Frissabesöket

Dom satt & väntade medans mormor också blev fin i håret :)


Frissan med brudarna

Judith fick börja ;) hon var lite avvaktande till en början med Anna Bell fick henne att smälta ganska fort :) hon berättade nämligen att hon hade jobbat på deras dagis :) Sen var Jolines tur :) vi skrattade lite smått för lika olika som flickorna är så gäller det även håret :) Joline har mjukare hår med mycket lockar medans Judith har tjockare hår & rakt men mycket längre ;) när vi var färdig hos Anna Bell så messade Jennifer att hon ville ha hämtning från skolan & skjuts hem. Hon hade haft det bra men sa att hon hade frusit i natt. Jaja hon är en erfarenhet rikare i alla fall ;) på återseende ! Tjingeling 😃


Bilden till inlägget 😃


Tre års kontroll

Vi har haft full rulle hela dagen 😃 på morgonen såg vi till att Julius kom sig i väg till skolan , att Jennifer var färdig för att åka och tälta med skolan tills i morgon. Vi har varit och handlat i går så att hon hade med sig det hon behövde. Vad spännande att få höra i morgon när hon kommer hem hur dom har haft det ! Sen kl 11 hade vi inbokat 3 års kontrollen för bönorna. Innan vi tog oss dit så hade jag & en av de små en dispyt om hur man klär sig när det är höst 😳 , damen i fråga hävdade bestämt att hon var prinsessa och tog på sig en sommarklänning. Det tog sin lilla tid innan jag lyckades övertyga henne om att prinsessor har byxor också. Vi hämtade upp mormor och infann oss på BVC till kl 11. Judith var 97 cm lång och vägde 16,8 kg - lillasyster var 89 cm lång och vägde 14,9 kg . Joline som oftast brukar vara glad var riktigt på tvären och sa " Aldrig i livet !" åt allt Ann-Marie sa . Pust 😳 ! Tur att dom turas om i alla fall 😜 vi fick laktolos till Judiths mage så vi hoppas på att det blir bättre. Efter BVC- besöket skyndade vi oss in på Apoteket , köade länge & väl för att inse när jag skulle betala varorna att jag hade ingen plånbok med mig 😩 den hade jag lagt på köksbänken efter att jag hade varit & handlat med Jennifer i går kväll . Jaja man vet att man lever 😃 på återseende! Tjingeling!


Provar blogga från telefon

Men hej på er :) jag hade tänkt blogga i går men i stället fastnade jag med att försöka lära mig min nya telefon. Det var familjen som tyckte att jag behövde en ny så TACK ;) bilden på töserna är tagna under helgen. Titta Judiths hår när hon har hoppat studsmatta :) jaja uppdaterar nog bättre sen ;)


Onsdag 21 augusti :)

Oj vad dagarna susar i väg ;)
Här ser ni vad Joline lyckades med på min födelsedag i går :) i ett obevakat ögonblick , när vi var ute och vinkade av min moster så hade Joline hunnit till köket , klättrat upp på en stol och hade skrapat över all garnering och all grädde på sin tallrik - så så här såg resten av tårtan ut! Som tur var så fanns det en bit prinsesstårta kvar när min kusin Laila kom :)
Men ni skulle ha sett vilken nöjd tös ! Grädde hela ansiktet och fast vi kom in så fortsatte hon äta sitt fika. Stora syster som skulle passa henne hade inte ens märkt att den lilla godingen hade smitit ;) snabb som en vessla !
 
En dag när jag stod på toaletten och hängde tvätt så hör jag när Judith säger åt Joline :
"Kom Jollan så ska jag klippa dig!"
Gissa en mamma som snabbt infann sig i köket och tog av dom saxen. Så alla saxar har vi placerat utom räckhåll för de små juvelerna.
 
Jag går i väntans tider  :) ...... haha inget sånt! Det är ett paket från H&M jag väntar på! Innehållandes kläder åt alla mina juveler. Det behövs! Vad som kändes lite surt var att dagen efter jag beställt så fick jag hem i brevlådan en mindre katalog från H&M med bara barnkläder - hittade massor! Men men det tar vi nästa månad! :) Dessutom så finns det fina favoriter i paketet som jag snart får hem. Jag tycker om att veta att mina barn har kläder :) Nu får man söka innan man hittar något som passar. Dom växer så det knakar! Jag är nog ganska hopplös , jag beställer till barnen och ser till att dom har. Jag glömmer nog mig själv allt som oftast .... men det är väl så mammor oftast gör ?! Prioriterar barnen och ser till att dom har. Jag älskar att handla barnkläder :) Vill veta att mina barn har kläder - hatar att behöva känna mig stressad över att man inte vet vad dom ska ha dagen efter.
 
