Liten tjuvtitt ....... :)

Våra tomteflickor :) Det är dock enda bilden ni får se ;) anledningen är att jag inte kan förminska formatet på dom :) dataproffset ni vet! Ska lära mig snart! Jag ska däremot gå in på en fotosida & se om jag kan göra färdigt julkorten i alla fall. Klart att det ska skickas riktiga kort! I kuvert! :) Jag saknar min mormor så otroligt mycket ! Jag gick förbi ett ställ med julkort när jag var & handlade i går. Det var ett stort fint julkort med domherrar på och då kom saknaden över mig så där akut. Min mormor skickade alltid julkort & påskkort. Tack & lov finns sånt sparat!
 
Jag har varit och jobbat kväll , som vanligt har det varit en bra kväll med en kopp kaffe & goda skratt :) Sen har jag varit in på ica och handlat lite frukt & sånt som behövdes inför i morgon. Tjejerna ska få baka på dagis i morgon! Chokladbollar ska dom minsann få göra! :) Oj oj ;) Det är så roligt för dagis fotar & dokumenterar mycket så vi får nog se hur baket har gått. Jag har fuskat och handlat hem ett färdigt pepparkakshus :) som bara ska monteras i hop med socker och sedan garneras! Det ska vi pyssla med i helgen!
 
Nu ska jag förbereda inför i morgon för jag jobbar fm innan min tre dagars ledighet! Tjingeling!

Hoppsan oj :)

Fick ett sms på morgonen av Camilla ....... jag vet inte hur jag har tjorvat till det men det ska INTE vara någon peppar i laxsåsen. Så alltså bara creme fraiche, hjortron & salt!
 
Jag har just varit & fört mina små troll på dagis. Det är skönt för mammahjärtat när det funkar så bra! Jag klädde av dom,gav dom kramar & pussar ( det är nog mamma som inte klarar sig utan) , sen sprang dom glatt in för att äta lunch. Det är en fröjd att veta att ens barn trivs och har det bra på dagarna.
 
En av de större två ;) hade märkt ord i går! Med det menar jag .......
sonen hade kommit på att det fanns en miniräknare på telefonen och den skulle han ju använda på matten. Han behöver absolut ingen utan är väldigt snabbtänkt men tycker att det är jobbigt att förklara hur han kom fram till svaret! Han skriver ner svaren men inte hur han tänkt eller löst det! Lärarna har börjat säga åt honom att när det kommer till nationella prov så måste han kunna skriva ner tankesättet. Jaja..... Gabbi hade i alla fall sagt åt honom att sätta undan miniräknaren och blixtsnabbt fått svaret att " det är ingen miniräknare utan en kalkylator!" Vi hade ett samtal här hemma i går. Vi bad honom förklara skillnaden på en miniräknare & en kalkylator ..... till slut kom det att det var ju samma så då var det slutdiskuterat! Annars så tycker jag att skolan har funkat ganska bra! Förra fredagen kom han hem med en röd plastmapp i ryggsäcken - ordning & reda! Där fanns ett nytt schema, en läxbok , veckoboken & även en kontaktbok. Mamman blev jätte glad! Julius tittade på mig lite konstigt & undrade varför jag blev så glad över en kontaktbok :) Vad det är härligt med rätt människor på rätt platser! Jag tror att det blir bra för hela klassen! Både Gabbi & Isabelle verkar vara toppen! Engagerade ( hur det nu stavas) & så har dom fått ett betydligt lättare utgångsläge med halverad grupp. Nu har barnen chans att få till det här med vuxnas hjälp så klart!
 
Jaha hörni .... snart är det jul! Har ni börjat pynta? Köpt julklappar? Jag har några julklappar färdiga från jultidningarna jag beställde i höstas. Småttingarnas saker har ni redan sett & jag har nog märkt att Jennifer & Julius är in och tittar här lite då & då så det kan jag inte visa :) Men har alltså en del julklappar kvar att klura på......hmmm.  Julpyntet har jag inte ens ägnat en tanke ännu! Jag har min 3 dagars ledighet till helgen så det tar jag nog då! Vad ljuvligt att pynta och mysa med familjen när det är klart. Få se vad Judith & Joline tycker om julen & julpynt! Jaha nu ska jag stressa i väg här & handla. Tjingeling!

