Torsdag

Så var det torsdag , en väldigt regning & trist torsdag! Jag for på morgonen och tränade med Mia. Hjälp vilken träningsvärk jag hade i benen sen i går när jag skulle göra utfall :) Men det är väl bra då vet man att det har tagit ;) Jag har börjat avsluta med lite extraövningar för magen. Den här magen behöver all träning den kan få. Sen var det hem och ta en dusch innan vi for på dagis & hälsade på. Brudarna blev lite blyg men det gick över efter en stund. faktiskt så var det Judith som var lite tuffare för hon gick i väg med de större barnen. Det hade nog gått bra att lämna dom redan i dag men hönsmammor är hönsmammor :) På måndag får dom vara ledig när jag har jobbat natt & Crille är hemma tills jag kommer men då sa jag på dagis att vi kommer och hälsar på en stund innan allvaret får börja igen på tisdag. Vi tar en lite lugnare vecka som vi startar med :). Jag har i flera kvällar tänkt titta lite kläder åt mig men som vanligt så har jag donat med annat :) Detta har jag dock spanat på i H & M katalogen:
Tycker att den är kanon fin! MEN vilken storlek ?? Förut hade jag tagit en 46 ( största som finns) och hoppats att den skulle ha passat men nu vet jag inte .... samtidigt kan ju H & M ha små storlekar .... Hade ju velat prova den men tyvärr hade dom inga sportkläder uppe i Kiruna på H & M. Till fleecejackan hade jag velat ha denna:
Tycker att den här västen är jätte fin! Den fanns i jätte roliga färger som lila & turkos men svart funkar till allt! Jag känner att det skulle vara ett säkert kort när man inte har så mycket kläder-hade den funkat till mycket :) Jag får ofta lite skäll av familjen att jag tänker på alla andra men inte mig själv ;) hmmm ! Jag har insett att jag måste inhandla något ombyte , i alla fall så att man känner sig något så när! Men mitt mål är ju faktiskt att gå ner lika många kilon till så alldeles för mycket kläder tänker jag inte köpa! Dessutom har jag 4 troll som behöver kläder! Men man får ta det pö om pö :) En av mina kompisar berättade att hon hade köpt kuomaskor i Finland förra året och att det var halva priset mot för i Sverige. Jag är så sugen att åka på Ikea och samtidigt åka över till Rajala. Vill Vill & Vill!! Vi får se om jag lyckas att ta mig dit! Jaha nu ska jag göra middag ! I dag serveras det korvgryta & ris & sallad! Korv går alltid hem hos alla barnen :) Tjingeling!

Akvariebilder!

Här kommer ett gäng bilder på vårat akvarium! Det gör sig inte lika fint på kort som i verkligheten men det kan nog ha med min kamera att göra! Men håll till godo med dessa bilder ett tag ;)
Jätte fina glupska saker ;)
Denna har vi döpt till Skummis :) far & gömmer sig överrallt. Verkar lite blyg ena stunden och nästa stund vill han bestämma allt i akvariumet.
Den större påfågelscikliden som är mörkare med bara en fläck på baken kallar vi Fläcken! Fläcken är en riktig hejjare på att hoppa! :) Det bara smäller i plastlocket i bland! Jaja nu har ni fått se vårat projekt ;) Det är så mysigt att slå sig ner i soffan och titta på fiskarna på kvällarna. Så rofyllt! Tjingeling!

Hallojsan :)

Vi inväntade de större barnen som ville med & handla och sen for vi. :) Mathandlingen smäller bara till och sen är man flera tusen fattigare , det är trist att den där maten drar i väg så mycket varje månad! Ändå tycker jag att vi försöker vara ekonomiska men samtidigt så är det lite (MYCKET) dyrare att försöka äta lite nyttigare! Men samtidigt känner man stor skillnad på hur man äter märker jag nu när man verkligen har försökt äta bra. Vi har varit trogna coop-kunder i några år och vi får ganska bra återbäringar så vi har varit inne på den linjen att det inte lönar sig för oss att handla på ica..... jag börjar fundera om för så klart att man nån gång handlar på ica. Jag har reflekterat över att jag tycker att frukten & grönsakerna alltid är billigare och deras fruktdiskar känns lite fräschare. Jag började även titta deras utbud på nötter ....... nu ler Mallan när jag kör i gång om mina nötter igen :D  ..... dom hade dels mer utbud på lösvikt och sen bättre förpackningar på bland annat cashewnötter & pinjenötter! Så jag får nog ta mig en funderare om man splittar mathandlingarna eller hur man nu ska göra! Samtidigt är det bekvämt att betala in pengar på coopkortet och veta att det finns hela månaden :) Man behöver inte fundera vad som finns och inte.Jaja jag får klura på den. Höra mig lite för med folk vad dom tycker är bäst & billigast :)
I morgon ska jag dra i väg med min trogna kumpan Mia och träna direkt på morgonen så är det bortgjort och sen ska jag hem & ta morgonduschen. Efter det så ska vi fara på dagis och säga hej till fröknar & kompisar! Risken är väl att flickorna vill stanna när vi ska åka igen :) Men min tanke var att när dom har varit ledig så länge så vill vi inte bara slänga in dom kl halv sju på måndagsmorgon utan vi far och uppfriskar minnet lite att dom brukar trivas där! Hönsmamman igen :) Så flickorna har bara pratat om sina fröknar i kväll sen jag berättade för dom vars vi skulle! Judith har blivit väldigt noga att nallen ska med när hon vilar på dagen och även när hon ska nattas till natten. Så när vi var och handlade i dag så fick flickorna köpa varsitt mjukisdjur för att kunna ha på dagis till vilostunden. Döm om min förvåning när dom väljer det "fulaste" eller mest oväntade kanske man säger på hela hyllan! Vi försökte visa andra! Rosa,bruna vita ,mjuka, lurviga och jätte söta men NEJ! Detta är vad dom valde!! Judith bestämde sig på stört! Hon bara skrek när vi försökte få henne att titta på något annat. Joline tog denna efter en stunds funderande.
Japp Darth Vader skulle med hem :) Men det var vad dom valde så okej! Judith har haft sin nya kompis i knät och läst böcker efter middan. Ganska oväntat va?
Min äldsta tös älskar att läsa böcker och jag kommer ihåg en viss mamma som var likadan i hennes ålder och jag tycker fortfarande att det är roligt att läsa! Nu hade i alla fall Jennifer önskat sig Hungerspelen och när jag var in på pappershandeln i ett annat ärende i dag så fanns alla 3 delar:
Som en liten belöning för att hon är så hjälpsam hemma & är så duktig så fick hon dom! Gissa en glad unge! Det är bra att barn läser! :) Dessutom tänkte mamma läsa dom sedan! Jag läste twilight-böckerna efter henne och jag tyckte dom var helt okej! Jaha nu är det dags att fixa färdigt här för kvällen! Tjingeling!

