Kvällsnöje !

Detta ska jag roa mig med i kväll :
Jag ska märka lite nya kläder åt fröknarna. Vi hade beställt lite från H & M , sen var vi på stan med Jennifer på måndagen och kompletterade lite åt töserna därifrån också. Angry birds tröjan är från Kappahl , hittade även lite på Lindex men det har flickorna hunnit använda så det är tvättat och på tork. Det hade nästan börjat eka lite i alla barnens skåp så vi var tvungen att börja förnya lite. Jag tycker om att veta att barnen är fin i kläderna :) Alla som känner mig vet att jag handlar hellre åt barnen än åt mig själv :) men vilken mamma gör det inte? Nu ska de nya kläderna märkas upp och vikas in i skåpet. Skönt att veta att det finns några ombyten :)
 
Jag hade beställt trosor från H&M åt brudarna . 99 kr för 7 stycken och det kändes helt okej! :) Dessutom hade det hamnat med ( råkat ni vet ) lite reasaker och däribland var det boxertrosor. Judith säger att det är hennes kallingar!! Sedan blev hon jätte arg på Julle när han påpekade att det inte var kallingar utan boxertrosor!
Dessa underbara ungar !
 
Vi har planerat att någon helg ska vi åka till Boden och äventyrsbadet där :)
Baddräkter från H&M. Hur söta som helst!
I Boden bor ju Nicke , barnensfarbror så då slår vi flera flugor i en smäll och passar på att hälsa på honom också.
 
När jag var & helghandlade så hade dom bokrea där
Jätte fina sagoböcker med de klassiska sagorna av bröderna Grimm & H.C Andersen ! Min tanke var att flickorna inte får ha dom själv utan att vi kan läsa som kvällssaga :) det gäller att passa på medans dom ännu vill höra! Det går så fort & sen är dom stora! Ja jag vet att jag tjatar om det men jag tycker verkligen att tiden bara rusar i väg! Nyss var Jennifer & Julius små och man läste sagor , hade dom i knät och var idolen! :) Jag säger bara att man måste passa på att njuta av alla de olika åldrarna!
 
Har nyss tittat till mina små juveler :
Judith har somnat så gott!
Lilla godingen Joline ligger med huvudet i fotändan och verkar hålla fast sig med tån i spjälorna. God natt min skatt :)
 
Jaja nu ska jag ta en kopp kaffe medans jag märker kläder. Sen ska det förberedas inför i morgon. Hoppas att ni har det bra! Natti natt från oss för i kväll!

Förra helgen i bilder

Men aj då ;) vad jag har varit dålig på att uppdatera! Nu kommer det lite bilder från förra helgen i alla fall :) Vi kom på på torsdagen att vi skulle åka till farmor & farfar under helgen så sagt & gjort - det gjorde vi! Vi har haft en toppen helg! Judith & Joline tjatar nu farmor & farfar flera gånger per dag :) Judith är på väg dit stup i kvarten :) Joline står brevid & nickar så glatt - skulle tro att hon tänker på bullarna i farmorsfrys :) vårat lilla bullmonster! :)
På lördagen var det så härligt väder så vi klädde på oss hela gänget & gick ut!
Molly får så mycket isklimpar under tassarna i bland så hon lade sig & bet bort det. Judith kontrollerar vad hon gör :)
Brudarna fick sin första skotertur & det var väldigt populärt! Storasyster ryckte in och satt i pulkan med dom så att dom fick åka en liten sväng :)
Så det har tjejerna berättat på dagis i veckan :)
 
