Lite bilder

Kom ju på att jag hade några bilder ..... 
Bland annat från flickornas gympa i tisdags 😉

Det är inte så lätt att få dom på samma bild .... 




Älskade små troll ! Dom tycker att det är jätte roligt på gympan !! Fast i bland blir det lite läskigt ..... Som när vi lekte en ny lek och när man blev tagen skulle man vara haj och ta nån annan. När Judith blev tagen så ville hon inte vara med något mer och grät en liten tår. Men det gick över. Joline blev så betuttad i en av ledarna . Det var en hoppmatta .... Ja vad det då heter .... Där man skulle hoppa några gånger innan man hoppade vidare på en madrass . Där stod Åsa och tog Joline i händerna så att hon fick prova studsa några gånger 😃 lyckan var gjord ! Joline skrattade så hon nästan kiknade. Sen var hon ofta där och hoppade ! Nu längtar dom till nästa gympa ! 

Jennifer har fått beställa lite från nätet. Men det blev lite fel ...... Hon hade beställt den här :

En pandaryggsäck med högtalarsystem ... Den här kom :

Döskalleryggsäck med huva ! En av mina goa arbetskamrater fick stå modell 😉 tack Jenny 😘! 
Jennifer höll på att svimma när hon fick se den. Men Julius fyller ju år i april så hon kom snabbt på råd !! 😉👍 

Nä ni nu måste jag greppa städprylarna ! Tjingeling ! 

Ledig torsdag

Men hej på er ! Jag är inne i min jobbvecka - den vecka med mest jobb på hela schemaraden! Så i dag är jag ledig eftersom jag jobbar helgen sen. I ett svagt ögonblick har jag lovat mina små att vi ska göra lite fint inför påsken här hemma. 

Eftersom jag tog det mesta av fjädrar o pyntet till påskriset till stugan förra året så handlade vi lite nytt i går. Så nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen blir det ett städrace innan jag går i skrubben och söker fram gardiner och dukar. Sen får Judith & Joline fixa påskriset. 

Dom har tillverkat så fina kycklingar på dagis som står framme så klart! Jag blir lika lycklig varje gång dom kommer hem med något som dom själva har gjort 💕. 

Dom har också gjort så fina ballongfiskar ! Vilken glädje när dom får visa vad dom har gjort på dagis. 
Min son har också varit i tillverkningsbranschen ..... 

Han kom hem med den här tröjan i går ! Så snygg 👍 fast mamman höll på att ramla baklänges när jag såg texten !! 😳 undra just vad läraren sa om den ?! 
Oj oj ungar 😳. 


Någon har skrivit sitt namn !! Hon är så intresserad av bokstäver och siffror ! Hon skriver sitt namn. Sen skriver hon Joline , i bland ber hon om hjälp men ofta får hon det rätt själv ! I dag ville hon skriva ledig och jag skrev först på ett papper som hon tittade på och ..... 

Tadaa ..... Min duktiga tjej har snart knäckt koden ! Julius var ju också tidig med det. Han läste sista året på dagis. Jennifer kunde alla bokstäver men kunde inte ljuda i hop dom. Det kom först i ettan . Sen var ju hon så att när hon såg att andra kunde så tjurade hon i hop & struntade i det 😉. Men det kom så småningom . Joline är inte det minsta intresserad !! Hon har aldrig tid att sitta någon längre stund medans Judith kan sitta i timmar. Alla barn är olika 😃. 

Nähä ! Nu är det bara att ta tag i städningen ! På återseende ! Tjingeling ! 

Söndag ☀️

Nu minsann kom solen fram efter att ha gömt sig hela dagen ! Det var så trist väder i morse så jag slopade våran tänkta utedag. Jag har gjort lite nytta hemma i stället ... Men hann inte allt jag hade tänkt men en liten bit på väg i alla fall 😉. 
Brudarna har haft lilla lässtunden i vardagsrummet medans jag har donat med annat:

Ni ska inte tro att solglasögonen som är likadana fast hela duger .... Nix - dom turas om med de trasiga ! 

Sötungar ! 💕 
Det blev ett fasligt liv i vardagsrummet när jag höll på att diska undan efter frunchen. Så jag gick dit för att titta vad som händer ..... Judith förklarade tålmodigt att det var städdag och Joline hjälper inte till 😳. Hmm undra hur jag låter när det ska städas ! Jag tror då inte att jag låter så 😉. 

Sen har vi diskuterat barn medans vi åt frunch. Joline ska ha 10 stycken ( säger hon alltid ) och Judith ska ha ett barn , sen ändrade hon sig och sa två stycken. En stund senare ändrade hon sig igen och sa att hon skulle skaffa fyra stycken! Sen tittade hon på oss och sa att inga fler i alla fall . Vi undrade ju så klart varför inte det. Svaret som kom lockade fram ett skratt : 
" nä då måste man ju sköta om dom !" 
Lilla ❤️ !! Även om man bara skaffar en måste man sköta om dom men det är så kärt besvär ! 

