Torsdag & helg ;)


I dag hade vi ett paket i brevlådan - det var flickornas nya handskar ! Jag är super nöjd! Dom känns helt underbara och för dom dagarna det är extra kallt så har vi beställt en innervante i ull. Jag har hört både ris & ros om dessa vantar. Mest ros :) riset var att barnen hade varit blöt & kall om händerna den där dagen det var så där slaskigt. Klart om barnen blir blöt att dom blir kalla ! Man kan ju inte jämföra handskarna med galonhandskar. Men vi ska prova dom här & jag tror sten hårt på dom ! Jag har beställt dom i från : www.tornedalens.com  ! Prova ni oxå ! Helt okej pris oxå! Två par handskar , två ullvantar och frakt på 40kr blev totalt 520kr. Efter att ha betalat 700kr för två par hestra som Judith frös i så ger jag gladeligen 520kr för dessa. Jag har jobbat fm i dag & nu är vi LEDIGA tills måndagsmorgon! Ljuvligt! :)       Angående napp/tutt historien så gav den här mamman efter när Jollan hade gråtit efter sin tuttu i 2 timmar. Det gjorde ont i mammahjärtat ! Även i pappahjärtat ! Vi diskuterade hur vi hade gjort med de två stora  , Jennifer var över 4 år innan vi fick henne att ge upp tutten. Vi mutade henne ;) hon fick välja något på leksaksaffären mot tutten. Så vi ska vänja av dom och så får dom välja något i utbyte mot napparna nästa gång vi storhandlar! Vi pratar om det redan nu för att dom ska hinna vänja sig vid tanken. Men det undviker den här dåliga mamman att berätta för tandläkaren ;) dessutom är det bara till natten dom får sina nappar. ( måste jag försvara mig lite med .....)       Jaja annars så gör vi inte dess mer i kväll , tvätt & diskmaskinen kör sin vanliga rutt så klart. Julius är på fotbollsträning och innan han åkte så sökte vi hans spårlöst försvunna ryggsäck! Den var helt puts väck! Men däremot hittade jag två av flickornas tröjor som jag sökt i flera veckor. När pappan sen skulle köra Julle till träningen och lyftat på sin jacka som hängt över en stol i köket SÅ hittade vi ryggsäcken! Jaja nu ska jag bli undersökt av doktor Judith så tjingeling på er så länge ! 

Tisdag och snöslask

Jaha då har vi redan tisdag ! Jag har eftermiddagsskift i dag så jag har hunnit en hel del på morgonen. När flickorna fick sin tid till tandis så hade jag glömt bort att dom stora barnen hade lov i veckan. Men men ...... Kl 8 hade Joline tid & 8.30 var det Judithstur. En av bönorna totalvägrade att öppna munnen och ville inte heller bita i hop så att tandläkaren fick se bettet.Guess who ?! Ja visst Judith så klart. Det gick bra att sätta sig i stolen men sen var det tvärnit! Till slut lirkade Jennifer ,som var snäll & hängde med oss  , med henne och satt med henne i stolen. Tänderna fick då i alla fall räknas. Men bettet vägrade hon visa. Men tandläkaren hade varit med förr och såg det ändå. Vi fick skäll av tandläkaren ....... Joline fick inte i hop sitt bett ordentligt och det berodde på att hon har napp. Vi skulle sluta direkt tyckte dom. Så vad konstigt om hundarna äter upp alla tuttar till natten ?! 😉 Judith använder inte nappen lika mycket och det såg tandis oxå. Så det blir nog lättare att få Judith att avstå från nappen än Jollan . Jaja vi hittar på något. Sen var vi och hälsade på mormor & morfar en sväng. Sen kl 11 så for vi på dagis. Sen järnet hem o fixa lunch åt oss som var hemma. Medans det blev varmt hann jag sortera upp det mesta av tvätten. Så det är bara att sätta in färdiga maskiner. Lite tid sparar man ju. Vi hade ju kalas här i går ;) 
Så här hittade vi Joline & Tulta :) dom hade somnat tillsammans. Gosegummor ! 
Detta fick vi med oss från tandis. Judith valde så klart en rosa tandborste. Jollan brukar variera sig , i dag blev det en vit! Jaja nu ska jag hänga tvätten & sen är det dags för lite jobb ! Jag ska ta friskvård om det funkar och åka på cirkelträning i kväll. Det som inte dödar härdar! Visst var det så ?! Ha en bra tisdag! Tjingeling ;) 

Lite bilder

Jennifer hade fotat brudarna när gänget var ute i helgen Gosegummor 

Jennifer är jätte duktig på att fota så oftast är det hon som får finast bilder på de två små 
Bönorna i sin nya mundering ;) tjingeling ! 

