Psssst ......

Titta det blir nog påsk här i hemmet också i år :)
Riset är fixat , äggen är klara & flickorna har fått vara påskkärringar - då antar jag att mamman kan vara nöjd :) Vi får hjälpa påskharen att fundera vars dom ska gömmas :D
 
I år fanns det inga mellanägg , det fanns jätte stora ( modell mega stora) för 50 kr bara det tomma ägget & så fanns det dessa. Men det ryms en hel del godis i dom också vill jag lova :) Jag stod och höll i olika ägg men insåg att då är det risken att det blir livat så det blev likadana ägg för de två minsta.
Nu har jag slut på datatiden ;) Tjingeling

Skärtorsdag

Jaha då var påsken här :) Tycker att det nyss var jul. I dag har vi varit på språng så gott som hela dagen fast vi har varit lediga!
Vi har ju varit i väg och varit påskkärringar :) Det var två väldigt söta påskkärringar ;) fast jag är ju ganska partisk förstås
Vi har varit och överraskat mina arbetskompisar med lite godis :) Sen var vi på dagis med ett gemensamt påskägg till världens bästa fröknar :) För utom det har vi hunnit skjutsa Jennifer till skolan & hämtat upp Julius med kompisar & kört dom upp på Dundret.
 
Nu vet jag inte vad jag gjorde galet - bilden jag satte in nedanför hamnade högst upp :) datasnillet ni vet ;)
Sen tog vi lite paus i våran färd med kvasten och mellanlandade hos mormor & morfar. Där hade ju påskharen lämnat varsin påse åt Judith & Joline med lite godis & varsin rosa mjukishare.Det roade brudarna en stund.
Här står Joline och berättar något , den rosa påskharen har hon i handen. Hon pussade den så sött men innan min budget-kamera förstod det så var ögonblicket förbi.
Efter lunchen & vilan så hade jag hunnit hämta Jennifer från friluftsdagen och då bättrade vi på sminkningen innan vi promenerade ner till moster Byllan & önskade henne också en glad påsk!
 
Judith hade en idé om vad man skulle säga när man är påskkärring:
"Glad påsk-gapa stort!"
Jag har ingen aning vars hon fick det i från men med tanke på allt godis man äter under påsk så passar det ganska bra!
 
Jaja nu ska vi se sveriges roligaste klipp & ha lite familjemys. Trevlig påsk!!!! Tjingeling från den stora påskkärringen ;)
 

Kvällspyssel :)

Nu innan flickorna somnade så har dom fått hjälpa till att pynta riset! Det var väldigt omtyckt! Det var med skräckblandad förtjusning dom ville att vi skulle hänga upp påskkärringen i fönstret!
Färgglatt ska det vara :)
 
På skärtorsdag är jag ledig och då kan det ju hända att två små påskkärringar förvillar sig lite väl tidigt & önska glad påsk åt några :) You never know! :)
På torsdagen skulle de större juvelerna ha friluftsdag så då har jag lovat att köra upp ett gäng med ungar till Dundret. Vi har ju rymlig bil i alla fall. Mormor & morfar ville låna brudarna under tiden :) Jaja ni får se en bättre påskbild från oss sedan. Nu ska jag förbereda inför morgondagen. ha det bra så hoppas jag att vi syns! Natti natt!

Pimpelbilder :)

Judith tyckte att det såg mycket spännande ut
Joline var jätte intresserad av vad farmor gjorde så där hittade vi oftast henne ;)
Julius provar också fiskelyckan :)
Joline får låna farmorspimpelspö , Judith var beredd med össkopan ;) Jennifer har trollat i väg ett gäng såna där för oss när hon var liten. Hux flux hamnade dom i pimpelhålet.
En lycklig Joline!
Judith kom och pratade med sin mamma en stund.
Man blir hungrig av att vara i friskluften! Det finns då inget godare kaffe än det man dricker i skogen!
Det var bråttom med korven - det hanns då inte med att vänta på nån glöd ;)
Judith dricker oboy - kokad på hennes laktosfria mjölk :) hon hade en egen liten termos med o´boy. Resten av juvelerna hade en stor tillsammans :)
På en mätt mage vilar ett glatt huvud!
Äntligen fick vi en fisk! Den var inte stor men lyckan var desto större!
Vi hade en kanon dag ute och det är huvudsaken! Våren ska man passa på att njuta allt det man hinner & kan! Den här mamman har så dåligt samvete för att jag jobbar hela påsken men men ...... då passar vi på att hitta på saker när vi är lediga i stället! Det ger ju lite extra pengar att jobba storhelg! Ni vet .... våran ikea-resa! :) Dessutom trivs jag på jobbet och då blir det ju lättare att jobba! Det kommer att komma påskrar när vi är lediga också :) Vad ska ni göra under påsk ? Kanske äta ägg i olika former :) det brukar ju bli en hel del godis också ;)
 