Onsdagen är här !

Jaha då var det onsdag! :) Veckorna bara susar i väg! I morse blev jag väckt av Joline vid kvart i 6 men tog henne till mig och sen somnade vi om en liten stund, jag vaknade av att Jennifer & Julius kom tassande och tittade varför inte vi hade klivit upp ännu. Dom två har börjat ställa egen väckarklocka och se till att dom kommer upp :) Dessutom verkar dom ha bråttom till skolan :) kanske nyhetens behag va? Halv 8 så var dom färdig att gå !! Då hade dom hunnit både fika och borsta tänder. I dag fick dom faktiskt skjuts till skolan för jag stack i väg på gymet med Mia. Det var som dags att ta tag i det här nu igen :) Jag var hemma just efter kl 9 så jag har hunnit fixa räkningarna och dricka kaffe :) Nu återstår det att handla :)
Crille är ju ledig även denna vecka så vi passar på att köra en storhandling :) Lättare att man åker båda! Nästa vecka ska han i väg och jaga älg så då blir bara jag & ungarna hemma så det kan vara skönt att storhandla undan innan så att man bara behöver fylla på det vanliga ;) Även det blir en hel del när man är många i familjen :D Vi måste även och hitta varsitt par gummistövlar till bönorna :) Jag såg faktiskt att dom hade jätte fina randiga på coop så vi får se om det finns kvar i rätt storlekar - bäst att prova! Judith har lite större fot än Joline så det är lätt att se vems som är vems :) Tjingeling!

Tisdag

                      
I dag har jag varit på utbildning i Kiruna hela dagen :) Vi var ett glatt gäng som for med buss 6.50 i morse. Jag kan lugnt säga att det blev en lååång dag! Jag tycker att barnen som går i skola gör ett kanon jobb! Det är jätte jobbigt att sitta still och ta emot ny kunskap! Det var fler än en gång jag höll på att somna och slå pannan i bordet ;) Vi har ju fått pauser för fikaraster & lunch & en kafferast på eftermiddagen. Bussen hem gick kl 16 och klockan 17.45 öppnade jag dörren hemma igen! Ni må tro att det blev lyckliga miner av mina små troll :D Sen har jag haft 2 svansar efter mig vad än jag har gjort ;)
Jag har faktiskt fotat akvariumet för att sätta ut bilder men när jag tittade på korten så raderade jag dom & gick efter fönsterputsen :) det var en miljard små fingeravtryck på glaset så jag gör ett nytt försök en annan dag! Det var lite trist att titta i akvariumet i går & inse att min kompis låg lite väl orörlig bakom båten....... Svullo är död. Charmiga malen ..... det var inget roligt men resten verkar må prima! Första gångerna vi gav dom mat så funderade man ju om det verkligen skulle bli sånt liv i akvariumet :) påfågelcikliderna norpade åt sig den mesta maten - även stora foderkulor! Sen for dom runt med maten i munnen & såg ut att hålla på att kvävas! Hur räddar man en fisk från att kvävas?? Dessutom blev dom alldeles blek i färgerna ...... men det rätade på sig efter ett tag. Men när jag var in på djurmagazinet & handlade hundmat så pratade jag med Cecilia där och fick det lugnande svaret att dom gör så & är fruktansvärt glupska :) Tack för det :)
De stora barnen har börjat skolan igen! Jennifer har börjat 7an!! Vars tog våran baby vägen?! Tycker att det är nyss jag väntade henne och nu börjar hon högstadiet :O. Julius har börjat 4:an så han är en mellanstadieelev nu! Båda två har fått nya lärare. Våran Julius är i en liten stök & bökperiod med mycket testing osv. Men vi har sett det förut med äldsta tösen & nu är hon det lugnaste som går i ett par skor :) Så vi hoppas att det ger med sig snart :) Julius får läraren som Jennifer har haft! Vi är jätte nöjda med det för fast inte Angela är särskilt stor så har hon en inbyggd pondus som gör att barnen lyssnar på henne! Så jag tror att det här blir bra! Jag har fullt förtroende för henne och känner att jag kan prata med henne. Jag vet också att min tös avgudade henne, Jennifer säger själv att det var Angela som hjälpte henne när hon tyckte att det skulle bli jobbigt att få småsyskon. Angela pratade med henne från en storasyster till en annan :) Jahapp ..... nu känns det som att jag ska avsluta för i kväll. I morgon ska ett gympass avklaras!! Tjingeling!

Söndagskväll

Det är med blandade känslor jag inser att söndagen snart är till ända...... min långledighet har varit & farit! Brudarna är ju ännu ledig en vecka så det känns ju lite som lyx att få mjukstarta med att bara ta sig själv i väg på jobbet! :) Jag jobbar fm måndag och sen på tisdag är det utbildning i Kiruna hela dagen. :) Jag hade nog kunnat vara ledig en vecka till ..... men samtidigt så blir det bra att börja jobba! Jag har saknat mina arbetskompisar som tusan ;) Det är ett härligt gäng att ha runt sig! I morgon så kör jag igen vad gäller kost & träning ;) Börjar man fuska lite här & lite där så blir det bara lättare & lättare att fortsätta med det! :D Det går inte!Jag har fortfarande några kilon att vinna över!
Joline i nya kläder som min moster Sibylla hade med sig till deras 2 årsdag :)
Judith fick likadana kläder fast i andra färger :)
Tre av de underbara :) den äldsta av juvelerna var på skolresa. Hon har fotat en massa fina kort men hon har inte hunnit föra över dom ännu till datorn,När hon har gjort det ska jag fråga om jag får låna några ;) dom verkar i alla fall ha haft det jätte bra! Jennifer & Julius har upprop i morgon så nu tar vi en mjuk startvecka innan allvaret sätter i gång. Nu ska jag förbereda kläder & sånt inför i morgon :) Ha det bra! Tjingeling!