Grattis underbara Jeffe ❤️


I dag fyller våran äldsta juvel 14 år! Grattis älskade unge! Jag tycker att det har gått alldeles för fort ! Det är ju nyss hon var kring 4 år och skulle rymma till mormor för att vi var dumma ;) det dramat slutade med att hon fastnade i djup snön bakom huset så mamma fick plumsa dit och hjälpa henne loss. Eller när hon lärde sig cykla & stannade med hjälp av fötterna vilket resulterade i att dom nya rosa prinsess-skorna blev en sandalmodell med öppna tår :) sen grät hon floder när dom inte gick att använda något mer. Då köpte farmor & farfar blinkande skor åt henne så då hoppade hon runt i flera dagar & tjoade glatt " det blinkar det blinkar!" Jaja nu ska vi äta frukost och sen ska 14-åringen göra sina egna tårtor efter egen begäran ! Tjingeling på er! 

Jennifers skor


Dessa skor föll äldsta tösen i smaken :) jag har varit & hämtat hem en nöjd tös. Nu är det jobbet som väntar! Ha en fin fredag allihopa ! Tjingeling ;) 

Jollan somnar när hon är trött ❤️


Judith satt i köket och ritade , det blev så tyst i vardagsrummet ...... Hittade lilla bä så här ! Sovandes!Packandet är strax klart. Barnen är eld & lågor och väntar på att få fara till farmor & farfar. Jennifer är ute & äter med sina kompisar. Hon skulle messa när dom var klar för jag har lovat att skjutsa hem kompisarna. Jag tittade skor åt Jeffe när jag var in på dojan ( skoaffären) och messade foton åt henne. Men tjej & 14 år 😜 nä det gick inte så jag hoppas att vi hinner förbi där en sväng . Jaja nu är det dags att stressa vidare så allt hinns med . Tjingeling ! 

Löningsdag & fredag :)

Japp kan det bli nå bättre ?! Eller jo jag hade ju kunnat vara ledig i helgen & kunnat följa med familjen till stugan ;) men men ..... Jag jobbar i helgen och det går bra det med för jag trivs ju med jobbgänget! Sen är det ju dessa helger som ger lite extra i börsen :) har ett gäng med bilder 
Nya skorna är uthämtade ;) direkt jag hade märkt dom så hämtade flickorna dom så nu håller dom på att gå in dom :) 
Julles jacka ! Hoppas att den är lika varm som den verkar ;) 
H&M paketet är uthämtat! 
Judith tyckte så om den röda tröjan med katten. 
Velourpyjamas , helt perfekt när vi ska till stugan 
Tights , kjol och strumpisar. Kjolen & strumpbyxorna var på erbjudande när jag ringde så dom halkade också med. Medans jag var i väg & gjorde ärenden så var flickorna hos morfar. Där trivs dom ;) mormor var inte hemma men hon var väldigt efterfrågad ! Brudarna ville inte alls åka hem när det var dags för det. Men väl hemma fick dom rusta på där ute innan det var dags att gå in och äta lite lunch ! 
Julles Bob utan dyna ser lite lustig ut ....... Kanske tomten måste fixa en ny eller åtminstone en ny sits ?! 
Riktiga uteungar ! Jag har betalat in räkningarna,fyllt på mobiltelefoner och fixat Julles skolkort! Jag tyckte att det var jätte bekvämt att kunna gå in och välja bild & sen göra en direktbetalning! Då är det ju redan bortbetalt ! Nu ska jag packa lite kläder till barnen inför helg i stugan. Judith har redan varit & tjatat om att byta till nya kläder ! Där är dom väldigt olika ! Joline - hon traskar glatt på i kläderna jag lägger fram och bryr sig inte om hon blir lite smutsig ;) Judith ska byta direkt hon får lite vatten på sig. Jaja dags att göra lite nytta här ! Har varit på cirkelträning med Johanna & Ingela i tisdags , min träningsvärk är grym! Kan knappt sätta mig ! Men då vet man ju att det har tagit! Kan bara konstatera att kondition är en färsk vara , fort tappar man den ! Men nu kör vi det racet igen ! På återseende ! Tjingeling ! 

