Sommar & sol ☀️

Vi har haft underbara sommardagar ! Nånstans läste jag att vi i Norrbotten har haft varmast i landet och det är vi väl inte vana med. En eftermiddag så for vi upp till svanparken men det var lite tråkigt att se för det börjar vara ganska förfallet. Påfågeln & de andra fåglarna som brukade vara i den större inhägnaden var inte ute , kaninen hade någon stulit natten före men nymfparakiterna & undulaterna var på plats. Likaså svarta svanparet och ankorna . 

Jollan 

Det var många duvor som kom och var med oss när dom insåg att vi hade lite bröd med oss. En lite mindre duva fattade tycke för Judith och traskade bakom henne vars än hon gick. Jag har andra kort i kameran men våran skrotdator verkar ha lagt av helt , morr ! Men maken säger att det kommer en ny snart 😉. I bland brukar jag låna jennifers dator men nu är den så full så den bara tjatar att det finns inget minne kvar. Jaja hur som helst ..... När vi hade matat och tittat på fåglarna så gick vi till lekparken brevid : 

Lyckan var stor ! Även de två äldre levde sig in och lekte glatt med sina småsyskon ! 

Judith ville att Jennifer skulle gå upp med henne de två första gångerna innan hon gick själv . 

Den här lilla fröken hade inga problem med att springa upp själv ! Lilla tuffa Jollan . 
Det var så varmt ute så vi hade med oss Festis och varsin gobit. 
Jag fick en ide om att flickorna kunde få bada i en liten utepool på våran uteplats  och var runt i hela samhället för att få tag i en. Det var slut överallt ! Fanns ingenstans ! På Jysk skrattade tjejen som jobbade och sa att dom hade gått åt som smör i solsken ! 
Jaja vi har en pool i stugan som ska invigas när vi kommer dit! 
Barnen , mest Judith & Joline , pratar så mycket om farmor & farfar nu! Dom hade nog helst åkt dit på stört ! Judith har gjort en teckning av farmor & farfar :  

Judith älskar att sitta och rita , lägga pärlbrickor och pyssla. Joline har sällan ro att sitta nån längre stund. I det är dom också väldigt olika . Joline ritar inte "gubbar" eller något sånt utan det blir bara en krumelur av något slag medans Judith ritar blommor eller gubbar. 

I går var det en varm och solig dag ! På dan orkade vi inte ens vara ute i hettan så framåt kvällen for vi på en liten utflykt till abborrtjärn : 

Det slutade med att barnen tog sig ett dopp ! 

Judith & Joline är alldeles för tuffa för sitt eget bästa ! Dom har ingen respekt för vatten utan rusar bara rakt ut . Judith tar det dock lite lugnare ! 


När vi hade molly så badade hon jämt ! Varken Märta eller Tulta ville bada av fri vilja så Jennifer försökte få dom att inse hur skönt det var att få kyla ner sig lite. Hon bar ut dom en bit och sen fick dom simma in. Efter andra gången så undvek Tulta Jeffe . 


Det var glada skrattande barn ! Vi hamnade efter en stund i skugga och då minsann kom de eländiga knotten fram . Usch vad dom bits ! 

Jaja nu väntar min tvätthög. Ska nog springa över till tvättstugan och se om det finns nån ledig tid. Det ska tvättas bort och städas i genom rejält här innan vi far på semesteräventyr ! Tjingeling ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0