Godingar :)

Tänkte visa er lite kort på godingarna :)
Tomteflickan Judith :) Det är Jennifer som har tagit korten på tomtebrudarna medans jag fixade lite korvgryta & potatismos till middag ;)
Tomteflickan Joline har ryckt bort de två vita bollarna som skulle föreställa knappar .......
Man ser lite rester av den ena ;)
Judith
En härlig bild ! Synd att det var lite skuggor i hallen.
Efter middagen så plockade jag golvet och skulle snabbdammsuga. Ser ni vilken rejäl hjälp jag har ? :) Förstår ni varför min dammsugare börjar ha sett sina bästa dagar ;)
Joline har varit och borstat tänderna & fått på sig pyjamasen.
Fröken bus :)
 
Fotograferingen med Bosse gick bra! Det är inte det lättaste att få 4 stycken på bild :) Man får leva efter mottot att ta det för vad det är :) Jag tror i alla fall att det blev kanon bra! Vad spännande att få se bilderna sen! Det funkade bra med de mindre , det var däremot lite tonårsfasoner som satte mammans tålamod på prov! Men det löste sig i alla fall ;)
 
Jag har beställt min almanacka nu! Den skulle komma inom 2 veckor efter registrerad betalning så den kanske hinner komma under nästa vecka. Jag lär ju vara som ett barn på julafton i min postlåda! Jag får väl visa er sen hur den blev. I morgon har jag eftermiddag så jag för tjejerna på dagis till lunch. Sen tänkte jag vara lite snäll och stressa i väg & handla så slipper Crille efter jobbet. Skönt att kunna göra undan det när man är ensam. Såg i reklamen som kom i dag att dom hade bra pris på lax så det ska inhandlas :) har barn som älskar lax. Sen har jag fått recept på en annorlunda sås till laxen som jag ska testa! Camillas recept brukar vara kanon !
                     
                      Laxsås

Creme fraiche
Hjortron ( funkar med sylt också)
salt & peppar
 
Mia hade provat den & sa att det var bland det godaste hon ätit till lax så det måste ju helt klart testas. Hon hade inte haft hjortron utan sylt & det hade funkat. Våran Julius älskar dessutom hjortron. Ingen av de andra barnen är särskilt förtjust i hjortron. Det är roligt att prova lite nytt i bland! Ha en bra kväll! Tjingeling!
 
 
 

Lite bilder från helgen...

Äntligen har jag fått kameran att ladda klart :) Här kommer några av bilderna....
Det omtalade H&M paketet :)
Älskade Joline :) i ny klänning , Judith är på väg ur bild. Det är inte lätt att få dom på samma bild ska jag säga ;) Vi ska ju & fota julkort i dag :) Bosse blir nog satt på prov men som tur är så är han nog ganska van :)
Detta ska tjejerna ha :) med ett svart bälte i midjan & gråa strumpisar. Vad spännande att få se hur det går ....
Detta var dagens erbjudande när jag ringde så ett fint ombyte för under 100 kr - helt ok. Eller hur?
Lite av det tjejerna fick. Sånt som alltid behövs fyllas på - baskläder. Måste fota deras finkläder - det var det jag höll på med när kameran inte ville vara med.
Jennifers nyinköpta skor. Av märket Duffy som det dessutom var 20 % på så vi gav ca 520 kr för dessa skor. Det kändes rätt okej för vi har tittat på massor av skor och de flesta gick på över 1000-lappen. Jag tyckte att dom här stövlarna var fina. Det var lite roligt när vi kom in på skoaffären ( har handlat där typ alltid ) så log dom igenkännande. Dom är nog van vid att jag & dottern brukar ha olika åsikter om skor. Vanja ( tror jag hon heter) gick förbi och log åt mig medans jag satt på en stol & väntade. "Jaha du tar det lugnt nu för tiden!" Jag skrattade & svarade att jag var tvungen eftersom det är dom ska ha skorna. Den äldre kvinnan hjälpte Jennifer & ganska snart kom Jennifer glad i hågen med dessa, måste ju ändå säga att min tös har bra smak. Vi har dock sagt åt henne att dom dagarna det är jätte kallt får hon ha sina kängor med tjock sockar. Men men ..... ni vet ju tjejer i tonåren - jag vet eftersom man varit där själv :) Hellre frös man om man tyckte att det var snyggare med andra skor ! Jaja dom lär sig kanske något av det! Vi gjorde ju det ( kanske!).
 
Jaha nu ska jag lägga mig på soffan en timme innan jag ska hämta hem mina små troll. Har förberett allt inför fotograferingen sedan så det är bara att slappa nu en stund och njuta av att i kväll får jag vara hemma i egen soffa och sova i egen säng! Tjingeling!
 

