Söndagskväll

Äntligen söndag ! Jag tycker att jag har bott på jobbet sen fredagsmorgon kl 7 ;) , vi har många sjuka i förkylningar m.m så på fredagen fick dom inte ut nån vikarie så jag stannade på övertid 16-21.30 . Så på lördagsmorgon när jag var på väg på jobbet så stod Joline gråtande brevid och frågade " kommer du hem i dag mamma ?!" Åh lilla hjärtat 😉. Nu har jag ett em-skift i morgon och sen är jag ledig på tisdag ! Då ska vi bara ta det lugnt hemma och mysa ;) fast jag måste nog ta i tu med lite tvätt och städning här hemma. Men när man vet att man är ledig och inte behöver åka i väg nånstans så går det bra :) 

De här väggorden skulle jag vilja ha :) 
Jag tycker att dom är jätte fina ! 

En av mina äldre juveler provade sig på en fint i skolan. Jag är tacksam över att läraren ringde hem OMG och kollade läget :) min rara unge hade sagt att mamma hämtar mig tidigare för vi ska åka till stugan så jag hinner inte vara med på slöjden! Hmm mina ungar var väl medveten om att jag hade jobb-helg.  Så den finten funkade inte ! Skolan vet att vi alltid meddelar i god tid om ledigheter och tandläkartider m.m 
Men förklaringen var att det var ett skoj :) , vi tyckte att det var toppen att få veta direkt för att kunna ta det direkt ! Samtidigt en markering att sånt kommer man inte undan med 👍! Jaja nu ska vi se mästarnas mästare. På återseende ! Tjingeling 😃 

Skillnader 😉

Judith & Joline fick varsin kortlek av farmor i helgen , 


Joline spred ut sina kort runt bordet. 

Medans Judith lade ut dom i en rad med orden " så här gör morfar !" 
Oftast är det så att det är Judith som vill ha ordning och reda & Joline hon stökar på 😃 ! Judith är så noga att kläderna ska vara rena och torra medans Joline struntar fullkomligt i om hon är jätte blöt eller smutsig ! I bästa fall brukar hon klä av sig men är inte lika noga med att klä på sig igen 😉. Ja älskade trollungar! Vi har haft tidiga mornar hela veckan hittills men i morgon är vi äntligen lediga! Min enda lediga dag inför helgen så jag tänkte dona på lite här. Vi fick sms i dag att Jennifers nya glasögon hade kommit så dom ska vi hämta ut! 

Vad skönt för våran tös! Vi var i fredags och gjorde synkoll samt bestämde bågar. Hennes syn har legat på -3 på båda ögonen. Hon har klagat på att hon ser dåligt och ofta har huvudvärk - det tror jag det! Hennes syn hade försämrats till -4.5 & -5 ! Lilla hjärtat! Vi var alltså dit i fredags och dom sa att det tar ca 10 arbetsdagar tills dom kommer men redan i dag kom dom ?! Snabbt jobbat må jag säga! 

Ja annars har det varit mycket just nu. Någon som står mig väldigt nära mår inte alls bra och det känns bedrövligt! Man står brevid helt maktlös och det är en fruktansvärd känsla ! Jag finns där & gör allt jag kan men det känns inte som att det är till någon hjälp. Fy bubblan för sjukdomar! Var rädd om era nära & kära !  Lägg energin på det som är viktigt! Hur folk beter sig eller väljer att behandla folk är deras sak och inte min! Jag kan bara påverka mina egna val ingen annans. Just nu har jag ingen ork för energitjuvar så det får vara. 

Jag njuter av att vara mitt i livet och fortfarande kunna berätta för de mina hur mycket dom betyder och att jag älskar dom till månen och tillbaka! Nu ska vi se familjen annorlunda på kanalboxen och mysa en stund. Kram på er ! 

