Judith på pottan :)

Det här är egentligen en filmsnutt men jag lyckas inte lägga ut den som en filmsnutt :(  Jag får se om någon av mina mer datakunniga vänner kan ge mig en hjälpande hand i morgon. På fejjan lyckades jag med konstverket att dela den från makens sida för det var han som var snabb att filma henne. Vårat lilla charmtroll :)
Det börjar med att hon sitter med papperskorgen på huvudet och sjunger för sig själv innan hon slutligen lyftar lite på hinken och tittar fram :) Hoppas att jag kan lägga ut den för er i morgon.
 
I dag har det gått en enda blöja på hela dagen och det var när Joline vilade efter lunchen. Judith ville absolut inte vila - som vanligt :) Hon gastade och skrek & ville inte vila i sängen. När jag frågade henne vars hon ville vila då så skrek hon : " i skrubben!" Till slut efter en timmes strul med henne så gav jag upp och hon har varit vaken. Men då klockan 20 såg vi på henne att hon var trött & frågade om vi skulle blanda välling. Döm om våran förvåning när fröken svarade att hon ville gå i sängen och sova!
 
Joline har lyckats med konststycket att kissa i en av hundskålarna ........ Jag tyckte att det var ett märkligt strilande ljud i köket. När jag började titta mig omkring så ser jag Joline sitta på Märtasskål med byxorna nere. Sen berättade hon jätte lyckligt för mig att hon hade kissat! JO DÅ ! Det stämde! Ni skulle ha sett vad förvånad den stackars Märta såg ut efter att ha kollat i sin skål! Så då har vi pratat om att man kissar bara i pottan! Knasboll ;)
 
Ja annars har kvällen varit bra :) jag var & hämtade den äldsta juvelen från bussen vid halv 9 och sen for vi förbi mormor & morfar & sa hej! Jennifer hade haft en aktivitet med skolan som dom var tvungen att vara med på och det skulle dom få ledigt nån lektionstid senare. Vi har just fått tillbaka varmvattnet så brudarna fick inte sitt utlovade bad - dagisfröknarna får stå ut med att dom har lite matrester i håret ;) Nä så farligt var det inte :)
 
Nu ska jag ta fram kläder färdigt inför i morgon. Jag har fm så det är bäst att plocka klart i kväll. Ni får ha det så bra! Natti natt!

Fortfarande torsdag

Tjaha , då var läxorna avklarade :) det gick jätte bra!Det fick mig fort att inse hur dålig koll mamman här har på geografi ;) Först var Julius lite butter men det gav sig snabbt. Jag gick runt här & tyckte att det kändes lite kyligt här hemma - då fick jag höra att det var en lastbil som hade kört sönder någon ledning till fjärrvärmen så den är avstängd tills dom får stopp på läckaget. Så det innebär att inga element funkar & varmvatten har vi inte heller :( Hoppas att dom får ordning på det fort! Jag har ju lovat mina små bönor ett bad efter middagen. Men jag kan ju inte bada dom i kall vatten precis :) Jag hade tänkt spola upp et varmt bad med massor av barnolja i för dom är så torra nu när det är vinter. Jag skyndade mig på min lunchrast på onsdag in på apoteket och handlade barnolja och försvarets hudsalva som hette kronans hudsalva nu. Det blir lite besvärligt på vintern när både barn och vuxna blir lika torra som fnöske.
 
Sen har jag hunnit se första avsnittet av " Familjen Annorlunda" som jag somnade i från i måndags. Jag saknar fortfarande Mirka & Carola :) Sen hade dom bytt låt ..... jag är nog lite autist - har lite svårt för vissa förändringar :)
 
Nu sitter Joline i min famn och sjunger " i ett hus vid skogens slut" , dom sjunger mycket och gärna :) Mitt i söndagsmiddagen så klämde Judith i med SANKTA LUCIA ! :) Nu får jag främmande :) Tjingeling!

Torsdag 31 januari 2013

Hej på er!
Här har vi haft full rulle hittills den här veckan :) som vanligt med andra ord :) Joline har varit lite hängig tisdag och onsdag , inte riktigt som hon brukar. På dagis hade hon suttit långa stunder och varit mammasjuk mellan varven. Så mina tankar var att hon kanske höll på att bli sjuk. I går när vi kom hem så blev hon på ett ruskigt humör och grinade en lång stund. Till slut så slutade det med att hon bajsade en rejäl laddning & hon var jätte hård i magen ....... det brukar vara Judith som har problem med sånt. Joline brukar inte vara hård i magen. Så nu ska jag ut och handla sen , både kiwi & plommon står på handlingslistan. Är det någon som har andra tips ? Man tycker så synd om de små när dom har problem med bajseriet!
 
Vi har haft hemringning 2 dagar från skolan , sonen har bland annat haft dålig attityd och det tolereras inte! Vi var tydliga med honom vad som gällde och att nu ville vi se att det gick bra. Dagen efter , tisdag , kom nästa hemringning. Vi hade sagt åt Julius precis vad som gällde och det är ju så ..... har man sagt en sak måste man hålla fast vid det! Fast det skär mest i föräldrahjärtat :( det är inte roligt att behöva vara hård men vad gör man ?! Så sonen har utegångsförbud resten av veckan , inga kompisar in och lägger sig kl 19. Jag tycker att man måste visa att det är allvar - samtidigt är vi väldigt noga med att berätta för honom att det är just för att vi älskar honom så otroligt mycket och är rädd om honom som vi inte låter honom bete sig illa! Vi har haft ett stort samtal om respekt! Jag är så glad över att vi har ett bra samarbete med hanslärare :) Vi får veta vad som händer och har chans att fånga upp det direkt! Så i går fick jag ett meddelande om det var ok att han fick med sig hemläxa i dag på det han inte hunnit i skolan & det tyckte jag var kanon bra! Jag är dessutom ledig i dag! Jag har all tid i världen att hjälpa honom! Han ska bara få lite fika i magen när han kommer hem så ska vi ta tag i det! Jag & julle pratade på morgonen att han gör det till en vana att ta hem det han eventuellt inte hunnit på lektionstid. Vi hjälper honom så gärna. Sen kanske det blir mer intressant att hinna undan det i skolan :) Men i dag ska vi hjälpas åt och det har den här mamman sett fram emot hela dagen. Är det någon mer än jag som tycker att dagens barn har mindre respekt för de vuxna än vad vi hade ? Ganska skrämmande i bland. I det fallet är jag nog en stenåldersdinosaurie som tycker att barn ska ha respekt och inte vara odrägliga & uppkäftiga. jag vet att jag aldrig nånsin har låtit illa eller sagt vad som helst till mina föräldrar. Inte för att dom har varit elaka eller att man har varit rädd för dom men man har haft respekt!Jag har läst nån bra artikel om just respekt - att vi försöker vara vän med barnen och vill inte vara bestämda.Helt enkelt att vi inte vågar vara vuxna. Så jag brukar berätta det åt mina barn :D Jag är din mamma - inte din kompis! :) Fast det är jag ju också så klart :)
 