Lördagen

Hej! Skulle visa lite bilder på vad vi hittade i går men när jag höll på att fota som bäst så gav kameran upp :( måste ladda upp den innan jag ens kan föra över några bilder. Men så här fina skor fick tjejerna i alla fall :) Likadana som förra året men lite större storlek! Jag hade gärna sett att de större oxå hade haft såna men men ;) mamma får inte bestämma något mer :) Jennifer har faktiskt hittat fina svarta stövlar med snörning - bild kommer :) Julius hittade kängor som var både lätta & vattentåliga. Först ville han ha typ basketskor med lurvigt foder men med den saken blev det inget! Kanske att han får till våren men då får han hitta ett par till vettigare pris! 1000 kr för ett par basketskor med pilefoder i ...... när jag dessutom vet att min son skulle kunna vara testpilot för något skoföretag :)
 
Vi skrattade i dag :) vi hade ätit lunch och brudarna hade fått mat på tröjorna. Så Judith ville ha av tröjan. Vi tog av dom tröjorna och så säger jag nåt i stil med att vad ska vi sätta på er nu då. Judith pekar på kartongen från H&M och säger " En klänning!"
Ja den fröken vet redan vad hon vill ;) Nu har dom varsin klänning på sig. Bilderna kommer som sagt sen :)
 
Vi har world cup här i helgen :) Charlotte Kalla blev väl 4 i dag & Hellner blev 3! Heja Heja Sverige! Egentligen skulle man ha varit på Dundret & hejjat på men men ..... nästa gång! Jag jobbar natt så det är ganska skönt att bara vara hemma innan man ska tillbaka på jobbet! Tjingeling!

I bland har man tur ;)

Ja hörni i bland har man tur ;)
i går förmiddag när jag & töserna var hemma så tittar jag ut genom köksfönstret & vem går inte förbi där ute om inte tomten! Jag skyndade mig att lyfta upp Judith så att hon fick se honom. Joline missade honom men jag hade mina aningar att tomten var nog bort till dagiset som är inne på området ..... mycket riktigt så kom det 2 tomtar tillbaka efter ett tag. Gissa två töser som gjorde stora ögon!!
 
Vi har varit lediga här onsdag & torsdag, hur skönt som helst :) i går har vi bara varit hemma och både hunnit med att göra nytta & myst. Det märks att dagis har börjat sjunga julsånger ! Judith sjöng i går : vi kommer vi kommer! Knäckte ni den? Jamenvisst :) vi komma vi komma från pepparkakeland :) Hon skrattade högt när jag sjöng den med henne! Man ser verkligen för varje dag hur mycket som händer - dom sjunger & leker och det kommer nya meningar hela tiden. Alla åldrar har sin charm !
 
Jag har varit på utvärderingsmöte med Julius i dag :) Nu har ju han varit hemma från skolan i går med sin onda rygg. Lilla hjärtat ;) idag har han varit men började senare då vi inte ville att han skulle vara med på badet. Eftersom delningen av klassen blev lite försenad så har han inte hunnit känna efter ordentligt men vi tror att det här blir bra! Han har fått Gabriella som var inne i klassen som resurs tidigare som lärare & det känns bra! Julius ser en trygghet i henne och då är mammahjärtat lättat. Vi har sagt att vi vill veta allt som rör Julle OMG om det är något & det verkar funka. Bra att man har ett bra samarbete med skolan! Vi ska i alla fall ha ett nytt föräldramöte innan jul för att kolla av lite hur det funkar.
 
I morgon har jag lovat barnen att vi ska fara på stan & handla vinterskor. :) Till tjejerna så blir det kuomaskor! Det har även Jennifer & Julius haft när dom har varit mindre. Dom är väl kanske lite dyrare men då vet man att barnen inte fryser om fötterna. Sen är det ju ett stort pluss i kanten att dom är lätta att både ha på sig och ta av & på. :) Jag trodde att Julius hade vinterskor så han klarade sig ett tag ..... men när jag skulle hjälpa honom av med skorna på akuten så insåg jag att även han måste få ett par. Så det är alla 4 som behöver :) Julius brukar bestämma sig ganska fort vad han vill ha eller inte ........ det är nog med min äldsta tös det kan komma att ta lite tid! Hon vill ha typ stövelmodell men inte med klack ..... håhå jaja ;) min kompis Anna skrattade när vi pratade tidigare i kväll & påminde mig hur vi var när vi var 13 :D   Jag fotar väl vad vi hittar :) Kanske även en före-bild på mamman så ni vet hur jag såg ut innan den stora prövningen :) Nä skämt å sido - det går säkert bra! Tjingeling!

