Rensar ....

Jag fortsätter min rensning .... I dag har jag gått i genom en kartong med gamla kort ! Hittade Jennifers dopkort :

Lilla gumman med dom där underbara kinderna ❤️. 

Det här är Jennifers första påsk. Hängselkjolen finns kvar och den är i storlek 62. 

Andra påsken var hon påskhare 💕. 
Åh vad det känns i hjärtat att tiden bara har rusat i väg ! 

En bild på Jennifer & Julius när dom gick på dagis. Söta som socker ! 

Nu har vi just ätit lunch och mamman ska köra ett städrace i köket. Hade behövt ta en repa i hela lägenheten men vi får se vad som hinns med. Jag är lite i valet och kvalet om vi ska åka på badet sen. Men vi får se ! Börjar jag städa så brukar jag fastna i det tills jag är klar. Jaja vi får se vad som händer 😃. Tjingeling ! 

Påsken 2016

Så var påsken 2016 till ända ! Jag har jobbat hela påsken men det har gått bra och vi har ändå hunnit umgås och ätit påskmiddag. Innan påsk så var vi ut och plockade påskris ..... Barnen älskar ju att förbereda och klä påskris så det är ett måste ! 

Judith & Joline sprang ju obegränsat på skaren . Jennifer & Julius sjönk i genom lite då och då. Mamman gav sig inte ens ut på skaren 😃. Alla var med - föräldrar , barnen och hundar. 




Det var vår i luften ! Våren är så härlig ! 

Godingar ❤️

Julius visade att han fortfarande kan klättra och Joline blev mäkta imponerad ! Hon ville också prova men kom inte upp .... Judith studerade det hela på lite avstånd. 

När vi skulle åka hem var Joline borta .... Här hittade vi henne glad i hågen. Knasfia 😉. 

Väl hemma så fick tjejerna pynta riset medans mamman tömde diskmaskinen och tog bänken. 


Dom var så nöjda ! 


Resultatet blev en glad färgklick och stolta tjejer ! 
Så väntade vi då på påsken och hade många funderingar på påskharen. 

Jag kom på jobbet en dag och fick ett påskägg och en bok av min fina arbetskompis Anette. Man blir så varm i ❤️ av sånt. Tack finaste Anette ! 

På skärtorsdagen så var jag ledig inför helgen så då vässade vi kvastarna och flög ut och bjöd på lite påskgodis ! Jag tycker att det är viktigt att man lär barnen att ge också. Inte bara få jämt. Vi pratade i bilen om att när man är påskkärring så säger man glad påsk och bjuder på lite påskgodis . Vi gick till några grannar som vi känner och önskade dom glad påsk o bjussade på några karameller. Dom blev så glada över att få besök av så fina påskkärringar. 

Sen for vi förbi på mammas jobb. Men där gömde Joline sin påskkorg bakom ryggen .... När jag frågade om hon skulle bjuda så sa hon bestämt nej nej ! 
Judith bjöd. Sen for vi vidare..... Jag förmanade Joline i bilen att man skulle bjuda - att hon hade lovat. 
" men jag ljög !" Erkände damen rakt av. Hon skulle bjuda åt Laila när vi for dit sa hon. Så Laila 😉- känn dig hedrad ! 
Vi for vidare och for förbi min moster 

Där tinade Joline upp och dom blev bjuden på godis av båda påskkärringarna 😃. Sen for vi förbi några till och däribland Laila som Joline till o med ville lämna godis åt. Väl hemma var det nöjda fröknar! 

Påskharen hann fixa ägg till alla barn i den här familjen också. Nu ser det mer ut än vad det egentligen var ..... Eftersom mamman var seg i starten så var alla påskägg i mellan modell slut och kvar fanns endast större modeller så det fick bli stora. Men alla barnen behövde få lite nya underkläder så det fick dom i påskägget. 

Sen bland godiset så ligger det en påskhare ( choklad i folie ) och några ägg i cellofan . Så det ser ut mer än vad det var 😉. När påsk haren hade varit och gömt ägg så fick barnen leta. 

Lyckliga ungar ! 
Sen hände något ..... 

Judith blev så glad när hon hittade påsen med trosorna och hennes kommentar var :" åh vad värdefullt ! " 
Tvillingsystern hade inte alls väntat att påskharen skulle ha satt trosor i ägget så hon blev arg ! 

" Jag ville inte ha några trosor !" 
Julius brast och började skratta för det var verkligen kontraster. Mamman påpekade åt Joline att man är inte otacksam ! Men jag tror inte att det egentligen handlade om det. Hon hade inte väntat sig det..... 
Det blev dock bättre när hon såg att det fanns annat i ägget 😉. 

Hoppas att ni hade en bra påsk och njuter av våren som kommer med stormsteg ! Nu klev mina bönor upp så vi ska fika lite frukost . På återseende ! Tjingeling ! 

Marknad

Vi har hunnit ha marknad här också. Vad som är standard att handla på marknaden så är det sockar ! Vi är alltid utan sockar i den här familjen 😃. Fast när vi städade och rensade i våran stora skrubb så kom det fram påsar med omaka sockar så det gick vi i genom och hittade en hel del par. Men vi var på marknaden - man måste ju gå en sväng i alla fall. Det blåste småspik på lördagen när vi gick. 

