Men hej lördag !


En bild på min lilla trollunge tidigare i veckan 😉. 
Det har hunnit bli lördag igen ! Jag jobbar natthelg . Grabbarna i familjen är och jagar i stugan. Mormor är här med tjejtrion när jag jobbar. I morse när jag kom hem hade mormor sopat av golvet och kört en tvättmaskin. Det var så skönt ! Tack ❤️! 
I måndags hade jag viktgruppen igen och denna gång handlade det om kosten. Vi fick kostförslag och Ann - Sofie som håller i det ville att vi skulle äta så fram till jul för att sedan återinsätta kolhydraterna dock kanske i mindre mängder. Så jag har försökt vara duktig och sköta mig 😉

Så här såg min middagstallrik ut en dag. Vilket sockerbehov man kan bygga upp när man snaskar mycket - till slut måste man ha något gott varje dag. Jag var där igen 😳. Det tar ett par dagar att fajtas mot det begäret. Det underlättar dock lite att utesluta de snabba kolhydraterna för dom har en tendens att öka sötsuget. Jag har handlat hem nötter , frukt , grönsaker och keso 👍. 
Resten av familjen äter ju som vanligt och skillnaden handlar ju bara om att jag tar inte makaroner , ris eller potatis till maten. Inga konstigheter alls . Vitt bröd och smörgås äter jag inte heller. När dom andra fikar smörgås så tar jag ett kokt ägg och lite makrill. 
Jag & Ulli på jobbet kör ju den här gruppen tillsammans. Så vi kan skicka bilder på våra middagstallrikar och stöttar varandra 😃. Det är guld värt! Efter kostinformationen så fick vi prova på stavgång. Jag får alltid ont i axeln efter att jag har gått med stavar så jag gör nog något fel . Jaja nu vet ni att jag försöker sköta mig med kosten. 

Jag har unnat mig en ny jacka:

Kanske lite dålig bild. En mc kinley jacka som skulle ha kostat 1500kr men dom hade den på kampanj nu till söndag för tusenlappen. Jag kämpade hårt med det dåliga samvetet som jag har alltid när jag ska handla något åt mig själv. Men insåg till slut att jag verkligen behövde en jacka . Men ni tror väl inte att barnen blev utan ?! Nä då inte alls. Jag var i fredags och hämtade ut en beställning från hm. Vi fick en katalog för en vecka sen. Då fick dom stora barnen skriva ner vad dom ville ha och så skrev jag vad töserna skulle få. Sen ringde jag in beställningen på stört. Vad som känns lite trist var att av Julles lista så var hälften redan slutsålt! Han fick fyra saker i paketet som kom nu och sen kommer två saker till som var restnoterade. På deras kläder fick jag 10%rabatt medans pigan har blivit så stor att hon går på vuxenstorlekar så på hennes kläder fick vi ingen rabatt. Jaja så är det ! Våran stora tös som fortfarande inte är frisk och ingen röst är tillbaka trots att det gått 10-11 dagar. I går var jag med henne till vårdcentralen igen. Tror att vårdcentralen börjar vara less mig men det bryr jag med inte om. 😉 herre jistanes Jennifer mår inte bra och nån hjälp måste man ju få. Hon hostar så vi andra vaknar på nätterna. Ja hur som helst så pratade jag med första läkaren som vi var till för typ en månad sen. Jag berättade för honom hur frustrerad man blir av att se hur ungen mår dåligt och inte har nån ork. Han skickade oss på labbet för att ta nya prover. Tigermamman tjatade sig till att dom skulle ta mycoplasma - prov oxå. När vi kom tillbaka från labbet så pratade läkaren om mycoplasma och sa att provsvaren dröjer upp till tio dagar så han skrev ut en behandling nu som hon skulle börja med. Hellre nu än om tio dagar. Så nu hoppas jag att tösen frisknar till. Hon som fyller 15 år på tisdag !! Min älskade piga är inte så liten nå mer. 