Det ska bli roligt att se flickornas miner när dom får sina påskägg! Nu förstår dom ju på ett helt annat sätt! :) Dom har gjort varsin kyckling på dagis som dom var så stolta över! Jag älskar när barnen kommer hem med alster som dom själva har gjort :) Jaha nu har jag sista tvätten att hänga :) tänka sig att den vilar aldrig! Det syns sällan & aldrig att man har tvättat eller städat MEN det syns med besked direkt man inte har gjort det! Tjingeling!
 
 
 

Lite bilder från pimpelturen.

Trudilu! Här är jag igen :) Jag har fått flera frågor vars uppdateringen är så nu kommer det ett inlägg :) Dessa fina foton har jag fått låna av Jennifer. Hon har fotat med sin iphone & jag tycker att den tar jätte fina bilder. Vi har i alla fall haft en underbar helg! Judith var startklar direkt vi vaknade på fredagsmorgon så jag var ganska trött i öronen innan Crille & de större barnen kom hem så vi äntligen fick packa bilen & åka. Då sprang Judith runt med sin blåa smurfryggsäck på ryggen och skrek: Kom nu allahopa!!!
Sen var vi ju tvungen att stanna & tanka lite också - det var inte populärt :) Varenda kund som okq8 hade just då har nog hört oss ;)
 
Tjaha :( något fel verkar jag göra för jag får inte alls bilderna från Jennifersdator att vilja poppa upp här. Så jag får helt enkelt ta fram den lilla skruttdatorn & ladda över bilderna från kameran.
 
I dag har jag varit & fixat lite saker så att påskharen har något att lämna ;) Jennifer & Crille har varit efter middagen & fixat lite påskris så vi har pyntat riset & gjort lite påskfint! Joline hann disikera ett ägg med en kyckling i som skulle ha hängt i påskriset. Kycklingen tappade huvudet & resten av det som var i var utplockat. Återkommer snart med kort från min egen kamera. Tjingeling!
 
 

Mammasjobb enligt Joline

Joline hade kommit i helgen innan jag hunnit hem från jobbet & sagt:
"Mamma på jobbet!"
"Jo mamma är på jobbet. Vad gör mamma på jobbet?"
"Mamma pangar älg jobbet!"
 
Jo men hejsan! :) Vi skrattade ganska gott! Samma kväll när jag for då ändrade hon sig & sa att mamma pimplar jobbet! Vilket underbart jobb jag verkar ha! :) Det är nog därför jag trivs så bra! ;) Natti natt på er!

Onsdag & dagens post :)

Jaha så var det redan onsdag! Jag har jobbat eftermiddag så förmiddagen gick åt till ett besök i skolan. Bra att man visar sig där lite då & då :) Jag satt med under första lektionen när Julius hade matte. Han som inte har fått något gjort under sina mattelektioner på ett tag jobbade 3,5 sidor. Det handlar absolut inte om att han inte kan men det finns inget som motiverar honom !? Han säger att det är trist och tråkigt & alldeles för lätt. Vi hemifrån försöker pusha honom & säga att om han gör undan det han tycker är lätt och visar att han kan så får han säkert lite svårare uppgifter. Det har hans mattelärare lovat men då måste han ju först visa att han kan basen så klart.
 
