Lite uppdatering

Först en bild på vårat bak till baklotteriet :

Det fixade vi i början av förra veckan. Det kändes dock lite surt att när man äntligen bakar så är det för att skicka i väg allt. 
Vi har hunnit vara ute och ta en prommis i fin vädret :

Hela gänget var med ;) men Jennifer & hundarna gick ganska långt före oss. 

Äntligen kändes det som vår !! 
Vi hade planer att fara till stugan på skärtorsdag men ni vet .... I bland blir det inte alls som man har planerat . Så vi har varit hemma. Pappa/morfar har varit inlagd på lasarettet så på långfredagen så fick han besök av två påskkärringar med varsin godiskorg: 

Det är förklädena och hucklorna från förra året ;) återanvändning är toppen! 

Morfar blev jätte glad. Flickorna var lika glad och bjöd honom gladeligen på godis. Joline skalade av foliet på alla chokladkycklingar och gav honom. 
På lördagen såg det ut att vara kanon väder så vi klädde på oss och packade bilen , sen for vi ut och grillade . Det blåste på ordentligt! 


Vi åt lunch ute :) kebab i pitabröd med grönsaker. Mamman hade dock glömt att ta med dressingen men det fick lov att gå bra utan. 

Joline, Jennifer & Tulta väntar på mat. 


Märta var också med så klart. Hela familjen hade skogsutflykt . 

Galonbyxorna över överdragsbrallorna och vårjacka under funkade toppen 👍. 


De två små juvelerna var hur nöjda som helst och besvärades inte alls av att det blåste. 

Grilla korv är ju ett måste! 

Jennifer tyckte att röken var jobbig. Men nu var det ju kaffepannan jag skulle visa ;) godaste kaffet dricker man i skogen ! 

På lördagen så fick morfar komma hem från lasarettet så då blev det en snabb vändning och vi for till stugan . Jag hade ju planerat äggjakt med rim men det var så sent när vi väl kom fram så då fick dom bara sina påskägg. 

Det var nöjda barn :) sen kom vi hem i går på eftermiddagen. Så då var vi till mormor & morfar och fikade. Flickorna hade sovit i bilen hem - helt fel tid så dom var gode pigga i går kväll. Mamman som skulle upp och jobba fm var inte riktigt lika pigg ;) sen har jag jobbat fm i dag. Så nån timme storhelg hann jag få i hop. Alltid trevligt när lönen kommer! Sen har jag hunnit vara häxan surtant också i dag ! Inte så ofta men det händer! Men kan man bli mer än lovligt galen när ens unge ringer på jobbet och är ledsen. Ja jag vet : 

Jag brukar försöka låta barnen inse själv om det är nån kompis som inte är snäll eller beter sig illa . Men nu for faktiskt alla proppar ! Om min unge beter sig illa eller sätter nån annan i en otrevlig situation så är det tamefanken bara att be om ursäkt. Men det är så vi gör för jag tror inte att man tjänar på att låta barn vara dum med nån annan. Barn är barn och det kan hända av ren tanklöshet , då är det väl bra om det finns en förälder som påpekar det. Sen att min unge fick sig en oförtjänt skrapa av en annan mamma -det ska jag nog prata med den mamman om när jag ser henne. Så - nu vet ni varför jag har varit häxan surtant. Mina barn vet vilka krav vi ställer på dom hemifrån och jag har gjort klart för dom att man behöver inte alls vara med kompisar som gång på gång beter sig illa. Man behandlar andra som man vill bli behandlad själv. Jaja nu ska jag ta kväll. Det är jobb, dagis och skola i morgon . Jag tycker att det är ganska skönt för då blir det lite ordning på tiderna för de två större juvelerna :) Judith & Joline ska på dagis och har pratat oavbrutet hela kvällen om Inga-Lill , Britt & Ann Sofi ;) på återseende! Tjingeling ! 

Helgen

Vi tog en långhelg i stugan , vi for på torsdag när crille slutade kl fyra. Jo vi vet att det är en dålig tid att fara för så här såg det ut i bilen innan vi hunnit ut från samhället : 

Japp dom sov så sött ! Sen hade dom ork att härja till klockan 23. Vi har haft en bra helg :

Hundarna lade sig brevid kaminen och myste. 

Ritstund efter frukosten på fredagen. 

Judith & Joline hade jätte roligt för skaren höll när dom sprang på snön - när mamman skulle hämta dom höll den inte alls lika bra :) 

Vi har passat på att vara ute. 

Galonbyxor och vantar är toppen 👍

Lycklig Jollan 

Sen somnade hon så gott på soffan. 

Hon hade Tulta tätt intill. Judith sov inte alls på dagarna, där är dom också så olika - Joline behöver ännu en liten sovstund på dan medans Judith klarar sig utan. Joline har alltid sovit mer. 

Vi påskpyntade och gjorde fint utanför stugan. Det tyckte dom var jätte roligt ! 

