Fredagsmys !

Jag jobbar hela långa helgen så vi får passa på att mysa i kväll 😉 jag har jobbat fm i dag , det var ganska skönt att komma på jobbet efter att ha varit hemma med mina sköna bönor den här veckan ;) jag hade ju ringt i går och sagt att jag jobbar själv och att flickorna kommer på dagis. När morgonen kom så var Judith varm som en kamin :( så då tog crille vab i dag. Tur att man kan dela upp det hela. Men det har inte varit nå större sjuka med henne i dag , de små liven har varit mer vilda än tama i dag ! 
Vi skulle få fint främmande efter middagen så Jennifer bakade underbara muffins med choklad i ! Sen kom vårat främmande : mormor & morfar och Laila & Casper ! 
Godingarna ;) 
Joline ville bara vara i famnen hos sin favorit ! Mormor så klart! Sen ville hon dessutom bara äta grädden & chokladkrosset på muffisarna! Sen pekade hon efter en ny - gissa livet som blev när hon inte fick en ny ;) Julius har varit i väg på disco ! Oj oj det ska börjas i tid ;) nu är han hemma och verkar ha haft ganska roligt! Jaja nu ska vi ta lite fredagsmys och titta fångarna på fortet ( på kanalboxen) klart att man måste se när både Kalla och Mattson är med ;) ha en underbar fredagskväll på er! Tjingeling! 

Onsdag 29 januari ;)

Vilka klämkäcka rubriker jag kommer på ;) eller hur ?! Kan börja med att berätta morgonens skratt : Jennifer hade sovmorgon så hon ville att jag skulle förhöra henne på musikprovet som hon har haft i dag. Det var vilken grupp olika instrument var i till exempel gitarr - stränginstrument m.m. Judith satt och upprepade allt vi sa . När vi var klara så säger ungen " och vilken grupp tillhör mamma ?! " vi blev lite ställda och hann inte med en förklaring förrän hon själv kom med svaret: "hon är en tuta!"  Kan man hålla sig för skratt ?? Det kunde inte jag! Undra just om det var en komplimang ;) i dag kom äntligen våra personliga almanackor som jag & Jennifer hade beställt ;) jag hade ju en förra året och var toppen nöjd med den så det blev en ny ;) : 
Jag var dock super stressad när jag satt och gjorde den för flickorna var i 300 blås just brevid ;) nästa gång jag gör en så tar jag det när de små ljuva trollungarna sover! Jennifer satt i lugn o ro & fixade till sin : 
Så hon har sin lilla kompis kiwi på framsidan! Joline har varit piggare i dag , lillnäsan rinner lite grann men hon har ingen feber i alla fall. Jaja nu ska jag ta en varm dusch. På återseende! Tjingeling 😄

Tisdag 28 januari

Måndagsmorgonen kom och vi gjorde oss klara & for med flickorna på dagis. Sen åkte vi vidare på varsitt jobb. Vid halv 9 så ringer min mobil & då var det från dagis. Yngsta lilla trollungen verkade inte pigg och hade bara velat sitta hos fröknarna , sen hade hon lagt sig i soffan  & somnat ?! Så då var det bara att ta vab och fara & hämta hem töserna. Joline var blek och verkade inte alls pigg. Hon somnade på kökssoffan när vi kom hem 
Hon har inte feber men luktar feber så nånting verkar vara på gång. Annars brukar det ju vara full fart på våran lilla vän men inte i går & inte i dag heller. Hon har mest velat sitta i hopkurad i famnen , så där har vi suttit under en filt framför teven. Jag har inte fått särskilt mycket gjort hemma men det får vara. I dag har jag i alla fall renbäddat i sovrummet när vi hade ätit middag. Tvättat lite har jag också hunnit ;) det går vattkoppor på dagis och jag skulle nästan önska att dom gör bort det nu men än så länge är det inte en prick i sikte. Barnsjukdomarna bör man ha när man är barn. Jennifer & Julius var kring 5 år respektive 2,5 år när dom hade. Julius var jätte prickig men det var ändå lindrigare för honom än för Jennifer , Jennifer hade sån grym klåda att vi fick åka ner på barn mitt i natten & hämta tavegyl åt henne. Jaja vi får väl se om det kommer några vattkoppor . Nu sover de tre yngsta & Jennifer har suttit och pluggat inför ett musikprov i morgon. Men även hon är på väg i säng. Jag ska bara andas en stund innan jag tar sikte på lopplådan ;) natti natt på er ! 