Brudarna var hos mormor & morfar under tiden. Där trivs dom må ni tro ;) Sen har jag hunnit vara till frissan & fått lite färg isatt & klippt bort de tråkiga topparna. Jag hann även & handla så mannen slapp det när han slutade kl 16  & skulle hämta flickorna. Ni ser .... jag är snabb som en vessla när jag vill :)
 
När jag kom hem nu efter kvällsskiftet så var det lite roligare i posthögen än vanligt :) Att drömma kostar inget ! Annars är tanken att hålla hårt i pengarna fram till semestern :) Jag hade bokat in en ny synkoll för att ta ett par nya glasögon men då ramlade det ner en bilförsäkring & en bilskatt ......... när jag ändå satte in dom i mappen med räkningar så kollade jag i genom månadens hög. Jag avbokade min synkoll - den får vänta! Dessutom har vi ett födelsedagsbarn i april eller rättare sagt två för båda killarna i familjen fyller år. Sen är våren i startgroparna och då behövs det oftast massor till juvelerna. Det ska förnyas både skor & jackor.
 
Till flickorna har jag köpt fodrade stövlar i höstas som dom kan ha våren. Men då är det ett galonställ som står överst på deras lista. Jag var på stan tidigare i veckan & slängde ett öga men det som var framme verkar vara från förra året. Väldigt utplockat i storlekar. Insåg snabbt att går jag på Lindex eller Kappahl så är det ca en tusen lapp som drar i väg på 2 galonställ. Jag var dock in på coop & handlade i dag.Dom har börjat med barnkläder & skor. Hittade massor :) Dom hade dessutom kampanj på galonställ och dom såg helt okej ut. 199 kr / ställ så det lutar åt att det blir en sväng dit under veckan. :)
 
Till helgen har vi planer på att åka till farmor & farfar - gissa om ungarna tjatar! Judith har pratat varenda dag i 2 veckorstid! Joline sitter brevid och ser så förståndig ut & nickar. Så i morgon torsdag när jag kommer från fm-jobb ska det helgstädas , packas och handlas färdigt så att man kan åka i vettig tid på fredag!
 
Vi får hoppas att det blir bra väder när det är en pimpeltur inplanerad!! Tjingeling!

Tisdag 19 mars

I dag har min moster Ingegerd varit borta (död) i 3 år. Hon är saknad! Hon hann få veta att jag skulle ha barn igen men inte att det var tvillingar.
 
I dag har jag hunnit vara den där sambandscentralen , som alltid annars , så jag har ringt och bokat om tandläkartider till både Jennifer & Julius. Vi har fått provsvaret på glutenprovet som visar att Judith inte är glutenintolerant. Skönt! Då hade det genast blivit lite besvärligare. Vi håller ju fortfarande henne mjölkfri. Hon äter bättre än aldrig förr. Det är så härligt att se att hon har lite glitter i ögonen igen. I morse däremot så klev hennes lillasyster upp och sa åt mig -
"Mamma blanda cin jag är sjuk!"
VA? Jo då lillgumman hävdade bestämt att hon var sjuk och behövde medicin. Jag tyckte när jag lyftade henne ur spjälsängen att hon luktade "feber" men hon var inte varm och det var inget jag kunde ta på. Så jag tänkte att jag får föra henne på dagis och så får jag hämta henne om dom ringer.
Det tog en halv timme och sen ropar Judith att Joline kräks i vardagsrummet ! En liten tös hade hög feber så hon fick alvedon och saft. Julius har alltid spytt när han har haft feber. Man har alltid fått ha suppar hemma för annars har han inte fått behålla det så pass att febern har gått ner.
Just före kl 11 så somnade hon så här framför tvn. Så jag bar min lilla trollunge i säng och hon sov till halv 3 !! Sen har det varit bra! Hon har ingen feber och hon har inte heller spytt något mer. MEN hönsmamma som man är så får dom vara hemma ännu i morgon. Mormor & morfar ställer upp och kommer den stunden som är medans jag börjar mitt em-skift och Crille slutar kl 16.
 
Jaja nu är det dags att ta kväll Natti natt på er!

Helgen :)

Helgen kom & gick i en rasande fart. Lite bilder ;)
På lördagen när jag kom från jobbet så klädde vi på oss och gick en sväng på marknaden. Det blåste jätte kallt. Judith var isande kall om händerna när vi sen kom in i värmen.
Strumpor är ett måste ! Jag vet inte vem i den här familjen som äter sockar för vi är alltid utan!
Dessa underbara tröjor fick brudarna ! Det är allpacka-ull ( hur det nu stavas) och fanns även till vuxna. Jag förstår dock inte vem i hela friden som planerar in en marknad helgen innan både barnbidrag & löning!!! VARJE ÅR!! Judith & Joline tackar moster Byllan så hjärtligt :)
Även dessa hundar fick dom :) Dom skäller och skuttar och för ett fasligt liv :) Märta var mycket fundersam vad det var för något.
 
