nya kläder oxå men det gör jag i morgon 😉 nu ska jag bara sitta i soffan och titta på avatar. Ha en underbar lördagskväll ! På återseende ! Tjingeling . 

Onsdagen är avklarad :)

Jaha då var snart arbetsveckan avklarad ! Sen har jag ledighelg - underbart ! I dag har vi varit i väg och promenerat med jobbet. Vi gick efter en skogsväg och vi hörde några konstiga ljud & visslingar . Vi var inte så brydd i det .... Till att börja med. Det blev högre och högre visslingar , efter en bit så brakade det till ganska nära oss och det hördes en hög vissling. Då sa alla mina instinkter stopp ! Så jag vände fort på klacken och sa att nu vänder vi och går tillbaka till bussen ! Jag var inte så värst sugen på att träffa mamma Björn med två ungar! Jag brukar vara ganska tuff men visst hade man lite björnfrossa ! Det verkar vara många björnar i skogarna häromkring nu. Det har synas björn lite överallt runt samhället! 

Efter jobbet & middagen har jag varit ner och hjälpt mamma lite grann för det kommer nån man från bostadsföretaget och ska göra en besiktning på lgh nu när hon ska flytta. Mamma hade städat och packat lite lådor. Detta hade hon hittat i en låda :

Jennifer har skrivit en lapp till morfar när hon gick i ettan , hon hade för små gympaskor och efter denna lapp så hämtade morfar henne från skolan och så for dom två i väg och köpte gympaskor. Jag visade den åt Jennifer när jag kom hem & hon tittade på den länge alldeles blank i ögonen . Pappa/morfar är så saknad varenda dag ! Vissa dagar så lyftar man luren för att ringa honom men .... Vad hjälper det när det inte finns nån telefon i himlen. 

I morgon så ska rävarna på dagis ( alltså 4-åringarna ) ha en liten utflykt och ha med sig lite fika ! Gissa två som är förväntansfulla 😉, jag har förberett varsin låda med smörgås , 2 kakor och en banan. Dessutom får dom med sig varsin Festis. Våra fina tjejer som har blivit 4 år så fort ! Fast Jennifer fyller 15 år och lilleman har hunnit bli 12 år ?! Tiden bara rusar iväg !! Jaja på tal om det så måste jag börja ta mig i säng för det väntas fm jobb i morgon. På återseende! Tjingeling ! 

Uppdatering 16/9

Jaha nu äntligen slår jag mig ner i soffan och tar mig tid att uppdatera. Här är det full rulle -som vanligt ! Jag jobbar och samtidigt försöker jag hinna hjälpa mamma som är i flyttartagen. I helgen hade jag bytt med Johanna ( tack så ❤️ ! Vad skulle man göra utan vänner ?! ) jag har jobbat natt hela helgen så på söndag flyttade vi förrådet färdigt. Skönt att ha det undanstökat ! Mamma är så olycklig att hon inte kan hjälpa till dess mer men det behöver hon absolut inte vara. Släkten finns där så vi hjälps åt 😃. 

I dag har jag varit ledig så jag & mina sköna bönor har varit ner till mormor och hjälpt henne lite grann. Dagens goda skratt kom när flickorna hade plockat med sig dockor & mjukisdjur och lite annat som dom ansåg att dom behövde. Med famnarna fulla av leksaker så gick vi ut för att gå till bilen. Då säger Judith så glatt:
"Men åh vad jag är packad !" 
Vad säger man ?! Vi skrattade lite i smyg . 
Jag har höststädat köket under veckan och hade god hjälp av Judith & Joline :

Dom ville vara med 😉 sen lär jag få putsa om köksfönstret snart igen men men ..... 

Jag fick ett glädjande sms av min chef förra veckan att jag hade kommit med i viktgruppen på jobbet 👍! Så jag kommer att få gå på arbetstid två timmar i veckan ! Kanon ! Så nu tar jag tag i det här och försöker kirra bort de sista kg oxå. 


Jag har haft vab tisdag och onsdag med en sjuk Joline . Judith var oxå så klart hemma. Dom roade sig nästan en hel dag med att leka mamma och bebis . Judith var mamman och Joline var bebisen , mamman är ju och handlar på affären med bebisen i vagnen. Fantasi har de små liven så det räcker och blir över . 

