Bilder :)

Oj vilken toppen helg vi har haft !! Jag har inte varit till Haparanda på säkert 20 år så det var jätte trevligt! Det var många roliga affärer! Vi startade med ikea så klart :)
Ungarna :) allihop skötte sig exemplariskt!
Vi var på ikea, skopunkten , candy world och djurmagazinet. Sen var vi på Max och åt lite lunch. Hux flux så var klockan halv 4 så då var det bara att börja tänka på att sätta sig i bilen & åka tillbaka de närmare 20 milen till farmor & farfar.
 
Vi hittade allt det vi skulle ha förutom nattlamporna Spöka för dom var slut. Men vilken härlig affär. Vi har redan börjat planera nästa resa ;) till sommaren behöver vi köpa en bäddsoffa till stugan så då är valet givet! Haparanda - here we come again! :)
 
Det här blir ett ganska snabbt inlägg :) har ju satt ut lite bilder på instagram men det var ju inte alla vänner som hade instagram så ..... varsågod Camilla :)
Judith i söndagskväll i nya sängen :)
Joline i sin nya , likadana , säng! Två mycket nöjda damer som pratade hela kvällen om att dom var stora flickor nu! Både dockan & räven fick dom välja på ikea :) Man kan nog tro att vi blev sponsrade med inlägget av Ikea :D
Efter att ha varit upp en si så där 200 gånger var så small dom utav så här!
Jolines stil är helt oslagbar :) Flickorna tyckte att det var hysteriskt roligt att kunna kliva upp själva så det fick vi minsann erfara på söndagskväll. Nu första kvällarna får vi nog se till att dom håller sig kvar i sängarna :)
Deras rosa lampor har vi inte hunnit få upp ännu. För ovanför Jolines säng måste man borra och det har inte hunnits med. Jag har jobbat em i går och Crille jobbat fm i dag så vi är fortfarande inte klar med att ha fått i hop allt. Det tar tid att dona med monteringar ...... i synnerhet med 2 , i bland 4 hjälpredor! :)Men det kommer lite fler bilder nu på stört på Jennifer & Julius saker :)
Jennifershylla :) Svårt att ta fina bilder på inredningen i det här huset! Alla våra familjemedlemmar vill ha koll på vad man gör.
Hylla och byrån :) Bilderna blev väldigt suddiga. Hoppas att det syns något så när :)
Gardiner & lampan valde hon helt själv :) Från att ha velat ha bara svart så var det förvånande val men väldigt fina :)
Hela syskonskaran hade hon liggandes inne på sin säng medans hon donade på :) Skönt att dom är sams i bland.
Julius valde hyllan i turkos med turkosa lådor och svarta korgar som tillbehör. I båda hyllorna har vi satt lysdioder och det blev jätte fint!
 
Julius har också fått en likadan byrå som Jennifer men som sagt vi har inte riktigt hunnit klart. Jag får fixa ut bättre bilder sedan. En snabb uppdatering så att ni får se vad vi sysslar med! Trevlig valborg på er ! Ska ni ut på majbrasor ? Här blir vi då inne! Jollan snorar ännu och till & med jag som inte brukar vara sjuk känner mig lite mossig. Har gått på alvedon hela dagen. Det är dessutom trist väder ute.
På återseende snart :) Tjingeling!

Torsdagsmorgon!

 
Jag satt i köket & pratade med bästa Johanna i telefon medans jag tog mig en kopp kaffe , började fundera vars Joline var & varför det var så tyst .......
Detta hade hon lyckats med. En ny dator står på inköpslistan .... men det får vänta tills det finns mer slantar i kassan.
 
