Grattis Julius ❤️


Grattis älskade unge ! I dag fyller våran lilleman 14 år ! Våran underbara grabb som har dragit om mamma o storasyster på längden och har 4 cm innan han är längre än sin pappa. Han är inte liten något mer med andra ord. Men som sagt barnen kan växa ur ditt knä men aldrig ur ditt hjärta 😃.

Grattis Julius från oss alla ! Vi älskar dig ❤️. 
Nu ska jag göra lite nytta så vi kan ha lite kalasfika sen 👍🏻. På återseende ! Tjingeling ! 

God morgon !

Jaha här är det full vinter igen .... Det har snöat 1 dm sen i går. Det är blöt och tung snö. Hallå ?! Våren vars försvann du ? 
I går hade jag en riktig skitdag ! Jag hade bokat tvättstuga och var nöjd att jag hann köra bort ..... Tills jag öppnar torkskåpet .... 


Det jäkla torkskåpet som är felanmält två gånger av mig och säkerligen av fler också .... 
Det droppar vatten från taket - tidigare har det droppat från en sida nu droppar det från båda ! Kläderna gick att vrida ut ! 😡 dom var blötare än när jag satte in dom ! Jag insåg att jag kommer inte att få allt torrt så det var bara att ta hem en jätte påse med tvätt och kånka fram torkstället. Det är just av den anledningen jag bokar tvättstugan för att få allt torrt så man slipper ha kläder hängandes framme. 
Jaja ...... Mellan maskinerna skulle jag fara och handla till tårtor som ska göras i dag . Av ren tur så kollade jag kontot innan jag for och höll på att få en hjärtinfarkt tame 17. Jag låg 970kr minus på kontot ?!?? Fattade ingenting ! Banken hade hunnit stänga så jag kunde inte ringa dit heller . Så jag bad mannen ta ut kontanter från sitt konto så att jag kunde handla. Det gjorde han bara för att inse när han kom hem att han har lyckats tappa flera hundra kronor mellan bilen o uttagsautomaten. Vid det laget var jag grinfärdig ! Då ringer Jennifer från Öjebyn och var väldigt uppstressad ! Aska , den lilla svartnäsan , hade knyckt ett helt paket med ballerinakakor med choklad i. Jennifer var rädd att hon skulle bli sjuk för hundar kan bli förgiftade av choklad. Provade att få tag i en veterinär för att rådfråga. Men till slut googlade vi och det gällde främst mörk choklad. 90% mörk choklad så är det 100 gram per 10 kg som kan leda till förgiftning. Vi bad Jennifer avvakta och om hon skulle se att hunden på något vis blir dålig så får hon ringa akut och åka in med henne. Sen pratade jag med henne senare och det var inga problem med Aska - hon mådde hur bra som helst ! 
Efter många om och men så tog jag mig i väg och handlade. Så i dag ska göras tårtor och det ska städas. Vi har ju födelsedag här i dag 😉. 
Ja just ja . Förklaringen till mitt minus på kontot kom senare ..... Ica kvantum gick ut på fb under kvällen och skrev att dom har haft problem med att det kunderna har handlat från mitten av mars till slutet av mars inte har blivit draget utan det hade blivit draget i går ! Det var många kommentarer och det var inte bara mitt konto som visade minus . 
Jag har ett konto som jag har kopplat till mitt kort och dit för jag över eftersom och jag vet att det har försvunnit pengar från kontot när jag handlat. För vid ett tillfälle hade jag handlat för 600kr och hade glömt en sak och fick gå in igen. Då förde jag över mer pengar för att det inte räckte. Men tydligen så har inte pengarna blivit dragna. 
Mitt humör var inte på topp i går . Nu känns det lite bättre - ska strax ringa banken och reda ut det hela. Men vad stressad man blir ! Jag tror på fullaste allvar att jag ska sluta handla på kortet och ta ut kontanter. Då vet jag precis vad jag har på mig och ATT det är betalt ! Nu ska jag koka kaffe och ta en påtår . Det kommer ett inlägg till 😉. På återseende strax . Tjing ! 

Söndagskväll

Varför går alltid dessa lediga helger så fort ? Nu sitter jag i fåtöljen med fötterna på fotpallen och tittar med ett öga på Johan Falk. I fredags så for vi till stugan. Mina underbara arbetskompisar lät mig kompa från klockan 13 så vi tog oss i väg ganska tidigt ! Tusen tack alla fina ❤️ det var guld värt ! På fredagen så tog vi det ganska lugnt och bara myste. På lördagen så for vi ut och pimplade & grillade ! Helt enligt planerna ! Det var en helt underbar dag ! Solen sken och det var vår i luften ! Det blev dock en liten miss i beräkningen som innebar att jag , farfar och Jennifer var tvungen att åka in till Boden en sväng för att hämta medicinen mot illamående. Men vi var på isen 1.5 timmar efter de andra och Jennifer slapp må så väldans dåligt. 

Lite fika i magen sitter bra! 

Alla fyra juveler på samma bild ❤️

Titta stilen på Joline när hon grillar ! 😃


Där vi brukar grilla och sitta och fika har solen tinat bort all snö. 

Även finaste svartnäsan Aska var med 💕

Efter lite smörgås , varm oboy och grillad korv så gav vi oss ut på isen igen. 

Judith kämpade i flera timmar med att få en fisk..... Hon hade sånt tålamod där hon stod och väntade på att det skulle nappa. Tyvärr var det dåligt med napp ! 

Joline sprang mest runt och hade inte ro alls att stå still ...

Hon provade en liten stund men då vevade hon fram och tillbaka på rullen och ordnade trassel 😃

Hon sprang runt och vi hörde henne när hon surrade med farfar .... 
" farfar varför simmar fiskarna ? Farfar varför har dom skinn ?" 
Farfar hann inte svara mellan frågorna men det gjorde inte så mycket för det gjorde hon själv 😃

Julius provar på fiskelyckan .... 

Jennifer & Aska passade på att träna i det fina vädret ! 

Till slut fick pappa en liten abborre . 
" åh titta en fjärtfena !" Säger Joline 😃
Det tog ett tag innan vi fick henne att säga abborre. 

Aska var väldigt fundersam vad det var för något . 

Vi hade en underbar dag där vi tankade massa energi och härlig sol ! 
Det behövde vi 👍🏻! På kvällen hade vi lördagsmys och tittade gladiatorerna . Sen var det söndag ! Vi skulle egentligen skjutsat Jennifer till Öjebyn men farbror Nicke kom från Boden till stugan och gick med på att skjutsa Jennifer till Öjebyn när han for hem. Det var jätte snällt ❤️ värt så mycket ! Så vi kunde köra direkt hem. Annars hade det varit 30 mil extra. Men vilket liv det blev när Nicke & Jennifer skulle åka. Nu är vi ju vana vid att ha Jennifer hemma - hon har varit hemma 5 veckor. Flickorna grät och var jätte ledsna. Innan Jennifer for så färgade jag håret på henne. Hon skulle ha gröna slingor. 

Så här intresserade och glada var Judith & Joline när jag & Jennifer höll på att dona med håret. Jag tänkte inte under några omständigheter gå i väg för att göra något och lämna burken brevid dessa två bustroll 😜. 
Jaja nu är Jennifer i Öjebyn . Vi är hemma. Flickorna har somnat just före klockan nio. Jag ska se klart Johan Falk innan jag tar kväll. 
Hoppas att ni också har haft en bra helg ! På återseende ! Tjingeling ! 

RSS 2.0