Söndagskväll ;)

Efter att ha fått ett smärre sammanbrott av en hund som knycker mat - den här gången var det Tulta som försåg sig med köttfärs från enchiladasen . Hon lär nog vara lite risig i magen i kväll :( så var middagen äntligen färdig ! Då hittade jag töserna så här: 
Stora syster hade läst för dom! Kanske inget genidrag med hungriga töser ;) 
Det var sura miner när vi väckte dom men det gav sig med lite mat i magen ;) just när vi skulle äta så fick vi mera främmande så dom fick sig också mat ! Nu lägger sig lugnet, flickorna är badade och har lagt sig. Det är förberett inför i morgon. Skönt att ha det klart på morgonen när man ska i väg tidigt. De större barnen är också färdig inför måndagsmorgon. Nu återstår bara att mamman tar sig i duschen :) jaja på återseende! Tjingeling 😀

Besvärlig var mitt namn ;)


Min älskade son har varit i Kiruna i kylan i går och spelat fotboll ;) duktiga hjärtat! Han var helt slut efter att ha klivit upp klockan 5 och åkt i väg med buss kl 6 och hemma först efter kl 21. Men dom hade haft roligt i alla fall! Det ger så mycket tillbaka när barnen håller på med idrott! :) ja ni vill säkert veta varför jag har varit besvärlig igen ;) det nådde mina öron på torsdag att bland annat min son hade retats med en tös i klassen. Inte bara han men han hade varit med. Jag tolerar inte att någon är dum med mina barn och jag tolerar absolut inte heller att mina barn är dum med någon annan ! Jag ringde till mamman till flickan som jag vet är vettig och pratade med henne. Sen satte vi sonen på en stol och sa att det är helt oacceptabelt , vi var noga med att poängtera att vi älskar honom alldeles för mycket för att vi skulle blunda för sånt - vi vill hans bästa och då är man inte jäklig med någon. Vi pratade länge och sen fick han hämta telefonen & ringa till tösen & be om ursäkt. Det tyckte han var jätte jobbigt men det kändes skönt sedan. Han sa att det kommer inte att hända igen & det hoppas vi på. Besvärlig mamma åt alla håll ! Tror fullt och fast att man får igen det när barnen blir äldre. Dom vet att dom alltid kan komma hem när det är något! Även om vi skäller lite grann först så finns vi alltid där för att hjälpa med det vi kan. Jaja nu var det middag på g ! Tjingeling! 

Söndag 26/1

Kanske dags för en uppdatering 😉 jag har haft ledig helg men det har varit så kallt ute så vi har hållit oss inne i helgen ! Nu har vi -23 grader och det kan väl vara ganska okej om det inte blåser! Vi har haft -34 grader i lördags. Brrr! Jag var in på dollarstore & handlade lite lördagsgott, tvättmedel, skölj och skurmedel i fredags. Jag har varit så trött på mina köksgardiner så detta har jag också fyndat på dollar : 

Gardiner för 100kr längden, kuddar i samma tyg till soffan och en filt i rostfärg som jag sköt fast på soffan. Tulta hade gnagat ett stort hål mitt på soffan :( så det blev lite bättre. Jag var in på tygclippet en dag och tittade på gardiner men 500kr för två längder passade sig inte just nu men attans vad dom var fina ! I morgon är det äntligen den efterlängtade löningsdagen! ;) jag har gjort färdigt räkningarna så dom är det bara att betala in & föra över pengar till matkontot och sen var det roliga över :) ! Jag hämtade ut ett paket åt brudarna i fredags : 
Klänning & tights ;) här har vi en liten dam som ÄLSKAR klänningar! 
Mimmi pigg är också en favorit! 
Detta ska dom ha på dagis i morgon. 
Ett par söta extra byxor hamnade också med. Jag tycker att jag får mer kläder för pengarna när jag beställer från h&m än att handla här i stan! Fast både Lindex & Kappahl har underbara barnkläder! Jag var in en sväng i veckan och jag hade lätt kunnat shoppa en hel del men men ...... Jag visste att räkningshögen var ganska stor den här månaden så det var bara att snällt lämna det på hyllorna. Sen är det väl så att våra barn har kläder men det är ändå alltid roligt att handla barnkläder! Det är min last ! Mitt tvättberg är av modell Everest igen så jag matar tvättmaskinen med allt jag hinner! I kväll ska jag unna mig ett varmt bad när flickorna somnar! 
Ska ge mina fötter en rejäl omgång ;) men före det ska vi bjuda mormor & morfar på middag ! Jag ska göra enchiladas , så jag ska bara ta mig en kopp kaffe och sen börja med maten. Tjingeling! 

