Trött trött trött


Min minsta lilla goding har tagit sig en power nap på soffan. Hon satt i mitt knä och tittade på Young Einstein , till slut hörde jag på andningen att det var god natt ;)    Anledningen att jag känner mig trött & less är att det alltid är något som stökar! Nu har min rygg bestämt sig för att jäklas :( dessutom har våran lilla bil gått sönder och det var inte värt att börja lägga dom tusen-lapparna på att laga den så vi hittade en likadan bil fast en kombi med trasig koppling. Så den var vi och hämtade när vi for till Boden sist. Så vi flyttar över det som behövde fixas från våran gamla bil till den här . Så funkar det ett tag i alla fall ( eller bästa fall ) då kom nästa sak : storbilen gick sönder ! Morr ! Den har låtit som en riktig raggarbil i några dagar men nu har crille haft den på jobbet och lagat den. I morse så slog jag i gång diskmaskinen :( den verkar också ge upp ! Den tömmer inte vattnet så jag kröp på golvet med en mycket strejkande rygg och rengjorde silar o det jag kom åt. Nähä då fastnar den mitt i programmet i stället! Med lite tur kanske crille kan fixa den när han kommer hem. För jag vägrar att köpa en ny diskmaskin så här just före jul! Då blir det att handdiska & det känns inget vidare till jul. Förlåt ! Vilket gnällinlägg! Mallan! Du ska få se julpyntet snart ;) men nu ska jag bege mig till tvättstugan ! Jag tror banne mig att någon har tömt sin tvättkorg o våra ;) har hur mycket tvätt som helst! Så då är det skönt att få gå till tvättis och få det torrt samtidigt! Dom andra får hjälpa mig att bära men resten fixar jag. Jaja på återseende! Tjingeling! 

Hoppsan !


Det var två små töser som höll i varann och dansade tills dom ramlade, Joline hamnade underst och resultatet blev näsblod. Joline grät stora tårar & Judith grät i högan sky för att hennes lilla syster grät. Älskade trollungar 😘 ! Jaja nu väntar en sen middag och sen lite julstök ;) på återseende!  

Ojj .... Det var ett tag sen!

Men hej ! Det var ett tag sen! Vi har haft fullt upp , mer än vanligt ;) vi har haft både tråkigt & roligt! Det tråkiga var att när vi kom från stugan förra söndagen så hade piff ( kaninen) dött. Det var gråt och tandagnisslan hela söndagskvällen. På måndagen när vi går in och ska börja göra om i Julles rum så ropade jag på Cola (dvärghamstern) för hon brukar alltid komma och titta om hon ska få något gott. Ingen Cola kom :( hon var över två år och tyvärr så blir dom inte så mycket äldre. Det kändes hårt ! Det gör verkligen ont i mammahjärtat när barnen gråter! Vi hade ju sagt inga mer djur ....... Men ni som känner oss vet att det funkar inte! ;) så : 
Detta är kiwi ;) en Katarina parakit ( typ mini papegoja) och det är jennifers julklapp! En fågelunge som redan söker kontakt direkt man kommer in. Jennifer är strålandes lycklig och har för avsikt att få den tam och prata :) 
Leonardo och Rafael ;) Julius nya kompisar , en julklapp så klart! Sköldpaddsungar som inte är större än en femma. Både Jennifer & Julius är väldigt måna om sina djur och tar god hand om dom. Sen är ju mamma också dit med extra godsaker så klart.  
Brudarna fick sig inga djur ;) dom fick varsin Snövit docka. Fast Judith har döpt om den till askvit ;) tror det är en blandning av Snövit & Askungen . Natten mot måndag så spydde små töserna varsin gång så dom är hemma. Vi trodde först att det var magsjuka men hittills har ingen annan åkt på det men vi chansar inte på att föra dom på dagis. Jag kan bli fullkomligt galen på folk som för ungar på dagis direkt efter att dom slutat spy. Eller att man tycker att det inte är så farligt. Magsjuka är inget trevligt för någon OCH det finns barn (även vuxna) som är känsligare än andra. Vi vill inte få Judith i magsjuka när hon redan har problem med sin mage som det är! Jag har en strejkande rygg , har känt av den till & från ett tag men nu är det riktigt bedrövligt! Så vi är hemma den här veckan. Jennifer & Julius har varit hemma måndag & tisdag , inte för att dom varit speciellt sjuka men för att dom kan smitta ner andra vid eventuell magsjuka . Jag förespråkar alltså med andra ord 48 timmars regeln. Helst mer. Jag tycker alltså inte att det är okej att man går på jobbet och berättar att man har magsjuka barn hemma och dan efter är man magsjuk hemma själv. Då har man hela dagen före skött om andra människor och alldeles säkert smittat ner någon av dessa. Bedrövligt ! Jaja man får inte bestämma över andra , bara påpeka hur opassande det är. Jaja nu ramlade brudarna och Joline blöder näsblod så jag måste gå. Återkommer senare. Tjingeling! 