Jag ska åka förbi på möbelaffären snarast och inhandla olja till bordet! Det måste oljas in ordentligt så att det återfår sin fina yta! Inte det smartaste med ett ekbord med små barn :( vi torkar bordet typ 40 gånger per dag. Vi köpte nya köksmöbler när Julius var 7 år för då tyckte vi att vi hade haft små barn färdigt :) jo men titta hur det gick! Det ångras inte :) Barnen är ju det bästa man har! På återseende :)
 

Syskonkärlek :)

Det värmer ett mammahjärta att se att barnen bryr sig om varandra :) fast dom kivas själva som hund & katt så finns det inte en chans att någon annan kliver in och är dum.
Jag har sett att Julius har en tendens att vara för snäll med vissa av sina kompisar och vi har pratat hemma men tänkt att vi styr inte honom utan att han får en chans att upptäcka det själv. Jag vet att det är bäst så men det känns för jävligt mellan varven! Så hur löste vi det ?..... Vi föräldrar gjorde inte det ......... däremot gjorde hans stora syster det! Älskade kloka pigan! Hon har varit i det läget själv tills en dag när hon insåg att hon dög bara om det inte fanns nån annan kompis till hands. Vi har alltid varit noga med att försöka lära barnen att man behandlar andra som man vill bli behandlad själv! Jennifer hade funderat ett tag och nästa gång denna kompis ringde så var det en lugn piga som upplyste henne om att hon inte var någon bra kompis och kunde ringa till någon annan. Denna tjej har hört av sig senare men loppet var som kört. Det var nu inte bara en gång Jennifer hade varit ledsen utan ett flertal. Det är ju faktiskt så att alla människor förtjänat en andra chans men missbrukar man det gång på gång så finns det ju andra kompisar!
 
Julius var så ledsen en dag för en av hans kompisar hade ringt & velat komma hit , det gick jätte bra tills klockan blev halv 5 och då skulle hans kompis gå hem för då hade en annan kompis kommit hem från fritids. Pojken gick härifrån med orden "Jag kanske kommer tillbaka om Stefan inte kan vara med mig"
Gissa om mamman hade en harang på tungan! Men jag var tyst! Jennifer var det däremot inte! Hon kramade om sin lillebror och sa att det finns bättre kompisar! Sen pratade dom en lång stund! Jag hörde samtalet men lade mig inte i. Jag hoppas innerligt att lilleman inser sitt eget värde och i fortsättningen är med kompisar som behandlar honom bra!
 
Sen till styvende och sist så är det vi föräldrar som måste föregå med gott exempel och lära våra ungar rätt & fel! Har barnen vettiga föräldrar så går det mesta att lösa! Så en bamsekram till alla ni vettiga föräldrar! Vet man inget så är det svårt att ta det men vet man det så bör man för barnens egen skull ta tag i det! Jag tar det med mina barn för att jag vill att dom ska ha det bra! Besvärlig mamma det är jag! Hur gör ni andra ? Säger ni åt era barn om ni ser att dom antingen behandlar någon illa eller blir illa behandlade? Ska man styra barnen att vara med andra om man ser att det inte funkar? Jaja nu har jag fått berätta att min största fröken har blivit en klippa :) lugn & trygg men fortfarande har hon ett hett humör! Älskade ungar! Tjingeling!

Lediga torsdag

I går torsdag så var vi lediga & då hade vi planerat in en dejt med Ingela & hennes Hampus :) Vi har tänkt jätte länge men det är alltid något som har kommit emellan. Har det inte varit jobb så har det varit sjuka barn men i går äntligen kunde vi ses så att mammorna fick prata och barnen leka :)
Hela gänget :) Brudarna tyckte att han hade så många spännande saker ;)
Godingen i egen hög person ;)
 
Vi hade en trevlig fm! Det tog dock lite tid för oss att komma i väg för lilla fröken bestämd hade fått för sig att hon skulle klä sig helt själv! Det tog sin lilla tid innan jag fick hjälpa henne med overallen.
 
