Denna är till Dig Mallan !

 
Våran Mallan som susar in på jobbet som en frisk fläkt i bland ska flytta!
Vill bara önska dig lycka till! Jag kommer med spänning att titta in på din blogg för att se när du fixar till det i ditt nya hem!! Vi kommer att sakna dig i massor! Vi hörs väl av ändå ?? Kram!!

Så är det :)

Hej! I dag är jag på bättre humör ;) det hjälpte att prata med nån som var lite äldre & klokare än jag själv .......nu tänker jag inte ödsla någon energi på människor som inte är värda det! Däremot kommer jag att ta det med vederbörande när vi träffas öga mot öga. Raka rör är melodin. :) För som en vän sa:
"Vem äger problemet?"
Just precis! Hittade så passande ord på fejjan i dag:
 
Sant eller hur? Sen fanns det en till som jag inte hittade igen men det stod något i stil med att Människor som mår bra har inget behov av att förlöjliga eller trycka ner andra människor!
 
 
Också ett sätt att se på det! :)
 
Här har vi lugna stunden för tillfället. Jennifer är med sina kompisar på stan och Julius är på fotbollsskolan.Det var avslutning i dag med parad genom staden. Judith har nyss klivit upp och Joline sover ännu. Vi har trist & tråkigt väder så man känner sig lite mossig men vi håller tummarna för en vecka med strålande sol nästa vecka när vi drar på semester :)
Vi har hunnit vara förbi på dagis & gett varsin blombukett till våra underbara fröknar. Jag tyckte att flickorna hade lite kläder i skåpet hemma ;) jo då ........ dom hade hela hyllan med extra kläder full på dagis så dom tog vi hem nu under sommaren. Till hösten lär det behövas kompletteras bland klädhögarna i alla garderober :) every year!
 
Men först njuter vi av sommaren! Hoppas att ni har det bra och har en riktig trevlig midsommar!! Kram på er! Tjingeling!

Glada Jessan ?

Tänka sig att folk brukar säga att jag är allt som oftast glad! Ett år hade våra fina vikarier under sommaren rimmat om oss alla ordinarie och om mig stod det nåt i stil med " Alltid go & glad -jobbets egen kexchoklad". Så de värmde gott ska jag säga :) Men det slog mig just att årets vikarier kanske får hitta på ett rim med djungelvrål ...... jag är oftast glad och brukar inte vara otrevlig med folk. Däremot säger jag väl vad jag tycker men har inte för vana att vara dum med någon. MEN då brukar det vara det med mig - jag vet att det varken är rätt eller moget- när jag blir arg & förbannad så tjurar jag i hop rätt rejält! Det tar ett tag innan någon eller något lyckas få mig dit! Men bryter det lös så är det så ! NU är det så! Jag blir så heligt förbannad på folk som går runt & snackar skit men när man vill konfrontera människan svarar dom inte i telefon! Eller så skickar man ett mail och rackar ner andras ungar för det är ju helt otänkbart att ens egen unge någongång skulle kunna göra fel! Om en HEL klass inte funkar så skyller man på några barn! Man tänker inte tanken längre att det är hela klassen som inte funkar. Jag är engagerad till max i mina ungar! Jag är på möten , dom har ett tryggt hem och jag tar det för vad det är - det är barn! Vilken unge har inte gjort fel nångång - det är av felen man lär sig! Har det varit nånting i skolan som ex resulterar i hemringning av läraren så tar vi det omgående! Vi ställer oss inte med armarna i kors som en annan förälder gjorde nyligen och menade att det var skolans sak att lösa! Jag blir måttligt road av att se andra föräldrar som anser att barnen som stör ska ut i ett eget klassrum! Ska hela klassen på +-20 elever ha varsitt rum?? Man måste lösa det för alla! Alla ska få arbetsro självklart! Jag är väl medveten att min son kan stöka på men han är absolut inte ensam om det & vi tar det jämt! Sista veckorna i skolan ville han inte ens dit utan hade en stor klump i magen - det var en pärs varje morgon för att skicka honom nästan gråtandes! Till slut kröp det fram att han ville inte till skolan för att han tyckte att han fick skulden för allt och att han lyckades aldrig! Är det den känslan vi ska ge barnen ? Att man aldrig lyckas ? Eller att läraren beskyller en elev och ber inte ens om ursäkt när det uppenbarligen var fel elev? Sen vet jag oxå att det blir så att dom livliga barnen brukar oftast vara där det händer saker så det blir ju självklart att man frågar vad som har hänt!
Sen gör det så ont i mammahjärtat att se hur min egen unge vänder taggarna utåt för att han tror att han får skulden bara en lärare frågar vad som hänt. Vi pratar varje dag! Vi berättar varje dag hur underbar han är och hur bra det blir bara man ger sig attan på något!
 
