Vardagen är här igen ...

Japp då var det vardag igen ! Efter ett långt sommarlov så har skolorna startat igen. Det är ganska skönt att komma i rutiner igen. Tjejerna behövde varsin ny ryggsäck. Så stora syster lovade dom att dom fick välja varsin ny på stan. 
(null)
Dessa valde dom. Ni ser ju att det är väldigt olika val. Och jo .... jag tror nog att ni som känner dom redan har knäckt det 😉
(null)
Precis ! Judith valde den rosa och Joline ville ha en guldryggsäck. 
Våra tjejer ❤️ dom har börjat trean ! Det känns som att vi inte riktigt hunnit med. Dom har bytt klassrum och lärare. Jag har varit i skolan och kollat läget så klart. Det verkar bra ! Jag var lite missnöjd innan men man måste ge det en chans innan man sågar det. Jag är positivt överraskad och det känns bra ! Första dagen när jag kom och skulle hämta tjejerna så gick jag in och pratade lite med nya läraren. Då förvånar hon mig när hon pratade med Judith och hade förstått första dagen hur Judith fungerar. Judith är jätte noga med allt och vill att det ska bli ordentligt gjort så hon kan ofta känna att hon inte hinner ordentligt. Men det sa nya läraren att dom skulle få tid till i slutet av varje vecka. Även Joline verkar nöjd så mamman är oxå nöjd 😊.
(null)
I lördags så fick vi åka ner på akuten med en av töserna. Hon har alltid haft problem med torr hud och vi har varit ner till sunderbyn på utredning om psoriasis. Nu hade hon mollusker , som hade inflammerat och det såg bedrövligt ut. Ont hade hon dessutom. Så vi for ner på nya akutmottagningen. Så vi fick antibiotika och rådet att hålla rent med alsollösning. Lilla torrisen ❤️. 
Vi städade förra helgen. Vi rensade bort massor så på söndan var vi på soptippen med ett lass. 
(null)
Märta var nöjd med nya mattan 😊 
Vi har köpt nytt vardagsrumsbord för ett tag sen. 
(null)

(null)

Tjejerna var oxå nöjd och mös i det nystädade vardagsrummet . Så nu har vi gått i genom både köket och vardagsrummet rejält . Bara resten kvar då.... eller åtminstone båda skrubbarna och hallen har vi kvar. Alla garderober ska oxå tas. Jag har börjat rensa flickornas garderob när jag beställde nytt. Jisses vad dom växer ur kläder ! Joline kan ha det som Judith vuxit ur. Men det behövs alltid något i alla fall. 
Jag behövde en ny jacka .... så jag beställde en jacka .... 
(null)
Jätte snygg tyckte jag. Jag har tittat på den i flera år men snålat. Till slut så beställde jag den åt mig själv. När den väl kom så var den jätte liten i storlek så det var bara att skicka tillbaka den. På recensionerna på nätet står det att den är så rymlig i storlek och att man ska ta sin vanliga storlek , det funkade inte kan jag säga. Äldsta dottern tyckte att jag skulle ta en large. Hon tycker att jag köper för stora kläder 😊 men jag hatar kläder som sitter åt och jag vill gärna få kläder under. Allt som inte är för litet kan jag ha 😊. Jag tog en XL men såg direkt jag öppnade paketet att det skiter sig. Jag fick igen den men ingenting under och helst skulle jag inte andas heller. Sen ser jag i jackan vad dom räknar som XL = 42 & tjejsydd dessutom. 
Jaja MEN nu till saken hör att det är nån firma här och säljer ut lagret från fritidsfabriken som jag hade beställt i från . Vi har varit dit i dag och handlat. Jag har köpt en likadan jacka fast i svart med rosa detaljer i större storlek och ja priset .... 599kr i stället för 1099. Jag är nöjd ! Min mamma köpte en likadan jacka som jag hade beställt först. Jag hade nog varit ganska sur om jag hade kunnat ha jackan för nästan 1100 kr och sen kommit på utförsäljningen 😊. Allt löser sig till slut . Nu ska jag smörja benen på en liten tös för dom ska i säng. Vi hörs ! 

Ledig helg och ruskväder

Men hej världen ! Jag har ledig helg ! 
(null)
Det är inget vidare väder ute så vi tänkte passa på att storstäda här hemma ! Det är verkligen behövligt så det ska vi roa oss med i dag ! Önskemålet kom faktiskt från sonen , han erbjöd sig till och med att åka på soptippen med mig när vi städat färdigt så det tackar jag inte nej till. Det är lite motsträvigt att börja men det är så skönt när det är färdigt ! Så nu ska vi åka ut och handla sopsäckar och fönsterputs. Familjedag kan bestå av olika aktiviter 😊 i dag städar vi ! Vi hörs sen 