Nu tror ni att jag har blivit mer snurrig än vanligt när jag sätter ut ett kort av en tv 😉 men på onsdagen så satt flickorna i soffan & tittade tv - då ropade Judith att tvn gick sönder. Jag gick in i vardagsrummet och ljudet på tvn funkade men bilden var borta. Jag försökte byta kanal för min tanke var att det var fel på sändningen . Då försvann även ljudet. Jag provade få i gång den med alla konstens regler .... Men icket ! Den var sten död ! Morr morr 😡 
Jag sökte fram papprena på tvn som inte alls var gammal. Det visade sig att vi hade köpt den i mitten av januari 2012! Den hade 2 års garanti !! Med andra ord så hade garantin gått ut i januari - TYPISKT ! 
Farmor & farfar skulle hit och göra ärenden på torsdagen så då tog dom med tvn från stugan. Så nu har vi en fungerande tv igen ! Därav bilden ! 😃 


Måste bara visa vad flickorna har lekt med hela eftermiddagen sen vi kom hem. En av Jeffes gamla barbiedockor ! Jag hörde att dom pratade om Inga Lill 😃 och dom tyckte att dockan var så lik Inga Lill så nu heter dockan Inga Lill . Det var inte illa ! Inga Lill är deras fröken på dagis . Det var ett gott betyg när dom sa att dockan var lika fin som Inga Lill 😃. 

Nähä nu är det dags att hitta till sängen. På återseende. Tjingeling!

Svart nos 😃


Så här snygg var min lilla tös en morgon när vi målade med vattenfärger . Jag frågade henne om hon hade målat med Vattenfärger men det var inte hon det var nån annan 😉. 
Lilla tösens favorit ord är just nu varför ! Hon kan komma och fråga något och man svarar , då klämmer hon i med ett varför så då förklarar man med en lång harang för att åter igen få ett varför när man är klar ! 😉 

Gubben har varit i väg och jagat älg i helgen. Jag och barnen har varit hemma. Vi var på dollar på fredag och inhandlat lite nytt hem. Billigt & bra 👍

Nya gardiner till köket 

Ett nytt duschdraperi med så färgglada ankor , en halkmatta och en badrumsmatta. Krokarna till duschdraperiet var ankor ! Det blev så färgglatt på toa ! Den skurades rejält på lördagen. Jag hade god hjälp av två små damer ! 

Joline har sökt fram vinterskorna för att inte bli blöt om fötterna 😉 
Judith tyckte att mattan var så skön så hon lade sig ner där en stund och sa god natt åt mig. 


Hittade även gardiner och en duk till vardagsrummet men så långt har jag inte hunnit ännu. Ändå har jag varit i full gång lördag och söndag. Däremot har jag hunnit putsa alla fönster från utsidan på söndagen. Puh ! Det var skönt att få det gjort ! 


Mina två små juveler var mest i vägen medans jag donade på. Men slutresultatet i köket när det var rent och luktade nyskurat :

Det var så mysigt att sitta och dricka kaffe i godan ro när barnen hade somnat så jag satt länge. Till slut insåg jag att jag måste ta mig i säng eftersom jag har jobbat fm i dag. Men så gör jag ganska ofta - stressar på för att hinna då mycket som möjligt och sen när det är dags att lägga sig så är jag uppe i högvarv och kan inte alls sova ! 

Jaja i lördags så hände det ett litet missöde här hemma :

Jag var så glad över att min fina lilja hade fått nya knoppar igen ! Trodde aldrig att jag skulle få den att blomma om ..... Joline hann fixa till det så här i ett ögonblicksverk på lördag. Åh vad ledsen jag blev när jag såg det men vad säger man - det hade ju redan hänt ! Jag förklarade för Joline att av knopparna blir det jätte fina rosa blommor och då började Jollan gråta i högan sky. Hon satte sig bakom byrån i hallen och grät ! Då kom Ulli på besök och gick & hämtade henne därifrån när mamman hade varit så hemsk. 😃 

Jaja nu ska jag landa i soffan och ladda för en ny dag i morgon. Jag & crille har varit och hjälpt mormor med att rensa i hennes förråd. Mormor ska byta lgh till en mindre. Hon har så eländigt i ryggen men är nu i alla fall satt på väntelista till operation. 
Natti natt på er! På återseende ! Tjingeling ! 

RSS 2.0