Söndagsmorgon

God morgon! Det var min sista lediga dag för i morgon kl 7.00 ska jag infinna mig på jobbet! Det var 10 veckorsledighet de! Det är helt sanslöst vad tiden rusar i väg! Nyss var det juni och man hade hela långa ledigheten framför sig! Men nu är det 26 augusti och det är dags att börja jobba! Jennifer & Julius börjar skolan i morgon! Det ska bli en härlig höst! Jag kommer att ta tag i min träning ordentligt igen och sluta fuska med maten! Har fuskat lite då & då på sista tiden men nu är det slut med det :) Ganska skönt att komma i rutiner igen! Vi var på stan förra veckan så att Julius fick handla lite kläder - han har dragit i väg på längden så det var inte mycket som passade. Jag har lovat honom att fota lite av det han handlade ;) Åt brudarna så blev det vinteroverallerna jag hade tittat på, som tur var så hade det just kommit in påfyllning med 2 stycken 98 annars hade det inte funnits.
Jag tyckte att dom var jätte roliga :) fast alla färger var fina!Den rosa overallen var inte heller dum ;) men tjejerna hade rosa overall förra året så nu blev det denna! Japp så då var det ett steg närmare vintern - bara resten kvar då :D Det ska fortfarande hittas mössor och nya skor är nog ett måste! Deras kuomaskor från förra året kan dom inte ha! Handskarna , ett par hestra , fick dom i julklapp så jag tror att dom kan börja vintern med dom i alla fall! Overallerna tog jag i 98 , med kläder under och en lång vinter så blir det kanon bra!
Detta hittades också åt damerna :) Julius har valt den gråa t-shirten åt dom! Han var lite ledsen först och sa att det var nog en pojktröja ... men inte då! Tjejer kan visst ha t-shirt med bilar! Jag kan bli lite sur över detta med pojk & flicksaker...... nog för att jag gillar rosa men man behöver inte alltid klä flickor i rosa. Dessa jeans var lite tuffare .... kolla vad häftiga bakfickor :
Var dom inte häftiga så säg :) Är nog lite lur på att det nog var tänkt till killar med det struntar vi i! Brudarna var så söta i går i sina nya jeans & tröjor när vi var & mötte Jennifer på tågstation! Det var en efterlängtad unge som klev av tåget! Hon är så nöjd och dom verkar ha haft det kanon bra! Hon hade handlat presenter åt oss alla - lilla gumman! Vi blev helt rörd och tyckte att hon skulle ha handlat mer åt sig själv :) Omtänksamma unge! Jag kan ju bara säga att den som har saknat henne mest var lillebror ..... just det! Samma lillebror som alltid bråkar med henne ;) I går höll dom dock sams ! Det värmer mammahjärtat att se! Kanske finns hopp att dom slutar bråka på nåt år :) Jaha då ska jag köra ett race :) första tvättmaskinen är i gång och det ska vikas in torrt från i går.Jag har legat lite back med tvätten men det blir direkt man inte är på full fart :) Men nu ska det åtgärdas :) Tjingeling!

Projektet

Här ska ni få se lite bilder på vårat projekt!
Gruset och sakerna är på plats :)
Växterna är fastsatta :) Eftersom vi skulle ha ciklider och dom ville ha dessa växter så var det bara för maken ;) att ta fram fiskelinan och fästa växterna. Man kunde inte sätta rötterna i gruset för då dog dom.
Allt är färdigt. Nu fylls det vatten och så är det bara att vänta på våra fiskar :)
Töserna var mycket fundersam när vi sa att vi skulle ha fisk där , fisk det är ju något man äter till middag! :) Nu har vi hämtat några fiskar men hade inga kort i kameran utan får fota hur det ser ut senare.Vi har 4 påfågelsciklider och 4 malawiciklider ( tror det var så dom hette) och en chokladmal,en taggig liten sak som ska äta snäckor :) och en annan sorts mal. Den sistnämnda var den enda fisken som jag föll för direkt :D Julius har döpt den till Svullo - den är ganska tjock och har taggar överallt. I mitt tycke väldigt stilig.Hoppas att jag kanske kan fånga honom på bild.Ska försöka ta bilder så ni ser hur snyggt det är! Allt detta har vi handlat på våran favoritaffär naturligtvis :) I den här familjen älskar vi djur & leksaker :) så självklart har vi varit hos Robban & Anna-Karin på Djurmagazinet. Eller vad dom nu heter ... jag vill bara säga Lekia. Men tror att det heter expo/djurmagazinet. Ska se om jag kan lägga ut en länk åt er senare :D Tjingeling!

Tisdag

God morgon! Här var det morgon 05.30 för då vaknade Judith och tyckte att det var dags att kliva upp.Mamman var inte alls lika lycklig just då ;) jag fastnade nämligen framför datorn i går kväll , läste i genom lite bloggar & kollade facebook.Jag fyllde ju år i går och hade fått gratulationer :D Jag blev så fascinerad av att det var så många som tog sig tid att skriva grattis! Facebook på gott & ont - det är väl en av de positiva sidorna att man får en liten hjälp att komma i håg folk & skriva ett grattis som värmer i hjärtat. Har just tömt kameran på lite bilder så :
 
