Lite gamla bilder

Oj oj det är när man tittar på gamla kort man ser hur fort tiden har gått ! 

För lite mer än 5 år sedan såg jag ut så här ! Samma morgon hemma innan vi for in på lasarettet ! 

Då dessa två juveler föddes 😃 ser ni vem som är vem ? 

Lilla Joline hann dra i sig vatten under förlossningen och behövde lite extra hjälp med andningen ett tag. 

Här var det stolta äldre syskonen som var och hälsade på ❤️

Här är första gången hemma i egen säng. Titta vilken skillnad det var på dom. Judith vägde ju 1,1kg mer än sin syster. Judith vägde 4210gr och Joline vägde 3080gr. 

Joline såg ut som en liten kråkunge mot för sin en minut äldre syster. 
Ja jisses vad tiden rusar i väg ! På återseende ! 
 

Uppdatering 16/11

Först tänkte jag visa tjejernas syskonserie som nu har kommit som sms :


Även på den bilden har dom lite grönt i håret. Men jag ringde till photomic och tjejen som svarade skulle maila till labbet och be dom redigera det innan dom kör åt kortet på fotopapper. 
I fredags så var jag och några arbetskompisar ut på den årliga festen som arbetsgivaren ordnar en gång om året. Eftersom det är en ganska stor arbetsgivare så delar man upp alla anställda på tre tillfällen. Tills nästa år så hoppas jag att man kan lösgöra oss alla så att hela arbetsgruppen kan gå tillsammans. Nu saknades två av oss. Vi träffades först hos Mia som hade ordnat så fint med lite förtugg och lite bubbel 😉

Tusen tack finaste du ! Det var så gott ! Vi hade riktigt roligt ! Sen begav vi oss till restaurangen där vi skulle få äta och roa oss. Det stod kom i tid på biljetten så döm om våran förvåning när vi fick stå ute och köa ett bra tag innan vi kom in. Jaja det gick ju ändå ! 

Förrätten var röding. Ganska gott men jag förstod inte riktigt vad det där bruna som kexliknande var för nåt . 

Huvudrätten var potatiskaka och oxfilé . Det var jätte gott ! Dock kanske lite för mycket soja i grönsaksblandningen under köttet. 
På efterrätten tog jag ingen bild. Sen har vi dansat och skrattat och mått prima ända fram till det att dom stängde . Det var jätte roligt ! Det kändes som att jag behövde det 😃. Jag var lite negativ och var inte alls så sugen på att klä upp mig och dra i väg på fredagseftermiddagen efter att ha jobbat hela veckan. Men nu är jag så nöjd att jag gjorde det! Jag var hemma vid klockan två. 
Morgonen efter så vaknade mina sköna bönor vid halv sju men lyckades få dom att komma och mysa med mig till klockan åtta ! I bland lyckas man bra 😉. Jag hade ont i knäna när jag klev upp - man är inte van att dansa hela kvällen något mer ! 
Vi hade en bra kväll ! Senare på lördagen så var vi i väg på dollarstore med mormor och det var ju lördag så det blev att handla godis . 

På dollarstore var det full jul ! Judith & Joline var helt fascinerade av allt pynt ! Ja lediga helger har ju en tendens att gå alldeles för fort 😉. I dag har det varit måndag igen och jobb, dagis och skola har den bestått av. 


Min personliga almanacka hade kommit i brevlådan när vi kom hem. Även Jennifers:

Vi har haft dom tidigare och varit jätte nöjda ! Jag gillar ju det där med att ha koll på livet och alla läkarbesök med mera 😃. 
Nähä ni nu for klockan i väg igen så jag måste ta mig i säng . Natti natt på er ! 
 

Glömde ju ....

Skulle ju visa mitt fina halsband som kom i dag 😃:

Det var så otroligt fint ! Mitt Namnhalsband som jag fick till morsdag måste jag lämna in på lagning för det har gått av. I dag kom i alla fall detta som jag beställt från malinsnamnhalsband 👍🏻. En jätte duktig tjej som tillverkar smycken efter kundens önskemål ! Nä hörni nu är det sängen som gäller. Natti natt på er ! 

God kväll så här på torsdagen

I måndags jobbade jag eftermiddag och när jag sen kom hem så hade koderna till photomic kommit med posten. Så här har ni Judith :

Lilla ❤️ med skrapsår och en tand borta. Nu har det läkt jätte fint på kinden och syns inte lika tydligt . Hoppas att hon klarar sig utan ärr. 