Lättnadens pust :)


Tadaa ! Nu är vi snart redo för den riktiga vintern! Flickornas nya overaller har kommit och jag har nyss märkt dom. Efter en hård match mellan oss &vinterskorna från förra året så vann vi ;) , men det var inte det lättaste att hitta igen alla 4! I synnerhet inte när bönorna hade lekt med dom och två 3-åringar är experter på att trolla bort saker !! På fredag ska jag hämta ut deras nya skor ! Då ska även de större juvelerna få sig lite nytt! Jennifer ska även ut & äta med sina tjejkompisar på thairestaurangen. Hon fyller år under lovveckan & då skulle inte två av dom vara hemma. Jistanes våran stora tös fyller 14 år! Vars tar tiden vägen ?! Tycker nyss att man hade henne liten i famnen. Jaha , Judith hade fortfarande inte gjort nr 2 i dag och inte bajsat sen tisdag. Stackars lillan :( så jag ringde BVC på morgonen. Deras råd var att ge henne klyx och ändå fortsätta ge laktulosen. Så det blev en vända på Apoteket innan dom hämtades hem från dagis. Tjejen som jobbade på Apoteket var jätte hjälpsam & hade själv barn som hade haft problem med magen. Efter middagen så tog vi tjuren vid hornen ;) och det gick jätte bra! Vi förklarade för Judith att nu måste bajset ut så att hon inte behöver ha ont i lillmagen. Det dröjde inte länge så satt hon på pottan & uppdraget var avklarat! Pust! Det var både föräldrarna & tösen som drog en lättnadens suck ! Sen har hon sjungit här för full hals ! BVC tyckte att vi skulle ha koll på hennes mage ( vilket vi redan har ) och om det fortsätter så här så skulle vi be att få komma på barn för en utredning och eventuellt klyxschema. Men nu är i alla fall magen tömd & tösen glad ! Jaja nu ska jag plocka färdigt kläder inför i morgon. God natt på er ! Tjingeling! 

Lite fler bilder 😉

Farmor hade ju stått och gjort play-doh deg tills vi skulle komma :) det blev väldigt uppskattat! Även Jennifer & Julius roade sig med det ett bra tag ! 
Judith ville kavla 
Så klart ville ju Jollan också prova! Hon har på sig sin kofta som farmor hade stickat färdigt nu. Sen gick Judith runt med ett garnnystan i handen & när vi frågade henne vad hon skulle göra med det så skulle hon sticka en kofta till farmor! 
I dag blåste det så kallt så vi höll oss inne mesta delen av dagen ! 
Flickorna var så nöjda för det var favoritprogrammet på teven. Jag har blivit en riktig jäkel på att känna igen vilket barnprogram som börjar bara av att höra signaturmelodin 😉! Nu är det sängen för två små , ovanligt sent för att vara dom men dom sov i bilen på väg hem. Sen ska väskor packas inför i morgon. Tjingeling ! 

Ledig helg = toppen helg ! 😃

Vi har haft en toppen helg i stugan 😉 jag älskar dessa lediga helger när man får vara med familjen ! När man dessutom tar sig i väg och gör något tillsammans ! I lördags var vi ute i skogen & grillade korv ! Farmor var också med. Älgjägarna (pappa,farfar och farbror) såg vi inte skymten av 😊 men nu är det inte jakt så många veckor till. Judith har så bekymmer med sin mage igen! Nu är det så eländigt med att hon är hård i magen, jag ska ringa BVC i morgon och höra om det finns något mer effektivt än laktulos för det verkar inte riktigt hjälpa :( jaja jag kan visa er lite kort jag har gjort med pic collage 😃
Alla juveler & bästa Molly 😉 vilken underbar vovve hon är ! 
Barn älskar att vara ute 😃 alltid hittar dom något att roa sig med ! 
Jennifer & Julius trivs fortfarande med att vara ute 😃
Ikea-påsar funkar till det mesta , även till att ta med sig ved 😉 ! Jaja söndagskväll och allt vad det innebär så nu fick ni en snabb uppdatering ! På återseende ! Tjingeling ! 

