Ledig dag och städning

(null)
Jaha i dag är jag ledig. Jag var ledig i går också men då hade jag en hel del ärenden att ta i tu med och när man börjar åka ut så blir det inte riktigt att man kommer i gång med något hemma. Så i dag tänker jag ta ett städrace här för det behövs !! Ganska skönt att få vara i lugn och ro hemma själv när man plockar och donar. Pappan i familjen är på jobbet. Tjejerna och lilleman är i skolan och den äldsta juvelen for just på jobbet. 
I förrgår kom Judith hem med trasiga glasögon. Det hade hänt en olycka med dom på rasten i pulkbacken. Så vi letade fram hennes andra par glasögon . Så i går hämtade jag dom från skolan och så for vi ner till synsam. Innan vi gick in så tittade Judith allvarligt på mig och säger att hon måste berätta något. Då hade en skruv lossnat från andra paret så dom var oxå provisoriskt lagade med häftmassa. Jag lugnade henne med att det var väl ingen fara för vi var ju på väg att fixa till det. Lilla hjärtat som är så rädd om sina saker. Nu hade inte synsam hemma av den bågen som hade gått sönder helt så dom skulle titta om någon annan butik hade den. Sen skulle dom höra av sig. Det är bra att ha två par glasögon åt barnen .... det fick vi erfara med sonen så lite rutin har vi väl på den fronten. Jaha nu är kaffet slut och jag ska starta min tur i köket . På återseende ! 


Det blev fortare än snart

Vintern kom lite fortare än den brukar... jag hade beställt jackor och överdragsbyxor åt töserna från lager 157 
(null)
Men hoppsan hejsan så kom snön och det blev kallare. När jag började plocka fram vinterkläderna så inser jag att Judith har vuxit ur allt ! Jag for i väg på stan och hittade till slut ett par svarta täckbyxor på kappahl. Men inga ordentliga vinterjackor. Tur att man har vänner med huvudet på skaft 😊 så när jag fick frågan om jag hade varit på Intersport så insåg jag att den affären hade jag ju inte varit på . Så dit drog jag i väg dagen efter och hittade jätte fina vinterkläder åt töserna . 
(null)
Dom har valt själva. Först tänkte jag bara köpa åt den ena men besvikelsen i den andras ögon gick inte att bortse i från så dom fick båda två. Joline har extrakläder om det kniper. Åt Judith ska jag köpa en jacka till så hon har två men jag väntar tills jag hittar nån rabatt eller rea. Skor hade dom så dom klarar nu. Jag måste söka fram lite garn och strumpstickorna för tjocksockar behövs alltid. Varje vinter. 
(null)

Vi har börjat träna tjejerna på att gå hem själva när dom slutar. Det går bra hittills. Dom går bara själva när jag är ledig och väntar hemma på dom. Om jag jobbar så är dom på fritids. Jag tror inte att eftermiddagarna blir något problem ..... däremot mornarna om dom är ensam och har en tid att passa. 
Fritids har varit ett kapitel för sig. Inget har funkat. En dag när jag kom höll jag på att få med mig fel unge hem. Sen när jag påpekar att jag inte ska hämta den pojken dom trodde så undrar personalen vem jag ska hämta . Jag svarar : Judith och Joline. Då får jag till svar att dom prickar av henne i systemet ... då hade det varit mycket små saker som inte funkat så jag svarade irriterat att ni menar att ni prickar av DOM - det är ju två ! Judith OCH Joline . Nån dag efter det så kommer jag från jobbet och parkerar bilen. Det var +4 grader ute och det första jag ser är en unge i t-shirt i gungorna. Det var 4-5 vuxna ute och ingen har sagt åt henne att gå in och klä sig. När jag kommer och går över skolgården så vänder sig ungen om och ropar hej mamma. Det var min egen unge. När personalen hör att jag har synpunkter på klädseln så sticker två unga tjejer fram huvudena och ropar åt mig att dom prickar ut henne.  Jag tänkte vråla tillbaka om dom vet vad hon heter i dag men jag inser att det lönar sig inte att skrika åt personalen för dom gör så gott dom kan med det dom har. Jag hade föräldramöte på kvällen och fick tag i rektorn . Jag bad henne vänligt att tala om fördelarna med nya skolan för jag ser det då inte och då har jag haft barn både på gamla och nya skolan. Vad inte politikerna verkar ha förstått när dom tog beslut om att det ska bli storskolor igen är hur stora fritidsgrupper det kommer att bli. Nu är det tre fritidsgrupper med 70-74 barn i varje grupp. Jaja det verkar ha blivit bättre och mer folk verkar vara anställda. Nu stökar min uppkoppling på telefonen så jag avslutar här och återkommer senare. Hej så länge !