Joline ❤️. 
Jag gjorde en direktbetalning och var så nöjd med bilderna. Tills i förrgår när jag fick bilderna som sms och började studera dom. Ser ni vad jag reagerade på ?! 

Ursäkta för en suddig bild men jag förstorade den. Flickorna har gröna slingor i håret !! Vi hade ju hört tidigare att barnen skulle inte ha på sig grönt eller blått pga bakgrunden. Flickorna hade på sig svarta tröjor med Mimmi pigg men likt förbaskat så blev dom gröna i håret. Jag ringde till photomic i dag och dom lovade maila till labbet som skulle redigera det innan dom gick till tryck. Det känns lite visset att betala 469kr / serie och så är flickorna gröna i håret . Syskonbilden fick jag inte på sms men fotade av den :

Älskade trollungar ! Jag såg nu när jag tittade på den bilden att även där så slår det i genom grönt. Måste nog ringa dit i morgon igen och påpeka det. Besvärliga mamman 😉. 


Judith brevid snögubben som barnen har hjälpts åt med på dagis. Härliga vita snö ⛄️! Det blir så ljust ute. Alla årstider har sin charm. I dag när jag kom på dagis så hade jag utvecklingssamtal . Det hade jag glömt under dagen men kom i håg det när jag kom in på dagis. Det är lite av en panikkänsla att inse att det är flickornas sista år på dagis 😳. Nästa år är det skolvärlden som gäller ! Vi har märkt av här hemma att Joline har " backat " lite , hon har blivit väldigt mammig igen så när vi kommer hem på dagarna efter jobb och dagis så har jag en siamesisk tvilling resten av kvällen. Hon vill gärna vara liten. Vi försöker pusha henne här hemma. Vi berättar att nu har vi ju bara stora barn som kan så mycket själv. Men vi måste träna tjejerna att bli lite mer självständiga. Men här hemma är dom ju yngst i syskonskaran och tiden har gått så fort. Vi är nog alla lite skyldiga till att ha skämt bort dom. Men det är det som är så skönt med fröknarna på vårat dagis. Dom vet att dom kan säga. Man kan bolla lite tankar och funderingar. Jag blir lite kluven i bland. Visst vi pushar alla barnen och berömmer dom i massor hur duktiga dom är - men samtidigt har man tanken att dom kanske ( mest Joline ) har en lite känsligare period och behöver det där lilla extra och få känna sig liten i bland. Det är mycket funderingar som snurrar. Vi har pratat och diskuterat hur vi har gjort med dom andra två . Jag tror inte på att curla barn så att dom inte klarar sig själv. Mamman här måste inse att hon inte har några små småbarn något mer. Så vi pratade med Julius och flickorna . Så flickorna fick hjälp att skölja av sina tallrikar efter maten och sen stoppade dom själva in dom i diskmaskinen . Nu planerar jag lite pyssel för Judith & Joline - som jag vet att dom lyckas med . Det är nog ganska viktigt att dom får lyckas oxå så dom ser att dom klarar det . Då får man motiverade barn att försöka på lite svårare ...... Kanske få kämpa lite för att sen bli så stolta över sig själva när dom lyckas ! 
Ja det var nyttigt för mig att bli påmind om att dom är faktiskt 5 år och ska in i skolvärlden nästa år . 
Ja tiden går för fort i bland ..... Det är bara att konstatera ! I dag med posten kom det kuvert från transportstyrelsen. Den äldsta av juvelerna får börja övningsköra så det ska ordnas med körkortstillstånd m.m 
Jag och Crille har bokat in oss på handledarkurs. Det har tillkommit mycket som inte har varit när vi tog körkort. Även Jennifer måste gå kurs. Sen ska det syntester och hälsodeklarationer. Spännande ! 
Det slår mig nu mitt i alltihop om Joline kanske har reagerat på att Jennifer har börjat plugga på annan ort och bara är hemma på helgerna ..... Joline har blivit väldigt noga och vill veta vars man ska och vars hon ska vara. Hon frågar ofta om jag ska på jobbet dagen efter och om hon ska på dagis. Lilla hjärtat. Men nu i helgen är jag ledig och vi har egentligen inga planer alls förutom lite städ och plock hemma. Jag har haft tvättstuga i tisdags så det klarar sig till torsdag. I morgon ska jag ut med mina arbetskompisar och äta middag. Vi får gå en gång om året och äta på kommunens julfest så det ska vi göra i morgon. Man behöver få ha roligt och göra något tillsammans förutom jobbet i bland. Tyvärr kan vi aldrig gå alla samtidigt men i morgon är vi ett gäng som ska gå. Pappan i familjen ska i väg på lördag och jaga. Det är sista helgen för jakten och det känns så skönt ! Hela hösten har vi knappt sett röken av honom under helgerna. Jaja nu ska jag ta kväll och ladda inför sista arbetsdagen den här veckan ! På återseende ! Tjingeling ! 