Sen retar det mig att det finns fullvuxna människor som tycker att det är helt okej att bete sig illa mot barn!! Så om man skulle vända på det hela !? Om jag skulle behandla deras barn likadant - tror ni att dom skulle märka det då? Det tror jag säkert och vilket snack det skulle bli! Nu kommer jag inte att göra så för det är inte barnens fel att deras föräldrar inte har bättre förstånd än så!
 
SOM MAN VILL BLI BEHANDLAD SJÄLV BEHANDLAR MAN ANDRA !!!
 
Det vore ganska enkelt här i livet om alla insåg det! Jag tror inte att någon vill bli illa behandlad eller se sina barn bli det! Jag har i alla fall lessnat på att se barnen komma hem ledsna så jag har sagt rakt ut att undvika de kompisar som gör en ledsen för det är ju inte nån riktig kompis. Om dom inte får komma in till någon för att denna har en kompis redan ( fast förra veckan var det tvärtom att min unge redan var där & då fick kompis nr 2 i alla fall komma in) så okej då vet man vilka ribbor föräldrarna sätter.
 
 
Nu vet ni läget med Jessan! Det är som sagt inte så vanligt men i bland händer det!
 
Nu måste ni få höra något positivt i alla fall! Jag jobbar extra den här vecka och Crille jobbar fm. Så våran största duktiga juvel har gått med på att ta hand om sina småsyskon :) och det gör hon med bravur! I går hade hon till & med fixat middagen innan pappa kom hem från jobbet!  Lillebrorskommentar var att det var "asgott" !
Så klart att det blir en slant extra till semestern! :) Hon verkar trivas med sitt extraknäck :) Judith & Joline trivs utomordentligt med stora systern! Julius har fotbollsskola den här veckan och verkar trivas som fisken i vattnet. Jennifer har fortfarande inte letat fram sin kamerasladd så inga bilder ännu. Nu ska här fixas lunch och sen ska jag promenera i väg på jobbet medans Jennifer & flickorna ska se tv ( lugna stunden och minst en av de små somnar en stund)
 
Jaja återkommer en dag när det är gladare toner! På återseende! Tjingeling!

Skogspromenaden i helgen

Glömde ju bilderna från helgen , vi drog i väg till skogen för att låta både hundar & ungar rasa av sig!
Bönorna :) man skulle kunna tro att Judith är en cowboy :)
Hela underbara gänget! Judith ville inte stå stilla därav minen..
Där ledsnade även lilla systern.
 
Joline fick prova gå med Tulta i koppel , en blivande doghandler :)
Judith ville till att börja med inte åka hem så hon stod och höll sig i trädet & skrek :) sen upplyste vi henne om att mormor & morfar var på väg till oss - då blev det bråttom värre!
 
Jag tror att våran fröken Judith har hamnat i 3 årstrotsen , välkommen underbara trots ;) Denna damen har ett humör som heter duga!
 
Jennifer har fotat med sin kamera som jag skulle få ta till bloggen men hon hittar inte sin sladd till att föra över dom. Hon är jätte duktig på att fota! Helt underbara bilder har hon lyckas ta på de små kvicksilvren! Hoppas att jag snart kan visa dom åt er! Jaja nu syns vi en annan dag! På återseende!

Go kväll

 
 