Stughelg 😃

Efter många om och men for vi till stugan i helgen. Vi hade toppen väder med sol och 6 + grader i går. Det droppade från taken ! Självklart var vi ute och tankade lite vitaminer från solen :) 

En glad Joline :) 

Två glada tjejer 😄 det är farbror Nicklas som lyckas få dom på samma bild & le ! Det är en bedrift för när jag kommer med kameran så sticker dom åt varsitt håll. 
Jag vet att jag har lovat er lite stugbilder och här kommer några :) allt är dock inte färdigt ! Vi har en del kvar att fixa med ;) 



Här myser vi och tittar tv & spelar kort på kvällarna :) 

Köket







Ungarna har varsin säng ;) dom är renbäddade just innan vi åkte ;) 

Bäddsoffa 😃 

Det är inte så stort men vi ryms och trivs bra :) 

Flickornas lekhörna ;) 

Våran berömda toadörr ;) eftersom vi bara har sommarvatten så har vi haft en husvagnstoa i somras och till nästa sommar så ska vi sätta in en separett toa. Men som tur är så har vi nära in till farmor och farfar ;) 

Jaja nu ska här packas upp och mata tvättmaskinen, göras middag och bada töser ;) standard så här på söndagar ! I morgon väntar dagis , skola och jobb. 

Julius , våran buisnessman , har blivit klippt av farmor . Farmor erbjöd honom 100kr och det nappade han på ;) Judith satt brevid och när farmor sa 100kr så säger hon 700kr åt Julius :)  han blev så fin ! 
Flickorna har fått hjälpa farmor att göra potatispalt på fm och gissa om dom var nöjda :) sen åt dom nästan en palt var eftersom farmor berömde dom hur duktiga dom hade varit. 

På återseende lite senare! Tjingeling ! 

Söndag !

Jaha då har jag en natt kvar på min jobbarhelg. Vanligtvis har vi sovande jour men i helgen har vi haft vaken natt av olika anledningar. Fy bubblan vad trött jag var vid tre- snåret. Man är inte van att vara vaken på nätterna :) . Det har även varit marknad här i helgen. Eftersom töserna har varit risiga så blev det ingen marknad för deras del. Jag & Julius gick en sväng och fyllde på sockförrådet :) mormor & morfar kom lite senare och hälsade på oss :

Dom hade köpt varsin prinsessklänning åt Judith & Joline 😃 Judith tog på sig sin direkt och har haft den sen dess. Dom ska alldeles strax i badet så då passar jag på att knöla in den i tvättunnan 😉, i morgon är det dagis för brudarna. De två stora ska till skolan så klart. För Jennifer blir det första veckan efter lovet för hon hade praktik förra veckan. Hon var ju på flickornas dagis och hade fått jätte fint omdöme ! Mamma blir så stolt ! :) bland annat så stod det att hon passat sina arbetstider , varit engagerad och hjälpsam, omtyckt av personal och barn samt tagit egna initiativ. Stora duktiga tösen. 

Julle har städat sitt rum ordentligt i dag och även frågat om han ska gå med sopor så det värmer ett mammahjärta ;) 

Det var så härligt och få bädda ner sig i egen säng och vila en stund när man kom hem. Joline var snabb att komma och mysa med sin mamma :) när hon tyckte att jag sovit nog så fick jag helt sonika en docka mellan ögonen :) charmen med små barn ! 

Nu ska jag ta en kopp kaffe och göra mig i ordning för sista natten :) ha en bra söndag ! På återseende! Tjingeling 😀

Här är dom 😄


Julen 2004 ?! Det var en julaftonsmorgon och dom hade fått sina julstrumpor 😘 vad små dom var ! Ta väl vara på tiden med era barn för den går alldeles för fort ! 

Prinsessan och prinsen 😄 på äventyr en höstdag 2004. Jag tycker att det är så fint med utebilder ! Som ni märker så älskar jag syskonbilder också 😄! 

Appro på att tiden går fort ..... 
Judith satt här i går och hux flux vräker hon ur sig att hon fyller ju 40 år nästa gång ?! Ja men hej bara 😄 det innebär att jag fyller 73 år ! Sen funderade hon en stund och frågade vad det var hon skulle fylla. Jag påminde henne om att det är 4 år hon fyller. Då säger ungen:
" Ja just ja det är min Britt på dagis som fyller 40 år !" 
Joline tog sig en liten tupplur efter lunchen i går och då hade jag en stund med bara Judith . Det är så mycket klokheter som ryms i den lilla tösen mellan varven. Nä hä nu ska vi äta lunch , i dag blir det resterna från middagen i går och det bjuds på korvstroganoff och ris ! Ha en bra fredag ! På återseende! Tjingeling ! 

Fredag 😃

Jag är i städarbranschen 😄 eftersom Joline har velat vara mest med mamma när hon inte mår bra så har jag inte riktigt hunnit vad jag har tänkt 😉. Så i dag försöker jag få undan lite grann. Jag plockar och donar samtidigt som tvättmaskinen snurrar. Jag hittade några gamla kort i en låda som jag tänkte att ni skulle få se : 

Jennifer & Julius 😄 en fin somnar för några år sen , kan det vara 2005 tror jag för det var sommaren vi hämtade molly . 