I dag var det sista skoldagen för denna vecka eftersom vi har sökt ledigt åt barnen när vi ska åka bort :) Så för första gången på länge gick även min son till skolan med lätta steg. Annars har det varit varenda morgon en kamp för att få honom att ta sig i väg. Det har varit ont i huvudet,ont i magen .... ja allt & hur bra känns det att skicka honom då?! Det känns åt fanders! Mammahjärtat hade helst velat ha honom hemma men förnuftet säger att han måste gå.Vi hade ett möte med rektorn och några av lärarna i går.Det var ett bra möte & vi var rörande överrens om att pojken inte ska behöva gå runt och känna sig misslyckad varenda dag. Älskade unge som vi vet är jätte duktig men själv tror han att han inte kan. Det är frustrerande att veta vilken kapacitet han har och så tar han inte till sig om någon säger något snällt eller ger honom beröm. I går vid middagen så pratade vi länge hela familjen & det kändes som att äntligen nådde vi fram. HOPPAS! För om jag mår dåligt och har en klump i magen av att skicka honom så hur stor ska inte hans klump vara?
 
Nu har vi i alla fall planerat in lite "guldkorn" för att vi hela familjen ska ha saker att se fram emot! Vi startar med Ikea i morgon :) Sen får vi se när vi tar äventyrsbadet i Boden ;)  Dom två äldre juvelerna har suttit tillsammans i går & tittat på nätet vad Ikea har. Det värmde i hjärtat att höra hur sams dom var :)
 
Jaja nu ska jag hänga lite tvätt,packa inför våran lilla resa & förbereda så vi kommer oss i väg när gubben slutar :) Ha en trevlig helg! På återseende! Tjingeling!

Planer inför helgen :)

Jag kan ju börja med att säga att detta inlägg är INTE sponsrat av ikea fast det kan verka så :) Äntligen ser det ut som att vi tar oss till Haparanda & ikea i helgen! Vi har varit på väg i 2 års tid! ÅHH vad roligt! Vi satt framför datorn i bra många timmar i går & skrev ut en inköpslista eller i varje fall vad vi ska kolla på när vi åker dit. Lite av sakerna vi funderar på:
Den här har ni sett förr ...... brudarna ska få nya sängar :) Överst på listan!
De stora barnen behöver förvaring - denna hylla fanns i olika färger och med olika tillbehör så att man kan göra den efter eget smak & tycke :) Jennifer ville ha den i svart med turkosa skåpdörrar & ljuslister. Till Julius funderar vi på att ta själva hyllan turkos & svarta korgar som tillbehör. Sen får man ju se när vi väl kommer dit hur allt ser ut i verkligheten men det kan ju vara bra att ha lite koll på vad man ska titta på.
Korg till hyllan :)
Vi har många dörrar i hallen så det ryms inte en vanlig byrå så vi funderar på en sån här. När det ska in juniorsängar i sovrummet i stället för spjälsängarna så ryker våran gamla byrå ut därifrån men den ryms inte i hallen & vi behöver nånstans att förvara våra underkläder :)
I lilla hallen där man kommer in ser det alltid ut som en bomb! Ska fota den förstår ni varför! Den är minimal & för en lgh med 4 rum o kök är den skrattretande. Vi ryms inte ens att stå samtidigt i den alla. Så nu har vi sålt bort våran brio tvillingvagn så äntligen finns det en chans att få lite ordning. Skohyllor börjar vi med :)
Ni får en gissning :)
I dessa blev jag helt frälst :) gillar både prickigt & randigt :) tyckte att dom var jätte fina i rött!!
Förvaring kan man inte få för mycket av! Jennifer & Julius behöver sig varsin ny byrå :)
 
Så inköpslistan är utskriven & räkningarna är genomkollade och ska fixas innan vi åker. Det ska bli roligt att ta oss i väg på en endagsutflykt :) Så ni vet på söndag lär det bli att montera möbler :) Härligt! Det blir alltid roligare när man vet att man har något nytt :) Nu ska lunch ordnas innan det är dags för utvecklingssamtal m.m   Brudarna ska vara hos mormor & morfar under tiden.På återseende! :)