Förutom skoterpremiären för våra små så har vi ätit en massa gott :) Det har varit en härlig helg & alla barnen har varit så överlyckliga - då blir man nöjd som förälder. Judith har pratat i 300 knyck ;) som vanligt medans Joline har varit lite mildare där brevid & fyrat av ett jätte leende mellan varven. En dag så var Judith i vardagsrummet & pratade skavsår i öronen på sin farfar , då var Joline i köket & njöt av att kunna vara ensam med farmor och visade då farmor att hon oxå pratar en hel del när hon får en syl i vädret :)
Här bjöds det på äppelkaka & vaniljsås :)
Bilden på Joline är lite suddig men ni ser vilken nöjd liten fröken !
Nöjda & ganska mätta damer skulle jag tro :)
Tulta har också mått som en prinsessa.
Som ni ser gick det ingen nöd på de andra två lurviga heller , jag fick passa på att borsta i genom Molly rejält nu när hon har börjat släppa vinterpälsen.Det är en stor hund & väldigt MYCKET päls att släppa vill jag lova!
Judith & Joline fikar lite med stora syster. Julius har vi knappt sett på hela helgen - han & kusinen har varit ute från morgon till kväll och grävt grottor & gångar. Så nu vet ni att vi lever och har haft en bra ledig helg! :) I morgon är det fredag igen & veckorna bara susar i väg! Jag går på min jobbarhelg men det går det också :)I dag har jag försökt hinna tvätta undan en hel del & varit & gjort undan helghandlingen så vi slipper efter jobbet i morgon. Ska föra över lite fler bilder så ska ni snart få se vad mer jag ska roa mig med i kväll. På återseende på en stund! :)
 

Äntligen!!

ÄNTLIGEN med stora bokstäver verkar det som om töserna har kryat på sig!!! Först hade vi Judith sjuk en vecka. Sen hann dom vara på dagis förra måndagen - natten mot tisdag så började Joline strula vid halv 3 & det hör absolut inte till vanligheten! Så jag lyftade över henne till våran säng och vi somnade om. Jag klev upp just före halv 6 och förberedde välling & plockade fram kläder , drack en kopp kaffe på stående fot. Kvart i 6 gick jag för att väcka de små juvelerna , Joline bara flyttade sig längre in under täcket & gnällde. Jo då lilla hjärtat var het som en kamin. Det var bara att ringa till jobbet för att meddela att jag var hemma med vab. Vabruari - eller hur ?! :(
Sen har våran minsting varit dålig en hel vecka! Det startade som en dunderförkylning så hon var snorig och febrig i 2 dagar -sen slog det om till magsjuka av någon konstig modell. vad det är mycket konstiga sjukor som går! Dom skulle egentligen ha varit på dagis redan i måndags men då var kände jag att dom fick vara hemma. Joline var så ledsen på söndagskväll när jag for på nattjobb så då fick mamma en akut ungelängtan så dom fick vara hemma med mig. Det var nog ganska tur för Joline har varit konstig i magen även måndag men det tar väl tid innan magen stabiliserar sig efter en sån pärs. Måndagfm så fick hon inte behålla lunchen.Så naturligtvis så var dom hemma i går! Men nu är det bra!Pust! Man blir så orolig! Hönsmamman här ni vet!
 
I dag ska dom på dagis i alla fall , dom verkar längta dit :) Redan i går tjatade dom om dagis men det känns så skönt att dom trivs och att allt går bra! Jag har em i dag så vi tar det lite lugnt nu på morgonen. :) Sen ska brudarna på dagis till kl 11 och jag ska & skjutsa den äldsta av juvelerna på friluftsdag! Hon frågade så snällt om jag kunde komma för att skjutsa henne & en kompis. Så slapp hon dra med skidorna redan nu & så klart att jag kunde. Jag lovade dessutom att göra lite fika så att hon inte behövde stressa med det på morgonen. Sen är det bara att rejsa i väg och fylla på skåpen lite grann. Vällingen tog slut i går kväll och då kan det lätt bli en katastrof i kväll! Sen har jag mitt rus (resultat och utvecklingssamtal ) med min chef i dag direkt jag börjar , jag kan tycka att dom där kriterierna är meningslösa! Ska jag sitta där och berätta hur duktig jag själv tycker att jag är ?! Njä inte riktigt min grej! När jag började jobba inom omsorgen så var våran dåvarande chef mera inne i verksamheten så han hade nog ganska bra koll på hur vi anställda jobbade & funkade. Våran chef som organistionen ser ut i dag ser vi knappt. Så i princip kan jag berätta att jag är bäst på allt :) Man hoppas i alla fall att chefen har något så när koll & inte tror att den som talar bäst för sin sak alltid gör det bästa jobbet.
 