Lite av flickornas kläder . Till Sofia - tröjan var det även en blå tröja med prinsessan Sofia på men den är redan i tvätten . 

Judith ville vara med på ett litet hörn. Byxor och en tröja. Det var även några saker som var restnoterade till Judith & Joline oxå . 


Hittade så fin bild på nätet 😉. 
Insåg att det är inte värt att stressa i hjäl sig så i veckan har jag tagit det ganska lugnt ! Nu i dag har jag tvättat några maskiner och hängt tvätt , men mellan maskinerna har jag ägnat mig åt tjejerna. Vi har suttit och myst i soffan och tittat tv. Jag & Joline tog oss en liten tupplur . Det var så skönt! Nu ska jag göra lite middag och sen bara vara en stund innan det är dags för jobb igen. Ja jag ska ju hämta hit våran mormor oxå. På återseende ! Tjingeling 😃

Söndagskväll

Jaha så har den lediga helgen varit & farit. Jag har inte alls hunnit hälften av vad jag har tänkt. Efter att mitt gäng haft en släng av magsjuka och jag har vabbat onsdag och torsdag. Egentligen hade jag kunnat jobba redan torsdag men vi var hemma en dag extra för säkerhetsskull. Så fredagen så var det dags för jobb och dagis igen. Men som vanligt när man släpper efter lite och känner att man ska vara ledig så kom huvudvärken som ett brev på posten ..... 😳. Det började på fredagsfm på jobbet med att jag kände mig tung i huvudet och allmänt sliten. Jag kämpade på så gott det gick men det blev bara värre & värre. Vid två- halv tre så började det vara svårt att titta på saker så tio i tre gav jag upp. Så då tog jag ut lite tid och promenerade till gubbens jobb & hämtade bilen. Redan där sket sig mina planer att fara och handla innan jag for hem. Jag ringde på dagis och berättade att jag var på väg så flickorna var klar när jag kom. Det var guld värt för mitt huvud höll på att ta livet av mig. Tack bästa personalen ❤️! Töserna klättrade in i bilen och jag satte fast dom. Vi skulle fara och hämta pappan men jag orkade inte utan for hem. Det var ok med mannen som kunde åka hem med sin bror . Väl hemma så tittade min äldsta kloka unge på mig o sen tog hon flickorna. Jag fick bädda ner mig i sovrummet. Det finns inte som är mycket värre än sån jäkla huvudvärk så att man känner att man spyr av smärtan till slut. Jag brukar inte gnälla och jag brukar absolut inte ligga helt pall. Men även solen har sina fläckar 😳. 
Gubben kom hem och fixade mat åt gänget. Jag ville bara dö i fred i sovrummet . Han hade ju bestämt att samåka med en annan och jaga under helgen. Innan han for så hämtade han hit mamma / mormor som var med barnen. Tack mamma ❤️! Under kvällen flyttade jag mig till soffan och däckade igen efter huvudvärkstabletter. Vaknade till då & då och hörde när mormor läste sagor och lekte med töserna. På lördagen vaknade jag med bomull i huvudet. När huvudet väl gav med sig då började näsan stöka ..... Hux flux blödde jag näsblod så till slut stoppade jag en bomullstuss i snoken. 
Jag blir så stressad när det ser ut som en bomb hemma och man vet att man jobbar veckan som kommer och att man inte kommer att hinna. Jag har poat på här så gott jag har kunnat i helgen.

Jag har äntligen gått igenom , rensat och städat våran pytte hall. Jag hade två glada hjälpredor 😉

Det är verkligen ingen hall som är anpassad till fyra rum & kök. 
Töserna verkar ha tentakler när man inte riktigt är i form så dom har bråkat & tjafsat med varandra hela helgen. Joline har retat Judith tills Judith har vrålat rakt ut - då har Joline bara tittat på Judith och sagt " men älskling då !" Med resultatet att Judith har blivit ännu argare . Syskonkärlek 😘. 
Eller så har Judith retat Joline och sjungit sånger om bebisen Jollan 😞. Dom vet precis vad den andra blir jätte arg över ! ( o'boy få se när dom blir i tonåren !!) 