I dag har jag & små bönorna tvättat några maskiner , plockat lite och myst. Det var enda planen vi hade -att bara vara och inte planera in dess mer. Judith gick på toaletten och skulle tvätta händerna. Ni vet ju vad som händer i bland när man hör strilande vatten ;) Jag såg riktigt paniken hos henne när hon blev akut kissnödig , så innan hon hann ner och på pottan så var olyckan ett faktum. Stackars lilla hjärtat vad ledsen hon blev :( jag förklarade att det gör inget utan att vi tvättar byxorna. Men båda brudarna är jätte duktiga! Det är inte många blöjor som går här hemma och det blir ju också en påminnelse om att dom blir större. Älskade ungar!
 
Jaha nu är det dags för läxor! Jag tittar kanske in en sväng senare. Tjingeling!

Nya gardinerna

Det har varit en helt underbar ledig helg utan måsten och stress :) På fredagen så var det äntligen löningsdag! En mycket efterlängtad sådan ! Så räkningarna fixades redan på morgonen och sen var vi i väg & gjorde ärenden. Mina skidor har hämtats ut - TYVÄRR har det varit kring - 20 och lite kallare hela helgen så vi har inte varit ut på premiärtur ännu! Men det kommer snart! jag längtar! :) Paketet från cellbes hade kommit så det har jag hämtat ut. Så jag har storstädat köket under helgen. När man vet att man har gott om tid och inga andra måsten förutom att mysa med barnen så är det rätt roligt att fixa ;)
Jag tyckte dock att det var lite besvärligt med dessa rullkappor ..... till slut var jag på vippen att rycka ner dom men nu blev det som det blev ....
Jag blev rätt nöjd i övrigt , glada färger nu till våren. Min granne kom och gick förbi när jag stod på gården och tittade hur det såg ut utifrån. Hon skrattade och sa att hon hade beställt liknande och att hon trodde att man skulle rulla upp dom på en pinne.:D Jaha - men hur ska man fatta det när man inte är van vid hissgardiner :) Nu ids jag inte börja med det .... tror jag , rätt var det är så ångrar jag mig och trixar dit en pinne :)
Så klart att man har 2 inspektörer i fönstret , att det är nyputsat och rena gardiner - det struntar dom i :)
Rätt som det är gör man ett stickprov i blomjorden :) det är sånt man får leva med :)
Märta har smitit sig upp på soffan för att prova om de nya soffkuddarna går att ta sig en vilopaus på. Det verkar funka fint!
 
Till middag har vi ätit köttfärssås och spagetti - det var faktiskt Jolines önskemål! Bara därför så gjorde den här mamman köttfärssås! Alla juveler har ätit med god aptit. Eftersom det var söndag och tiden & orken fanns så fixade mamman :) även till lite efterrätt i form av chokladpudding & vaniljsås. Judith hade en idé om att hon skulle äta efterrätten först , hon har en hel del vilja den damen. Till slut efter många om & men så insåg hon att det skulle inte ske och då åt hon bra. Men man måste ju testa lite först. Efter middagen hade vi ett sockerrus bland de 2 mindre. Efter badet tog batterierna tvärslut och just efter klockan 19 sov Judith & Joline. Nu har lugnet lagt sig här och allt är förberett inför i morgon. Det är den här veckan som jag har fm alla dagar utom torsdag så då är det skönt att ha allt i ordning på morgonen.
I morgon är det måndag! Ny vecka igen! Kom i håg att "Familjen Annorlunda" börjar i morgon kväll :) Det ska vi i alla fall se! Men jag tror inte att varken Carola eller Mirkas familjer skulle vara med i år - det känns lite trist eftersom jag gillar dom men men ......... man måste ju se det i alla fall. Ha en trevlig söndagskväll ! Det lilla som återstår :) Jag ska ta plats i soffan en stund innan det är dags att tassa till sängen. Natti natt!

Bildbomb :)

Men hej :) Veckan har bara rusat i väg. Det händer massor! Man märker att våra tjejer håller på att bli stora damer ... eller i varje fall lite större! det känns i mammahjärtat! I bland vill man stanna tiden och ha dom små lite längre! Jag har varit med min äldsta tös och låtit henne handla lite kläder i fredags , hon vill inte handla på barnavdelningen något mer så vi var på lindex :) där hittade hon ett par svarta byxor , 2 toppar med kort ärm och en långärmad stickad vit tröja med svarta ränder. Då blev det uppenbart hur stor hon blivit! Våran första juvel ! Stora damen - hon ska ha praktik veckan före sportlovet och har varit och fixat praktikplats själv. Pappa följde dock med som stöd :) Alla åldrar har sin charm! Här kommer lite bilder på de mindre damerna :
Judith - en morgon innan vi begav oss till dagis. Eller en fm när dom började kl 11. För då finns det mer tid att ordna med håret :)
Trollungen Joline :) Det har blivit mycket viktigt att påpeka att man börjar bli en stor flicka & jätte viktigt att sätta svansar och flätor i håret ......
Fast ofta i Jollansfall slutar det så här ...... att hon tar tag och rycker bort svansarna så att man är rädd att allt fint hår följer med.
Nästa morgon så var det flätor som beställdes :) Dom fick faktiskt sitta kvar ända tills vi kom på dagis
Fina Judith som ser så stor ut. Lilla gumman med det stora humöret ;)
Judith innan kvällsbadet , det är både middagsrester och glass i håret :)
Joline i glassätartagen :)
 