Sen plockade jag fram så vi fixade ett påskris inne så att det är färdigt tills vi kommer nästa helg. Julius , stora duktiga killen, gick ut och kom sedan in med ett påskris. Så flickorna fick klä det : 
Lyckan var stor! När dom var färdiga så utbrister Joline " nu har vi klätt granen!" 


Direkt brudarna såg lite vatten så förvandlades dom till blötdjur ! 


Att det ska vara så roligt 😉
Dom roade sig i timmar. 

Sen har vi ju firat våran 40 åring på lördag med god mat och tårta. Vi har haft en bra helg! 

När vi kom hem så for vi förbi mormor & morfar en sväng. Mormor hade bytt gardiner och påskpyntat så flickorna blev så förtjust när vi kom in. Till slut frågade Joline mormor vars deras påskägg var 😄. 

Julius tränar ju fotboll och nu innan påsk ska dom ha ett baklotteri. Vi har sålt lotter och farmor hade bakat bullar & mockarutor som vi skulle lämna till lotteriet. Men vi hade inte en tanke på det när vi for från stugan!! Det kom vi på hemma 😒 och nu börjar grusvägarna vara så dåliga ( genomslag och slask ) så man är tvungen att köra den längre vägen runt. Så att köra 40 mil för att hämta det kändes inte så ekonomiskt. Därför for jag på Coop i går kväll och inhandlade ingredienser till bullar och mockarutor. Ska bara dricka upp kaffet och sedan slänga i hop en bulldeg. Stressa på med det för jag har tvättstuga kl 17. Jaja man vet att man lever 😉. På återseende! Tjingeling ! 



Glömde ju ;)

När jag kom in i sovrummet och skulle renbädda i helgen så fann jag två kompisar därinne :

Där hade Judith & Tulta bäddat ner sig :) . Det var inte så poppis att jag skulle börja sätta rena sängkläder. Tjing ! 

Verkar ha varit ett hårt kalas i går ;)


Så klart vi firade Julius med tårta & gofika ! Det var hit ett gäng på fika som vågade trotsa förkylningarna :) 
Lilleman hade nog en trevlig kväll :) det hade resten av familjen också ! Vid kl 20.30 fann vi Judith sovandes..... 

Under köksbordet! Där hade hon slocknat . Vi började söka Joline .....

Hittade henne & Tulta sovandes i jennifers säng. Jennifer har känt sig lite hängig och hade därför lagt värmedynan i sin säng så Tulta har parkerat därinne sen i går :) jag tror på allvar att våran Tulta är en katt i en hundkropp för hon älskar värme :) 
I dag har vi inte gjort dess mer - Judith har inte haft nå mer feber men är snorig och hes ännu. Joline har mest velat sitta i soffan under filten så nu är det väl hennestur. Jag har också suttit därinne med töserna. Jennifer har också varit hemma måndag & tisdag. Hon verkar ha åkt på nån ögoninflammation och har haft huvudvärk , den tösen klagar inte i onödan. Hon var på väg till skolan med ett rinnande irriterat öga men då sa mamman stopp. Sen fick vi avboka hennes linsprovning som hon hade i går. Det får vänta tills det gett sig i hennes öga. 
Jaja nu har lugnet lagt sig här så vi ska se om vi kan starta om trolljägarna på kanal 3. Man blir helt förstummad hur folk beter sig ! Vuxna människor. På återseende ! Tjingeling 😃 

7 april


Grattis våran lilleman som fyller 12 år i dag ! Födelsedagsbarnet har gått till skolan. Han har fått en liten present här på morgonen men den tog han med sig . Det var en högtalare till telefon i form av en groda. 
Jag började skriva ett inlägg i går men fick avbryta och vara med en liten tös som inte mådde bra. 

Vi har klarat oss ganska bra från förkylningar men nu hittade dom hit. Judith har haft nästan 40 i feber , låter tät i bröstet och nästan ingen röst. Det började i går på dan och jag tänkte att det ger sig ...... Men det blev bara värre så jag fick ringa till mitt jobb & säga att jag blir hemma med vab. Trist eftersom det känns i börsen men vad ska man göra ?! Barnen går ju alltid först. Sen har vi inte alls varit tvungen att ta vab för dom har hållit sig relativt friska . Annat var det med Jennifer i samma ålder - hon var sjuk jämt. Hon hann bara bli frisk så var det klippt igen. Hon var vad man kallar ett öronbarn . När hon var 6 år gammal så blev hon opererad ( dom punkterade trumhinnor , tog bort halsmandlar och en stor polyp bakom näsan ) så nu är hon nästan aldrig sjuk. 