Onsdagen


Det här har min lilla goding lyckats med i går :(  i ett obevakat ögonblick var hon och hoppade i dubbelsängen & kraschade in i nattduksbordet ! Förutom det så har hon hunnit fixa lite lukta-gott i dammsugaren, jag hade just fyllt över tvättmedel i en liten hink som jag har stående inne på stora toaletten. När jag hörde orden "mamma jag hjälper dig !" Så gick jag dit och där står mitt lilla troll & har satt medel i tvättmaskinen. Dock i rätt fack & allt MEN även golvet hade fått sig en dos. Jag dammsög upp det så nu luktar det rent när jag dammsuger 😄! Judith är mycket piggare i dag efter att ha sovit 12 timmar på raken! Hon har inte behövt alvedon sen halv 2 i natt så jag hoppas att det fortsätter så! Flickorna har fått bada & jag ska bädda rent i deras sängar. Det brukar alltid behövas efter att man har haft feber. Annars så väntar ett kalas i dag, jag & stora barnen far dit - dom små får vara hemma med pappa när dom inte är riktigt på topp. Tjingeling på er ! 

Go kväll 😃

Men nu ni 😃 nu är jag vaken ännu ! Det snöar hos oss ! Vi har snö på backen ! Bättre det än detta höstmörker ! Våran gammelhund blev så glad och ville börja leka i stället för att kvällskissa 😉. Jag var in på instagram & tänka sig ...... Det hade kommit en snäll kommentar till Julius utav killen jag markerade åt i går ! Vad skönt ! Bara det håller i sig ! Är barnen nöjda & glada så är mamma detsamma ! Nu väntar sängen ! God natt ! Tjingeling ! 

Tisdagen 😄

Jaha den här tisdagen bara försvann i ett rasande huj 😉 som alla lediga dagar! Judith blåste på & sov i 3,5 timmar ! Det brukar hon inte ! Om hon har feber ännu i morgon så kommer jag att ringa vc eller BVC för då vill jag nog att dom tar lite prover på henne. Vi har haft lilla julafton här 😉 . Mormor & morfar har varit till Luleå i dag. Jag hade bett dom gå in på h&m för att se om det fanns två pack långkalsonger. Jag hade rabattcheckar på 200kr just på h&m. 
Långkalsonger 😀 ! 
Även detta hade mormor & morfar hittat ! Byxorna är finare i verkligheten än på bild ! Super fina ! 
Extra handskar hade dom fyndat på stadium! Kanon bra ! Det behövs alltid ! Dessutom börjar vi ha så kallt nu så fingervantarna åker snart i byrålådan ! Julius hade fått boxerkalsonger som han ville ha för sig själv 😉! Jennifer fick inget nu men mormor har lovat henne att dom ska gå på stan när hon fyller år så jag törs lova att hon blir kompenserad 😃! Flickorna älskar ju doktor macstuffins på Disney junior så dom har börjat leka doktor! Så dom har även fått varsin doktorsväska 😊 glädjen var stor ! Mormor & morfar har blivit grundligt undersökta innan dom for hem ! 
Doktor Judith med doktorsglasögon 😄 
Doktor Joline tar sig en kaka mellan patienterna 😉. Vem vill bli undersökt !? Dagens höjdpunkt kom när vi satt & åt middag och Crille säger att hans bror hade berättat att våran son & hans son hade affärat i helgen! Jo visst tyckte jag att Julius sparbössa var ovanligt full när jag var in på hans rum och jag såg kusinens fotbollsalbum liggandes på skrivbordet. Men jag tänkte att han hade glömt den. Tills middagen kom & deras business kom på tal ! Jo då Julle hade sålt en fingerboard-ramp med en fingerboard för 170kr. Kusinen hade nog tömt sin spargris 😳för det var i enkronor. Även fotbollsalbumet ingick i någon affär. Det visste inte ens föräldrarna om så dom höll ju på att svimma ! Pappa & farbror tog sig ett snack med sönerna om att det var inte ok att sälja saker som man har fått ! Förbjudet att göra affärer i så unga år ! Jag tror att min son brås på sin morbror 😃😃😃 ! Julle får växa och mogna nåt år till innan han ger sig in i den branschen ! Mormor skrattade och berättade när min bror hade fått köpa rejäla vinterskor med sin farmor & sen skulle han gå och byta storlek. Det slutade med att han hade kommit hem med en stor fågelbur med fåglar i ! Jaja ungar ! Nu ska jag ta en liten fröken i famnen och sätta mig i soffan. Det vet ni ju hur det slutar 😉 natti natt på er ! 