Våra tjejer har blivit så duktiga :) hemma har vi inte haft blöja alls något på hela veckan förutom till vilan & natten. Men när vi ska åka nånstans så brukar vi sätta en blöja. Fast i går när vi for förbi hos mormor & morfar så var dom torra & Judith sa själv att hon behövde kissa. Det känns så skönt! :) Så klart att det kan hända lite olyckor i bland men det räknar vi med :) I bland blir man lite väl inne i leken eller i tvtittandet och då hinner man inte alltid riktigt fram när man kommer på att det är bråttom!
Ett kort som jag hittade nu när jag gick i genom lite äldre kort. Joline matar sina kompisar med kaka :) Alla tre är som trollbundna.
Det är en liten russinask hon håller i , dom verkar äta glatt vad än lillmatte bjuder på :)
 
Jaha nu ska jag hämta en kopp kaffe och sen ska jag ladda över fler bilder från kameran så att ni får se hur det blev med mina nya gardiner :) På återseende på en liten stund!

Våran fredag ........

Nu kom nog inläggen i lite fel ordning men det får ni stå ut med. Jag tyckte i alla fall på fredagen att jag hade hunnit vara ganska effektiv här på morgonen :) hade hunnit vika i hop torr tvätt-hängt blöt tvätt. Plockat golven och både tömt och fyllt diskmaskinen :) När jag torkade av bänken och var nöjd att köket var fint så började jag lyssna vad brudarna hade för sig ........
Judith hade varit i påsen som jag hade rensat bort med för små kläder och hittat sig en mössa , sen har dom hunnit dra in en av lekbackarna i vardagsrummet ( där jag stunden innan hade plockat golvet) och rivit ut hela backen runt golvet! Sen hade Judith bäddat ner Joline halvliggandes på båda fotöljerna & brett om henne med min rena tvätt! Alla handdukar som jag stått och vikit fungerade utmärkt som filtar! Man blir så lycklig över dubbelarbete! Det gäller att vara dubbel så snabb & bära bort tvätthögen direkt :) att jag aldrig lär mig!
 
Jahapp :) efter det så inväntade vi Jennifer & Julius för lite hjälp med helghandlingen på Ica. Ni vet att jag har pratat det här med coop eller Ica ....... vi har faktiskt handlat på båda. Men nu blev jag lite irriterad på Coop - vi är en ganska stor familj som dricker mycket mjölk :) Dom har haft kampanj på både Coop och Ica på norrmejeriers mjölk . Om man köper 10 liter så kostar det 65 kr. Vi köper 10 liter varannan dag! Sist jag hade handlat på Coop så tittade jag kvittot och mjölken kostade 83 kr ? Hmmm - ringde dit och fick svaret att när Coop hade börjat med deras egen coop-mjölk så hade dom inte kvar kampanjen på norrmejeriers mjölk. Det innebar att våran mjölk skulle kosta 18 kr mer varje gång! Jag hade visst också kunnat köpa coop-mjölk men jag tycker faktiskt att man kan gynna det som är lokalt! Jag vill ha norrmejeriers produkter så långt det är möjligt! Detta påpekade jag till killen jag fick prata med och talade även om att då handlar jag på Ica hädanefter MEN enligt honom så skulle Ica köra en liknande drive med egen mjölk. Jaja än så länge har Ica kampanj på norrmejeriers mjölk så jag har faktiskt bara handlat på Ica. Maten drar i väg nog mycket pengar varje månad så om jag tjänar 18 kr varje gång jag köper mjölk så kan jag handla det övriga också på ica. Jag tycker att jag har varit nöjd med ica än så länge ! Inget att klaga på! Dom hade dessutom en massa gulliga nyheter nu :)
Detta ljusfat med ljus var en nyhet i affären :) Så vi hjälptes åt att välja ut ljus som vi alla tyckte var fina! Dessutom hade dom fått in lite porslin i glada pastellfärger men det fick vänta. Det ramlade dessutom ner en rabattcheck på 10 % med posten som kan användas till månadshandlingen! Så hejja Ica! :) Nu ska jag snart i väg på jobbet och två damer vill ha lite uppmärksamhet innan jag far så ha det bra så hörs vi! Bye bye!

Våran söndag

Det var väldigt härligt ute i dag & det kändes som att vi behövde ta oss ut hela gänget en stund :)
Vi for i väg efter en skogsväg och promenerade. Både hundar,ungar & föräldrar behövde sig en prommis och lite frisk luft!
Det var glada miner ;)
Två underbara :)
Judith
Joline håller ett vakande öga på Molly
Vad Mollsan har för sig vete 17 :)
Vi har sett månen hela dagen. När ungar & hundar var nöjda så for vi förbi mormor & morfar , vi hade inte tänkt först men mormor ville verkligen så då gjorde vi så. :) Sen for vi hem och gjorde hemmagjorda tunnbrödsrullar med varmkorv,mos,räksallad,ketchup och kött&grillkrydda som vi snurrade in i mjukt tunnbröd. Det var kanon gott! Skulle ju fota :) men det glömde jag bort & vips så var det bara tomma tallrikar kvar på ett smutsigt bord :)  Medans vi åt så räknade vi ut för skojsskull hur mycket vi sparade på att göra dom hemma i stället för att fara på grillen ...... Det blev ca 175 kr. Vårat lilla mattegeni tycker om att räkna ut sånt & vi uppmuntrar honom så klart :) För i skolan så skriver han bara in svaret och missar att berätta hur han har fått fram svaret. Så våran tanke är att han blir uppmuntrad att visa hur han tänker.
 
Jag håller på att bli galen på gardinerna i köket :) dom är så långa att Molly lägger sig på dom när hon är under bordet så hela stången håller på att rasa :(  Men jag hade fått ett mail av Cellbes att min leverans är på väg så snart ..... :) Det passar bra för jag är ledig nästa helg! Vi hade först planer på att eventuellt åka bort över dan på lördag men jag tror vi struntar i det & tar det vid ett annat tillfälle. Vi ska ju ta premiärturen på skidor antingen lördag eller söndag! :D  Hoppas att det inte blir jätte kallt! Jag har utmanat mina ungar , de två äldre, och dom skrattar bara - få se nu hur detta ska gå - jag har ju inte stått på ett par skidor de senaste 15 åren! :) Härligt att kunna åka tillsammans ;) Ni får rapport hur det går ...... Tjingeling.
 

