Tisdag :)

Tjejerna fick sig nya jackor och mössor i går :) Jag var en sväng på stan och döm om min förvåning när det fanns 2 jackor i rätt storlek ;) Mössorna hängde brevid kassan och hade just kommit. Jag hade nog köpt likadant åt mig själv om det hade funnits i min storlek :D Jag tyckte att det var jätte fina färger ;)
Ja , vad har vi sysslat med då?
Jag har jobbat min långhelg och det har gått bra! Kan dock skriva en hälsning till Mia & Camilla ;) :
NI ÄR VÄLDIGT EFTERLÄNGTADE!!!!
Vi har haft en bra helg i alla fall och tagit oss i väg på utflykt m.m
 
I går och i dag när flickorna egentligen är ledig från dagis så har jag varit där med dom mellan 8-10 både måndag & tisdag. Min tanke var att dom skulle vänja sig lite och se att det är roligt på dagis. Det har gått bra och jag hoppas att det funkar lite bättre nu dagarna som är kvar. :) Personalen är jätte fin och har verkligen försökt hjälpa brudarna till rätta men ni vet barn....... man får ta det som det är. Judith skrek här en kväll efter Inga-lill , hon ville vara med Inga-lill på dagis :) Så vi har berättat att till hösten får hon vara med Inga-lill. Då lade hon själv till efter ett tag :" OCH Britt OCH Ann-Sofi!" Lilla hjärtat gillar sina fröknar ;)  Joline ville inte gå hem i dag när vi skulle åka hem utan hon sa "inte än" så det kändes ju bra.
 
Nu väntar jag på att Joline ska vakna efter sin tupplur. Jag har massor att ta i tu med här hemma men det är som vanligt. Så diskbänken ska röjas och tvätten ska hängas,middagen ska förberedas ,mina stackars blommor behöver få sig lite vatten. Sen ska det göras middag så att vi kan äta när pappan i huset kommer från jobbet. Sen är det bad för bönorna och kläder ska tas fram inför i morgon. På återseende! Tjingeling! :)

Regnig torsdag & sjuk liten tös


Medans vi var i väg på semester så hade det varit marknad här , så mormor hade köpt några fina t-shirtar åt flickorna :) Det uppskattas!! Jag tycker alltid att det är något i barnens garderob som måste förnyas :) Nu ska jag passa på att titta på höstjackor åt Judith & Joline när jag ändå sitter här :)
 
I dag är jag ledig men det finns ju alltid saker att göras hemma så ledig blir man ju inte riktigt :) I morgon skulle jag ha jobbat förmiddag men jag har ringt redan i dag och berättat att jag tar vab i morgon. Judith har feber och verkar inte alls pigg. Hon sa själv på morgonen att hon inte mår riktigt frisk! (Så uttryckte hon sig)
Mormor sa redan i går när jag hämtade dom därifrån att hon trodde att Judith höll på att bli sjuk för hon hade varit gnällig hela dagen och det brukar hon inte vara hos mormor & morfar. Även i natt har hon varit lite orolig. Så det kan väl kanske vara en förklaring på varför hon reagerade så starkt på jourdagiset.
 
Som den besvärliga mamman jag är ...... så ringde jag till dagis i går för att prata med personalen. Jag sa att det var en mycket bekymrad mamma som ringde och det förstod dom. Jag pratade med Katinka & Pirko som jobbar på avdelningen där brudarna är. Det var så skönt att ringa dit och få prata och berätta hur det känns. Jag fick så bra bemötande! Det är ju inte personalens fel men jourdagis funkar inte för alla. Jag visste med mig att den 23/8 är samverkansdag för förskolepersonalen och då är det jourdagis. Så jag har sökt semester den dagen! Mitt konto med semesterdagar är så gott som tomt men det kan inte hjälpas!
Men nu måste vi ju ändå få det att funka fram tills det tjejerna får komma på sitt dagis igen! Jag bollade med Katinka & Pirko vad dom trodde hur det skulle kunna hjälpa Judith att vara där. Jag kan ändå misstänka att det blir tufft att lämna dom nästa vecka. Men det kan ju samtidigt vara bra att man får det att funka så Judith & även Joline ser att det är roligt även på jourdagis! Fast direkt man säger något om dagis så blir Judith ledsen och bara skriker. Stackars lillan :( Men vi får göra det bästa av det. Jennifer & Julius ville hjälpa till och sa att dom kan promenera tillsammans ner med vagnen och hämta dom tidigare så att det inte blir så långa dagar för dom. Älskade ungar! Det är jag säker på att dom fixar! Om dom hämtar dom efter mellanmålet så är det bara ca 1,5 timmar tills vi kommer hem.
 