På lördagen for vi ut och skulle handla lite på Coop - där var det full jul! Dessa två rödklädda killar ville dom ha med hem men det blev det inget av med! 

Sen var det middag och lite lördagsmys innan de två små somnade brevid mormor i soffan. 

Äldsta tösen är fortfarande risig och har ännu ingen röst så med henne var jag till läkaren på torsdag. Nu fick jag läkaren att ta en gammal hederlig svalgodling och nu till veckan skulle svaret komma på den. För något är galet med tösen. Hon har varit risig länge , ont i halsen till o från & lederna värker. Jennifer är inte nån som klagar så när hon säger något så vet man att hon har jätte besvärligt. Nu har hon inte haft nån röst på flera dagar. Hennes mentor Karin ringde i torsdags och funderade hur det var med henne. Just för att hon aldrig är borta. Jennifer själv är så orolig över skolan och hur mycket hon missar , prov m.m 
Så jag sa att Karin har ringt bara för att hon blev orolig när hon var borta ännu och hade hälsat att hon får ta igen det när hon är frisk & kommer tillbaka. Finaste stora tjejen 💕. Nu måste hon få tillbaka rösten så hon kan prata med oss. 


Ett kort på alla fyra för snart 4 år sen . Det känns som nyss .... Vad små dom var! Våra guldklimpar ! 


Kan ni gissa vem som har ritat denna ? 
Nu tror ni fel ! 😉 för jag antar att ni tror att det är Judith - men Nähä se ni .... Det är Joline som har börjat rita gubbar !! Den stora är mormor . Sen är det jag som bär Joline ( ser ut som att jag stryper henne ) och den lilla mittemellan är Judith ! 
Judith blev jätte sur och sa att Joline var inget duktig att rita . Sen var bråket i full gång igen ! 

I morgon är det måndag och dags för jobb , skola & förskola ( haha jag kan i bland ). Så det har varit vanliga söndagsrutten med dusch, klippa naglar , borsta hår & tänder. Kläderna är förberedda inför i morgon . Själv har jag viktgruppen i morgonbitti och det ska bli roligt ! Förra gången tog jag mig inte dit när jag hade sjuklingar hemma. Spännande att få se vad det blir genomgång på nu och vilken träning det blir prov på. 


Hittade en sån bra bild 😉 jag gillar ju dessa bilder med ett budskap. Sant eller hur ?! 
Man får försöka göra det bästa man kan med det man har. Hitta de små ljusglimtarna när det känns tufft. Jag gnäller oftast inte . I bland händer det oxå. Jag har oxå dagar när allt känns skit eller ryggen bråkar värre än vanligt. Vissa dagar hade jag nog inte ens klivit upp om jag hade legat kvar och känt efter men jag väljer att kliva upp och försöka. 

Mitt dygn skulle behöva ha 48 timmar för att räcka till. Det dåliga samvetet finns alltid där för att inte ha hunnit tillräckligt. Jag vet att jag måste varva ner .... Ja jag vet att jag ska ta tag i det där läkarbesöket och ta prover & kolla det där värdet som bråkade sist. Jag fick ett sånt sött sms av min kompis i dag av ren omtanke och det var något i stil med att jag måste kunna säga nej med gott samvete för om jag bränner ut mig så gör det ingen nytta för någon. Jag vet! Jag ska varva ner fina du 😘. 
Min mamma tittade lite bekymrat på mig i dag och sa att hon hade inte klarat sig utan mig när hon har varit dålig så om det fanns något hon kunde hjälpa mig med så skulle jag säga. Så klart att man hjälper när man kan. Nä nu ska jag avsluta och försöka ta mig i säng. Men nu är det ju kväll och då är jag uppe i varv . Har lite svårt att varva ner. Men en jobbdagarna väntar i morgon med goa arbetskompisar så jag ska försöka. Natti  på er alla 🌙. På återseende. Tjingeling ! 

Glömde ju ......