Dåligt med uppdatering

Ni får ursäkta att uppdateringen har varit dålig :( Jag har jobbat natthelg och har ännu en natt kvar att jobba. Har varit väldigt orolig för mamma/mormor som inte har varit allt för pigg , i går fick hon åka in på akuten. Dom ville behålla henne men hon vägrade! Min mamma kan vara rätt tjurskallig - man rubbar henne inte om hon har bestämt sig. Hon har fått mediciner och såg lite piggare ut i dag men bra är det inte. Hon lovade dock att åka ner på lasarettet i dag om det inte blir nån ändring. Nu har hon en rejäl lunginflammation , det får hon fort av en förkylning eftersom hon har kol. Nu har hon lovat att slutat röka! Jag har "gormat" på henne och sagt att hon får hålla sig undan folk som är dunderförkylda! Även oss! Men det gick hon först inte med på - hon måste ju få träffa ungarna säger hon. Nu börjar hon ändå inse att hon måste hålla sig undan förkylningar så att hon inte får dessa lunginflammationer för dom tar jätte hårt på henne. Hon har aldrig varit direkt sjuk när vi har varit små så när hon medger att hon mår dåligt så är det verkligen så! Jaja nu hoppas vi på att det vänder!  Vi har varit dit en sväng & tittat till henne för hon ville så gärna träffa barnen ;) Tjingeling

Ledsen lilleman

 
Vi har haft sorg här efter middagen , en av Julles dvärghamstrar har dött. Så tårarna rann på våran lilleman. Han som har varit så rädd om dom. Han var in på sitt rum efter middagen och skulle ge dom lite äpple men det var bara Cola som kom fram. På morgonen när jag var och satte ner lite gurka så var det oxå bara Cola som kom fram. Jag anade ganska snabbt att det var så. Så det har varit gråt & tandagnisslan här. Jennifer var & kramade om sin lillebror. Judith & Joline såg väldigt fundersamma ut. Sen säger Joline " Råttan är död!"
Då brast Julius ut i gråt. Tänk vilken stor sorg för en ,kan tyckas liten,dvärghamster! Nu har Cola som är kvar en mycket bevakande husse eller vad man nu säger när det gäller hamstrar. Måtte nu Cola må bra!
 
Annars så har dagen susat i väg i väldig fart! Jag har dock hunnit rensa ut för små kläder och plockat till i flickornas garderob. Tvättat några maskiner & det vanliga plocket.
 
I dag har jag inte hunnit träna något. Men i går var jag rätt nöjd med min träning :) först ca 6 km promenad , cyklade kanske en kvart och sen en timmes cirkelträning! Det satt skönt! Även torsdag är det inbokat cirkelträning! Känns härligt att veta att man har gjort det! Det kan kännas lite kämpigt att ta sig i väg just när bönorna ska i säng. I bland har dom redan hunnit somna när jag åker så då slipper man gråten ;) annars tror jag nog att dom slutar ganska fort när dom inte ser mig. Älskade trollungar :)
 
Jaha i morgon är vi lediga , så härligt! Jag måste ta mig och lämna in Jennifers dator som hon fick i julklapp , den funkar inte som den ska :( Det känns lite visset! En ny dator och så fungerar den inte! Men det bör väl inte bli några problem - borde inte bli det i alla fall! Köpte den just före jul & har kvittot kvar.
 
Vi lyftade in våren tomte i dag som vi har haft utanför dörren. Judiths kommentar var att han hade fryst i skägget. Ungar! :D  Vars får dom allt i från?
 
Nähä nu börjar det vara dags för lopplådan :) Natti natt

"Mamma du kan inte vara utan mig!"

Orden kom från Judith i går! Det lät så gulligt ! Vi höll på att klä oss och skulle i väg på dagis på morgonen. Judith protesterade för första gången och ville inte gå på dagis. Vi blev jätte förvånade & undrade varför. Efter en stund så sa hon att hon skulle på dagis i alla fall. Men ni vet känslan som förälder :( Blev jätte förvånad för tjejerna trivs verkligen och det har aldrig varit några bekymmer. Men när vi kom in på dagis och Inga-lill kom & mötte upp oss så var det som glömt. Lyckan var gjord när fröken frågade vad det var för bustjejer :) Det var med lättat hjärta mamman for på jobbet ;) Men i alla fall så pratade vi om att i morgon (alltså i dag) så var vi lediga och skulle bara mysa hela dagen. Då säger Judith : " Mamma du kan inte vara utan mig!"   Jag tog henne i famnen och berättade att hon hade helt rätt!  :)
 
I dag har vi , hör & häpna , sovit till kl 8 !! Så jag tror inte att det blir någon lång vila efter lunchen för mina 2 troll :) I dag ska vi bara vara , plocka lite och tvätta lite & MYSA i massor! Ska inte alls planera in dess mer utan bara ta dan som den kommer. Jaja nu ska töserna tvättas av & få tänderna borstade. På återseende!

Söndagskväll

Fort var det gjort ...... den lediga helgen bara försvann :)
Judith & Joline har somnat för ett tag sedan. Lugnet lägger sig här :) sakta men säkert!
 
Förra helgen så fick jag frågan / påståendet : " Men visst räcker det nu ?! Du skaffar väl inga fler!?"
Första gången människan sa det så nonchalerade jag henne för jag tyckte inte att hon hade med det att göra! Andra gången det kom någon minut senare så sa jag att vi inte hade några planer på en nr 5. Sen när jag gick därifrån så blev jag jätte irriterad på mig själv! Morr! Har man fler än 2 barn så verkar folk tycka att det är helt okej att säga precis vad som helst! Vad i hela h-vete har folk med att göra hur många barn jag skaffar?
Mig veterligen så sköter jag/vi dom själv! Vi är inte beroende av någon annan och våra barn har det bra! Barnen är alltid prio nr 1 ! Nu har vi inte tänkt skaffa fler utan är väldigt nöjda med våra 4 guldklimpar! MEN vad jag menar är att det är väl ändå upp till var & en hur många barn man vill ha! Eller ?
 