 
Fika från i går :) eftersom Jennifer skulle åka bort och det var massor att fixa så prioriterade jag bort tårtbaket men nyfiket har kanon goda tårtor så det gick ingen nöd på oss.
Två av blommorna jag fick i går :) Jag har sagt tidigare att jag skulle vilja ha någon typ chiliblomma i köksfönstret och då kom mina föräldrar med den röda och Anki & hennesgäng kom med den gula :) Ser ni att blommorna matchar gardinen så fint?! :) Man får passa töserna så att dom inte äter , nog för att dom går att äta - man kunde till & med använda dom i matlagning MEN tror att det skulle vara för starkt att äta dom enbart. :)
Här håller vi på med vårat projekt! Våran tillökning :) Pappa har god hjälp när han skruvar i hop det :)
Judith & Joline är så hjälpsamma ! Hur ska man annars lära sig något om man inte får prova :) fast å andra sidan behöver man inte lära sig allt i den åldern heller :D Just nu sitter Judith mitt emot mig och äter frukost , hon pratar om lite allt möjligt.Rätt vad det är säger hon " Jaaa mamma!" Då vill hon att jag ska svara på något! Vi har verkligen en fröken som vet vad hon vill. Jag börjar jobba nästa vecka på måndag , då har min långa ledighet varit och farit men det känns bra! De stora barnen börjar skolan den 27 ,samma dag som jag börjar jobba. Det ska bli ganska skönt att komma i rutiner igen! Varje lov blir likadant! Sena kvällar och sovmornar - i alla fall för de äldre barnen. Inga sovmornar med de yngre inte! Nu i veckan ska vi gå förbi och hälsa på dagis för snart är det dags för brudarna att komma in i det igen. Dom börjar veckan efter mig. Men jag tror att det kommer att gå jätte bra! :) Vi har brudarna på världens bästa dagis! Även Jennifer & Julius har varit där när dom gick på dagis. Det är 9 trygga famnar som jobbar där. Aldrig något trams utan man vet att barnen har det bra! Den här mamman hade nog varit besvärlig annars :) den är jag kanske ändå men jag tycker att det funkar kanon bra! Brudarna har pratat om sina fröknar nu i flera veckor så vi måste ju och träffa dom nu under veckan. Bitt,lillill och Fi! Här en dag så åt Judith upp all mat och sen när vi hade berömt henne hur duktig hon var så säger ungen : " säga Bitt".Jag var inte alls med på notorna uan funderade vad hon menade ...... Hon tittade på mig precis som att du förstår då inte och säger igen: "säga Bitt jag ätit". Då ramlade poletten ner. Svarade henne att " jo visst ska vi säga åt Britt att du har ätit!" Judith: "säga lillill jag ätit" Mitt svar var " ja så klart att vi säger åt Ingalill" Judith var fortfarande inte nöjd :) "säga Fi jag ätit MYCKET!" Jag började skratta .... vilken unge! Dom andra har också pratat rätt tidigt men hon är jätte tidig med att sätta i hop ord och meningar! Joline är inte lika snabb med meningar men är då mer kavat och klättrar mer. Så nu har jag lovat att även berätta åt Ann-Sofie att hon har ätit mycket. :)
Jag har börjat titta i genom vad som måste förnyas i barnens garderober ,som vanligt till skolstarten så är det en hel del. Så i eftermiddag om jag hinner ska jag sätta mig med H&M s katalog och göra en liten beställning. I alla fall åt de små , de större måste få vara med själva så att det blir att kläderna kommer till nytta och används! När det gäller vinterkläder ( overaller) så såg jag att Kaxs hade fått jätte bra i alla tester så jag funderar på dom. Jag slängde ett öga på dom när jag var in på Kappahl och tyckte om den rutiga i flera färger! Men då var det storlekar ??? 98 såg så jätte stort ut och 92 känns lite trist att köpa för då kanske man måste köpa nytt under våren. Sen har våran Judith dragit i väg på längden.... det blir inget annat än att fara dit och prova med brudarna!! ;) Det brukar vara som värsta träningspasset! :) Man måste se det ljusa i allt! Gratis träning - JAAA!! Men nu ska jag ta och avsluta. Jag ska dricka morgonkaffe och leka med Judith en stund. Skulle nog tro att Joline börjar vakna snart. Ha en toppen dag! Tjingeling!

Söndagskväll den 19 augusti

I dag har jag hjälpt min äldsta tös att packa inför hennes skolresa! I morgon hoppar hon på tåget med sin klass och åker tåg ner till Stockholm och sen åker dom färja över till Gotland :) Vilken upplevelse! Dom har kämpat & samlat pengar i flera årstid till denna resa så dom är väl värda att få åka! Hela sommaren har våran piga längtat till till den 20 augusti :) Det som kändes så långt borta är redan här! Dom kommer hem på fredag så dom lär ha ganska fullt upp på sin resa! Mammahjärtat är lite ängsligt ;) jag trivs bäst att ha barnen hemma - jag är en hönsmamma - jag vet :D  Så i morgonbitti blir det full spruta här - jag ska åka & handla för tösen ska få med sig sallad som hon kan äta på tåget och så klart lite extra så den långa tågresan blir ett bra minne :) Sen kommer min moster och hälsar på under fm - hon är egentligen bosatt i Stockholm så hon är bara uppe på besök! Vi hoppas att hon bestämmer sig för att komma hem igen :)
Våran lilla bas :) Judith i nya kläder som Anki med familj gav i present på 2 årsdagen ;)
Joline :) våra småstjärnor fick så fina presenter :) 
Det har varit 2 oroliga nätter här , Judith har vaknat flera gånger per natt och gråtit eller varit gnällig.När jag har frågat henne varför hon gråter har hon svarat " ont i bänät" , så jag har försökt trösta och krama och bara funnits där.Lilla hjärtat ! Vid halv 5 så lyftade jag över henne till mig och sen somnade vi gott båda två fram till kvart i 7. Jennifer har också haft växtvärk i benen vissa perioder. Vad besvärligt för de små :(  Med Jennifer hjälpte det oftast att man masserade benen så vi provar med detta. Är det någon som har något annat tips eller råd så tages det tacksamt emot :)
Jolines pratande har tagit fart! I dag berättade hon när jag kom från zumban att mamma har tränat,pappa hemma med Joline! Sen pekade hon på Judith och sa "Dudit där!" och "Julle se tv". Hon har börjat säga Joline om sig själv - hon har bara kallat sig själv för DU jätte länge. Om man frågade t.ex "vem har bajsat?" DU! :D Älskade ungar! Det känns lite konstigt att Jennifer åker bort så gott som hela veckan men till helgen är vi alla hemma igen :) Jaja inser just att bilderna jag hade tänkt visa är kvar i kameran så dom får jag ladda upp i morgon så ni får se projektet vi håller på med :) Tänkte skoja och skriva att vi väntar tillökning men .... nog för att jag brukar vara tuff men så tuff är jag inte :) Tillökningen är inte av människotyp :) och inte lurvig med 4 ben heller :) jaja ni får se när jag har tid & ork till det! Ha det så bra! Tjingeling!
 

