Sista dagen av sportlovet

Men då var det dags för en uppdatering 😃! Jag har inte glömt er men har haft ganska mycket att fundera på . De stora barnen har haft sportlov. Sonen har tagit detta på största allvar och verkar ha blivit förvandlad till ett blötdjur ;) han har varit på badet fem av dagarna . Han har varit på borgarkungen och hoppat i hoppborgar. Han har åkt längdskidor och hunnit med konstverket att bryta av en stav så jag måste fixa fram nya. Den äldre pigan har njutit av lovet ! En dag när vi kom hem vid halv fem så var köksbänken en katastrof ! Inte ens fikat var undanplockat från bordet. Då var det en mamma som blev arg . De två stora har inte särskilt mycket krav på sig förutom att hålla sina rum städade och plocka undan efter sig själva. 

Så en timme senare och en arg mamma så var bänken tom och ren. Så pass att mamma kunde fixa middag. Pappan i huset var inte hemma , han var och skruvade i våran andra bil som hade gått sönder tidigare under veckan . Jag blir så trött på dessa bilar , det verkar gå troll i dom :( . Dagen efter när vi kom från jobbet så var maten klar och bänken var ren. Underbart ! Vi har pratat mycket om att man hjälps åt i en familj. :) men det jobbigaste verkar vara att tömma diskmaskinen om den är full i ren disk ?! Att sätta in det smutsiga går bra så länge man inte behöver tömma den ?! Är det någon som känner igen det ? 

I veckan när vi hämtade flickorna från dagis så var dom så fina i håret : 

Nu hade det lossnat lite hår och damen har lekt för fulla muggar. Det är våran fröken Ann - Sofie som är jätte duktig på att göra flätor! Jennifer har praktik där till veckan så jag bad henne att hon skulle be Ann - Sofi lära henne dom sneda och dom inbakade flätorna . Jag har försökt men det blir bara misslyckat varje gång ! Vanliga flätor kan jag göra men kommer inte ens i närheten av de fina flätor som Ann - Sofi gör! Det är så roligt att hämta hem töserna från dagis för dom trivs verkligen och vi känner oss fullständigt trygga. Jag har sagt det förr och säger det igen : vi har haft turen att få ha alla fyra juveler på det bästa dagiset ! 

Jaha , i går när vi klev upp så sken solen och vi blev så glada ! Vi tänkte bege oss ut efter frukosten men när vi tittade ut nästa gång så insåg vi att det blåste ordentligt för det blev alldeles vitt ute av yrande snö. Vi höll oss inne och tvättade bort lite av mastodontes högen med tvätt i stället. Jag hann även städa till i några garderober. Sen på kvällen var det dags för final i melodifestivalen ! Vi plockade fram godis, ostkrokar och chips för det var ju lördag och då får man mysa ! Vi funderade vad Joline gjorde med alla ostkrokar hon hämtade från skålen  , jo då den lilla godingen gick ut i hallen och kastade ostkroken samtidigt som hon ropade "apport Märta !" Märta hämtade ostkroken gladeligen men den åts upp på vägen men det spelade ingen roll för Joline var strålandes lycklig i alla fall ! 
Märta är som en tunna ! Vi har köpt dietfoder åt henne för att få ner henne i vikt men det har inte gett resultatet vi önskade så nu kom förklaringen varför 😳 . Judith har inte varit riktigt kry i går utan det har mest varit gnäll och gråt , det brukar det inte vara så hon fick alvedon och nässpray innan det var dags för sängen. Så i natt har hon sovit lugnt och det märks på humöret i dag 😄. Jaja nu ska jag dricka kaffe och fixa lite frunch. På återseende! Tjingeling ! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0