Tisdag

Tänk att man vet aldrig hur dagen kommer att se ut..... Jag trodde att jag skulle jobba till kl 16 men men ......
Just efter kl 9 så ringer min mobiltelefon och då är det Julleslärare Gabbi som ringer , Julius hade testat att göra ett trick som naturligtvis har gått fel. Måste säga att jag har underbara arbetskompisar som greppade ganska fort att jag var tvungen att åka. Jag ringde till min administratör och sa att jag måste åka. Ulli funderade inte ens utan ropade bara : " Jessan Åk! Jag fixar det!" Tusen tack! Jag hoppade i bilen och for ner till skolan , hämtade upp min olyckskorp & for vidare på akuten.
Väl där tog dom det säkra före det osäkra. Han blev noggrannt undersökt & även skickad på röntgen. Julius hade varit och klättrat på ett staket till en grillstad ( Ca 1,80 cm högt) , därifrån hade han & nån till tänkt göra trick! Men trick & trick .... mamman höll på att få hjärtsnörp! Därifrån har han ramlat ner på ryggen. Han har väldigt ont men dom har konstaterat på lasarettet att det inte var några skelettskador i alla fall. Men det kan göra väldigt ont i musklerna av en sån smäll. Kan tänka mig att han är mer öm i morgon. Julius fick smärtstillande & till slut fick vi åka hem. Vi ska dock hålla lite koll på honom första dygnet. Lilla skrotungen! Tjingeling!

Söndag 18 november

Jaha då var lediga helgen slut! Snabbt gick det oxå! Jag som hade tänkt hinna massor! .... ;) jaja jag har ändå hunnit göra en hel del. Men nu i morse när jag vaknade så måste jag ha sovit på något konstigt sätt för jag har jätte ont i nacken och axeln. :( Hela dagen har det känts eländigt - jag brukar sällan & aldrig ha ont nånstans. Hoppas att det ger sig tills i morgon. I går fixade vi till i akvariumet :
Så nu är det rent & snyggt. Nu verkar vi ha fått bukt med dessa alger också.Skönt! Vi har beställt lite mer fiskar så dom skulle komma till nästa vecka.Likadana som de grå-orange fast även andra färger. Spännande!
Judith spanar in akvariumet :)
Joline är också intresserad ;)
Jag är så sugen att tapetsera om i vardagsrummet!! Det ser ut som att vi har haft små barn :D Samtidigt har vi bott i lgh sen -02 och inte fått något annat än toaletterna repade så jag ska höra med hyresvärden först.
Nu ser man att sanden är vit igen och inte alggrön.
Tulta struntar i akvariumet så länge hon får ligga i soffan & mysa. Lata lilla hjärtehunden :)
 
Sen har jag även hunnit med att klippa min son i dag :) kolla vilken snygging! :
Han har varit långhårig & ganska lurvig ett tag och jag har försökt få klippa honom men han har inte velat. Men då i fredags , av någon anledning , så hade han fått lera i håret och fast vi tvättade ur det så kändes håret som svinto. Nu är han nyfriserad! Så nu tycker han att det är skönt! Jaja nu ska vi kvällsfika innan de större 2 ska i säng. Judith & Joline ligger redan i sängen-tror inte riktigt att dom har hunnit somna men ganska snart skulle jag tro. Då ska jag gå in på hemsidan med almanackor och göra en åt mig :) Tjingeling!

Uppdatering :)

Gissa vilka 2 trollungar som ska få dessa i julklapp ?:) Har beställt i höstas med jultidningar. Böckerna var jätte fina! Passar ypperligt till våra små troll. Alfons Åberg boxen innehåller 4 dvd-filmer och jag är ett stort fan av Alfons Åberg :) Jag ska bara och jag ska bara ......
 
Det har varit tomtar på dagis i fredags och till våran förvåning så var det inte Judith som var rädd........ det hade varit lilla Joline. Inte riktigt väntat men så är det med de barnen :) Få se hur det går här på julafton ....
När vi här hemma frågade om tomtarna på dagis så sa Joline bara "usch huvva!" och viftade med handen. Judith däremot sa att tomtarna luktade illa !? Det skrattade Jennifer & Julius väldigt gott åt ;)
 
I går hade vi en riktig myskväll , vi sjöng fingervisor & tränade julsånger , när jag sjöng midnatt råder så lyssnade Judith intresserat och när jag kom till tipp tapp tipp tapp så utbrister hon glatt att den sjunger hennes Bitt! Vi har sjungit i ett hus vid skogens slut, när vi kommer till liten tomte tittar ut så håller Joline för ögonen och Judith vill att vi ska sjunga flera gånger om jägaren.
 