Judith är jätte bra i magen fortfarande men då har hon inte fått mjölk ännu heller. Hon skulle ju vara helt utan mjölkprodukter i 2 veckor , sen ytterligare 2 veckor med laktosfritt och sen ska vi alltså prova igen med vanlig mjölk. Vi har fortfarande inte fått svar på de andra proverna.
 
Vi har planerat in en pimpeltur till min lediga helg nästa vecka. :) Judith hade svar på tal när Jennifer frågade vad hon skulle göra om hon ramlade i vattnet:
"Man behöver inte vara rädd om man ramlar i vattnet för då blir jag en groda! Vi blir allihopa grodor!"
Kan man ana lite HC Andersen - sagor över det hela ??
 
Ja vad har vi mer hunnit med?
Vi har bokat in en semester ! Vi tittade i genom gamla kort när vi var där sist -08 och det ska bli underbart att komma i väg lite! Bo i stuga på camping och bara vara! Barnen längtar! Jag har semester första perioden i år så min semester börjar midsommarveckan! Veckan efter så åker vi till Junsele! Sen får vi se vad sommaren hinner bjuda på! Det lär väl bli att vara i stugan och fixa lite också.
 
Jag har sökt semester sista helgen i april också - då hade vi planerat att fara på Ikea, ni vet juniorsängarna! :) Så nu har vi massor att se fram emot! Det behövs alltid! :)
 
Nu ska jag titta i genom lite bloggar innan nästa tvättmaskin vill hängas - ja eller tvätten då ;) Det har blivit ett litet bakslag med Joline - det har ju gått jätte bra med att vara utan blöja och gå på pottan i stället. Med Judith funkar det! Men den lilla godingen Jollan !! Henne verkar det inte bekomma att bli blöt i byxorna! Hon kommer lika glatt i alla fall för att meddela att det har hänt! Judith däremot skyndar sig på pottan och vill absolut inte bli blöt! Dom är verkligen olika :) Judith byter tröja om det har kommit en droppe vatten medans Joline inte alls bryr sig fast det droppar från den ?! Min tanke är att jag väntar ut Joline :) är vi likaså hemma så kan vi ju byta kläder och tvättmaskin finns så det är inte något problem. Men man blir lite fundersam varför hon backar i det? Jennifer gjorde så i samband med att Julle föddes men då fanns det ju en anledning. Jaja det ger sig nog!
 
Här är det marknad i helgen så det blir väl att gå en sväng! jag behöver fylla på sockförråden! Den här familjen har alltid slut på sockar! Jag jobbar natt hela helgen så då hinner jag vara med de mina på dagarna. Ha en bra fredag! Tjingeling!

Måndag 11 mars

Men hjälp är det sant .... 11 mars redan?? Tyckte nyss att jag skrotade runt här på kvällarna i pyjamas och tog mig lite glögg & pepparkakor :) I dag var det i alla fall dags att komma tillbaka till vardagen med skola & dagis! Det har gått bra ;) Brudarna hade bråttom i väg på morgonen efter att ha varit hemma över 1 vecka. Dagen har bjudit på jobb , en uppföljning med Julius & träffat nya rektorn. Julius verkar ha fått förtroende för honom och då känns det bra i mammahjärtat. Sen hann vi med att hämta Judith & Joline från dagis , våran pappa har åkt i väg på kurs till Göteborg så vi hann till flygplatsen för att vinka av honom. Joline som har blivit en riktig pappa-råtta började storgråta när hon såg honom gå till flyget genom fönstret. Sen när pappa mellanlandade i Stockholm så ringde han hem. Joline blev jätte glad men ville inte prata dess mer utan sa bara åt Crille (pappa) : " Prata du!" Sedan lyssnade hon glatt. Knasfia :)
 
Judith var så glad när hon skulle fika smörgås nu till kvällsfikat , jag har varit och handlat hem mjölkfria produkter så hon hade ett eget smör. På dagis hade hon druckit solhavre och det hade gått bra. Så det står på handlingslappen inför i morgon. Alltid är det något som behövs - mjölken och frukten tryter allt som oftast. Judith är tillbaka i sitt rätta jag :) Det är skönt att se! Måtte vi nu få svar på vad det är hon blir så risig utav eller om det bara är något tillfälligt.
 