Skolfoto på Jennifer !


Skolkorten på den äldsta av juvelerna kom i dag 😄 underbara kloka pigan ! Julius har fotat sig först i dag och flickorna hade fotografering först den 6/11 ! Jag har pratat med fotofirman , fotografen och även med dagis så de två större syskonen får gå ner på dagis så att vi får en syskonserie på hela syskonskaran 😃! Tidigare år har vi inte tänkt på det utan bara fotat Judith & Joline tillsammans. Men så klart att vi vill ha ett kort på alla 4 tillsammans!  Judith sover ännu !!! Men hon känns inte varm i alla fall. Vill inte väcka henne när hon inte är frisk. Skoldagen hade gått bra ! Ingen hade varit dum med lilleman , han bekände dock att han själv hade pratat i klassrummet så det pratade vi om & det skulle han tänka på hädanefter ! Han vill göra om på sitt rum och inte ha kvar loftsängen så jag funderar på att sätta ut den på blocket. Jag har sagt att vi kan göra en planering och skriva ner vad han skulle vilja ha till sitt rum. Man får inte allt på en gång men lite då & då ! Kalla det muta 😉 men jag kallar det en morot ! Sköter man sig så kan man få lite extra i bland ! Så nu sitter han vid köksbordet och ser ut som en professor 😃 planering var det ! Tjingeling ! 

Lugn stund 😄

Det märks tydligt att Judith inte mår bra för hon går bakom mig & gnäller. Direkt jag ska göra något. Så efter lunchen så lade jag dom en stund och dom sover ännu ! Förkylningar gör man bäst i att sova bort ! Jag har hunnit med att ha finfrämmande 
Lille Jack & mamma Anki var förbi och tog en kopp kaffe & surrade en stund ! Brudarna sov sött så det var lugnt. Vi hann avklara en massa viktiga samtalsämnen så som vinterhandskar till barnen & hemmagjorda figurtårtor m.m    Handskarna som jag hade tänkt åt Judith & Joline gick inte att få tag i och det var ju lite märkligt med tanke på att det är i början av säsongen , men i en tråd på fb så tipsade flera stycken om finska vinterhandskar som dom brukar sälja här på marknaden. Så jag fick en hemsida till dessa och ska prova såna ! Efter att först ha kollat med mina experter ( läs dagisfröknar ) som tyckte att det var bra handskar till vettiga pengar så ska jag beställa handskar + innervantar i ull till mina små bönor ! Bild & recension kommer sedan 😃! Nu väntar jag hem mina större juveler från skolan. Julius var så orolig att gå i dag för det har varit två killar från en högre årskurs som har hållit på att jäklas med honom i höstas. Jag tog det då med lärarna som tog det med dessa två herrar. Dagen efteråt kommer Julle hem & slänger ryggsäcken i hallen , jag såg direkt att det var något. Efter en stund säger han att han aldrig mer ska säga något till mig för det blir bara värre ! Jo då dessa två killar hade gått på honom igen när han gick från gympan. Men morr ! Jag tog det , mot julius'svilja, med läraren igen! Läraren tyckte att det var jätte bra för sånt ska inte ungar komma undan med ! Återigen hade hon och även rektorn pratat med dessa grabbar. Förra veckan kom Julle hem och var bekymrade över att dom hade varit dumma med en klasskompis till honom. Men Julius sa att jag behövde inte ringa till skolan för en annan av lärarna hade kommit och hört det. I går var det dags igen ! Julius hade lagt upp en bild på instagram föreställande två fingerboards med texten " vilken är snyggast ? " sist bland kommentarerna hade en av killarna skrivit " ingen för dom är lika ful båda två "  Det väckte mamma Björn ! Jag kunde inte låta bli att komma med en tydlig markering ! Min kommentar blev därför att jag tycker att båda är fina ! Har man inget snällt att säga så kan man vara tyst eller hur och pojkensnamn ! Förbaskade unge ! Julius var bekymrad när jag kom från jobbet och sa att det skulle jag inte ha skrivit för nu var han övertygad om att han skulle få skit för det i dag ! Sen var han orolig om den här pojken skulle skriva något dumt åt mig eller säga något dumt om mig ! Men i wish 😃! Jag tolererar inte att mina barn är dumma med någon eller beter sig illa ! Det är en gyllene regel : man behandlar andra som man vill bli behandlad själv ! Men jag tolererar inte heller att någon annan är dum med mina barn ! Dessa två har blivit tillsagda flertalet gånger och det gäller inte bara en eller två andra barn som dom varit dumma med ! Nu är mitt tålamod slut ! Därför har jag som den besvärliga mamman jag är informerat skolan i morse och har sagt att jag OMG vill veta om denna pojke varit på Julle i dag ! Julius har sagt att det är ingen ide att säga något för dom killarna lyssnar inte på någon! Jag har svarat Julle att dom ska ge f-n i att jäklas med andra och jag tror visst att lärarna kommer att ta det så långt som dom måste ! Annars kommer jag personligen att kontakta deras föräldrar. Ni hör ju att besvärliga mamman visar sig igen ! Men jag tycker att det är åt fanders att två tolvåringar tycker att man kan skita i vad de vuxna säger ! När till & med barn som går på andra skolor har haft problem med dessa två på fritiden! Vars är världen på väg ? Vars tog alla vettiga föräldrar vägen ? Jaja hoppas att Jennifer & Julius snart kommer så jag får höra om deras dag 😊! Om jag kanske måste lösa barnvakt en stund och bege mig till skolan i morgon ?! Det gör jag om det behövs ! Jaha jag börjar väl förbereda middagen då - i dag bjuder huset på korvstroganoff & ris ! Kanske jag kan locka Judith att äta lite grann . Tjingeling på er ! 