Judith var på bordet på morgonen och blåste på ljusen jag hade tänt så jag bad henne gå ner. Jag höll på att svimma när ungen svarar : JAG HÖR INTE!! Vars får barnen allt i från ? Jag måste ta och skriva ner såna där roliga saker som barnen säger för man glömmer fort!
 
Jag vet inte om ni ser vad det står ..... den har jag satt upp på fläkten här hemma. Det står:
"Det snabbaste sättet för en förälder att tilldra sig ett barns uppmärksamhet är att sätta sig ner och se ut att ha det bekvämt"
Jag tycker att det stämmer ganska bra! Om jag håller på att städa eller göra något annat som de 2 större i varje fall inte är så sugen att hjälpa till med så ser man inte röken av dom MEN om jag sätter mig ner med en kopp kaffe så kommer det alltid någon med ett MAMMA!  Har jag fel? :)
 
Jag är så glad :) nästa vecka på måndag så har min arbetskompis lovat hjälpa mig att julfota barnen! Bosse är jätte duktig att fota så jag är nöjd! Jag ska lägga ut bilder sen ;) Så nu inväntar vi paketet med julklänningarna :) Tomteluvorna ska fram från sina gömmor. De 2 större juvelerna ska oxå vara med så klart. Jaja nu måste jag hjälpa pappan här i huset , han håller på att städa akvariumet och har mer hjälp av Judith & Joline än vad han egentligen vill :) Tjingeling!

Tillägg till mammans önskelista!

Ja det skulle ju vara en ny dator då :) Om ni tycker att mina inlägg ser underliga ut så kan det bero på att våran stora dator är utan laddare för den gav upp i går :(  Så jag skriver från Jenniferslilla dator och den kan jag inte alls. Fast i & för sig ....... kanske man skulle köpa sig en trisslott ?! Det sägs ju att när nöden är som störst är hjälpen nära :) Jaja nu måste jag göra lite nytta! Tjing!

Snälla tomten :)

Tror ni att tomten förstår att jag behöver en ny dammsugare :) med en familj på 6 personer & 3 hundar så är den värd sin vikt i guld! Min dammsugare är inne på sitt 7e år så den börjar bete sig lite oroväckande. Så snälla tomten :D Tjingeling

Ledig tisdag

Nog för att alla dagar går fort men dom som man är ledig går riktigt fort! :) På morgonen har jag varit på ett utvecklingssamtal med äldsta tösen på skolan. Duktiga tjejen! Det var roligt att se hennes omdömmen. allt funkar bra med Jennifer. Det är skönt för ett mammahjärta ;) Mötet eller träffen som vi skulle ha angående Julius ringde dom & vi beslöt att vi tar det vid ett senare tillfälle. Genom att det är vikarier och dom håller på att dela klassen så fanns det inte så mycket tid att spela på. Helt förståeligt så det var okej för mig.
 
På dagis så skulle vi föräldrar som är i höstgruppen anordna julfest , detta var det möte om i går kväll när jag jobbade kväll. Jag hade meddelat att ingen av oss kunde komma men att dom får dela ut uppgifter åt oss också :) i dag ringde en av mammorna så vi ska hjälpas åt att fara och handla engångsartiklar & sedan städa efteråt. Vad roligt!! Förra året så var vi inte på julfesten. Det var just flickornas sovtid och vi tyckte att dom var så små. Dessutom trodde vi inte att dom skulle orka med en julfest efter att ha varit till 16.30.  Men nu är det klart att vi måste gå ! Få se hur det går med tomten i år , förra året var Judith rädd för tomten. Nu förstår dom ju så mycket mer :)
 
Har även hunnit med att ringa bvc och fått en tid i slutet av november. Så då ska vi dit på en liten kontroll och kolla längd & vikt. Dom skulle även ha inne en barnläkare den dagen för jag ville att dom skulle ta sig en liten titt på Joline. Hon springer och rör sig helt obehindrat, snabb som rackarn är hon också ;) men hon vinklar in ena foten när hon springer. Det växer kanske till sig men jag vill ändå att dom får titta. Hönsmamma ni vet :)
 
Jaha nu ska jag hänga tvätt och förbereda kläder tills i morgon. Mina minsta juveler ska fota sig på dagis.Ha en trevlig tisdagskväll! Tjingeling!