Jaja det är en tidig morgon som väntar i morgon så nu ska jag ta ut de lurviga barnen på kvällsrunda och sen är det tandborstning. Jag har en bok som väntar på nattduksbordet :) Lär väl sova innan första kapitlet är avklarat ;) Natti natt på er!

Söndagskvällen

Tjopp sa det och så var den lediga helgen förbi! Det brukar vara så! Eller hur? Ändå har vi inte gjort dess mer. Ja vi har tvättat kläder , städat lite som vanligt och myst på här hemma. Vi blev bjudna på middag på lördagen hos mormor & morfar. Vi har tittat melodifestivalen :) Jag tyckte att Robin var bra men jag vet att de två äldre hade Yohio som favorit. Det blir spännande att se hur det går för Robin i maj , jag tror att det kan gå ganska bra med tanke på hur jurygrupperna hade röstat.
 
Vi har ätit god middag i dag:
Det kanske syns lite dåligt :) men det är kyckling som är körd i ugnen , ni vet receptet med fläskytterfile som man skär ett snitt i och fyller med grillolja och sen just innan det är klart sätter man valfri färskost i snittet. Jag gjorde samma sak fast med kycklingfileér & det blev jätte gott! Till det åt vi ris & en röra med bacon,champinjoner, gul lök och syltlök som vi stekte i en panna. Ingen av barnen gillar syltlök så det petade dom bort men annars så var det en klar favorit.
 
Ja men just ja ... jag vet att ni vill veta hur det är med Judith :)
Det är bra! Hon har haft "vanlig avföring" :) sen torsdag. Men då har hon inte fått varken välling eller mjölk sen torsdagen före. Vi har fortfarande inte fått svar på alla prover , proverna som skickades till Umeå skulle komma under veckan nu. Om dom visar något så skulle vi få komma in på en större utredning men som det är nu så ska vi se om det är mjölken hon reagerar på. Så nu först under 2 veckor ska vi utesluta mjölkprodukter helt! Sen under ytterligare 2 veckor ska vi ge henne lakosfria produkter. Efter det , alltså 1 månad utan vanlig mjölk , så ska vi prova att ge henne vanlig mjölk för att se hur hon reagerar. Är det mjölkproteinet hon reagerar på så får hon en reaktion även på laktosfria produkterna och skulle det vara så att hon klarar dom så kan det vara laktoset , alltså mjölksockret , hon reagerar på. Om jag förstod det rätt ?!
 
Det kunde ju även vara så att hon har varit extra känslig bara just nu för att hon just varit sjuk och att hon inte annars reagerar på mjölk. Men man vill ju gärna veta så att man kan hjälpa henne på bästa sätt! Det här funkar ju inte för våran lilla älskling! Så på torsdagen efter läkarbesöket så var jag & Judith in på dagis med intyget på annan kost. Det var inga bekymmer så det skulle vara ordnat i morgon när hon kommer. Det är aldrig några bekymmer med vårat dagis :) Jag är så glad att flickorna fick plats där. Efter att ha haft de två större där så visste jag att det var bra! Trygg personal & man känner alltid att man kan bolla med dom om det är något ;) Det var så skönt att personalen också hade sett att det var något med Judith och att det inte var magsjuka. Fast nu andra gången så vågade inte ens läkarna hävda att det var magsjuka. Dom såg väl att hönsmamman hade något vilt i blicken ;) Jaja bara vi nu får veta om hon inte tål något eller vad det kan tänkas ha varit.
 
Söndagskväll innebär bad & att förbereda allt inför veckan :) Flickorna har badat , vi har borstat & flätat hår , klippt naglar - allt som det sig bör :) Döm om min förvåning när Judith själv säger att nu ska vi borsta tänderna! Ni vet ........ I BLAND HÄNDER DET !!! :D Hon som brukar skrika & gasta och inte vara samarbetsvillig alls! I kväll gick det som en dans! Hon var som en liten krokodil & gapade stort - jag kom åt alla tänder utan bråk!
 
Sen började även dom äldre att packa sina väskor inför i morgon. Julius berättade att han hade gympa i morgon så han packade sina gympakläder. Då kommer Judith & tittar lillgammalt på mig och frågar " Har jag gympaa i morgon då ? " Som om hon packar sin väska ofta :) Dom brukar faktiskt ha gympa för 2-åringarna på tisdagar. Joline har sen farit runt här och pratat om sin gympa. Det verkar i alla fall vara något tjejerna tycker om.
 
