Helgen ☀️

Eftersom jag hade ledig helg så packade vi oss i bilen på fredagen :

Sen for vi till stugan ! Vi har bara varit och haft det helt underbart ! Farmor har dessutom passat upp med god mat ! På lördagen klädde vi oss och var ute på gården. 

Tänk att detta vatten fascinerar varenda unge ! 

Ju mer vatten och ju lerigare desto bättre 😉

Flickorna var väldigt blöta !! Det gick att vrida ur deras handskar ! Jag vet att vi har köpt galonhandskar i höstas .... Men vars dom har försvunnit är en gåta 😃. 

Dom roade sig i flera timmar. 

Sen gick vi in och gjorde eld i kaminen och myste på framför teven, 
Senare på kvällen så var det dags att grilla lite korv 



Det var så mysigt ! Men Judith ville absolut inte ha grillad korv ?! Hon ville grilla korven men sen gav hon den åt Joline . Sen traskade fröken in till farmor och bad om en kall korv 😉. 

Söndag så var farmor i bakartagen 😉. Hon ringde och efterlyste sin hjälpredor , vips hade dom klätt på sig och vi såg när dom sprang över gårdsplanen. 

Judith 

Joline

Två mycket nöjda töser som bakar bullar med farmor. 


Nu mina vänner ..... Ska ni få gissa 😃

Ser ni nån skillnad på längderna ?! Det är flickornas ...... Jag tror nog att de flesta har gissat rätt . 
Ja då ! Det är Joline som har gjort den mindre som är tjockare. Sen var hon så nöjd och skrattade så glatt och sa " jag har gjort en tjockis !" 
Älskade trollungar ❤️! 

I dag har vi varit på jobb , skola & dagis . Jennifer smsade vid klockan tolv att hon ville hem för hon hade så värk och orkade inget mer.. Jag fick inte tag i Crille. Hans telefon har varit inne på reparation. Men däremot fick jag tag i hans bror som var på väg hem på rast så han for förbi skolan och hämtade upp sin brorsdotter . Tack 💕! Det var guld värt. 
Sen är det ju vår och slasktider ! Alla ungar behöver nya kläder , skor , galonisar ...... Alltid är det något ! 

Vi for på Erikssons center efter maten. Julius behövde nya vårskor och ett par nya gympaskor. Den pojken har fått jätte stora fötter ?! Tror vi köpte gympaskor i storlek 40!!!! Min lilla pojke ❤️. En ny keps hittade han oxå. Brudarna fick varsin fodrad galondress. Extra vantar och nya galonvantar ! Affären hade kampanjpris på didrikssons galonkläder. Den enda som inte fick något var våran största juvel men hon får följa nån dag när hon orkar och anser att hon behöver. Vi frågade henne i dag men hon tyckte inte att hon behövde något. Jaja nu ska två små damer borsta tänder och sen väntar sängen för deras räkning. På återseende ! Tjingeling . 

Onsdag så här mitt i veckan

Hej på er ! Jag jobbar eftermiddag även i dag . Brudarna är på dagis och i dag skulle dom ha en liten utflykt. Så med sig i varsin ryggsäck hade dom ett sittunderlag, Festis , smörgås och en banan. Det var glada töser som jag traskade med till dagis. Joline ångrade sig lite vid grinden och ville hem igen. Hon ville vara med mamma. Usch vad det är jobbigt att lämna dom då. Men vi är ledig sen fredag , lördag och söndag ! 

Ja Joline 😳. Så här ser jennifers monchichi ( hur det nu stavas ) ut. Jennifer fick den sin andra jul av mormor och morfar . Den har hängt med sen dess. Nu hade flickorna fått ärva den. Så här ser den alltså ut nu !! Jag blir galen !! Joline ritar på allt !! Bingopennorna har jag kastat bort ! Hon målar med allt hon hittar . Jag tror säkert att hon vet att man bara målar på papper men men.... 
Vad ska man göra ? Jag tänkte slänga i väg varenda penna .... Men då drabbar det ju Judith som är så duktig och vill måla. Jag har satt nya regler att det är bara i köket vi målar . Judith lyssnar och respekterar det. Joline .... Gör det inte. Pust ! Jaja nu har jag plockat till i vardagsrummet och snabbdammsugit i alla fall. Nu är det dags för ett läkarbesök med den äldsta och sen ska jag på jobbet. På återseende. Tjingeling ! 