Sjukstuga :(

Hallå hej! Vi klarade oss undan magsjukan ! Puh! MEN då blev tjejerna förkylda i stället. Judith har klarat sig undan ganska lindrigt ändå.
Hon har haft lite besvär med en rinnande näsa men nöjd & glad i alla fall. Här passar hon på att låna storebrors keps när han tog sig lite sovmorgon under helgen ;)
Den här lilla tösen däremot har haft hög feber i flera dagar , snoret har runnit och hon har haft jätte besvärligt med andningen.Tidigt på måndagsmorgonen vaknar jag av att hon låter jätte konstigt !FORT var jag uppe och tog henne i famnen.Hon var ganska rädd själv - lilla hjärtat!Jag hade henne i famnen tills det gav sig. När hon väl somnade om så lade jag henne i vardagsrumssoffan för att ha koll på henne.Nästa gång hon vaknade så var det samma sak - hon fick kämpa för att få luft! Usch vilken frustration man känner som förälder i det läget! Jag ringde ner till lasarettet med hopp om att få bli inkopplad  på barnavdelningen men det gick naturligt vis inte! I stället blev jag kopplad till 1177 som skulle ringa upp. Vad trött man blir på dagenssjukvård! Vars än man ringer möts man av en telefonsvarare där man ska ange personnr och vars man vill bli uppringd. Jaja det tog i alla fall inte många minuter så ringde det upp en kvinna. Så jag fick åka ner med henne på akuten och sedan vidare in på barn. Där undersökte dom henne noga och hon fick inhalera i en mask. Sen fick vi medicin utskrivet :
"Lilla" alvedonflaskan. Sen har vi gett henne ipren & alvedon för att hålla nere febern som annars har legat kring 40 så det är inte konstigt våran lilla vän har varit slut.I dag har vi inte .....peppar peppar behövt ge varken något för andningen eller mot febern. Skönt att det verkar ge sig.
 
Det känns lite trist att jag har varit tvungen att vaba nu MEN vad ska man göra? Man är ju alltid mamma först & främst! Man kan ju inte skicka en liten på dagis som inte mår bra & det skulle jag aldrig göra! Så avdraget på lönen är bara vackert att räkna med. Jag har då däremot lite extra pengar att se fram emot så då känns det kanske lite mindre åtminstone. Jag har passat på att ta några extraskift som assistent & det har gått jätte bra! Lite annat än vanliga jobbet. När man jobbar som personlig assistent handlar allt om vilken människa man jobbar med. Det är ett bra jobb om man trivs med den man ska vara assistent åt. För mig har det varit bra! :)
 
Det märks att min lilla madam har börjat krya på sig - hon hinner överrallt så jag blev just en ljuslykta fattigare ;) Ska skynda mig att dammsuga upp det innan någon hunnit göra sig illa. Tjingeling!
 
 
 
 
 

Tisdag 16 april

Jag passar på att uppdatera lite grann medans Judith & Joline tar sig en liten vila efter lunchen. Jag gjorde snabbast möjligast lunch i dag : omelett med kalkon,svamp & lök. Till det skar jag bara gurka & tomat och lite vitlöksdressing till. Men vad brudarna åt !? Jag var nästan tvungen att fundera när dom hade fått mat sist! :)  Joline satt i bordet och började nicka till ;) så då gjorde vi oss klara för att gå & mysa en stund. Judith vägrar i sten att sova men mysa går bra :D
 
Judith har vilat i går utan blöja! Det gick jätte bra och hon klev upp torr och gick direkt på pottan! Duktiga hjärtat :) Joline är inte ens intresserad av att prova så vi lugnar oss lite med det. Men Judith är torr på dagarna - oftast - så klart att det nån gång händer en olycka. Då kan det oftast vara en ynka droppe som hann komma men alla kläder ska då bytas direkt! Joline kissar ner sig lite då & då - när det har hänt kommer hon glatt & berättar det! Så hon verkar inte ta det på samma sätt som syrran :) Jaja dom är olika och det får ta den tid det tar! Judith har nu också varit på pottan innan vilan så hon vilar utan blöja i dag också.
 