Jaja det är inte alltid lätt att förstå sig på folk , säkert inte på mig heller ;)
 
Är det någon som har bra ideér på förvaringar? Jag måste hitta något till Jullesrum - man får som ingen ordning om man inte kan sätta undan sakerna. Har hittat lite alternativ i Ikea-katalogen. Om vi ändå ska åka dit i april. Till brudarnas saker funderar jag på något sådant:
Backarna finns i flera olika färger och den sväljer en hel del. Fort samlas det saker. Jag har lovat Julle att vi ska fixa till lite på hansrum så att han oxå får lite mysigt :) Han hade lite önskemål:
Detta påslakansset tyckte han var fint.
Det fanns även med likadana gardiner  :) men vi får väl se vad vi hittar på :) lilleman fyller ju år i april så det kanske är lite nytt & fixat när man kommer från skolan nån dag. Man vet aldrig :)  Det är alltid lika roligt att hitta på eller göra något för honom - han är så tacksam för allt! Lilla hjärtat!
Jaja nu ska jag gå & titta den där nya svenska komedin om kungafamiljen - Hette den månne Holstein Gottorp eller nåt sånt? Ni får ha en bra söndagskväll! Hoppas att vi syns snart igen! Tjingeling!

Smarrig lingonsylt!

Vi har ätit potatispalt till middag så jag vill lova att jag lätt hade kunnat lägga mig på soffan & blunda en stund :) Crille hade fått tips av sin bror om en ny variant på lingonsylt så det provade han att göra. Den blev super god!
                       
                          SMAKLIG LINGONSYLT
 
Fräs i stekpanna: 1 röd lök
                         1 röd chili                       Detta finhackas!
                         1 jalapeno       
                         1 röd habanero     
 
                         5-6 dl lingonsylt
 
Blanda i hop och låt stå innan servering. Jag var lite tveksam till hurvida det passade till palt men det var kanon gott! Det starka gjorde sig bra mot fläsket & palten. Men vi springer väl i kapp till vattenkran under kvällen :)
 
Jennifer har på eget bevåg badat Judith & Joline :) Sen har hon fått klä på dom pyjamasar , borsta håret och även fått borsta tänderna utan bråk! Hur lyckades hon med det ? Alltid är det nån av dom som inte är så jätte sugen på att borsta tänder. Nu ska det plockas fram kläder inför i morgon så att det är smidigt på morgonen :) Det är dagis,skola och jobb. Brudarna har en ganska lätt vecka med bara måndag & tisdag & sen är vi lediga onsdag & torsdag , brudarna är även lediga fredag medans jag går ut på natthelg. Judith & Joline stormtrivs på sitt dagis så dom är där så gärna. Joline bara fnissar och ska berätta något för Annfi , det verkar vara något jätte viktigt :) Vi får höra mycket om Bitt,Annfi och Ingalilli.  Tjingeling!
 
    

Min son önskar sig en lillebror

Oj jag inser nu hur rubriken ser ut :) jag kan dementera på en gång! Jag är inte gravid! :D  Julius känner av lite då & då att han är enda killen och nu på eftermiddagen var de två mindre syrrorna med stora systern på hennes rum och var så nöjda :) I bland gjorde dom sig en runda in i köket och berättade stolt att dom var med Jeffe ;)
 
Julius försökte att dom skulle komma in och vara med honom på hans rum men nä det ville dom inte. Både Judith & Joline är väldigt mycket för båda sina syskon men Jennifer verkar vara favoriten :) Så då var han jätte ledsen och ville att vi skulle skaffa en lillebror som ville vara med honom och göra pojksaker!  Älskade unge!
 
Nu sitter Julle & spelar skylanders , nu tror jag nog att damerna kan sitta där en stund och titta :) Hoppas i alla fall det för storebrors skull :) Så blir han kanske lite gladare fast han bara har systrar :)
 
Vi har fixat & donat med att byta gardiner m.m plockat bort julsaker m.m  Så nu är det bara slingan & tomten där utifrån som är kvar samt mitt skåp i köket där pepparkakshuset har stått som har kvar lite tomtar. Sen är den glada julen slut även här :)
Detta satte jag upp iköket bara tillfälligt tills mina nya gardiner kommer. Ljuset i stormlyktan var jag på väg att kasta för det hade brunnit ner i ett hål & veken drunknade där nere. Ni vet hur det blir med ljus i bland :(   Men då pratade jag en kväll med Ingela som höll på att skära bort stearin från sina ljus & visst ..... det tog jag fasta på och nu kan jag använda ljuset igen :)  Hej på en stund !

Planering :)

Nu är jag så där långt fram igen och planerar ;) men det är ju det bästa om man kan ha lite framförhållning så man inte måste ta allt direkt :) eller hur? Jag försöker i alla fall ;) känns lite kämpigt med 4 juveler annars ! Kanske funkar om man har 1 som behöver men jag har 4 älsklingar. Ja eller 4 barn och några till älsklingar ;) de lurviga barnen behöver sitt också.
 
Jag satt och tittade hur jag jobbar påsken och hur den föll in i år. Så jag jobbar långfredagen, påskaftonen , påskdagen och ännu annandagpåsk! Det blir bra med extrapengar :) storhelgsob. Alla storhelgshelger verkar falla in på våra helger i år - även midsommar men då har jag nog semester :)
 
Påsken var i mars så storhelgsobn betalas ut i april ! Så våran planering är att åka på Ikea då och inhandla dessa:
 
Det är med lite blandade känslor man inser att flickorna börjar bli stora , inga bebisar något mer. Än så länge sover dom i sina spjälsängar men våran lilla buse Joline har nog inte tänkt hålla sig där nå länge. Så vi har tittat på dom här juniorsängarna från ikea. Man får säng och en vettig madrass till ca 1100 kr så det är väl rätt okej! Så då blir det att åka till Happis över dan ;) ( Haparanda) Mormor & morfar erbjöd sig att låna brudarna över dagen i fall att vi tycker att det blir tjorvigt att åka så långt med dom. Det lät som att mormor & morfar ville låna flickorna :) Vi får se , det kan ju vara trevligt att åka alla också. Jag tänkte passa på att spana in andra affärer också som alla pratar om! Nu måste jag köra ett race in i lilla skrubben för att hitta en ändknopp till min gardinstång :)