Glada syskon hos farmor & farfar också kring 2004-2005. Farmor hade stickat kläderna åt dom ❤️

På gården hemma. Galonbyxor & slask är underbart när man är 2,5 år respektive 5 år 😄

Här fyllde pigan 5 år! Våran förstfödda juvel ! Oj oj vad tiden har gått fort ! 

Här var hon prinsessa 😄 jo då det har hon också varit ! Ser mycket av Jennifer i Judith 😃! 
Jag ska gå igenom mina fotoalbum nån dag 😃 jag har varit så noga att både framkalla och skriva datum men några små har varit i omgångar och gjort om. Jag hade fotat av två kort till men hittar dom inte ?! Ska fixa genast så får ni se dom ! På återseende strax ! Tjing! 

Vänner




Jag är glad för mina vänner 😄! Tjingeling på er! 

Så var det torsdag !

Men det blir ingen ärtsoppa här i dag ;) hade jag haft hemma gula ärtor & fläsk hade jag nog fixat i hop en men men .... Det kommer fler torsdagar ! Jennifer älskar ärtsoppa och har alltid gjort ! Hon kan äta två portioner soppa och lite mindre plättar medans Julius äter mer plättar ;) Judith & Joline äter av både och :) fast våra barn äter det mesta och har alltid gjort :) det är skönt ! Man hör om vissa barnfamiljer som har det besvärligt med att barnen äter inte allt. Nu sista året har våran äldsta börjat säga att hon inte vill ha blodpalt & blodpudding ?! Men hon äter ändå. 


Våran kvällspromenad i går kväll blev 4 km! Det var underbart ute men väldigt halt på endel ställen . I kväll ska vi gå en lite annan runda , jag tycker att det är jätte roligt att kunna mäta sträckan. För i bland tror man att man har gått längre än vad man egentligen gjort :) 

Morgonen här har varit full av stök & bök med de små. Det är en sån dag i dag ! Dom bråkar & gnabbas. Jag har haft Joline , som är förkyld , bakom mig när jag har plockat till & kört i gång både disk och tvättmaskinen. Det är verkligen never ending story ;)  Judith retas och Joline är inte upplagd för det. Syskonkärlek på hög nivå 😃! 

I dag snöar det här ! Men vi har haft ovanligt milt mars-väder. Jag kan känna lite avundsjuka för en sekund när jag ser att nere kring Stockholm har dom barmark & vårens första blommor tittar fram! MEN jag älskar våran vår - att kunna sitta i solskenet på isen och pimpla! Så det ser jag fram emot ! Så vårblommorna får vänta lite ! Alla årstider har sin charm :) nu under våren har jag sökt lite semester för att vi ska hinna mysa på ute ! Sen har vi ju födelsedagar i april som ska firas så klart :) jag hade ju tittat fel på schemat så det var nu i veckan jag insåg att jag jobbade helgen när Crille fyller 40 år. Dessutom hade två av mina kollegor redan sökt och fått beviljad semester så det såg mörkt ut ! Vad irriterad jag blev på mig själv ! Men då hjälpte bästa Johanna till 😃 och tog min natthelg eftersom våran Anna ville hellre jobba dag så få löste det sig ! Det var guld värt ! Tusen tack tjejer! Det ska jag komma i håg när ni behöver hjälp ! Så det löste sig ! När jag ändå var i gång och sökte semester så sökte jag även Valborg så vi blir långledig ( tisdag - söndag ) 😄 ! Härligt !! Helst ska det ju vara fint väder också men det återstår att se ! Jaja nu ska jag roa mina två bråkstakar en stund ! Ha det gott ! På återseende! Tjingeling ! 

Gissa vad Judith leker ?!


Förlåt för den taskiga bilden :) det här har Judith roat sig med länge & väl i vardagsrummet i dag! Hon hade så roligt att jag var tvungen att fråga till slut vad hon lekte ..... Svaret kom snabbt : " jag leker att jag är Ann - Sofi 😃" för tydligen brukar Ann -Sofi ha glasögonen så där 😉. Joline somnade på fm och när hon vaknade så hade ungen närmare 40 i feber ! Julius gjorde också så när han var mindre och även i bland fortfarande - spyr när han får feber! Jag provade att ge henne flytande alvedon men det kom upp lika fort :( . När pappa kom från jobbet så stack jag i väg på Apoteket & köpte suppar. Nu har lillan ingen feber och har till & med ätit lite middag. Men hon är snorig & förkyld. 

