Lite stugbilder

Köket i stugan. Vi måste köpa nya skenor till lådorna . Dom har gett upp totalt.

Sovdelen. Jennifer & Julius har flyttat ner till de nedre sängarna så brudarna har fått varsin överslaf. Det är dom nöjda med allihopa.

I det enkla bor det vackra 😃
Vi var in till Boden en dag och var in på dollarstore. Dom hade mycket som inte fanns hemma på dollarstore. Hittade så fina tavlor.

Andra hörnet av soffan 😃.
Här myser vi gott. Semester när den är som allra bäst ! På återseende ! Tjingeling !


Semester

Nu har vi semester ☀️! Den var väldigt efterlängtad ! Vi har haft toppen väder med sol och värme ! Helt underbart ! I går kom det dock någon skur och nu börjar molnen hopa sig så det kan nog komma en skur i dag också. Men vi njuter !

Just nu är vi i stugan och myser ! Vi håller på att bygga altanen ! Själva altanen är färdig men det ska ännu staket runt och grindar. Sen blir det en trappa ner till en badtunna . Vi trivs på altanen 😃.

Men jag måste säga att det här med att barnen blir stora .... Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det ! Våran äldsta juvel är hemma och jobbar. Det känns jätte konstigt att inte ha alla barnen med sig. Jag är inte van att lämna någon hemma. Vi sa åt henne innan vi for att hon hade väl kunnat bli 6-8 år igen så vi fick ha henne hemma och få med henne igen. Men det ville hon inte. Jaja det är väl bra att barnen är självständiga och törs prova sina vingar men det känns konstigt i mammahjärtat. Jag uppdaterar bättre sedan. Tjingling !


Sista dagisdagen !

Så kom då den där sista dagen ..... Usch vad tiden har gått fort ! Jag tyckte att det var nyss vi skolade in dom på dagis. Det känns lite vemodigt ! Jag vet ju att det kommer att gå bra i skolvärlden också. Men dagistiden är ändå en så härlig tid ! Man har full koll på allt och vet att personalen har det också ! Jag är så tacksam att flickorna också fick gå på mandolinen.

Dom var så stolt i sina nya självvalda kläder ! Älskade småtroll 💕.
Jaja nu ska vi njuta av sommaren innan vi tar i tu med det nya äventyret i skolan!
Jag har stökat på här hemma och rensat flickornas leksaksskåp i köket. Det tog sin lilla tid ! Dom hade en brio spis och en diskho till i köket. Dom har inte lekt med dom på flera år ! Det har mest fungerat som avlastning till andra leksaker. Så nu blev jag leds och rensade bort. Sen gav jag i väg spisen o diskhon till en arbetskompis som har ett barnbarn på två år. Bättre att det kommer till användning än att det står här och samlar saker. Men Joline är ju Joline ..... Hon tycker inte om att sätta i väg nånting ! Allt ska sparas ! Så hon var lite ledsen och skrek om spisen. Sen pratade vi om det och till slut så medgav hon ju att hon inte leker med den något mer.

Jag hittade en sån fin tavla till köket. Vi har fortfarande inte satt upp tavlor efter att vi har fått reparerat. Men nu när jag har röjt i genom och städat till ska det fixas !

Dessa hjärtan ska också få komma sig upp . Dom har jag hittat på dollarstore för ett tag sen. Jag tyckte att som var charmiga med bra budskap !

Vi var förbi mormor en sväng i onsdags och då myste vi på balkongen. Judith tyckte att det var så ljust av solen så hon kisar.
Jaja nu ska jag göra lite nytta här. På återseende ! Tjing !


Jennifer & Aska

En sån fin bild på äldsta juvelen med sin ögonsten. Jennifer har provat sig på hundutställningar för någon helg sen. På lördagen så var det rasspecial och då fick Aska den här kritiken:
Härlig juniortik. Vackert huvud, härligt uttryck, välformad skalle,bra hals , bra benstomme . Super fina tassar , stark fin ryg, bra kors , härlig svans. Rör sig utmärkt för sin ålder. Underbart steg från sidan, flyter fram. Bra päls. Mycket lovande junior.

Hon blev bästa juniortik ( av 8) och slutade som totalt 4 bästa tik.

Helt suveränt för att vara första utställningen ! Jennifer var ju nere hos uppfödaren så hon hade fått hjälp med trimningen. Det är så guld värt att Britt Marie hjälper till och att Jennifer fick komma ner ❤️. Det var ju den bästa läraren Jennifer kunde få vad gäller hundutställningar ! Jag var rätt så imponerad att Jennifer hade ordnat det helt själv och tagit kontakt med Britt Marie.

På söndagen var det dags för utställning nummer 2 och då var det för alla raser. Då fick hon den här kritiken :

Utmärkt typ, välformat feminint huvud, gjutet i ett stycke, mörka vackra ögon, välplacerade öron, bra bett, fint milt uttryck, bra hals, något brant halsavsättning, stram överlinje, rak skuldra, välformad bröstkorg, markerat förbröst, normala vinklar bak, fin lårbredd, bra ben o tassar, bra pälskvalitet, nyttjar svansen väl, rör sig med bra påskjut och fin stil, tillräcklig, tillräcklig stoplängd fram, trevligt temperament o väl presenterad

På söndagen slutade hon som 3 bästa juniortik och kvalitetspris excellent .
Jag tyckte att det var toppen !

Nu har vi hundutställning här i helgen. Det ska bli så spännande att se hur det går !

Den här bilden fick jag av Britt Marie eller jag fick låna den 😉 . Det ska bli så roligt att se fortsättningen på deras utställningskarriär 😃. Duktiga pigan ! Ja , Aska är ju också duktig ! Hunden avgudar sin matte och hundensmatte avgudar den ❤️. Det är så roligt att Jennifer trivs på sin skola och att hon kämpar på med det MEN nog är det skönt att få ha henne hemma nu hela sommaren ! I går for jag på bilbingo för första gången i år

Det var jag och mormor som for men vi vann inget ! Jag satt jätte länge två nummer i från 6000kr men vad hjälpte det när de rätta numren inte kom !
Jaja hur som helst så hade min stora duktiga tös bokat tvättstugan helt själv och tvättade för fullt ! Hon hade med sig tvätt från internatet och hon tog även tvätten här hemifrån. Älskade unge ❤️. Allt hann dock inte torka så vi bokade om tiden tills 7 nu på morgonen. Jag sov till halv 8 så när jag vaknade var hon redan i tvättstugan. Jag skyndade mig dit . Jag höll på att svimma när jag såg en proppfull torktumlare ! Jag hänger oftast tröjor och dylikt i torkskåpet just för att jag tycker tumlaren förstör mycket kläder och krymper kläder. Jaja nu hade det gått rätt så bra ändå ! Fast en av Jennifers egna tröjor hade krympt och verkade passa Judith och Joline ! Men den går nog till sig när hon använder den. Annars så må det ju vara hänt ! Jag visade henne i dag vilka som går att köra i tumlaren och vilka jag brukar hänga. Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen fixa diskbänken. På återseende strax. Tjingeling !


RSS 2.0