Först och främst så hade jag lite kort att visa er :)
Så här mysigt har vi haft under de underbara dagarna som solen har visat sig ;) flickorna har varit mer än nöjda !
En dag när det var jätte varmt så ledsnade Judith på att vara ute så hon tog helt sonika med sig morfar in och parkerade honom på soffan medans hon själv satt brevid och tittade tv. Våran lilla teveråtta :)
Vi har en ny favorit här hemma! Judith kallar den för lilla doktorn men jag tror den heter doktor mac stuffin. Den började kl 18 en kväll,typ i förrgår , och slutade 18.15 - det var inte populärt! Hon var så arg så hon skrek tills hon somnade! Vilket sätt att ta slut va?! Judith är väldigt intresserad av teven och kan sitta i vardagsrummet länge! Medans Joline inte alls är så intresserad utan är oftast med oss i köket .....
Här höll jag på att städa köket och byta gardiner. Lilla godingen ville dammsuga & vilken stil hon hade till det då :) sittande på campingstolen :) Kanske man skulle prova med - sitta på en stol och dammsuga hela lägenheten ?
Molly var hur nöjd som helst när vi möblerade om så att soffan står framför förnstret!
Joline provar sina nya solglasögon. Hon har redan förkunnat att dom ska med på semestern! Nu längtar vi efter semestern! Vad det kommer att bli härligt! :)
Jag har ett skift till på mitt "vanliga" jobb och sen går jag på semester men då har jag lovat att jobba extra nästa vecka som assistent, extra pengar är alltid välkomna! :) Sen blir det ju på ett annat sätt än att jobba på ordinarie jobbet ;)
 
Båda brudarna har till mesta dels varit utan blöja nu! Köpte ändå ett paket när jag var och handlade så att man har hemma utifall att! Sen bar det sig inte bättre än att Judith råkade kissa i sin säng en natt , sånt som händer men vad hon blev ledsen! Stackars lilla gumman! Jag ides inte börja renbädda mitt i natten så jag rev bara bort de blöta och sen lyfte jag bara över henne till min säng. Dagen efter så ville hon ha blöja ?? Hon som inte alls haft blöja på nästan 2 veckor! Till slut så kröp det fram att hon var rädd att kissa ner sig så därför ville hon ha blöja! Jag övertygade henne om att mamma tycker om att tvätta så om det skulle hända en liten olycka så gör det inget utan vi byter bara kläder! Till och med på dagis hade hon velat ha blöja ....... vi har världens bästa fröknar! Dom hade gett henne en blöja för att hon skulle känna sig trygg med det. Men vi var ändå lite förvånade alla att HON ville ha blöja , det verkade ge med sig ganska fort för i morse ville hon bara ha trosor igen. :) Det känns så skönt att veta att brudarna trivs på dagis & att personalen läser av dom direkt det är något och ser den enorma skillnaden mellan dom.
 
Julius har haft sin avslutning i dag kl 18 men har vanlig skoldag i morgon ?? Det känns då jätte knasigt! Men sen blå forell brann så har barnen haft avslutning i pingstkyrkan och den är mindre så alla elever ryms inte samtidigt. Så det är många klasser & skolor som ska hinnas med - jag antar att det är därför dom måste dela upp det så! Men visst låter det lite knasigt?
 
Jag är nog värre än barnen just nu :) att ta mig i säng i vettig tid när det är ljust ute dygnet runt! Dessa ljusa sommarnätter är jätte härliga och samtidigt är det mysigt till hösten när det börjar mörkna ute så att man får tända smålampor och ljus. Alla årstider har sin charm :)
 
Till helgen ska vi åka till stugan. Vi har som sagt lite projekt att påbörja där. Barnen väntar! Dom små har tjatat om farmor & farfar i 2 veckor! :) Jaja jag ska upp och jobba förmiddag i morgon så det är bara att masa sig i väg på toaletten & borsta tänderna innan man lägger sig. Natti natt!
 
 
 

"Farmor!Jag sedde dej!"

Jag glömde ju berätta Judiths kommentar :)
Farmor skojade med flickorna och sa att hon hade varit och badat samtidigt & att hon hade åkt röda röret med ett paraply! Joline bara tittade fundersamt. Judiths kommentar kom blixtsnabbt : " Jo farmor!Jag sedde dej. Jag vinkade åt dej!"
Jag & farfar höll på att svimma där vi satt. Vi undrade just vem av dom som ljög mest :)
Sen gick Judith bakom farmor till köket och sa: " Du är så rolig farmor!"
Jag kan bara gissa att Britt,Ann-Sofie & Ingalill får höra hela dagen i morgon om deras helg! :)
Tjingeling!