Fredag 17 augusti

Men hallå hej ! Nu var jag här igen! :) Vi har haft underbara dagar fulla av sol & sommarkänsla! ;) Sen har vi haft främmande av Anna & Ellen! Dom åkte hem på onsdagen och vi saknar dom redan. I går så hade sommargympan ett dubbelpass zumba i parken så det var jag på , Jennifer hängde med.Det var många kända ansikten där! Det var kanon roligt! Men man ser skillnaden på olika instruktörer ..... vissa saker hängde man inte alls med på men man försökte ju i alla fall ! Tänkte visa er mitt loppisfynd :)
Jag är super nöjd - den är så fin! Har haft ljusen tända på kvällarna när det är mörkt ute. I dag har vi projekt här hela dagen :) Jag ska ta mig lite mera kaffe och sen är det flera stora klädhögar som ska bäras undan och lite sockar som ska paras i hop. Dessa j-kla sockar!! Är det fler än vi som har problem med sockar???? Sällan & aldrig så finns det sockar! I alla fall inte 2 likadana!! Spelar ingen roll att vi köper sockar jämt och ständigt! Man tvättar och hittar bara en av två , alltid! Jag börjar också tro som en bekant att det finns ett tvättmaskinmonster som äter sockar! :) Jaja nu ska jag göra lite nytta :) Tjingeling!

Sommaren har hittat hit!!

Tänka sig .... det är måndag 13 augusti och dom som har haft semester andra perioden har börjat jobba i dag :) I dag har vi en underbar sommardag!! Vi har varit till sandviken första gången i år! När brudarna tog sin vila så stack jag & Anna med de större barnen ( Jennifer,Julius och Ellen) till sandviken! Nu ska jag fortsätta umgås med mitt främmande! :) Tjingeling!

Söndag

Jahapp då var det söndag!Veckan bara susade förbi!Nu är jag bara ledig 2 veckor till -det som kändes så länge att vara ledig hela sommaren ..... jaja tiden går fort när man har roligt! :) Jag gjorde ett fynd på loppisen i går :) i form av en ny kökslampa modell:velat ha! Jag får lägga ut en bild sen ;) Sen blir min äldsta tös glad när hon kommer hem för på hennes säng ligger det en hel påse kläder som min kusin har skickat till henne :) Bland annat ett par jeans som ser lite slitna och lagade ut med prislappen fortfarande kvar!Tack Kina!! :) Jag & brudarna fick främmande i går , dom är som kungligheter mina små juveler :) har fest i dagarna 3! :D Även i dag kommer det folk och ska få sig lite fika! Jaja nu sover töserna sin middagslur som ni säkert förstod så nu ska jag köra ett städ & plockrace så gott det går! Tjingeling!

Lördagsmorgon

Här har vi haft morgon sen 6.30 :) vi har hunnit massor! Det är ganska härligt att vara tidigt i farten! Vi har inte ens klätt oss ännu utan traskar runt här i pyjamasar ännu! Det är bara jag & brudarna hemma :) resten av gänget har tagit en minisemester till farmor & farfar och kommer hem i morgon. Så i kväll när flickorna har somnat tänkte jag göra lite nytta och rensa ut lite kläder m.m Det kan vara skönt att göra undan sånt när man är ensam. Nu ska vi snart klä oss och åka i väg med mormor på lite loppisar & sånt! Det är vårat lördagsnöje denna helg! Vi har ätit frukost och gjort allt annat färdigt. Tandborstningen med de 2 små.... ja,Judith är det inga problem med - hon vill stå på lilla pallen brevid tvättstället.Hon gapar så fint :) man kommer åt att ta alla tänder.MEN lillasystern är inte alls lika samarbetsvillig utan öppnar inte munnen , vänder och vrider. Jag försöker locka henne och visa när jag får borsta på Judith, har visat när jag borstar själv-då står hon brevid och ler! Sist när vi var och handlade fick dom själv välja varsin bamse-tandborste. Jag lockar & pockar och gör mitt bästa ;) men det slutar alltid med att man får hålla fast henne medans man borstar men vad ska man göra?! Förslag?? Låta henne slippa är ju knappast ett alternativ :D Jag trodde faktiskt att det hade kunnat bli Judith som satte sig på tvären men men .... man slutar aldrig att förvånas. Jag funderar om jag skulle "muta" dom med ett stjärnsystem , att dom får klistra en stjärna efter varje tandborstning eller nåt ..... för dom tycker att det är så roligt att klistra in märken i pottboken efter varje lyckat besök! Jaja jag får fortsätta försöka :) Tjingeling!

Kalaset är slut

Jaha då var fröknarnas 2 årskalas till ända :) Dom sover sen 2,5 timme tillbaks. Jag har haft främmande av en av de bästa :) vi har druckit the & skrattat så jag har ont i magen! Nu tänkte jag lägga ut lite mer kort från i dag :)
Joline öppnar sitt paket med dockan i
Judith har inte skiljts från sin docka på hela dagen! Till & med när hon ritade hade hon den i ett fast grepp. Där prickade vi rätt! Dockan har vilat med henne i dag :)
Joline spanar in sin docka .........
Oj vad olycklig hon blev när den började gråta ......
Dom fick även varsitt ritblock :) det passade Jollan som handen i handsken :) Hon har målat i flera timmar! Kanon bra pennor fick dom tillsammans :
Helt underbara pennor!Bara att tvätta bort med vatten - inget fastnar! Judith hade målat sig i ansiktet och det var bara skölja bort.Samma när nån av dom ritade på bordet-bara att torka bort med trasan!
Nästa konstnär :) med dockan i ett fast grepp! Hon hade lite jobbigt att kunna rita på hela pappret när armen var låst :)
Deras tårta ..... jag har fixat den! Rosorna & bladen var lite fusk-dom köpte jag färdiga men kunde inte motstå dom!
Dags att blåsa ljuset :)
Det lyckades till slut! Tänk vad fort barn lär sig saker :) Första paketen på fm så var dom inte riktigt med på noterna utan vi fick berätta & visa att det var deras att öppna! Efter något paket fick dom kläm på det hela och då var födelsedagen slut! Vad roligt att se dom nu till jul!! Dom har fått fina presenter men det får ni se nån annan dag! :) Jag sitter här och myser med en kopp the & levande ljus , det är höstligt ute:) Mörkt med andra ord.Man får tända små lampor. Mysfaktorn är hög! Tjingeling!