Fick mig ytterligare ett skratt åt spjuvern Judith i dag . Hon höll på att packa saker i en väska. Jag undrade vad hon gjorde och hon svarade att hon hade träning i dag. Jag frågade om hon skulle på fotbollsträning som storebror men nä det skulle hon inte. Hon hade prinsessträning !  😃 hoppsan ! Jaja det kan ju vara bra! Nu har jag hunnit klippa pappan i familjen och han blev nöjd så det var huvudsaken. Hundarna har fått mat efter middagen så nu tänkte jag och Jennifer gå en längre promenad med dom. Den stora lurviga fattas mig varenda dag ! På återseende ! Tjingeling ! 

Baciluskerna verkar ha hittat hit 👎

Äntligen ledig några dagar och solen skiner ! Då var det en tös som kröp upp i mammassäng på morgonen och verkade lite gnällig , det slutade med att hon spydde ner min säng. Jag klarade henne ganska bra men sängen var bara att skura och slänga sängkläderna i tvätten. Min lilla sjukling fick sitta i soffan och titta tv medans jag fixade i sovrummet. Efter en stund hörde jag att hon började gråta och Judith kom & berättade att Jollan hade spytt i soffan. Jag duschade av henne och skurade soffan. Stackars lillan ❤️. Så nu har dessa bacilusker hittat hit! Vi har ändå klarat oss rätt bra men nu var det färdigt. Jaja tur i oturen att jag är ledig och slipper ta vab. Men tycker så synd om min minsting ! 

Märta lämnar inte hennes sida ! Trognaste vännen. Det är bara hoppas att Judith klarar sig undan ! Men knappast troligt ! Vi är lite orolig att judithsmage börjar stöka igen. Förra våren blev hon ju dålig länge! Vi fick ju vara in och ta prover till slut som inte visade nånting. Jaja vi får se ! Flickorna hade fått post en dag ;) 

Medlemskorten från papricaklubben kom ! Joline säger att det är hennes bankkort ! :) jaja nu väntar tvättmaskinen på att tömmas och bli påfylld med mera kläder. På återseende! Tjingeling! 

Jätte fin sång

Av en ren händelse hittade jag denna sång. Texten berörde mig . Lyssna på den :) 
http://youtu.be/mRtom7EBExY

Hoppas att det funkar :) kram på er ! Tjingeling ! 

Sista dagen av sportlovet

Men då var det dags för en uppdatering 😃! Jag har inte glömt er men har haft ganska mycket att fundera på . De stora barnen har haft sportlov. Sonen har tagit detta på största allvar och verkar ha blivit förvandlad till ett blötdjur ;) han har varit på badet fem av dagarna . Han har varit på borgarkungen och hoppat i hoppborgar. Han har åkt längdskidor och hunnit med konstverket att bryta av en stav så jag måste fixa fram nya. Den äldre pigan har njutit av lovet ! En dag när vi kom hem vid halv fem så var köksbänken en katastrof ! Inte ens fikat var undanplockat från bordet. Då var det en mamma som blev arg . De två stora har inte särskilt mycket krav på sig förutom att hålla sina rum städade och plocka undan efter sig själva. 

Så en timme senare och en arg mamma så var bänken tom och ren. Så pass att mamma kunde fixa middag. Pappan i huset var inte hemma , han var och skruvade i våran andra bil som hade gått sönder tidigare under veckan . Jag blir så trött på dessa bilar , det verkar gå troll i dom :( . Dagen efter när vi kom från jobbet så var maten klar och bänken var ren. Underbart ! Vi har pratat mycket om att man hjälps åt i en familj. :) men det jobbigaste verkar vara att tömma diskmaskinen om den är full i ren disk ?! Att sätta in det smutsiga går bra så länge man inte behöver tömma den ?! Är det någon som känner igen det ? 