Tisdag 21 januari :)

Jag har försökt uppdatera två gånger under helgen men det har inte gått att publicera :( nu provar jag igen! Jobbarhelgen är över för denna gång och nu jobbar jag onsdag & torsdag innan en välförtjänt tre dagars ledighet! I går vakade jag av och eftersom det var så kallt fick tjejerna vara ledig med mig :) ides bara inte stöka i kalla bilar. Vi mös på och fick hämtning till mormor & morfar en stund : 
Där bjöds det på semlor :) . Vi for hem & mötte upp de större juvelerna när dom kom hem från skolan . Julius stack i väg på fotbollsträning. Nu till helgen har dom cup i Kiruna så lilleman blir borta hela lördagen. Dom har samling före kl 6 på lördagsmorgonen. Inget sova längre fast man är ledig där inte! :( jaja that's it ! Han vill verkligen åka & det är kanon bra att han tränar något så det ställer jag upp på! Vi är ju i alla fall lediga och slipper stressa med något annat! På fredag så hade barnen ett önskemål om att äta tacos , det lät som en toppen ide! Jaja nu står ögonen i kors så nu tar jag kväll :) natti natt på er! 

Lunchen i dag ;)


Lunchen i dag blev en egen komponerad köttfärslåda ;) jag hade ganska mycket pasta kvar av middagen i går så i stället för att slänga så blev det detta 😄 man tager vad man haver ...... Allra helst när det är i mitten på januari och -30 grader ute! Både töserna & Julius åt med god aptit så det blev ju bra! Till middag blir det ugnsstekt lax & potatis! Nu är lunchen undanstökad & jag ska gå & sätta mig i soffan med de små. Jag tror att Joline håller på att bli sjuk för lillnäsan rinner som en kran och lilla fröken känns varm. Tur i oturen att dom är lediga! Joline var så rolig här tidigare , hon klättrade och klev medans jag fixade lunch . Det bar sig inte bättre än att hon ramlade. Sen grät hon en skvätt och sa att hon hade så ont i ostbågen! Det visade sig att hon menade armbågen! :) det gav sig efter en stund efter att ha suttit i famnen hos mamma & fått lite kramar och pussar på ostbågen ;) nu ska vi mysa ! Tjingeling! 

God morgon :)

Här sitter jag med en kopp kaffe och njuter av lugnet :) Jennifer har gått i väg till skolan. Vi har -28 grader kallt så jag var lite bekymrad när hon skulle gå men hon tyckte som så att det bara var näsan hon skulle bli kall om och att hon skulle gå fortare & då blev man varm :) inget gnäll där inte! Resten av gänget sover. Julius är dunder förkyld och hemma från skolan. I går var han alldeles röd under näsan efter att ha snutit sig hela dagen. Bönorna sover gott :) Joline vaknade vid 6-tiden och kom till min säng & där somnade hon snabbt om. Vi hade utvecklingssamtal med största juvelen på tisdag. Hon kämpar på & är duktig i skolan. Vi pratade också om det här med klassbytet. Jag kan ju tycka att det inte är dom som är duktiga och kämpar som ska känna sig tvungen att byta klass. Skolan gör allt dom kan med att komma till rätta med stöket under lektionstid. Det andra med grupperingarna verkar vara väldigt svårt att komma åt. Risken är väl att det blir tuffare för "plugghästarna" - ja jag vet inte , det är baske mig inte lätt att vara 14 år!! Jag tycker ju ändå att man bör ta upp det i klassen över lag hur man beter sig mot andra. Sen finns det ju blanketter av olika slag - blå blankett för kränkande behandling!!! Men men .... Jennifer säger att det kan hon stå ut med så länge hon har sina kompisar men att det är stöket och sena ankomster på lektionerna som är värst. Vi pratade länge om att byta klass för och nackdelar! Som det verkar nu så byter inte Jennifer & Tarja . Moa var väl sugen att byta. Jaja vi får se vad som händer! Det är inte så lätt att vara tonårsförälder heller ! Jag kan lova att det kändes när hon berättade att tjejgänget inte ens svarar på ett hej när dom står tillsammans men däremot om dom kommer en & en ! Morr! Då kommer mammatigern fram ! Tror fortfarande inte att deras föräldrar skulle uppskatta att barnen beter sig så men jag får lov att släppa det ett tag och se vad som händer! Jaja en kopp kaffe till & titta lite i nya cellbes medans det är lugnt ;) tjingeling på er !  