Jaja nu ska jag släcka ner här och ta mig till sängen. På återseende! Tjingeling :)

Syskonkärlek :)

Vad det värmer ett mammahjärta att se att syskonkärleken finns där när det behövs :)
Joline var så bekymrad när Judith visade sina plåster efter provtagningen. Strök sin 1 minut-äldre stora syster på kinden. Både Jennifer & Julius kramade om dom båda & berättade hur duktiga dom var. Sen pratade Judith i telefon med sin farfar som oxå hade varit till doktorn, då var vi tvungen att säga att även farfar hade varit duktig :)
Sen när hon hade fått det bekräftat så tittade brudarna med stort intresse på när traktorn skrapade och körde bort snö från gården. Älskade trollungar! På återseende !

Tisdag 5 mars

I dag var det min lediga dag efter jobbarhelg. Jag hade en tid till frissan som jag bokade om för det sammanföll med tiden som jag skulle till läkaren med Judith. Fin i håret får jag vara när mitt lilla troll mår bra :)
 
Vi har alltså varit till läkaren i dag , det var en kvinnlig ganska ung läkare som hette Anna-Karin. Hon verkade bra. Hon lyssnade i alla fall vad jag sa och hon tyckte absolut att det skulle tas prover & göras en utredning på varför Judith inte mår bra. Däremot fick jag inget gehör för att jag ville att dom skulle ta ett laktosprov för det menade läkaren att det fanns inget som var tillförlitligt till 100 % ? Lab-personalen hade en annan åsikt. Läkaren menade att provet kunde visa att barnet inte hade laktos men ändå kunde dom vara allergiska. Jag påpekade fint att i såna fall så finns det ju en chans/risk att provet även visar att hon är laktosintolerant. Jaja i dag så togs det inga prover för det var just vilotid för min vän så hon var trött & grinig. Dessutom skulle embla-plåstren inför provtagningen sitta på 1 timme. Så i morgon bitti ska vi sätta emblaplåstren i god tid och sen har vi tid kl 10.30 på lab för provtagning. Det var ett halvt rosa papper med prover som ska tas. Lilla hjärtat!  Sen har vi en ny läkartid på torsdagsmorgon. Det känns skönt att man kollar upp henne så vi för hoppningsvis kan hjälpa henne på bästa sätt! Det värmer i hjärtat att det finns människor runt omkring som ringer bara för att höra hur det är med barnen ! :)
 
En trött & slut liten vän när vi just har kommit tillbaka till mormor.
Joline är strålandes lycklig för att hon har fått rå om mormor alldeles själv när jag & Judith varit på vårdcentralen.
Jag skulle nog tro att mormor & morfar har fått nya radiokanaler inrattade ;)
 
Vi har även varit på dollar en sväng i dag och handlat tvättmedel, sköljmedel och skurmedel. Lite antibakteriella sprayer hamnade också med. I morgon bitti ska vi lyckas med konststycket att få Judith att kissa i pottan för vi ska ha med oss morgonurinet för en urinsticka.
 
Jag kände mig inget rolig alls när jag ringde jobbet för att meddela att jag vabbar onsdag- torsdag och fredag men vad ska man göra ?! Finns inget att diskutera - barnen kommer ju alltid i första hand! Det kommer att kännas i börsen när lönen kommer men så är livet! Det är ju inte för skojsskull man är hemma.
 
Joline ska få vara hos mormor medans vi är & tar prover. Jag hade ju kanske fått lämna henne på dagis för hon är ju inte sjuk men mormor ville låna henne :) Dom verkar ha det hur trevligt som helst! I dag när vi gick därifrån så hade Joline sagt åt mormor att hon skulle låsa dörren! :D
 
Jaja då vet ni läget :) nu ska jag ladda inför provtagning i morgon. På återseende! Tjingeling!

Älskad liten trollunge :)

Lilla gumman har somnat i soffan. Det här är ingen vanlig syn de dagar hon är ledig & hemma. Men nu känner hon nog att hon inte orkar för rätt var det är så ligger hon ihopkurad & sover. Jag har nyss burit henne i säng och brett om henne. Joline har sovit sen just efter 12 så hon är nog snart vaken.Judith har i alla fall ätit lite rostad bröd, en halv banan & druckit lite saft. Sen blev hon trött. Hoppas att hon sover en stund :) På återseende!