Jaja nu ska jag hänga lite tvätt och börja med middag. Judith har fått välja mat :) i morgon ska Joline få välja :) Judith har ätit jätte dåligt i flera dagar men det är säkert när hon känner sig risig. Ni får ha det så bra ! På återseende! Tjingeling!

Ett oroligt mammahjärta!

Glädjen i ett mammahjärta att se syskonkärleken är oslagbar :)
Judith & Joline höll varann i händerna och traskade runt inne på djurparken ;)
 
Nu har allvaret med jobb & dagis startat igen! I måndagsmorse ( i går morse) bar det i väg på jourdagiset. Jourdagiset i år är Trumman - mitt gamla dagis där jag har varit mina dagisår! Vi kom in på morgonen och blev mottagna av två fröknar som vi inte hade sett förut - jaja så är det i bland.
Absolut inget ont om personalen-dom verkade jätte bra! MEN det var i alla fall två ansikten som töserna aldrig hade sett. Till våran förvåning så verkade det gå hur bra som helst med Judith som var intresserad av spel med sniglar som dom hade på en hylla. Däremot så grät Joline när vi gick. Vi hade väntat oss att Judith skulle tvärvägra.
 
När vi kom efter klockan 16 så hörde vi en hulkande unge direkt vi öppnade dörren - jodå det var våran Judith! När hon fick se oss så bröt det lös! Personalen berättade att hon hade gråtit till & från under hela dagen. Det känns inget vidare att komma för att hämta hem dom & mötas av en rödgråten unge.
Jaja vi tänkte att det ger sig tills i dag , tisdag.
I morse klev flickorna upp tio i sex , vi fikade och gjorde oss klar för dagis & jobb. På dagisparkeringen började Judith att säga att hon inte ville vara på dagis. Vi gick in och klädde av dom , sen gick vi genom korridoren till öppningsavdelningen. Det slutade med att jag fick bända lös en storgråtande hysterisk unge. Pappa stod brevid så hon slängde sig till pappa. samma procedur. Då började även lilla Joline gråta. Vi gick därifrån och hörde gråten ända till parkeringen. :(
Mamma var gråtfärdig själv! Fy vad det kändes bedrövligt.
Vid halv 9 ringde jag , hönsmamma-jag vet! , till dagis och kollade läget.
Personalen som svarade sa att det var bättre att vi bara lämnade in dom och gick fort - jo visst bara det finns någon där som tar dom annars har vi dom före oss till dörren. Men jag ides inte förklara mig. Om man är flera som lämnar samtidigt så vill man ju se att det finns någon som tar barnen .... just för att dom inte ska springa efter. MEN uppgav personalen att Judith hade gråtit till och från sen vi gick , hon hade väl varit tyst som längst i en kvart.
 
Gissa en mamma som mådde pest!
 
Mormor & morfar skulle hämta flickorna klockan 14 för att dom skulle få en lite kortare dag. Gissa vilken mormor som fick ont i hjärtat när det första hon ser är en gråtande Judith i fönstret. Tydligen hade hon gråtit till & från hela dagen. När hon hade fått sitta i famnen hos fröknarna hade gått bra men det är ju andra barn på dagis också. En av fröknarna som jobbade i dag hade varit på deras dagis under våren men då hade inte Judith & Joline varit där så det var ju ändå ett nytt ansikte. Ni kan tro att jag toklängtade efter våran dagispersonal!!! Vem som helst av de 9 som är på "vårat" hus hade fått mig att dansa av glädje!!
 
Jag kan inte riktigt förstå det här ..... jag jobbar också inom kommunen! Vi är en arbetsgrupp på 10 personer och vi får dela upp våra semestrar på 2 perioder - vi får absolut inte gå på semester samtidigt just för att våra enskilda ska ha bekanta ansikten! Så nu är vi 5 som har kommit tillbaka från semester och andra halvan om 5 personer har gått på semester nu! Men det kanske inte är lika viktigt med kommunensbarn??
 
Annars krävs det en inskolning på 2 veckor innan man lämnar barnet men när det är jour ska det gå bra att bara lämna in dom och fort ta farväl och gå! ?
 
Judith blev helt hysterisk när hon skulle gå i säng nu i kväll för att vi sa att det var dagis i morgon. Mamma var väldigt sugen att vråla likadant! Vad jag hade önskat att jag hade haft möjlighet att vara ledig med dom hela sommaren!! Men verkligheten är ju så att räkningar och att det ska vara mat på bordet varje dag inte tar semester! Men som det känns nu så kommer jag fast att ta extraknäck som städerska för att slippa lämna dom på jourdagis!!! Jag börjar redan (jag har katastroftänkandet!!) fundera på nästa sommar - hur jag ska lösa det så att vi kanske har en möjlighet att ha dom ledig hela sommaren!
 