Dags för uppdatering !

Men hej på er ! Dags för lite uppdatering tror jag ! Jag har en sjuk tös ännu :( i morse klev vi upp vid fyra och då fick hon alvedon för hon var som en liten kamin! I går började hon dessutom bajsa löst , ni vet att vi hade en hemsk period i våras med hennes mage så det är ju min fasa att vi hamnar i det igen. Men i dag är det förkylningen som spökar! I går morse klev dom upp vid halv 7 och vid 8 hittade jag henne så här 
Lilla hjärtat ! Hönsmamman hämtade ett täcke och bredde om henne. Vips kom lillasyster Bus 
Där höll hon sig en stund så jag hann dona på lite här hemma ☺️. Helgen har varit kämpig , lördagen så hade jag inte klarat mig utan min stora duktiga tös ! Mormor & morfar var och hjälpte henne några timmar men sen hade dom annat inplanerat så då har hon varit själv med dom. Det har gått bra! Men det är ingen dröm att vara på jobbet & fundera hur det går där hemma. På lördag när jag kom hem så satt jag i köket och tog en kopp kaffe, då hann den lilla busen in på toaletten och tog en ny omgång med nagellack! Golvet & min necessär var fullt i grönt nagellack! Men det värsta var att lilla damen var oxå full i nagellack! Dessutom grinade hon och sa att det sved i ögonen! Jag såg framför mig hur det skulle bli att tillbringa en massa timmar på akuten 😒 men som tur var efter att jag spolat Jollan i vatten så tittade hon som vanligt och slutade säga att det sved i ögonen. Då var det bara att ta fram nagellacksborttagningen och få bort det hon hade på armar, ben och i ansiktet! Det hon hade i håret fick jag inte bort så hon har gröna metallicslingor med glitter i håret. Lilla snabba busunge ! Jag var just på väg i köket för att ringa jobbet och säga att jag blir hemma söndagen så ringer mormor & säger att jag kan köra dit dom på söndag. Puh ! Vad skönt ! Så jag kunde jobba lugnt ! I går hade jag em så vi avlöste varann i dörren men det funkar 😃! När jag kom hem i går hade jag en huvudvärk som inte var av den här världen ! Brudarna var ännu uppe så när jag satte mig i soffan såg det ut så här 😜 brukar vara ganska snål med kort på mig själv men den här kan jag bjuda er på 
Det var tack & god natt ! Även för mamman en stund senare ! I dag är jag ledig efter jobbarhelg så då blir det de vanliga ! Var & tittade om tvättstugan var ledig i kväll men så klart att den var bokad! Som oftast när jag är ledig ! Så jag tvättar det jag hinner inne. Men nog är det skönt att gå till tvättis och få allt torrt ! Jag har ringt jobbet & dagis och sagt att vi blir hemma åtminstone i morgon genom att Judith ännu har haft feber i morse. Vi får hoppas att hon kryar på sig snart! Det verkar som att hon blir hårdare drabbad än Joline. Joline är snorig men är ändå ganska pigg . Jaja det får bli en bättre uppdatering senare 😄. Tjingeling på er ! 