Tillbaka ;)

Okej vi var på bloggar :) Carola & Mirka känner ni nog igen :) Sen har jag lagt till Sandra , en tjej som har 2 barn och till hennes blogg hittade jag på grund av att hon har så fint namn på sin dotter -Joline! :)
Julia har också en rolig blogg! Hon har tvillingar som är 2 månader äldre än Judith & Joline, också tjejer . Det var så jag hittade hennes blogg och nu är jag & tittar till dom då & då :)
Elingabriella har en jätte fin blogg! Ni vet ..... som jag också hade kunnat ha hemma ! Jag är helt frälst i hennesmops :) Hoppas att ni hittar lite roligt i alla fall. Alla har ju olika smak :) Ja men just ja.... jag har även lagt till Lotta! Den bloggen är alltid skriven med glimten i ögat :) Hon skriver om vardagen på ett humoristiskt sätt och jag har skrattat igenkännande ganska ofta. Man vinner nog mig ganska lätt om man bloggar om barn eller hundar! :) Resten av mina länkar har ni sett tidigare :) Bra bloggar allihopa! Väldigt fina tjejer bakom dom så klart! Har ni några andra bloggtips så tar jag gärna emot! :) Tycker att det är så roligt med bloggar! Jaha nu ska jag hänga tvätten & dra snabeldraken runt här en sväng innan jag ska åka på jobbet! Ja mina lurviga barn ska få gå en prommis också.
Tjingeling :D

Måndag 12 november

 
Hittade en sån underbar vinterbild på google :) Ja vintern är här fast nu har det varit milt i 2 dagar & till och med att det har regnat så vi har blötsnö och genomslag. Men vi får i alla fall se solen i dag - underbart! Jag har varit & fört mina damer till dagis. Själv ska jag strax äta lite lunch och sedan bege mig till jobbet.I morgon har jag en ledigdag efter min jobbarhelg. Men som vanligt har man bokat in sånt som man inte hinner när man jobbar :) Mormor & morfar har lovat att vara med flickorna medans jag först går på ett utvecklingssamtal med Jennifer & sen har jag ett möte med Julius.Det ska bli spännande att gå på båda! Jag vet inte vem av dom ( mormor & morfar eller flickorna ) som är gladast ;)
 
Jag har pratat med Malin ( bloggmallan) nyss så hon har hjälpt mig att lägga till i min länklista. Tack Mallan! ;)  Jag hade dock tänkt att det skulle ha gått att dela på länklistorna men det gick inte. Jag har bland annat lagt till Carolasblogg - från familjen Annorlunda. Det är väl den bloggen jag oftast går in på. Jag tycker att hon verkar sund & trygg. Alltid roligt att läsa hennes inlägg! Även Mirka från familjen Annorlunda är inlagd - också en bra blogg! Jag är helt fascinerad av dessa tjejer som klarar sina stora familjer galant!! I bland när man har varit in på deras bloggar & dom har kunnat få kommentarer som inte är så snälla alla gånger så skäms man för folk! Hur kan folk tro att man skaffar många barn för att slippa jobba?? Kom igen! Vilken verklighet lever dom i? Det är betydligt jobbigare att ha så många barn än att jobba så om det vore att man är arbetsskygg så hade man inte skaffat barn! Eller kommentarerna att det är för barnbidraget! :) Så långt räcker det inte! Jag har 4 stycken juveler och månaden när alla ska ha vinterkläder eller vinterskor så räcker barnbidraget kanske till 2! Jaha nu måste jag avsluta för en stund men återkommer med presentation av de övriga jag har lagt till. Tjingeling!

Hjälp :)

Mallan min vän:) du får nog ett telefonsamtal i morgon! Visst är det bra när man inte kan något och man vet att någon annan kan ? Jag skulle vilja sätta till en länklista på kända bloggar jag följer men fattar inte hur .... hmmm. Det är vid såna tillfällen jag ringer Malin & hon gör sitt allra bästa för att få datasnillet ( inte) att förstå hur jag ska göra :) Det är ett uppdrag för i morgon! Nu är det till att avsluta för i kväll. Natti natt!!

Tips!!