I veckan när vi hämtade flickorna från dagis så var dom så fina i håret : 

Nu hade det lossnat lite hår och damen har lekt för fulla muggar. Det är våran fröken Ann - Sofie som är jätte duktig på att göra flätor! Jennifer har praktik där till veckan så jag bad henne att hon skulle be Ann - Sofi lära henne dom sneda och dom inbakade flätorna . Jag har försökt men det blir bara misslyckat varje gång ! Vanliga flätor kan jag göra men kommer inte ens i närheten av de fina flätor som Ann - Sofi gör! Det är så roligt att hämta hem töserna från dagis för dom trivs verkligen och vi känner oss fullständigt trygga. Jag har sagt det förr och säger det igen : vi har haft turen att få ha alla fyra juveler på det bästa dagiset ! 

Jaha , i går när vi klev upp så sken solen och vi blev så glada ! Vi tänkte bege oss ut efter frukosten men när vi tittade ut nästa gång så insåg vi att det blåste ordentligt för det blev alldeles vitt ute av yrande snö. Vi höll oss inne och tvättade bort lite av mastodontes högen med tvätt i stället. Jag hann även städa till i några garderober. Sen på kvällen var det dags för final i melodifestivalen ! Vi plockade fram godis, ostkrokar och chips för det var ju lördag och då får man mysa ! Vi funderade vad Joline gjorde med alla ostkrokar hon hämtade från skålen  , jo då den lilla godingen gick ut i hallen och kastade ostkroken samtidigt som hon ropade "apport Märta !" Märta hämtade ostkroken gladeligen men den åts upp på vägen men det spelade ingen roll för Joline var strålandes lycklig i alla fall ! 
Märta är som en tunna ! Vi har köpt dietfoder åt henne för att få ner henne i vikt men det har inte gett resultatet vi önskade så nu kom förklaringen varför 😳 . Judith har inte varit riktigt kry i går utan det har mest varit gnäll och gråt , det brukar det inte vara så hon fick alvedon och nässpray innan det var dags för sängen. Så i natt har hon sovit lugnt och det märks på humöret i dag 😄. Jaja nu ska jag dricka kaffe och fixa lite frunch. På återseende! Tjingeling ! 

Tänkvärt eller hur ?


Jag tror på detta fullt & fast! Jag tror inte på att barn mår bra av att få göra som dom vill eller bete sig hur som helst! Sorry kids ! Ni är fast med tigermamman ! Jag skäller när ni gör fel , stöttar er alltid och älskar er oändligt! Jag kan känna i bland att vissa människor skulle nog inte ha skaffat barn alls. Man pratar om egentid , suckar över att ha sina barn och allt verkar vara allmänt jobbigt ?! Jo man kanske behöver egentid , jag kan fara förbi och ta en kopp kaffe med en kompis om jag känner att jag behöver andas en stund men mina lediga dagar vill jag vara med mina barn. Det gör mig glad ! Jag jobbar heltid för att jag känner att rent ekonomiskt skulle vi inte fixa det annars. Jag jobbar heltid och det gör även maken för att vi ska ha det bra och kunna hitta på roliga saker med barnen när vi är lediga. Alla prioriterar olika men man bör nog komma i håg att barnen är bara små en gång. Det kommer en tid när barnen är stora och har flyttat hemifrån. 
I dag har jag varit och brytt mig igen 😉 kunde inte låta bli och tycker att det är mitt ansvar som vuxen att markera om barn beter sig dumt! Min egen unge fick sig också en markering. Det var på fb som en klasskompis till sonen hade skrivit en status , statusen var helt okej inget dumt alls men kommentarerna när en grabb som är året äldre hade börjat kalla dom som gillat för gay och sen börjat skriva väldigt olämpliga kommentarer om detta. Min egen son hade skrivit åt den killen att han var dum i huvudet. Jag sa åt Julle att man bryr sig inte och man kommenterar inte dumt tillbaka. Skrev sedan åt båda grabbarna att har man inget snällt att säga så är man tyst. Sen vet jag att min dom har kommit hem ett antal gånger senaste tiden och varit ledsen på grund av att några kallat honom glasögonorm. Däribland denna kille. Så hälsningen blev kort och gott från mamma glasögonorm. Denna vecka är det sportlov! Tack & lov! Men fortsätter det nästa vecka så kommer jag att ta det med föräldrarna. Tror inte att föräldrar , åtminstone inte dom som är vettiga , tolererar att barnen beter dig illa. 
Jaja nu ska jag plocka disken i diskmaskinen och sen ska vi fara & vinka av morfar som åker till Umeå i dag med tåget. Sen väntar ett eftermiddagsskift innan min lediga dag! Tjingeling på er ! 

RSS 2.0