Födelsedag

Här har det varit en hektisk dag :) Nu sover huvudpersonerna sin middagslur och gästerna verkar ha tagit en paus så jag passar på att visa er lite fina bilder från förmiddan.....
Det har smällt 2 ballonger :)
Joline öppnar paket! Jag blev helt frälst i presentpappret :)
Judith likaså :) Nu kommer det främmande så jag ska vara trevlig! Tjingeling!

Grattis älskade brudar!!!

Eftersom supermamman ;) inte hunnit göra egen tårta ännu så fick jag låna en tårtbild från google! Grattis i alla fall till älskade Judith & älskade Joline!!! Ni förgyller vårat liv varje sekund,minut & dag! Vi älskar er! Kramar i massor!!

För 2 år sen ....

Här kommer inlägget jag lovade Mia i dag ;) Jag höll själv att svimma när jag gick i genom bilder på våran hård disk i går! Jag var i det största laget :) men två underbara prinsessor huserade ju i magen! Den här bilden är tagen 2 veckor innan dom föddes :
Min härliga barnmorska Marianne har fotat den :) Hon hade jobbat länge men det var bland det största hon sett!Nästa bild är från samma morgon dom föddes :) vi fotade magen innan vi begav oss till lasarettet
 
 
Ja men jisses .... hur jag såg ut! Jag vill aldrig se ut så igen! Har alltså ingen plan på att vänta tvillingar igen!
 
Jag var svullen både här & där , ser aningens sliten ut :) men vi fick rejäl lön för mödan!
Här är våra prinsessor ganska nyfödda! Jag blir helt gråtfärdig när jag tänker på hur fort tiden har gått!
Nu har klockan hunnit med att bli efter 12 på natten så i dag fyller våra små juveler 2 år! Presenterna är inslagna och allt är klart , ballongerna ska bara hängas upp och så ska det fixas lite serpentiner :) Få se om dom gör stora ögon när dom kliver upp på morgonen! Jag har varit på bilbingo och tårtan ids jag bara inte börja med nu så det gör jag på morgonen! Tjingeling!! :)
 

Torsdagsmorgon 9 augusti

God morgon! Eller morgon & morgon ... god dag snarare! Här har vi varit uppe sen halv 7 ;) Man hinner mycket när man är morgonpigg! Jag har varit på gymet med Mia! I dag körde vi ett rejält pass - jag körde mitt vanliga men avslutade med 15 minuters magträning! Jisses det var jobbigt! Fick ett gott råd här en dag att man ska köra magen sist för bästa effekt! Så det har jag gjort! Jag lär nog få träningsvärk :) Kände av backen och zumban i benen i dag! Men ont ska med ont fördrivas ... eller nåt sånt! Träningsvärk ska tränas bort! Vad som störde mig i dag på gymet var en man i 45-50 års åldern.Vi var där ganska tidigt så vi var inte så många där men så klart att man vill ha musik när man tränar! Så vi slog i gång stereon där.OBS!Volymknappen är fastlimmad så det är alltid samma volym så vi brassade inte på något ovanligt högt eller så! Musiken hann bara börja så kommer denna man och är lite grinig varför vi har så högt , att vi måste sänka för om man står i hörnet därinne så får man ont i huvudet! Han menade i rummet med hantlar & vikter. Han stod inte ens i hörnet!! Eftersom det inte gick att sänka så slog vi helt sonika av den. Det kändes lite trist för jag tycker att det är lättare att träna till musik!Man får lite extra ork! :) VA? Varför ids man ens vara ute bland folk om man är som en grinkorv? Är jag sur & grinig så håller jag mig hemma! Fast jag brukar sällan sura. Det finns inget som tar så mycket energi som människor som går runt och surar! Sen brukar folk säga att det är pensionärer som är sura - det stämmer inte heller alltid! Ofta är pensionärerna mer tålig än medelålders! Aldrig har då någon pensionär varit och klagat på volymen!! Sen låtsades karln fråga om vi inte lyckades sänka , nä svarade jag-volymknappen är ju fastlimmad så det är alltid samma volym så vi sket i det & slog av den! Jag lät nog inte trevlig men kände mig inte trevlig heller! Vi tränade under tystnad denna gång men hoppas att jag inte är där med nån sån surkart nå mer! ;) Eller så kanske man får ta med en mp3-spelare! Men det är ju tråkigt om man är 2 som ska peppa varann! Vill ni höra varför jag flinade när jag gick ut därifrån ?! Gubben stod och speglade sig & lyfte vikter ganska nära en högtalare ....... jag var så sugen att damma på stereon och vrida lös volymknappen åt det högre hållet innan jag snabbt skulle ha avlägsnat mig därifrån!! Så hade han fått känna på huvudvärk! :) Barnsligt ? Ja då men det bjuder jag på!! Nu ska vi fara på stan och göra lite ärenden!Ni vet vi har ju en stor dag här i morgon! :) Jag har lovat Mia ett inlägg senare hur jag såg ut för 2 år sen! Det kommer ! Tjingeling!!