Förutom att barnen har varit sjuka så har jag drabbats av vårstädningsbaciller!! Väldigt behövligt!! :) Nu under helgen när jag jobbade natt så tog vi ett varv och storstädade sovrummet! Vad härligt när det var klart! Jag skulle verkligen vilja köpa nya madrasser till våran säng men det är då ingen idé ännu! Däremot ska jag passa på att köpa nya bäddmadrasser när Jysk kör nån rea! När jag sen var inne i rensartagen så gick jag i genom min garderob! Det blev en svart sopsäck med gamla kläder ! Då var det dags att klia sig i huvudet för att inse att jag måste handla lite nytt åt mig själv! Hmmmm!
Sen fortsatte jag in i pigans rum & höll på att få dåndimpen ;) Så där plockade jag ut allt och vek i travar på sängen. När hon sen kom hem fick hon gå i genom det. På fredag är jag ledig och då ska jag gå i genom Julles garderob! Ordning & reda blir man glad utav :) Jag som har sagt att jag aldrig kommer att bli som min mamma :) vänta nåt år ........ jag har alltid suckat när hon har sagt att man ska ha ordning i skåpen! Det är faktiskt helt underbart!! :D
 
Jag har hunnit med att åka lite skidor i helgen ! Premiärturen på 3,4 km!! Jennifer & Julius följde med & dom skrattade gott åt sin mamma när jag skrikande for ner för första backen! En bit efter backen var det en liten backe till med en tvär kurva! Då var min första vurpa ett faktum! Ja vilken syn det måste ha varit! Jag gillar inte nerförsbackar! Jag åker hellre upp för dom än nerför! För jag är verkligen urbota dålig på att åka nedför! Jaja träning ger färdighet! Nähä nu väntar en kopp kaffe och sen är det bara gasa på innan det är dags att ta sig till jobbet! Ha det toppen! Nu vet ni att vi är i farten igen! :) Tjingeling!

Ballongflygning !

Detta syn mötte oss i dag när vi tittade ut genom fönstret:
 
Från vårat fönster så såg vi luftballonger. Det har ju varit något evenemang med ballongflygning här under februari :) Judith & Joline blev eld & lågor! Judith ringde till mormor och berättade att det var små ballonger uppe i himlen.
Vi var ganska trötta på att bara vara inne så vi klädde fort på oss och tog med hundarna & for ut en sväng :)
Julius hade en önskan att få prova på en flygtur! Jag avstår gärna! :) Jag hade nog inte varit så tuff där uppe ...... ni vet stor i orden & liten på jorden ;)
Här hade en av ballongerna gått ner för landning.
 
Vi var & släppte de lurviga barnen så att dom också fick rusa av sig en stund. När vi var på väg hem så hände ju detta :
En sovande Joline :) Även Judith somnade. Så när vi kom hem vaknade Jollan till men Judith ville fortsätta sova .... det är ovanligt - det brukar vara tvärtom! Men så klart att tösen får sova när hon inte har varit riktigt frisk. Nu verkar det ha vänt. hon bajsar fortfarande men det det har slutat vara senapsvatten i alla fall. I kväll blir det melodifestivalen för hela slanten! :) Tjingeling från oss :)
 