Glömde ju .......

Att berätta det som fick den här mamman att dra på smilbanden kvart över 5 i morse :). När jag tyst gick ut i köket med glas & medicinkopp med tanken att försöka få dom att somna om , så vänder jag mig om och där står mina damer med händerna för ögonen ! Dom tror inte att dom syns om dom inte ser själv ! 😄 insåg att det blir bara att kliva upp ! Stora syskonen sover ännu och det får dom göra en stund till. Julius var helt slut i går kväll så han behöver det. När jag hade burit flickorna i säng så snarkade han högt på golvet 😉 , så han fick också hjälp i säng. Jag & pigan fick lite egentid. Tjingeling ! 

God morgon lördag!

Här har vi varit uppe sen kvart över 5 ! Då vaknade Judith & Joline ! Det var bara att smyga ut i köket och hämta alvedon & nånting att dricka. Jag jobbade fm i går & vid 11 ringer dagis att jag har en flicka som inte mår bra. Jag förstod direkt att det var Judith för hon vaknade & var ledsen på natten men somnade om igen. På morgonen verkade hon dock må bra så jag tänkte att hon hade drömt nånting. När jag kommer till dagis så ligger min lilla älskling och sover på soffan. Kall om händerna men i övrigt kändes hon varm! Jag ställde ner henne medans jag skulle klä henne men hon bara dråsade i hop & ville inte stå på benen. Inga-Lill hjälpte Joline att klä sig . Våra fröknar är verkligen guld värda ! Vi for hem & på parkeringen kom det två änglar i form av mormor & morfar . Annars hade det varit kämpigt för Judith vägrade släppa mig & orkade inte gå själv. Joline skulle hålla mig i handen och så hade jag två ryggsäckar att bära. Judith fick alvedon och blev nerbäddad i soffan
Lilla gumman ❤️ . Efter ett tag så gjorde alvedonen sitt , hon kom och ville gå på pottan. Där tömde hon magen rejält! Så säkert var det därför hon inte ville gå själv. Vid klockan 18 kom febern tillbaka :( vad det är trist när barnen inte mår bra! Joline somnade i lunchen och hade sovit på dan så hon var pigg som en nötkärna & har tittat idol med oss. Judith däckade i soffan under idol. Min äldsta tös kom hem med ett färdigt arbete från syslöjden i går 
Dom hade i uppgift att göra om något gammalt till något nytt ! Någon som ser vad hon gjort om ?! Det är en bilklädsel som låg & skräpade i garderoben! Det sydde hon en väska utav ! Den var jätte fin ! Hon är så påhittig mellan varven. Jaja nu ska jag ta en kopp kaffe till och börja ladda inför en lång arbetsdag. Jag har en lång rast mitt på dagen så då åker jag hem & lagar mat till mitt gäng! Pappan i huset är i väg & jagar så mormor & morfar skulle komma och vara med barnen under dagen. Jennifer är ju också hemma & har lovat hjälpa till.  Efter middagen så blir Jennifer ensam med dom en stund men hon säger att det går bra! Duktiga stora syster! Jag belönade henne med att hon får välja om hon vill beställa lite kläder eller om vi ska fara på stan & handla. Självklart ska dom ha lite extra belöning när dom är snälla och hjälper till. Det var så bra att det gick att lösa utan att jag var tvungen att vaba. Man förlorar så himla mycket pengar på att vara hemma och dessutom när det är helg. Det känns trist att jobba varannan helg men vad ska man göra ?! Det är så det ser ut inom vården och det ger lite mer i börsen med helgob. Den här månaden när alla fyra juveler behöver påfyllning med vinterkläder & skor så känns det som att alla pengar är välkomna 😉! Jaja ha en bra lördag på er ! Tjingeling! 