Jaha helgen bara försvann i rasande fart! Jag var så trött på fredagskväll så jag somnade tidigt i soffan . Så på lördag hittade jag lite nya krafter och bokade tvättstugan . Min glada humör växte i takt med högen av rena kläder. Jag hade världens tvätthög och jag fick kämpa på rätt bra men nu är den borta . För en dag eller så 😃. På lördagen så städade vi sovrummet lite ordentligare och när jag hade fått undan övrig tvätt så passade jag på att tvätta täcken , kuddar och sängkläder . Det var så ljuvligt att lägga sig i går kväll . Fast jag har inte sovit så bra för jag har haft en liten kamin som har hostat och kraxat brevid mig. Få se om nån törs komma och fika i dag , annars får vi ta det en annan dag. 

Efter tvättstugan så for vi till mormor och morfar en sväng : 

Joline 😃

Judith 😃 
Snön har sjunkit i hop rätt mycket på bara några dagar. Hoppas nu att barnen kryar på sig fort så vi hinner njuta av våren ! Vi har lite karameller att suga på nu under våren. Jag har sökt semester nu till helgen så jag är ledig 3 helger på raken! Vilket lyx när man är van att jobba varannan ! 

Hoppsan! Kom just på att barnens tider till sommaren måste vara inne i veckan. Det måste jag kolla upp. Vi har inte hört något om våra semestrar men jag får väl utgå i från att jag har semester andra perioden. 
Jaja nu ska jag köra ett race med dammsugaren . På återseende. Tjingeling . 

Plaskvatten

När vi skulle hämta töserna från dagis i dag så möttes vi av två droppandes blöta barn men dom var lika lyckliga som dom var blöta! Joline upplyste oss snabbt om att det fanns plaskvatten på dagis :) 
Först tänkte vi åka direkt på stan och inhandla galonbyxor modell större som går över overallerna men med två blöta barn så skippade vi det ganska fort. Crille började med maten & jag tog med mig Julius och for på Kappahl & dojan. Så tills i morgon har dom nerpackat rosa galonbyxor i hämgselmodell och nya fodrade stövlar :) jag tänkte köpa ofodrade men det fanns inte i rätt storlekar så då blev det fodrade. Vi får köpa vanliga stövlar sedan. 

Väl hemma så skulle allt provas direkt! Men jisses vilket liv det blev när jag skulle märka Judithsstövlar :(  . Lilla damen blev arg som ett bi ! Som tur var kom mormor & morfar med nybakade bullar som mormor hade bakat tidigare i dag. Så det blev go fika efter maten och sen tog Judith sin tillflykt till morfar:

Där läste dom sagor - Judith säger att hon & Joline är prinsessor och morfar är kung 😃. 
En dag när vi var hos mormor & morfar så låg morfar och vilade , flickorna skulle väcka honom och vi bad dom att dom skulle låta morfar vara för att han mådde inte bra. Judith sa ingenting då men när morfar steg upp en stund senare så säger hon åt morfar att han får aldrig åka till hundhimlen. Lilla gumman ❤️. 
Jaja nu ska jag gå och duscha, sen ska jag lägga mig i soffan & se om det är något på tvn. På återseende! Tjingeling! 

April april ..... 😃

Jaha få se vilka aprilskämt som kommer i dag då ;) 
Jag har äntligen en ledig dag och har en hel del att ta itu med här hemma. Tvättmaskinen får jobba och jag har varit & fyllt på förrådet med tvätt och sköljmedel. Jag måste titta i genom barnens garderober och se vad som måste förnyas. Egentligen skulle jag behövt åka på stan och kollat gummistövlar åt töserna men vi får se vad jag ids 😉. 

Vi har en tjej på jobbet som fyller 40 år i dag! Stort grattis till Camilla ! Vi uppvaktade henne redan i fredags eftersom hon har semester i dag. 

Hon tycker om tulpaner så denna bukett blev bra. 

Hittade ett kort på en lilleman när han var bebis 😘 . Vi pratade just på jobbet i går om hur fort tiden går. Visst känns det som att man vill stanna den en stund i bland ?! 

Tja vad säger man ?! Julles glasögon ser ut så här :( men det tyckte han var pappas fel för pappa hade sagt att dom skulle vara på näsan. Att sen sonen hade satt dom i fickan när han var och åkte snowboard , ramlat och att dom då hade gått sönder hörde tydligen inte hit 😳 . Ja ungar ! Vi får nog snart klippkort på specsavers ........ 
Jennifer är jätte nöjd med sina nya glasögon och hon har inte haft huvudvärk sen hon fick dom nya. 
Men nu ni ...... Det är inte särskilt ofta jag bjuder på kort med mig själv på men här ska ni få ett :

Det är när vi döpte Jennifer och giftade oss i december -99 . Våran första lilla trollunge som är söt som socker ❤️! 
Jaja nu ska jag köra ett race här och plocka golven, fixa tvätten. Sen ska vi äta lunch och mysa framför teven en stund. Ha en underbar dag ! På återseende! Tjingeling ! 

RSS 2.0