Glada barn blir en nöjd mamma!


Det här fina konstverket hade Judith gjort på dagis i dag ! 
Här är Jolines konstverk. Jag ser nu att bilderna kom på snedden men ni ser ju ändå :) kan man bli annat än glad 😄 ! Det har varit så kallt i dag så flickorna hade varit inne på dagis och pysslat :) den här mamman har pratat med både lärare & rektor i dag . Jag måste bara berömma dom och säga vilket kanon jobb dom gör! Det är säkerligen inte lätt alla gånger! Jag har fått så bra bemötande av både berörda lärare och rektor ! Det känns bra! Dom har sett att det är grupperingar i klassen och vidtagit åtgärder på detta. Rektorn har varit in i klassen i dag & pratat med dom om att man respekterar både tider & varandra samt att om man är sen och inte hunnit få all info så ligger det på eget ansvar att få den senare. Resten av klassen ska inte behöva tappa tid pga detta. Utvecklingssamtalen drar i gång nu i veckan och det ska pratas om trivsel med alla elever. Jag vet att skolan från sitt håll gör allt dom kan för att komma till rätta med problemen ! Jag vet att jag är en besvärlig förälder som inte är så lätt att ha göra med alla gånger men när min tös kom hem glad och lättare till mods så vet jag att jag gör rätt som verkligen bryr mig och lägger mitt krut där jag anser att det behövs! Anne! Tack för ditt tips om elevhälsan :) det var redan påtänkt från skolanshåll och rektorn skulle kontakta dom på stört så att klassen får gruppsamtal. Klart att 14-åringar inte menar att vara elak i bland men ren tanklöshet kan bli väldigt elak mot den som kanske tar illa vid sig. Jaha :) annars då ........ Jag fick ett trevligt samtal i från min sons mattelärare i dag ;) hon ringde bara för att berätta att det hade funkat kanon bra i dag ! Vad roligt det är att få såna samtal också! Han har ju haft boken hemma och arbetat när han varit sjuk förra veckan. Jag höll på att få dåndimpen när jag såg uträkningarna så mamma var där och brydde sig 😉 visade hur jag tyckte att det skulle se ut med ett tydligt svar och en uträkning hur man tänkt under! Inte att man ser en kladdig uträkning och sen behöva söka vilket svar man kommit på. Anneli hade berömt Julle och han hade muttrat att det var mammas fel varpå hon svarat honom att han hade världens bästa mamma! Det värmde ju i hjärtat efter att ha känt sig som häxan surtant ! Jaja det kan jag bjuda på - gäller det mina barn så vill jag ha koll och jag backar inte en millimeter ! Vi mammor :) och pappor också så klart! Måste bara berätta en lite smårolig sak också : vi satt och åt middag förra veckan - den kulinariska ( kanske inte ) läckerheten blodpudding med bacon och lingonsylt! Då kliver Joline ner från stolen och berättar att hon ska hämta en kniv. När vi undrar varför då så säger ungen glatt : " jag ska bara skära bajskorven ! " vi fick bita oss i tungan för att inte börja skratta :) ungar alltså ! I går skulle jag steka fisk i ugnen men den var så stor att den hann inte tina , så jag satte den i kylen och gräddade våfflor i stället med sylt och glass till. Våran Judith älskar fisk & potatis så hon blev lite besviken ! Därefter säger hon att vlåfflor det var bara låtsasmat och ingen riktig mat! Det tyckte morfar var jätte roligt :) jaja nu ska jag natta mina små juveler ;) på återseende! Tjingeling 😄