Flickorna köpte sig varsin ballong. 

Sen var det sockar (så klart ) och så köpte brudarna sig varsin sjöjungfrudocka. Dom var inte så billiga men samma kvalitet som det som oftast finns på marknaden ..... Jolines gick sönder samma kväll. Tur att vi har en duktig pappa i huset som fixar det mesta 💕. 
Morgonen efter så satt töserna och ritade av sina ballonger : 

Joline målade av sin smurfflicka. 

Judith målade av sin hello Kitty. 
Våra duktiga konstnärer ! Sen ser man ju skillnaden - Judith får oftast mer detaljer på sina teckningar men man ser mer o mer att Joline är på väg dit. Hon målar mer och mer detaljer , dessutom tar hon sig tid att sitta ner och göra det - förut hade hon inte tid att sitta & rita. Älskade ungar ❤️. Tjing på ett tag. 

Skidloppet på förskolan !

Haha men ser ni .... Jag lär mig ! Jag brukar oftast kalla det för dagis men nu kom det rätta för en gångsskull 😃. 
Brudarna har haft skidlopp på sin förskola och även i år så inföll det så att jag hade eftermiddagsskift och kunde vara med en stund ! 

Jag har sagt det förr och jag säger det igen ! Vi har världens bästa dagis / förskola ! Det är faktiskt en liten sorg hos den här mamman att flickorna börjar sexårs till hösten. Det har gått på tok för fort ! Jag vet att all personal på förskolan är underbara och gör ett jätte jobb ! Dom känner barnen utan och innan . Dom ser både skillnader och likheter. Jag är säker på att personalen i skolvärlden också lär känna dom men det tar ju lite tid. Vi har fått skolplaceringarna till hösten och flickorna börjar på samma skola som Julius och även Jennifer har gått på. Så det känns bra ! Men jag kommer ändå att sakna dagistiden. 

Här kommer Joline mot mål där mamma stod och väntade och hejade på alla barn så klart ! Hon insåg att nu när hon hade åkt klart så skulle ju mamman åka på jobbet så det var det första hon ropade när hon såg mig. " mamma ska du på jobbet nu ?!" Sen blev det lite gnöl. Hon har blivit ganska mammig och vill helst vara med mig jämt. 

Sen kom ju även Judith i mål ! Det var ganska halt i spåren. 

Så nöjda efter att ha fixat sitt lopp och dom fick självklart en massa beröm hur duktiga dom hade varit ! 

Alla barn fick ju guldmedalj ! 

Det var härligt väder fast det blåste lite grann. Barnen var nöjda . 
Vilket jobb fröknarna på förskolan gör ! Dom fixar och donar och ordnar roliga saker. Dom är guld värda ❤️! Jag är snart tillbaka 😃. Tjing. 

Men god morgon !

Nu äntligen tar jag mig i kragen och sätter mig ner och uppdaterar ! Jag har fått meddelanden av bekanta som saknar mina inlägg 😉 . Till och med min äldsta dotter sa att jag måste uppdatera. Jag visste inte att hon var in och läste. Det gör hon tydligen. Nu har jag massor att berätta så vi får se om jag måste dela upp det. 
Vi har ju fått repat i lägenheten och det har varit ganska tufft att bo mitt i reparationen men det har gått och nu är dom färdiga. Det blev som en annan lägenhet. 

Vårat köksgolv innan .... 

Köksgolvet efteråt .... 

Julles rum före..... 

Julles rum efteråt .... 
Stor skillnad visst ? 

Vardagsrummet när dom började reparera ... 

Färdigt ..... 
Nu håller vi fortfarande på att få allt på plats. Vi har rensat rejält !! Jag vägrade att trycka in allt igen utan genomgång ! Undra om det ligger i människans natur att samla ... Jisses man är värre än en ekorre ! Men nu är mycket genomgått och det som inte används har vi gett bort och har ingen velat ha det så har det åkt på tippen. 
I samband med att vi fick repat så har vi köpt lite nya förvaringsgarderober m.m jag älskar det här med smart förvaring och man måste ha rejält med förvaringsutrymmen ! 

Det här skåpet fick flickorna till sina kläder. 


Så bra att få ordning ! Sen är ju damerna själv och plockar kläder så man får ta en vända då & då och plocka till det 😃. 
Jennifer & Julius fick också varsin ny garderob : 

Det här är inne på jennifers rum men Julius har en likadan som har blivit färdigmonterad i helgen så i dag ska jag hjälpa honom att sätta in kläderna. 

När vi fick så nytt och fräscht i övrigt så var vi lite trötta på våran gamla kökssoffa ! Men den är från Crilles mormor och har många år på nacken så sånt vill man ju inte bara slänga ! Lite målarfärg och nytt grått galontyg gjorde susen ! 

Orden på ryggstödet är egentligen väggord men det passade bra dit ! Sen blir man ju alltid mer taggad att fixa lite hemma när man har något nytt .... 


Nya gardiner och bordstabletter blev så fint . Några nya ljus i ljusstaken gjorde susen ! 

Våra fyrbenta familjemedlemmar sov så skönt medans mamman städade. 
Äh ser att jag får dela upp inlägget så jag ska ta mer kaffe och är snart tillbaka ! Tjing så länge ! 

RSS 2.0