Lite bilder :)

Jag har varit så duktig och fortsatt med min plan att lära mig lite mer om att fixa bilder själv på datorn :) Har lärt mig att lägga ut kort på fb och fört över kort från gamla minneskort m.m Inte illa :) Tänkte bjuda på lite äldre bilder ;)
Min älskade mormor som for till himlen 3 juni - 2010 Jag saknar henne varenda dag!Jag hoppas verkligen att jag blir som henne när jag blir gammal! Mommen :)
Jennifer & Julius för många år sen..... kan det vara typ 6 år sen :) På bron i stugan. Älskade ungar - vad tiden går fort!
Julius med sitt första egna fiskespö!Han var så stolt över detta spö så han tittade på spöet i stället för vars han gick och hips vips .... plurrade ungen :) Vilka härliga minnen!
På kalas en varm sommardag för ett antal år sen :)
Jennifer :) fiskebruden som agnade själv!
Tror att Jennifer slutade trean och julius slutade 6-års när vi tog denna bild! Det är på barnen man ser hur fort tiden går!! Jaja nu har mina brudar vaknat så jag återkommer senare! Tjingeling!

Tisdag 7 augusti

Jaha så var tisdagen också snart slut :) Jag har varit till Ann-Sofie på adviva i dag och målet var satt på 2 kg, jag lyckades nästan ;) 1,8 kg hade jag gått ner!Jag tycker att jag har stått still i en månad men kanske att det börjar hända saker nu!Man kan ju alltid hoppas! För kämpar det gör jag! Fick lite tips och förslag på bål (mage & rygg)övningar som jag kan göra.Så nu när jag har varit på gymet en del så tänkte jag börja köra vissa pass bara kondition & bål :) Jag & bästa Mia tog ett gympass efter min vägning. Där mötte vi solstrålen Anna som också var & tränade :) Det var andra gympasset denna vecka och det är bara tisdag så det var bra! Efter gymet for jag hem till alla underbara :) Det var vanliga snurren hemma med plock,lunch & tvätt. Sen ringde min kompis Ulli och ville att vi skulle fara och gå i gamla hoppbacken :) Så det har vi gjort! Det var ett träningspass som hette duga! Jag var fullkomligt slut när vi kom oss upp! Jag lär nog ha en grym träningsvärk i morgon! Men då vet man att kroppen har fått jobba! :)
Detta är vad vi kallar hoppbacken! Den är tuff! Jag flåsade och höll på att dräpa mig :)
Här är vi uppe! Det var väl värt det att kämpa sig upp bara för att få sitta och njuta av utsikten sen!
Titta vilken otrolig utsikt!
Vi har kommit överrens om att nästa gång tar vi den 2 varv! Det som inte dödar härdar! Vilken träning denna backe bjuder på!
Här är utsikten åt sidan. Björnfällan från en annan vinkel än vad man är van vid :) Jag känner mig ganska mör i kroppen men är nöjd över dagen i alla fall. Brudarna har börjat säga att mamma tränar direkt jag åker nånstans :) Det låter ju bra i alla fall! När någon av oss säger att vi ska åka & handla så kommer tjejerna susande och då brukar vi fråga vad dom vill ha från affären ..... svaret kommer blixtsnabbt :GLASS! :D Det tycker de små godingarna om! Jaja i morgon är det zumba som gäller! Min träningsdagbok är så fin för tillfället!Vi får se hur mycket ork det finns när jag börjar jobba igen! Dock ett pass av nån form av träning i alla fall! Ha det bra!Tjingeling!

Måndagen !

Oj vad tiden rusar i väg , redan 6 augusti så om 3 veckor är det dags för mig att börja jobba! :) Brudarna är ledig 4 veckor till men vi ska gå & hälsa på dagis nästa vecka för Judith & Joline har pratat om Bitt,lillill & Fii hela veckan. Jag visade kort på kameran åt Judith & det ville hon visa Bitt. :) Jaja morgonen startade med ett härligt gympass! Vägning i morgon kl 10!! I dag har vi fått massor gjort! Vi har rensat bort saker & slängt sånt som inte ska vara kvar! 2 stora svartsäckar med kläder har vi fört på röda korset! Medans vi städade så sov tjejerna , sen vaknade Joline för hon somnade först och här trivdes hon :)
På stora systerssäng medans Jennifer städade till på sitt rum :)
Titta vad nöjd tösen är ;) Våran Molly söker sig ofta till barnen så här hittade vi henne också :)
Crille skulle fixa lite dricka i soda streamern :) vi har äntligen köpt en ny patron ... varit utan i 1,5 år :) så medans han fixade med detta nådde Judith upp på bänken och tog sig helt sonika en slurk ur flaskan! Sen tog hon tillflykten till mormors trygga famn!
Det var bara att rengöra köket :) det kladdar som bara tusan :) Det var våran dag! :) Nu ska 2 trötta brudar i säng och sen är det lite små plock kvar som är skönt att göra i godan ro när de små sover! Tjingeling!

Söndagen i bilder....

Eftersom det var söndag & eftersom jag hade en sån bra ide att ställa fruktfatet på bordet för att påminna barnen att äta frukt :) så har jag gjort äppelkaka & vaniljsås till efterrätt :) Jaaa,ni förstår att Judith & Joline behövde ingen påminnelse att äta frukt , direkt fruktfatet kom på bordet inom räckhåll för små händer så har de små underbara varit & smakat på alla äpplen! När jag började titta så var det jack och bitmärken i alla äpplen! Därav äppelkakan! Så medans dom sov efter lunchen så hann jag slänga i hop en kaka ;) Söndagar är det helt ok att ha efterrätt! Vi har ofta haft det hemma när jag var liten.
Judith :)
Joline :) Här var dom lite fundersam att vi skulle äta igen .......
Judith tittar intresserat vad Joline gör ......
som grisar hej vilt :) det slutade med att hon lade äppelkakan på bordet & åt vaniljsåsen med händerna.
Judith skrattade så gott och sa "Titta bebin grisar!" Vårat standardsvar:"vi har ingen bebis - vi har Judith & Joline!"
Efter den kladdiga efterrätten var det lite mys med Molly :) man kan inte säga vem som myser mest - hunden eller barnen :)
Var det någon som inte förstod att brudarna åkte i plurret ?! :) Men dom verkar ha haft en bra dag & var nöjda när dom slutligen fick välling & sedan var det sängen.
Jag har varit på veckans andra zumbapass och det var härligt! Fast det var ganska varmt i lokalen och det såg nog ut som att jag redan hade duschat innan det var klart men man går ju dit för att svettas :) Jag råkade slänga ett öga på mig själv där i spegeln när jag försökte hänga med när Rancy gjorde stegen ...... men jisses säger jag bara - hur man ser ut!! Som en groda med världens kalaskula! Men det är ju den som ska kämpas bort! Jag försöker i alla fall :) sen får vi se hur det går. Jaja nu har lugnet lagt sig här och alla barnen är i säng och hundarna har fått kvällsmat & är rejält rastade så nu ska jag avsluta och ta kväll. Natti natt!