God morgon världen 😊

Jag fick en kompis i går kväll , det var en liten tös som kom tassande och hade haft en mardröm så hon fick krypa ner med oss. 
Skolan .... det var det jag var inne på. Jag är inte nöjd , jag har verkligen kämpat och försökt se fördelar men nä - jag gör det inte ännu ! Jag tror det är tre parallell klasser i varje årskull. Jag frågade lärarna vid förra höststarten om alla barn ens rymdes ute på skolgården att leka samtidigt. 
Sen har det varit lite problem förra året. En av mina töser har blivit kallad för hora , svartskalle och tjockis. Alltså förstår ni ?? Av jämnåriga grabbar ?! Den andra tösen har klarat sig lite " bättre" för hon har gått undan . Den första som blivit kallad för både det ena och det andra gör ju inte det - hon backar inte utan svarar . Ska jag behöva lära mina barn att gå undan och ta skit för att få vara i fred ? 
Alla barn ska vara trygg i skolan ! OCH jag tycker inte att det är skolans sak att uppfostra barn - det är tame tusan ett föräldraansvar ! Sen tror jag fullt och fast att föräldrar som är medveten om att deras barn beter sig illa tar tag i det ! Ingen vettig människa vill att ens barn beter sig illa ! En fredagskväll när jag nattade flickorna så frågar den ena om det är skola i morgon. Jag svarade att det är lördag och vi är lediga. När ungen säger något i stil med att det var skönt för då slipper jag ha ont i magen för det har jag alltid när jag ska till skolan. Sen pratade vi en lång stund . Mammas hjärta brast nästan. Sen mådde jag så jäkla dåligt - min unge ska inte gå till skolan med en sån känsla så typ kvart i 10 fredagskväll mailade jag till läraren. Ni förstår ju vilken mamma som var i skolan med dom på måndag, både på morgonen och en stund på eftermiddagen. 
Flickorna har haft världens bästa lärare som jag har fullt förtroende för. Hon tog tag i saken direkt och lämnade vidare till berörda lärare . 
Dagen efteråt .. kom en pojke av 3-4 st och knackade på klassdörren och ville prata med min flicka och läraren MEN min tös vägrade.  Där såg man ganska tydligt att hans föräldrar tog tag i det. Jag berömde honom ( via lärarna ) att det var modigt att be om ursäkt . Sen har jag naturligtvis pratat massor med mina egna om hur man beter sig och att man aldrig är dum med någon. Har man gjort fel ber man om ursäkt . 
Framåt våren var det väl ganska lugnt men jag kan säga att det är stor skillnad bara från det mina stora gick i skolan mot för i dag. Ställ er i korridorena och lyssna på hur barnen låter åt varandra ! Man blir mållös .... 
det kan inte vara lätt att vara lärare i dag ! Jag beundrar dom verkligen för det jobb dom gör ! Vi har alltid varit tydliga med våra barn att man lyssnar på de vuxna och respekterar. Har det varit något i skolan så har nån av oss åkt dit. På gamla skolan har alla lärare vetat vem vi har varit och att vi har tagit det direkt om det har varit något. 
Det värsta jag vet är bortskämda snorvalpar som beter sig illa .... och det är inte ens säkert att föräldrarna har en aning om hur dom beter sig utanför hemmets väggar. För barn kan bete sig på ett sätt hemma men bli totalt förändrad i grupp med andra barn. Barn är barn och självklart blir det galet i bland. Men om man då får en tillsägelse av vuxna så måste man backa och inse att det var fel. Inte börja gapa och skrika. 
Jag var med om en sak i våras. Vi var nere hos mormor på ett annat område. Vi satt i köket och fikade så vi såg när det kom ett gäng på 4-5 killar och gick runt på området. En av dom hade en kamera på cykelhjälmen . Dom roade sig med att springa runt o busplinga på dörrar. I huset där mamma bor så är det mestadels äldre människor som inte är så pigga. Efter ett tag lessnade vi så jag och en av mammas andra främmande gick ut på ballkongen. Pojkarna kom strax traskande igen och då frågade vi vad dom funderade på . Nej nej det var absolut inte dom . Till slut säger den andra kvinnan som var på besök att vi såg att det var ni för vi har kamera vid dörren. Då förvandlades ungarna till fiskmåsar och gapade och skrek !! Vi sa bara att dom skulle sluta plinga på dörrar , att det räckte nu . Sen gick vi in . Det tog ett tag och sen plingade det på dörren igen men nu stod dom kvar. Jag frågade snällt vad dom ville . Dom undrade om vi hade fotat dom och ville se bilderna för annars skulle dom polisanmäla OSS .... ( sen kom det jävla kärring ..., ) mina proppar for all världens väg ! Jag upplyste herrarna om att dom skulle försvinna fort! Samt att vi kommer att kontakta både polis och deras föräldrar. Dom insåg nog att det var bäst att avlägsna sig ! Men då stod dom borta vid lekparken på området och gapade och skrek ! Alltså 10-12 åringar . Jag skrev ett inlägg på fb där jag på ett fint sätt efterlyste föräldrarna till dessa grabbar , även för deras skull. Om man beter sig så illa i den åldern och kommer undan med det så vad kan vi vänta oss om något år ? 
Ganska snart i kommentarerna så visade det sig att dessa ungar var även på andra områden och ställde till ofog. En del menade att det var busstreck och att man skulle låta barnen leka för så har vi oxå gjort. Jo hade det varit bus men när det är så gott som dagligen och vid tillsägelse blir dom otrevliga och till o med hotar med polisanmälan . Nej då räcker det! Fb tog bort inlägget så jag konstaterade krasst att efterlysa försvunna hundar och katter går utmärkt men inte efterlysa försvunna föräldrar . Jaja det var en förälder som hörde av sig och till & med tackade för att han fick veta. Sen kom det ju ganska fort namn på dessa grabbar oxå . Men sen dess har det varit lugnt. Jaja jag tror fortfarande att ingen förälder vill att barnen ska bete sig illa bara dom vet om det. Jag vill alltid veta om mina barn har gjort något ofog , just för att kunna ta det för deras skull. Nä nu ska jag köra i gång en tvättmaskin o förbereda lunchen för på eftermiddagen ska jag få gå på en utbildning som låter jätte intressant om autism och asperger. Sen jobbar jag kväll. Vi hörs ! 