Sjuk tös

Ja,jag vet att jag har varit osynlig här men ni vet hur det blir i bland. Förlåt! Här har vi en sjuk liten tös. Judith började bajsa löst på måndagsmorgonen . Inget annat än att hon hade diarre. Ordentligt! Första gången hann hon inte med själv utan det kom i byxorna & gissa en tös som var olycklig. Sen har det varit nöd & tvunget att ha blöja. Hon fortsatte med bajsande, på onsdagskvällen så fick hon hög feber och var som en kamin. Julius har alltid spytt av feber och kan göra det fortfarande. Jo då på onsdagskvällen så kräktes hon.Men sen var det bra. Torsdagsmorgon fortsatte hon bajsa. Jag tyckte att det var mycket märkligt - bara Judith sjuk och vi andra verkar ha klarat oss. Vid lunchtid ringde jag till 1177 för att rådfråga och dom tyckte att vi skulle åka in med henne på akuten för att titta till henne. Sagt & gjort så det gjorde vi.
Den här nallen fick hon på akuten. Den kastade hon i huvudet på en av sköterskorna när dom ville ta prover på henne. Älskade lilla hjärtat ;) inte konstigt att man är på dåligt humör för hon var så trött och slut. När dom hade fått ta lite prover så skickade dom vidare oss in på barn. Där fick vi träffa en yngre tjej som ännu inte var färdig läkare men hon rådgjorde med en annan barnläkare där ute. Men deras bedömning var att flickan har en vanlig magsjuka och det godtog inte den här mamman. Men ni vet att diskutera med läkare ...... Magsjuka ? När en av 6 är  sjuk ? Jaja vad vet väl jag ?! Mycket märkligt i alla fall! Vi for hem med en broschyr om magsjuka men jag var inte riktigt nöjd med vad dom sa. Vi försökte se till att hon fick i sig vätska i alla fall för mat har hon inte velat se åt. Inte ens vällingen har hon tittat åt och det brukar hon ju älska!
 
Fredagsmorgon halv 5 så fick vi kliva upp med en nerbajsad gråtande unge! Mammashjärta värkte. Kl 8 så fick sig bvc ett samtal. Ordet magsjuka fick mig nog att ta ut frustrationen i telefon ........ hoppsan! Men som tur är så fick jag prata med våran sköterska som vi har haft till alla juveler som jag har stort förtroende för. Jag drog ramsan för henne - bajsat sen måndag , spytt onsdag , inga magsjukor alls på dagis , och att vi inte varit i närheten av magsjukor - vad vi vet. Varför jag var så kaxig och sa att det inte var magsjuka var att ingen av oss andra blivit sjuk ! Magsjuka brukar ta en vända i familjen - jag har aldrig varit med om att en åker på det och resten klarar sig. Har ni ?
 
Ann-Marie skulle höra sig för med läkaren uppe på vårdcentralen. jag kände riktigt hur besvärlig mamma jag var! Men det struntar jag i! Ann-Marie ringde upp på ett tag och sa att läkaren hade funderingar på om det kunde vara en matförgiftning. Återigen ställde jag frågan " som bara Judith skulle ha drabbats av när vi är en familj på 6 personer?"
Det var inte så många svar dom heller kunde komma med. Råden hade jag redan. Men då i går vid kl 10 så hade jag & Judith en liten diskussion om huruvida hon skulle ta lite vätskeersättning eller inte. Judith bara skakade på huvudet och sa " nej vill inte bajsa!" Stackars lilla gumman. Mamma vann dock dispyten och fick i henne 3 msk vätskeersättning. det var som att det triggade i gång saltsuget för en stund senare kommer tösen och frågar efter en korvbit. Sen ville hon även ha lite mos & hamburgare till lunch. Det fick hon behålla till efter middagen ! Även till middag så åt hon. Jag stod i köket och gjorde mat och då kommer hon och säger " Mamma! Jag är jätte hungrig!" Lycka för en mamma :)
 