Städbaciller


Men hej ! Det var ett tag sen! Jag har haft min "jobbiga" vecka på schemat så jag har haft fullt upp! För utom jobbet så har pappa/morfar varit inlagd på lasarettet under helgen! Men efter antibiotika både intravenöst och i tablettform så börjar han verka lite piggare och har fått komma hem på lördagen. På söndagen fick jag ta min rast lite akut på jobbet och åka i väg hem för att fara med Judith på akuten! Tösen hade petat in en plastpärla högt upp i näsan ! Varför är det så spännande ?! Med Jennifer satt jag på akuten , hon var ungefär i samma ålder, då hade hon petat in frigolitkulor hela näsan. Som tur är har jag världens bästa arbetskamrater så det var bara att åka! När vi väl kom in på akuten så var det bara vi där ?! När i världshistorien händer sånt ?? Så vi fick komma in direkt och så kom det två sköterskor. En av dom känner jag sen tidigare & hon var med när Jennifer blev opererad i hals och öron när hon var 6 år gammal. Vi skulle i alla fall få prova en mildare variant först innan dom skulle gå in med verktyg i lillnäsan. Det bestod av att en av föräldrarna , det blev mamma , skulle hålla för näsborren som hade fri luftväg och sen blåsa luft i munnen på Judith . Av luftströmmen så kom det luft bakom pärlan & tredje gången jag blåste så kom det utfarande en vit kantig plastpärla! Sen tittade dom bara så att inte fröken hade fler pärlor där. Vad skönt! Så nu vet ni andra småbarnsföräldrar :) enkelt och bra! Det kan man ju prova först innan man stressar i väg ner på lasarettet. Jag har just surrat med Anna i telefon i över en timme. Härligt med folk som ger energi! Jag toklängtar till lördag för då ska vi åka dit och hämta lite saker som brudarna har fått efter Ellen ! Jaja nu ska jag plocka tillbaka trådbackarna i brudarnas garderob. Det har varit behövligt länge men nu har jag äntligen rensat ur o plockat till. På återseende! Tjingeling! 