Vårfint :)

Ni vet .... snart är det dags för den där tiden när solen börjar lysa in och man ser hur mycket damm det ligger överrallt :(  Man blir alltid lika fundersam hur man har skött städningen egentligen .........
Men det är alltid roligare att städa om man har något nytt ;) om så bara en ny duk till bordet! Jag älskar dessa glada vårtulpaner :) Så ni må tro när jag handlar att det lätt kan slinka ner en bukett tulpaner! Nu var jag lite leds på mina gardiner ..... så nästa fredag ska dessa förhoppningsvis hämtas ut!
Man blir glad av färger :)
Har aldrig varit nån vän av hissgardiner men tyckte om denna :) är barnsligt förtjust i både prickigt & randigt ;)
Dessa till kökssoffan - dom lär väl mest ligga på golvet men vi försöker :)
Jag blev jätte förtjust i dom här ljuslyktorna. Enkla och ändå jätte fina - i alla fall ser dom ut att vara fina.
 
Allt detta har jag hittat på Cellbes :) Där hittar man lite av varje! Så nu hoppas jag att det hinner komma till fredag men det tar väl inte så många dagar innan man får paket ? Sen hade jag gärna velat ha en ny duk men hittade ingen , så jag tänkte om jag frågar snällt kanske jag får titta i mammas gömmor :) Min mamma gillar det här med gardiner & dukar! Hennes skrubb är riktigt rolig! Vet ni förresten att påsken är redan i slutet av mars ? Mina nya gardiner blir toppen till påsk! Eller hur ? :) Jaha nu ska jag klättra i fönstret och hänga upp gardiner som får hänga tills mina nya kommer :) Tjingeling!
 
 

Snabb uppdatering

Titta :) vi har en helt underbar tid framför oss - våren !!
 
Den här bilden är tagen i går! Jag hade en kanon dag på jobbet :) Vad man blir lycklig av att se solen! Det var så vackert ute med snö i träden och så helt plötsligt ....... kom den där underbara solen & gav lite hopp om vår! Egentligen har jag inte tid att sitta vid datorn men jag skulle ändå dricka en kopp kaffe & ta en paus i mitt städande! Jag håller på att städa bort julen! Det tar sin lilla tid! Jennifer & Julius har varit jätte flitiga och hjälpt mig med att fixa bort julgranen. Brudarna hjälper till mest hela tiden :) Judith har lyckats ramla mot bokhyllan i vardagsrummet , snavade på julsaker som hon envisades med att kånka runt på. Hon blir nog blå ovanför ena ögat. Eländes elände......
 
Jag har flera fina bilder från promenaden i min mobil men kan fortfarande inte föra över dom själv till datorn .... så dom kanske ni får se sen.
 
HAHA !! Sen förstår ni att jag har varit i full färd med att slösa upp eller ..... egentligen inte slösa - min storhelgsob som kommer på januarilönen. Jag har nämligen varit och provat ut skidor åt mig! Längdskidor! Jag har ju tänkt i flera år men nu var det ju så att jag lovat att åka dundret runt med mina arbetskompisar :) ÄNTLIGEN så kom jag till skott! Jag har åkt jätte mycket när jag var yngre och tyckt om det så nu .... åh vad härligt det ska bli! När vi var där på Norrsport och Tony ( ägaren) hjälpte mig att prova ut skidor så fick jag en sån akut längtan till våren! & till att få sitta på en is & pimpla! Vi har nog inte varit ute sen vi fick flickorna. När Jennifer & Julius var mindre var vi ute jätte mycket! Nu är tjejerna så pass stora så det är lättare att böka oss i väg. Så ni som vill umgås under våren - ni hittar oss på nån is :)
 
Jaha nu var kaffekoppen slut och jag ska återgå till min städning! skönt när man är färdig! Jag har insett att jag måste köra en rejäl genomgång/rensning i alla skåp & garderober! Usch vad man samlar på sig! Jaja för att man ens ska idas börja så får man ta det pö om pö :) ett skåp om dagen  eller hur var det nu ? :) Tjingeling för ett tag!

Tack snälla Anna :)

Jag har varit med mamma till Sunderbyn i fredags , sen när vi var färdiga där så for vi in till Luleå en sväng. Tyvärr var det fel månad att fara till Luleå :) Ni vet hur det är med pengar så här i januari och efter jul & nyår ;) Vi var in till Anna & fikade innan vi for hem igen. Så Anna skickade lite saker till flickorna :) bland annat denna sittpuff! Den blev mycket populär! Till slut skickade jag ett meddelande åt Anna att jag skickar både flickorna & sittpuffen när dom börjar slåss .... fick genast svaret att hon tror att jag ljuger - sötnosarna slåss inte alls! Till slut stod det 3-3 i bett :( varken Jennfer eller Julius har hållt på att bitas när dom var små MEN dessa två är hopplös mellan varven. Fattar inte varför!? Är det för att dom är så pass jämngamla ?
 
Judith har lärt sig ett nytt ord igen! Återigen ett sånt där ord hon inte hade behövt snappa upp : pisspotta! Hon hade kommit i helgen & sett så snäll ut innan hon hade klämt i med "din pisspotta!" åt sin pappa.
Ja , fröknarna på dagis lär nog få höra en del av hennes nya ord i morgon ......... 
 
Efter att ha varit en stund med sina större syskon i vardagsrummet en dag så kommer hon i köket och tittar på mig och säger: " Pucko! Du luktar bajs!" Jag behövde ingen större fantasi för att förstå hur hon lärt sig detta! En lillebror på 10 år som älskar att reta sin 13-åriga syster och vet precis vad hon blir galen av!
 
Nä hörni ... vad HÄRLIGT att skolan börjar igen! :) Tjingeling

Tisdag sista lediga dan!