För Joline hade det väl gått lite bättre , men som sagt dom är väldigt olika och Joline är den av dom som är mildare. Men Joline hade blivit ledsen för att Judith var så hjärtskärande ledsen.
 
Nu ringde mormor på kvällen och sa att dom kan komma på morgonen så att flickorna får sova tills dom vaknar, Judith har inte somnat förrän vid 21.30 så det bådar ju inte gott att väcka henne tidigt för att föra henne. Hon har börjat visa tendenser på att ha problem med sin mage igen! Jag blir galen!!! Någon som har något tips?? Nu är hon jätte hård i magen igen och det tar i bland dagar innan hon får tömma magen. Det påverkar ju också humöret! Proverna vi tog sist visar ju att hon inte är allergisk mot något så varför blir hon så himmelens trög i magen? Nu i kväll efter många om och men så har hon bajsat rejält. Det kändes skönt att mormor & morfar kommer hit och sen tar med dom hem till sig. Sen är jag ledig på torsdag och tänkte att då kan jag förbereda dom på att vi ska på dagis på fredag och packa en väska med varsin nalle som dom får välja själv.
 
Det ska bli underbart att få jobba med Sivan i morgon :) som 8-barnsmamma har hon så mycket kloka råd och funderingar hur barnen tänker. Det är guld värt att få bolla med henne om barn :) Hon har ju varit med i gamet ett bra tag och samlat på sig en hel del erfarenheter genom åren.
 
Jaja nu har jag surrat ihjäl er. Det var bara så skönt att fundera av sig! Tack för att ni har orkat läsa ;) Nu måste jag ta kväll ! På återseende en annan dag! Tjingeling!
 
 

Judith & Joline !

Judith plockar blommor
Lilla godingen Joline
Glada töser som flinar upp sig åt stora syster
 
Tjejerna har plockat blommor :)
 
Jag vill ha en ny kamera!! Som tur är så brukar Jennifer träna med sin så att jag får "sno" lite bilder av henne :) Tack älskade pigan ;) Tjingeling!

Underbara bilder från semestern :)

Jag sitter här med Jennifers dator och ska försöka föra över några av de ljuvliga korten som hon har fotat när vi var i väg på semestern! ÄNTLIGEN kom hennes kamerasladd fram ;)
Lemurer
Arthur
 
 
 
Vilka ståtliga djur dessa tigrar är!
Fjällräv ;)
Lodjur
 
Björnarna
Ganska häftig bild på kamelerna :) Joline uttalar det som : kamilerna
 
Lamadjur
Tupplur
 
Detsamma verkade gälla för vildsvinet.
Björnligan :)
 
Dessa bilder hade Jennifer varit snäll & hjälpt mig att sätta i en mapp så att jag lätt hittade dom :) Det kan hända att jag bjuder er på fler kort när jag har hunnit gå i genom hennes stora bildmapp. Vi försöker uppmuntra henne att fota för hon har verkligen talang för det :) Jaja det var lite semesterbilder. Nu ska jag be henne om hjälp att söka fram kort på brudarna ;) som hon fotat tidigare och fått bönorna på samma bild! Jag lyckas då nästan aldrig :) På återseende strax!

Semesterbilder :)

Jag har kommit hem från mitt torsdagsnöje som har bestått av bilbingo , dock ingen vinst denna gång. Dessutom var det ganska kallt så jag kände mig ganska frusen när jag kom hem men det råder nog en kopp the bot på ;) så nu tog jag mig i kragen och har börjat överföra korten i från min kamera. Jennifers kamerasladd verkar förbli borta :( men det måste gå att få tag i en ny. Är ni beredd för nu kommer det några bilder :)
Hela våran fantastiska fyra inne på djurparken vid önskebrunnen :) vi har kort på de två äldsta från sist vi var då Jennifer var 9 år och Julius 6 år.:)
Här promenerar vi inne på djurparken , vi hyrde en kärra i receptionen så brudarna fick åka och vila benen när dom tyckte att det blev tungt.
Det gick bra & bönorna höll sams :)
Kameler , den bruna hette Arthur! Jag blev helt frälst i honom :)
Var han inte charmig ? Arthur skyndade sig att äta upp en blomma Judith hade plockat och sen lade han av en stor hög bajs just brevid oss. Gissa flickornas ögon ;)
En tiger
Vita tigrar
Björnarna
 