Fina vänner & bekymrad mamma

Jaha äntligen så tar jag mig tid att sätta mig och uppdatera lite ! Det har varit en vecka med mycket funderingar! Först blev jag arg - riktigt arg! Men när jag insåg att något annat låg bakom och min stora förståndiga flicka nästan med tårarna rinnande berättade vars skon klämde så blev jag ledsen ! Det var nästan att mamma också körde i gång att grina! Sen var mammatigern väckt! Vad det handlar om ?! I pigans klass är dom 28 st , har för mig att dom varit 22-23 st. I andra åttan är dom 16 st. Efter att flera elever fått byta till den större klassen ?! Då blir man ju frågande varför skolan tillåter elever att byta från en mindre klass till en som redan är på gränsen till för stor! Sen har det kommit på tal redan i höstas om några elever vill byta till den mindre klassen och då frågade dom Jennifer och hennes vänner. Då hade nån av lärarna sagt att dom var tystast i klassen och i andra klassen fanns det en elev med hörselnedsättning . Jag blev redan då irriterad och tyckte att om dom som sköter sig och gör det dom ska ska bli straffad för det och känna sig tvungna att byta till en klass där ingen annan uppenbarligen inte vill gå ?! Jag pratade då med föräldrarna till de andra töserna om hur dom kände och tyckte. Flickorna bytte inte klass. Av flera olika anledningar så ville jag inte ha Jennifer i andra klassen. Då ville hon inte byta , klassen har gått tillsammans sen 6 års. Sen har det rullat på . Vi har frågat henne allt som oftast hur det har gått i skolan och fått svaret att det är bra! Nu under veckan när vi satt & åt middag så säger hon försiktigt att hennes två kompisar funderar på att byta klass. Det var nån lärare som hade väckt frågan igen! Jag blev arg! Tycker fortfarande att det är bedrövligt att man tillåter elever att byta klass så att den ena blir på tok för stor! Vad är skälet till detta? Vi fortsatte äta och till slut klämde pigan fram att hon vill också byta om de andra byter. Det blev tvärt nej i från oss! Men man ser på sitt barn om det är något & våran tös gnäller inte! Det satt låååångt inne men till slut kom det! Med tårarna nästan rinnande så berättade hon om hennes vardag! Vi blev helt mållösa för det som kom lät rent utsagt för jävligt! Dessa tre duktiga tjejer som är mån om sin skola är tydligen ansedda som plugghästar . Jennifers egna ord var att dom ser oss som nördar! Dom blir aldrig tilltalade av dom andra om det inte gäller vilka läxor dom har eller när dom har prov! Hon berättade flera episoder som tex. Just innan jul hade en pojke med sig skumtomtar och bjöd alla i klassen ...... Alla utom dom tre tjejerna längst fram för dom syntes inte! Jag frågade om någon är elak eller säger dumma saker men det säger hon är som inte är. Men dom är osynliga för resten av klassen - utstött på det viset att ingen bjuder med dom på något. En dag hade de andra två tjejerna varit sjuk och då hade Jennifer blivit ensam . Ingen hade ens väntat när dom skulle till maten. Jennifer hade gått till skåpet och hämtat sin jacka och sen var hon kvar ensam! Förbannade jävla ungar! Nu svär jag men jag blir så arg hur man behandlar andra! Jag har också varit 14 men har aldrig behandlat nån så. Hon berättade att det är ingen ide att ställa sig med dom andra och ens försöka prata med dom för ingen svarar - dom är helt enkelt osynliga! Eller det exemplet hon tog att när dom hade kokat gröt på hkn och blivit indelade i olika grupper. Några av killarna i en grupp hade saltat sin gröt så att den inte blev ätbar. I slutändan så åt flera andra elever av gröten som Jennifer & Moa skulle ha fått av så dom blev utan och enda gröten som fanns kvar var den salta. Mammahjärtat blöder! Ilska har jag också en hel del av! Jag har försökt trösta pigan ( underbara förståndiga pigan) att i slutändan när det är dags för gymnasiet så har plugghästar mycket bättre förutsättningar än det coola innegänget som har stökat bort sin skoltid! Men det är en klen tröst för en 14 årig tjej. Vidare så kom det att varenda lektion är ett kaos - elever som kommer sent och