Skolfoto på lilleman


Årets skolfoton har börjat dimpa in. Först ut är våran lilleman ...... Som inte alls är liten något mer 😳. Han har dragit om både mig och Jennifer på längden. Flickorna har fotat sig på förskolan förra måndagen så jag inväntar koderna från photomic med spänning 😉. Jennifer skulle nog fota sig i veckan också och dom skulle tydligen få ha med sig hundarna. Spännande ! 
Hittade en sån fin bild på nätet :

Det stämmer ju ganska bra ! 
Nu är båda tjejerna uppe så nu ska vi äta frukost ! På återseende ! 

God morgon 9 november

Men god morgon på er ! Här har pappan farit på jobbet , Julius är på väg till skolan och bönorna sover ännu. Jennifer for i går eftermiddag tillbaka till skolan. Nu får hon ju ta med sig Aska. I går så smsade hon att dom var stående med fel på tåget. Vi insåg att hon kommer inte att hinna med bussen från Luleå till Öjebyn . Jag ringde till jouren på internatet. Det visste dom redan om så Mimmi som hade jouren skulle åka till Luleå och hämta upp eleverna som kom med tåget. Då kändes det skönt i mammahjärtat 😉. Så Jennifer ringde senare än vanligt och sa att dom var framme. Men allt hade gått bra i alla fall. 

I går var det fars dag ! Detta armband gav barnen till pappan i familjen. Det är ett enkelt mörk brunt läderarmband med texten " vi älskar dig bästa pappa !" Jag hittade det på instagram hos en tjej som heter malinsnamnhalsband. Det är även hon som har gjort halsbandet vi gav åt Jennifer när hon fyllde år. Crille är inte så mycket för smycken men det här tyckte han om så det sitter på handleden. Jag har även gjort en beställning på ett halsband till mig. Så vi får se när det kommer. 

Ja farsdagen ...... Det är andra året min pappa är borta så direkt efter jobbet så hämtade jag upp mamma och sen for vi på graven och tände lite ljus. Han är så saknad varje dag ❤️. 
Jag har varit inne i min jobbvecka på schemat så det är inte mycket annat som hunnits med. Jag jobbar ännu eftermiddag i dag och så är jag ledig i morgon . Då är det dags för tvättstuga 😃! Det är så skönt att få bort. Den där tvättkorgen fylls på i en rasande fart. 
Jaha vad händer här mer ...... 


Vi var på stan min enda lediga dag och köpte nya vinterskor åt Judith & Joline. Sen köpte vi nya mössor och rejäla handskar så bönorna inte ska frysa nu när vintern äntligen verkar komma. På fredagsmorgon så skulle jag märka handskarna 😳 då inser jag att affären har glömt att ta bort larmet på Jolineshandskar. Men dom hade larmat av dom så det har inte larmat när vi gick ut. 
Äntligen ..... Ja jag säger äntligen så kom snön i helgen ! Det blir mycket ljusare ute. Det blir lättare att klä på barnen . Det har varit så halt och hårt innan snön kom. Judith , våran olyckskorp , var ju och ramlade i pulkbacken på förskolan. 

Hon har ett blåmärke som heter duga. Hon är ganska öm ännu. Så därför säger jag äntligen ! Sen är det ju inte så roligt att skrapa och sopa bilen men det får man ta. Vi har varit utan snö längre än vanligt. Alla årstider har sin charm. Alla barnen har vinterkläderna i ordning så nu ser vi fram emot vintern 😃. Jag minns själv att det var hur roligt som helst att leka i snön. 
Jaja i dag väntar jobb och dagis ! Judith är så glad för det är hennes tur att baka på dagis. Oj vilken lycka ! Det blir chokladmuffins . Joline har vaknat och kommit tassande för en liten stund sen. Bara Judith vaknar så ska vi äta frukost och sen packa ingredienser inför baket. 
Nu ska jag förbereda inför dagen. På återseende ! Tjingeling ! 