God morgon 14 april

Men god morgon ! 😉 
Mannen har åkt på jobbet och Julius har traskat i väg till skolan. Jennifer & brudarna sover ännu . Jag har eftermiddag i dag så dom får sova en liten stund. Det snöar och blåser där ute ! Det har verkligen varit grått och trist väder nu i några dagar ! Jag har jobbat min natthelg så nu har jag min godingvecka på schemat . När jag kom på jobbet i fredags så låg det saker i mitt fack . Vad man blir varm i hjärtat när folk tänker på ens barn 💕

Det var en förpackning med färgade hårslingor och klämmor. Brudarna ville genast prova 😃

Tack Mia ❤️. 


Denna söta lilla trollunge sprang runt här en kväll och skrek " jag ser ingenting jag ser ingenting !" 
Jojo det förstod jag ju när jag slängde en blick på henne . 
I går hade hon ( Joline ) ramlat ute på dagis och börjat blöda näsblod så det berättade hon när jag hämtade dom på dagis efter lunch. Sen var Judith i sin stora syster roll hela kvällen ...... Direkt Joline rörde sig så var hon dit och förmanade att hon skulle ta det lugnt så att hon inte börjar blöda näsblod igen 😃. Syskonkärlek 💕. 

I söndags ..... Så hittade Joline min påse med bingopennor . Det här fotade jag efter att jag hade försökt tvätta av henne. Dessa bingopennor är jätte svåra att få bort 😳.  Av fyra barn så är Joline den som är värst på det här med att rita på saker. Hon ritar överallt ! På sig själv , på väggar , på leksaker , kläder - på allt ! Man blir galen ! Man förmanar och verkligen försöker få in det. Nu får dom inte rita i vardagsrummet nå mer utan dom får hålla sig i köket. Judith håller sig till reglerna och är så duktig ...... Lilla damen som rår för förbudet är inte så brydd ! I går hittade jag henne i full fräs med att rita ( dock på ett papper ) i vardagsrummet. När jag sa åt henne i vanlig ton att hon skulle gå till köket och rita så tittar hon på mig så förvånat och så säger ungen " men var inte så sur !!" 
Det är alldeles säkert ett uttryck som hon har hört från de äldre syskonen. 

Jaja nu har Joline klivit upp så jag ska gå och titta teve en stund med henne. Lite kvalitetstid på morgonen 😉. Ha en bra dag ! På återseende ! Tjingeling . 

Torsdag 9 april

God morgon på er ! Här är det bara jag som är vaken än så länge! Ja mannen har ju farit på jobbet men mina juveler sover ännu. Så jag sitter och myser med en kaffekopp innan jag ska göra ett litet ryck med tvätt och städning. I tisdags hade vi en kille som fyllde 13 år ! Jistanes vars har tiden tagit vägen ?! 

Grattis igen våran underbara unge ❤️🌸! 

Brudarna ville vara kalasfina och uppvakta storebror . Det blev tyvärr inte mycket mer kort än så ....... Kameran hade jag missat att lägga på laddning så den tjöt low batt när man startade den. Det kom folk och firade lilleman. Han fick ryggsäck , mikrofon till datorn och pengar så han var nöjd. 
I går var jag med äldsta juvelen på ett läkarbesök. Sen for vi i väg på äventyr. Mannen jobbade så jag lastade ungar och hundar i bilen . Vi handlade med oss korv och annat gott. Sen for vi till Ulli & Jörgen som var i deras stuga. 