Vi har haft utvecklingssamtal med våran duktiga största tös i dag & jag måste säga att jag tycker dom nya betygssystemen är katastrof! Stackars ungdomar vilken stress dom utsätts för!! På 5 delmål kan dom ha 4 B (säger vi) och på sista delmålet får dom av olika anledningar ett E (som är godkänt) då får dom betyget E. Jennifer är så duktig & kämpar ! Både på svenskan & engelskan så har läraren önskemål om att hon ska prata mer och räcka upp handen på lektionerna - då kan hon höja betygen där. Men jag förstår henne också - det är inte så lätt om man är lite blyg. Jag minns själv hur det var :) redovisningar var det värsta jag visste! Men Jennifer är duktig och ligger ganska bra i alla ämnen men så klart att man alltid kan höja & förbättra! Hon hade fått igen no-provet förra veckan. Jag mutade ju henne ( supermorsan ) och sa att om hon hade ett a på provet skulle hon få köpa en skinnjacka från kappahl som hon tittat på.
Farmor tittade på mig och skrattade - "Det får hon i alla fall för du låter ju inte henne gå naken & en jacka behöver hon!"
Sant :) men det var ju en liten morot i alla fall! Tösen pluggade & pluggade! Sen ringer hon mig på jobbet med besvikelsen i rösten & säger att hon fick bara ett B. Ett enda fel hade hon på provet & det bestod i att hon glömt ange vad man anger vikt i ex kg.
 
Hon kommer att få köpa jackan! Jag ska ta med henne och fara på stan när lönen trillar in på kontot :) Jag har sett att hon behöver lite annat också. Vi vill skämma bort våran duktiga dam lite grann bara för att visa hur mycket vi uppskattar henne :) Jaja nu ska jag passa på att hänga upp tvättmaskin nr 2 innan det är dags att förbereda sig för kvällsskift. Ha en underbar tisdag! Tjingeling!

Älskade Molly 8 år i dag!

Våran gammling fyller 8 år i dag! Hon är verkligen en toppen hund! Ni som har sett filmen Eragon förstår vad jag menar om jag säger att det är min Saphira :) Det är mammashund till 100 % ;)Hon älskar alla ungar - både våra egna men alla andra ungar också. Lika snäll som hon är stor :) Tjingeling!

Uppdatering & babbel :)

 
Oooops ser att jag har lite catchup to do :) Ni vet i bland susar livet på i 180 knyck och man tänker göra en hel del men man hinner inte längre än till tänker :)
 
Här händer massor! I kväll är det i alla fall måndag en liten stund till :) Jag har vakat av på morgonen efter en jobbhelg och sen har det varit full spruta hela dagen! Allt bokar man in tills när man är ledig :) Morgonen startade med ett tandläkarbesök med Julius. Sen var det det vanliga här hemma - tvätt och plock. Sen efter middagen så har vi varit på ett kalas! En underbar grabb som fyller 9 år i dag så vi har varit och uppvaktat honom. Vid 19.30 så var det bara att bege sig hemmåt och få de mindre i säng :) Dom somnade gott.
 
På morgonen så lämnade jag Judith & Joline en stund till mormor & morfar, egentligen skulle dom ha varit på dagis till kl 12 men genom att mormor ville låna dom en stund på morgonen så fick dom vara hemma med mig sen. När jag ringde på dagis för att meddela att dom var lediga så fick jag veta att det snurrade magsjuka på dagis. Brudarna har inte varit där sen tisdag så HOPPAS att vi slipper. Men då kändes det som att vi löser det tisdag och onsdag också just för att inte behöva bli nersmittade! Jag brukar inte vara "hamig" men det känns lite onödigt att dom ska bli sjuka när Judith redan har haft det besvärligt med sin mage. Magsjuka är ju aldrig roligt och i synnerhet inte när Judith har varit känslig i magen i flera veckor. Nu är det i alla fall bättre! Vi har provat i en veckas tid att ge henne vanlig mjölk och ....... peppar peppar - det har inte gett någon reaktion så det var väl något tillfälligt att hon var extra känslig ett tag.
 