Vildsvin hade dom också
Fjällrävarna , som jag felaktigt hade kallat för polarräv i förra inlägget.
Fjärde vargen hette förresten Izor. Det upplyste min äldsta dotter mig - hon som säger att hon aldrig är in på bloggen ;)
Lilla staden med bilarna som även Jennifer & Julius har provat på sist vi var :)
Det var uppskattat men det tog en stund innan Judith & Joline förstod hur dom skulle gasa :) dessutom var man ju tvungen att mata bilarna med 10 :or så det blev bara några varv men det räckte gott & väl :)
Sen besökte vi tivolit på djurparken :) brudarna är inte allt för van vid karuseller! Det var väldigt uppskattat!
Jennifer & Julius åkte med varsin tös :)
Goa ungar
Man hörde att dom skrattade hela vägen runt ;)
Denna åkte bara de två stora
Medans dom såg Junsele från ovan så passade brudarna på att sitta i vagnen och ta det lungt en stund.
Vi hade även hunnit vara in på kiosken på djurparken där dom fick välja varsin sak. Judith bestämde sig omgående när hon fick se den rosa hästen! Sen tog hon även en åt Joline men vi ville att Jollan skulle välja själv eftersom det oftast blir att hon fogar sig efter Judith. Efter en stund valde hon den vita tigern :) Så nu vet ni vad dom släpar med sig hela dagarna. :)
På torsdagen så kom Anna & Ellen ner till oss. Vi har haft det kanon bra! Här är det Ellen & Judith innan vi for på utebadet en dag. Vi var egentligen inte jätte sugna på att bada men BARNEN var och vi hade ju lovat! Det var ju inget direkt toppen väder men ja ja ..... vi tänkte att det var ju tempererad bassäng ....
Det fanns en liten bassäng för barn men den gick inte ens till knäna på töserna så det var inte så hemskt länge den var intressant...
Det kändes jätte kallt i bassängen.
Vi badade en stund men tjejerna frös så att dom skakade efter ett tag.
Så då var det bara att gå upp och vira in oss i en varm handduk och få av de blöta badkläderna.
Lite festis satt ju inte heller fel :)
Vi ville ha en gruppbild på barnen utanför djurparken men det var inte Judith på något humör för, hon vet vad hon vill våran lilla fröken bestämd! Men även Joline har börjat ta sig ton ;)
 
Joline satt i hallen i dag , hon var väldigt nöjd när jag gick och tittade vad hon gjorde , hon hade målat på sin docka , när jag förmanar henne att man bara målar på papper och inte någon annan stans så tittar hon på mig och säger: " Mamma!Jag äger den!"
 
Jag höll på att svimma där jag stod - tjaha vad säger man ? :D
 
Jaja nu ska jag slå mig ner i soffan en stund innan det är dags för sängen. Hoppas att ni har det bra ! Tjingeling!
 
 

Hemmaplan :)

Hej!Då var vi hemma igen! I alla fall för några dagar efter nästan 2 veckor på luffen! Vi har haft det helt underbart! I dag ska jag roa mig med att packa upp det jag inte gjorde i går, tvätta undan lite och städa - som vanligt :) Nu är jag bloggsugen ;) måste visa er lite fina bilder och läsa i genom bloggarna jag följer. Nu har jag dock lite ont om tid för det närmar sig lunch. Hinner i alla fall slänga ut några bilder från Junsele som jag har fått låna av Jennifer:
Björnarna. Tyvärr hade gamla björnen Loke fått åka till himlen 34 år gammal.
Tigrarna. Vilka mäktiga djur!
Det var trillingtigrar - två vita och en "vanlig". Joline den lilla godingen ville gå in till tigrarna :)
Varg :) dom hade 4 hannar med namn från gladiatorerna : Zeke ,Atlas ,Plexus och en som jag inte kommer i håg men det dyker nog snart upp :)
Lodjur - det var bara honan som kom fram & hämtade mat. Personalen sa att det fanns ungar där inne men dom såg man inte.
Polarräv. Vilket gläfsande det blev bland rävarna när fyrhjulingen med mat närmade sig! Söta som socker var dom i alla fall.
Jennifer har fotat så fina bilder så jag ska försöka få henne att söka fram sin sladd till kameran i dag! Jag har också en massa bilder på min kamera som ni säkert får se lite senare. Vi har i alla fall haft det toppen trots att vädret inte var det bästa! Jaja nu väntar lunchen , ska bara fräsa upp pyttipanna och steka ägg till. Lyxigare lunch än så blir det inte i dag. På återseende under dagen! Tjingeling!

RSS 2.0