Nu har brudarna bytt om till klänning och strumpbyxor ! Vi ska åka ut och äta middag hos mormor. Vi inväntar bara sonen . Han har lyckas med att söndra sin telefon. IGEN ! Vi lagade den för 1000kr i slutet av november. Så nu är han utan och vi har sagt att nu får han spara till en ny. Vad som blir så jäkligt är att man inte får tag i honom när man behöver ..... Så nu funderar vi om vi ska köpa en billig vanlig knapptelefon som han kan ha - bara så pass att man når honom. Det blev ju direkt ett nej att det ville han inte ha ! Men den får duga tills han lessnar och sparar till en bättre 😉. Kanske kanske man blir lite mer rädd om sina saker . 

Nähä nu ska jag hänga tvätten och sen ska vi åka ut. På återseende ! Tjingeling på er !  💕

Busungar


Våra små juveler ❤️ 
Dom visar stolt sina nya tröjor som mormor har gett åt dom. Joline har oftast skorna på fel fot 😉. Judith lyckas oftast få dom rätt. I går när vi åt middag så började Julius & Joline dividera om nånting. Joline drog av en harang som innefattade både jävlar och bajsunge åt sin bror. Jag tillrättavisade henne att vi pratar inte så. Då tittade hon på mig så förvånat och så säger hon :
" oj ursäkta mig jag tror jag pratade på engelska !" 
Det var tufft att hålla sig från att skratta. På återseende ! Tjingeling ! 

Skidlopp på dagis !

På dagis har dom haft vinterspelen med alla möjliga roliga aktiviteter !! Nu i onsdags så hade dom skidlopp ! Jag hade em så jag kunde vara med en stund. Det var så roligt !! Helt perfekt att jag hade em just den dan . 

Här väntar brudarna på att få åka ! Jag kan berätta att dom har väntat i flera dagar . 

Här kommer dom. Lite seg i starten var mina fröknar. Jag ser nu att finaste Ann Sofi kommit med där bakom. 

Det var lite isigt i spåren så Joline hade lite bakhalt. Men dom kämpade på bra ! 

Lyckan var stor när man väl gick i mål ! Näst sist av alla men lika glad för det 😉

Så klart att alla fick medalj och saft efter målgång !! 

Joline har en egen stil 💕. Alla barnen var nöjda och mamman hade fått sig ett gratis träningspass ! 

Det var jätte roligt att få vara med och hjälpa till. Vilket kanonjobb all förskolepersonal gör !! Det kan inte vara lätt att hinna med ! Ändå gör dom det med bravur och ett glatt leende . Ni är guld värda 😘! 

I dag hade vi tänkt oss ut .... Men det ser inget vidare ut - det snöar och är allmänt trist ! Tvätthögen ska först få sig en omgång så får vi se sen. Tjingeling på er ! 

Nalle & akutenbesök

Jag har ju lite bilder som ni inte har sett 😉....... 

Judith som visar så stolt en nalle som hon fick av sköterskan på akuten förra fredagen. Judith hade stått på legobacken och det behöver man ju inte vara Einstein för att förstå att det slutade med en smäll...... Jo då tösen tappade balansen och ramlade , när hon ramlade så slog hon bakhuvudet i vardagsrumsbordet 😳. Bulan var ett faktum! Det var inte så mycket akuten kunde göra utan kollade bara henne och sen skulle vi hålla koll på henne hemma och undvika att titta på tv den kvällen . Hon var ändå lite stolt när hon kom hem med en ny nalle och en bula som hon visade så stolt åt mormor. Älskade ungar håller på att ge en hjärtattack i bland ! 

God morgon söndag !

Oj det var länge sen ! Jag har tänkt uppdatera flera gånger men så har det kommit något emellan ...... Jaja nu är jag här ! 

Här har jag & brudarna varit vaken en timme. Julius är oxå vaken men resten av gänget sover ännu. Jag dricker kaffe och tjejerna bygger lego . Dom bygger tillsammans och är sams. 
Vi har marknad här i helgen : 

Jag var ledig på fredagen så vi gick på marknaden då. Judith & Joline hade önskat sig varsin ballong så det fick dom. Sen är det ju standard att jag handlar sockar när det är marknad :

36 par sockar inhandlade ! Det var ju rocka socks dagen 😉 ! I våran familj är dessa sockar alltid ett gissel ! Vi handlar sockar i parti och minut men det slutar alltid med att jag har en stor korg med omaka sockar !! ALLTID!! Så vi , i synnerhet min son som inte ids söka , har rocka socks dag lite då & då! 
Vi gick en stund på marknaden och det blåste isvindar! Sen var ungarna nöjda och mamman var djupfryst !! Efter marknaden gick vi till min moster och fikade. 
I går så var vi hemma och donade på. Medans jag hängde tvätt så lekte flickorna i vardagsrummet. Sen när vi andra skulle äta lunch så var Joline borta ....... 

Hon låg i soffan och läste Hälge ! Kolla in stilen på min lilla! Det vete tusan vad som har hänt med solglasögonen ?! Mormor undrade om det var en för häftig solförmörkelse 😉. 
Sen for vi ut på äventyr . Vi har varit på graven och skottat bort snön så lyktorna kom fram. Sen var vi på dollar och handlade lite lördagsgodis ! Nu var det slut på melodifestivalen så nu tittade vi på gladiatorerna i stället. Kvart över åtta sov båda flickorna i soffan. Vi andra tittade filmen freaking friday , den var rolig - vi skrattade ganska gott ! Jag inser att jag delar upp inlägget lite . Så nu ska jag fylla på kaffekoppen . På återseende ! 

RSS 2.0