Underbart väder

Där ute verkar det vara ett helt underbart väder! Solen lyser glatt från en blå himmel & lämnar en påminnelse till mig att det börjar vara dags att putsa fönster IGEN! :) Jag har ringt bvc kl 8 på morgonen men dagens sjukvård funkar ju så att man kommer aldrig fram direkt utan måste alltid vänta på att dom ska ringa upp. Else från bvc ringde - hon tyckte att det var till barnmottagningen jag skulle vända mig genom att vi varit in dit sist när Judith var dålig. Jaha - jag ringde ner på barn och fick återigen vänta att någon skulle ringa upp mig. En sköterska från barn ringde upp mig ....
 
Judith 2år & 7 månader är för gammal för att få komma på barn utan remiss! Men hallå??? Vad trött man blir! För att man ska få komma ner på barn så får barnen inte vara äldre än 1 år! Jag trodde att människan i telefon drev med mig!  Nej man fick vända sig till vårdcentralen och höra om dom kunde hjälpa oss. Så då var det bara att återigen ringa för att lämna nr & personnr för att någon skulle ringa upp mig! !,5 timme senare ringde det en Håkan från vc. ÄNTLIGEN kändes det som att någon lyssnade vad man sa. Så nu har Judith blivit inbokat på ett läkarbesök i morgon kl 11.30. Hon mår inte bra våran lilla vän. Man ser att hon har gått ner i vikt , är blek,trött och allt verkar gå rakt i genom henne. Man vill ju veta vad det är så att man på bästa sätt kan hjälpa henne! Vi håller tummarna för att det är en bra läkare! Håll ni också tummarna :) tack!
 
Jaja nu ska jag ta ut mina lurviga vänner på kissrunda , byta tvättmaskin & köra i gång diskmaskinen innan det är dags att fara på jobbet. Tjingeling!

Måndagsmorgon!

Morgonstund har guld i mun :) Jag & Joline har varit uppe sen före kl 6.Så nu inväntar vi att klockan ska bli 8 för då ska den här mamman ringa bvc! Våran Judith är risig i magen igen. Denna gång sen onsdag. Bara hon! Jag var ledig torsdag och då bajsade hon på morgonen och sen var det som bättre. Så på fredagsmorgon förde vi dom på dagis efter samråd med fröknarna. För vi är som överrens om att det inte är någon magsjuka. På fredagsfm hämtade mormor & morfar hem brudarna. Mina tankar började snurra när det här har startat ..... nångång när vi bytt till 3 års vällingen.Sen äter flickorna välling på kvällen innan dom går i säng och på morgonen innan dagis. Det är mest på fm Judith bajsar. Vällingen? Nu har hon varit utan välling sen torsdag men bajsar ändå. Lilla gumman ! Nånting verkar hon vara känslig mot men VAD ?
 
Sist när jag var in med henne på barn när dom i ren panik för att vi skulle gå därifrån sa att det var magsjuka så hade hon ju inte ökat något i vikt sen i början av december. Jag pratade med fröknarna på dagis & bollade lite med dom , deras erfarenheter hade visat sig att det kunde vara vällingen. Avföringen är jätte lös och luktar död huggorm. Man tycker så synd om lilla gumman. Bvc gör nog klokast i att lyssna på tigermamman i dag :)
 
Förutom sjuka barn så har jag haft jobbarhelg men det har gått kanon bra! Jag har även hunnit med en massa underbara människor som gav mig en massa energi! Det har varit lilla vm här så min barndomskompis från Luleå har varit hit med sitt "gäng" så jag har skrattat på lördagskvällen tills jag inte fick luft. Jag jobbar ännu em i dag men sen är jag ledig tisdag. :) Så i dag har vi löst det så att flickorna är hemma så klart. Vi vill absolut inte föra en tös som inte mår bra.
 
Nu ska jag rosta lite bröd och se om jag får även Judith att äta något. Så närmast på planeringen är frukost åt 2 små juveler och sen sätta på bolibompa medans bvc ska få sig ett samtal. På återseende! :)

RSS 2.0