inte ens har med sig material när dom kommer & därför måste gå i väg att hämta det - hela klassen väntar in och tappar lektionstid. Elever som skiter fullständigt i att det är lektion utan surrar , svarar på sms och till & med har det hänt att elever svarat i telefonen på lektionstid. Nu hade det gjorts ett försök att splittra på dom som surrar med resultat att dom skriker över klassrummet ännu högre! Vad i helvete?? Vars är världen på väg ?! Ingen som helst respekt för varken lärare eller andra elever! Det som tog så hårt var att se min tös så uppgiven och ledsen! Tur att jag hann lugna ner mig till dagen efter! Hade jag fått tag i nån där på kvällen så hade jag skrikit och svurit! Vet av erfarenhet att det inte är nån som lyssnar på nån som är skogstokig. Vi pratade länge ! Jag frågade Jennifer om det är alla i klassen som är så. Nä det var det inte - hon säger att några av killarna är för sig själva & pluggar. När jag undrar vilka så när svaret kom fick jag det bekräftat att sunda föräldrar - sunda barn! Men jag är ändå så fundersam för jag har sett de flesta föräldrar i den klassen som vettiga människor! Då undrar man ju hur mycket dom når dessa föräldrar?! Kan inte tänka mig att dom vill ha barn som beter sig som skitstövlar! Jaja men ni förstår ju att den besvärliga mamman kom fram! Fredagsmorgon ringde telefon i lärarrummet och jennifers mentor hade hål på morgonsidan så gissa en mamma som brakade dit. Jag fick prata med två av lärarna som jobbar med klassen. Dom bekräftade ganska fort det ungen säger. Fy fan vad fruktansvärt! Lärarna verkar ha alldeles för lite befogenheter ! Vilket kanon jobb lärarna gör! Jag hade inte velat vara lärare i dag ! Uppkäftiga elever som inte har förstånd att visa respekt! Fast dom inte är elaka verbalt så blir det en typ av mobbing! Dessa duktiga tjejer känner sig alltid osedda i klassen . Jennifer sa själv att om vi så hade dött och inte varit i skolan så skulle ingen märka det förrän lärarna frågade vars vi var. Det stör mig fruktansvärt att min unge känner sig så! Jag har även pratat med de andra tjejernas föräldrar och fått det bekräftat att även dom fått höra detta. 😫 vad ska man göra ? Kliva in i skolan och försöka skaka vett i andras ungar? !  Jag tog upp detta med kaoset på lektionerna med lärarna och det blev bekräftat även det! Men kan tilläggas att det skulle bli hårdare tag angående detta! Blanketter för sena ankomster och om man inte har material med sig eller när man pratar! Man kan hoppas att blanketterna når föräldrarna! När det börjar dimpa in blanketter kanske föräldrarna tar tag i det! Förhoppningsvis! Jag hoppas och tror att det finns vettiga föräldrar som tar tag i saker bara dom vet om det! Vi har pratat jätte mycket & kommit fram till att vi kan backa på att byta klass om det nu är det tösen vill göra - allt för att hon ska må bra! Hon är förståndig och kämpar med sin skola så vi känner att vi kan inte köra över henne i det här! Vi ska träffas med de andra föräldrarna ( kompisarnas) och diskutera i genom så att vi föräldrar är enig) . Jennifer vill inte egentligen byta klass men säger att hon byter om de andra byter för då blir hon ensam. Jag är dock väldigt tacksam att dessa tre tjejer har varandra!! Jaja fortsättning lär följa ! Nu till något annat : 
Jolines mössa hade börjat göra sitt för kardborren höll inte igen. Då kom finaste Johanna med den här mössan till Jollan ;) tusen tack ! Den passade perfekt! Det var guld värt att slippa åka och köpa en ny mössa nu. En rejälare mössa går på nån hundring och det kändes inte riktigt läge för det nu. ;) januarilönen är redan efterlängtad kan jag säga ! Jag är så glad att jag har så underbara vänner runt i kring mig :)  Mia & Anette fick höra mig gorma hela morgonen om skolan. Jag fick byta rast och ta den tidigare för att kunna åka ner på skolan & vara den besvärliga mamman ! Tack brudar ;) ! Jaja termometern visar -24 grader så det blir en innedag! Men det behövs för julen ska städas bort! Puh skönt när det är klart i alla fall ! På återseende! Tjingeling! 