Gick in på Jennifersrum i går kväll för att lämna lite ren tvätt. Det knastrade bakom hennes gardin 😳 , jag slängde ett öga i fågelburen och konstaterade att kiwi var på vift ! Jo då där bakom gardinen hittade jag en glad fågel smaskande på blomman . Kiwi var lagomt glad när jag lyfte in henne i buren igen . Tjingeling . 

Sjuk stuga


Jaha så har vi haft sjukstuga här ! Så här har det sett ut ! 😳 det är bara jag som har klarat mig undan än så länge .... Peppar peppar ta i trä ! Joline startade karusellen på lördag och sen blev det Judiths tur. Sen åkte pappan dit och så kom Jennifer & Julius hem och mådde urk ! Jag har passat upp med vätskeersättning, fruktsoppa , saft och sköljt ur hinkar på löpande band. Egentligen tror jag nog att dom skulle ha kunnat gå på dagis i morgon men vi stannar hemma en dag extra för säkerhetsskull. Så nu hoppas vi att vi har gjort bort det för en tid framöver ! 

I dag ( som vanligt ! ) är det tvätta som gäller ! Jag har större hög än vanligt med täcken och filtar m.m 
Klorinen är flitigt använd ! Usch fy bubblan för magsjukor! 

Jag hittade ett gammalt kort av ett av mina barn :

Ser ni vem ? 
Det är pigan ( Jennifer ) när hon var liten. Så rund och go ! 

Nähä nu ska jag vattna blommorna och fortsätta städa ! På återseende. Tjingeling 😉

Så sant !!


Hittade så kloka ord på nätet! Det var så sant ! Det man sår får man skörda! En ganska enkel sanning ! Eller hur ?! En annan enkel sanning är ju att man behandlar andra som man vill bli behandlad själv. Tyvärr finns det ju folk som inte riktigt har förstått hur det funkar men de flesta förstår ju. 

Den här hittade jag oxå 😃. Min mormor var en ganska klok gumma som sa många saker som hon hade rätt i ! Bland annat så sa hon att dom som aldrig har haft något lätt kan drabbas av storhetsvansinne direkt dom får i hop lite grann. 
I slutändan så är det väl inte pengar som räknas. Hon sa även att inför döden är vi alla lika och man får inget ta med sig när man går. Så sant ! 
Det är dock oxå sant att allt blir betydligt enklare om man har pengar MEN pengar gör en inte till en bättre eller finare människa än någon annan. 

När jag ändå är i gång så tar vi den här oxå. Var alltid positiv ! Gör det bästa av det du har ! Allt blir bra mycket jobbigare om man går runt och är negativ ! Så Camilla 😃! Nu har jag haft mina kloka ord för i kväll ! Kommer kanske nya i morgon 😉! Natti natt på er alla ! 

Men go kväll !

Det har hunnit bli 7 oktober ! Dagarna bara rusar i väg ! Det har varit full rulle här. Nu har vi hjälpt mormor att flytta till mindre lägenhet. Hon har fått byta lgh med ett yngre par som behövde större och hon behövde ju en mindre. 

Brudarna har varit ute i mormors nya lekpark och kollat läget 😃 den blev godkänd! Judith gungade lite grann. 

Joline hann prova på det mesta som fanns i lekparken 😉

Dom tyckte att det var roligt 😉. 
Det bästa med mormors nya lägenhet tror jag dock att dom tyckte var balkongen. 

På lördagen var det kanelbullensdag ! Jag hade köpt så söta bullformar på dollar men hann tyvärr inte baka så mormor hade köpt kanelbullar som vi smaskade på :

Jollan har börjat grimasera direkt man ska fota henne. Syns det att hon gillar bäst det i mitten på bullarna ?! 

På lördagar får man äta godis ! Ica har kommit på bästa lösningen ..... I deras lösviktshylla med godis så finns det små tandkrämstuber 👍. Det tyckte tjejerna var toppen ! Det var inget bråk alls när vi skulle borsta tänderna sen ! 

