Sista gnuttan av semestern ....

Jaja då var det bara helgen kvar då och sen sparkar man i gång o jobbar igen ! Vi har inte haft nåt vidare väder ..... Mest regn och rusk varje dag ! Har det inte regnat så har det varit + 8 grader ute 😳. Jaja man har varit ledig i alla fall och det behövde jag. Jag har roat mig i tvättstugan både i går och i dag. Vi hade jätte mycket tvätt !! När jag ändå var i full fart så bytte jag i alla sängar :

Det var så härligt att krypa ner i rena sängkläder. Jag var in på Jysk o fyndade lite nytt på rean. Brudarna fick sängkläder med Mimmi pigg 

Judith var så nöjd där hon låg , hon hade belamrat hela fotändan med dockor och mjukisdjur. 


Joline brydde sig inte om några mjukisdjur. Den lilla fröken kommer till oss varje natt vid två- tre tiden. Men det får hon så klart. 


Märta & Aska sitter sida vid sida och väntar på mat. Det går bra med vovvarna. Både Märta & Tulta flyttar sig från skålen när Aska kommer så vi måste passa. 


Våran lilla goding 💕. 
Nähä nu ska jag plocka bort det sista av min rena tvätt. På återseende. Tjingeling !  

Finaste tjejerna


Den här bilden på Jennifer & hennes vänner ligger ute på kommunens hemsida ! Finaste brudarna ❤️! Dom har kommit in allihopa på gymnasium utanför hemkommunen så det känns väl lite trist ! Men dom har planerat att träffas när dom är hemma och lediga ! En klok vän sa åt mig för ett tag sen att barn som är trygga vågar prova sina vingar ! Jo då ! Man måste prova och skulle det av någon anledning inte vara det rätta så kan man alltid komma hem ! 

Vet inte om jag har satt ut den tidigare men den är så fin så jag sätter ut den igen . Tjingeling 😉

Fisketuren i slutet av juni


Här är hela ungskocken med kusin Wille ! Vi hade en underbar dag ! Vi hann både fiska och grilla korv. Flickorna hade fått sig varsitt metspö från dollar för 40kr och det fungerade finfint ! 

Judith väntar på napp ..... 
Det nappade på rätt bra ! Abborrar och mörtar fick vi. Dock var dom ganska små så dom fick komma tillbaka i vattnet för att växa till sig lite. Men det spelade ingen roll. Barnen var nöjda över att dom fick fisk ! 😉

Joline fick också fisk ...... När det nappade så drog hon upp spöet och sen ropade hon på farfar ! 

Största abborren under dagen fick Jollan ! 

Vi gjorde så klart eld . 

Medans vi väntade på att det skulle bli glöd så hade farmor med sig smörgåsar. 

Bebisen var också med på fisketur ! Hon fick en mindre mört. 

Hon lekte med den och man var ju bara tvungen att skratta åt den lilla sötnosen ! 

Hon hade jätte roligt ! Men är man en bebis så är man så efter en stund såg det ut så här : 

Då somnade hon under campingbordet 😘. 

Sonen som har växt om sin mamma ..... 

Grillning pågår ! Så klart att vi hade med korv att grilla ! 


Sen var det en fröken som plurrade i vattnet! Hon är så blöt så det droppar om henne ! Pappa stod brevid så han plockade upp henne fort. Men blöt hann hon bli 😉. Då hade vi ändå varit ett antal timmar så då begav vi oss hem till stugan igen. 

Joline var blöt upp till armhålorna så hon fick byta till torra kläder! Vi hade en härlig dag som vi lever länge på ! Semestern när den är som bäst och barnen är som nöjdast ! På återseende ! Tjingeling ! 