Dags för uppdatering 😃

Ja men jistanes vad tiden har rusat i väg ! Har tänkt att jag ska uppdatera men så har jag gjort något annat eller satt mig i soffan och på den vägen blev det ! Jaja nu tar vi tag i det då 😃. Här har hänt en hel del. Vi har varit ner på föräldra och syskon dag på Jennifer s skola fredagen innan lovet. Det var en toppen dag ! Det går bra för tösen i skolan och lederna fungerar bra ! Sen följde hon med oss hem och hade lov. Det har varit så skönt att ha hela familjen samlad ! 

Hon har hunnit fylla år . Den här fick hon av oss. Det är ett halsband med orden:
Älskad 
Unge
Syster
Kämpe 
Hon blev jätte nöjd ! 16 år ! Det känns inte alls som 16 år sedan hon nyss hade kommit och förändrade våra liv ! 
Jag jobbade eftermiddag på hennes födelsedag så vi firade henne på förmiddagen. Det är det fina med att barnen har lov 😃. När jag kom hem på kvällen så möttes jag av en stolt Judith ! 

Hon hade tappat sin första tand ! Så det sattes i ordning ett glas på kvällen med tanden o lite vatten. Sen var det spänd förväntan om tandfen skulle komma eller inte ?! Åh visst kom ju tandfen på natten och lämnade mynt i glaset ! Joline studerade mynten och sen vickade hon ivrigt på sina lösa tänder 😉. Dagen efteråt så bar det sig inte bättre än att jag tuggade bort en halv tand .... En tand som jag har rotfyllt när Julius var liten. 😨 Hur roligt var det då så här just månaderna före jul ?! Inte mycket ! Jag fick i alla fall en tid till tandläkaren dagen efter. Jag kan ju lugnt påstå att jag inte alls var sugen att gå dit . Jag är inte rädd för tandläkaren på något sätt men det var ett antal år sedan jag har varit dit och visste med mig att det såg bedrövligt ut med tandsten ...... Nånå det gick bra i alla fall. Tandläkaren hette Per och var hur rar som helst och tyckte att det såg rätt okej ut ändå med tanke på att jag röker och inte har varit dit på några år. Räkningen slutade på 2500kr och jag ska dit ännu en gång nu i november ! Jaja hellre det än tandvärk ! 
I fredags så var det då dags för pumpatillverkningen ..... Vi har faktiskt aldrig gjort tidigare men nu blev det av ! 

Angelica kom på besök och lämnade sina killar hemma så hon fick lite ensamtid. Jag hade läst något recept på pumpapaj men när vi började att gröpa ur den och det kom ut som en hjärna med en massa trådar så åkte allt i soporna ! Fy vad äckligt det såg ut ! Mitt i pumpatillverkningen så kraschade Judith med en leksak 😳

Lilla ❤️! Jag var just ute och handlade pumpan så mormor ringde och berättade att hon hade ramlat. Vad som var så himla typiskt var att det är dagisfotografering i morgon ! Vi hade varit till frissan tidigare på fredagen för att bönorna skulle vara fina i håret till fotograferingen. 


Vi var till Anna Bell som vanligt ! Jag är alltid så nöjd när hon klipper mig. Jag tror hela släkten går hos henne så hon känner oss alla 😉. 

Joline är nyfriserad ! Hon var helt fascinerad över häxhattarna som Anna Bell hade i fönstret. Sen låg ju Anna Bell på plus för att hon kände Inga-Lill från dagis . 

Judith innan hon ramlade. 
Vilken tur i oturen att leksaken inte tog i ögat ! Det hade kunnat gå väldigt illa ! Så här såg lilla ❤️ ut morgonen efter :

Hon var väldigt svullen. I dag såg hon ut så här :

Svullnaden har gått ner men då blev hon blå i stället . Så i morgon lär det nog vara mer färgglatt ! Dom ska i alla fall ha på sig nya kläder som vi hittade på hm i Luleå :

Jaja så är livet ! Det lär bli ett minne av halloween 2015. Vi fixade pumpan och så fanns det så fina pumpadräkter på Ica . 

Jag ska göra fotoalmanackor så jag tar alla chanser att fota speciella tillfällen 😃. 

Tjejerna var nöjda i alla fall. 

Det var knappt att man fick av dom pumpakläderna sen 😉. 

Dan efter , alltså lördag , så var vi och busade . Vi var förbi hos min moster så hon fick se de utsöta pumporna. Joline hade en förhoppning att skrämmas men det gick inte så bra ! Jaja nu ska jag försöka varva ner och inta sängen. Det är förmiddagsjobb som gäller i veckan . På återseende ! Tjingeling ! 

RSS 2.0