Med 4 barn ,heltidsjobb och en massa annat som snurrar i huvudet så behöver man en almanacka :) Jag har varit beroende av almanackor i flera år! Allt skrivs ner i den. Jag har den alltid med mig i väskan! Ja,jag är nog lite av ett kontrollfreak :) men vilken mamma är inte det ?! Jag var och hälsade på min kusin Anna en dag , egentligen skulle jag & stora pigan ut på stan & titta ett par skor men vi kom på att vi inte träffat Anna på ett tag.På den vägen blev det! Vi hade en jätte härlig eftermiddag så skorna får vi titta en annan dag! Anna hade en sån här almanacka och jag blev helt frälst i den! Man kan till & med fylla i födelsedagar m.m Så jag ska gå in på :
www.personligalmanacka.se
och göra en till mig :) Jag gillar ju det här med bloggar och följer några stycken så en dag när jag gick in på Mirkasblogg så hade hon en tävling om en sån här! Gissa vem som är med & tävlar :) Sen var jag in på Carolasblogg och även hon körde en utlottning - så nu väntar jag på att se om jag har turen att vinna en. Men det var många som ville tävla så det vore en lyckträff. Jaja även om jag inte vinner en så kommer jag att beställa en! Visst var dom fina? Tjingeling!

Söndag

Jaha då¨var söndagen snart till ända :) det har varit en jobbhelg! Jag har knappt hunnit vara hemma ;) tur att jag trivs på mitt jobb och att jag har härliga människor runt omkring mig. Det är som aldrig några bekymmer & skulle man en dag känna att man inte riktigt har det där lilla extra så finns det oftast en arbetskompis där som ger en ett extra handtag. Det är bra på mitt jobb att vi bryr oss om varandra & då brukar man orka lite extra :) I dag så var vi 2 glada damer som begav oss ut på bravader ;) som slutade med att vi missbedömde en väg - vi var helt säkra på att det skulle gå att köra på den MEN halvvägs in i skogen så blev vi varse om att så var inte fallet! Vi körde fast och ganska rejält. Vi tittade på varandra & började skratta :D Ja men vad skulle vi göra då? Det hade ju inte hjälpt att tjura i hop precis.... så vi ringde till nästa kumpan som var kvar på stället & hon fick ringa efter bärgaren. Det tog en stund & sen dök det upp en man vid namn Tord. Denna Tord borde få dagens blomma eller nåt :) När han efter många om och men tagit oss därifrån så säger han glatt " Flickor!Man ska inte köra efter skoterleder under vintern!" Vi lovade dyrt & heligt att hädanefter så håller vi oss därifrån tills det är bar mark igen! Men vi fick i alla fall lära oss något under helgen :)
 
Nu är det äntligen tyst & stilla här :) barnen sover & hundarna ska få gå en kissrunda innan det är dags att sova. Jag ska snabbt titta igenom lite bloggar innan jag tar kväll. Tjingeling!

Fredag!

Men vad fort den här veckan har susat i väg! Redan fredag i dag! Nu är det dags för jobbarhelg :) Vad har hänt här då? Ja vad gäller flickornas nattiprocedur så har det funkat bra! Över förväntan faktiskt! Judith har faktiskt somnat 3 kvällar före Joline! Det var inte heller väntat! Vissa kvällar har det tagit upp till 1 timme och en kväll tog det 7 minuter! Vad skönt att äntligen ha kommit till skott att ha tagit tag i det! Dom började bli lite tunga att bära :)
 
Gårdagens höjdpunkt måste jag ju berätta :D Vi satt & åt frukost vid köksbordet. Judith strulade med sin stol,hon tyckte att stolen var för långt i från bordet. Jag knuffade in den lite grann men hon var fortfarande inte nöjd med det. Så hon klev helt sonika ner från stolen och flyttade den själv. Sen utbrister hon glatt: " Jag har skjutit mig!"   Det lät ju lite brutalt! :)
 
Föräldramötet i Julles klass på måndag resulterade i att vi fick beskedet att klassen ska delas. Först sa rektorn att det var permanent och sen skulle det vara fram till juni i alla fall. Ja samtidigt som det känns trist att dom delas så tror jag att det är nödvändigt! Att ge klassen en chans att inse hur det ska vara i ett klassrum för det har dom inte en aning om. Sen 6 års så har det varit stökigt så ingen av dom vet hur det är att jobba i ett lugnt klassrum. När vi kom hem och berättade detta för sonen så blev han förstås ledsen för han anser att han tappar sina 2 kompisar. Vi har sagt åt honom att vi tror att det här blir bra! Kompisarna bor kvar här brevid & dom kan umgås efter skolan! Det är mycket folk som har engagerat sig och varit med om att dela in klassen i 2 så det finns nog en tanke bakom! Jaja det är värt att prova! Tror inte att det kan bli värre!
 