Brudarna

En bild med 2 glada bönor :) dom har ju blivit så stora så nu är byglarna på stolarna borttagna och dom klättrar upp själv när dom ska sitta. :) Snart fyller dom 2 år!
 

Ändrade planer :)

Cykelturen struntade vi i - den kanske vi tar i kväll i stället :) Vi kom på att vi åker ut hela gänget och grillar korv till lunch så sagt & gjort :
Judith nöjd & glad - ännu ganska ren ;)
Joline hade fullt sjå att undersöka allt :)
Stora fina killen :) På Jennifer blev det inga kort - hon hade med sin kamera & var fullt upptagen med att fota själv ;)
Joline med Märta i bakgrunden
Judith tar en vätskepaus :)
Judith undersöker lite kottar :)
Joline är stilla så pass att hon hinner dricka lite festis. Annars var det full rulle hela tiden så nu är det ganska tyst här ! Mina tjejer sover så gott! Grillad korv & frisk luft är bra sömnmedel!
Märta håller koll på vars alla är.
Alla vovvarna var så klart med,Molly grävde en stor grop så hon var full i jord och Tulta flirtade till sig korv av alla som ville bjuda :) Nu mulnade det på där ute så vi får se om det kanske kommer lite regn men vi har hunnit vara ute & njuta av fin vädret :) Tjingeling!
 

Söndagsmorgon!

Här har vi fått sovmorgon till just före kl 7!! Det var inte illa ;) Nu har flickorna fått frukost i magen och vi sitter & dricker kaffe :) Planerna för i dag är en cykeltur med Märta & Jennifer , vi tog premiärturen i går och det gick jätte bra!Vi for en liten runda på 6-7 km för att börja lite lätt :) Jag har länge velat ha en springer när man ska cykla med hund men det funkade bra utan så i dagsläget klarar jag mig utan! Märta sov så gott sen! I kväll är det ett zumbapass som gäller :) Däremellan är det lite tvätt & städning på schemat! Som vanligt! I går på eftermiddan så var Crille på långprommis med hundarna , de stora barnen var & pantade flaskor som dom fått av sin farbror  och jag stod i köket och höll på med middag så hör jag att Joline skrattar så gott, började fundera vars dom tagit vägen..... när jag går för att se efter höll jag på att svimma - brudarna har tagit sig in i Juliusrum.Där sitter Joline på skrivbordsstolen(en snurr med hjul) & Judith snurrar henne i en ruskig fart! Gissa om dom blev arg när jag tog ner Joline från stolen och sen åkte dom ut därifrån! Jag ska kolla med Jennifer om jag får låna lite kort av henne :) jag vet att hon fotade lite på töserna i går :) Jaja nu ska jag ta en påtår innan det är cykeltur! Tjingeling!

Fredag!

Äntligen i dag så kom min välbehövliga :) utbetalning från försäkringskassan så vi har varit och handlat mat.Det blir ju lätt en överfull vagn när man är många i familjen! Dessutom så hade vi ju lovat våran äldsta tös att få handla lite nu när hon ska i väg på skolresa! Så detta har hon fyndat :)
Ett jätte tufft linne med svarta capritights till ;)
Vita byxor som går att ha både som capri & vanliga
Jätte häftiga byxor som ser ut som ormskinn men det syns inte så bra på bilden
Jag tyckte att dom var helt ok :) Dessutom var båda paren byxor på rea :)
Lite trosor som alltid måste förnyas.
En top :) Mamma berättade ganska fort att den får hon ha ett linne under :) Hönsmamma .... I know!!
Det här linnet tyckte vi föräldrar :) var super roligt men vi trodde inte att det skulle falla fröken i smaken men det gjorde det! Tänk vad tufft med en enfärgad tröja under ;) Hon lär synas! :) Jaha det var en snabb uppdatering :) nu ska vi äta kassler & ostsallad med varma vitlöksbaguetter till :) Jag skippar brödet men det andra ska jag gluffsa i mig :). Sen ska vi ha lite fredagsmys med film ;) Tjingeling!

Presenten!

Detta gömde sig i Ullispresent :)
Det är ett sadelskydd :) Enligt mitt tycke en helt perfekt åt någon som är världens hurtbulle & cyklar mycket! En av mina grannar hade gjort en till någon bekant så jag frågade henne om hon kunde göra en till :) eller rättare sagt två till för jag ville också ha en! Oj vad fort jag ska cykla :D Jaja då har ni fått se vad paketet innehöll. Jag ska fundera vad vi ska äta till middag och invänta att töserna vaknar! Tjingeling!

Våran promenad !

Vi tog oss i väg på våran promenad i går , sen blev det nog inte riktigt rätt väg men vi gick en fin runda ändå! Det tog 1 timme och 20 minuter.
Här stannade vi till så hundarna fick dricka vatten & svalka sig en stund! Molly var både blöt & kall när hon kom springande i glädjeskutt och blötte ner oss alla! :)
Tulta dricker lite vatten , hon vill inte bli blöt mer än nödvändigt ;)
Ni ser ju hur lätt det är att fota triss i doggar!!
Så ser våra lurviga barn ut :)
När vi kom tillbaks efter promenaden så möttes vi av denna :
Tyvärr syns det inte på kortet hur skarp & fin den var i färgerna :) Efter regnbågen kom det åska & regn så vi var ganska nöjd att vi hade hunnit med våran prommis innan! Brudarna hade haft det kanon bra hos mormor & morfar ! I dag har jag hunnit vara på fysion med Ingela & Mia :) Sen har jag ett zumbapass med Sussi :) Det vore väl 17 om den där vågen inte ger med sig snart! Jag känner mig piggare när jag har varit i väg och tränat! Men först ska jag få ungarna klar för vi ska åka upp & uppvakta ulli som fyller år i dag!Tjingeling!

RSS 2.0