Semester

Ja jag är inne på min tredje vecka av semestern! Det har inte alls varit nån direkt värme att prata om ! Men om man ska tro på väderleksrapporterna så kommer den nästa vecka. Det vore skönt med lite sol på näsan innan det är dags att börja jobba igen ! Vi har varit mest i stugan och myst. Vi har även hunnit vara på en shoppingtur till Luleå . Vi har inte alls planerat att åka på nån längre semester - vi tar det bara lugnt och njuter av ledigheten. 

Sonen har blivit så intresserad av att fiska ! När vi är i stugan så går han själv ner till älven och vi ser honom genom köksfönstret. Han har fått ett nytt spö och en rejäl fiskeväska. Han är nöjd vill jag lova 😉. 

Brudarna myser också på i stugan. 

En dag hade vi faktiskt sol och ganska varmt men då jäklar kom myggen och de eländiga knotten fram 

Judith reagerade på knottbetten så stackars lilla hjärtat såg bedrövlig ut ! Stora röda blaffor hade hon som dessutom kliade. Joline fick ett knottbett .... 
Märta och Tulta såg bedrövliga ut på magarna. Men då hade vi läst ett gott råd på nån hundsida på internet. Man kokar en liter vatten , en halv påse timjan och pressar ner saften från en citron. Så det gjorde vi och sprejade på hundarna. Det funkade kanon bra 👍. Sen har vi hunnit vara på en liten fiskeutflykt i tisdags så jag ska titta vad jag hade för bilder därifrån ..... På återseende strax! 

Bebisen

Efter skolavslutningen så for vi på söndagen och hämtade hem en ny familjemedlem ! Jennifers väldigt försenade julklapp :

Låt mig presentera Huntermoons Chanel 😉 men vi kallar henne Aska ! Jennifer har döpt henne alldeles själv. Den julklappen var värd att vänta på ! 

Hoppsan ! Hon hann lite väl nära när jag skulle fota ! 
Resan att hämta henne blev ett äventyr för sig. Brudarna stannade som tur var hos farmor & farfar över dagen. Vi andra drog i väg vid halv sju på morgonen. Vi stannade och fikade efter vägen . Allt flöt på bra. I Skellefteå så tankade vi full tank och meddelade Britt Mari & Yngve ( som har kenneln) att vi var ca två timmar bort. Hmm ..... Nästan fyra mil utanför Skellefteå så donkade det till i bilen . Vi funderade vad det var .... 
Det var multiremmen som gick av! Den hade gått av för att spännet hade gått sönder. Det började med att vi tappade servon , sen började batterilampan lysa och bilen började koka . 😳 

Jahapp det var bara att vackert stå vid vägkanten och invänta bärgaren. Det tog över en timme innan den kom. Sen blev vi tillbaka bärgade till Skellefteå . Där ordnade vi hyrbil och nån timme sen var vi på väg igen. 


Denna bebis har varit väldigt efterlängtad vill jag lova ! Britt Mari & Yngve bjöd på mat när vi kom fram sent omsider. Så rara människor ! Sen vände vi hemåt igen. 

Vi stannade lite då & då för att lilla Aska skulle få kissa . Samtidigt som vi kunde sträcka på benen. 
Nu är hon i alla fall hemma. Vi är alla förälskade i denna lilla svartnäsa 

Jennifer är så duktig med henne. Vi får inte bry oss 😉 hon ger mat och är ute med henne. Det är verkligen hennes bebis ! Man ser på hunden också att den är mest för Jennifer . Vars Jennifer är hittar vi också Aska. 

Jaja ..... Så kom det då - det intagningsbeskedet till gymnasiet ! Det var en strålandes lycklig unge och mamma med tårarna rinnandes . Ja , jag vet att jag är löjlig men jag har jätte jobbigt att förlika mig med det faktum att hon ska i väg 30 mil hemifrån för att plugga. Men det är ju det här hon vill och har kämpat för så samtidigt är jag jätte glad för hennes skull. Hon kommer ju hem på helgerna. Jaja nu ska jag söka fram lite klistermärken åt en liten fröken som inte har tålamod att vänta ..... På återseende ! 

RSS 2.0