Slut på semestrarna ...

Men fort var det gjort ! I måndags så var det dags för de flesta som haft andra perioden att börja jobba ! Det är så roligt att träffa hela gänget efter sommaren 😊. Jaa jag har tänkt uppdatera men det har alltid kommit annat i mellan.... men nu så gör jag ett försök. 
Våra töser har hunnit fylla 9 år i lördags men då jobbade ju jag ett 12-timmars skift så vi firade dom på torsdagen när jag var ledig. 
(null)

Älskade ungar ❤️ nio år !! Det har gått så fort ! Fast i och för sig det tycker jag ju med alla ungar. Jennifer fyller 20 år i oktober .... till våren blir Julius 18 .... och små töserna har alltså fyllt 9 
Snart är det skoldags ! Så jag har kollat i genom lite kläder och som vanligt behöver dom en hel del ..... 
(null)

Vi gjorde en beställning från hm ..... 
jag grämer mig lite grann för jag har ju inte riktigt förstått det här med att ladda ner appen. Utan det var när jag var till Luleå och handlade som hon i kassan sa att dom har gått i från bonuscheckarna på papper för kanske 2 år sedan - att man måste ladda ner appen .... 
så efter många om och men gjorde jag ju det. Jag insåg fort hur mycket bonus jag har missat 🙄. Jag brukade ju få bonuscheckar på flera hundra.... men nu när vi hade beställt lite nytt till skolstart så har jag 250kr bonus 😊. 
Båda tjejerna har dragit i väg under sommaren , men Judith har verkligen blivit lång ! Joline kan ju ha kläderna som Judith har haft så hon har mera ombyten. 
Sonen har jobbat hela sommaren ! I fredags hade han sin sista dag så nu är han ledig två veckor innan skolan börjar ! Han har köpt sig en klocka och en ny dator ! Sen har han även beställt sig kläder ..... hans stora syster hjälpte honom. Jag hörde att hon gormade på honom .... han gillar ju det där med märkeskläder och hon har aldrig förstått varför man ska betala dubbelt så mycket för märket. Jag hörde föreläsningen hon hade för honom om vilket vansinne det var att lägga 1500kr på EN tröja när han kunde köpa minst två fina tröjor i stället! Men han har jobbat hela sommaren själv och då är det ju bra att han kan köpa själv det han ville ha! Bättre att han lägger det på kläder än slösar bort dom på annat. 
(null)

De nyblivna 9-åringarna ❤️
Helt ofattbart att dom redan börjar åk 3 ! Tyvärr , ja det är tyvärr , så får dom inte behålla sin lärare . Hon ska börja jobba i åk 1 och dom får en annan lärare. Jag är inte så nöjd ..... dom har gjort om på skolan så förra året var det mycket förändringar. Jag har haft barn på den skolan sen -05 .... 
jag är INTE imponerad av förändringen och ser fortfarande inte de fördelar som kommunen menade att det skulle bli ! Jag tycker att det är ett elände ! Det har varit oroligt , stökigt och inte alls den atmosfären som jag har förknippat med skolan . Förut har det varit en 1-9 skola .... nu är det från förskoleklass till åk 6. Så högstadiet flyttas dom ner till en annan skola. Låg och mellanstadieklasserna från den skolan är uppflyttad till "våran"skola . Så det är en skola för förskoleklass -åk 6 och sen en annan för alla högstadieklasser. Jag har tyckt att det har varit så bra med att lärarna har följt barnen under hela resan . Sen tror jag personligen att det blir ett mildare klimat bland eleverna , helst högstadieeleverna, när det är mindre antal klasser och blandade åldrar. Nu stökar min telefon så jag måste dela upp inlägget 😊. Snart tillbaka

RSS 2.0