Ny vecka - nya tag !

Jaha men då är det ju dags att leva upp till lite nyårslöften ;) jag har slutat röka - jaja jag har faktiskt tjuvrökt några men nu får det vara färdigt med det ! Jag har varit ganska flitig att ta mig ut att promenera. Man måste ju börja nånstans och kondition är som sagt en färskvara - fort tappar man. Jag har sökt på nätet efter en träningsdagbok men hittade inget som jag tyckte var rätt så jag har tillverkat en egen :) min arbetskompis höll på att svimma och påpekade lite fint att det finns så fina appar till telefon. Men nä jag är stenålders när det gäller vissa saker ;) papper & penna funkar i alla lägen :) ! Hänger dagboken dessutom på typ kylen så känner man ju suget att få dit kryss för dagen! Har man en app i telefonen ser jag det inte på samma sätt. Dessutom har jag faktiskt en app i telefonen som heter endomondo ;) 

Den slår jag i gång när jag går ut så ser jag hur långt jag har gått och hur lång tid det tagit 

Man tycker ofta att det känns som att man har gått mycket längre men när man tittar så var det inte så långt :) 

Så i dag är det promenad & träningsdagbok som gäller innan kvällsskiftet. Förutom hinna vara med barnen och tvätta undan en stor tvätthög ! På återseende! Tjingeling!  

Torsdag 2 januari ;)

Usch man blir helt dagavild med alla helgdagar ! ;) det var en lång fundering på morgonen vad det egentligen var för dag ;) i dag är min enda lediga dag innan jobbarhelgen. Vi har sovit till nästan kl 9 , mormor & morfar hade varit  ute och gjort ärenden så dom kom förbi på kaffe. Sen åt vi lite lunch ;) blandade prinskorv , köttbullar och pasta ! Nu blir det inte nå prinskorv i detta hus förrän det är december igen :) sen drog vi i väg på äventyr : 
Vi har länge tänkt hit men nu gjorde vi slag i saken! Tog ut årskort för hela familjen med tanken att vi ska försöka ta oss hit lite oftare! 
Glada juveler på badhustrappan ! Jag fotade ingenting medans vi badade - hade fullt upp med att hjälpas åt att kolla brudarna :) Joline var helt sjövild och skulle hoppa i från kanten i stora bassängen! Att kunna simma var tydligen inte så viktigt ! Det kändes dock kallt i bassängerna , Judith frös så att hon började bli blå om läpparna. Vi gick upp och in i bastun . Först ville Judith inte basta men sen fick jag knappt ut henne :) direkt jag frågade om hon var klar så sa hon bestämt nej! Jennifer & Joline hann duscha av sig innan vi kom ut från bastun. 
Brudarna håller på att klä sig efter badet. Vi har satt inpackning i håret och haft i bastun så det var betydligt lättare att kamma i genom flickornas hår efteråt. Dessutom var det ju spännande att sitta under hårtorken ;) när Joline hade klätt sig så skrek hon högt " nån har tagit allt mitt smink!" Det var några yngre tjejer där som började titta på oss och se lite oroliga ut. Till slut så säger Jennifer åt henne :" Joline sluta ! Du har ju inte ens nå smink!" Då tittar hon förvånat på sin stora syster och vräker ur sig ett häpet " Nähä ?! " det var ju Joline som förstörde mitt smink kommer ni i håg ?! Hon tog det i omgångar tills allt var ett minne blott! Nu har jag köpt lite då & då nytt , när jag var in på Lindex i julas så köpte jag en ny necessär att ha det i :) plockade in det lilla smink jag hade i necessären och gömde undan den. Efter en stund kommer Joline och frågar " vart har du satt den ? "  Oj oj vilken tonårstid som väntar om hon fortsätter vara lika betuttad i smink då som vad hon är nu ;) ! Jaja nu ska vi äta en sen middag med pastasås av kyckling och spagetti & sallad! Tjingeling! 

RSS 2.0