Just magsjukor......... jag läste ett inlägg i går på fb som en kompis till mig hade skrivit och hon tog mina ord :) Hon hade i alla fall skrivit något i stil med att dessa magsjukor verkar bara gå runt runt och inte få nåt stopp & undrade varför - om det var så att folk inte stannade hemma 48 timmar , jag gillade hennes inlägg direkt! :)
Det finns faktiskt både stora & små som är extra känsliga mot att få magsjukor och dylikt! Ska det vara så inihelvete svårt att förstå att man håller sig själv & barnen hemma om man är eller har varit sjuk?
Jag skulle inte dö av en magsjuka så det är inte mig själv jag tänker på men däremot så undviker jag väldigt GÄRNA att Judith som just har återhämtat sig efter en tuff pärs åker på det ! Kalla mig hönsmamma eller fjantig - det skiter jag fullständigt i ! Tyvärr är det ju så att man kan till och med bli magsjuk av att gå förbi någon på affären men det kan man ju inte veta MEN vet man att man har varit sjuk kan man hålla sig hemma. Nu har jag gormat klart om det !
 
Men usch vad jag var babbelsjuk :) Jag ska faktiskt bjuda er på lite bilder från min förra lediga helg också :)
 
Vi hade klätt på oss , fixat klart fika till att ta med och gjort allting klart och skulle sätta oss i bilen & fara mot pimpelstället.... då j-klars går bilen sönder!!Jag hade just påpekat för maken att sist vi hade en ikea-resa inplanerad så gick våran förra bil sönder och ni vet ju vars våran plan är att åka snart :(  Nå som tur var så fick vi låna farmorsbil så vi tog oss och pimplade i alla fall! De två större juvelerna hoppade glatt in och åkte med farmor & farfar :)
Brudarna var mer än lycklig över att favoritfarbror Nicke gjorde oss sällskap :)
Dom surrade nog nästan sönder öronen på farbror Nicke
Allra finaste Julle
Judith provar fiskelyckan med sin mamma
Joline spexar lite & provsmakar kottar
Sen när vi kommit oss tillbaks till farmor & farfar så fastnade flickorna en stund vid tvn. Det var Askungen 3 som lockade så pass. Judith var helt trollbunden & såg nästan hela filmen. Det har inte hänt tidigare ;)
Älskade Molly i våran trasiga bil.
 
Jag som har varit så nöjd att ha jobbat hela påsken för att ha lite extra när vi far på ikea .... jo pyttsan! Det gick till bärgningen & bilrepet! TYPISKT!! Hade man kunnat vänta nåt annat? VA?? Jaja vad ska man göra - bara bita i hop och ta det för vad det är! Det hade ju kunnat vara värre. Jaja nu är det dags att ta sig i säng så att man orkar upp i morgon bitti. Ni får ha det jätte bra så ska jag bättra mig med uppdateringarna ;) Tjingeling!
 
 
 

Tänkvärt!!!

 
Så sant så ! Min önskan skulle vara att alla barn har ett tryggt hem att växa upp i ! Tänk vad många barn som inte har det bra! Hujedamig! Jag brukar alltid krama mina barn & berätta hur fina & underbara dom är samt hur mycket jag älskar dom! Nu ska jag krama dom en extra gång innan jag ska gå i säng. Natti natt & på återseende!