Träningen den här veckan har bestått av 2 cirkelträningar :) träffade en kusin & en arbetskompis som jag inte har träffat på ett tag och fick bekräftelse på att det syns att jag har gått ner i vikt :) Känns kanon bra! Ännu är jag dock inte i land men har väl kommit halvvägs! Har ju stått still jätte länge MEN ställde mig på vågen när jag var till mina föräldrar tidigare i dag & vågen hade gett med sig 1 kg! Ja kanske jag lyckas knuffa den åt rätt håll igen!!
 
Kolla in klänningen :) tror ni att töserna blir julfina i dom? :) H&M kom med en ny katalog i dag! Hittade mycket fint till alla barnen ;)
Nyårsblåsan :)
Ja hörni snart är det jul!! Jisses vad tiden går! Det plockas fram julsaker överrallt! Jag drömmer om en ny julgran a´la Hollywood-modell MEN vilken idé skulle det vara med två kravaller? Kan nog förstå att det blir en hård prövning för våran julgran i år :) Skulle dock vilja ha lite nytt pynt till julgran ! Jag har hunnit träffa Mallan i dag & hon hade köpt så fina turkosa kulor. Jag får titta vad jag hittar när jag månadshandlar sedan. Just nu känner jag mig inte allt för rik .... ni som har haft med f-kassan att göra förstår nog varför! Jaja kommer tid så kommer råd ;) Ha en härlig kväll! Tjingeling!

God kväll!

Nu sitter jag i soffan & pustar ut ;) äntligen har de två små somnat ordentligt. I dagens tidning så stod det i mitt horoskop något om att jag skulle ha en viljekamp med någon. I dag kan jag meddela att det stämde! Det var ingen lek att få Judith & Joline att somna själv men det gick till slut! Jag blev dock förvånad över att det var Judith som somnade först - hon sover som pippi långstrump med fötterna på huvudkudden MEN det är okej! Jag lyftar till henne om en liten stund! Vi har varit ut & rantat en stund efter middagen. Vi har varit till Kullen & hälsat på lilla Casper :) Den stora tösen fick med sig en ikeakasse med kläder som Sandra rensat ur sin garderob så hon har haft mycket roligt här sen vi kom hem. Jaja nu ska vi se Gustafsson 3 tr från tidigare i kväll & sen ska vi ta kväll. Vi får se vad vi hittar på i morgon :) Tjingeling!

Ledig Fredag!

En gång på 4 veckor så är jag ledig fredag , lördag & söndag! Det är den här veckan :) ! Det är helt underbart! I dag har mormor varit här en stund så att jag fick fara och helghandla färdigt på förmiddagen. Sen klädde vi på oss och gick ut en stund.
Letade fram Jennifer & Juliussgamla pulka från förrådet , men den var ganska tung att dra så tomten kanske kommer med en ny som har bättre glid ;)
Vi letade också fram denna :) Det är min kusin Johny som har gjort den till Jennifer när hon var liten.
Nu ville Judith bli skjutsad av Joline :)
Judith
Joline
Här ser man att brudarna börjar se lite trötta ut. Jag sprang in lite före och fixade lunchen , Jennifer & Julius roade sina småsyskon en stund där ute. Annars hade Joline hunnit somna innan hon hunnit äta.
Den här snögubben står utanför oss :) 
Sen när lunchen var klar och flickornas mat stod på bordet så kom gänget in. Efter maten så var den här mamman lite besvärlig :) Joline är jätte duktig och somnar själv i sängen men Judith har vi brukat söva för hon skriker & lever om så ingen annan kan vila. När vi hämtade Judith & Joline på dagis en dag så berättade Inga-lill att Joline själv går och lägger sig på en madrass när hon har ätit lunch.Där ligger hon snällt kvar tills hon somnar. Nu kände jag att det får vara nog med kånkandet - ingen av dom andra har vi burit utan lagt dom själva. Men när töserna har varit 2 så har det varit lättare att söva dom. Joline lade sig snällt. Judith var som en liten ettermyra där i spjälsängen. Det tog en kvart av skrik innan hon gav upp. När hon äntligen somnade så sjöng Joline tyst en liten stund och jag gick till köket en sväng. När jag kom tillbaka så sov Joline också. Pust!
Nu ska jag ta en kopp kaffe och sen ska jag väcka de två små juvelerna så att dom kan somna i kväll. Tjingeling!

RSS 2.0