Flickorna är på SITT dagis och det funkar hur bra som helst! Judith sa i dag vid matbordet att Inga-lill säger att alla fröknar och barn måste gå hem i bland. :) Ann-Sofie skulle fläta henne efter duschen i går och sen berättade hon förnärmat om en flicka som hade kallat Britt för Brittan och det hette hon inte. Joline vill bara måla direkt hon hör ordet dagis :) Älskade trollungar! På fredag har jag fått semester för det är jourdagis och det vill vi inte vara med om!
 
Jaja nu ska jag hänga den sista tvätten för i kväll , det är Julles matchkläder till en träningsmatch som laget ska åka på i helgen. Han var i väg för 2 veckor sen på bd-open i Kalix. Det var en besviken pojke som kom hem , dom hade förlorat varenda match och dessutom hade han råkat göra 2 självmål. Men vi har sagt att då motiverar det en att träna mer och att det är bra att förlora i bland - men det örat vill han inte höra på. :) Men träningsmatch till helgen då !!
 
Ha en trevlig kväll , det lilla som återstår :) På återseende! Tjingeling!

Tisdag & nästan hjärtsnörp !

 
Jaha så var det tisdag igen ..... jistanes vad dagarna rusar i väg! Jag hade tänkt uppdatera redan i går kväll men jag var i väg på kvällskvisten med två av brudarna från jobbet & promenerade nästan 8 km på Dundret! Det var helt underbart! Tack Ulli & Johanna! Det gör vi snart om! Det är så härligt med människor som ger energi :)
 
Jag hade ju tänkt visa er vad fina kort mina småbönor har fått från dagis när dom har fyllt år men när jag ska föra över korten så är det fel laddare jag har till kameran :( Jag får söka fram den tills i morgon.
 
Jag måste bara skryta och berätta att vi har det bästa dagiset man kan önska sig! Det har inte varit några problem alls med Judith & Joline , det enda som har varit är väl att dom har vaktat sina fröknar lite mer än vanligt ;)  Ann-Sofi hade knappt fått gå på toaletten i fred första dagen. På måndagen så hade Judith skrattat högt när hon såg Inga-lill & Britt. Så nu är dom väldigt noga med att försäkra sig om att Britt,Inga-lill & Ann-Sofi ska vara på dagis. Det var med glatt mammahjärta jag hämtade hem två glada flickor :) I dag på väg till bilen så ville Joline inte ens hem utan hon ville stanna och leka på dagis. Jag har till och med sagt åt fröknarna i dag att jag ska sluta ringa och kolla hur det går :) Jag är fullständigt trygg med att det funkar och skulle det vara något så ringer dom mig ;) Så jag är en nöjd och glad mamma med andra ord.
 
Min hjärtsnörp höll jag på att få nu i kväll när jag var på coop för att hämta ut ett paket från Ellos med lite kläder till Julius,Judith och Joline. Jennifer handlade ju lite kläder när hon var i Luleå. Jag gick till kassan och dom tog fram paketet. Jag satte in mitt kort i kortläsaren och gjorde allt färdigt & tryckte in min kod. Just när jag hade tryckt ok för att godkänna betalningen så petade jag av misstag till i kortet. Då säger tjejen i kassan att det avbröts och att jag skulle prova igen. Jaha  - sagt och gjort ! Provar hela proceduren igen men då godkänns ej köpet! Jag visste att det fanns pengar på kortet så jag blev jätte orolig. Så jag gick ut för att ta ut pengar i automaten varpå den säger att beloppet är för stort så jag får inte ut några pengar!! Men vad jag blev stressad!! Så jag ringde hem till maken som fick gå in på internetbanken för att se vad som hänt! Jo då - pengarna var reserverade för köpet - därför hade jag inte pengar så det räckte till ytterligare samma summa. :( Jag gick in igen och förklarade att pengarna var visst dragna. Efter mycket tjorv så var jag tvungen att föra över samma summa igen - då vågade jag inte chansa utan gick och tog ut kontanter! En kvinna som jobbar på coop sa att det är banken som reserverat mina pengar och därför skulle jag ringa banken men att det kan ta upp till 2 bankdagar att få tillbaka dom! Jag ska ringa banken direkt dom öppnar i morgon! Jag börjar bli mer & mer tveksam till att betala med kort , det är ett elände när det strular!
 
Men paketet är hemma och uppackat! Jag har till & med hunnit märka flickornas nya kläder! Tre fina ombyten och veckodagstrosor har dom fått :) Julius fick en t-shirt och en adidasoverall så även han är nöjd!
 
Det är förberett färdigt med kläder inför i morgon så jag ska dricka en kopp the innan jag uppsöker sängen. Ha en underbar dag! Tjingeling med er!