Våren kan komma :)

Då var de två små juvelerna ganska utrustade för våren i alla fall så nu kan den gärna få kickstarta utan detta blåsande! I dag har det väl varit helt okej ute om det inte var för blåsten! Mormor & morfar kom förbi i dag & hade varit på coop och köpt varsitt galonställ & vantar åt brudarna. Jag blev helt frälst i jackorna :) Priset låg på 249 kr per ställ så det var väl rätt ok.
Stövlar köpte vi i höstas så dom passade nu också :)
Snyggingarna i galonjackor & långkalsonger :D
Judith tittade i kassen när mormor & morfar kom och sen utbrister hon:
"Men vars är skorna?"
Så då var vi ju tvungen att ta fram stövlarna på en gång ;)
 
Det flickorna ännu skulle behöva men inte riktigt ännu är ett par vårskor. Jennifer ska få sig ett par nya skor & en ny jacka. Julius behöver också skor! Som alltid! Det är verkligen tydligt att det är skillnad på hur tjejer & grabbar nöter kläder & skor :) Jaja nu börjar det vara dags att ta kväll & det ska bli skönt att förhoppningvis få sova ostört fram till morgonen :) På återseende! Tjingeling!

Joline tog sig ett nattskift

Det är verkligen inte vanligt här att barnen tjorvar på nätterna. Tack & lov :) Men ni vet i bland händer det! I går kväll när vi andra var på väg i säng efter kl 23 så står Joline så glatt upp i sin säng i sovrummet & säger :" Hej mamma jag är vaken!"
Det var hon med besked ......... hon fick komma med mig och försöka somna om men hon har stökat på & pratat m.m i flera timmar. Nån gång efter kl 3 vaknade jag av att hon dråsar i golvet efter att ha klättrat över mig. Så med andra ord var det en fröken som sov som bäst vid kl 6 när det var dags att kliva upp & fara på dagis. Så klart att man inte kan köra en liten tös som har haft nattskift på dagis. Så dom har fått vara hemma med sin pappa i dag. Men i morgon är det dagis som gäller! :)
Joline fick mysa en stund med sin stora syster medans jag gjorde mig klar för sängen med tandborstning m.m Jag har ingen som helst aning vad det var som gjorde att Joline vaknade den tiden & dessutom vägrade somna om. Jaja som sagt nätterna töserna har tjorvat går nog att räkna på en hand så det får man vara glad för ;) Jag lär somna som en stock nu när jag lägger mig. Tjingeling!

Lite mer påskbilder.

Jag har suttit vid datorn en bra stund & försökt överföra lite bilder men det har bråkat på ganska bra. Till slut fick jag överföra en & en bild för att det skulle funka. Jaja skam den som ger sig! Nu verkar det funka.Det har varit en bra jobb fast jag har tillbringat en hel del tid på jobbet. Den här helgen funkade det perfekt med delad tur för då hann jag vara hemma på dagen och vara med när barnen fick söka påskäggen.
Lilla Judith har varit en riktig liten olycksfågel och ramlat mot kökssoffan. Det resulterade i en blå bula i pannan , tidigare under veckan hade hon skrapat hakan på dagis & under natten hade hon klöst sig i näsan. Man kan ju tro att våran färd med kvasten har varit vådlig!
Joline är mycket koncentrerad
Judith studerar vad som finns i årets påskägg
Fantastiska fyran :) Hela drösen med underbara barn
Mys med storebror
 
Påsken har varit bra! Judith var så rolig nu när jag skulle uppdatera bloggen så sa hon att farfar skulle få se korten med egna ögon ! Dom små har verkligen roliga uttryck - det kommer hur mycket som helst! Jag måste skriva ner allt sånt för man glömmer så fort.
 
Jag jobbar em i dag innan jag har en ledig dag i morgon. Så innan jobbet tänkte jag ta mig an tvätthögen inne på toaletten och börja beta av den. Arbetslös det är man aldrig :) Hoppas att ni har det bra! Tjingeling!

Dagens skratt :)

Min son hade fotat sin lilla syster med mobilen ;) Jag började skratta direkt jag såg bilden - en helt underbar bild som man blir glad av! Varsågod!
Lilla rara godingen :) Fler bilder kommer strax från våran påsk! På återseende!

RSS 2.0