Ja dagarna bara susar i väg ! Snart har vi jul igen. Jag funderar om jag skulle planera in lite julklappar redan nu så det inte blir den där vanliga stressen i december 😉. 

Jag har jobbat fm måndag & tisdag och jobbar fm även i morgon . På morgonen var det två trötta små troll :


Dom var inte alls så sugen att kliva upp , i stället kurade dom bara i hop sig brevid varandra. Till slut klev dom upp och vi for i väg på dagis och jobb. Dom såg sin Inga Lill genom fönstret på dagis och sen försvann dom fort in i lekhallen när vi hade klätt av dom. Inte det minsta brydd när vi gick ! Det känns lättare i hjärtat att lämna dom när dom är glada ! Det finns inget värre än att gå när dom gråter ! Jag har varit in och läst andra bloggar där det har blivit diskussioner om dagis , förlåt - det heter ju egentligen förskola , och huruvida man ska ha barnen på förskola eller hemma. Jo då ! Om man har möjlighet så kan man vara hemma när barnen är små MEN det är väl ganska få i dagens samhälle som har ekonomisk möjlighet till det. Vi skulle inte ha det ! För hur än det är så måste man ha mat på bordet och de ljuva juvelerna måste ha kläder oxå. Så mina barn är på förskola. Jag är toppen nöjd med våran förskola / dagis ! Vi försöker alltid göra våra lediga helger och stunder till lite extra & ta vara på tiden ! Alla gör det bästa dom kan med det dom har. Eller hur ?! Däremot så försöker vi alltid lösa det så att vi slipper ha barnen på jourdagis och liknande. För förra sommaren funkade det ju inte alls med Judith så jag fick lite skräck av det. Sen börjar mina töser vara i den åldern att dom vill vara på dagis och träffa sina kompisar 😃. Genom att jag jobbar skift så är dom ju inte alltid långa dagar - vissa dagar börjar dom först till lunch när jag har eftermiddag. Är jag ledig mitt i veckan så är dom alltid ledig med mig 😉. Jag tror inte ens att man får ha dom när man är ledig men det har jag aldrig haft behov av. Dom är när vi jobbar - inte annars 😃. 


I dag har jag slutat fyra och skyndade mig och hämtade hem töserna. Sen skulle sonen på innebandyträning och dom är flera grabbar som bor här i närheten som tränar så då har vi föräldrar turats om att köra. Det är kanon bra !! Så i dag körde jag grabbarna på träningen och sen hämtade maken hem dom. Nästa vecka skulle någon av de andra föräldrarna skjutsa 👍. Så i dag blev det pizza på middagsbordet ! Vi hade fuskat och köpt färdig botten så det var enkelt & snabbt. Dessutom var det väldigt gott !! 

Måste bara berätta en rolig sak i från helgen 😉
Vi skulle äta lunch innan vi for ner till mormor för att packa upp kartonger m.m   Så jag hade gjort varmkorv & mos. När jag plockade fram från kylen så var Felix ketchupen slut så jag hade bara coops ketchup , som inte alls är omtyckt här, så jag sa åt barnen och mormor att den fick duga för att jag hade glömt att köpa. Judith tittar en stund och sen säger hon så förnuftigt till mormor: " ja om den oxå tar slut så spolar vi i vatten och skakar så finns det lite till !"  Mormor började skratta och frågade om vi verkligen brukar göra så varpå ungen svarar " JOHODÅ!"

Det lät så roligt så vi skrattade gott. Jag kan tänka mig att våra fröknar på dagis får höra mycket roligt 😃😃😃😃. 



Den här tavlan hänger nere hos mormor. Ser ni vem det är ?! 
Jo då det är jag ! För typ 32 år sen ! Vi hade en st Bernards som hette Bonita . Den hunden växte jag upp med. Så ni får en liten aning varför jag har fastnat för stora hundraser 😃 dessa vänliga bjässar . Jaja nu ska jag förbereda inför i morgon ! På återseende ! Tjingeling ! 

RSS 2.0