Uppdatering

Men oj .... verkligen dags för en uppdatering! Detta är en bild på presenterna som bästa stora systern hade köpt åt sina småsyskon när hon var på en minisemester i Luleå :)
Judith greppade direkt detta med presenter :) Efter det att dom fick de här presenterna av Jennifer så har hon frågat alla hon träffat vars dom har hennes present ;) Tur att dom fyller år i veckan;)
Bönorna blir 3 år på lördag! Helt ofattbart! Men i stil med riktiga prinsessor så ska vi fira i dagarna 3 för jag är ledig på fredag så då kommer det folk och uppvaktar dom under dagen. Sen åker vi till stugan över helgen och även där blir dom firad av farmor & farfar. Dom som inte kunde komma på fredag skulle komma en annan dag :)
Så fest i dagarna 3!
 
Presenterna har ju också varit ett hett samtalsämne .... Judith är så mycket för färger nu - det ska bara vara flickfärger säger hon. Rosa & orange är favoriterna! Judith har önskat sig flickavagn och en docka m.m Till slut frågade mormor Joline vad hon ville ha i present, svaret blev : glass och bulla! Lill hjärtat :)
 
Jourdagiset..... ja ni det gick totalt åt pipan! Jag var ju med dom där måndag och tisdag för att det kanske skulle funka lite bättre dagarna som var kvar men det gjorde det inte! Just efter kl 9 på onsdagen så ringde dom från dagis och sa att Judith varit hysterisk hela morgonen och hon hade även kissat ner sig två ggr. Jag for dit och hämtade hem dom. Judith var rödgråten och fortsatte hulka länge. Sen var det flera oroliga dagar när hon kunde börja gråta bara av att höras talas om dagis. En kväll skrek hon i högan sky i 45 minuter - totalt livrädd att behöva lägga sig för att fara på dagis på morgonen. Honj ville till sitt dagis med Ann-Sofi,Britt och Inga-lill! Hon vaktade både mig och pappa och försäkrade sig verkligen om att vi inte var på väg till dagis. Personalen på jouren har varit jätte fina och verkligen försökt men det funkade absolut inte och då var det mammas plikt att i första hand se till att barnen mådde bra! Det tråkiga är ju att jag får lön efter 5,5 vab-dagar! Hädanefter så kommer vi att lägga krutet på att lösa semestrar och dylikt så att vi inte lämnar dom på jourdagis! men det känns surt att behöva betala 2100 i dagisräkning!
 
På torsdag är det i alla fall dags för vanliga dagis! Vilken lättnad! Jag har ringt och pratat med Ann-Sofi i dag angående torsdag och vi tror att det kommer att gå bra att lämna dom på torsdagsmorgon :) Det var en av de stora barnensgamla fröknar som skulle vara där på morgonen. Anki :) Flickorna är jätte förtjust i henne och en dag när jag sjöng för dom så säger Judith: " NEJ mamma tyst! Sjung om båten som Anki sjunger!"
Så jag tror att det kommer att gå ganska bra :) Deras dagis och deras fröknar kan inte misslyckas :) Även om det är fröknar från andra avdelningar så ser dom nog ändå dom som sina och mamman ser trygga famnar i hela gänget så det reder sig nog!
 
I bland har vi nog alla såna där dagar när man helst av allt hade velat dra täcket över huvudet och inte kliva upp! Dom dagarna är det tur att man har barn för då kliver man upp och innan dagen är slut så har man skrattat åt något galet upptåg som dom sagt eller gjort :) Judith bjöd mig på en skrattstund en dag:
Hon kom och ville ha saft just före maten en dag och jag svarade henne att vi skulle snart äta och om hon är törstig kan hon dricka lite vatten. Svaret lät sig inte väntas från lilla prinsessan:
" Men mamma jag är ingen fisk!"
 
Joline , den lilla godingen , har börjat säga : Aldrig i livet!
Direkt något inte passar henne så klämmer hon i med det " Aldrig i livet!"
 
Dessutom har dom börjat leka doktor! ( säkerligen efter att ha bott framför doktor mac stuffins)
Julius låtsades svimma en dag och genast var Judith där och skulle undersöka honom. När hon var klar så hoppade han upp och sjöng samma visa som i tv-serien "jag mår bättre så mycket bättre...."  Judith bara strålade!! Sen skulle hon undersöka stora syster - hon grävde henne i håret och sen säger hon åt Jennifer : " Du har loppor!" Kan man annat än att skratta ?! Underbara ungar!
 
Jaha nu ska jag äta lite innan jag far i väg och jobbar eftermiddag men jag ska bättra mig med uppdateringen! :) Ha en bra dag! På återseende! Tjingeling!

RSS 2.0