Jaha så var det sista dagen på detta jullov! I morgon startar allvaret :) Det känns ganska skönt för då kommer man i rätt gängor igen. Så här ser det ut hos oss i dag :)
Julius med sin julklapp :) x-peria tipo.
Jennifer i andra soffhörnet med sin telefon :) än så länge har dom hållit sams i dag! Inte illa :)
Judith i tvåsittssoffan ;)
Joline somnade i matbordet när hon hade ätit upp sin lunch så hon ligger i sin säng & sover. Judith har sovit ända tills kl 8 i morse så jag tänkte att hon får vara vaken. Då kommer hon in i köket när jag står och diskar undan efter lunchen ....... ser så eländig ut och säger att hon mår inte riktigt bra! För att demonstrera hur illa det är så håller hon sig för huvudet. Så klart att man måste få bli nerbäddad i soffan under filten en stund. :) Men medans jag förde över bilderna till datorn så blev det visst bättre för hon har redan klivit upp. Hon är mycket noga med att poängtera att hon ska bara mysa INTE sova! Jaha :)
 
I dag är jag ledig efter jobbarhelg , jobbade ännu em i går. Så efter jobbet promenerade jag hem med Mia. Det var så härligt att få sig en kvällspromenad! I kväll har jag ett pass cirkelträning inbokat tillsammans med Johanna , vad skönt att komma i gång igen! Nu var det färdiglatat!
 
Jag har hunnit plocka lite och tvättat undan några maskiner. Nu ser man snart bottnarna i mina tvättunnor. För ett tag i alla fall. :)
 
I morgon så är det dags för dagis & skola igen ! Så det ska förberedas kläder & packas väskor färdigt. Sen jobbar jag  fm resten av veckan - nu ska jag vara på dc nån av dagarna så det blir roligt! Det känns som att det är länge sen! Jag har inte sett mina arbetskompisar där uppe sen före jul! FÖRRA ÅRET! Jag tittar kanske in en sväng sen och uppdaterar mer. Nu ska jag byta påse i dammsugaren & dra av golven en sväng :) Tjingelingen!

Nöjd Joline!

 
Titta vad hon ser nöjd ut! Inga barnspärrar som stoppar henne! Snabbt går det dessutom! :) Det finns tydligen en spärr med dubbla flikar som man måste trycka ner båda samtidigt .... ska kolla upp det för vi måste hitta på något annat. Nu ska jag ta och läsa i genom lite bloggar , sen ska jag nog ta en relativt tidig kväll. På återseende! Tjingeling!
 
 

Lite bebisbilder :)

Första tuppluren hemma i egen säng. Det känns så nyss och så har dom hunnit bli över 2 år!
Joline var inlagd på barn de första dagarna  .... lillskruttan :)
Titta vilken skillnad det var på de 2 , Judith ser så mycket större ut , men Joline tog igen det ganska fort!
Det här kortet är taget när dom ligger i bb-vagnen första dygnen.
 
Jag satt och tittade lite bilder , jag kan inte förstå att det har gått så fort! Alldeles nyss var dom bebisar och nu är dom snart 2,5 år & hinner hitta på en massa bus! :) Jag tittade förresten på korten som jag har lagt ut från julafton ..... den ¨såg verkligen bedrövlig ut våran gran! Men men även nästa år kan det nog vara en prövning :)  Kommer ni i håg att jag skrev att jag hade sett så fina demogranar på Ica ?! Det fanns små bordsgranar likadana till salu men inte dom i naturlig storlek. Men då  just innan jul så sålde dom tydligen ut demogranarna som hade stått i foajen. Jag trodde inte det var sant när jag hörde vad dom ville ha för demogranarna .... 1900 kr! Det betalar jag inte för en demogran & dessutom just före jul! Jaja hoppas att ni tyckte det var roligt att se lite bebiskort ;) Tjing på ett tag!

Lite bilder från vardagsrummet

Så här börjar det se ut i vardagsrummet :) vi är långt i från färdig men det är en början !
Ser ni Judith som står framför soffan och fotar med wii-kontrollen ? Kan ju berätta att flickorna är och drar i tavlorna sen dom fick vara med när vi grejade där inne. Så nu ser jag att ramarna hänger lite hur som helst :)
Ovanför lilla soffan. Dessa vargtavlor hade jag lagt undan och nästan glömt bort. Dom är från Bradford och en samlarserie som jag har samlat när Julius var nyfödd. jag tycker om vargar :)
Ovanför akvariumet :) Oxå en samlarserie från bradford med motiv under havsytan. Jag förstår inte riktigt själv hur jag har samlat , dom är ganska dyra och jag har några serier ..... jag tror inte att det är något jag skulle prioritera i dag! Men fina är dom i alla fall ;)
Töserna vill vara med & kolla vad man gör :) I morgon måste jag söka fram en liten skruvmejsel och skruva fast ljushållarna bättre i lampan. :)
Som sagt vi är inte färdig men på god väg :)funderar om jag ska ta ett ryck och börja rensa bort julen här hemma. Jag börjar vara less på julsaker men resten av familjen vill ha det till tjugondaknut! Ja , jag får se - hux flux ryker den med mig när jag har fått upp ångan! Oj vad jag gillar mina nya tapeter!
Tjaha .... kanske man skulle ta och titta vad det är på tvn innan man försöker hitta till sängen. Natti på er!

Oj då :)

Jag har järnkoll på hur gamla alla andra är och vad dom fyller ..... haha! Men fråga hur gammal jag själv blir så vet jag inte det! Tack & lov så har jag vänner som påminner mig hur gammal jag är! TACK INGELA! :) Jag måste ju rätta till det och berätta att jag fyller ju faktiskt 35 år! :) Håller på att ladda upp kort från kameran hur det börjar bli i vardagsrummet ..... kommer strax!

Bloggtips!

Jag har börjat följa en ny blogg :) eller den är ny för mig! Satu som hon heter var gästbloggare hos Mirka för ett tag sedan. Hon har tvillingar som är ungefär jämngamla med mina :) Hon har 5 barn nu sedan lilla Olivia föddes i december. Titta gärna in hos henne. :) Jag gör det då & då. Lägger in henne oxå bland mina länkar. Tjingeling!
 
www.mybabydolls.blogg.se

Onsdag 2 januari

 
Hittade dom här kloka orden på fejjan i dag! Det är väl så ... man kan inte hålla på att älta det gamla utan ta ett djupt andetag och starta ett nytt liv. :) Det låter ju klokt i alla fall , men om man sen kan leva upp till det återstår att se ;)
 
Jag fyller 34 år i år och i dag har jag fått mig en tankeställare av min mamma :) det stämmer att mamma alltid är mamma! fast man så blir 75 bast ;) Det hon sa gjorde mig först arg men eftersom jag vet att hon inte brukar vara elak utan att det finns en omtanke bakom. Jaja jag förstår vad hon menar och jag får väl tänka på det. Mamma är mamma ALLTID ! Det fanns som sagt en god tanke där bakom och hon vill alltid mitt & min familjs bästa. Man ska väl inte hålla på att bråka och vara osams men man måste i alla fall få säga vad man tycker.
 