Söndagskväll


När pappa kom hem från stugan så hade farmor skickat med byxorna som hon stickat till flickorna. Det kommer att värma skönt under overallerna till vintern! Judith har sprungit i lila stickade byxor och rosa foppisar sen pappa kommit hem. Pappa har fått en gren i ansiktet under jakten i dag & spräckt ett ögonbryn. Han messade en bild innan han kom hem så flickorna har tittat på bilden och skulle plåstra om pappa när han kom hem. Jag hörde diskussionen mellan de två yngsta när dom klargjorde att han hade fått en gren i ansiktet , och att han hade grenar i örat och lade Jollan till " i rumpan". När pappa äntligen kom hem så kom Judith rusande & studerade sin pappa. Först i ansiktet , sen öronen och sen gick hon bakom pappa & konstaterade högt att " Nähä Jollan ! Han hade inga grenar i rumpan!" Vi höll på att kvävas av skratt 😄! Gubben åkte ner på akuten och där blev han sydd med 3 stygn. En rejäl blåtira börjar visa sig. Han bara ler & säger att han ska säga på jobbet att jag har varit på vrången. 😉 tur att vissa av dom känner mig och vet att det inte är sant 😃! Jag skulle just börja med kvällsbestyren när jag kom på att jag måste renbädda Jollans säng efter en liten olycka natten innan. Så jag renbäddade snabbt alla sängar. Lika bra när man ändå har ångan uppe. Nu sover  alla barnen utom den äldsta. Känns lite jäkligt att säga att det är skönaste stunden på dagen. Men ni som har barn vet vad jag menar ;) nu var lovet slut och dags för jobb, skola och dagis i morgon. På onsdag ska gänget fotas! Vad spännande! Jaja ha en bra söndagskväll på er! Tjingeling ! 

Härliga söndag !

Efter att ha konstaterat skönt väder ute så åt vi lunch och sen klädde vi på oss , lastade pulka & stjärtlappar i bilen. Sen for vi upp på tippsta ! 
Jag tror inte att töserna nån gång har varit till renen. Judith utbrast när hon fick se den :"vilken stor älg!" 
Närmare jul brukar dom ha tänt en ljusslinga runt både ren och akkja. Visst hette det väl så ?! Släden där bakom alltså ;) 
Jennifer & Joline spanar in den. 
Släden var jätte spännande! 
Tyvärr verkar ju som att inget får vara i fred eller helt så det är någon som har brutit sönder släden längst fram. 
Joline ville vara i båten! Sen undrade hon vars allt vatten hade tagit vägen ?! 
Lite pulk & stjärtlappsåkning! Det blev ett bra träningspass för mamma ;) för töserna åkte glatt ner och sen fick jag gå ner och hjälpa dom upp igen! All träning är bra träning! 
Judith åker med storebrorsan som hade trollat bort både vantar & mössa , det blev så varmt tyckte han. Det var bara tills mamma såg det - då fick han stoppa på sig det igen! 
Nya handskarna funkade jätte bra :) 
Den äldsta och den yngsta i barnaskaran . Till slut när vi var less på att kämpa oss uppför backen igen så for vi till Ulli & fikade go fika! 
Judith har tillbringat hela morgonen med att tjata om Ulli ;) 
Gott med fika ! 
Ulli har ju ett gäng med katter som är så spännande att vara med . Jag ska låna lite bilder från Ulli som ni får se senare. Nu ska jag förbereda lite middag och dammsuga. Sen väntar vi hem pappa från stugan. Snart är jakten över för i år ! Jaja tjingeling för ett tag! 

Fredagskväll ;)


Vi har haft fullt ös i dag! Morfar kom och skjutsade Jennifer till bussen annars var tanken att jag & Julle & brudarna skulle ha kört henne men pigan ringde morfar. Usch vad det känns i mammahjärtat att släppa i väg henne! Ja, jag vet att hon klarar sig men jag tycker att det är jätte jobbigt att släppa . Hönsmamma så det sjunger om det! Men men nu är tösen hemma igen! Nöjd & glad - tjejerna hade haft en toppen dag i Luleå . Jag messade dock till Anna att hon kunde träffa på en välbekant unge i vimlet på stan. Sen vet jag ju att hade det varit något hade extra mamman Anna ryckt in. Lite back-up måste man ju få ha ;) Jennifer hade handlat jätte fina kläder och hade varit och ätit gott så med andra ord en nöjd unge , mamman är nöjdast nu när alla barnen är hemma. Små brudarna har lagt sig efter att vi hade tittat en film ( super valparna ) och nu ska vi andra äta glass & se om det finns nån ny film att se! Ha en trevlig fredagskväll! Tjingeling! 

RSS 2.0