Våran underbara helg ;)

Vi har haft en helt underbar helg! Det är dom här helgerna som är min livskvalitet :) När man är ledig tillsammans och hinner umgås med barnen och hitta på något! Det behöver inte alls kosta något - allt glädjer barn! Vi for till stugan på fredag efter jobbet :)
Där i stugan huserar vi :) vi har en hel del projekt på gång där till sommaren ;) Barnen fick upp sina tält på gården och det tyckte de två små fröknarna om :)
Gunga är tydligen väldigt roligt!
Lite suddig bild men det var farmor & farfars vattenspridare som var jätte skojig!
Härlig bild på Joline :) Dom var allt annat än torra ;)
På lördagen så hade vi planerat in ett besök på äventyrsbadet i Boden :)
Fantastiska fyran!
Julius testade klätterväggen. tyvärr blev det lite dåligt med bilder inifrån badet! Några stycken blev det i alla fall men det var lite besvärligt att ha med kameran.:)
 
 
 
 
 
Vi hade jätte roligt! Det måste ha varit en upplevelse för de små som aldrig varit! Varken Judith eller Joline var dock så imponerade av grottan med strömmande vatten. Däremot tyckte dom om att åka stora röda vattenrutschkanan :) och det var förvånande att Judith som annars brukar vara ganska "feg" också tyckte om! Joline gapskrattade hela vägen ner - Judith skrattade lite försiktigt men hon tyckte om det!
Min barndomskompis kom med sin dotter & mötte upp oss så vi hann umgås med dom också! Det var kanon roligt! Hon vägrade dock vara med på kort :) Efter badbesöket så for vi på Max & åt! jag tycker ju faktiskt att det är synd att Max inte finns här! Jätte goda hamburgare! Eller det kanske är tur att dom inte finns här :D för då hade man ju ätit mer grillmat än vad vi gör i dag!
 
Efter bad, lunch på Max och efter att vi hunnit vara en stund med bästa Anna & finaste Ellen så var det dags att packa sig in i bilen och åka tillbaka till farmor & farfar och stugan.
Farmor hade gjort palt till middag :)
Crille lagade ungarnas fyrhjuling och sen fick Jennifer & Julius äntligen köra :)
Jennifer :) Gissa om hon var glad! Sist hon skulle köra så gick den ju sönder innan hon hann.
Lycka ;)
Älskade lilleman
Julius suckade när dom kom in och sa att det var bästa helgen på lääänge!
Sen gick resten av lördagskvällen också i ett huj .... det var ju något jubileumsprogram med Robert Gustafsson på tv. Vad jag gillar honom!! Man får ju skratta så att man blir dubbelvikt! Sveriges bästa komiker!!
 
Så kom då söndag! De lediga helgerna har en tendens att gå i rasande fart! Eller hur? Farfar hade varit och fiskat på morgonen och fått fina fiskar så Julle blev så sugen att fiska. Sagt & gjort:
Det här är just nedanför stugan :)
Paradiset ;)
Våran storfiskare ;)
Detta blev dagens fångst! En abborre på 0,6 kg! Gissa någon som var nöjd !
Den trogna kumpanen Molly vill alltid vara med! Men det är ingen som vill ha med henne på fisketurerna :( konstigt nog! Men det kan nog bero på att hon ALLTID badar! Sen skakar hon av sig så att man blir dyngblöt och inte får man nån fisk heller för dom har hon skrämt i väg! Men trognare vän får man leta efter!
 
Är hon mot all förmodan borta så hittar man henne med barnen :)
 
Vi har haft en bra helg! Nu väntar det jobb,skola & dagis i morgon! Men för barnen är det en kort vecka genom att våran national dag infaller på torsdag så då blir dom ledig både torsdag och fredag! Sen är det några dagar nästa vecka innan det är dags för ett efterlängtat sommarlov! Jaja tiden springer i väg så nu ska jag förbereda för i morgon innan det är dags att ta kväll! Natti natt!
 

Lite bilder :)

 
Aj aj aj nu har jag varit usel på att blogga igen så här kommer ett gäng bilder ;)
 
Så här fina var töserna när jag kom hem efter jobbet på morsdag!
Vi har haft det super varmt med sol & värme i över 1 vecka! Våra löv har till och med slagit ut! Gräsmattorna börjar bli gröna & man behöver inte bylta på sig hela uppsättningen med kläder för att gå ut! Helt underbart!!
Joline provar sina nya solglasögon :)
Judith fick oxå ett par så klart :)
Morsdagsfin med foppisarna på fel fot.
Ute med nya favoritsysslan :)
 
Mellan varven så målar vi med asfaltskritorna ;)
För att sedan ta ett varv på hojjarna igen :) Det är riktiga utebarn! :) Vi har haft det bra i solen med andra ord! Ska ladda över mer bilder från i helgen så ni får se vad vi har pysslat med :) På återseende alldeles strax :)

RSS 2.0