Vi har pratat om det länge och nu blev det av . Dom hade så mysig stuga - jag blev kär 😉. Så fint läge vid älven . Jörgen hade byggt ut och ordnat till och Ulli pysslig som hon är får det mysigt överallt. Ja det var underbart! Ulli visade oss runt. När vi kom till lillstugan ( som en gäststuga med två sängar , ett bord och en kamin ) så frågade Ulli Judith & Joline om dom skulle flytta in där med henne . Judith funderade ett tag och ville inte. Joline log med hela ansiktet och sa jepp ! Så när vi for hem sen pratade Joline om att hon och Ulli skulle flytta in i lillstugan 😉. 


Glada tjejer 😃. Vi hade det härligt i går med roligt sällskap , vi blev bjudna på både mat & fika. Så med andra ord hade vi en toppen dag ! 
Jag förstår verkligen att Ulli längtar till stugan för det var så fint ! Tyckte Ulli klämde in det hela så fint i en mening " man får vara i fred i skogen och inga grannar man behöver vara orolig för att störa " . 😊 
Ja det var en bra dag ! 

I dag har vi inte så mycket planer . Vi ska till logopeden med äldsta tösen eftersom hon fortfarande inte har någon röst ( det börjar vara 11-12 veckor ). 
Sen får vi se. Tvätten behöver få sig en omgång , det ska städas lite men sen får vi se. 
I går blåste det stormvindar . I dag verkar det lugnare så vi kanske går ut en sväng. Vi får se . På återseende ! Tjingeling !  

Påsken 2015

Tjaha då har påsken varit & farit ! 

Eftersom det efter många om och men inte blev något påskris hemma så köpte jag mig en blomma 😉. Jag jobbade även långfredagen till kl 16 så delar av familjen for på förmiddagen till stugan. Kvar hemma fanns Jennifer och hundarna som väntade tills jag slutade. Då packade vi också bilen och åkte till stugan vi också. 

Glada påskkärringar . När hela familjen var samlad i stugan så startade påsken 😃. 


Långfredagen så tog vi det lugnt. På lördagen så var det äntligen dags att pimpa ( som Joline säger ) :

Farfar & Judith . Vi hade en liten gnutta sol som inte varade mer än en halv timme men det var ändå skönt ute. Alla var nöjda & glada ! 

Farmor & Joline . Joline har tjatat i flera månader om att hon ska fara med farmor och pimpa. På långfredagen så hade hon berättat i detalj hur det skulle gå till :
Först klär man på sig . 
Sen går man ut och söker en is. 
Sen skär man hål i isen med en kniv. 
Efter det letar man reda på en farbror som säljer glass! 

Ja men hej bara ! Vars får ungar allt i från ?! 



Här är alla fyra juveler på samma bild 👍. Man lyckas i bland ! Vi hade en underbar dag ute ! 

Vi fick fisk också - abborrar ! Men brudarna var så otroligt nöjda över att få fisk ! 

Så klart att det grillades lite korv ! Barnen fick oboy och vi vuxna drack kaffe ! Bästa kaffet är det man dricker i skogen ! Sen hade farmor med lite smörgås och annat smått och gott 😉. 

De två äldre juvelerna 💕

Tjejtrion 💕

Julius lade sig och spanade efter fiskarna. 
Jag tycker att våren är underbar ! Jag hoppas att vi hinner ut och pimpla åtminstone en sväng till under våren. 


När vi kom hem till stugan igen så myste vi på i soffan under filten en stund. Hela familjen så klart. 

Sen var det dags för postmästaren att göra sitt jobb för i år ! För er som funderar vad postmästaren har med det här att göra ..... Judith tog fel på det här förra året och trodde att påskharen var det samma som postmästaren ! Vi har skrattat ganska gott åt den felsägningen . 


Först fick tjejerna leta sina ägg. Joline hade inte ens tid att klä av sig när hon väl hittat det . En stund senare såg det ut så här : 


Judith ( som är så ordentlig och låter godiset vara i ägget ) 


Joline som plockar ut allt från ägget och alla papper ska tas bort oavsett om det ska ätas nu eller sparas 😃. 

Jaja vi kom hem i går och jag har jobbat fm i dag . Nu ska jag byta tvättmaskin och göra lite nytta. Hoppas att ni alla hade en bra påsk för det har vi haft ❤️. På återseende ! Tjingeling ! 


RSS 2.0