Slut på lovet ....

(null)

Jaha så har den här tiden rusat i väg igen .... här har vi hunnit med en hel del . Vi har haft lov en vecka .... jag hade sökt semester så brudarna slapp vara på fritids. För det har varit ett kaos på fritids hela hösten. Men nu verkar det bli bättre ! Jag var så glad och längtade efter ledigheten , såg fram emot lite sovmornar och kunna jazza runt här i pyjamas en stund på morgonen. Det blev inte riktigt så ..... 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)Tisdagsmorgon så kom det en grävmaskin. Jag hade fullt upp med att vänta på vaktmästaren för vi hade stock i köket. Naturligtvis så hade jag världens disk efter måndagens paltmiddag. För hos oss är det ju så att den som fyller år får välja vad vi ska äta till middag och våran äldsta pigan fyllde ju 20 år på måndagen ! Men vi firade henne redan på söndagen med smörgåstårta och moccatårta eftersom "ungen" jobbade på sin 20-årsdag ! 
(null)
(null)

(null)

Moccatårtan blev ett fiasko utseendemässigt men den var god i alla fall. Jag var lite sur för jag köpte till o med de dyrare jordgubbarna för att jag trodde att dom skulle vara lite finare .... 
vi har kliat huvudena ganska länge och funderat vad vi ska ge henne i present. Till slut löste hon det åt oss. Hon står i lägenhetskö och har gjort det i några år så hon ville ha saker tills hon flyttar hemifrån. Hon önskade sig bestick 😊 så naturligtvis fick hon det 
(null)
Hon fick dessa så hon har 12 av varje. Sen fick hon en träskärbräda och två kockknivar. Hon var så nöjd ! Sen fick hon ju även andra presenter som pengar, en ring ( hearts of lapland ) och påslakanset. Så för pengarna hon fick beställde hon sig en jacka. Jackan kom och var för liten så vi har varit och lämnat in den på Intersport så hon får en ny större. Det är ju jätte bra att man kan göra så. 
(null)
Grattis igen älskade unge ! Hur stor hon än blir så är hon alltid pigan här hemma ❤️. 
Jaja nu snurrade jag i väg . Jag skulle ju berätta om tisdagen. Grävmaskinen kom på tisdagsmorgon. Dom började gräva på gården. Klockan 10 så kom sonen ut från sitt rum och sa att vi hade tappat internet . I samma stund så hördes det ett vrål från vardagsrummet att teven försvann. Jo då .... tydligen så har dom lyckas gräva av en kabel. Först skulle det vara åtgärdat 31/10 kl 16 ..... torsdag innan allhelgona. Nå nä .... 
(null)

 Kanske i morgon kl 16 ...: då har vi varit utan en vecka. Hoppas att det syns på räkningen. 
Varenda morgon så har dom börjat gräva och leva om på gården 06:15 så hela huset har skakat. Jaja det måste man ju ha överseende med när dom har saker dom måste fixa men varför tar det sån tid ? Varför gjorde man inte det här i somras ? Nå i alla fall så bestämde vi att vi åker till stugan i helgen eftersom vi alla var lediga. Så torsdagen tänkte jag köra bort tvätthögen så vi hade kläder att packa med och rena kläder inför veckan. Men pyttsan ! Då lyckades man gräva av en vattenledning så vi fick sms från kommunen att dom stänger av vattnet 10-18 på torsdag. Man tror inte att man är så beroende av vatten i kranen...... det är man ! 
Jaja det har inte gått nån nöd på oss ! Vi har spelat ( inte nu dataspel som sonens plan var ) kalaha och löjliga familjen . Kan säga att två av ungarna är riktigt vass på kalaha .. jag vinner inte utan kamp. Det har väl gått an ändå. Jag har nog saknat teven som mest när barnen har lagt sig för kvällen och jag brukar sitta en stund i soffan och varva ner. På fredagen när pigan slutade så for vi till stugan ! 
(null)

Julles kommentar när vi slog på teven i stugan var att det var som att komma till civilisationen 😊. 
Jaja vi får hoppas att vi får tillbaka teven och internet här hemma i morgon. 
Här är bara jag och lilleman hemma. Pigan har farit på jobbet och flickorna har börjat skolan i morse. Jag är ledig ännu i dag och i morgon. Så nu ska jag ta tag i tvätthögen och städa till här. Grävmaskinen är utanför köksfönstret och lever om men dom verkar börja fylla igen hålet så det kanske snart är färdigt. Vi hörs snart igen ! 

RSS 2.0