Starka lilla Jollan


Detta har lillan lyckats med ! Rycka loss lampan ovanför sin säng ! Både betongskruv och plugg hade farit all världens väg ! Joline är stark som en litenbjörnunge 😄! När flickorna hade lagt sig vid åtta-snåret så grät hon och ropade PAPPA! När Crille gick in så frågade hon " men vars är min lampa ?! " . Lill gumman ❤️ ! Så i morgon åker pappa på att borra ett nytt hål med bättre plugg ! Nu är även jag på väg i säng ! Det är min hårda vecka på schemat som står för dörren ! Av 8 dagar framåt så jobbar jag 7. Jaja bättre uppdatering en annan dag ! Natti natt ! 

Underbar helg 😄

Glömde tyvärr kameran så ni får hålla till godo med mobilbilder 😉! Vi har haft en underbar helg i alla fall ! 
Dagarna har vi haft ganska fint väder & varit ute en hel del !Stugmys & syskonkärlek när det är som bäst! Kvällarna har vi myst på i stugan & testat nya kaminen ! Helt ljuvligt vilken värme det blir när man eldar ! Jag hade gärna haft en kamin här hemma just nu för jag går runt & små fryser hela tiden ! 
Flickorna har haft användning för sina fina tröjor som min moster har gett dom ! 
Molly , Tulta och Märta har också haft en toppen helg ! Tulta älskar att ligga framför kaminen - undra om hon var katt i sitt förra liv 😉
Så här snygg var Judith på pottan 😘 trosor på huvudet ! 
Sen somnade de små tillsammans på fredagskvällen 😊
Joline - en ganska vanlig syn när hon somnar i matbordet. 
Dålig bild men detta var på söndagsmorgonen inne hos farmor & farfar ! 
Som sagt vi har haft en toppen helg ! Vi har blivit riktigt bortskämda av farmor med god mat som palt,laxlåda & kycklinggryta ! Men som vanligt går alla lediga helger på tok för fort ! Pappan i familjen har jagat så han har vi dess värre knappt hunnit se men det kompenseras med älgkött till frysen då jaktlaget hade god tur i helgen !Nähä nu ska jag se klart Wallander-filmen på fyran! Ha en bra söndagskväll på er ! Tjingeling!  

På väg till stugan


Så här snygga var damerna när vi packade oss in i bilen & for till stugan 😄. Tjingeling ! 

Onsdag 2 oktober

Vad tiden rusar i väg , redan oktober ! Den här månaden fyller våran förstfödda 14 år ! Måste klura ut vad vi ska ge henne i present ;) hon har lämnat ett gäng med önskemål så vi får se vad vi hittar på ! 😊      I går innan jag skulle i väg på eftermiddagsskift så hann jag med att luncha med Kristina på Nittaya ! 
Det var såå gott ! Dessutom trevligt sällskap ! Vi brukar försöka klämma in en lunchdate  lite då & då . Nästa vecka tänkte jag försöka ta en promenad till henne med Tulta 😊 , hon är Tultas uppfödare och har kvar mor & syster till Tulta. Det är så härligt med människor som ger energi 😊! Det är dom man ska ha runt sig ! Jag har eftermiddag i dag också så om en timme ska jag föra Judith & Joline på dagis. Vi har hunnit mysa , måla och fika tillsammans ☺️. Skönt att ha nån enstaka kväll så att man kan skutta runt i pyjamas lite längre ! Jag har även hunnit med det vanliga plocket , kört en tvättmaskin och diskmaskin ! Skönt att få undan ! Mormor förgyllde flickornas dag i går : 

Hon var in på Kappahl och hittade prinsesstrosor till sina prinsessor ! Judith hade önskat sig liknande från h&m katalogen så lyckan var stor när mormor tog fram dom . Judith har inte alls blöja nu ! Inte på nätterna heller! Joline brukar ha på nätterna & i bland på dan när vi går ut för hon är inte så intresserad av att gå på pottan ! Olyckor händer ! Men det kommer nog för henne också snart , det blev ett bakslag under sommaren & jourdagis ! Jaja nu ska vi börja klä oss 😀. Jag lovade att springa in på skolan med Julius ryggsäck som han hade glömt hemma. På återseende. Tjingeling 😉

RSS 2.0