Lilla Joline har klurat ut i dag hur barnspärrar funkar på skåp & lådor. Om Judith är duktig på att prata och hålla sig framme så är våran mindre lilla dam duktig på praktiska saker :) Till exempel nu öppnar hon barnspärrarna. I skåpet i köket där vi har skärmaskinen m.m  Judith for dit fort som ögat och skulle oxå prova men lyckades inte så efter en stund så ropade hon dit sin lillasyster & vips var skåpet öppet! Så hur gör vi nu ? Måste ju fixa nya spärrar!
 
Tror att brudarna har längtat efter dagis & sina fröknar i dag. Det har varit mycket prat om Fi,Bitt & Ingalill i dag!Judith vinkade och skulle i väg , jag frågade vars och hon svarade på dagis! Så jag har sagt att nästa vecka blir det dagis igen och det nöjde dom sig med! Jag är så glad att dom trivs & att allt går så bra!
 
I dag har jag tvättat undan ganska mycket. Det känns skönt! Jag hade flera plagg som inte kan köras med något annat så det har jag passat på att tvätta undan. Jag hade tvättat nya sängkläder och skulle hänga dessa , men när jag plockade ut dom från maskinen så droppade det vatten från dom ........ ÅH NEJ tänkte jag! Men .... tvättmaskinen hade inte gått sönder däremot hade min yngsta juvel ;) vridit om centrifugvarven! Undra om Joline har tänkt bli tekniker av något slag ?!
 
Ja hörni få se vad det nya året 2013 har att bjuda på! Vi hoppas på ett gott år med roliga saker! Tjingeling!

Filmtips!

 
LOL
 
Jennifer har velat se den här filmen ett tag , mycket för att Miley Cyrus spelar huvudrollen :) pigan är ju uppvuxen med Hannah Montana :) Så vi såg den här filmen med Jennifer & Julius en kväll när flickorna somnat. Den var rolig! Vissa saker hade jag kunnat hitta på själv ;) som det att tjejen blir kär i killkompisen hon umgås med m.m Sen tyckte jag att filmen även hade en bra slutkläm: att hem till mamma kan man alltid komma och få tröst & hjälp :)  Jennifer tyckte att filmen var bra , hon tittade bort vid kärleksscener :) det var ju pinsamt! Det var roligt att se den med tonårsdottern som är 13 och just på väg in i tonårslivet! kan tilläggas att mamman i filmen spelas av Demi Moore. Jaja ett filmtips så här på nyårsdagen. Tjingeling!

Av barn & fyllhundar .......

 
Ni vet hur man säger ? ..... Av barn & fyllhundar får man höra sanningen! Jag tyckte minsann  i går när jag kom hem att vi ska byta om och vara lite fina på nyårsafton :) Jag var och sökte i min garderob för att konstatera att jag måste inhandla lite både vardags & finkläder åt mig själv! Hittade en svart tunika och ett par byxor. Jag kände mig lite nöjd att det syntas på tunikan att den var större än sist när jag hade den :)
 
För att det inte skulle bli bara svartklätt så tog jag på mig en lång silverkedja med ett buddha-hänge! Jag gillar buddha :) Judith gick förbi mig och fick genast se halsbandet , sträckte fram handen och tog tag i buddha. Hon stod länge och studerade honom. Till slut frågade jag henne vem det var .............. Fick svaret ganska fort & kärleksfullt att det var MAMMA! :)
 
Ödmjukhet mina vänner ;) där fick jag för att jag var mallig att jag hade gått ner i vikt!Nu ska jag koka mig en kopp the och prata med mina större juveler innan det är dags för sängen! På återseende! Tjingeling!

Våran nyårsafton

Våran nyårsafton var bra :) vi åt en jätte god middag. Efter middagen så kom Jennifer och Crille på att vi hade glömt att köpa en STOR pommac som vi brukar "skåla" in det nya året med , så dom stack ut och skulle fixa det. Naturligtvis så var det slut överrallt så dom köpte nån alkoholfri cider och det gick utmärkt!
 
Efter middagen så skyndade jag mig att klä flickorna för att vi skulle gå ut och titta lite fyrverkerier innan dom skulle sova. På med alla kläder och just när dom var färdigklädda så kom gänget hem från handlingen - det var en glad & förväntansfull skara som gick ut. Vi gick upp för en backe för att vara lite avsides så att vi kunde skjuta raketer.Crille gjorde i ordning och vi stod på sidan om och tittade.
Första raketen ...... då storgrinade Judith och tyckte inte att det var det minsta roligt. Joline började också gråta. När det började fräsa i raketen just innan den sticker i väg så var symfonin ett faktum! Judith skrek "Jag vill gå HEM!" och tårarna sprutade! Så då gick vi in igen -glada i hågen traskade vi i väg för att komma hem igen gråtandes! Det var bara att klä av alla kläderna igen! Så det vi trodde att dom skulle tycka var roligt visade sig att det är inte alltid vad vi föräldrar vill & tror som barnen tycker om! Väl inne gjorde vi glassbomb!
 
Det uppskattades i alla fall :)
Det var bara att duscha av brudarna efter att vi ätit ;)
Vid kl 21 så var det natti natt för de små. Både dom och hundarna sov sig lugnt i genom 12-slaget :) Det blev rätt sent innan jag tog mig i säng och i dag har jag jobbat fm , det blev en liten powernap på soffan efter middagen. Jag vaknade av att två damer stod och tittade på mig :) direkt jag öppnade ögonen så säger Judith " Pappa nu vaknar mamma!" Crille hade bett dom låta mig vila en stund. I morgon är jag ledig :) då ska vi mysa på.

RSS 2.0