I natt eller sent i går kväll hade hon vaknat & hade behövt en ny blöja. Pappan hade hört henne direkt så dom har myst på här i natt 2 timmar innan hon somnade om. Nu på morgonen så klev jag upp med henne just efter kl 6 och bytte en bajsblöja men nu är skillnaden att hon verkar piggare & frågar efter mat. Det verkar som att det håller på att vända men det tar nog lite tid innan magen stabiliserar sig.Efter att ha fått lite att äta så försvann fröken. Jag hade mina aningar så jag gick till sovrummet ....... mycket riktigt ! :) Där låg hon nerbäddad hos pappa och hade somnat om. Så nu får hon sova. Det är alltid bra att sova så att man blir frisk! Joline sitter och tittar bolibompa.
 
Tittade just på termometer :( -23 grader så det blir inga uteaktiviteter i dag. Vi får se vad vi hittar på :) ha en toppen lördag ni andra! Tjingeling!
 
 

Våran helg

Vi har haft en bra helg , jag har haft jobbarhelg men det har gått det med :) Tur att man har ett jobb man trivs med. Jag hade fm på fredagen så vi hann ha vårat fredagsmys ändå. Barnens farbror Nicke kom & överraskade oss efter middagen. Det var så roligt! Han har flyttat till Boden för ett tag sen så vi har inte sett honom på ett tag. Brudarna avgudar sin farbror :) Joline blev lite blyg så hon stod bakom mammasben och log , Judith gav honom världens vargflin och skrek Nicka kommer! Nån gång när han bodde här i stan så hade han handlat mjölk när han kom förbi och sen dess säger dom ,mest Judith , att all mjölk ( bunk) är Nickes. Det hade hon inte glömt :) Så vi har haft det jätte mysigt och tittat gladiatorerna & ätit gott. En toppen kväll ;)
 
Ni vet att jag har tyckt om att elda i mina ljuslyktor på väggen i köket ..........  min mamma har påpekat flera gånger om man verkligen ska elda där för det kan ju börja brinna. Äsch har jag tyckt ........ tills nu! Detta fick jag syn på när vi satt i köket och drack kaffe med Nicke:
Nu är det färdigeldat! Jag blev alldeles skakig när jag såg det. Det har ju gått bra tidigare ?! Jaja nu får jag fixa en tavla dit. Måste ju visa vilka konstverk flickorna hade gjort på dagis som ska hängas upp:
Dessa två :) Det är Judith som har gjort den till vänster och Joline har gjort den till höger. Jag älskar allt som barnen kommer hem med och har gjort :) Jag har kvar massor av sånt som Jennifer & Julius har gjort ! Dessa ska hängas upp i köket och synas! Dagis hittar på mycket roliga saker som barnen får göra! I julas kom det 2 underbara tomtar - dom har jag nog glömt att visa. Dom ligger tryggt nerpackade till nästa jul. Men dom var så charmiga!
 
I går hade fiskarna fått rent i akvariumet :
Så nu är det extra mysigt att mysa under filten framför tvn :) Vad som är lite tråkigt är att vi bara har kvar 4 fiskar och dom dräper direkt om det kommer några nya :( Så efter förra svängen vi försökte förnya fiskbeståndet och dom dog inom en vecka så ids vi inte ens prova. Så roligt att betala för fiskar som inte ens får en vecka är det inte. Vi fick rådet att köpa ett till akvarium så att nya fiskar fick växa till sig ......... det måste funderas på. Vi måste i alla fall fara på djurmagasinet och köpa växter. Dom har rivit sönder varenda växt. Vet inte vad vi har fått tag i för monsterfiskar ;)
 
Jaha då vet ni hur våran helg har varit :) jag jobbar em i morgon. Hade först bytt skift med en arbetskompis men nu har hon blivit sjuk så jag ska jobba mitt eget skift i morgon och vara ledig min tisdag som vanligt. Jag måste ringa dagis på morgonen & meddela att det har blivit ändrat. Ha en härlig söndagskväll! Natti natt!

RSS 2.0